Selyempúder és a Silica

Hozzászólás előzményeinek megtekintése »
(Ide kattintva megtekintheted a beszélgetést, amihez ezt a hozzászólást írták)

Selyempúder és a Silica

Kedves Izabell!
 
Kérdésedre a Dr. Hauschka cég válasza:
 
"A kova természetesen előforduló ásványi anyag. Ahogy a Föld mint élő organizmus szempontjából, az emberi szervezetben is a burokképzés, a lehatárolás a feladata. A kovának erőteljes a kapcsolata a fénnyel, ezért a kovafolyamatok esetén, amikor burokképzésről beszélünk, egy olyan határról van szó, amely védelmet ad, de ugyanakkor képes kapcsolatot találni a környezettel. A fénnyel való játéka legtisztábban a drága- és féldrágakövekben jelenik meg. A Dr.Hauschka kozmetikumok deklarációjában ott is megtalálható az elnevezés (Silica), ahol ritmizált formában ilyen ásványok találhatók (pl. opál vagy ametiszt). Hogy milyen mértékig hordozza a burokképzés erőit, abból az anatómiai és biológiai tényből is leolvasható, hogy legnagyobb mennyiségben belső szerveink legkülső burkában, és a bőrnek is a legfelső rétegében található.
 
Dr.Hauschka készítmények, köztük a Selyempúder is olyan szemcseméretben és feldolgozás után tartalmazza ezt a természetes és a bőr támogatására oly fontos erőt hordozó ásványi anyagot, amely semmiféle káros hatással nincs, a pórusokat nem tömi el. Úgy van feldolgozva, hogy a természetet megszelidítve, annak támogató erőit használhassuk az ember egészsége és egészségének megőrzése érdekében. Ezt a többévtizedes tapasztalat is igazolja!
 
KOVAFÖLD Deklaráció (INCI): Solum Diatomae - Kieselerde Eredet: Nyers kovaföld - Előállítás: A kovaföldet mind mély, mind felszíni bányászattal nyerik. A tisztítást vízben történő feliszapolással és azután filtrációval végzik.
KOVASAV Deklaráció (INCI): Silica, Hydrated Silica - Kieselsäure Eredet: Kvarchomok - Előállítás: A kvarchomok és a szóda együttes megolvasztásakor nátrium-szilikát keletkezik, ami megsavasítva kovasavvá alakul át.
KVARC Deklaráció (INCI): Silica - Quarz Eredet: Hegyi kristály - Előállítás: Hígított, ritmizált formában WALA-eljárás szerint.
AMETISZT Deklaráció (INCI): Silica - Amethyst Eredet: Természetben előforduló féldrágakő - Előállítás: Hígított, ritmizált formában WALA-eljárás szerint.
OPÁL Deklaráció (INCI): Silica - Opal Eredet: Természetben előforduló féldrágakő - Előállítás: Hígított, ritmizált formában WALA-eljárás szerint.
 
Kovafolyamat az emberben
A kolloid - azaz oldott formában lévő - kova, mint a folyékony kötőszövet (corium), a szalagok, az inak, az izomzat, a csigolyák közötti porckorongok, az érfalak és a szem üvegtestének fontos szubsztanciája, jelentős szerepet játszik az emberi organizmusban. Ebben az oldott, azaz “eleven” állapotban a kova képes arra, hogy folyadékot kössön meg a szövetekben.
A mesenchymális utódszervek folyadékvesztése következtében fellépő zavart kovafolyamat az általános kötőszövet-gyengeség képét mutatja, ehhez kapcsolódik a hőorganizmus gyengesége, aminek következtében a szövetek asszimilációs (táplálkozási) folyamataiban zavar keletkezik, ezzel együtt az immunrendszer működése is korlátozódik, és ez a gennyesedésre való hajlamban mutatkozik meg.
A feszesség és energia testi területen fellépő hiánya a személyiség (Rudolf Steiner szerint “én-organizáció”) gyengeségét előfeltételezi. A homeopátiás silicea kép (a kova a szilíciumdioxid egy sajátos formája) segítségével hidat építhetünk a mesenchymális szervektől a hőorganizmuson keresztül az ember személyiségéhez (én-organizmusához)
A Föld kovafolyamata
Ha a szilárd földkérget a folyékony belső maggal ellentétben a Föld bőrének tekintjük, akkor ebben gyakran előforduló ásványként megint csak megtaláljuk a kovát (szilíciumdioxid), ami sokféle színben és formában jelenik meg: kristályformában mint tiszta hegyikristály, halványlila ametisztként, sárga citrinként, vagy mint rózsa- vagy füstkvarc, vagy a folyékony állapotból való keletkezést még megnyilatkoztató amorf formában, mint achát, opál vagy kalcedon. A hegyikristály - melyet sok kultúra a tisztaság és hűvösség (fény és víz) szimbólumaként tisztelt – lénye szerint az emberi szellemmel rokon. A hegyikristály a föld sötét mélységeiben egy “tűzkorszak” maradványaként a fényszerűt reprezentálja; az ember bensejében hasonlóképpen gondolhatjuk el a kova szerepét. Kozmikus erők energiáját közvetíti a Föld és élőlényei számára katalizátorként – anélkül, hogy eközben maga elhasználódna.
Kovafolyamat a növényben
A Föld és az ember között közvetítő növény a kovát ásványi formában veszi fel a földből, majd föltárja, és hordozó szubsztanciaként beépíti a maga vázszerkezetébe. Régóta ismert, hogy a kovában gazdag növényeknek szilárdabb szövetstruktúrájuk van, tartósabbak, és a betegségekkel szemben ellenállóbbak (ld. kovafolyamat az emberben!). Minthogy táplálékaink, különösen a kovában gazdag gabonafélék (árpa, dinkel) az egyoldalú termesztés és a nem megfelelő trágyázás következtében kovában egyre szegényebbekké válnak, úgy tűnik, hogy egy messzemenő következményekkel járó általános hiányjelenség jön létre.
A kova a WALA több gyógyszerének is lényeges alkotóeleme, melyeket olyan esetekben alkalmaznak, amikor a kötőszövetek formaerőit kell támogatni (pl. daganatos betegségeknél)."
 
Niki

 

Eredeti tartalom és hozzászólások:
Selyempúder (Dr.Hauschka), 50 g, 63 válasz 2011, január 6 - 11:46
  EVP kódom: