Organikus Yacon szirup (PlanetBIO), 185 ml

4.990Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI
  • Szakirodalom

Organikus Yacon szirup (PlanetBIO), 185 ml

Organikus édesítő, alacsony glikémiás indexszel.

Természetes édesítő, amely gazdag szénhidrátokban, oligosacharidot, A-, B1-, B2-, C-, E-vitamint, rezet, magnéziumot, kalciumot, foszfort, niacint és vasat tartalmaz.

Felhasználási javaslat: Folyékony édesítőként szolgál, főként meleg italok és nyers desszertek édesítésére használják.

Keverjünk egy vagy két teáskanállal kedvenc gabonánkhoz, kásánkhoz, fagylaltunkhoz, pudingunkhoz, növényi alapú tejbe vagy joghurthoz.

Öntetként használhatjuk gyümölcssalátákhoz, vagy összetevőként különféle finom cukormázakhoz vagy édes mártásokhoz.

Csomagolása: Üveg

Netto súly (töltő súly): 185 ml

Kiszerelése: Szirup állag

Származási ország: Peru

A forgalmazást ellenőrzi: HU-ÖKO-01.

Tárolási információ: Hűvös, száraz helyen tárolandó.

Garantált fogyasztási szavatossági idő: Szavatossági idő végéig, lásd a címke alján (nap,hó, év).

Gyártási eljárás, technológia: Gumók édes levét kivonják, szűrik, párolással sűrűsítik, enyhén barna színű.

Tápérték / 100 g (≈73 ml): energia 1227 kJ/293 kcal | fehérje
2.2 g | szénhidrát 71.1 g | zsír 0 g



Összetétel: Organikus yacon (Smallanthus son-chifolius) szirup, természetes édesítő.


A Yacon az Andok hegységből származó évelő növény, amelyet Kolumbiától Észak-Argentínáig a föld mélyén rejtőző gumójáért termesztettek, magas tápanyagtartalma miatt. Földi almaként is ismert, mivel édes almához hasonló ízű, ropogós gumó. Peru bennszülöttei nemcsak táplálékként fogyasztották, hanem vallási ceremóniáiknak is fontos része volt. Az Andokban termő legtöbb növénnyel ellentétben a Yacon igénytelen fajta, bárhol megterem. Apró sárga virágai a napraforgóéhoz hasonlóak, amellyel közeli rokonságban áll.

A Yacon gumóban található gazdag szénhidráttartalom felelős édes zamatáért. Emiatt a yacon egy kiváló természetes édesítő, amelynek népszerűsége egyre nő világszerte. Több változata közül a szirup a legédesebb a természetes cukrok magas koncentrációja miatt, és az íze is rendkívül intenzív, enyhén karamellás.

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: