K2 - D3 vitamin -
D3-, K1- és K2-vitamin tartalmú
étrend-kiegészítő cseppek
(GAL), 20 ml

 • Agyműködés támogatása
 • Csontképzés
 • Daganatképződés lehetőségének a csökkentése
 • Immunmodulálás
0Ft
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 szavazat)
 • Termékleírás
 • Adagolás / Alkalmazás
 • Egyéb termékadatok
 • Összetétel / INCI
 • Szakirodalom

K2+D3 vitamin -  D3-, K1- és K2-vitamin tartalmú  étrend-kiegészítő cseppek (GAL), 20 ml

 • K2+D3 vitamin - 60 adag - 500 mcg (GAL), 20 ml
 • K2+D3 vitamin Forte - 60 adag - 1000 mcg(GAL), 20 ml

Általános adagolás: Napi 12 csepp fogyasztását javasoljuk közvetlen szájba cseppentve vagy az ételhez keverve. Legjobb a nap első étkezésekor fogyasztani. Folyadékba ne keverje!

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!

Csomagolása: Üveg, doboz.

Súly(össz.súly):  73 g

Netto súly (töltő súly): 19,3 g

Származási ország: EU, Norvégia

Kiszerelése: 1 üvegben ~ 60 adag található.

Tárolási információ: Fénytől védett helyen!

Engedély tipusa, száma: 878-886/2015

Garantált fogyasztási szavatossági idő: 24 hónap.

K2+D3 vitamin - 60 adag - 500 mcg (GAL), 20 ml

Hatóanyag 1adagban (12 cseppben)
 K-vitamin-komplex
   
 500mcg (RDA*667%)
 K1-vitamin (fillokinon) 455mcg (RDA* 607%
  K2-vitamin MK-7

(menakinon-7)
   
 45mcg (RDA* 60%)
 D3-vitamin (kolekalciferol) 4000NE = 100mcg (RDA* 2000%)

*RDA = Felnőttek számára ajánlott napi bevitel.


K2+D3 vitamin Forte - 60 adag - 1000 mcg (GAL), 20 ml

Hatóanyag 1adagban (12 cseppben)
 K-vitamin-komplex
   
 1000mcg (RDA*1333%)
 K1-vitamin (fillokinon) 900mcg (RDA* 1200%
  K2-vitamin MK-7

(menakinon-7)
   
 100mcg (RDA* 133%)
 D3-vitamin (kolekalciferol) 4000NE = 100mcg (RDA* 2000%)

*RDA = Felnőttek számára ajánlott napi bevitel.


Összetétel: Organikus (bio) MCT-olaj (bio pálma- és kókuszolajból), fillokinon (K1-vitamin), kolekalciferol (D3-vitamin), menakinon-7 (K2-vitamin), természetes antioxidáns: E-vitamin (kevert-tokoferolokból).

D3-, K1- és K2-vitamin tartalmú  étrend-kiegészítő cseppek Bioaktív MK7-tel. Termékünk a megfelelő felszívódás és stabilitás biztosítása érdekében BIO- és RSPO-minősítéssel is rendelkező pálma- és kókuszolajból nyert organikus MCT-olajban oldva tartalmazza hatóanyagait természetes formájukban, azaz D3-vitamint, K1-vitamint és a K2-vitamin bioaktív MK-7-es formáját, amely virágesszenciaolaj-komponensekből,  és nem szójából van előállítva.

új

K2D3 csepp

Sziasztok, szeretném megtudni, hogy K2D3 vitamin cseppek olajos tartalmuak, vagy sem?

Bionom.hu - Pálma képe
új

K2D3

Nem egészen értem a kérdésed! Nem olajos magokból van kivonva, de tartalmaz olajat. Kérlek nyisd meg az adatlapon az "összetevők" fülecskét!

új

k2d3

Sziasztok!

 

A k2d3 vitamin adagolásánál az van írva, hogy 12 csepp naponta. Ez csak a felnőttekre vonatkozik?

Mennyit kell adni egy 2 éves és egy 7 éves gyereknek naponta belőle?

Köszönöm a választ előre is!

Márti

B.Kinga képe
új

K2D3 adagolása gyerekeknek

Szia Márti! 

Igen, a 12 csepp a felnőtt, általánosan ajánlott napi adagolás.

Gyermekeknek testsúly-kilogrammra célszerű számolni az ajánlott cseppszámot. A gyártó 7 kg-onként 1000 NE D3-at javasol, vagyis ebből a K2D3 cseppből 7 kg-onként 3 cseppet.

Szép estét, jó egészséget kívánok nektek! 

gyerekvitamin

Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy ez a készítmény túl sok lenne-e együtt a fent említett gyerekvitaminnal együtt a 22 hónapos babámnak? Úgy néz ki h kálcium, magnézium és B-vitamin hiánya van.. 

Köszönöm szépen a választ előre is! 

Bionom.hu - Pálma képe

K2D3

Az általad említett (és általunk cenzorált...! Nem reklámozhatunk itt idegen terméket! ) vitamint nem ismerem. Az viszont biztos, hogy a K2D3 az alap a gyermek immunrendszerének támogatásához, ugyanúgy, mint az Emóció, ami pedig a vitaminhiányt hozza rendbe, azzal hogy a felszívódást támogatja, ami a hiányok okozója töbnyire.

Adagolás

Sziasztok! 2 hetes pici fiamnak hány cseppet adhatok a sima (nem forte) változatból? Köszönöm! ☺

Bionom.hu - Pálma képe

k2d3

7 kg-onként egy csepp, az általános...

Vagyis, egy cseppel kezdj.

nyári d vitamin szükséglet

Nyáron mint tudjuk a napfény hatására a D vitamin is magasabb a szervezetünkben.
Ettől függetlenül szeretném kérdezni,hogy nyáron melyik D vitamin a jobb a Forte vagy a sima? Csökkentett adagban lehet ilyenkor már alkalmazni?

Bionom.hu - Pálma képe

K2D3 és a nap!

Sajnos, ha egész nap a napon lennénk, akkor sem jutna a szervezetünkbe elég D vitamin. Ráadásul este, a bőrünkön képződött vitamint, többnyire gondosan le is zuhanyozzuk!.

Egyébként is egyénfüggő, hiszen van aki csak a hétvégén egy-két órát van a napon, az szinte semmire sem elég. Van aki annyit sem. Tényleg valamivel több, ami ilyenkor a szervezetbe jut, de mivel nem folyamatos, és nem is elég, nyugodtan lehet nyáron is szedni. Én ilyenkor a simát szedem, de én kertészkedem és napi több órát vagyok a szabadban.

érdeklődés

Az lenne a kérdésem, hogy 8 hónapos, tejallergiás babának adható e a termék, és ha igen milyen mennyiségben?

Köszönöm

B.Kinga képe

8 hónapos babának K2D3-vitamin

Szia!

Gratulálok nektek! 

Igen, adható tejallergia esetén is! Én napi 2 cseppet adnék egyelőre neki, lehetőleg közvetlenül a nyelvére cseppentve, a nappali időszakban.

Jó egészséget, sok boldogságot kívánok nektek! 

versenyszerű portoláshoz fiatal szervezetnek

Sziasztok,

Azért ide írok,mert úgy gondolom,ez a kiindulópontja mindennek, ez az alap.
A kérdésem a következő lenne ebből kifolyólag. 16 éves öcsémnek szeretnénk összeállítani egy egészség csomagot, aminek első terméke a fenti vitamin volna.
16 éves, nincs ismert egészségi problémája, versenyszerűen futballozik, fáradékony mostanában, ugyanakkor sokszor hiperaktív tüneteket produkál.

Milyen egyéb termékek kellenének egy ilyen fokozott aktivitású életmódhoz fiatal szervezetnek?

Bionom.hu - Pálma képe

Fiatal szervezetnek

A két tünet, amit együtt említettél nekem indookoltá tenné egy kivizsgálás kérését. Talán pajzsmirigy irányába is, de a háziorvos, vagy sportorvos ezt jobban tudja.

A K2D3 valóban mindennek az alapja, mint ahogyan az Emóció és a halolaj(Omega3 )  is. Ezenkívűl a fáradékonyságra ilyenkor tavasszal a zöld turmixok ( árpafű, búzafű tartalom!) nagyon jók, de a kivizsgálást nem kerülném el.

egészséges fiatal sportoló

Kivizsgálás volt, de nem találtak semmit, teljesen jó minden, ennyit mondtak .Sportorvosnál végeztek terheléses vizsgálatokat, ott is mindent megfelelőnek találtak. Voltak gyerekorvosnál is, de annyit tudott javasolni,hogy ha eszik mindent, nem kell semmi mellé, talán valami multivitamin... Nem sokat segített... Az egyesületnél meg annyit mondtak,hogy ők nem foglalkoznak ilyennel...

Azt talán elfelejtettem, hogy a vérnyomása hozzám hasonlóan alacsony, ezért gyakran kapja el a szédülés is. Illetve van neki tyúkmelle, de igazából semmiben nem korlátozza.

A sportolás, erőteljes fizikai igénybe vétel miatt gondoltam, illetve mivel gyakran sérül,hogy kéne esetleg izület támogató? Vagy felesleges?

Bionom.hu - Pálma képe

Sportoló fiatal

Ha volt endokrinológusnál és megnézték azt is, hogy nincs-e valamilyen étel-érzékenysége, akkor jó.

Az ízületeket a fentieken kívül még a zöldkagylóval, vagy MSM porral lehet hatékonyan támogatni.

A gyermekorvosunk azt javasolta...

Sziasztok!

Kislányom 5 hetes. Ma voltunk az egy hónapos vizsgálaton a gyermekorvosunknál, aki azt javasolta, hogy a napi 1 csepp  V....l-t emeljük meg napi 2 cseppre, mondván "alapállapotban" a lábacskáit furán tartja, és hogy a csontozata jobban fejlődjék. Én valamiért már alapból nem voltam oda ezért a szintetikus ....ért, de gondoltam, teszek egy próbát, és ha pl. pocakfájást észlelek, vagy bármi mást, azonnal lecserélem a ti D3-vitaminotokra. Viszont akkor már ugye olyat adnék neki, ami tartalmazza a K-vitamint is, hisz az szükséges a D-vitamin helyes beépüléséhez. VISZONT: a K...n-t azt vagy heti vagy havi rendszerességgel kell neki adagolni, szóval azt sem akarom hogy valami baja legyen emiatt, már ugye ami az adagolást illeti. Mielőtt elkezdeném adni neki, szeretném kikérni a Ti és azért az orvosunk véleményét is majd, hátha nem az a minden szinten elutasító ilyen téren. 

Hatalmas köszönettel: Niki

B.Kinga képe

Addig a simát használnám

Szia Niki! 

Ameddig a gyógyszertári K1-vitamint kapja, addig használjátok a sima D3-vitamint, én utána térnék át a K-vitaminos verzióra. A gyógyszertári D-vitamin helyett már sok gyermekorvos is a belinkelt terméket ajánlja, szerintem a tiétekkel is meg lehet majd beszélni.

A pici lábát érdemes lenne mielőbb megmutatni ortopéd szakorvosnak (a "furcsa lábtartás" mögött akár pes adductus is állhat, ami remekül korrigálható, ha időben észreveszik).

Szép  napot és jó egészséget nektek! 

Kedves Kinga! :) Nagyon köszönöm

Kedves Kinga! :)

Nagyon szépen köszönöm mindig kedves, készséges és gyors válaszodat/segítségedet!!! Sajnálatomra, csak most vettem észre amit írtál. :/  Éljen a technika ördöge..... :(

Ortopédiára sajnos hiába kértem leghamarabb jún.-ra kaptunk időpontot. :( Addig is folytatom a folyamatos masszírozgatást. 

Tudom, hogy nem a megfelelő helyen teszem, de ha lehet, másban is szeretném a segítségedet kérni. Ez most leginkább rólam szól. Ugye adott most már egy 11 hetes gyönyörű Csemete, akit születése óta igény szerint szoptatok. Viszont, mikor kiderült hogy Ő (a pocakomban) van, az ugyanazon alkalommal készített citológiám elkeserítő P3-as értéket mutatott. Azon belül is a HPV biz. fajtáit: a magas kockázatú 56-ost, és az alacsonyabb kockázatú 11 és 16-ost. (Ez utóbbiak azért idegesítettek plusszba, mert kb. 12 évvel ezelőtt nekem már volt már bajom ezekkel a szemölcs alakot rejtő HPV-s vírusokkal. Akkor kétszer is "vissza jöttek", és műtétre is szükség volt.) Szóval, itt van ez a 3 "kaszás" a fejem felett, mai napig is. Ugyanis Csöppöm születése utáni 6 hetes kontrollon végzett újabb citológia is ugyanezt az eredményt hozta. :(  Sőt, múlt héten, találtam magamon odalent vmi furcsát, ezért azonnal elmentem újra a dokimhoz. Hál isten végül bebizonyosodott, hogy a félelmem most nem nyert bizonyosságot, mert nem megint az a szemölcsös HPV, hanem egy csúnya szőrtüszőgyüszi volt csak. De persze nekem egyből az ugrott be, szóval nem hiába riadtam meg annyira. Ezen legutóbbi alkalommal viszont az orvosom már még inkább javasolta az oltás fontosságát, én viszont addig amíg a Kislányomat szoptatom bevallom nem szeretném ezt. Mert a legkisebb esélyt sem akarom megadni annak, hogy neki BÁRMI baja is legyen az oltás végett!!! Annak ellenére sem, hogy az orvosom megnyugtatott, szoptatás alatt is beadathatom. Sokat olvastam erről pro és kontra és azt kell mondjam, előbb tennék egy másik próbát, hogy a gyógyulás útjára lépjek. Azt olvastam, ha az immunrendszert sikerül feltuningolnom a megfelelő szintre, akár még ez is lehetséges és nem lehetetlen??? Segíts kérlek, nagyon-nagyon nem akarom most még ezt az oltást! :( 

Millió köszönet!!!  :)

Átlag: 5 (1 szavazat)
B.Kinga képe

Kismamának...

Szia Niki! 

Tudod, nekem azt tanították- és én is így tapasztalom-, hogy ha egy kérdésről, "problémáról" beszélgetsz valakivel, akkor az illető általában magától (és magának) rövid időn belül a választ, a megoldást is kimondja, csak sokszor nem veszi azt észre. 

Idézem, amit írtál: "nagyon-nagyon nem akarom most még ezt az oltást" ; "előbb tennék egy másik próbát, hogy a gyógyulás útjára lépjek." 

11 hete adtál életet, ez egy igazi csoda, ami irtóra nagy erőt igényel tőled és a szervezetedtől. A babád lényegében most belőled táplálkozik, te tartod őt életben. Legyél magadhoz türelmes, legyél magadra büszke, élvezd ki ennek az időszaknak az örömeit! Pihenj, igyál sokat, egyél egészséges és finom dolgokat és mosolyogj rengeteget- ezek mind-mind csodás immunhelyrepofozó dolgok. A szülés utáni időszak az immunrendszerre is rányomja a bélyegét, hát még a hüvely érzékeny mikroflójárára, így lényegében talán nem meglepő ez a "borulás".

A folyamatos nőgyógyászati szűrés nagyon fontos, erre figyelj!

A BioConnect béta-glükánt ilyenkor is alkalmazhatod, sőt... Napi 2 szemes mennyiséggel, hosszabb távon is. 

Az emelt dózisú DK-vitaminok, omega-3 zsírsavak szintén nagyon-nagyon fontosak, valamint a kismamavitamin!

A hüvely- és bélflóra megfelelő "gondozásának" jelentőségéről már sokat olvashattál nálunk, ez esetedben különösen lényeges. Belsőleg emelt dózisú (2x30 ml) Emóció, a hüvelyflóra karbantartására pedig valamilyen megfelelő csíraszámú Lactobacillus tartalmú hüvelyi készítmény (bőséges a választék, guglizz rá az interneten) szintén hosszabb időn keresztül.

Csupa szépet, sok boldogságot kívánok nektek! 

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kedves Kinga!Nagyon-nagyon

Kedves Kinga! Nagyon-nagyon szépen köszönöm!!! Egy angyal vagy!

Átlag: 5 (1 szavazat)
új

Örök hálám!!!! :)

Drága kinga!

Engedd meg, hogy ezúton "dicsekedjek" el legújabb citológia eredményemmel, ami alapján nincs egyetlen egy "kimutatható" HPV törzs sem!!!!!!!!!!

Nem tudom emlékszel-e rá: még májusban írtam kétségbeesve, mert már Kislányom megfoganásakor (2016. nyarán), P3-as citológia eredménnyel a zsebemben jártam-keltem. :(  Akkor az orvosom azt mondta, ez nem akadályozza a Baba egészséges fejlődését, ráérünk a szülést követően foglalkozni ezzel. A 6 hetes kontrollon sajnos szintén ugyanez a 3 HPV törzs volt kimutatható (egy magas, 2 alacsony kockázatú). Akkor is teljesen el voltam keseredve, mindamellett hogy botzalmasan fáradt voltam. Ezt követően az orvosom vissza rendelt 3 hónap múlvára, egy újabb citológia vizsgálatra. Akkor írtam Nektek/Neked, s akkor kezdtem el feltuningolni az immunrendszeremet. Emóciót, K2D3 cseppekkel, Bio Connect Béta glükánnal, Omega 3-6-9 halolaj kapszulával és tádááámm......megérkezett a legújabb citológia lelet eredménye: nincs HPV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Úristen, még most is nehezen hiszem el! Annyira boldog vagyok, meg persze hálás!!!!  Neked! Érted! A segítségedért! Mindenért! Még egyszer nagyon szépen köszönöm!!!!!!!!!   <3 <3 <3

Átlag: 5 (3 szavazat)
B.Kinga képe
új

Annyira örülök!!!

Drága Niki!

Hihetetlenül boldoggá tettél a leveleddel!!!!! Nagyon köszönöm a szép szavaidat 

És szívből gratulálok neked! Az eredményt pedig magadnak köszönd, mert bőven-bőven megdolgoztál érte!! Maradj mindig ilyen vidám, erős és eltökélt!

Csupa szépet kívánok neked és nagy ölelést küldök! 

(a leveled leragadt, mert mindenki azt csodálta, úgyhogy kicsit későn jutott el a "végcélig" )

Átlag: 5 (2 szavazat)
új

Drága Kinga!Hát akkor

Drága Kinga!

Hát akkor képzeld el, hogy még én hogy örültem ennek a hírnek! Komolyan, mikor megláttam, utána még jó párszor elő kellett vennem, újra és újra, hogy ez most akkor biztos? :)

Azért vagyok itt megint, hogy megkérdezzelek, ezeket a drágaságokat meddig illetőleg mekkora dózisban javallod a továbbiakban is fogyasztani? Mert ugye majd mindenből emelt adagot ettem/ittam.  :)

Előre is köszönöm Neked (újfent)!!!!!!! <3 <3 <3 

Átlag: 5 (1 szavazat)
B.Kinga képe
új

Adagolás...

Szia Niki! 

Mivel a várandósság-szülés-szoptatás folyamata a szervezetet erőteljesen lemeríti, így ezeket a dolgokat célszerű hosszabb távon fogyasztani. A feltöltési szakasz után állapottól függően vissza lehet térni az ajánlott alap adagolásra, ami DK-vitaminból napi 12 csepp, a halolajból napi 1 evőkanál, Emócióból 1x30 ml. Emócióból azonban, ha meg tudod ezt engedni magadnak, célszerű még egy ideig megtartani a 2x30 ml-es adagolást. BioConnect kapszulából én azt javasolnám, hogy legalább a betegségekkel teli időszakban maradj meg a napi 1 kapszulás szedés mellett.

Aktuális betegség (pl. nátha stb.) esetén az adagok átmenetileg újra megemelhetőek.

Vigyázz magadra, magatokra! Boldog babázást és csupa szépet kívánok neked! 

Átlag: 5 (1 szavazat)

Emelt adagolás

Gyermekorvosunk megvizsgálta a kisfiam, és azt mondta, hogy nagy a kutacsa, és rákérdezett a D vitamin cseppekre. A forte változatot használom, napi két cseppet adok neki. Szerinte növeljem 4 cseppre egy darabig, mert csak 100 mcg van benne (hiába mondam, hogy ez nem szintetikus, jobban felszívódik), a receptre írt 400 helyett. Kisfiam 6 hónapos és 8 kiló 10 deka. Ha megemelem az adagot, nem lesz túl sok a K vitamin bevitele?

Bionom.hu - Pálma képe

Ha az orvos

Ha az orvos mondta, nyugodtan hallgass rá. Én is azt mondanám, hogy nem lehet túladagolni. És aműgy is csak egy időről ban szó..

(Megjegyzem, az én fiamnak még 1 éves korában is nagy volt a kutacsa, és szépen felnőtt! Tavaly megcsinálta az Iron Man-t!)

Átlag: 5 (1 szavazat)

Vitaminok nyáron

Télen szedtük a Manó Mannát és a K2D3-mat. 3 éves lesz nyáron a kislányom. Szeretném megkérdezni, hogy nyáron is szedjük tovább ezt a kettőt, vagy a napon és a friss gyümölcsökből meglesz a szükséges mennyiség. Még van egy rágóvitaminunk ezen kívül. Még egy kérdés, ha most veszek Manó Mannát és nem bontjuk fel, akkor szeptemberig eláll hogy akkor folytassuk? Köszönöm a választ!

Bionom.hu - Pálma képe

Vitaminpótlás

Sajnos a mai világban a gyümölcsök már nem tartalmaznak annyi vitamint, mint 20-30 évvel ezelőtt. Nem nagyon lehet túl sok vitaminhoz jutni gyümölcsökből. A Manó Mannát nyugodtan szedhetitek nyáron is, legfeljebb kevesebbet. De a bontatlan eláll nyár végéig!

K2 D3 adagolás kisfiúnak

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, hogy 3 és fél éves kisfiamnak mennyit adjak a vitaminból? Rendeltem még GAL lazacojalat, almarostos mézet és GAL múmijót is, hálás lennék, ha ezeknek az adagolásával kapcsolatban is adnátok tanácsot. :)

Kisfiam autizmus spektrum zavaros, glutén és kazein mentes diétát kezdtünk egy hónapja. Van esetleg olyan táplálék kiegészítõ, amit még ajánlotok (pl Ca, B vitamin pótlåsra).

Nagyon köszönöm elõre is a segitségeteket!!

Szép napot!:)

Erika

 

 

verebedit képe

K2 D3 vitamin kisfiúnak

Szia!

Az autizmusa miatt kezdtetek el diétázni vagy valóban van a kisfiadnak ételallergiája? A diétát megelőzően csináltatatok ételallergia vagy intolerancia  vizsgálatokat? A sima K2 D3-at vásároltad vagy a Forte K2 D3-at? A forte erősebb, kevesebb is elég belőle. Ha fortét vásároltál, azt javaslom, hogy max. 1-2 cseppel kezdj, aztán fokozatosan emelheted az adagot 5-6 cseppig is. A lazacolajból ekkora gyerkőcnek elég lehet még az 1 teáskanál is, ha nem eszi meg simán, akkor nyugodtan keverd bele valamilyen ételbe. Az almarostos mézből egyenlőre napi egy mokkáskanállal javaslok, aztán ha beválik felemelheted 2-3-ra is. Kalcium pótlására  a Korall port javaslom, melyet bármibe belekeverhetsz: reggeli kásába, gyümölcslevekbe..stb. A GAL múmióból napi egy kapszulát javaslok egyenlőre, kúraszerűen alkalmazva, vagyis 2-3 hónap tartsatok 2 hét szünetet. B-vitamin pótlására legjobbak  a természetes B-vitamin komplex készítmények, ilyen termék jelenleg nincs a bionom kínálatában, érdemes esetleg a patikákban megérdeklődni.

Segítség kérése

Sziasztok!

2016 tavaszán Anyukámnál (62 éves) a bal emlő külső-felső negyedében egy 8mm-es tumort távolítottak el. A műtét után 25 sugárkezelést kapott, illetve az xxxx  szedését 5 éven keresztül. Eme antihormonnak köszönhetően szűk egy év elteltével 6%-ot romlott a csontsűrűség eredménye, és még 4 év hátra van.  Az alábbi vitaminokat írta fel Neki az orvos: xxxxxxD 2200NE, xxx Vitamin D31000NE és xxxx Calcium 500mg. Ezeket a készítményeket le szeretném Vele cseréltetni. Ebben kérem a segítségeteket. Mit ajánlotok? És mekkora dózisban? (Azt meg szeretném jegyezni, hogy Aszkorbinsavat szed folyamatosan és két hónapja elkezdte a GAL omega3 és Q10 lazacolajat ). 

Illetve még egy kérdésem lenne: az utóbbi pár hétben azt vette észre, hogy beszéd közben összeakad a nyelve és dadogva mondja ki a szót. Változó ennek sűrűsége, és csak akkor észrevehető, ha egymás után gyakrabban történik. Aktívan dolgozó, és az év vége mint mindig, most is nagyon hajtós volt, a tervet teljesíteni kellett, nem igazán tudott "kikapcsolni". Ilyet okozhat nagyfokú kimerültség, túlpörgés? Eme problémára is tudnátok ajánlani terméket?

Előre is köszönöm szépen válaszotokat!

Marcsi

B.Kinga képe

D3-vitamin, kálcium, egyebek

Szia Marcsi!

Az említett D3-vitaminkészítmények alternatívájaként ezt a jól hasznosuló terméket javasolnám nektek. A leveled alapján édesanyádnak 3200 NE napi adagot írt elő a kezelőorvosa, ezt az említett készítmény napi 4 cseppnyi mennyiségével bőven fedezni tudjátok. A D3-vitamint célszerű közvetlenül a szájba cseppenteni, lehetőleg a nappali időszakban!

Kálciumpótlásra ezt vagy ezt a készítményt javasolnám, mindkettő optimális kálcium-magnézium aránnyal rendelkezik, ami pedig nélkülözhetetlen a megfelelő csontépüléshez! Nagyon jó, hogy a lazacolajat már szedi! 

A nyelvakadás, dadogás miatt arra kérlek, mihamarabb keressétek fel édesanyád kezelőorvosát, szükségesek lehetnek ugyanis további vizsgálatok! Érdemes lehet ezzel párhuzamosan neurológushoz (háziorvosi beutalóval pl) is fordulni! A tünetek az alapbetegséggel is összefüggésben állhatnak, de akár agyi keringési zavarra is utalhatnak. A kizárás után lehet sajnos csak a fáradtságra "fogni" ezeket a frissen megjelent panaszokat.

Jó egészséget, minden jót kívánok nektek! 

D3-vitamin

Kedves Kinga,

köszönöm szépen válaszod és tanácsaidat!!!

Azt szeretném kérdezni, Anyukámnak elég a sima D3-vitamin? Mi a K2 D3 Forte-t szedjük a gyerekekkel, a D-vitamin felszívódása okán.

Köszönettel:

Marcsi

B.Kinga képe

Sima vagy K-vitaminos?

Szia Marcsi!

Amennyiben Édesanyád nem használ/szed véralvadásgátló/vérhígító gyógyszereket, akkor neki is a K-vitaminos változatot javasolnám. Ha szed ilyen készítményt, akkor csak a sima D3-vitamint használja! (És szuper, hogy ti is szeditek a DK-vitaminokat!! )

Csupa szépet kívánok nektek! 

Forte

Szia Kinga,

nem szed semmi általad felsorolt bogyót. :D Rendben, akkor Anyukám is szedheti a Forte-? A K-vitamin mennyisége több a sima D3 K2-höz képest, ugye? A napi 12 csepp Neki is ajánlott?

Köszönöm!

Marcsi

B.Kinga képe

Forte: dupla annyi K-vitamin

Szia Marcsi!

Igen, akkor így a K-vitaminos forte variációt javasolnám, legalább 12 cseppel!

A forte K-vitamin-tartalma jóval magasabb a simáénál, 12 cseppnyi mennyiségben ez 1000 mcg-ot tartalmaz, míg a sima változat csupán 500 mcg-ot. A D3-vitamin-tartalom a sima és a forte változat esetében is ugyanakkora.

Legyen szép hétvégétek! 

különbség termékek között

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy mi a különbség a kétféle K2 D3 csepp között. Az egyik GAL, a másik pedig a Natur Vitality készítmény. Nem tudom eldönteni, hogy melyiket rendeljem, mind a kettőnek ugyanaz az ára.

 

Köszönöm előre is a válaszotokat!

 

Márti

Bionom.hu - Pálma képe

Különbség...

Nincsen. Rendeld bármelyiket. Az egyik előbb-utóbb meg fog szünni!

Átlag: 5 (1 szavazat)

elegendő felnőttek számára? - tanács kérés

Sziasztok!

A feleségemnek rendeltem ezt a készítményt, mert nagyon alacsony a D vitamin szintje. Igaz, hogy csak 3 hete szedi. Most más ügyből kifolyólag el kellett mennie orvoshoz, aki azt mondta, hogy tragikusan alacsony a D vitamin szintje és felírt neki (gondolom) valamilyen szintetikus készítményt, mert a cseppek csak gyerekeknek való.

Kérem tanácsotokat, hogy ezeket bevegye e? (neki ezek a szintetikus dolgok nem használnak, pld. a vastablettától is szenved) Vagy maradjon a cseppeknél csak várja ki türelemmel, mert a 3 hét nagyon kevés? Esetleg növelje a csepp adatokat? Itt nincs előírás, hogy étkezés előtt után, ugye, csak inkább dálelőtt vegye be?

Plusz kérdés: Rendeltem neki egyébként innen két vas készítményt is, mert az is tragikusan alacsony neki. Kérdésem: Kit tanácsoltok bionom kivizsgálásra, tanácsadásra?

Előre is köszönöm szépen.

üdv,
péter 

Bionom.hu - Pálma képe

D vitamin

Én mindenképpen a Forte verziót szedném, eleinte, emelt mennyiségben.És valóban, biztos, hogy kell néhány hét, mire feltöltődik a szervezet!

Sajnos jelenleg nincs személyes tanácsadásra lehetőség.

eredet

Sziasztok!

Ez is gyapjúbol van előallitva? Nem talaltam a termékadatok között.

Köszönöm!

Bionom.hu - Pálma képe

Gyapjú

Igen, minden természetes D vitamin gyapjúból van előállítva.

Adagolás gyermeknek

Sziasztok!

Én eddig az ajánlást követve 7 cseppet adtam a gyermekemnek, akkor az nem jó? Az itteni ajánlást követve adtam így eddig. Ez mi alapján változik, hogy mennyit ajánlatok?

Kislányom 10 kg, ezért adtam a 7 cseppet.

Köszönöm!

Üdv.:Kata

B.Kinga képe

Adagolás gyermeknek

Szia Kata!

Az általános ajánlás gyermekeknek a 7 kg-onként 2 cseppes adagolás, de ez akár emelhető is. 

Kérlek, olvasd el ezt a hozzászólást is!

Szép napot neked! 

Gal K2D3 adagolása

Sziasztok!

Egy kis pontosítást szeretnék kérni tőletek Gal K2+D3 adagolását illetően. 

A hozzászolásokat, kérdéseket, és azokra adott válaszokat böngészve az egyik válaszban 2 csepp/7kg volt írva az adagolásra a sima Gal K2D3-ból és a fortéból 1 csepp/7kg, míg egy másik válaszban 4 csepp/7kg volt írva a sima változatra és 2 csepp/7kg a fortéra?

Általános adagolásra mennyit adjak a gyerekeknek?

Előre is köszönöm a válaszotokat!

Marcsi

B.Kinga képe

Adagolás

Szia Marcsi!

A sima és a forte változat a K-vitamin-tartalmában tér el egymástól, a D3-vitamin mindkét típusban ugyanakkora mennyiségben van jelen. Épp ezért általános adagolásra 7 kg-onként 2 cseppet javasolnék, mindkét típusból egyaránt.

Érdemes ezt a hozzászólást is elolvasni!

Szép napot, jó egészséget kívánok nektek! 

Ugye jól adom?

Sziasztok!

Tegnap voltam gyerekorvosnál, és azt mondta, azért van még csak 4 foga a 16 hónapos babámnak, mert biztos rosszul vagy nem adom neki a D-vitamint.. Na én nem részleteztem erre mit gondolok, meg milyen terméket használok.. 9200 gramm a súlya, és a simát kapja, és 5-6 cseppet kap naponta. Vagy az ételébe rakom, de álltalában pici kanálra cseppentve. Remélem ez így jó, nem szeretnék visszatérni a régi gyógyszertárira. Mit gondoltok erről?

Köszönettel!

B.Kinga képe

Fogas kérdés

Szia Dénibaba!

Csak a saját tapasztalataimat tudom neked elmondani: az én kislányomnak sem volt ennyi idősen több foga kint, nála az első is elég későn bújt ki, mára viszont tele van velük a szája.  A fiaimnak ezzel szemben korán jött az első és gyorsan is ment a dolog. 

Szerintem, ha kicsit is aggódsz emiatt, mutasd meg másik orvosnak is, kérd ki az ő véleményét is. Végső esetben vérvételből (persze csak akkor, ha ez tényleg szükséges, vagy éppen valami más miatt vért vesznek tőle) könnyedén meghatározható az akutális D-vitamin-szint. 

A simából 6 csepp tökéletes neki, egyedül annyit módosítanék, hogy azt célszerű közvetlenül a pici szájába cseppenteni. Sajnos viszonylag nagy mennyiség maradhat a kanálon, tányéron, úgy viszont egész biztosan minden csepp célba ér. 

Szép estét, jó egészséget kívánok nektek! 

Fogas kérdés

Kedves Kinga!

Ngyon köszönöm válaszodat! Nos próbálom én a szájába csepegetni, de nem sokszor sikerült még... nagyon érdekli, mi az, és mindig meg akarja szerezni. Ja vérvétel volt neki, mert azt mondták rá, hogy nagyon sovány...ugyhogy túl vagyunk egy vérvétel és vizelet vizsgálaton. Szerencsére minden jó nála, úgyhogy ő ilyen alkat. Kapja a Manó Mannát, de sajnos így se akar enni. Most megint sokat szopizik éjszaka is, tehát nem tudom, mi változott nála... Köszönöm még egyszer, lehet, holnap már el is megyünk egy másik orvoshoz is.

Átlag: 5 (1 szavazat)

Perfect Prenatalos kismama

Szeretném megkérdezni, hogy akkor, ha a kismama 3 tablettás Perfect prenatalt szed, aminek D- vitaminja 250% DV és K 100%, akkor indokolt-e még ilyet pluszba rászedni?

B.Kinga képe

PP mellé DK-vitamin!

Szia!

Mindenképpen azt mondanám, hogy igen.

A hazai szakemberek egészséges felnőtt ember napi ajánlott D-vitamin bevitelét, az ősztől tavaszig terjedő időszakra 1500-2000 NE-ben határozták meg (ez korábban 400 NE, majd 800 NE volt); egy kaliforniai kutatás során pedig napi 9000 NE-et javasolnak, nem csak ősztől tavaszig... A megfelelő D-vitamin-szint az egész szervezetünk-, az immunrendszer működéséhez is nélkülözhetetlen, várandósság alatt pedig különösképp elengedhetetlen! 

A PP-ban (3 szemes javasolt adagban) mindösszesen 1000 NE található, ami azt gondolom, annak tudatában, hogy a népesség legnagyobb hányada komoly D-vitamin-hiánnyal éli a mindennapjait, igen-igen kevés, babavárás alatt pedig még annyira sem nevezném optimálisnak. 

Vagyis, célszerű ehhez a termékhez (is) külön, pluszban adagolni a DK-komplexet!

Boldog, gondtalan babavárást, jó egészséget kívánok nektek! 

Hogyan tudok törölni a kosárból?

Hogyan tudok törölni a kosarbòl nèhány dolgot mèg rendelès előtt? Köszönöm a választ!

B.Kinga képe

Kukajelecske a termék előtt

Szia!

Belemész a kosárba, és az abban található termékek fényképe előtt találsz egy kicsi kukajelet. Annál a terméknél nyomj rá erre a kukajelre, amelyiket el szeretnéd távolítani a kosárból.

Remélem sikerül, ha mégis elakadnál, szólj bátran!

Szép hétvégét neked! 

Adagolás

Szia

Elolvastam a hozzászólásokat, de nem igazán értem.

A sima GAL D3 + K1- és K2 vitaminból 7 kilogrammonként 2 vagy 4 cseppeket?  

Köszönöm 

B.Kinga képe

Csepp adagolása

Szia Évike!

Az alapajánlás a simából 4 csepp 7 kg-onként- gyermekek esetében. Felnőtteknél ez az adag minimum napi 12 csepp, mind a sima, mind a forte változatból.  A sima és a forte változat között a K-vitamin mennyisége a különbség, a D3-vitamin-tartalma mindkét változatnak ugyanakkora. Itt találhatod az erre vonatkozó, jól érthető táblázatot (adagolás-alkalmazás fülecske). 

Kérlek, ezt a bejegyzést is olvasd el, szerintem segítségedre lehet!

Szép estét neked! 

D3-at miből vonja ki a GAL és a Nature Vitality?

Érdeklődni szeretnék, hogy a K2D3 cseppek közül valamelyik (Gal vagy Nature Vitality) vegetáriánus e esetleg? A leírásokat elolvastam, melyek szerint virágesszenciákból van kivonva a K vitamin mindkét gyártó terméke esetében, de a D3 vitamin "származására" való utalást nem találok, úgy, mint pl. a Nature D3 vitamin esetében, hogy az gyapjúból kivont D3-at tartalmaz. (Most vettem csak észre, hogy a Narure Vitality és a Nature - utóbbi a D3 cseppek gyártója - nem is ugyanaz). A gyapjúból történő kivonás nem zavarna, de pl. ha állati belsőségből vontják ki a vitamint, az már igen. Nagyon köszönöm a választ előre is!

Bionom.hu - Pálma képe

K2 D3

D vitamint csakis a birka gyapjújából tudnak előállítani, semmilyen belsőségből nem, szerencsére! :-)

Bocs, hogy eddig nem válaszoltunk, valahol elakadt....

simpatika képe

szívdobogás

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Anyukám csontritkulására eddig orvos által felírt dolgokat szedte. Végre eljutott oda, hogy kezdi kapisgálni, hogy a kálcium és a D vitamin nem fogja megoldani a gondját, ezért ajánlottam neki hogy inkább szedje a GAL K2 D3-at a Cormin porral. El is kezdte szedni, a K2D3-ból reggeli közben 12 cseppet és utána a Cormint-t is megitta. Viszont annyira szédült egész nap, hogy megilyedt, ezért másnap csak este 6 cseppet vett be a vacsorával, de egész éjszaka erős szívdobogása volt. Nincs szívproblémája amúgy! Mit tudtok ajánlani, hogy szedje vagy ne szedje tovább!? Előre is köszi! Ági

Bionom.hu - Pálma képe

Semmiképpen sem váltanám le

Semmiképpen sem váltanám le az orvos által felírt szereket, anélkül, hogy vele nem egyeztetnék. A Cormin megelőzre tökéletes, de lehet, hogy egy meglévő problémánál már kevés. A K2D3 vitamint mindenkinek szednie kellene, de például vérhigítóval együtt, a K vitamin miatt, mégsem szabad szedni!
Magnézium viszont mindenképpen kell a csont felépüléséhez, és az rizikó nélküli.

Átlag: 5 (1 szavazat)

túladagolás

Sziasztok!

Mindenhol hallani, hogy a zsírban oldódó vitaminokat túl lehet adagolni a szervezetben, amely különböző betegségeket okoz. Ezt miért nem lehet mégsem? Miért írjátok mindenhol, hogy nehéz túladagolni?

Segítsetek megérteni!

Üdv:

Linka

Bionom.hu - Pálma képe

Túladagolás

Megnéztem a hozzászólásokat és többnyire arról van szó, hogy valaki egy-két cseppnyivel bizonytalankodik, azt igyekszünk megnyugtatni...

Mivel a hivatalosan engedélyezett, kommunikálható adagolás alatta van az optimálisnak, ezért, ha a hivatalos kommunikáció szerint szeded, és egy-két cseppel vagy néha-néha eltérsz, nem lehet baj.
Természetesen ha deci-számra innánk, napi rendszerességgel, akkor egy idő után már nem lenne jó.

Adagolás

Sziasztok,

Ha a fortéből naponta 2x12 cseppet veszek be (a D3 vitamin miatt) nem okoz gondot?

Köszi,

Andi

Bionom.hu - Pálma képe

Adagolás

Ha valami különleges ok miatt szeded így, akkor rövid ideig folytathatod, de egy idő után ajánlatos a hivatalos adagolás szerint....

mitralis prolapsus

Tisztelt Cím! Csontritkulás megelőzése esetén GAL K2-D3 vitamin, 500 mcg K-komplex + 4000 NE D3 x 60 adag a jó elvileg de mitralis prolapsus esetén ajánlatos valamint mivel zsírban oldódó vitaminok és a szervezet tárolni tudja  nem okoz túladagolást vagy inkább D-vitamint vigyek be? A galagonya alacsony illetve normál vérnyomás esetén szedhető? Gyapjúallergia esetén lehet gond a D-vitaminnal? Szedjek esetleg még Calciumot is? Visanne nevű hormonkészítményt kell szednem  a betegtájékozatóján ez áll " Amennyiben Ön Visanne-t szed, csontjainak segíteni fog a megfelelő mennyiségben bevitt kalcium és a D-vitamin, az Ön által elfogyasztott élelmiszerrel vagy étrend-kiegészítőként elfogyasztva."Előre is kösznöm válaszát!

Bionom.hu - Pálma képe

Nem segíthetek..

Sajnálom, nem vagyok orvos, csak egy webáruház dolgozója. Ez meghaladja bőven az eddigi tudásomat, de helyenként nem is tudom értelmezni a mondatot... Ezt a gyógyszert nem ismerem nem tudok róla semmi. Kérlek, menj vissza az orvosodhoz és próbálj meg tőle kérni bővebb tájékoztatást.
(Azt tudom, hogy a galagonya vérnyomáscsökkentő.)

mit ajánlanátok még rosszevő 6 évesnek

Sziasztok, a segítségeteket kérném: a kislányom elmúlt 6 éves és nagyon rossz evő - gyümölcsöt, zöldséget alig eszik -, elég sovány, vézna testalkatú. Most kezdte az első osztályt, eléggé szorongó típus és a figyelme is gyakran kalandozik el - ez a párosítás nem túl nyerő a mostani helyzetben :( A K2+D3 Forte mellé mit javasolnátok még neki, mivel tudnám kissé a testét és a "lelkét" is megerősíteni?

Előre is köszönöm!

Bionom.hu - Pálma képe

Rosszevő, soványka...

Omega 3-at mindenképpen, emelt adagot és sokáig.
Aztán vagy Manó Mannát, vagy Cseppecske kivonatot.

A szorongásra Csipkerózsa rügyelixirt.

Átlag: 5 (1 szavazat)

Illetve azt felejtettem el

Illetve azt felejtettem el még megírni, hogy a Grape Vital cseppeket adom neki folyamatosan - ezt érdemes folytatni, vagy a fentebb leírtak valamelyike kiváltja ezt? Előre is köszönöm!

Bionom.hu - Pálma képe

Grapevital

Grapevitalt csak akkor adnám, ebben a felállásban, ha beteg a gyermek!

Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: