Szolgáltatások

Mit érdemes tudni a korai magömlés gyógyszeres kezeléséről?

Summary

A korai magömlés az, amikor a férfi akarata ellenére az ejakuláció kb. 2 (egyesek szerint másfél, mások szerint 3) perc alatt következik be, és akkor javasolt ellene tenni, ha ez nemcsak egyszer-egyszer, hanem gyakran fordul elő. Az esetek legnagyobb részében […]

magömlés
magömlés

A korai magömlés az, amikor a férfi akarata ellenére az ejakuláció kb. 2 (egyesek szerint másfél, mások szerint 3) perc alatt következik be, és akkor javasolt ellene tenni, ha ez nemcsak egyszer-egyszer, hanem gyakran fordul elő. Az esetek legnagyobb részében pszichés ok váltja ki, és rengeteg házi praktika létezik ellene, de gyógyszeres kezelés is lehetséges, és bizonyos fiziológiai okokból kifolyólag (pl. alacsony hormonszint) ez lehet az egyetlen valós megoldás. Azt javasoljuk, hogy mindenképp konzultáljunk háziorvosunkkal és / vagy szakorvossal a kérdésről.

 

Hol juthatok valós, első kézből származó tapasztalatokhoz, információkhoz?

 

A szexuális problémák, sőt, a szexualitással kapcsolatos rengeteg dolog a ruhátlanságtól a nemi úton terjedő betegségekig még a 2020-as években is tabu téma. Vagy a tabu talán egy kicsit erős szó, de legalább egy olyan téma, amelytől sokan ódzkodnak, és felhozni egy szexualitással kapcsolatos témát nem kellemes, főleg, ha problémákról szó.

A Kényes vélemények nevű oldal az alábbiakban gyűjt névtelenül tapasztalatokat, információkat cenzúrázatlanul, minimális moderálással: potencianövelők, magömlés késleltetés, fogyás és nemi betegségek.

A KényesVélemények.com szerint vigyázni kell arra, hogy milyen gyógyszert választasz a korai magömlés ellen, ugyanis több hamisítvánnyal is lehet találkozni online.

 

Kezelni kell a problémát?

Különböző becslések szerint a férfiak 20-30%-ánál fennáll a korai megömlés, így közvetetten minden negyedik-ötödik nő is érdekelt abban, hogy a korai magömlés eltűnjön a párkapcsolatokból. Sok párkapcsolat ezért romlik el vagy akár ér is véget.

Mindenképpen igyekezzünk a gyakori korai magömlést magunk mögött hagyni, hogy az egyik legalapvetőbb emberi igényt, a szexualitást „ki tudjuk pipálni”.

Bár a tudományos eredmények szerint a korai magömlés terén a legtöbb esetben javulást érhetünk el, a férfiak fele a kutatások szerint úgy érzi, nincs esély arra, hogy a helyzet jobb lesz.

 

Milyen eszközök léteznek?

Létezik olyan gyógyszer, pirula formában, amely azt ígéri, hogy a férfiak háromszor olyan hosszan bírják majd a szexet, mint előtte. Ez az agyban jelen lévő szerotonin hormon termelését serkenti.

Olyan készítmény is létezik, amely a serkentés helyett a gátlást választja: vagyis az oxitocin (sokszor nevezik szerelemhormonnak) receptort blokkolja, ezzel azt érve el, hogy a magömlés is „elhúzódjon”.

Emellett sokan helyi érzéstelenítőket használnak: ezeket spray vagy krém formájában is be lehet szerezni szexshopokban.

Mások az aktus megszakítását választják annak elérésére, hogy az időt „húzzák” tovább is.

Az óvszer (kondom) maga is köztudottan csökkenti az érzéseket a férfiaknál (egyes vélemények szerint a nőknél is, közvetlenül is).

 

Ne feledjük el, hogy az esetek nagy többségében pszichés okok vezetnek a korai magömléshez, így ezeket az okokat kezelve juthatunk el az idő legnagyobb részében a korai megömlés végéhez.