HIMALAYAN Fürdősó - pink, darabos, különböző kiszerelésekben

0Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI
  • Szakirodalom

HIMALAYAN Fürdősó - rózsaszín, különböző kiszerelésekben

Kiszerelések:

  • Darabos - 1kg; 2kg
  • Apró szemcsés - 1kg; 2kg

Felhasználási javaslat:

1. Fürdéshez:

Darabos: Egy csészényi (kb. 170-200 g) darabos Himalája fürdősót öntsön egy 5 literes edénybe! Majd forrásban lévő vízzel töltse fel az edényt, ezután hagyja feloldódni legalább 30 percen át! Tetszés szerint 10-15 csepp illóolajat is hozzáadhat! Majd öntse a forró vízzel feltöltött fürdőkádba!

Apró szemcsés: Egy csészényi (kb. 200-210 g) darabos Himalája fürdősót öntsön a fürdőkádba! Majd forró vízzel töltse fel az Ön számára megfelelő mennyiséggel, ezután hagyja feloldódni legalább 10 percen át! Tetszés szerint 10-15 csepp illóolajat is hozzáadhat!

2. Arctisztításhoz:

Darabos: 2-3 darab (kb 10-12 g) Himalája fürdősó kavicsot oldjon fel 4 dl tiszta, meleg vízben! Először egy vatta segítségével vigyük fel az arcra. Majd mossuk meg homlokunkat, arcunkat és orrunkat a maradék oldat segítségével! Ügyeljünk arra, hogy szemünkbe ne kerüljön!

Apró szemcsés: 1-2 adagolókanálnyi (kb 12-18 g) Himalája fürdősót oldjon fel 4 dl tiszta, meleg vízben! Először egy vatta segítségével vigyük fel az arcra. Majd mossuk meg homlokunkat, arcunkat és orrunkat a maradék oldat segítségével! Ügyeljünk arra, hogy szemünkbe ne kerüljön!

Származási hely: Pakisztán

Nettó tömeg: 1 kg, 2 kg

Minőségét megőrzi (nap/hónap/év): Lásd a csomagoláson.

Összetevők: HIMALAYAN só 100%

Hogyan is készül a HIMALAYAN Fürdősó?

Ez a fajta só sok évig luxuscikknek számított. Régen olyan értékes volt, mint az arany; 1:1 arányban kereskedtek vele. Mára inkább a belső értékeinek köszönheti alkalmazását, nem pedig a külső szépségének.

A sótömböket kíméletes módon, robbantás nélkül hozzák a bányákból a felszínre, a 3000 méter feletti bányákból felhozott kristályokat alapos gondossággal válogatják ki. Ezután a szelektált alapanyagot vizes tisztítási műveletet követően különböző méretekre felaprítják és formálják. Így készülnek például a sokak számára érdekes sótéglák és sólámpák is. Utolsó lépésként pedig napon kiszárítják.

A Himalája kristálysó eredete

A Himalája hegységből származó kristálysó eredete geológiai kutatások alapján több mint 250 millió évvel ezelőttre tehető. A hegység lábánál fekvő Punjab tartományban bányásszák. A térségben bányászott só jellegzetes színe és szemet gyönyörködtető kristályszerkezete miatt nagy népszerűségre tett szert fogyasztói körében. Rózsaszín árnyalatát a benne megtalálható vas-oxidnak köszönheti.

A himalája só különlegessége

A só feldolgozásához nem szükséges semmiféle vegyi kezelés. Ezáltal mindenfajta finomítási eljárás és adalékanyag hozzáadása nélkül felhasználható.
Kutatások kimutatták, hogy a Himalája kristálysó közel 80 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, valamint a tényleges NaCl tartalma magasabb, mint 95%.

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: