Bambusz mosogatókendő (Vixi) 30x30 cm

0Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (24 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás

Bambusz mosogatókendő (Vixi) 30x30 cm

A kendő 100% bambuszszálból készült! A bambuszszál egy természetes anyag, legfontosabb tulajdonsága az, hogy antibakteriális hatású.


A bambusz mosogatókendővel a legzsírosabb szennyeződést is úgy távolíthatjuk el, hogy nem kell hozzá mosogatószert használni! Ez világújdonságnak számít, olyannyira, hogy beszegése nem megoldott, ehhez még műszálat használnak. Mosni szappanos vagy mosószeres vízzel lehet.

 


bambusz kendő

Sziasztok! Mikor lesz újra ez a mosogatókendő? Már nagyon hiányzik, olyan régóta várok rá! Május közepét írtatok, de az már elmúlt... :(

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Bambusz mosogató kendő

Jó és rossz hírem is van. Lesz mosogató kendő, belátható időn belül... Ez a jó!

Most indult a hajó, amivel érkezik a szállítmány, szóval 2-3 hét még legalább, ha valami zökkenő nem lesz!  Ez a nem jó!
Sajnos csak ezt tudom mondani...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Vixi kendő

Sziasztok!

Én nem mosogatáshoz használom (ahhoz Vixi szivacsom van, ami szintén szuper), hanem a pult letörléséhez, a mosogatás közben kifröccsent víz felitatásához, tűzhely és kávéfőző letakarításához/törléséhez. Kettő darab van itthon, váltva használom, az egyik 10 hónapos, a másik több és semmi bajuk nincsen! Ami miatt írok, az az, hogy megosszam veletek, miként tartom tisztán. Eleinte mindig csak emc-be áztattam, amitől ugyan illatos lett (és nyilván tiszta), de ránézésre koszosnak tűnt, ugyanis foltos maradt. Így egyszer egy ilyen áztatás után betettem egy 60 fokos programba a mosógépbe (természetesen nem egymagában), ami után olyan lett, mint új korában volt! Lehet, hogy nem teszek vele jót, gondolom nem véletlenül nem írja a gyártó, hogy moshatjuk, de én jó 6 hónapja teszek így igen gyakran (kb. havi egyszer-egyszer kerül be mindkettő) és semmi bajuk nincsen, ugyanolyan jól teljesítenek és nagyon szépek! 

Putyerka

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

kendő

Mikorra várható, hogy rendelhetővé válik a mosogatókendő? Már szeretném kipróbálni!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Bambuszkendő

Május közepén már újra kapható lesz a bambusz mosogató kendő!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Mosogató kendő

Ha lesz a beszállító raktárában azonnal, rendelhetővé teszzük. Egyenlőre nincsen információnk, hogy mikor érkezik.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Mikor lesz újra rendelhető?

Mikor lesz újra rendelhető?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Bambusz mosogató kendő

Jelenleg nincsen a beszállítónknál sem, és időpontot sem tudnak mondani, sajnos! Amint lesz jelezzük!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Szuper kendő

Régen el sem tudtam képzelni, hogy szivacs helyett kendőt használjak, mégis nagyon megszerettem ezt a bambuszt, mert tényleg sokkal gyorsabb vele a zsíros edények mosogatása. Mosogatószer nélkül, műanyag edényekről a zsír 90%-át leszedte (persze ez vízkeménység függvénye is, hogy mennyire könnyen oldódik le a zsiradék az edényekről), ami azért nagy szó. De részben a maradék 10% zsiradék miatt, részben pedig azért, mert mikor tovább mosogattam vele, telítődött zsírral, kellett adnom hozzá mosogatószert, hogy a rongyban összegyűlt zsiradékot kioldjam, valamint hogy a maradék kis zsírréteget is leszedjem a műanyag edényekről. Szóval nagyon hatékony, de mivel telítődik egy idő után, ezért nekem mosogatószer is kell hozzá. Amire egyébként fel is voltam készülve, hogy nem biztos, hogy a mi vizünkkel is lehet mosogatószer nélkül használni, mint ahogy néhányan írták. Egyébként azt nem vettem észre, hogy kevesebb mosogatószer fogyna (de nem kizárt, csak nehéz megállapítani, mert a főzési szokásaim is változtak s így a mosogatni való is), viszont nagyon gyorsan lehet vele dolgozni! :) Korábban szivacsot használtam, de volt, hogy 5x kellett egy-egy műanyag edényt elmosnom, mert addig zsíros maradt. Akármennyire teleraktam a szivacsot mosogatószerrel (mivel a kis adag nem működött), és azzal elmostam a műanyag edényt, aztán teljesen kiöblítettem a szivacsból a zsírt és a mosogatószert is, nem lett tiszta az edény, csak mire az 5. körnél jártam, vagy jobb esetben már negyedjére sikerült, de az ritka volt. Ezzel szemben ez a bambusz kendő a zsír nagy részét (kb. 90%-át) kiveszi elsőre, de akkor még nem kell rögtön kimosnom a rongyot, hanem még elmoshatok vele más műanyagot is (kivéve, ha már elsőre telítődik esetleg), aztán kimosom a rongyot, újra mosogatószert teszek rá, és újra elmosom a már csak 10%-ban zsíros műanyagokat, amik ettől már tiszták lesznek. Nekem ez a különbség sokat számít, egyáltalán nem elhanyagolható. Nagyon boldog vagyok tőle, hogy újabb dologban látom a természet diadalát a szintetikus felett.

Viszont amiatt, hogy nincs az az enyhe dörzsi része, mint a szivacsoknak, így külön dörzsit, vagy amikor az kényelmetlen, akkor még néha szivacsot használok egy-egy dologhoz, amihez egy kendő (kialakításánál fogva) nem elég hatékony sajnos. Ilyenek az üveg tárgyak, amikhez kell egy kis "polírozás", nem elég nekik egy kendő gyengédsége. Viszont a jénai edényeket így is először a bambusszal törlöm át a zsír eltávolítása miatt, s csak azután megyek át rajta egy dörzsivel is. Ugyanezt csinálom a nemesacél edényekkel is időnként, amikor ragadósabb étel volt bennük. Nagyon ritkán egy-egy kerámiához is kell a súrolás, de a legtöbb dolgot simán kendővel is könnyen el lehet mosogatni, legalábbis beáztatva (márpedig úgy szoktam). Sőt, valamihez még jobb is a kendő, mint egy szivacs (a zsíroldáson kívül), mert a kendő kis vékony csücske befér bizonyos résekbe, ahova a szivacsot csak kínlódva tudtam betuszkolni. Pl. tölcsérek szűk részét is könnyebb vele elmosni.

Abban is jobb a műa. szivacsoknál (azon kívül, hogy ez lebomlik, ha már nem kell), hogy az anyaga tartós, már kb. fél éve nyüstölöm elég aktívan, és mégis néhány pici lyukacskán kívül még semmi baja. Az elszíneződések a folyamatos mosogatószer-hatás miatt nagyjából kijönnek, csak kicsit szürkésebb, mint volt (ez már nem fog kjönni belőle, de nem is zavaró). Tartóssága miatt pedig az árát is behozza. És bár ez még sokáig jó állapotban lesz, azért remélem, hogy még később is kapható lesz! :)

Értékelés: Nincs

Szupi a mosogatókendő!

Kicsit furcsa így a szivacsok után kendővel mosogatni, de meg fogom szokni! Azt hiszem, szerencsés vagyok, mivel soha nem égetek oda semmit, ezért erről nem tudok nyilatkozni, de amit már más is említett, a műanyag kajás dobozokról azt a fura réteget is lehozta. Illetve van egy bizonyos üvegpohár, ami mindig kicsit csíkosra és ujjlenyomatosra száradt, de ezzel ragyog. Meglepődtem  csak ajánlani tudom!!!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Olvasva a hozzászólásokat,

Olvasva a hozzászólásokat, kedvet kaptam hozzá, hogy kipróbáljam én is a vixi mosógatókendőt a fürdőszobában. A termék iránti várakozásomhoz még öröm is társult. Mikor az elöző vásárlásom utáni BION pontok lényegesen lecsökentették a termék árát  (Valahogy mindig elfelejtem, hogy lesznek a pontok és mindig újra és újra meglepetést szerez.) Köszönöm

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

A Te örömöd, a Mi örömünk.

A Te örömöd, a Mi örömünk. clap2.gif

Értékelés: Nincs

Meddig?

Sziasztok!

Egy ilyen kendő körülbelül mennyi idő után megy tönkre, hány hetente/havonta kell cserélni?

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Betty képe

Meddig bírja a bambusz mosogató kendő?

Tavasz óta van ilyen szuper bambuszkendőm és még mindig kifogástalanul mosogat, sehol egy feslés, szakadás. A színe már kicsit krémszínű, de a hatása továbbra is szuper. A bambuszról tudni kell, hogy elég sokat kibír, nem véletlen, hogy a mosható pelusok belső része is bambuszból készül.

Egy szó, mint száz! Bőven megéri az árát! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Vixi és a fertőtlenítés

Csak annyi lenne a kérdésem, hogy az edényeken lévő baktériumok miatt sincs szükség mosószerre? Azt el tudom képzelni (erről már többen írtatok is), hogy szép lesz az edény, és a mosogatókendő is "fertőtleníti önmagát" az anyagából adódóan, de mi a helyzet az edényekkel, amik esetleg reggel óta várják a mosogatást? Köszi

Értékelés: Nincs
Mártu képe

Mosogatás és fertőtlenítés

Igazából a mosogatószerek sem kimondottan fertőtlenítenek, többnyira zsíroldó tenzidekből állnak. A mosogatásnál a víz, az ami fontos. Ha nem is lesz csíramentes az edényed, de egy szimpla meleg vizes elmosás is lecsökkenti a csíraszámot.

Ha aggódsz, akkor használj minél melegebb vizet vagy a Spriccelj a dr. SterilHome-ból a mosogatóvizedbe.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Köszönöm Vixi!

És köszönöm Bionom, hogy elhoztátok ezt a csodát. Ez a kis rongydarab egyszerűen mindenféle koszos edénnyel megbírkózott eddig, egy csepp mosogatószer nélkül. A nagyon zsíros edényekről is leszed mindent, maximum ha erősen szagos a koszos edény, akkor tettem rá egy csepp kézi mosogatószert. Ahogy Betty is írta a műanyag edényekről is eltűnik az a síkos réteg. És a kendő nem lesz koszos a mosogatás végére, hihetetlen. Én nem tudom, hogy ki a Vixi termékfejlesztő felelőse, de küldök neki egy nagy-nagy ölelést így ismeretlenül is, így tovább és KÖSZÖNJÜK!

Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (4 szavazat)
Betty képe

Kiütéssel győzött a VIXI...

bambusz mosogatókendője . Abszolút kiütötte a dobogóról az üvegtisztító szettet, pedig ez volt a nagy kedvenc eddig.

Olyannyira bejött ez a mosogatókendő, hogy a férjem meg is jegyezte, hogy lassan bedobozolhatjuk a mosogatógépet, mert annyira ritkán használom.

Nem tehetek róla, de amióta használatba vettem ezt a bambuszkendőt, azóta imádok mosogatni . Fogalmam sincs, hogyan szedi le a műanyag edényekről a zsírt, de minden esetre valóban makulátlanok az edények. Korábban főleg a műanyag dolgokat utáltam elmosni, mert valahogy mindig ott maradt rajtuk egy vékony réteg zsíros fényesség, amit csak mosogatógéppel tudtam rendesen lemosni. És, most ugyanezt a Vixi kendője is elvégzi egy-két mozdulattal. Minimális mosogatószert használok hozzá.

Tudom, hogy nagyon sok nő küszködik a mosogatás rémével, így úgy döntöttem, hogy a családom nőtagjait alkalomadtán meglepem egy ilyen bambusz kendővel. Azt hiszem sokat fogják emlegetni a nevem .

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 szavazat)
saltnpepa képe

Vixi rongyocska imádom:-)

Nagyon szeretem a vixiket, de a pálmát ez a kis "rongydarab" viszi. Szuper gyors lett a mosogatás, pillanatok alatt eltávolítja a koszt az edényekről . Aki még nem próbálta az el sem tudja képzelni, hogy örömet okozhat a mosogatás. Pedig így van!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 szavazat)

portörlés

Sziasztok!

Vettem egy ilyen kendőt, de én portörlésre szeretném használni, mert amikor törölgetek, akkor száll a por és ezt ki szeretném kerülni. Alkalmas-e a kendő erre? Köszi!

Értékelés: Nincs
Mártu képe

Portörlésre Vixi kendő

Szia abeszin! Ez a kendő speciálisan mosogatásra van, nem fogsz tudni vele port törölni, szerintem. Erre speciálisan ez a kendő alkalmas. A portörlőnek olyan a felülete, hogy rengeteg port képes megkötni, így nem száll szerteszét takarítás közben.

A különbőző dolgokra való Vixi kendők teljesen más felületűek, így 1-2 kivétellel nemigen helyettesíthetők egymással. Itt tényleg fontos úgy választani, hogy arra használja sz ember, amire fejlesztették az adott darabot. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
Sehy képe

Fertőtlenítés

Sziasztok!

Ti mivel szoktátok fertőtleníteni a mosogatókendőt? Mivel ez egy speciális szövet, tanácstalan vagyok. Teafával? Ecettel? Esetleg megmikrózzam?

Nem akarok ártani a törlőnek, amit nem rég kaptam ajándékba és igen elégedett vagyok vele.

 

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Értékelés: Nincs
Antal Vali képe

A bambusz egyébként önfertőtlenítő...

Nem véletlen, hogy az antiallergén ágymatracok is bambuszból készülnek, ugyanis kiírtja magából még a poratkát is, nem csak a baktériumokat.

Ha mégis nyugodtabb vagy, ha fertőtleníted, akkor járj el Mártu tanácsai szerint.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)
Mártu képe

Mosogatókendő fertőtlenítése

Szia Sehy! 10%-os SterilHome oldatba áztasd be 15 percre, ez a legbiztosabb. Ezen kívül a teafa illót is megpróbálhatod. Az ecetet nem javaslom, töményen nem szereti a bambusz. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

nem kell mosogatószer?

Sziasztok! azt szeretném kérdezni, mivel olvasom itt hogy nem kell mosógatószer, hogy egyáltalán nem is érheti a vixi kendőket mosogatószer?

Tehát ha rendelek hozzá kell szokni hogy nem kell hozzájuk semmi tisztitószer? Meg az járt a fejemben bocs a hülye kérdésért, de amikor nagyon zsirosak az edények, ezzel mosogatunk meg meleg vizzel, és utána minden tiszta és szagmentes? Már mindenképp rendelni szeretnék, de kiváncsi vagyok, és a végeredményre is. Ildi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Mártu képe

Bambusz mosogatókendő és a mosogatószerek

Szia Ildi!

De, nyugodtan érheti mosogatószer, tisztítószer!

Én használom ezt a kendőt és az a tapasztalatom vele, hogy ha kicsit melegebb vizet használok, akkor a nagyon durván zsíros edények kivételével mindent nagyon szépen el lehet vele mosogatni. Ha a csöpögtető edényen utána megnézem az edényeket, nem lehet megmondani, hogy nem "hagyományos módon" lett mosogatva. Az üvegpoharakon lehet jól leellenőrizni, hogy tiszták, fényesek.

Nyilván egy halas, nagyon fűszeres étel után maradhatnak szagok, ezeknél én szoktam használni mosogatószert. Nálunk bevált a Vixi mosogatószivacs és a bambusz mosogatókendő váltott használata, tényleg kevesebb mosogatószer fogy.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)
Adri88 képe

Én 10-est szavazok ennek a mosogatócsodának!

Sziasztok!

Fantasztikus ez a kendő!!! Ma jött meg a csomagom, benne a Vixivel, amit az esti nagymosogatásnál le is teszteltem. Nagyon bátortalanul láttam neki a hatalmas zsíros halomnak, amiben még pár déli edény is volt, persze jól rászáradva. Szép lassan, először a szinte zsírmentes mosatlannal kezdtem, és haladtam az egyre nehezebb feladatok felé, hogy lássam, hol a határ, mi az, amivel már nem bír megküzdeni. Nos, a határt nem sikerült megtalálnom! clap2.gifMinden, még a legzsírosabb tányér, edény és fazék is gyönyörű tiszta lett, a műanyagok is, pedig azok mindig nehezebben tisztulnak meg. Még a rászáradtakkal sem kellett bíbelődnöm. És mindezt egyetlen csepp mosogatószer nélkül, csak forró víz felhasználásával! És ami már végképp meglepett: a rongy is ugyanolyan szép maradt, mint volt, pedig a piros paprikás zsírral is meg kellett küzdenie! Alig hiszem el, hogy ez igaz. Egy húzással magába szívja az edényről az összes zsírt, majd amilyen gyorsan felszedte, olyan gyorsan ki is engedi magából.

Köszönöm Nektek, hogy elhoztátok nekünk ezt a csodát! Mindenkit csak bátorítani tudok, hogy próbálja ki, még ha hihetetlennek is tűnik a képessége. Régóta szerettem volna lecserélni a mérgező mosogatószerünket, de a bionom mosogatószerekre már sajnos nem maradt keret, és egyetlen házi recept (mosódiós, szódabikarbónás, háziszappanos) sem működött, így maradt a mosogatókesztyűben mosogatás, hogy legalább magamat ne mérgezzem. De most már a mosogatószer is kipipálva! Köszönöm!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 szavazat)
Mártu képe

Mosogatás mosogatószer nélkül?

Decemberben kaptam egy mintát a Vixi legújabb fejlesztéséből, így nagyjából 1 hónapja tesztelem. Általában kritikus vagyok a hozzám tartozó termékekkel kapcsolatban, nem szeretek dicshimnuszokat zengeni, ha nem teljesen vált be nekem egy adott dolog. Ebben az esetben viszont kiváló újdonságról van szó!

Kicsit szkeptikus voltam ezzel a kendővel kapcsolatban, úgyhogy kipróbáltam majdnem mindenféle koszos, ragacsos, tésztás edényen. A tapasztalatom az, hogy nagyon jól működik egy átlagos napon a háztartásomban. Rengeteg mosogatószert meg lehet vele spórolni, hiszen valóban nincs szükség rá! Ha valami nagyon zsíros, akkor vagy nagyon meleg víz kell hozzá, vagy egy cseppnyi mosogatószer. Az egyetlen amivel nem boldogultam: a nyers kenyértészta. Ehhez inkább egy rossz szivacsot rendszeresítettem.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Egy tipp a nyers kenyértészta tisztításához

A kenyértésztás tálat egy napra be kell tenni száraz, jól szellőző helyre, pl a spájzba. Ha rászárad a tészta, akkor könnyen le lehet pattintani az edény oldaláról. Én így szoktam, mert a rongyokat én is sajnálom ilyesmire befogni. 

Nokedlis tállal is működik. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali képe

Én is így szoktam!

És a leszáradt tészta megy a kövezkező kovászba!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: