Bio hajdinaliszt (PiszkeiÖko), 500 g

740Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI

Bio hajdinaliszt (PiszkeiÖko), 500 g

Felhasználási javaslat: Kenyérhez és süteményekhez más lisztekkel keverve.

Csomagolása: BOPP tasak.

Súly(össz.súly): 505 g

Netto súly: 500 g

Tárolási információ: Fénytől védett, száraz, hűvös helyen.

Garantált fogyasztási szavatossági idő: 180 nap

Származási ország: Kína

Gyártási eljárás, technológia: Tisztítás, préselés, préselmény őrlése, csomagolás.

100 g termék tartalmaz:

Energiatartalom:335 kcal / 1403 kJ 
 Szénhidráttartalom:   71,0 g
 Fehérjetartalom:  13,0 g
 Zsírtartalom:   3,0 g

Összetétel: Bio hajdinaliszt*.

* ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

Natúran/nyersen kásába keverés?

Sziasztok!

A következő dologban szeretném kérni szíves segítségetek: vajon nagy "bűnt" követek-e el azáltal ha egy kisebb adag (25 gramm) lisztet csak úgy "natúr"/nyersen belekeverek a kásámba, majd beteszem a hűtőbe estére és csak másnap kap egy kis hőkezelést azáltal, hogy berakom kábé 2 percre a mikróba felmelegíteni?

Személy szerint úgy vélem, hogy nem okozhat problémát a dolog - de azért persze nagyon szeretnék benne megerősítést kapni : )

Bár egy kis kétségem azért felmerült azt illetően, hogy maga a nyers liszt nem tesz-e bármi kárt a gyomorban, vagy később a belekben? Azért mégis csak kissé "ragacsos" táplálékot viszek be a szervezetembe általa.

Előre is nagyon szépen köszönöm a választ és további kellemes napot kívánok.

Üdvözlettel:
Patus Zsolt

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Élő ételek...

Nem vagyunk táplálkozás-szakértők, csak "boltosok" . Ha a józan paraszti eszemre hallgatok akkor azt mondom, hogy a legnagyobb hiba a mikrózás. Ott nincs kérdés, az minden élőt kiöl az ételekből. Inkább nyilt lángon melegíteném...

A hajdinaliszt (mert ugye arről beszélünk?) áztatása nem tudom miért fontos, az őrléssel már amúgy is sérülnek a benne lévő enzimek. De ha megfelelő mennyiségű (sok!) folyadékkal kerül a szervezetbe, nem hinném hogy összeragad. Plusz a kása többi, remélhetőleg darabosabb (Pelyhek, darák!) része elvégzi a pucolást... Nem tudom miért pont hajdina lisz kell abba a kásába, de én inkább kész kását választanék, vagy annak az alapanyagaiból állítanék össze egy reggelit...

Szép napot!

Értékelés: Nincs

Gluténmentes-e?

Sziasztok,

 

érdeklődöm, hogy a termék gluténmentes-e?

 

Köszönöm!

 

Üdv,

Nik

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Gluténmentes?

Szia! 

Szintén glutént is feldolgozó üzemben készült, így nem garantált, hogy 100%-ban gluténmentes. 

Értékelés: Nincs

Nem kockáztatok

Kedves Meli,

 

nagyon köszönöm a gyors választ. Inkább másikat választok, amelyik biztosan gluténmentes.

 

Üdv,

Nik

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: