Élő ételek ünnepnapokra (Lénárt Gitta)

3.690Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 szavazat)

Jó, hogy vannak ünnepeink. Megszakítják a hétköznapok egyhangúságát, ilyenkor megpihenünk kicsit, többet vagyunk szeretteinkkel, és lelkileg is átadjuk magunkat az ünnepi hangulatnak. Látjuk mások örömét, és hagyjuk, hogy nekünk is örömet szerezzenek. Ünnepekre szükség van.

Az ételkészítés maga is ünnep, különleges kapcsolati élmény, egyfajta párbeszéd, az örömszerzés egy kifinomult módja. Aki készíti, annak az odaadás és kreativitás, aki elfogyasztja, annak pedig a feltétlen elfogadás élményét nyújtja. Személyre és alkalomra szabottan ételt készíteni: igazi kihívás. A feladat a tervezéssel, bevásárlással kezdődik, majd folytatódik a konyhában, egészen a tálalásig. Gondolatban pedig végig ott szerepel a másik fél: Mivel tudnék neki igazi örömet szerezni?

A nyerskonyha színek, formák és ízek olyan hihetetlen sokszínűségét rejti, hogy akár minden napra juthatna ünnepi fogás az asztalunkra. A természet egy csoda, az alapanyagok tárháza pedig szinte kimeríthetetlen. Lénárt Gitta, a nyers táplálkozás magyarországi szakértője legújabb könyvében bemutatja, hogy a természet kincseiből a tálalással és díszítéssel hogyan tudunk valódi művészi alkotásokat varázsolni az ünnepi asztalra, és hogyan tehetjük különlegessé ezeket az alkalmakat anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötnünk az étkezés terén. Különleges, ünnepi receptjeit művészi fotók gazdagítják.

Szuper könyv, csodás receptek

Volt alkalmam belelapozni és a gyönyörű, ínycsiklandó fotók láttán rögtön éhes lettem. A "rántott sajt" receptje, a színes "sajtgolyócskák" és  a gyümölcsös kosárka is egy-egy külön csoda:)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: