Két új termékről hurráznék nektek, az Acerola komplexről és a Myo-inozitol komplexről!

Az Acerola komplexet azóta vágyjuk, várjuk, amióta lehetetlen beszerezni a régi kedvencet, a C-Food komplexet! Végre elkészült, kapható a magyar fejlesztésű változata! Az összetevőit átnézve, biztos vagyok benne, hogy méltó utódja a C-Foodnak!

Sajnos nem kell jósnőnek lenni, hogy előrevetítsük, a nagy hideg után bekopogtat az influenzajárvány, ami bárkit érinthet! Legyen otthon készenlétben az Acerola Komplex, hogy megelőzzük vagy átvészeljük ezt az időszakot!

A Myo-inozitoltól pedig az IR-esek várnak sokat, joggal!

Ezt olvastam róla:

Miért jó a Myo-inozitol?

A Myo-inozitol szedésének számos, igen kedvező hatása lehet!

Egyik lényeges “tulajdonsága”, amely miatt ma már elfogadott és valóban fontos szerepet játszik pl. az inzulinrezisztencia kiegészítő kezelésében, az az, hogy a Myo-inozitol nélkülözhetetlen az inzulinreceptorok megfelelő működéséhez.

Az inzulin a sejt felszínén található érzékelőkhöz kötődve növeli a sejtek glükózfelvételét. Hatására tehát a célsejtek (elsősorban a máj, az izomzat és a zsírszövet sejtjei) fokozottabban veszik fel és hasznosítják a keringésből a glükózt. Ha a sejtek inzulinra adott válasza csökken, akkor a vér cukorszintje növekedni fog. A szervezet ezt fokozott inzulintermeléssel próbálja meg kompenzálni, vagyis a normál cukorszint fenntartásához jóval több inzulinra lesz szükség. Amikor az inzulinszint már a normál tartományok fölé emelkedik, hiperinzulinémiáról beszélhetünk. A sejtek inzulinérzékenysége, cukorbefogadása csökken. Ezt a kórfolyamatot nevezzük inzulinrezisztenciának (IR). Az IR tehát a szénhidrát-anyagcsere zavarának első megnyilvánulása, éppen ezért a cukorbetegség előszobája jelzővel is illetik.

A Myo-inozitol használatával növelhető ez az érzékenység (amelynek csökkenése IR esetén megfigyelhető), hatására javulhatnak az inzulinválaszok, ezzel csökkenhetnek az esetleges falási rohamok is (szénhidrátéhség).

Az inzulinrezisztencia fennállása számos, egyéb problémát generálhat, többek között megboríthatja a női ciklust, a kényes egyensúlyt. A Myo-inozitol a női ciklusra is kedvező hatást gyakorolhat. Javíthatja a petesejtek minőségét, növelheti a progeszteron szintjét, a tesztoszteronét csökkentheti, ami különösen fontos pl. PCOS esetén. Ezen túlmenően a pajzsmirigy gyulladásos elváltozásaira is jótékonyan hathat, ez pedig szintén gyakori, társuló probléma IR esetén.

Az IR igen sokszor túlsúly, elhízás talaján alakul ki, vagy épp pont fordítva. A Myo-inozitol a zsíranyagcserét is támogatja, és segíthet csökkenteni a koleszterinszintet. Használata természetesen nem helyettesíti az IR kezelésében alapvető, megfelelően összeállított diéta szigorú betartását és a rendszeres testmozgást sem, ám a gyógyulási folyamatban igen nagy szerepet játszhat! PCOS, IR, Hashimoto thyreoditis, meddőség és számos egyéb elváltozás esetén például különösen kedvező lehet a használata.

A WTN Komplexében a Myo-inozitol magas koncentrációban van jelen, ráadásul csupa olyan, további összetevő kíséretében, amelyek szintén támogatják az IR-állapot felszámolását természetes formában, minőségi alkotóelemekkel.

Jelen vagyok a mindennapotokban, a heteitekben. A Bionom háziasszonyaként írom a Bionom Hírlevelet, amit hétfőnként kaptok.

Blogbejegyzésekkel, receptekkel, termékajánlókkal igyekszem megválaszolni a termékekkel kapcsolatos kérdéseiteket, támogatni, vagy erősíteni az ezzel kapcsolatos döntéseiteket. Kezelem a hozzászólásaitokat, megpróbálok segíteni, megoldásokat találni a problémáitokra. Igyekszem egyfajta “jó-rendőrként” irányítani a forgalmat köztetek és a Bionom között!