BIO Chia mag (BioMenü)

  • Antioxidáns
  • Koleszterinháztartás
  • Sütemény sütés
0Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI
  • Szakirodalom

 BIO CHIA mag (BioMenü), 125g, 250g

Általános adagolás/felhasználási javaslat: Íztelen, hozzáadható bármilyen főzött vagy nyers ételhez.

Az aztékzsályamagból a napi bevitel legfeljebb 15 gramm lehet!

Használat után a tasakot zárja vissza, száraz hűvös helyen tárolja.

Csomagolása: tasak

Súly(össz.súly): 140 g, 265 g

Netto súly: 125 g, 250 g

Kiszerelése: mag

Minőségét megőrzi: Lásd a tasakon (hónap/év)

Certifikáció: BIO tanúsítvány

Gyártási eljárás, technológia: betakarítás → tárolás → tisztítás és válogatás → tesztelés → csomagolás

Származási hely: Argentína

Tápanyag  tartalom 100 g termékben:

Energia1856,4 kJ/450 kcal  
 Zsír  31,4 g
 amelyből telített zsírsavak 3,8 g
 Szénhidrát 3,8 g
 amelyből cukrok  0 g
 Rost  33,7 g
 Fehérje 21,2 g
  Só -

 

Összetétel: BIO CHIA mag (aztékzsályamag (Salvia hispanica)).


A Dél-Amerikából származó Chia gyógynövény, növekedési időszaka 5 hónapon keresztül tart, ezalatt fejlődnek ki a  teljes tápanyagtartalmú magok. Géppel aratják, majd a magokat gondosan eltávolítják a szárról és letisztítják. A Chia mag évszázadok óta a helyi étrend része.A Chia az aztékok  legfontosabb élelmiszere volt, amire úgy tekintettek, hogy segíti a szellemi frissességet, a fizikai állóképességet és a jólétet. Továbbra is széles körben használják Dél-Mexikóban ésGuatemalában. 

Teljes értékű fehérjeforrás, kétszer-háromszor annyi proteint tartalmaz, mint más gabonák.  A Chia magok bőségesen és optimális arányban biztosítanak Omega-3 és Omega-6 zsírsavakat, fehérjét,  vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat is.

Főbb tulajdonságai:

  • Fehérjeforrás
  • Antioxidáns
  • Magas protein tartalom
  • Omega zsírsavak

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: