baba-csomagA minap egy kedves ismerősöm kérte a tanácsomat, hogy ha én lennék mindenórás várandós, akkor vajon milyen babaváró csomagot állítanék össze magamnak? Ugyanis egy várandós ismerősét szerette volna meglepni egy kezdőcsomaggal. Gondoltam, másnak is hasznára válhat ez az összeállítás. Hisz ha csak a reklámokra hallgatunk, akkor így járhatunk, mint a képen látható baba…Popsikrém: egészen a pelenkás korszak végéig hasznosnak tartom.PopsibalzsamRózsa-teafa balzsamPopsikrém calendulávalPopsivédő krémShea vajBabaolaj: hajlatok és fülecskék tisztogatásához, és főleg télen, amikor a frisslevegő hiányában (főleg ahol központi fűtés van) szárazabb a baba bőre. Használatát a babamasszázshoz pártolom a legjobban.Babaápoló olaj érzékeny bőrreBabaápoló olajMasszázs- és fürdőolaj, VaníliaMasszázsolaj babáknak calendulávalJojobaolajBabafürdető: manapság túlfürdetik a babákat. Szerintem sokkal kevesebb fürdés is elég lenne nekik, de döntsön mindenki a belátása szerint. Az álább felsorolt fürdetők legalább nem károsak, ha már naponta használjuk őket.Krémhabfürdő babáknakKrémhabfürdő gyermekek és babák kíméletes fürdetéséreBabafürdető esszencia, jojobásBabafürdető, bio levendulásBabafürdőBabakrém: Én a popsikrémen, a babafürdetőn és a babaolajon kívül nem szoktam mást javasolni, de sok anyuka szereti, ha külön van babakrém is.Babakrém calendulával érzékeny baba- és gyermekbőr ápolásáraBabaápoló krémBababalzsamSok anyuka kényelemből szereti a popsitörlő kendőt is:Baba törlőkendő – vizes alapú. Emellé kell egy popsikrém is.Babaápoló kendő – olajos alapú. Emellé viszont nem szükséges, hisz olaj alapú.Hintőporból csak egy olyan van, ami nem okoz asztmát vagy allergiát, de az nagyon drága, viszont rendkívül hatékony és kímélő:SelyempúderNagyanyáink egyébként púder finomságúra őrölt kukorica lisztet használtak.Az “egyéb” kategóriába azokat szedtem össze, ami nagyon hasznos, ha van otthon, mert bármikor kellhet.Egyéb:fogzásra: Fogolajbölcsőekcémára, tejsömörre: Balzsamosszuhar olaj gyerekeknekcsecsemőkori szájpenészre: Rózsa-teafa hidrolátumkoszmóra: Babaápoló olaj megviselt bőrrebaba napozó, nyári ápolás, természetes UV védelem: Fényvédő krém homoktövisselhasfájós babáknak: Édeskömény-kömény olaj gyerekeknekrossz alvó babáknak: Álommanó olajbabatea: Napgyermek babateaén nem szoptattam soha, de aki igen, az áldja ezt a párnát: Baba-mama párna, tönkölyhéj töltettelés ha már párna, erről is áradoznak a kismamák, hogy milyen jó: Bébi-henger párna, tönkölyhéj töltettel6 hónapos kor után: BabakajákA szintetikus D-vitaminok  helyett pedig itt egy természetes megoldás, amit nagyon nehéz túladagolni: D3-vitamin cseppekVan itt egy jó kis írás az egyik szakértő kolléganőm tollából, érdemes lenne a kismamának elolvasnia: Első év a kisbabával.

Jelen vagyok a mindennapotokban, a heteitekben. A Bionom háziasszonyaként írom a Bionom Hírlevelet, amit hétfőnként kaptok.

Blogbejegyzésekkel, receptekkel, termékajánlókkal igyekszem megválaszolni a termékekkel kapcsolatos kérdéseiteket, támogatni, vagy erősíteni az ezzel kapcsolatos döntéseiteket. Kezelem a hozzászólásaitokat, megpróbálok segíteni, megoldásokat találni a problémáitokra. Igyekszem egyfajta “jó-rendőrként” irányítani a forgalmat köztetek és a Bionom között!