Bee Pollen méh virágpor
Green Origins, 125 g

3.900Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI

Green Origins BEE POLLEN méh virágpor 125 g

A méh virágpor a világon az egyik legtápanyagdúsabb táplálék. Tartalmazza a legtöbb tápanyagot, amire az emberi szervezetnek szüksége van. Magas C-vitamin tartalma elősegítheti az egészséges szív- és érrendszert, és az immunrendszer egészséges fenntartását.

A méh virágport (Bee Pollen) a méhek a testük felületét sűrűn borító apró sörtékkel gyűjtik össze, majd a hátsó lábak pollenkosaraiba söpörve, két kicsi labdaként repítik a kaptárhoz. A méhek virághűek, azaz - amíg az adott legelő ki nem merül - a méhész biztosan tudja, milyen pollent szállítanak. A terhükkel hazaérő dolgozók ún. pollencsapdákon keresztül tudnak a kasba jutni, amely összegyűjti az értékes rakományt. A gyűjtőbe hulló pollengolyókat kíméletes és nagyon alapos kiszárítás után csomagolják. A méh virágpor majd minden, a túléléshez szükséges tápanyagot tartalmaz, legalább 40%-a fehérje, gazdag aminosavakban, antioxidáns és természetes vas-, cink-, mangán-, réz-, kalcium-, magnézium és káliumforrás.

Használati javaslat: Naponta 2 teáskanál méh virágpor gyümölcslében, turmixban, joghurtban vagy reggeli gabonában elkeverve.

BIO tanusítvány

Származási ország: Egyesült Királyság

Tárolása: Tárolja hűvös (kb. 18-20 C fok), sötét és száraz helyen.

Nettó súly: 125 gramm

Kiszerelése: Por


Összetevők: 100% méh virágpor.

milyen az állaga

ez teljesen por állagú nem olyan szemcsés mint a váraljai?

Értékelés: Nincs

Virágpor állaga?

Nem tudom, mert nincs is most raktáron, de ha volna sem látunk sajnos bele a zacskóba. Kérdezzük meg az olvasókat, akik már használták.

Egyébként még nem láttam teljesen por állagú virágport, hiszen különben a méhecskék sem tudnák begyüjteni. Leperegne róluk. A "nyálukkal" ragasztják kis csomókba a virágport ráakasztják a testükre és úgy viszik...MInden repüléskor kb 100 virágra kell szállnia, hogy egy ilyen kis labdát sodorjon.
Szóval az igazi, természetes virágpor az ilyen...

Bár gondolom meg lehet ezt is őrölni, csak nem tudom, hogy kell-e?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: