Termékek

Mi az a bundazsák? És mit kell tudni a használatáról?

Summary

A kisbabáknak télen is szükségük van a levegőztetésre, ám az aggódó anyukák hajlamosak túl öltöztetni a piciket. A téli öltöztetésnek van egy nagyon fontos ruhadarabja, ami nem más, mint a bundazsák. A bundazsák bélelt, kívül általában víztaszító anyagból készült, cipzározható […]

bundazsák

A kisbabáknak télen is szükségük van a levegőztetésre, ám az aggódó anyukák hajlamosak túl öltöztetni a piciket. A téli öltöztetésnek van egy nagyon fontos ruhadarabja, ami nem más, mint a bundazsák. A bundazsák bélelt, kívül általában víztaszító anyagból készült, cipzározható zsák, amelyet gomb vagy gumiszalag segítségével a babakocsira is lehet rögzíteni. Nagyon sokszor a lábzsák és a bundazsák gyakran azonos kiegészítőnek van említve, pedig a bundazsák egy téli ruhadarab, a lábzsák pedig a babakocsi kiegészítőjeként kapható, a lábat melegen tartó, rögzíthető bélelt takaró. A bundazsák télen nagyon kényelmes és meleg viselet, hiszen a babát csak bele kell fektetni, becipzározni és úgy lehet levegőztetni a babakocsiban. Ebben a korban azért praktikusabb ez a ruhadarab, mint például az overall, mert a bundazsákban egy térben vannak a baba végtagjai a testével, így melegebben tartja.

Mit adjunk a babára a bundazsák alá? A babára ilyenkor hosszú ujjú body-t, rugdalózót vagy vékonyabb pulóvert és harisnyát ajánlott adni, majd erre jöhet egy kabát és egy bővebb nadrág, a lábfejére pedig egy mamusz vagy vastagabb zokni, a fejére sapka és a nyakára egy sál vagy kendő. Így tegyük be a bélelt bundazsákba és ilyenkor már nem szükséges a takarót rátenni. Ha van esetleg a babakocsira rápattintható fedőtakaró, akkor azt lehet használni, ha nagyon fújna a szél. Ajánlott olyan bundazsákot vásárolni, amelyen vannak kivágások a biztonsági övnek, hiszen, ha autóval szeretnénk vinni a picit, vagy már ülni tudó babát viszünk babakocsis sétára, akkor a bundazsákon kell átvezetni a biztonsági övet.