BactoEx biofertőtlenítő - Láb és köröm

  • Fertőtlenítés
0Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI

BactoEx Láb és köröm Bio fertőtlenítő, Grape Vital® grapefruitmag-kivonat tartalommal, különböző kiszerelésekben

A BactoEx® teljesen természetes növényi anyagokból készített, biológiailag lebomló, széles hatásspektrumú antiszeptikum, antibakteriális, antivirális, antifungális és antisporicid hatású fertőtlenítőszer, amely egysejtű paraziták ellen is védelmet nyújt.

Mérgező anyagoktól, alkoholtól és klórtól mentes, gyors és hatékony, prémium kategóriás biofertőtlenítő Grape Vital® grapefruitmag-kivonat koncentrátumból, gombák, baktériumok, spórák és vírusok ellen.

OTH engedély szám: JKF/2671-1/2015

Letölthető: EU-Biztonsági Adatlap (44/2000/EU) GRAPE VITAL® – BactoEx®

 Alkalmazási területek: A wellness részlegek párás és meleg helyiségeiben, a lábgomba és esetleges kórokozók biztonságos eltávolítására és megelőzésére kifejlesztett, kizárólag biológiai anyagokból, a bőrre semleges hatással rendelkező fertőtlenítő. Megvéd a láb- és bőrgomba fertőzéstől a wellness, uszoda részlegekben és sportlétesítmények öltözőiben. Továbbá a cipők fertőtlenítésére, főleg bérelt cipők esetén. 

Alkalmazása: A készítményt koncentráltan a fertőtlenítendő felületre fújjuk ki úgy, hogy kezeletlen részek ne maradjanak. Már 1/2 perc után kifejti hatását, de a sporicid hatását 10 perc behatás után éri el, gyakorlatilag csíramentessé válik anélkül, hogy kellemetlen vegyszerszag keletkezne.

A BactoEx® oldatot fertőtlenítést követően sem leöblíteni, sem letörölni nem szükséges.

Előnye más fertőtlenítőszerekkel szemben: nem vegyszerről, hanem egy természetes hatóanyagot tartalmazó fertőtlenítőről van szó, tehát a bőrrel érintkezve sem okoz problémát.  

 Csomagolás: Műanyag flakon, PET/HDBE

Kiszerelés: 500 ml spray, 1000ml utántöltő

Típus: Folyékony koncentrátum. Fény hatására a termék sötétedni kezd, ez a minőséget nem befolyásolja.

Felhasználói kör: Lakossági és ipari felhasználás.

Származási hely: Magyarország

OTH engedély szám: JKF/2671-1/2015

Figyelmeztetések: Más tisztító- és fertőtlenítőszerrel keverni tilos.

Elsősegélynyújtás: Nagy mennyiség szembe jutása esetén a szemet alaposan ki kell öblíteni, égő érzés esetén orvoshoz kell fordulni.

Hulladékkezelés: A vízzel kiöblített csomagolóanyag a kommunális hulladék közé kerülhet.

Környezetvédelem/ökotoxikológia: A készítmény biológiailag lebomlik. A termék megfelelő használat mellett nem jelent veszélyt a környezetre.

Tárolás, eltarthatóság: Eredeti csomagolásban, jól elzárva, hűvös helyen, közvetlen napsugárzástól, hőhatástól, fagytól védve a gyártástól számított 5 évig eltartható.  

 Összetevők: Grape Vital® grapefruitmag-kivonat koncentrátum, víz, L-aszkorbinsav, növényi glicerin. Antimikrobiális spektrum: baktericid, MRSA, fungicid, virucid és sporicid.

Nem tartalmaz sem klórt, sem alkoholt, sem benzalkónium-klóridiumot, sem egyéb mérgező és rákkeltő anyagot! Nincs káros mellékhatása! 

Lindi képe

Gomba

Sziasztok!

Meglévő bőrgombára szerintetek használhatom ezt a sprayt? Elég nagy kiterjedésű  sajnos, pontosabban több kisebb folt de azok majdnem összeérnek, a mellkas és a hát érintettek. Ruhákat törölközőket minden használat után mosom 60 fokon és ecettel öblítek. Elég lenne ez a spray vagy inkább a fogorvosi vagy az ecsetelő? Légyszi segítsetek mert már nagyon el vagyok keseredve, szinte kiirthatatlan tűnik a gomba 

Értékelés: Nincs

Gombára

Meg kell próbálni. Elvileg bármelyik jó lehet. Az alaanyag mindegyikben ugyanaz, csak az arányok mások.

(Nekem hasonló problémára annak ideján a bőrgyógyász azt mondta, hogy ne használjak semmilyen tusfürdőt, szappant, csak meleg vizet a tusoláshoz, mert a bőr felső hámrétegét gyengítik, (ph-t változtatják meg) és melegágyat vetnek a gombáknak. Nekem azóta sem jött viszza ez a makacs gomba. )

Értékelés: Nincs

Sziasztok! Szerintetek

Sziasztok! 

Szerintetek hülyeség lenne bárányhimlő kenni?

Köszönöm a választ! 

Értékelés: Nincs

Bárányhimlőre?

Én nem biztos, hogy kenném, de nem hiszem, hogy ártana.

Inkább a gyulladásos hegek nyugtatása, és gyulladásgátlás a cél, nem feltétlenül a fertőtlenítés...

Értékelés: Nincs

Cipő fertőtlenítése

Szia!

Ez a termék alkalmas lehet cipők belsejének fertőtlenítsésre? Förmaldehyd helyett keresek alternatívát. Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Cipő fertőtlenítésre...

Mindenképpen!!!!

Értékelés: Nincs

Sziasztok, Írtam ehhez a

Sziasztok, Írtam ehhez a termékhez talán két napja rüh atka címmel. Tegnap éjjel kicsit alaposabban utána olvastam a témának, és ha tényleg az atka kislányom lábviszketésének oka, akkor valószínűleg nem ússzuk ezt meg ilyen könnyen sajnos. Legalábbis azok után, amiket olvastam, így gondolom, és nagyon kavarog bennem minden. Kislányom lába amúgy azóta sem viszket, a sebek szépen gyógyulnak rajta, már alig látszanak. Felváltva kenem Tl+szódabikarbóna, és kókuszzsír+szódabikarbóna keverékkel, ezt még homeós állatorvosunk ajánlotta allergiás ciicám sebeire, és nagyon szépen gyógyítja a sebet. Diólevél fürdőt beiktatom, az nem árthat, az biztos, és valami teafa, rózsás készítményt. Az Ezerjófű feketedió plusz cseppek vajon haszontalan lenne? Azt nem tudom, hogy ezt a Grape Vital fertőtlenítőt bármennyiszer lehet-e, vagy sem használni, milyen hosszan alkalmazható.. kell-e a bőr "flóráját" kezelni utána. Köszönöm előre is, bármely tanács is legyen az. Üdv., I-Ildikó

Értékelés: Nincs

Rüh, nem rüh..

Nehéz megmondani, hogy mi a megoldás, hiszen, ha jól értem nem vagy meggyőzve, hogy rüh okozza a problémát...

Én valószínűleg a neem olajat próbálnám meg felváltva grapevital olajjal kenegetni.  4-5 napontva válva...
Amiket Te írtál, azok is hasznosak, de ez talán hatékonyabb. (a szódabikartnát nem mindenkinél és nem mindíg tartósan bírja bőr. Van, hogy besokall tőle, és az vált ki allergiát., ha hosszan és töményen alkalmazzák...

Értékelés: Nincs

Rüh atka

Sziasztok, Egy tapasztalatot szeretnék megosztani Veletek: Kislányom egy hónapja vakarja a talpát, kisebb - nagyobb intenzitással, mindig este lefekvéskor és hajnali 4 körül. Néha nagyon csúnyán sebesre vakarta. Próbáltam homeopátiát, gyógyfüves lábfürdőt, cipőt, zoknit cseréltem, de nem nagyon akart múlni. Közben figyeltem, miket eszik, mi van a lábán, mivel lehet összefüggésben. Egy szép napon férjem elcipelt bennünket az ő bőrgyógyászához, azzal, hogy elege van, majd ő most mrgmutatja, hogy kell ezt meggyógyítani a megfelelő szakember segítségével. Kb. egy perces vizsgálat után, egyetlen kérdés hangzott el, ovis-e manócska - én elmondtam néhány infót, az időpontokat, és hogy júniusban felmerült az ekcéma gyanú a térden, de nem igazán volt fogadókészség ezekre, már diktálta közben a diagnózist a doktornő, valószínűsíti a rüh atkát, nem biztos, de zárjuk ki, úgyhogy mossam le a gyereket nyaktól lefelé valami gyógyszertári fertőtlenítővel, amit felír, majd egy szteroidos krémmel kenjem a pöttyöket, közben igyon esténként As szirupot, hogy tudjon aludni (eddig is tudott), és három hét múlva kontroll. Riadtan néztem magam elé. Apuka irány a gyógyszertárba, én közöltem, kizárt a szteroidos krém, ne is váltsa ki, a szirupot sem. Míg ő a patikussal elemezte mennyi szteroid van csak a krémben, és abból 1 % sem szívódik fel, és visszament a doktornőhöz megkérdezni, nincs-e helyttesítő készítmény ( válasz az volt, hogy nincs, és nyugodjak meg, ő is ezt keni a saját gyerekére

Értékelés: Nincs

Összetétel - ár

Sziasztok!

Nekem is az összetétel-árral kapcsolatban van kérdésem, kicsit hiteltelen ez így nekem... Van a láb és körömápoló ecsetelő és van ez a láb és köröm fertőtlenítő.... összetétel azonos, használati terület és mód is azonos!!! az ár viszont az ecsetelőnél ennek a többszöröse....

Most akkor ez hogy van? Kicsit marketing szagú a dolog így....

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Árak...

Lehet, hogy igazad van, de mivel az árakat a gyártó szabja meg, így az észrevételeddel sajnos nem tudunk mit kezdeni!

Módodban áll egyfélét használni mindenhez, -bár a feltaláló állítja, és nincs okunk, jogunk kételkedni a hitelességében-, hogy a cél érdekében vannak eltérések az arányokban.

Értékelés: Nincs

Összetétel-BactoEx

Köszönöm Meli a gyors választ!! Hmmmm, nos mindegyiknél az van feltüntetve, hogy 80%-os Grape Vital® grapefruitmag-kivonat koncentrátum, a többi 20 % egyéb, és ugyanaz. No mindegy, közben látom van univerzális, sőt mini travel kiszerelés is.  azt hiszem az lesz az első amelyiket kipróbálom! Örülök, hogy létezik végre, ilyen egészségre ártalmatlan fertőtlenítőszer!!! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bionom.hu - Meli képe

Ugyanolyannak tűnő összetétel

Az arányokról a feltaláló sem kíván pontosabbat megosztani, így csak azt tolmácsolhatom, amit tőle tudunk. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)

Összetétel-ár-BactoEx Fogorvosi bio fertőtlenítő

Sziasztok! Jól olvasom, hogy ennek a láb és köröm fertőtlenítőnek ugyanazok az összetevői (legalábbis a feltüntetett leírás szerint) mint a BactoEx Fogorvosi bio fertőtlenítőnek? Az ára mégis olcsóbb?! Igaz az összetétel leírás vagy csak a véletlen műve, hogy megegyezik a kettő? Én eszközfertőtlenítésre használnám, de ha ugyanaz az összetevő nem venném a drágábbat! :) Köszönöm a választ előre is. Erika

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
Bionom.hu - Meli képe

Összetétel, töménység

Szia! 

Az összetevők ugyanazok, viszont az arányok mások. Azért van ennyiféle, mert mindegyik töménysége a maga felhasználási területéhez van igazítva. Elvileg nem helyettesíthetők egymással. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: