Aki sohasem volt allergiás, az nem tudja, milyen is az, amikor levegő után kapkodsz, viszket, könnyezik a szemed, illetve egyik pillanatban vízfolyásszerűen folyik az orrod, a másikban meg bedugul. Nekem volt szerencsém már 13-14 éves koromban megismerkedni ezzel. Mivel már nem vagyok mai csirke, az én gyermekkoromban még szinte ismeretlen volt az allergia. Így sokáig antibiotikummal kezeltek, eredménytelenül. Mire rájöttek, hogy mi a bajom, és megfelelő kezelést kaptam, a tüdőm kapacitása a sok fulladásos rohamtól visszafordíthatatlanul károsodott, lecsökkent.

allergia-pollen

Akkor még senkinek sem jutott eszébe, hogy a szervezetemet, immunrendszeremet kellene jobb állapotba hozni. Kb. 10 éve, hogy odafigyelek magamra, és a lenti csomagokban található algák, gombák már szerves részei a napomnak. Persze némi életmódváltással is!

Ma már csak időnként ellenőrzésre járok vissza a Tüdőgondozóba, és persze a biztonság kedvéért van itthon “szipu”, mert nem szeretnék több éjszakát sípoló tüdővel a karosszékben tölteni. De évek óta nem váltottam ki újat. Meg is kell, hogy nézzem a szavatosságát! 🙂

A lenti csomagok alkalmasak lehetnek arra, hogy ne kerüljetek hasonló helyzetbe (A nagynéném 60 valahány éves korában lett először szénanáthás! Vagyis bármikor előjöhet, nincs korhoz kötve!), illetve, ha már allergiásak vagytok, akkor módotok legyen csökkenteni a tüneteket, illetve idővel talán el is felejteni! Azt el kell mondanom, hogy ez nem pár hónap alatt alakult ki, beletelt 1-2 évbe, több doboz gombába, algába és nem kevés erőfeszítésbe, mire így megenyhültek a tüneteim…A fenti sorok csak az én találkozásom történetét mesélik el az allergiával.

Hivatalosan az allergia egyfajta immunrendszeri túlérzékenységi reakció, krónikus megbetegedés. A környezetünkben természetes módon megtalálható anyagokra adott kóros, túlzott mértékű reakciója, válaszkészsége a szervezetünk immunrendszerének. A légúti allergia lehet szezonális, és lehet folyamatos. Allergiás reakciók esetében a hízósejtekből hisztamin és egyéb anyagok szabadulnak fel, amelyek lényegében az allergiás tünetekért felelősek.

Az alábbi csomagok tartalmát illetően van némi átfedés, ezért nem csomagokként, hanem általánosságban beszélünk a bennük lévő termékekről.

Ganoderma

A Ganoderma az immunrendszer modulálásával, kiegyenlítésével normalizálhatja a kóros, túlzott reakciókat, valamint megakadályozza az antigének által okozott allergia kialakulását, mivel gátolja a hízósejtek hisztamin kibocsátását. Fokozza a szervezet természetes öngyógyító képességét, és lehetővé teszi, hogy a szervezet erős immunrendszert alakítson ki. Poliszacharidokat, valamint terpenoidokat bőséggel tartalmaz. Ez utóbbiak erősítik az emésztőrendszert, és felépítik az antigének által okozott allergiák elleni védelmet.

BioConnect

Tiszta béta-glükán (poliszacharid) tartalmú kapszula, amely szétszedve gyerekeknek is könnyen adagolható, bármiben könnyedén elkeverhető. Szoptatott csecsemők az anyatejen keresztül is részesülnek belőle. Kiegyensúlyozza az immunrendszert, enyhíti a kóros és fokozott immunválaszokat, így allergiás megbetegedéseknél előnyös lehet a fogyasztása. Adaptogén, így a megfelelő hatás kialakulásához hosszabb idő szükséges.

Emóció

Az immunrendszer jelentős hányadát a bélflóra adja, így ennek karbantartása, regenerálása különösen nagy jelentőséggel bír, gyakran már ennek rendezése is enyhítheti az allergiás tüneteket.

Chlorella, Spirulina

Magas klorofilltartalmúak (A klorofill segíti a sebek gyógyulását, regenerál, pihentetőbbé teszi az alvást, energetizál, erősíti az immunrendszert.)

Antioxidánsokban gazdagok. Vitaminokkal, ásványi anyagokkal töltik fel a szervezetet, amelyek szintén alapvetőek a helyes működés szempontjából. A spirulina és a chlorella is méregtelenítő hatással bírnak, a chlorella sejtszinten végzi ezt a folyamatot. A Chlorella sejtfalai megkötik a nehézfémeket és az egyéb mérgező anyagokat azért, hogy kivezessék őket a létfontosságú szövetekből. Kalciumban is gazdagok, amely szintén enyhítheti az allergiás tüneteket.

A spirulinát és a chlorellát együtt célszerű fogyasztani. Remekül kiegészítik egymást, hatásuk együttesen sokkal komplexebb, átfogóbb.

Búzafű

Klorofillban (leírását lásd fentebb), enzimekben, vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjékben gazdag.

A búzafű hatékony kiegészítője minden tisztító- és salaktalanító kúrának, így léböjt idején is javasolt a fogyasztása. Krónikus gyulladások, fertőzések esetén az immunrendszer támogatásával és a salaktalanítás serkentésével felgyorsítja a gyógyulást! A tavaszi fáradtság energetizáló zöldje, fogyasztása kedvezően befolyásol számos allergiás tünetet (pl. a parlagfű allergiát).

Főbb tulajdonságai: javítja a véroxidációt, vitamin komplex, baktériumflóra kontroll, antioxidáns, sav-bázis egyensúly, allergiás tünetcsökkentő.

La pacho

Méregtelenít, fokozza a kiválasztást, és gyulladásgátló anyagokat tartalmaz. Gyulladások, allergiás elváltozások esetén különösen ajánlott a használata.

A szervezet sav-bázis egyensúlyának eltolódása – amelyet a felhalmozódott méreganyagok is okozhatnak – erősíti, sőt gyakran maga váltja ki a túlérzékeny allergiás reakciókat, ezért javallott légúti allergiás elváltozásoknál fokozott gondot fordítani a méreganyagok lekötésére, kivezetésére, a sav-bázis egyenúly normalizálására.

Ezek a termékek mind-mind a szervezet immunműködését támogatják különböző területeken. Ha együtt használjuk őket, sokkal komplexebb és látványosabb hatást érhetünk el.

Mindezeken kívül, ha jót akarunk tenni magunknak, akkor a gombák, algák mellé még kiegészíthetjük az allergiamentesítő csomagokat omega-3 zsírsavakat tartalmazó készítménnyel, és a minden háztartásban “kötelező” K2-D3 komplex-szel.

 

Légúti allergia tüneteit enyhítő csomag

 

 • Ganoderma plusz R (Biogee)
 • Emóció, 1 liter
 • Chlorella por (BioMenü), 125g
 • Spirulina por (BioMenü), 125g

Barátságban a pollenekkel csomag

 

 • BioConnect Pure Yestimun
 • LactoLife Plus, 60 db
 • Búzafű por (PlanetBio), 100g
 • Lapacho kéreg tea (Sonnentor), 70 g

Béta-glükános erősítő csomag

 

 • Ganoderma plusz R (Biogee)
 • BioConnect Pure Yestimun
 • Emóció, 1 liter
Jelen vagyok a mindennapotokban, a heteitekben. A Bionom háziasszonyaként írom a Bionom Hírlevelet, amit hétfőnként kaptok.

Blogbejegyzésekkel, receptekkel, termékajánlókkal igyekszem megválaszolni a termékekkel kapcsolatos kérdéseiteket, támogatni, vagy erősíteni az ezzel kapcsolatos döntéseiteket. Kezelem a hozzászólásaitokat, megpróbálok segíteni, megoldásokat találni a problémáitokra. Igyekszem egyfajta “jó-rendőrként” irányítani a forgalmat köztetek és a Bionom között!