BactoEx bio fertőtlenítő - Travel

0Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI

BactoEx Travel bio fertőtlenítő - Grape Vital® grapefruitmag-kivonat tartalommal,   különböző kiszerelésekben 

  Alap Bionom Pakk

   Csomagajánlat!


A BactoEx® teljesen természetes növényi anyagokból készített, biológiailag lebomló, széles hatásspektrumú antiszeptikum, antibakteriális, antivirális, antifungális és antisporicid hatású fertőtlenítőszer, amely egysejtű paraziták ellen is védelmet nyújt.

Mérgező anyagoktól, alkoholtól és klórtól mentes, gyors és hatékony, prémium kategóriás biofertőtlenítő Grape Vital® grapefruitmag-kivonat koncentrátumból, gombák, baktériumok, spórák és vírusok ellen.

OTH engedély szám: JKF/2671-1/2015

Letölthető: EU-Biztonsági Adatlap (44/2000/EU) GRAPE VITAL® – BactoEx®

Alkalmazási területek: Kiváló és megbízható szer utazáskor, vagy a nap bármely szakaszában, amikor nincs lehetőség  kézmosásra, pl. kórházlátogatás, tömegközlekedés, vagy akár a mosdó elhagyása után. Alkalmazható zuhanytálca, WC ülőke, konyhapultok, asztalok stb. fertőtlenítésére is.

Alkalmazása: A készítményt koncentráltan a fertőtlenítendő felületre fújjuk ki úgy, hogy kezeletlen részek ne maradjanak. Már 1 perc után kifejti hatását, de a sporicid hatását 10 perc behatás után éri el, gyakorlatilag csíramentessé válik anélkül, hogy kellemetlen vegyszerszag keletkezne.

A BactoEx® oldatot fertőtlenítést követően sem leöblíteni, sem letörölni nem szükséges.

Előnye más fertőtlenítőszerekkel szemben: nem vegyszerről, hanem egy természetes hatóanyagot tartalmazó fertőtlenítőről van szó, tehát a bőrrel érintkezve sem okoz problémát.  

 Csomagolás: Műanyag flakon, PET/HDBE

Kiszerelés: 25 ml spray, 1000ml utántöltő

Típus: Folyékony koncentrátum. Fény hatására a termék sötétedni kezd, ez a minőséget nem befolyásolja.

Felhasználói kör: Lakossági és ipari felhasználás.

Származási hely: Magyarország

OTH engedély szám: JKF/2671-1/2015

Figyelmeztetések: Más tisztító- és fertőtlenítőszerrel keverni tilos.

Elsősegélynyújtás: Nagy mennyiség szembe jutása esetén a szemet alaposan ki kell öblíteni, égő érzés esetén orvoshoz kell fordulni.

Hulladékkezelés: A vízzel kiöblített csomagolóanyag a kommunális hulladék közé kerülhet.

Környezetvédelem/ökotoxikológia: A készítmény biológiailag lebomlik. A termék megfelelő használat mellett nem jelent veszélyt a környezetre.

Tárolás, eltarthatóság: Eredeti csomagolásban, jól elzárva, hűvös helyen, közvetlen napsugárzástól, hőhatástól, fagytól védve a gyártástól számított 5 évig eltartható.  

Összetevők: Grape Vital® grapefruitmag-kivonat koncentrátum, víz, L-aszkorbinsav, növényi glicerin. Antimikrobiális spektrum: baktericid, MRSA, fungicid, virucid és sporicid.

Nem tartalmaz sem klórt, sem alkoholt, sem benzalkónium-klóridiumot, sem egyéb mérgező és rákkeltő anyagot! Nincs káros mellékhatása! 

utazáshoz

Utazáshoz, amikor nincs lehetőség szappanhasználatra, vagy úszótampon behelyezés előtt vizes nyaralás alkalmával is biztonságosan használható termék?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Úszótampon????!!!!!

Atyám, hogy mik vannak! Az úszótamponról most hallottam először, de meg is van róla a saját kis véleményem. Szerintem többet árt, mint használ.  Ha jól értem, akkor ez inkább uszodába, fitnessz medencékbe ajánlatos, nem szabadvízi nyaraláshoz. Ezek a vizek viszont agyon vannak klórozva, a nyálkahártyának többet árt, mint az a néhány baci, ami ebben a vízben képes megmaradni. Vagyis a nyálkahártya flóráját kiírthatja és azért kapjuk el utána könnyen a betegségeket. Ha egészséges a nyálkahártya, akkor nem igazán szokott ez gondot okozni. Én esetleg egy uszodás élmény után Emócióba áztatott tampont tennék fel este, hogy a nyálkahártya flóráját visszatelepítsem,  épségét megőrizzem... (Persze ez csak az én véleményem...) (És rossz hír: a rendszeres, de nem megfelelő szappan használata is tönkrevághatja a hüvelyflórát, bőven elégnek kellene lenni a langyos víznek!)

Tóhoz, folyóhoz semmiképpen nem használnék semmilyen tampont, tisztálkodáshoz pedig nagyon jó a vizes alapú babatörlőkendő. Ez egyébként is hasznos egy nyaraláson, hiszen kezet és egyebeket is lehet vele takarítani.
Tengerparton meg egyébként is vétek lenne, hiszen a sós víz gyönyörűen karbantartja a flóránkat, sokszor még apróbb fertőzéseket is meggyógyít!

Még egy jó megelőzési tipp. A bugyira néhány csepp teafaolajat cseppenteni. Persze a Bacto-ex sem rossz fertőtlenítőnek, de olyan érzékeny helyen, mint a hüvelyflóra, csak kúraszerűen alkalmaznám, és utána mindenképpen Emóciós tampon-kúra!

Értékelés: Nincs

Az úszótampon lényegében

Az úszótampon lényegében vazelinnal dúsított tampon,ami csökkenti a klóros, szennyezett víz hüvelybe jutását,ezáltal megakadályozva a gombák és egyéb baktériumok hüvelybe kerülését. "A vazelinolaj tisztasága megfelel az európai gyógyszerkönyv előírásainak".

Nem szívesen használom,mert nem is kényelmes nekem, de a tapasztalataim sem jók  és a nőgyógyász is ajánlotta.
Sajnos nem először járok úgy,hogy termálfürdő után valamilyen fertőzéssel térek haza. Én valamelyest fogékonyabb vagyok ezekre, mert tavaly is, idén is fürdő után gyulladt be a kismedencém, illetve most a petefészkem. Csak ilyen helyeken javasolta nőgyógyász,mert kiemelkedően magas ezeken a helyeken a fertőzésveszély.

Köszönöm a tanácsokat, egyet-kettőt már alkalamazok régóta, Az Emócióra és sós tengervízre még pár hetet várnom kell, de már nagyon várom mindkettőt!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

fertőtlenítés kérdés

Sziasztok!

Párom nemsokára elutazik munkaügyben pár hétre Sao Pauloba, ahol az éghajlat miatt, és mert nem ritka, hogy a vízszolgáltatás szünetel, fokozottan ki lehet téve veszélyesebb kórokozóknak is. Olyan fertőtlenítőszert keresek neki, ami ne adj' Isten nyílt seb fertőtlenítéséhez sem árt neki, ugyanakkor elég erős ahhoz is, hogy az olyan "amcsi" nagyvárosos koszokkal is megbírkózik (feltételezem, néhol rosszabb lehet, mint itthon a nyócker). Van egy korábban vásárolt Sodasan fertőtlenítő szerünk (most nem találom a kínálatban), aminek összetevői 100 grammban 72,3 g 96%-os növényi alkohol, 1 g glicerin, 0,5 g tejsav, 0,5 g citromsav, 25,7 g víz. És van rózsa-teafa hidrolátumunk, meg külön grapefruitmag cseppünk. Gondolkodtam azon is, hogy ne sokféle legyen, mert akkor a Kedves úgy sem vinné mindet magával, örülök, ha egy termékre rá tudom beszélni. Viszont ha a már meglévőek között nem lenne elég jó esetleg, akkor melyik BactoEx lenne jó erre a célra (melyik alkalmas egyben mindenre, ami elég erős is)? A spriccelős flakon nem feltétel, mert az van más termék miatt, abba át tudnánk tölteni bármit. A kérdés az, van-e olyan, ami a koszos felületekre és a nyílt sebekre is praktikus lehet, vagy jobb, ha inkább külön van neki egy sebfertőtlenítsre való és egy a környezetre? Logikusan végiggondolva a sebet is szokták alkoholos oldattal fertőtleníteni... szóval elvileg akármelyik felsorolt jó lenne, vagy lehetne akár B is, de akkor az megint egy külön lévő, hiszen az nyilván nem jó a környezetre. De nem tudom, melyik a legtutibb. Nagyon féltem őt, nehogy összeszedjen valami betegséget ott, ugyanakkor szed megelőző szereket, és nem betegeskedő típus, mégis néha ledönti ez-az, mert a bélrendszere még nincs rendben. (Sajna nagyon elutasító az egészséges táplálkozással szemben, rendkívül ínyenc/válogatós, én meg nem mindig tudok olyat főzni neki, amit meg is eszik, pedig nagyon sokat szoktam kísérletezgetni és próbálkozni sok éve, csak nehéz, mivel nem egyezik az ízlésünk). Nyilván örülök neki, hogy világot lát, de a féltés is bennem van. Szóval szerintetek melyik a leghatásosabb fertőtlenítő ilyen célokra? És kell-e több külön szer, vagy elég egy, ami mindig nála lesz?

Bocsi, hogy ilyen hosszú lett. Köszönöm előre is!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Mit vigyen fertőtlenítésre...

Gyanítom, ha dolgozni megy a párod, akkor nem az őserdőben, kunyhóban fog lakni.
A nagyvárosok szállodái azért a világ minden táján közel egyformán higiénikusak. (Nekem egy barátnőm, minden nyáron hátizsákkal járja a világot, /Afrika, India, Ázsia/ és nem a komfortos része érdekli. Gondolhatod mennyi minden fér egy hátizsákba, na a fertőtlenítőknek nála nincs hely! És a vendéglátói sem szálloda minőségű helyeken altatják! Még sosem szedett össze semmit!)
Válassz ki egyet a Bacto-Ex-ek közül, túl nagy különbség nincsen, csak az arányok mások... Én lehet, hogy az Univerzálist vinném magammal.  Ezt használhatod többféle, általad felsorolt célra is..

Felületi sebre jó lehet, mélyebb sebet feltételezve a rózsa teafa balzsamot is vinném.
Ha az immunrendszere gyengélkedett mostanában, akkor a BioConnectet az utazás előtt és közben is érdemes lenne szedni, mert a repülőn a klimától sok hülye bacit össze lehet szedni!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

már csak egy kevés kérdésem maradt

Kedves Pálma!

Megint köszönöm a megnyugtatást!  Úgy tűnik, megint csak túlaggódom az utazást, mert nincs sok tapasztalatunk ilyen téren. Nem tudom, mennyire lesz jó a szállásuk és hogy napközben mennyire fognak dzsuvás helyekre menni, de nyilván nem mennek őserdőbe (sajnos - pedig az jó kaland lehet - és én jobban tartok a városi koszoktól, mint a természettől, persze tudom, hogy az őserdő sok veszélyt rejt). Leginkább amiatt ijedtem meg, hogy szünetlhet a vízszolgáltatás. De gondolom, az a Barátnőd számos ilyen helyzetben volt már, és mégsem lett baja, ez megnyugtató. [Kicsit off: ő oltások nélkül úszta meg ilyen jól betegségek nélkül?]

Egyébként a BactoExből bármelyik használható akár kisebb nyílt seb fertőtlenítésére is (persze remélem, hogy ilyenre nem lesz szükség)? A Sodasant pedig ilyenre nem is lehet használni? (Az van most itthon, Tőletek vettük még régebben.)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Megnyugtatásul...

Hát, hivatalosan nincs az ajánlások között a nyílt sebre.... De, ha más nem lenne, használnám. (Előbb, mint a Sodasant) Gondolj bele, ha van fogorvosi használatra, akkor...?

A barátnőm eleinte tudom, hogy oltatta magát, de az utóbbi években már nem. Mi sem oltattuk magunkat, amikor Thaiföldön voltunk egy hónapig, és nem csak nagyvárosban!

Jó utazást és szép kalandokat a férjednek!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm! 

Köszönöm! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Újratöltés

Sziasztok!

Én azt szeretnám kérdezni, hogy ha elfogyott ebből a travel spricniből, újra lehet tölteni? Itthon van nagy kiszerelésem, csak azért kérdezem, hogy érdemes-e mellé egy ilyen travel kiszerelést is venni. Ha nem lehet, akkor inkább veszek valahol üres spricnis flakont. 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Spricni újratöltve...

Ameddig a spricni bírja, addig folyamatosan újra tudod tölteni!

Nekem a spricni volt előbb, aztán vettem a nagyot, töltögetni! :-)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
B.Kinga képe

Travel újratöltve

Szia!

A kicsi 25 ml-es spricnis flakon természetesen újratölthető, fölötte találod a literes kiszerelésű utántöltőt is.

Szép napot neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

kérdés fertőtlenítö

Sziasztok!

Elfelejtettem a rendelésembe tenni kézfertőtlenítőt. Az lenne a kérdésem, hogy néztem az összetevőket. Ha csak grapefruit mag kivonatot öntök tisztított vìzhez akkor is ugyan azt a hatást érem el? Vagy tegyek mellé aszkorbinsavat, esetleg valami másr? 25 ml vízhez mennyi grapefruit cseppeket tegyek?

Előre is köszönöm! :)

Üdv: Viki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bionom.hu - Meli képe

Sima vízzel szerintem nem ugyanaz...

Legalább glicerin kell még a megfelelő állag elérése érdekében, de a töménységét a terméknek mi sem tudjuk, az üzleti titok.

Egyébként ha még nincs átadva a csomagod a futárszolgálatnak, akkor simán beleteheted a kosaradba utólag is a fertőtlenítőt. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

teszt kérdés

Arról lehet tudni valami infót, hogy állatokon tesztelték-e?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Nincs infó

De, nem is tudom, hogy miért kellett volna tesztelni, hiszen az alapja a grepefruit magolaj, amit megeszünk, akár,,, Csak hígítva. Én egyébként a magolajat adom a kutyámnak is! :-) Kullancsveszélyes időben szoktam néhány cseppet adni neki. Szerencsére simán lenyalja az ujjamról...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)
dianap képe

BactoEx torokgyulladásra :-)

Sziasztok!

Tegnap délelőtt kaptam meg a csomagomat tőletek, amiben volt ez a fertőtlenítő is. Dél körül elkezdett nagyon fájni a torkom, nekem az ilyenből több napos torokgyulladás és láz szokott lenni. Mivel munkában voltam, nem volt nálam egyik bionomos csodaszerem sem. Viszont ott figyelt az asztalomon ez a fertőtlenítő, és jött az isteni szikra: végül is mi baj lehet belőle, ha fújok a számba, a torkomra belőle? Csupa hasznos dolog (GrapeVital, stb.) van benne, és hát a bionomos cuccok nekem - többek között - ezért is tetszenek: amit magamra kenek, akár meg is ehetem. :-)

A lényeg, hogy a délután/este folyamán óránként fújtam 2-t belőle a torkomra, este még megtámogattam magam propolisszal és az antalvali.com-on olvasott Himalája sós toroköblögetéssel, és mára kutya bajom!

Na jó, persze nem biztatok senkit arra, hogy a használati útmutatókkal szemben menjen, de nekem ismét bizonyított a Bionom elv egyik lényege: csak semmi károsat, akkor csak használhat! :-)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)
bayerlekinga képe

Tényleg működik

Én is kipróbáltam... szerintetek a kisfiam torkán lévő aftákra is megpróbálhatom? A cseppeket kapja a cseppecske plusz-szal együtt. Köszönöm!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bionom.hu - Pálma képe

Nem mondhatom, hogy használd,

Nem mondhatom, hogy használd, mert az útmutatón nincs rajta, ebben a formában. A józan eszünkre hallgatva kell időnként döntenünk. Bár, ha a cseppeket kapja, akkor annak is elégnek kell lennie, mert az koncentráltabb.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Fertőtlenítőszer kérdés

Szeretném megkérdezni, hogy újszlöttnél cumi, cumisüveg ( ha kellene ) fertőtlenítéshez mit lehet használni, és milyen arányban?

Köszönöm a válszt.  

Rabiné Erika

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)
Bionom.hu - Meli képe

Újszülött kellékeinek fertőtlenítése

Szia! 

A BactoEx - Játék és kellékek fertőtlenítőt ajánlom erre a célra. Pricnis flakonban van, csak rá kell fújni a kezelendő felületre. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kisgyerek kezére is használható?

Sziasztok!

Én azt szeretném megkérdezni h ez a fertőtlenítő használható kisgyermek kezére is? (4 éves) ... Játszótér,bolti tipi-tapi után?  Köszönettel:Kriszta

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bionom.hu - Meli képe

Játszótéri, bolti tipi-tapi után

Ideális! Igen, használható gyerkőc kezére is! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hova?

Ezt a terméket lehet esetleg alsó testtájékon, a lágy részeken is használni, mint fertőtlenítő ?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bionom.hu - Meli képe

Altájra

Szerintem arra túl erős, én nem használnám arra a célra. Ha kimondottan a spriccelős kiszerelés tetszik, akkor inkább a Rózsa-teafa hidrolátumot ajánlanám. 

Ha pedig a grapefruitmagos hatóanyagtartalom vonz, akkor készíthetsz magadnak a Grape Vital és desztillált víz keverékével (50 ml vízhez kb. 10 csepp Grape Vital) oldatot, vagy valamilyen tiszta alapkrémbe (pl. shea vaj) is tehetsz belőle, 1 kenésnyi adagba 3-4 cseppet. regular_smile.gif 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

óóó nagyon köszi a tippet !

óóó nagyon köszi a tippet ! meg fogom csinálni ...
van itthon amúgy teafa és rózsafa hidrolátum is csak külön külön, és használom is mindenhova :xd csak valami erősebb kellett,

amúgy még mikor írtam, csak kipróbáltam lenntre (a hatás próbája a tapasztalat, alapon:d) és pár perc múlva nagyon csípett, egy ideig bírtam :d aztán lemostam, és utána használtam a neem olajat, ami jól teljesített

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bionom.hu - Meli képe

A neem olaj nagyon szuper!

Tényleg, arról meg is feledkeztem, pedig nálunk futószemölcs-ügyben vannak róla jó tapasztalatok. Rózsa-teafa esszenciával keverve (és belsőleges támogatással) nagyot alakított, és úgy együtt az illat is elviselhető volt. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Végre bio fertőtlenítő

juj de jó végre újra látom a kínálatban.  Egyszer kaptam ajándékba Tőletek, azóta elfogyott, és végre....

 

Köszönöm Évi

Értékelés: Nincs

hová használható?

Sziasztok!

Olyan fertőtlenítőt keresek, ami kézre is fújható, akár wc ülőkére és babajátékra is. Melyik az a termék, amelyik elég erős mindehhez? Köszönöm.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bionom.hu - Pálma képe

Mindegyik...

Mindegyiknek az alapja ugyanaz. az arányok változnak csupán. Szzerintem mindegyiket, mindenhová használhatod...Ha mégis bizonytalan vagy, vedd az Univerzálist, ez mint a neve is bizonyítja univerzális!

Értékelés: Nincs Átlag: 3.5 (2 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: