Bio Zabpehely (Piszkei Öko), 250 g

295Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 szavazat)
  • Termékleírás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI

Bio Zabpehely (Piszkei) 250 g

Kiszerelés: 250 g

Szavatossági idő: 90 nap

Származási ország: Magyarország

Tárolási információ: Fénytől védett, száraz, hűvös helyen.

100 g termék tartalmaz:

Energia                  390 kcal   1630 kJ
Szénhidrátok          66 g
- Rost                   11 g
Zsír                       7 g
Fehérje              17 g
Pantoténsav (B5-vitamin)  1,3 mg      26%
Folsav (B9-vitamin)  56 μg      14%
Vas                   5 mg      40%
Magnézium  177 mg             48%
β-glucan (soluble fiber)  4 g

Összetétel: Zab*.

* ellenőrzött bio gazdálkodásból

 

bayerlekinga képe

Az apró levelü szimpibb

Sokkal jobban szeretem a kekszhez és a Kollath-hoz is. Piszkei nem forgalmaz ilyet? Ára miatt sem mindegy. Köszönöm! Kinga

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bionom.hu - Pálma képe

Zabpehely nagysága

A Piszkei nem forgalmaz kisszeműt, csak ezt az egyfélét! Megnéztem a nálunk kapható kis és nagyszemű zabpelyhek árai között nincsn, vagy csak minimális az árkülönbség. Nem is lenne logikus, hiszen nem minőségromlás vagy szabványon kívüliség miatt kisebb, hanem mert olyan fajta...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
szepesin képe

Avas zabpehely?

Sziasztok! Nem reg rendeltem ilyen zabpehelyhet, de valoszinu romlott, mert olyan avas szaga van, meg az ize is kesernyes....  Pedig augusztusig van a szavatossàgi ideje.

Tortent màr valakivel ilyen? Nem akarom visszakuldeni vagy ilyesmi, csak kettot rendeltem. ( mind a ketto rossz). Vegul is csak azt szeretnem kerdezni hogy  fogyaszthato e igy mondjuk ha sutok belole valamit, vagy ugyis lehet majd erezni az avas izt...? Bajom lehet e tole?

Koszonom! ( bocsànat a betukert, de angol billentyum van )

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Én inkább a madaraknak adnám...

Én inkább a madaraknak kiszórnám...(persze lehet hogy azok sem eszik meg).

A zab amúgy ís a HŰVÖS IDŐSZAK TÁPLÁLÉKA!!! ...kifejezetten hidegben való, a hajdinával együtt, nempedig júniusban!! Ha esetleg nem a Nagy Magyar Alföldön, ill. nem a Kárpátmedencében éldegélsz éppen, hanem még valami jó hűvös helyen élsz, (utóbb látom az angol billentyűket, s gondoltam hátha...) akkor még esetleg.. 

Valójában mit akarsz egy oxidálódott (tönkre ment élelmiszerrel) ? Vegyél inkább egy pelyhesítőt, meg hozzá zabot, vagy inkább nyárra valami más gabonát! Szerintem jobban jársz!!   Borga

Értékelés: Nincs Átlag: 1.5 (2 szavazat)

Zab avas íze és a lebomlási folyamatok

Kedves Szepesin!

A zab-de bármilyen más gabonamag-közvetlenül az őrlés vagy pelyhesítés után elkezd lebomlani; megindul az enzimtevékenység, így a gabona eredeti, semlegesnek mondható íze és szaga is változik, az éppen aktuális érési metódusnak megfelelően. Meleg időben ez gyorsabban lezajlik. Ez egy természetes folyamat, jól szemlélteti az élet körforgását az Univerzum rengetegében. 
Szép napot:
Petrozseny
Értékelés: Nincs Átlag: 3.5 (2 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: