Portörlő kendő (Vixi), 28×38 cm

0Ft
4.433335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.4 (15 szavazat)
 • Termékleírás
 • Adagolás / Alkalmazás

Portörlő, mikroszálas törlőkendő   (Vixi), 28×38 cm, Színe narancssárga.

A VIXI MIKROSZÁLAS KENDŐK TULAJDONSÁGAI:

 • Rendkívüli nedvszívó képességgel bír, hiszen a súlyának a 7-szeresét szívja fel folyadékból, koszból. A mikroszálak magukba zárják a szennyeződéseket, így nem kenik szét a koszt a felületen.
 • A mikroszálból készült termékek gyorsan száradnak, harmadannyi száradási idő elegendő, mint a 100%-os pamut kendőknek.
 • A takarítás során VEGYSZER NÉLKÜL érhetjük el azt a hatást - vagy még jobbat - mint hagyományos módon. Ezzel a módszerrel kíméljük környezetünket, magunkat és pénztárcánkat is. Nem szennyezzük vizeinket, a levegőt, nem növeljük a szeméthegyeket, kevesebb fát vágnak ki annak érdekében, hogy minket papírtörlővel lássanak el.
 • Hypoallergén, különösen ajánlott asztmások, allergiában szenvedők számára.
 • Normál használat mellett 2 éven keresztül használhatóak bel- és kültéren, autóban, kb. 400-500 mosásig. A hosszú használat során alig kopnak, közben nem bolyhosodnak, nem szakadnak, nem szöszölnek.
 • A termékcsalád hamarosan, bővülni fog mosogató, felmosó, baba és kutya termékekkel.

ARANYSZABÁLYOK:

 • A termék tapintásakor észlelt „őszibarackhéj-érzet” a mikroszálas kendők sajátossága, nem hiba. Minden mikroszálas kendő ilyen.
 • Ne használjunk tisztítószereket, vegyszereket, ha mikroszálas termékekkel takarítunk!
 • A termékek mosógépben is moshatóak, ha nagyon erősen elkoszolódtak, max. 60 Celsius fokon, de egy 30 vagy 40 fokos rövid mosás – mellyel energiát, vizet és pénzt spórolsz – tökéletesen tisztává varázsolja.
 • Semmilyen öblítő- vagy fehérítőszer nem érheti. Vigyázzunk, ne használjunk 2in1 mosószert, mely már eleve öblítőt tartalmaz, mert összetapasztja a mikroszálakat, így azok elvesztik jellemző tulajdonságaikat. Csak tiszta vízzel öblítsünk! Az öblítőszer tönkre teszi a mikroszálakat ezért ne használjuk!
 • A mikroszálas kendők gyorsan száradnak, de ne terítsük radiátorra!
 • A vizesen használandó kendőket jól csavarjuk ki használat előtt, mivel minél vizesebb a kendő, annál kevesebb piszkot, szennyeződést tud felvenni és megtartani.
 • Ne nyomjuk túl erősen a tisztítandó felülethez, mert a mikroszálak így nem tudnak elég hatékonyan „dolgozni”.
 • Legyünk türelemmel az első használat során! Meg kell várnunk, amíg a törlő eltávolítja az összes tisztítószer maradványt, ezek után tud a mikroszál hatékonyan működni!
 • Közvetlen hő ne érje! Ne terítsük radiátorra, ne tegyük a hősugárzó elé, a forró edényeket, tepsiket ne ezzel fogjuk meg!

FELHASZNÁLHATÓ: 

Bútorok, dísztárgyak, festmények, lámpaburák, televízió és számítógép billentyűzet, virágok leveleinek a törlésére. A tökéletes takarítás elengedhetetlen kelléke.

A Vixi mikro szálas portörlőkendő magához vonzza és a szálai között bent is tartja a porszemeket, így nem kerül a levegőbe a por. A portörlő használatával elkerüljük, hogy sűrűn kelljen törölgetni. Pl. a Tv képernyője több napon keresztül szinte pormentes marad.

Porallergiások is gond nélkül használhatják.

Mivel nagyon puha és nem karcolja a felületet autók műszerfalának, motorok, portalanítására is alkalmas.

A vixi termékek használata, mosása maximum 40 fokos vízben javasolt.

Valamit rosszul csinálok?

Sziasztok! Én nagyon nem boldogulok ezzel a kendővel. Mikor megkaptam kipróbáltam, de száll tőle a por, alig szív magába valamit. Ezek után kimostam sima sodasanos vízben (öblítő nélkül) és azóta még annyit sem szív magába, mint eddig, hanem a felületén marad a por, és ugyanúgy porol. Nem tudom mit kellene csinálnom, hogy működjön, pedig szárazon használtam, ahogy írtátok. Pedig olyan jó véleményeket írtatok róla, hogy azért is mertem megrendelni, de eddig nagyon csalódott vagyok:( Remélem tudtok segíteni valami praktikával. Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Használati utasítás portörlőhöz!

Sosem gondoltam volna, hogy egy portörlőhöz is érdemes használati utasítást adni, de talán igen.
Az keltette fel a figyelmemet, hogy azt írod, száll tőle a por....Nem tudom, hogyan fogalmazzak, hogy félre ne érts, meg ne bántódj, de lehet, hogy tényleg a technikádban van a hiba! Én nem össze-vissza húzkodom a felületen a portörlőt, hanem egy irányban lehúzom a felületről a port, utána behajtom a poros részt, és tiszta felülettel folytatom a további területen. Nekem így a por egyáltalán nem száll, hiszen beletörlődik a kendőbe, majd kirázom és újra használom. Egy idő után persze ki is mosom.

Ha valakinek jobb technikája van, kérem ossza meg velünk!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tulipiros képe

Tutti lehet a vixit mosószódával mosni?

A mosható pelusainkat sikerült tönkre tennünk, de ma már tudom, hogy az ecet a ludas, viszint szeretnék tutira menni, hogy lehet-e mosószódával mosni?

Értékelés: Nincs

Vixi portörlőt mivel mosom?

Szia Tulipiros! Én a portörlőmet simán bedobom a mosószódás, vagy mosódiós mosásba.  Csak arra kell vigyázni, hogy 40 foknál melegebb vízben ne mosd! A kozmetikai törlőmet pedig kézműves szappanal szoktam kézzel átmosni, és utána alaposan kiöblíteni! Baja nem lett! Ugyanolyan mint volt!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ecet a vixihez használható?

Szia!

Ecetet lehet használni öblítésre?

Üdv, Ági

Értékelés: Nincs

Ecetet ne használjunk a vixihez

Itt olvashatsz róla. Én egyszerűen tiszta vízbe átmosom őket, így is tiszták lesznek.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

ajánlás

Habár nem innen szereztem be, de nagyon ajánlom Mindenkinek. Fantasztikus ez a "porrongy"! Több mint 15 éve háziasszonyoskodom, de mostantól jobb kedvvel végzem a portörlést, mert megtaláltam a megfelelő "szerszámot" ehhez a tevékenységhez. Első használatbavételkor alig bírtam letenni.  Így nagyon kíváncsi vagyok a többi Vixi termékre is. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)
sugi2002 képe

használat

Sziaszok,

ma kaptam meg a portörlő kendőmet, és kérdezném, hogy vizesen vagy szárazon célszerű használni?

A vixi termékekre vonatkozik-e hogy használat előtt 3* átmossuk? ( sok mikroszálas termékre ez van ráírva)

Köszönöm a választ előre is!

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Vixit ki kell mosni használat előtt?

Ezt a fajta portörlőt szárazon kell eredetileg használni. Próbáltam utánanézni ennek a 3x mossuk ki előtte dolognak, de nem találtan ilyen irányú utalást.

Szerintem nem kell, főleg ezt, hisz ez nem vizesen használod. Ha kimosd sem hiszem, hogy baja lesz, csak tartsd be az ez irányú utasításokat. Hisz ha már nagyon koszos, úgy is ki kell mosni.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
BAnita képe

Vixi portörlő - szuper

Porallergiásként sosem volt a kedvencem a takarítás, főleg a portörlés, de ezzel a kendővel (no meg a Bionom életmódra való átállásnak köszönhetően) tüsszögés és minden különösebb tünet nélkül tudok törölgetni! Nagyon szuper, mindenhol összeszedi a port! Eddig a lámpaernyőt valami kínszenvedés volt portalanítani, de ezzel csak egyet húzok rajta, és már nem is szürke-poros! Most már egy fokkal kevésbé utálok takarítani, hála a Vixinek! :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

ez a vixi is szuper!

Ez a Vixi kendő is szuper! Minden port magához vonz, és bent is tart amíg ki nem öblítem. Még sosem volt ilyen hatékony takarító eszközöm. Vetekszik a saját márkás üvegmosó kendőivel!

További szép napot.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
pattycica képe

Porallergiásoknak ideális

Végre tudok úgy portörölni, hogy nem tüsszögök percenként ezret. Imádom!

Egy kérdés: az én drága anyukám a V betűs tisztítószerrel befújkálta, mondván az nem vegyszer.  Vajon ezzel mennyit ártott neki...?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Mártu képe

Vixi és a vegyszerek

Örülök, hogy bevált. Nem jöttem rá, mi lehetett a tisztítószer. Az olyanokat nem szereti, ami a szálakat összetapasztja, mint pl. az öblítők, ecetes dolgok. Mossátok ki (szappanos, folyékony mosószeres vízzel), szerintem olyan lesz mint újkorában!

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)
matenora képe

Egy álom

Szuper:). Gyorsan lehet vele haladni, hatékony. Egy álom.:)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

tisztítása?

Még mindíg szeretem nagyon, mert hihetetlen porszívó-képessége van. Azonban eljutottunk ahhoz a ponthoz, hogy már annyira telítődött, hogy nem szív már semmit sem magába. 

Egy hete folyó víz alatt próbáltam kimosni, de amint megszáradt, látszott, hogy tele van porral. Ma akartam portalanítani, és a felületről nem szív be semmit, cserébe száll mindenhova a por.

Beáztattam mosószódás vízbe, kinyomkodtam, kiöblítettem, de sajnos a por nem akar távozni.

Ok-ok, hogy ebből is látszik mennyire jól vonzza a port, de ez sajna kellemetlen mellékhatás most nekem, hogy nem is lehet belőle kiszedni.

Ki tudna nekem segíteni, hogy hogy szabadulok meg a portól, hogy ismét lehessen vele hatékonyan portalanítani?

Köszönöm szépen a segítséget:

BJAB

Értékelés: Nincs

Mosógépben gyönyörű tiszta lett

Nekem úgy egy év után jutott eszembe, hogy hiába rázogatom portörlés után, nem fog történni semmi, mert az a lényege, hogy magában tartja a port. Pedig nagyon ráztam mindig. Ment a mosógépbe a többi mikroszálassal, semmi baja nem lett, gyönyörű tiszta, mintha új lenne.

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 szavazat)

Vixi portörlő pormentesítése

Sziasztok!

Nem tudom, hogy ez vajon mennyire kíméletes tisztítási módszere a Vixi porrongynak, de eddig bevált: időnként ki szoktam porszívózni, és nagyon tuti lesz utána ! Kiterítem a padlón, ráállok két sarkára, hogy kifeszüljön, a harmadik csücsköt vagy a szemben oldalát az egyik kezemmel tartom, a másikban pedig a porszívó csöve . Tökéletes (jógának is)! Nagyon látványos a változás, rögtön látszik, hogy megszűnik a poros szürkeség, és újra teljes fényében virít a neon narancs .

 

Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (5 szavazat)

Hm... kipróbálom. Jó ötlet.

Hm... kipróbálom. Jó ötlet. Köszönöm a tippet wink_smile.gif

Értékelés: Nincs
Mártu képe

Közben megkérdeztem a forgalmazót

Közben megkérdeztem a forgalmazót is, ő is azt javasolja, nyugodtan menjen a mosógépbe, ha kézzel nem tudtad tisztára mosni. Ha van Vixi mosózsákod, akkor egyéb ruhákkal/rongyokkal is moshatod együtt. Majd írd meg, hogy hogy sikerült!

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)
Mártu képe

Vixi portörlő tisztítása

Mosógépben mostam ki a többi Vixivel együtt, nekem úgy kijött belőle a por.  Mindenesetre rákérdezek a forgalmazónál, hogy ők hogyan szokták tisztítani.

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)

szeretem

Sziasztok,

Ez a kendo is kedvenc lett. Nagyon sok port sziv magaba, nem szall utana a por. 

Udv,

BJAB

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

cica szőr mit tesz vele?

Segítsetek nekem kérlek, felkeltette az érdeklődésemet ez a kendő, de nekem nem is annyira a por a bajom otthon hanem a cicám szőre ami mindenhol ott van....  Használhatom arra is? Nem lesz baja a kendőnek tőle? Ki tudom majd mosni belőle a szőröket is? Mondjuk inkább az érdekel, hogy nem lesz-e baja tőle... Mert feleslegesen nem adnék ki pénzt rá. Köszönöm szépen! Rita

Értékelés: Nincs
Veronika55 képe

Mikroszálas kednő és az állatok

Szia Rita!

Biztosan nem lesz a szőrtől baja, simán kimosható belőle, és egyébként létezik kutyáknak/macskáknak mikroszálas törölköző is...  

Értékelés: Nincs

leesett

Miután elküldtem a válaszomat Neked, utána esett le, hogy miért is írtad a törölközőt! Mostmár mindent értek, köszi Veronika! Kicsit le voltam lassulva.

Értékelés: Nincs

köszi Veronika

Köszi szépen Veronika a választ! Akkor fogok venni (kiváltom vele a vegyszeres bútorápolót) és reméljük nem lesz egy nap után minden cicaszőrös. A törölköző ajánlást, köszönöm  de nem szoktam fürdetni. Benti cica, gyönyörű tiszta és ápolt cica, csak pihepuha szőre van és eléggé hullik neki. Ezzel van a bajom. Na de majd a Vixi biztos segít ezen.   Beszámolok majd az eredményről, hátha másnak is segítség lehet. Rita

Értékelés: Nincs

Vixi törlőkendő contra állatszőr

Ahogy ígértem, beszámolok a kendőről! Egyszerűen fantasztikus!!!!!  Ahogy mondani szokták: megváltoztatta az életem  Eddig napokat rákészültem lélekben ha törölgetni akartam, annyira utáltam. Nos ezzel a kendővel fél óra alatt végzek mindennel és gyöngyörűen összeszedi az állatkám szőrét is. Nem repked sem a szőr sem a por törölgetés közben és valóban mintha nem porosodnának olyan hamar a polcok, tévé. Mostmár nálam ez (is) alapfelszerelés lesz otthon az tuti!  Köszönet érte!

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)

mintha lemostam volna

Nagyon nem hiszek a csodákban, de ez tényleg az. Amikor megkaptam, megfogdostam és nem értettem, hogy mitől különbözik egy polár anyagtól. És neki is estem magam körül, amit csak értem. Na most nálunk van por rendesen, mert szakdogát írok, nem érek rá takarítani. Pont időmegtakarítás végett gondoltam spéci rongyra beruházni, mert a Húsvét akkor is jön, ha én tanulok. 

- Tényleg nem veri fel a port, úgyhogy a porallergiás fiamnak is jó lesz

- Tényleg úgy beszívódik a por az anyagba, hogy ki se lehet rázni. Ráadásul már tök fekete volt a kosztól, de még szívta magába tovább, és nem koszolt vissza

- A tárgyak meg nemcsak tiszták, hanem fényesek is lesznek

- A hatalmas könyvtáramban szintén nagy előny, mert ott csak tollseprű boldogult eddig, de úgy, hogy közben fel is verte a port

- Odafáradtam a mosdókagylóhoz, szórtam rá kis mosószódát, kimostam, felógattam, seperc alatt száradt --> újra használható

Szóval köszönömclap2.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

vixi és a mosódszóda?

Sziasztok!

Igazából a hozzáértőktől kérdezném, hogy a mosószóda nem tesz rosszat a vixi kendőknek?

Értékelés: Nincs
Veronika55 képe

Mit szeret a Vixi?

Szia!

nyugodtan használhatod a Vixi kendőket mosószódával, nem lesz baja tőle! Ugyanígy az összes többi természetes tisztítószerrel is használható, mint házi szappan, mosódió, ecet, stb...   

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

úgy tudtam, ecetet nem lehet vixihez használni

Keresgéltem, és megtaláltam a hozzászólást, amiben erről írnak:

"Az ecet lágyít, hiszen ez helyettesíti a mosásnál az öblítőt. Azért nem használható a kendőkhöz, mert meglágyítja és összetapasztja a mikroszálakat, így azok elvesztik jellemző tulajdonságaikat."

itt a link: https://bionom.hu/biobolt/moso-tisztitoszerek/takarito-eszkozok/vixi-uvegtisztito-mikroszalas-torlokendo.html

Laukó Andrea írta, 2011, május 17 - 16:28.

Pont ezért nem is mostam ecettel az én kendőmet.

Mégis lehet használni ecetet?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Mártu képe

Vixi és ecet

Valószínűleg Andreának van igaza, mert ők forgalmazzák a Vixit. Köszönjük, hogy szóltál! Inkább ne használjunk hozzá ecetet.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Allergiásoknak Vixi portörlő

Én is csak ajánlani tudom, mert portörlés után ki sem lehet rázni belőle a port úgy magába szippantja, ki kell mosni. :))

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Vixi dilemma...

Sziasztok!

Egyébként a mindenes vagy az univerzális nem alkalmas portörlésre? Most 1-et vennék, de nem tudom, melyiket... Ecet vagy teafaolaj csepp azért ugye mehet a vízbe nedves használatnál? köszi, ha vki segít döntenem...

Értékelés: Nincs

Vixi dilemma

Szia!

Végül is bármivel törölheted a port, de portörlésre ezt találták ki. Préselt mikroszálas anyag, nem szövött, mint a mindenes vagy az univerzális, ezáltal magába szippantja a port. Nedves használatnál felesleges bármit is tenni a vízbe, de az ecetet én végképp nem ajánlanám, mert az lágyít és nem biztos, hogy jót tesz a mikroszálaknak (a mosásnál sem lehet semmilyen öblítőszert használni, pont ezért, mert összetapasztja a mikroszálakat).

Értékelés: Nincs
H.Enikő képe

erről is csak jót

mondhatok. a húgom aki poralergiás (neki is vettem) nagyon áradozott róla, mondván, csak azért kellett neki, mert ez nem drága, azelőtt vett hatezerért valami csoda portörlőt, ami egyáltalán nem vált be, de ezzel elégedett maximálisan.

mellesleg én is, a sötét bútorokon látszik a legjobban, amikor a por nem száll vissza rá, nemhogy rögtön, de még több nap múlva sem :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
H.Enikő képe

vixi törlőkendő

Nagyon szuper, portörlés után nem szállt vissza por a bútorokra ahogy szokott :) már rendelek is belőle többet, mert anyukám és a húgom porallergiásak.

köszi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

vixi portörlő

Tanácsra lenne szükségem, mert a leírásból nem jött le pontosan, hogy nedvesen vagy szárazon kell-e ezzel a kendővel port törölni. Jó lenne, ha ez az infó minden kendőnél le lenne írva (néhámynál meg is van). Köszönöm.

Értékelés: Nincs Átlag: 2 (2 szavazat)

Vixi portörlő használata

Ezt a kendőt szárazon kell használni, ha a felület nagyon koszos (pl. a gyerkőcök összefogdosták ragacsos kézzel) akkor én először a dörzsivel nedvesen áttörlöm és, ha megszáradt még a portörlővel is. :))

Értékelés: Nincs

tényleg magába szívja a port

Nagyon jó termék, még onnan is "felszívta" a port, ahol szabad szemmel nem is nagyon vettem észre :)

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: