Lehetséges a kalcium pótlása tej nélkül?

Hozzászólás előzményeinek megtekintése »
(Ide kattintva megtekintheted a beszélgetést, amihez ezt a hozzászólást írták)

Lehetséges a kalcium pótlása tej nélkül?

Nem kell megijedni, ha nem ehet a kisebbik lányod tejet. Igazából egyre vitatottabb az, hogy a tejből mennyire tud a kalcium felszívódni...

Ami a lényeg, hogy tej nélkül is tökéletes kalcium források állnak rendelkezésre! Gondolj bele, a tehén iszik tejet? Nem. Jó esetben csak zöldeket legel egész nap, mégis milyen kalciumdús tejet tud előállítani.

A Cormin por tökéletes arra, hogy olykor-olykor (hetente egyszer-kétszer) kapjanak belőle egy csipetnyit a gyerkőcök, vagy néha kúraszerűen adjad nekik. Magam is úgy csinálom, hogy van otthon, és ha a lányom észreveszi és kéri, akkor kap belőle egy nyalást.

Nézzük viszont, hogy milyen egyéb kalcium forrásokra támaszkodhatsz még! Nagyon jó kalcium források a sötétzöld szímű levelek. Tavasztól őszig készíthetsz nekik zöld turmixokat, a legtöbb gyerek imádja. Ezek úgy készülnek, hogy egy ízletes gyümölcsturmixhoz adsz némi zöldfélét is. Ilyenkor télen a friss zöldeket helyettesítheted Doc Boc's-al, vagy egy kevés algaporral.

Nagyon jó kalcium források a magvak, pl. tökmag, mandula, napraforgómag, mák. A szezámmagban kifejezetten sok kalcium van! Ha a kicsi ezeket még nem tudja megrágni, készíthetsz belőlük növényi tejeket. Én is növényi tejeket adok a lányomnak tehéntej helyett, és imádja. Együtt készítjük őket a Soyabellával, nagyon élvezi. Egy nyers magtej percek alatt kész van vele, habos, isteni itóka!

A kenyerüket megkenheted magkrémekből, mézből, és kakaóból készült házi nutellával. Itt van egy recept.

Ezen kívül például a barnarizsben és a kendermagban is szép mennyiségű kalcium van.

Érdemes sötétebb őszi, téli hónapokban D3-cseppet is adni nekik, hogy szépen be tudjon épülni a növényi kalcium.

Csak kreatívan, változatosan! Nem kell leragadni a tejnél, ha kalciumról van szó.

Eredeti tartalom és hozzászólások:
Korall por (Cormin), 256 válasz 2012, november 23 - 16:34
  EVP kódom: