Vanília por (PlanetBIO), 60g

  • Édességek ízesítése
  • Sütemény sütés
0Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (19 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI
  • Szakirodalom

Organikus Bourbon Vanília por (PlanetBio), 60 g

Alkalmazás: A vanília port keverhetjük zabpehelybe, turmixokhoz és különféle desszertekhez, hogy gazdagítsuk azok ízvilágát és aromáját. Használható még házilag elkészített bőrápolási termékekben is. Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet valamint az egészséges életmódot.

A vanília - amely mennyei illatát egy természetes vegyületnek, a vanillinnek köszönheti -, ásványi anyagokat is tartalmaz: például káliumot, kalciumot és magnéziumot.

Tápérték/100 g: energia 1137 kJ/272 kcal | zsír 3.2 g | ebből telített zsírsavak 0.9 g | szénhidrát 56.0 g | ebből cukor 47.0 g | rost 24.4 g | fehérje 3.9 g | só < 0.1 g

Kiszerelés: 60 g

Származási ország: Madagaszkár.

Minőségét megőrzi: Lásd a címke alján (nap, hó, év).

A forgalmazást ellenőrzi: HU-ÖKO-01.

Tárolás: Hűvös, száraz helyen tárolandó.

A terméket dióféléket és szezámmagot is felhasználó üzemben csomagolták.

Összetétel: Organikus vanília (Vanilla planifolia) por 

A vanília (Vanilla planifolia) az orchideafélék (Orchidaceae) családjába tartozó növény, amely szárított termésének rendkívüli illatáról közismert. Közép-Amerikában őshonos, ahol az aztékok is használták, de ma már a világ minden táján termesztik trópusi környezetben. A vanília egy kúszó növény, melynek hosszú, vékony szára többméteresre nő. A zöldessárga, édesen illatozó fürtös virágaiból fejlődő toktermések akár 20 centiméteresre is nőhetnek. A mindössze egy napig nyíló virágokat azonnal be kell porozni, különben elhullanak.

A természetben kizárólag egyetlen méhfaj, a Közép-Amerikában élő Melipona-méh és egy erre specializálódott kolibrifaj képes a vanília beporzására. Ez az oka, amiért olyan sokáig sikertelen volt a vanília más élőhelyeken való meghonosítása. Csak azután terjedt el világszerte, miután felfedezték a virágok mesterséges, kézzel való beporzásának módját.

A megtermékenyített virágból fejlődő tokszerű terméseket 5 hónap elteltével, még zölden és éretlenül szüretelik. Tipikus aromája a hosszú fermentálási és szárítási folyamat során képződik. A Madagaszkár és az Indiai-óceán délnyugati részén fekvő szigetekről származó Bourbon vaníliának van a legfinomabb illata. A vaníliának számos változata közismert, de ezek mindegyike az eredetileg Közép-Amerikában talált fajból származik.

A PlanetBIO vanília por legfőbb jellemzője az intenzív természetes aroma, amely a különböző vegyületek jelenlétének és azok komplex kölcsönhatásainak révén keletkezik. Legismertebb összetevője a vanillin, ami egy fenolos aldehid, s amelynek szintetikusan előállított változatával ízesítenek számtalan vaníliás terméket manapság. Ez az izolált vegyület persze csak szegényes helyettesítője az eredeti vaníliának, amely a vanillinen kívül számos más összetevőt is tartalmaz. Ezek az összetevők csakis együttesen képesek létrehozni azt a természetes aromát, amely megtalálható a PlanetBio vanília porban. Az aromás vegyületek mellett a PlanetBio vanília por ásványi anyagokat is tartalmaz: például káliumot, kalciumot és magnéziumot.

A PlanetBIO vanília por Madagaszkáron termelt, valódi Bourboun vaníliát tartalmaz. A termesztés és a feldolgozás szakaszai megfelelnek az ökológiai gazdálkodás európai normáinak. Először betakarítják a még éretlen, zöld színű tokterméseket. A következő folyamat a "fonnyasztás", melynek során a vanília termések speciális dobozokban szabadulnak meg a nedvességtől, hogy beinduljon a kívánt enzimes reakció a terméshéjban és a magokban. Ezután napon szárítják tovább, ahol néhány nap után illatozni kezdenek, sötétbarnává, puhává és rugalmassá válnak. Ezt követően még legalább egy hónapig száradnak árnyékos helyen. Miután kiszáradtak, az aroma minőségétől függően gondosan szétválogatják, végül megőrlik, és így jutunk el a végtermékhez, a PlanetBIO vanília porhoz.

A PlanetBIO vanília por élvezetes, teljesen természetes, intenzív vanília illattal rendelkezik. Hozzáadva egyedi ízt biztosít mindenféle desszertnek: a klasszikus vanília fagylalttól kezdve a vanília pudingon, cukormázakon, kekszeken, süteményeken, édességeken, turmixokon, és növényi alapú tejeken át a müzliszeletekig. Mivel a vanília értékes alapanyag az aromaterápiában is, a PlanetBIO vanília port házi bőrápoló termékekbe, illetve masszázs olajokba is keverhetjük.

Tudta Ön hogy...?
... A vanília és a kakaó egyidejűleg került Európába? A spanyol hódító, Cortez hozta őket Európába 1518-ban. Ezt megelőzően mindkét csemege teljesen ismeretlen volt az európaiak számára.
... A vanília a második legdrágább fűszer, közvetlenül a sáfrány után? A vanília természetes nevelése idő és munkaigényes, ezért manapság sok cég szintetikusan előállított aromákat használ, de egyik sem mérhető az igazi vanília zamatához.
...különleges virágszerkezete miatt az esély a vanília orchidea természetes úton való sikeres beporzására mindössze 1% ? Ennek következtében ma már az összes vanília növényt kézzel porozzák. 

Caffi képe

Készlet hiány kb meddig

készlet hiány kb meddig szokott taratani? Éremes várnom rá? Vagy zárjam a rendelésemet-tele a kosaram :)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Készlethiány

Nagyon változó, hogy meddig szokott tartani... Esetleg másfajta vanília porhoz mit szólnál? regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Gazdaságos és isteni finom vaníliapor

Nagyon sokáig elég, igazán megéri az árát.

Értékelés: Nincs

Vaníliapor nagyobb kiszerelésben

De jó, és még az ára is kedvező.yes.gifyes.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: