K2+D3-cseppek: nagyon-nagyon jó tapasztalatok...

K2+D3-cseppek: nagyon-nagyon jó tapasztalatok...

Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek is a K2+D3-cseppekkel szerzett nagyon-nagyon jó tapasztalatainkat!

Sok olyan, az oldalon megjelenő kérdést olvasok, amikben arról érdeklődnek, vajon nem sok e a javasolt mennyiség, nem lesz e baj, ha kicsivel több sikerül, és biztosan lehet e a cseppet minden nap fogyasztani? Mielőtt eldöntöttem, hogy a természetes formátumú D+K-vitamin része lesz az életünknek, sokat olvastam a témában, itt az oldalon és máshol is. Engem meggyőztek a talált információk, így belevágtunk.

Én is és kicsi fiam is már körülbelül 2 éve használjuk a fenti terméket, majdhogynem napi szinten. Előtte én nem szedtem semmiféle D- és K-vitamin-pótlást, talán a gyógyszertári kismamavitaminban volt valamennyi, de semmiképp sem említésre méltó mennyiségben és formában. Kisfiam születésétől kezdve kapta a patikai, receptre kiváltható készítményt, napi 1 csepp mennyiségben. Amikor elkezdtük a NV (és GAL) cseppeket használni, akkor természetesen a patikaitól el is búcsúztunk.  Az első időszakban, kb. fél évig, a forte változatot használtuk, aztán váltottunk a simára.

Tehát azóta is nagyjából napi szinten használjuk, azért nagyjából, mert néha a hétvége kimarad, de betegség esetén még meg is emelem az adagot. Fiam most 13 kiló körüli súlyban van, és én nem finomkodok, 7 cseppet csöpögtetek a szájába a sima változatból, magamnak 12 cseppet, néha 15-öt, mikor milyen napom van. ;-)

Az én D-vitamin-szintem másfél év, ilyen intenzitású használat után mutatta a következő értékeket:   Total 25-OH D-Vitamin 169,8 nmol/L   ref.: 75,0 - 500,0     Ez azt jelenti, hogy a meghatározott normál tartomány 75 és 500 között van, nekem pedig 169,8 a mért D-vitamin-szintem. Ez nagyon jó, és elég meggyőzően látszik, hogy túlhasználatnak még a közelében sem vagyok! :-)

Kisfiam D-vitamin-szintje két év után, pont a napokban lett egy szükséges vérvétel apropóján megvizsgálva. A nővérke, aki átadta az eredményt, hosszú percekig áradozott, hogy ő még ilyen szép D-vitamin-szintet kicsi gyereknél talán nem is látott az eddigi munkássága során. Aztán elmondta, hogy neki is botrányosan alacsony az említett értéke, és sehogyan sem sikerül feltornáznia. Nagyon jólesett, de kicsit szomorú is volt ez az egész.  És akkor íme a nagyon szép eredmény:                          D-vitamin 144,0 nmol/L  ref.: 75,0 -  250,0  Vagyis a meghatározott normál tartomány 75 és 250 között mozog, neki pedig 144 a vérből mért értéke. Ez tényleg nagyon szép, nem volt hiábavaló az eddigi "cseppentgetés", és maximálisan meg is nyugodtam, hogy egyáltalán nem sok a "kigondolt" mennyiség sem. 

Nagyon elégedett vagyok, köszönöm a lehetőséget! :-) Használjátok bátran ti is, jó egészséggel!! 

 

 

Válaszok megtekintése »
(Ide kattintva megtekintheted, hogy milyen válaszok érkeztek erre a hozzászólásra)
Eredeti tartalom és hozzászólások:
  EVP kódom: