Nyírfanedv
(Nordic Koivu), 500 ml

 • Baktérium ellenes
 • Fertőzések ellen
 • Haj- és bőrszépítés
 • Méregtelenítés
 • Sejtvédelem
 • Testsúly-kontroll
 • Vitalitás fokozás
2.465Ft
4.254545
Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (55 szavazat)
 • Termékleírás
 • Adagolás / Alkalmazás
 • Egyéb termékadatok
 • Összetétel / INCI
 • Szakirodalom

Nyírfanedv (Nordic Koivu), 500 ml


Általános fogyasztási javaslat: Naponta 1 kupicától –1 dlmennyiségig, reggel éhgyomorra. Tartsa egy kicsit a szájában, hogy nyálkahártyán keresztül is felszívódjék. A fogyasztandó mennyiség mindig az egyéni állapottól, életmódtól és a környezeti változóktól (hőmérséklet, páratartalom) függ.

Gyors regeneráláshoz: Igyon meg 2 nap alatt 2 üveg nyírfanedvet úgy, hogy 1 palack tartalmát 5 részre ossza el egy nap.Étkezések előtt igya és tartsa egy kicsit a szájban, hogy nyálkahártyán keresztül is felszívódjék.

Külsőleg: Alkalmas a bőr és a hajas fejbőr ápolására. Naponta legalább 2x (reggel és este), masszírozzuk be az érintett területen vagy tegyük pumpás fejjel ellátott palackba és permetezzük a felületet.

Ajánlott fogyasztás:

 • Megkötések nélkül javallott a test teljes egyensúlyának visszaállításához.
 • Gyermekek és felnőttek egyaránt fogyaszthatják.

A nyírfakivonat természetes összetevői összegyűlhetnek az üveg aljában. Fogyasztás előtt rázza fel a palackot!

A legoptimálisabb hőmérséklet a bontatlan üveg tárolására 15°C alatti hőmérséklet.
Amennyiben ezt nem tudják megvalósítani, akkor legalább a 20°C alatti hőmérsékletet kell biztosítani.
A már bontott üveget mindenképpen hűtőszekrényben kell tárolni, és 4-5 napon belül el kell fogyasztani..

A fel nem bontott termék hosszú időn keresztül megőrzi minőségét, annak ellenére, hogy nem tartalmaz adalékanyagokat, konzerválószereket, és hogy nem volt hőkezelésnek kitéve, vagyis a palackozás során semmilyen módon nem változtattak rajta.

A nyírfanedv színtelen folyadék. Íze hasonlít a friss víz ízéhez, egy kis édeskés mellékízzel, valamint a fa aromájával. Az első korty után rájön, hogy sohasem kóstolt ehhez foghatót: könnyed, frissítő íz, a nyírfa aromájával. A második, majd a harmadik korty után érzi a nyírfakivonat enyhe édességét. Az íz az üde tavaszi szellő illatához hasonlít, az íze ugyanolyan élénkítő, mint tartalma. Az eredeti Nordic Koivu nyírfakivonat íze a tiszta finn erdők szívéből származik.

Alkalmazási területek:

 •  méregtelenítéshez, májvédő hatású,
 •  egészségmegóvás céljából, és az emésztés elősegítésére (stimulálja az anyagcserét),
 •  böjthöz,
 •  fitnessz-hez, súlykontrollhoz,
 •  általános fáradság esetén extra vitalitást nyújt a szervezetnek,
 • egyedülálló izotóniás ital sportolóknak a gyakorlatok alatt és azután,
 • hagyományosan használják a vesebajok tüneti kezelésére, enyhén vízhajtó hatású,
 • izületi kopások, és reumás fájdalmak esetén.      

A Nordic Koivu nyírfakivonat nem okoz allergiás tüneteket. Néhány esetben a termék rendszeres fogyasztását követően az allergiás tünetek csökkentek, mivel csökkenti a hisztamin termelést.Kiszerelés: 210 g

Származási ország: Finnország


Nyírfanedv összetevők:

 • Ásványi anyagok (makroelemek, mikroelemek, nyomelemek, főként: kálium, kálcium, nátrium, magnézium, mangán, foszfor, cink, réz…) ionizált formában, hatékony és gyors felszívódás a szervezetben.
 • Glükóz és fruktóz.
 • Szabad aminosavak, vitaminok, proteinek.
 • Fitoncidák.
 • Betulin,
 • Komplex szerves savak (főként: nikotinsav, almasav, glutaminsav…).
 • Természetes erjesztő anyagok, növényi fitovegyületek, és fitoncidok  (antimikrobális szerves vegyületek, amit a növények termelnek saját „immunrendszerük” védelmére).

Összetevői alapján a Nordic Koivu nyírfanedv egy magas biológiai hasznosulású, természetes élelmiszertermék. Szerkezete az emberi vérplazmához hasonlít.A Nordic Koivu egy 100%-ig tiszta, természetes nyírfakivonat, amelyet Finnországban termelnek ki, gyártási technológiája szabadalommal védett.

 •  100% természetes termék,
 •   igazoltan biotermék,
 •   adalékanyagoktól és tartósítószerektől mentes,
 •   a termék nem hőkezelt,
 •   természetesen friss és üde íz, könnyed ital,
 •   a bontatlan termék szobahőmérsékleten hosszú ideig megőrzi minőségét,
 •   ízléses üveg palackokban.

Ezt a nagyon különleges anyagot maga a természet állítja elő.

A nyírfanedv egy évben egyszer gyűjthető és mindössze 3 hét áll rendelkezésre a csapolásra, és a palackozására. A nyírfanedv, a nyírfa gyökeréből, az ágak felé áramló, tápanyagokban gazdag esszencia, a nyírfa vére. A nyírfanedv emberi beavatkozás nélkül, a természet által jön létre. Kitűnő minőségű bio és organikus termék. A nyírfanedv oldott, ionizált részecske állapotban a sejtek szintjén szívódik fel. Megfiatalítja a testet, létrehozva a homeosztázis egyensúlyát. A Nordic Koivu nyírfanedv élelmiszertermék, kiemelkedően értékes biológiai szempontból, megkötések nélkül javallott a test teljes egyensúlyának visszaállításához. A termék összetevői antioxidánsként is szolgálnak.

A nyírfanedv számos tulajdonsága nem csupán kémiai sajátosságaiból ered. Ioncserélő képessége mellet olyan tényezők, mint keletkezésének módja, palackozása nagymértékben közreműködik hatásmechanizmusának hatásában.

A nyírfanedv egy természetes fertőzés gátló a kémiai anyagokkal ellentétben nem válogatás nélkül gyakorol hatást, nem pusztítja el az egészségest és egészségtelent, hanem kizárólag ott hat ahol szükséges. Megkíméli azokat a regeneráló elemeket, amelyek hozzájárulnak a teljes gyógyuláshoz. A nyírfanedv felveszi a harcot a szervezetben található méreganyagokkal szemben. Minden tulajdonsága mikro- molekuláris összetételének köszönhető.

A gyógyító nyírfanedv összetevői elbánnak a baktériumokkal. Baktériumölő hatásának köszönhetően a nyírfanedv természetes szer, sérülések, sebek, bőrirritációk gyógyítására külsőleg-belsőleg egyaránt. A nyírfanedv a sejtek viszonylatában jelentős erősítő és kiegyensúlyozó képességgel bír, amely a nyírfanedv által az embernek biztosított kiemelkedő mennyiségű szerves elemekre vezethető vissza. Lényegében úgy képzelhetjük el, hogy a nyírfanedv egy nedvszívó papírhoz hasonlóan viselkedik, ami elvonja mindazt, ami kedvezőtlen, mérgező, egészségtelen, ugyanakkor átengedi az ásványokat, az éltető és energiát tartalmazó elemeket. A nyírfanedv mágneses erőként viselkedik a szerves hulladékokat illetően, mint a salakanyagok, mérgezőanyagok. Megállapíthatjuk, hogy valódi sejtszintű, váladék elvezető szerepet tölt be. Magába szívja a rosszat, cserébe pedig otthagyja a gyógyító tulajdonságait.
A nyírfanedv az erős savakat semlegesíti, mérgező hatásukat közömbösíti, megteremti a sav-bázis egyensúlyt, támogatja a tápanyagok beépítését, serkenti az enzimek működését. Köszönhető ez a szerves összetevőknek és kiemelkedően magas nátrium, a kálium, a kalcium és a magnézium tartalmának. Amikor a nyírfanedv reakcióba lép a savakkal, az eredmény kevesebb káros melléktermék, amelyeket azután a test már ki tud üríteni.

Nyirfanedv

Ha nem volt még felbontva, én meginnám, de nagyon gyorsan...

Értékelés: Nincs

szülés

Kedves Bionom!

Nemsokára születik a babám. Előző szülésemnél rettenet gyenge voltam szülés után, egész nap ájultam. Úgy olvastam a hozzászólásokban ez plussz energiát ad ha iszom vajúdás közben és utána. Ezt ajánljátok ti is? Vagy van vmi más ami jobb/segíthet? Vagy amivel "felkészülhetek" a szülésre?

Köszi szépen: Anna

Értékelés: Nincs

Szülések...

Nincs két egyforma szülés, indulj neki úgy, hogy most jobb lesz a helyzet!

A nyírfanedvről én is sok jót olvastam, és még a kókuszvizet ajánlanám, bár az most nálunk nincsen. Kicsit előre gyúrhatsz az erőnlétedre árpafűvel, búzafűvel. Nagyon ajánlanám a reggeli turmixhoz a feinstoff Green smoothie-ját, abban minden benne van. Egy alma, sárgarépa, fél banán, és/vagy körte, cékla, és növényi tej, vagy víz, és a zöld por. Nagyon finom lehet, és szárnyakat ad!

Sok erőt és boldogságot!

Értékelés: Nincs

Baba mellett éjszakázás

Sziasztok! A húgom 6 hete szülte a második gyermekét és szédeleg még, este sokat éjszakázik még a nagyobbik gyermeke, aki még szintén kicsi 2,5 éves dackorszakban van, még ő sem alussza át az éjszakát. Napközben meg nem tud lepihenni nincs segítsége, nagyobbik nem alszik, játszótérre kell vinni stb. Egész nap talpon van, takarít, főz, stb. A férje dolgozik, de ha nem dolgozik, akkor se segítőkész. A szüleim meg nem mindig tudnak bejönni segíteni, nekik is meg van a maguk problémái. Anyóssal és apóssal meg rossz viszonyban van. Háziorvos csináltatot labort és jó a vasa. Mi arra gondolunk, hogy kimerültség okozhatja. Milyen étrendkiegészítőket tudnátok ajánlani, ami energiát ad az éjszakázások miatt?

Értékelés: Nincs

Alvás helyett??????

Semmi nem pótolja az alvást, a pihenést! Egy csomó dolog csak alvás közben tud regenerálódni!!!!!!!
Valamit ki kell találnia, mert tűzoltásnak ugyan jó az alap 3-as: : K2D3, Emóció, és Omega3 (Hal, vagy krillolaj), amit kiegészítenék árpafű és búzafűvel, de ki kell találnia, hogy hogyan tudjon többet pihenni.

Például, ez az az időszak, amikor a saját és a gyerekek jól felfogott érdekében megtanulhatna kicsit önzőnek lenni: Kevesebb takarítás, kevesebb főzés, a férjjel megbeszélni, hogy, ha nem akar idegroncs feleséget, gyerekeket akkor igenis segítsen, legalábbis addig, amíg a nagyobbacska megszokja a kistesót, és kiegyensúlyozottabb lesz. A nagyobbnak ajánlanék csipkerózsa rügyelixirt, és be az ágyba Sonnentor teát.

(És ezt csak csendben jegyzem meg, hogy szerintem nem feltétlenül jó, ha a picit mindig mellre teszik, ha felsír! Régebben volt egy rendszere a mamának, babának, és ez mindenkinek jó volt. Éjszaka csak akkor sírt a bébi, ha etetés idő volt. Jó súlyú gyereknél teljesen felesleges éjszaka többször is mellre tenni. Akkor általában nem éhesek, csak szeretnének egy kis babusgatást, amit, ha akkor megkapják, megszokják, akkor sosem alusszák végig az éjszakát...)

Értékelés: Nincs

Tapasztalat megosztás szülés közben/után

Szeretném megosztani veletek a tapasztalatomat. Amikor még a pocakomban volt a kislányom, rendeltem két üveggel, hogy vajúdás közben és szülés után is tudjam inni. Az első szülés után el is ájultam, alig bírtam lábra állni. Itt most nagyon figyeltem a regenerációra is. A saját lábamon sétáltam be a szobába és sokkal jobban éreztem magam. Természetesen nem tudom biztosan, hogy ettől volt e, de én hiszem, hogy sokat segített. Egy üveggel ittam vajúdás közben, szülés után és a második üveggel pedig következő nap. Ha ne adj isten újra szülnék, ugyan így tennék :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Cseh Zsuzsi képe

Penész

Sziasztok,

két bontatlan üvegben a tetején és az alján van penész. Egyébként színtelen. Figyelmetlen voltam, és nem tettem hűtőbe. Ez így akkor felejtős, igaz? :(

Értékelés: Nincs

Penészes nyírfanedv

Szia Zsuzsi!

Én tuti nem innám meg. 

Szép napot, szép hétvégét neked! 

Értékelés: Nincs
Cseh Zsuzsi képe

Méregtelenítés: mit kell(het) még?

Sziasztok,

elnézést, ha rossz helyre írom. Készülök a méregtelenítésre már egy ideje, és ebben az évben szeretném végre megcsinálni. Hormontablettát legalább 10 éve nem szedtem, antibiotikumot soha, a testemet is kb. 3 éve már nálatok vásárolt jóságokkal gondozom. :) 

Szeretném kérni a tanácsotokat, hogy az eddigiekhez mi kell(het) még:

D3-K2, Cordyceps, Mézkoktél, Méz almarosttal, Nyírfanedv, Haolaj, zöld agyag, huminiqum, méregtelenítő tapasz és grapefruit mag csepp. Ezek vannak. 

Nagy átfogó méregtelenítést még eddig nem csináltam, és már nagyon várom, hogy megtegyem. Emóciót korábban már ittam 3-4 üveggel. A legutóbbi talán már több mint egy éve is. Mit tanácsoltok még beszerzésre? Olvastam már a méregtelenítési kisokost, és szeretném kérni tanácsotokat, hogy a káposzta is maradjon (pénztárca) és a kecske is jól lakjon (én) :) :)

Nagyon köszönöm, szépeket, Zsuzsi :)

 

 

Értékelés: Nincs

Ingoványos talaj

Ezen az oldalon erről mi nem írhatunk, jogszabály is tiltja, hogy részletesen belemenjünk. A neten (Pl. Lénárt Gitta a nyersételek "anyukája") többeknek is van ilyen irányú kezdeményezése,  javaslom keress rá és csatlakozz hozzájuk.

A felsorolt termékek egyébként részei az általad említett folyamatnak, de ez még nagyon kevés...

Értékelés: Nincs

Szemproblémák

Sziasztok!

Szemgyengeség, szemszárazság, könnyezés, idült gyulladás, duzzadt, kivörösödött szemhéjak. Az orvos mindig másféle szemcseppeket ír fel, és azt mondja: "kísérletezzen". Egyik sem használt még, és ráadásul hosszú távon károsak is. A sós vizes oldatban való szemfürdetés jól esik, de csak rövid ideig van hatása. Mivel próbálkozhatnék? Szerintetek a nyírfanedvet érdemes lenne kipróbálni?

Értékelés: Nincs

Nyírfanedv

Még sohasem hallottam erről, de lehet hogy kipróbálnám, ha szükségem lenne rá. Esetleg még a Stadelmann (de,csak ezt a márkát!!) rózsahidrolátumját nézd meg.

Értékelés: Nincs

6 hónaposnak nyírfanedv mibe keverhető

Sziasztok! Már egy jóideje (kb.4 hónapja) adom a most 6 hónapos babámnak a nyírfanedvet,de annak ellenére,hogy úgye szinte semmi íze,sőt egy picit finom édesskés, nem igazán van oda érte és mivel egyre ügyesebb, így egyre ügyesebben köpi vissza :-) illetve valamikor sírásba torkollik a beadása. Mindent elkövetek (énekelés stb.), hogy ez minél gördülékenyebben menjen,de sokszor ez sem segít. Több hozzászólásban azt olvastam,hogy az a legjobb,ha önmagában kapja. A kérdésem,hogy mennyire ront a hatásán,ha belekeverem valamibe illetve mibe keverhetem bele,mert sokszor már más megoldást nem látok és beleteszem a kásájába? Ez mennyire jó vagy rossz,mert úgy vagyok vele,ha már adom hasson is? Köszönöm válaszotokat előre is!

Értékelés: Nincs

Nyírfanedv

Csak ötletelni tudok.... Úgy gondolom, hogy semleges ízű, nem meleg, nem hideg ételbe-italba elkeverheted neki...

Lehet, hogy az lenne a megoldás, hogy ne "beadd" neki, ne érezze a fontosságát, hanem természetes formában, a vízével, egyéb italával elkeverve itasd meg. Nem kell egyszerre, mindig amennyi jól esik...

Értékelés: Nincs

6 hósnak nyírfanedv mibe keverhető

Először is köszönöm az ötletelést!

Egyből fel is merült bennem egy másik kérdés! Folyadék gyanánt egyelőre csak még mindig anyatejet kap. Kellene már más folyadékot is adnom az anyatej mellé esetleg?

A hozzátáplálást most kezdük nem rég. 1 hónapja kapja a Holle köles kásáját és 2 napja kezdtem el első gyümölcsként az almát kóstoltatni vele. Nem tudom,hogy ez a kása mennyire számít semleges ízűnek,pláne,hogy rizstejjel hígitom, mert ebbe szoktam beadni,ha nagyon máshogy nem megy!?

Értékelés: Nincs

Nyírfanedv

A saját tapasztalatom, hogy ha egy baba megfelelő mennyiségű anyatejet kap, nem feltétlenül iszik egyéb folyadékot, de szerintem nem is kell eröltetni. Télen főleg nem. Más a helyzet nyáron, 40 fokban. Akkor, ha szomjas úgy is iszik...

Ha van elég tejed, nem is kell még a hozzátáplálással foglalkozni... Sokan  éves korig csak anyatejet adnak. Persze majd tavasszal, szép lassan, ahogy érnek a gyümölcsök, zöldségek, meg lehet ismertetni velük a babát.

A semleges ételen a semleges kémhatást értettem inkább, rosszul fogalmaztam. De lehet, hogy ennek sincs jelentősége.
Nincsenek ezirányú tapasztalataink, ha valamelyik olvasónk tud segíteni, kérem tegye meg!

Értékelés: Nincs

6 hósnak nyírfanedv mibe keverhető

Köszönöm és akkor várom az olvasói véleményeket,tapasztalatokat,hátha!

Előre is elnézést, ha ezt a kérdést már az Emóciónál kellene feltennem,de bevétel szempontjából hasonló a helyzet, mint a Nyírfanedvvel,sőt. Pedig az Emóciót szinte születése óta kapja! De még mindig nem szokta meg, iszonyatosan fintorog és még a hideg is kirázza. Ha ennyi idő után nem szokta meg az ízét van esély,hogy valaha is meg fogja kedvelni vagy legalább szokni?

Olvastam az Emóciónál lévő hozzászólásokat is és mindenfélét találtam,hogy beadható anyatejjel, gyümölcslével, joghurttal stb.,de olyat nem,hogy rizstejjel is hígithatom? Bár gondolom,akkor igen,de inkább megkérdezem. Illetve egy 6 hónaposnak még 5 ml az adagja vagy már adható 10 ml is? Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Emóciót..

Az Emóciót bármilyen folyadékbe keverve adhatod, ami nem baktériumölő hatású. Az 5 ml még elég.

Értékelés: Nincs

Beadása babának

Sziasztok!

Anyatejes 4 hónapos babának (aki nem fogadja el egyáltalán a cumisüveget) hogyan

adjuk be a Nyírfanedvet? Kiskanállal próbálkoztunk, de a nyelvével tolja ki a kanalat és

azzal együtt kifolyik a nyírfanedv is. Tapasztalatokat és a tanácsokat szívesen fogadom.

Köszönöm a segítséget.

Értékelés: Nincs

Én így próbálnám

Szia Andrea!

Én babaetető-pohárral próbálkoznék! (gugliba írd be!) Kínáld neki sokszor, gyakran, hátha... Ha így sem fogadja el, akkor ne erőltesd, idd meg inkább te magad!

Szép estét, jó egészséget nektek! 

Értékelés: Nincs

Menstruáció közben hányás, hasmenés

Sziasztok!

Menstruáció közbeni hányás és hasmenés ellen a nyírfanedv hathatós? Vagy esetleg tudnátok ajánlani egyéb készítményt (készítményeket)? 

Pár hónapja  méh -és petefészekgyulladásom volt. Valószínűleg sajnos most is van...Voltam dokinál. Antibiotikumot írt fel, de helyette GrapeVitalt szedtem, Emóciót, és Női cseppeket. 

Nagyon köszönöm!

 

Anette

Értékelés: Nincs

Mielőbb keresd fel a kezelőorvosod!

Szia Anett!

A Grape Vital nem helyettesíti az antibiotikumos kezelést!!

A méh- és petefészek-gyulladás komoly dolog, kérlek, mindenképpen keresd fel a kezelőorvosod, és a vele való egyeztetés nélkül ne változtass a kijelölt, előírt kezelésen!

Mielőbbi gyógyulást kívánok neked! 

Értékelés: Nincs
csokicsaj képe

Romlott?

Sziasztok!

Még régebben vásároltam a nyírfanedvemet de aztán nem került felhasználásra. Belül a nyakán, a lé tetején valami anyag lerakódott. Ha eltávolítom még iható lesz? Nem romlott meg ugye?

Értékelés: Nincs

Látatlanban nem tudok

Szia!

Sajnos így látatlanban nem tudok válaszolni a kérdésedre! A leírásod alapján akár penész is lehet, de bármi más is.

Szép napot neked! 

Értékelés: Nincs

Köhögés

Sziasztok,

2,5 éves kislányom nagyon csúnyán köhög, az orvos antihisztamint, kálciumot, illetve

szteroidos kúpot írt fel neki. Szerencsére eddig megfázásokon kívül komolyabb

problémánk nem volt. A nyírfavíz segítségével a náthán 1,5 nap alatt átesik.

Egyébként még szopik. Ettől az orvos által felírt dolgoktól nagyon kiakadtam.

Sajnos most nem volt nyírfavizem itthon, de holnapra már megjön és azt szeretném

kérdezni, hogy mennyi az a mennyiség ebből amit maximum adhatok neki. Nátha

esetén kétszer 1 decilitert szokott meginni. Használjuk a Stadelmann féle

köhögésbalzsamot is, illetve a K2D3 vitamint.

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Értékelés: Nincs

Köhögés és nyírfanedv

Szia Anita!

Jobbulást a kicsi lánynak!

Nincs felső, javasolt határ, ihat bátran a nyírvízből, amennyi jólesik neki. A K2D3-cseppek adagját ilyenkor megemelheted, és érdemes probiotikus készítményekkel (Emóció, almarostos méz), omega-3 zsírsavakkal is támogatni az immunrendszer működését. 

A tiszta béta-glükánt már ő is kaphatja, adagolásával meggyorsítható a gyógyulás, a regeneráció. A kapszula könnyen szétszedhető, tartalma kiszórható, nem meleg folyadékban könnyen elkeverhető. Nincs rossz íze, általában gond nélkül elfogadják a gyerekek. 

A köhögésbalzsamon túl az Angyalgyökérbalzsam is jó szolgálatot tehet.

Kérlek, olvasd el ezt a blogbejegyzést, jelenleg is használható információkat találhatsz benne! 

Mielőbbi gyógyulást kívánok! 

Értékelés: Nincs

Immunerősítés

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. 8 hónapos kislányom védekezőképességét szeretném támogatni, megerősíteni. 5 hónapos kora óta kétszer volt hosszabban tartó (3 hét) betegsége. Bronchitis, bronchiolitis volt a diagnózis minden alkalommal, megjártuk a kórházat is. Fulladt sokszor így szteroidot kap most folyamatosan, ha nagyon rossz a helyzet akkor hörgőtágítót és szteroidos kúpot. Ahogy jön egy kis megfázás, már sípol a légzése, rohamosan köhög. Mivel tudnám segíteni szerintetek? Emócióra, nyírfanedvre, Huminiqumra és K2D3 cseppre gondoltam. Vagy ez így sok lenne? Hogyan adagoljam őket?

Köszönöm a válaszokat előre is! 

Egy aggódó anyuka.

Értékelés: Nincs

Teljesen jó az elgondolásod,

Teljesen jó az elgondolásod, de a Huminiqumot, még nem adnám, egy éves kor előtt!
A K2 D3 forte emelt adagban mehet, eleinte, aztán később lehet normálra csökkenteni. (Ez ilyenkor felnőttnek is kötelezőnek kellene lenni!)  Beteges időszakban Emóciót 2*10 cseppet, úgy hogy fokozatosan emelve 2*5 cseppről. Ami nincs a felsorolásodban, de nem ártana az a Bioconnect pure, főleg a kritikus időszakban, de egy darabig folyamatosan is lehetne. Ezt anyatejben elkeverve megihatja, nincs íze.
Nem tudom, mennyire tudod, de a picik sokszor leképzik az anyai félelmeket, és ez náluk okoz ilyesmi problémát. Dr.Csomai Zita könyvében erről is ír, hogy van, hogy a baba betegsége miatt sokszor, először az anyukát kell rendbehozni.

Értékelés: Nincs

vajúdás alatt nyírfanedv, kókuszvíz, start air

Sziasztok!

Rendeltem nyírfanedvet, kókuszvizet és start air vizet. Gondolom mind hármat lehet inni felváltva vajúdás és szülés alatt? Sajnos a terhességem végére magas lett a vérnyomásom, ezért szednem kell gyógyszereket (Dopegyt, Adalat). Gyógyszerek mellett, esetleg, ha antibiotikumot adnának, akkor is lehet inni a fent említett 3 terméket? Remélem szülés után elhagyhatom  gyógyszereket és visszaáll a vérnyomásom. Előre is köszönöm szíves válaszotokat. Üdv.: Timi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Egyedül a Start-air víz miatt

Egyedül a Start-air víz miatt vagyok bizonytalan, kérdezd meg az orvosodat, kérlek.
A többi szerintem bátran mehet.

Sok boldogságot a babázáshoz!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Immunerősítés

Sziasztok!

Kisfiam 1,5 éves egy ideje rendszeresen hasmenése van amivel még most is járunk orvoshoz, mivel nem derült ki mi okozhatja (minta negatív, bár most újabb teszt lesz, vérkép, allergia tesztek rendben). Amúgy 10 hónapos kora óta tejmentes diétán van, tejfehérje allergia miatt. Kérdésem az lenne, mit ajánlanátok neki? Emóciót kapta kb.2 hónapig most egy ideje abbahagytam, nem tudom merjem-e adni újra? Szívem szerint adnám neki, de hasmenés mellett jó-e? Kapja a K2D3-at. Adnék neki valamit immunerősítésre és szeretném kérni a tanácsotokat! Gondoltam a nyírfanedvre is, de igazán valami hosszabb távú lenne jó, vagy egy kúrát érdemes lenne megcsinálni?

Valamint lassan tervezzük a kistesót, nekem mit lenne jó szedni még előtte ill. a várandósság alatt? Bocsánat, ha kicsit hosszú voltam! Előre is köszönöm a válaszotokat!:)

Értékelés: Nincs

Immunerősítésre...

Általános vélemény az, hogy 3 éves kor alatt a kisgyermek immunrendszerén nem szabad, nem is lehet erősíteni! Ezt a feladatott az immunrendszernek magának kell megoldania, közben csak támogatni tudjuk, és kell is! Ehhez az alap 3-as szükségeltetetik: K2D3, Emóció, és Omega3 (Hal, vagy krillolaj). Ennél többet a leggondosabb anyuka sem tud tenni!

A nyirfanedv mehet nyugodtan, egy vagy két kúrát csináljatok meg.

Neked meg ezt az olvasnivalót ajánlom: A magabiztos babavárásért!

Értékelés: Nincs

Több kalória a babának

Sziasztok!

7,5 hónapos kisbabám igény szerint szopik éjjel-nappal, 6 hónapos korától kóstoltatom gyümölcsökkel és zöldségekkel, de igazából nem érdeklődik még nagyon, pár teáskanálnyi mennyiséget is csak az utóbbi napokban kezdett el enni, gyümölccsel kevert Holle babakásából, amihez Holle olajat is szoktam kevern. KÖzben szélsebesen forog-kúszik-mászik, és összességében nem vesz magához több kalóriát, mint eddig, így a súlya második hónapja gyakorlatilag stagnál, a hossza egyenletes tempóban növekszik közben. Egészséges, kiegyensúlyozott baba a gyermekorvos szerint is, de több kalóriára lenne szüksége. A nyírfanedvre gondoltam, amit a kásájába kevernék, illetve Bridge rizsitalra, ezek megfelelőek szerintetek? Illetve mivel dúsíthatnám még a kását (gyümölcsöt, zöldséget, olajat eleve teszek hozzá, de viszonylag hígan fogadja csak el, és egy alkalommal tényleg csak teáskanálnyi mennyiséget sajnos, de nagyon sokszor kínálom, és mellette persze szoptatom bármikor, amikor csak jelez, néha még gyakrabban is:)? Rizsfehérjét kaphat?

 

Köszönöm a segítségeteket!

Értékelés: Nincs

Baba-háj

Én is azt gondolom, mint az orvos, hogy nincs ezzel semmi baj! A sok mozgás, és vele együtt a hossznövekedés faragja le a babuciról a baba-hájat! Ez normális. Mivel az anyatej összetétele, amit igény szerint megkap, mindig a baba életkorához alkalmazkodik, szerintem pont annyi energiát, kalóriát kap, amennyit kell.
Rizsfehérjét mindenképpen adhatsz neki. A többit, amit említettél szintén. Szép lassan, bevezetheted a jó minőségű pipi-husit is!

Értékelés: Nincs

érdeklődés

Tegnap délután megrendeltem tőletek, reggelre pedig már itt is volt! Folyamatosan nyomon tudtam követni, hol tart a szállítás, üzenetben, e-mailben többször is küldtetek értesítést. Köszönöm ezt a gyors és precíz rendelési folyamatot.

Tudnátok abban segíteni, hogy -császármetszésem lesz hamarosan- (az altatóorvosom azt mondta reggelig ihatok folyadékot, ami átlátszó és tiszta mint  a víz) vajon ebből ihatnék-e néhány krotyot. Eredetileg úgy gondoltam hogy  a műtét után (mikor már ihatok) kezdem el az üveget elfogyasztani részleteiben. Szerintetek utána érdemes inkább vagy már reggel is kortyoljak belőle?

Értékelés: Nincs

Nyírfanedv műtét előtt

Ameddig ihatsz folyadékot a műtét előtt, addig a nyírfanedvet biztosan ihatod. És utána is, ha már szabad, sőt! Nagyon jólehet. (műtétek előtt még a Bioconnect fogyasztását szokták javasolni, legalább egy héttel előtte kezdve!)

A künönféle márkák között a megbízhatóság, a származáási hely és az ellenőrzött minőség lehet a különbség.

Értékelés: Nincs

SOS, romlottat ivott a baba?!

Sziasztok, lehet holgy egy kis buggyant nyírfanedvet ivott a 7 hónapos babám, max. 10 ml-t, lehet valami baja tőle? Délutánra kicsit zavaros volt a cumisüvegben levő adag, ami reggel még tiszta volt!

Köszönettel, Kata

Értékelés: Nincs

Buggyant?

Nem lesz tőle semmi baja. Ennyi idő alatt nem buggyan meg.
Ettől függetlenül a kibontott üveg tartalmát néhány napon belül ajánlott elfogyasztani. Közben érdemes hűtőben tartani.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Gyors regenerálásra hogyan?

A 2 nap alatt 2 üveggel fogyasztás gyors regenerálódásra esetén szokásos módon együnk és igyunk  a 2 nap alatt? Vagy csupán ezt és vizet / gyógyteát fogyasszunk?

Értékelés: Nincs

Nyírfanedv

Amit az adagolás/alkalmazás fülecske alatt leírtak, én is azt tudom csak mondani.

Szerintem lehet mellette enni...

Értékelés: Nincs

Nyírfanedv 2 napos kúra

Köszönöm szépen a gyors választ.

Ha van valakinek 2 napos kúrával kapcsolatosan konkrét tapasztalata, ötlete, szívesen olvasnám.

Értékelés: Nincs

nyírfanedv, 2 napos kúra tapasztalat

Sziasztok!

Már legalább 3-szor próbáltam ki a nyírfanedvet és 2 üveget 2 nap alatt ittam meg. Amikor már nem tudtam kivárni, hogy mikor gyógyulok meg teljesen (mert hiába vetem be a grape vitalt, de a napi leterheltség miatt nem lehet gyorsan gyógyulni), 1 hét gyógyteázás és napi 3-szori grapefruitmag kivonat szedése után kezdtem el, és rá 2 napra teljesen jól voltam.

Tényleg tud valamit és nekem az íze is ízlik. Éhgyomorra rötön indítok reggel és főétkezések előtt min. 15 perccel megiszom és étkezések után 1-2 órával már újra iszom. Nem nyelem le rögtön, hanem -ahogy a leírásban is szerepel-,  10-20 másodpercig (változó, attól függ meddig kényelmes) a számban tartom. Mindig visszatérek hozzá, mert bevált.

Remélem másnak is hasonló tapasztalatai vannak. Kúráláson kívül valakinek más is helyre jött a nyírfanedvvel?

Noémi

Értékelés: Nincs

5 hós picimnek

Sziasztok! 

5 hós picimnek milyen adagolásban adhatom (és mennyi ideig javasolt)?

Egyrészt az oltások miatt szeretnèm kivezetés mellé továbbá ekcéma miatt. 

Köszönöm előre is!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

5 hós babának Nyírfanedv

Szia! 

Oltás előtt 4 héttel szoktuk kezdeni adagolni, és oltás után is még 4 hétig ajánlott. Napi 15-20 ml-t adnék neki. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

oltásnál meddig?

Sziaaztok!

6hetes a kisbabám, hamarosan oltásokat fog kapni, szeretném neki adni a nyírfanedvet a méreganyagok kivezetésére.

Oltás előtt illetve után meddig érdemes adagolnom neki, és milyen mennyiséget?

 

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

6 hetes kisbabának Nyírfanedv

Szia! 

Nem tudom, van-e még annyi idő, de mi úgy csináltuk, hogy oltás előtt 4 héttel elkezdtük a használatát, és utána is még egy hónapig használtuk, napi 10 ml-es adagban. Emóció (napi 5 ml) és K2D3 (napi 1 csepp) is hasznos lenne. 

Értékelés: Nincs
Lindaa képe

Megromlott?

Azt hiszem már elkéstem ezzel a dologgal, de azt szeretném kérdezni, hogy a nyírfanedv amit rendeltem megromolhatott-e? Múlt pénteken kaptam meg a többi dologgal együtt, és mimdent itt hagytam az étkező asztalon és most nézem, hogy max 20 fokon szabad tárolni. :( Ez 6 napot állt ittszobahőmérsékleten de volt az 26 is. Gyors betettem a hűtőbe de... szerintem már mind1. Kétségbe vagyok esve, mert nem olcsó termék, és nem állok a legjobban pénzügyileg. Soha nem szagoltam vagy kóstoltam így azt se tudom milyennek kellene lennie. Így már semmire se lesz jó? 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Milyennek kell lennie?

Szia! 

Ha megromlott, azt látni fogod, mert zavaros lesz, nem pedig tiszta. Íze normális esetben olyan, mint a friss forrásvíz, picit édeskés beütéssel. Tutira érezni fogod, ha rossz! 

Értékelés: Nincs
Lindaa képe

Köszönöm a válaszod.

Köszönöm a válaszod. Szeirntem úgy néz ki mint amikor megérkezett. Teljesen tisztának és átlátszónak látom. Viszont rendeltem még 2 üveggel. Szerinted az úgy jó lesz ha 2 üveggel megiszok 2 nap alatt, és egyet elhasználok külsőleg? (A fejbőrproblémáimra) Szívesen tartanék 40 napos kúrát is de az most picit drága lenne. Szerinted így is jó lesz?:) És akkor talán a mostaniból használnék külsőleg. Talán 5 napnál picivel tovább lehet még használni, pár nap ráhúzással. 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Teljesen jó lesz így!

Nem is kell ezt 40 napig használni! A gyors regeneráló kúra pont úgy szól, hogy néhány napig tart, és minden nap egy üveggel. Pont jól csinálod! 

Értékelés: Nincs

Hüvelyi fertőzések

Sziasztok!

Sajnos elég érzékeny vagyok odalennt, ez ellen szeretnék tenni valamit. Odafigyelek az étkezésemre, üresen iszom a kávét, teát, nem nassolok, nem iszok tejet, joghurtot, üditőt és csak néha csúszik be fehér lisztes élelmiszer.

Az emóciót és a nyirfanedvet néztem ki. Tudnátok segíteni jók lennének vagy van jobb is, ami belsőleg erősítene ott is?

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Az Emóció alap

És jól kiegészíti a Nyírfanedv - szerintem. yes.gif

Esetleg még a béta-glükánt ajánlom figyelmedbe. 

Értékelés: Nincs

Sziasztok!

10 hetes kisfiamnak szeretném adni, az emóció és a K2D2forte mellé. Kérdésem az lenne, hogy a már korábban itt olvasott mennyiséget(0,5dl) egyszerre is beadhatom neki, vagy osszam el több részre, illetve tejbe keverhetem-e? Emóciótól elkülönítve adjam? Judit:)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Nyírfanedv babának

Szia! 

Szerintem oszd el neki a nap folyamán, úgy folyamatosabb az ellátás. Mondjuk ha reggel-este kapja, az tökéletes! Ha meg tudod oldani, inkább önmagában add, mindentől elkülönítve, egyébként finom íze van! regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Nyirfanedv hutoben

Sziasztok!

Attol tartok tonkrevagtam egy teljes uvegnyi felbontatlan nyirfanedvet, melyet meg korabban rendeltem, hogy a gyerekem oltasakor legyen belole itthon....:( Nem tudom miert, mikor megerkezett, en azonnal a hutobe vagtam, es csak most realizaltam, hogy max 20 fokon ajanlatos tarolni....teljesen tonkremehettek benne a hatoanyagok, kuka az egesz, vegyek uj uveggel belole?

Koszi elore is!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Max. 20 fokon

Az azt jelenti, hogy annál hűvösebb helyen érdemes tartani. Szerintem a hűtőben pont jó helye volt. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Nyirfanedv hutoben

Abszolut igazad van, ezt jol beneztem....:) koszi :)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Semmi baj

Emócióval kapcsolatban pl. még jogos is lehetett volna. wave.gif

Értékelés: Nincs
Lindaa képe

Fejbőrre

Sziasztok:)

Sajnos már évek óta korpával küzdök. Szerintem zsíros korpa, de ezt nem tudom biztosan. (lehet akár seborrea is, mert elég makacs, de magától nem potyog igazán). Fejbőrre kenve segíthet a problémán? Illetve bármi más tanácsot is szívesen fogadok azzal kapcsolatban még mi segíthet. :) Illetve a leírásban azt írják, hogy napi 2x, és nem kell kimosni. Nem lesz zsíros hatású a haj tőle?:) Köszönöm előre is. :) 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Nyírfanedv fejbőrre

Szia! 

Igen, használható fejbőrre, és nagyon jó tapasztalatok vannak vele kapcsolatban! Belsőleg is ajánlom inni, és külsőleg is kenjed! 

Melyik sampont használod? 

Értékelés: Nincs
Lindaa képe

Adagolása

Sziasztok! Én írtam a korpa ügyben, és ami át lett mozgatva(Ne aragudjatok, mivel a termékről tettem fel kérdést nem tudtam hova máshova tehetném fel, és most is csak azért ide írok, mert nem tudom hova lett átmozgatva és így bár el tudtam olvasni a választ, de nem tudtam visszaírni rá.) Egy külföldi sampont használok(teljesen megbízható, nincs benne semmi kemikália kielemeztem), de próbáltam sok itt kapható sampont is.  A legtöbb Khadit használtam már, Biola samponokat, Berber beauty sampont is. Ezek a hajamnak jót is tettek de sajnos a korpa az kitartóan marad a helyén. Talán picit kezd most javulni, de azért még van. És ezt a nyírfanedved akkor külsőleg és belsőleg hogy adagoljam kb?:) 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Ez nem lett átmozgatva

Szia! 

Ez a hozzászólásod nem lett átmozgatva, még a másik sem, ugyanis nem engedélyezted. Az msm adagolásáról kérdeztél benne, amit itt nem írhatok meg. Majd megtudod, hogy miért, ha engedélyezed az átmozgatást. regular_smile.gif Bocsi, de vannak olyan szabályok, amelyek minket is nagyon bosszantanak, hidd el! Sokkal könnyebb lenne itt megírni a választ, ehelyett kijelölöm átmozgatásra, lesem, hogy engedélyezted-e stb. Nem rajtunk múlik. confused_smile.gif

A Nyírfanedvből csinálnék egy 3 napos kúrát, ami úgy néz ki, hogy három nap alatt 3 üveggel kell meginni. Külsőleg annyi, hogy rákened a fejedre és hagyod rászáradni. Ezt megcsinálhatod reggel-este is, nem fogja elnehezíteni a hajadat, vagy ragacsossá tenni. 

Értékelés: Nincs
Lindaa képe

Adagolás

Köszönöm. :) De pedig rákattintottam az átmozgatásra és azt írta ki, hogy már megtörtént. De furcsa. :/ A másikat meg nem is találom. :/ De akkor a nyírfanedvvel teszek egy próbát talán segíteni fog. :) 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Nálam még várakozik

Próbáld meg még egyszer, légyszi, mert nálam még úgy látszik, hogy nem engedélyezted az átmozgatást. 

Értékelés: Nincs

Eltarthatóság

Sziasztok! A most raktáron tartott készletnek (ha jól olvasom, 20 db) mi a lejárati dátuma? Szeretnék többet is vásárolni egyszerre, de csak akkor ha eláll még egy jó darabig!
Köszönöm!

Éva 

Értékelés: Nincs

Kisebb kiszerelés

Nem létezik ez kisebb kiszerelésben? Mivel kevés kell belőle, és 5 (max 10?) napig áll el hűtőben, 1-2 dl-s kiszerelés lenne ideális szerintem. 

Értékelés: Nincs

Kisebb...

Sajnos nincsen.

Értékelés: Nincs

Smoothie

Sziasztok!

Én minden reggel búzafűlé és detox port (árpa és brokkoli) iszok reggelente, éhgyomorra. Amolyan smoothie-ként. Esetleg rakhatok bele egy kis nyírfalevet vagy érdemesebb előtte?

Köszönöm a választ előre is! 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Nyírfanedvet inkább önmagában érdemes

Szia! 

Ne keverd smoothie-ba, inkább önmagában idd meg a Nyírfanedvet! 

Értékelés: Nincs

Ujszulott,oltas

Megkezdodnek nalunk az oltasok ezzel kezdenem a felkeszitest, DE....5nap alatt nem fog elfogyni es igazabol hetekig kene kiskanallal kapnia. Hogy kellene ezt kivitelezni?

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: