eMC Textiltisztító (EM-Tech), 1 l

8.640Ft
4.805555
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (18 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI

eMC Textiltisztító, probiotikus folyékony mosószer (EM-Tech), 1 liter (50-100mosás)

A lágy citrus illattal rendelkező textiltisztító, teljesen természetes módon, de hatékonyan tisztítja ruhaneműit. Megszűnteti a szagokat, tisztít és ápol még a szövet legmélyebb rétegeiben is.
Az eMC textiltisztító egy természetes módon fermentált koncentrátum, amely effektív mikroorganizmusokat továbbá zsír- és cellulózbontó kultúrákat tartalmaz. Az eMC textiltisztító a háztartás egész területén használható, mindenféle textil felületen, úgy, mint függöny, ruhák, és még sok más.
Megszünteti a szagokat, tisztít és ápol! Hosszantartó frissességet biztosít. Az eMC textiltisztító egészen a textil mélyéig hatol és eltávolítja még az egészen makacs szennyeződéseket is, amik a szövetben ragadtak.

Használata: Folttisztításhoz szórófejes flakonban 10 ml-t oldjunk fel 1 liter vízben, majd átnedvesedésig szórjuk a tisztítandó felületre.

Kézi és gépi mosáshoz 10 ml-t adagoljunk 10 liter vízhez. Alkalmazásával a szokásos mosóporigény a felére csökkenthető, vagy akár teljes mértékben elhagyható. Mosószódával és/vagy mosódióval növelhető a tisztító hatás. Az optimális tisztító hatás érdekében a nagyon szennyezett textilt áztassuk elő!

1 liter: 50-100 mosásra elegendő

1 mosás 86 Ft.

A tisztító hatás fokozása érdekében, használja az EM mosókerámiával egyidejűleg.

Ne alkalmazzuk higítás nélkül! A higított oldatot 10 napon belül használjuk fel!

Tárolás: Ne tegyük ki közvetlen napfénynek, szobahőmérsékleten tárolandó!

Az effektív mikroorganizmusok 60°c felett fokozatosan elvesztik hatásukat!

Kiszerelés: 1l

Származási ország: Ausztria


Összetétel:  Effektiv mikroorganizmusok és zsír- illetve cellulóz lebontó kultúrák, <5 % nem ionos felületaktív anyagok (alkohol), citrom-, narancskoncentrátum, citrom-,lime-,narancs-, fenyő-, citromfű illóolaj, melasz.

Ingredients: Effective Microorganisms, fat and cellulose decomposing cultures, lemon and orange extract, essential oils (lemon, lime, orange, pine, lemongrass), organic sugar cane molasses.


vízlágyítóval?

sziasztok!

elég kemény a víz nálunk. kérdésem lenne, hogy lehet-e vízlágyítóval használni, vagy egyáltalán szükséges-e az emc mellett a plussz vízlágyítás?

köszönöm

Értékelés: Nincs

vízlágyítóval...

Nem hallottam ellenvéleményt, hogy ne lehetne vízlágyítóval együtt használni...

Ha nagyon kemény a víz, akkor azért szükséges a lágyítás. Hatékonyabb lesz a mosás.

Értékelés: Nincs

Mosható pelenkához?

Sziasztok!

Egy ideje elégedettenbhasználom már az emc termékeket takarításhoz és mosáshoz is. A textiltisztítót a lányom születése előtt kezdtem el használni, a mosható pelenkák bambusz betéteihez is ezt használtam addig, amíg azt nem olvastam, hogy ezeket károsítja a cellulózbontó összetevő. Azóta ezeket hagyományos mosószerrel mosom, amiben nincs cellulózbontó enzim, viszont nagyon utålom. Kerestem még a megoldást, olvastam is a több helyen hivatkozott blogbejegyzést a mosható oelenkákról. Ott is és az itteni hozzászólásokban is emc-t javasoltok, pedig ebben is van cellulózbontó anyag. Összezavarodtam, mi a jó? A gyårtó  (popin) figyelmztetését kövessem vagy a ti ajánlåsotokat (azt szoktam :))

Köszönöm,

Kata

Értékelés: Nincs

Bambusz-Pelus mosásához..

Bambusz-Pelus mosásához most már mi sem ajánljuk, a cellulózbontó bacik miatt, a régi hozzászólásokban, még lehet, hogy bentmaradt...

Bár, érdekes, hogy ha eleinte ezt használtad, akkor van tapasztalatod, hogy valóban károsította, vagy sem a pelust? Megírnád azt is?

Ha mégsem, akkor talán ezzel a módszerrel mosnám a bambuszt :"a bambusz mosáshoz inkább a mosószódát és na-perkarbonátot ajánlom. öblítéshez pici ecet+illó mehet (ne túl sokecet).
folttisztításához: a  folttiszító ."

Értékelés: Nincs

EMC tapasztalat

Kedves Pálma!

Köszönöm a válaszod, sokat segített.

Csak pár alkalommal mostam a bambusz belsőket emc-vel, ezért látványos roncsolódást nem vettem észre. Az anyatejes foltokat önmagában nem vette ki, azokat először az orosházi szappannal dörzsölöm át, úgy kijönnek szépen. Az viszont bizts, hogy az emc-vel sokkal puhábbak voltak a pelenkák is (a ruhák is) mint a bolti szerrel. Szóval, általános mosószernek hibátlan :)

Kat

Értékelés: Nincs

eMC + Nátrium karbonát és nátrium perkarbonát

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a nátrium karbonátot és a nártium perkarbonátot bele lehet tenni a mosógépbe egyszerre az eMC-vel? Nem ölik meg a mosóbacikat? kb. 2 év használat utána a kizárólag eMC-vel és gyakrabban mosott fehér ruhák kissé besárgultak, ezért gondoltam, hogy valami fehérítőt használnék hozzájuk. Először próbáltam úgy hogy mosás előtt beáztatom a fehéreket, jól kiöblítem és úgy rakom a mosógépe, de ez ugye elég munkaigényes. Meg azt is próbáltam, hogy a fehéreket 1-2 alaklommal eMC nélkül a másikakkal mostam, de úgy meg elég sprődek lettek, igaz a fehérségük javult. Eddig nem mertem a 3 anyagot egyszerre beletenni a gépbe. Továbbá azt is szeretném megkérdezni, hogy annak ellenére, hogy csak a fenti mosószereket használom egy 1,5 éve vett vadiúj mosógépbe, néha megjelennek a sötét ruhákon olyan foltok, amik szerintem lerakódásból keletkezhetnek. Szerintetek mivel mossam át a mosógépet tisztításképpen? Lehet citromsavval is, mert az ecet szagát ki nem állhatom? Magas hőmérsékleten vagy alacsonyon érdemes a tisztító átmosást végezni? Válaszotokat előre is köszönöm. 

Értékelés: Nincs

EMC valami mással?

Ha a hozzászólásoknál kicsikét lejjebb görgetsz megtalálod a kérdésedre a választ! Most idemásolom:

"Az adagolásnál ezt írja az útmutató: "Kézi és gépi mosáshoz 10 ml-t adagoljunk 10 liter vízhez. Alkalmazásával a szokásos mosóporigény a felére csökkenthető, vagy akár teljes mértékben elhagyható. Mosószódával és/vagy mosódióval növelhető a tisztító hatás. Az optimális tisztító hatás érdekében a nagyon szennyezett textilt áztassuk elő!"

Én eszerint használtam, mást nem tudok mondani! Még annyit, hogy mivel nem fehérítő hatású, így ha fehéret mosol, érdemes oxigénes fehérítőt adni hozzá!"

Nátrium karbonát = mosószóda

Nátrium perkarbonát = folttisztító só

A mosógép tisztításához biztosan jó a citromsav is, én még nem próbáltam... A foltokról sajnos nem tudok semmit mondani.

Értékelés: Nincs

Siruhák

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni hogy vizállo szélállo... szoval siruhákhoz ez a mososzer jo?

Köszönettel: Lencsi

Értékelés: Nincs

Vízálló ruha- mosásra segítség!

Szerény véleményem szerint vízálló ruhát mosógépben mosni rizikós, félő, hogy az anyag megtörik, elveszti a vízállóságát.
Nem tudom, én még nem próbáltam.....

Kedves olvasók, ha valakinek van jó ötlete, várjuk!

Értékelés: Nincs

Textiltisztító

Sziasztok!

Nyár elején rendeltem a textiltisztítót, még egy adag van kb belőle, csak ezzel mostam azóta (és 4 fiam van, tehát van forgalom a mosógépemben! :)), szóval bő 4 hónapot kibírt. Csak azért írtam le, hátha valakit az ár/űrtartalom arány tart vissza a rendeléstől. Nekem nagyon bevált, a héten már meg is érkezett a következő adag. Ecetes öblítést használok mellé. Néha előszappanozok marhaepéssel, de ritkán van rá szükség. Előtte sem használtam külön fehérítőadalékot, és az a tapasztalatom, hogy az elszürkült fehér ruhák most kevésbé szürkék, bár nem lettek hófehérek. :)

Minden jót! Zsuzsi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

eMC mosószer

Az ára sokáig visszatartott a kipróbálástól, de örülök, hogy végre rászántam magam. Összességében szerintem megéri az árát, mivel színes és fehér ruhákhoz is jó, illetve öblítő se kell hozzá, tehát 3 in 1. Jó érzés a tudat is, hogy ezzel mosva nem szennyezem a környezetet. 5 ml-t rakok egy mosáshoz, plusz mellé 30 db EM kerámiát egy zokniba kötve. Fehér mosáshoz aktív oxigénes fehérítőt szoktam még tenni. Makacsabb foltokat azért előkezelem marhaepe szappannal, mert volt ami nem jött ki enélkül. A ruháknak csak friss, tisztaság illata lesz, főleg szabad levegőn szárítva. (Remélem ősszel, télen se lesz gond, mert  jártam már úgy, hogy rossz idő miatt bent, lassan száradtak a ruhák, és így nem lett tiszta illatuk.)  Bevallom néha kicsit hiányzik, hogy nem illatoznak a ruhák, de nem engedek a csábításnak. :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

zárókupak űrtartalma

Most kaptam meg szuper gyorsan a webáruházban rendelt eMC-t!

Mielőtt bevetném, meg szeretném kérdezni, hogy a zárókupak tele töltve hány ml-es: 5 vagy 10 ml?

Köszönöm a választ! :-)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

EMC Kupak méret

Szerencsére van itthon EMC-m és Emócióm, így az emóciós kupakkal meg tudtam mérni az űrtartalmat: 10 ml.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Köszi a mérést

Szia Pálma! 

Újabb kérdésem támadt: olvastam lejjebb a hozzászólásokban, hogy Te is és Vali is csak ezzel mostok, semmi mást nem tesztek a gépbe. Ilyen esetben is elég a 10 ml a mosásba? Nekem a normálnál kicsit keskenyebb (50 centi mély) gépem van, amibe csak 3-4 kg ruha fér bele, szemben az átlagosnak mondható 4-5 kg-os töltettel. Egyelőre folyékony mosódió mellé adagoltam 1 kupaknyit, ha teljesen elhagyom a mosódiót akkor meg kell növelnem az EMC mennyiségét valamennyivel?

Üdv: Edina

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

EMC kizárólag

Én azért használok mást is, mostanában szappandarából főzök mosószert és felváltva használom. Valit kérdeztem, mert ő csak ezt használja. Nem kell mellé tenni mást, de azt tudni kell, hogy nem fehérít, így ha fehéríteni is szeretnél, akkor azért ajánlott mosószódát vagy oxigéses fehérítőt adagolni a gépbe!
És a  a maximális hőmérséklet a 60 fok,de legjobb 40 fokon mosni, mert az egyeltalán nem bántja a mosó-bacikat,

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 szavazat)

Mennyit használjak 3-4 kg ruhához?

Köszönöm Pálma, én is 40 fokon mosom a sötétet és színeset (abból van a legtöbb itthon), így ezzel nem lesz gond. Ha nem teszek más szert a gépbe a színesekhez, akkor mennyit használjak az EMC-ből 3-4 kg átlagosan szennyezett ruhához? Így is elegendő a 10 ml vagy emljem az adagot? Tudom, hogy tesztelgethetném különböző mennyiségekkel magam is, de ha van már tapasztalatotok, az leegyszerűsítené a dolgot számomra. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

EMC vel mosni..

Az adagolásnál ezt írja az útmutató: "Kézi és gépi mosáshoz 10 ml-t adagoljunk 10 liter vízhez. Alkalmazásával a szokásos mosóporigény a felére csökkenthető, vagy akár teljes mértékben elhagyható. Mosószódával és/vagy mosódióval növelhető a tisztító hatás. Az optimális tisztító hatás érdekében a nagyon szennyezett textilt áztassuk elő!"

Én eszerint használtam, mást nem tudok mondani! Még annyit, hogy mivel nem fehérítő hatású, így ha fehéret mosol, érdemes oxigénes fehérítőt adni hozzá!

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)

Még mindig mennyi?

A tájékoztatót az adagolásról én is olvastam, de az itteni hozzászólásokból ehhez képest mást hámoztam ki, úgy tűnt, hogy kevesebb is elég belőle; bár sokan nem önmagában, hanem csak kiegészítésként mosnak vele.

Tehát kiszámoltad, hogy az adott mosóprogram hány liter vizet használ és annyi EMC-t tettél a gépbe? Az én mosógépem pl egy általam gyakran használt programhoz 37 liter vizet használ. Azaz ha 10 literenként kell 10 ml, akkor 37 ml-t tegyek bele egy mosáshoz?

Ha így van, az nagyon nagy baj, mert az azt jelenti, hogy az általam tervezttnek (és az itt olvasottaknak) a többszöröse kell a gépbe, azaz irtó gyorsan fog fogyni ez a drága szer. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Sok, ami sok? :-)

Ha az egész programhoz 37 litert használ, akkor körülbelül 10 liter megy a konkrét mosáshoz, a többi pedig az öblítéshez kell. És a mosószer csak a főmosáshoz adagolandó. 
Vagy nem jól értem?
A hozzászólásokból és is azt látom, hogy mindenki máshogy csinálja...
Azt én is írtam már, hogy fehérítéshez, vagy nagyon szennyezett ruhához előfordul, hogy mást is teszünk bele.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Értékelés

2015 jauárjában vettem egy flakont ebből a mosószerből. Nagyon szeretjük ,jó illata van, nem kell hozzá öblítő és elég gazdaságos. Még azóta nem fogyott el (1,5 év) - 2 főre mosok vele. Viszont nagyon jó lenne, ha ebből is lehetne fél litert venni.

Értékelés: Nincs

eMC mosószer, jóóóó

Nagyon szeretem ezt a mosószert. A farmerok is puhák száradás után, és nem fakítja a színeket, sőt, mintha a ruhaneműk visszanyernék. Ami még nagyon meglepő volt, hogy az igazán koszos ruhákból is kijött a sár, a szálak közül, mindenféle áztatás nélkül.

És valóban gazdaságos. Örülök, hogy megvettem.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Sziasztok!Gondban vagyok,

Sziasztok!

Gondban vagyok, legyszi adjatok tanacsot, mit tehetnek, hogy jol mukodjon nekem is ez a tiszta, vegyszermentes mosas. Folyton budosek lesznek a ruhak szaradas utan, akarmit teszek. 

Ezt a textiltisztitot hasznalom mosashoz, probaltam ugy, hogy 5 ml-t, probaltam 10 ml-t, majd 5ml + mososzoda, vagy 5ml + sodasan folyekony mososzer plusz ezekhez illoolajas oblitest. Igaz az ecet elfogyott es csak vizbe keverem, sajnos regen oblitettem ecettel, igy nem emlekszem, hogy az lehet-e a baj. Keramiam is van 40 db belevarrva egy pici zsakba. Van, hogy a szagtalanitas sem mukodik vele, a parom poloin erezni mosas utan is a parfumot. Az alapozot a bluzom gallerjabol sem veszi ki, mosas elott mindig meg kell foltkezelnem. Ha pedig szagtalan ruhat mosok, akkor vizesen meg finom illoolaj illata van, de szaradas utan picit poshadt, kellemetlen szaga lesz. A torulkozo pl olyan budi lesz, hogy atveszi a testunk, amikor bele torulkozunk. Az ecet hianya lehet a baj? Mar nem tudom mit rontok el :(. Arra is gondoltam, hogy veszek sodasan oblitot, talan az megoldana a problemat. Korabban - meg tavaly - a mosogepet is atmostam 2 liter ecettel. El vagyok keseredve, mert a parom arra akar ravenni, hogy emiatt terjek vissza a vegyszeres mosasra. Ennyire zavarjak a szagok. Mit tanacsoltok? 

Koszonom elore is a segitseget!

Sziasztok:

Edina 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

EMC mosáshoz + illat

Szia! Már több mint másfél éve használom ezt a mosószert, mondjuk én csak ezt használom, nem teszek bele semmilyen mosószódát (arról olvastam korábban, hogy esetleg idővel rossz szagúak lehetnek tőle ruhát, így én nem is próbáltam). 1 kupaknyit teszek bele egy kis folyékony mosószeres pohárba, amit egy kicsit felhigítok vízzel és így teszem a dobba. Az öblítőbe 5-6 csepp illóolajat (levendula vagy teafa olaj) cseppentek. Mosás után a mosószer édeskés illatát érezni a ruhákon az illóolajokat nem igazán. Száradás után a ruhák nekem teljesen illatmentesek lesznek. Csak akkor éreztem kellemetlen szagot a ruhákon, ha véletlenül egy fél napot a dobban felejtettem a ruhákat és csak utána teregettem ki. Alapozót nem használok, szóval nem tudom, hogy azt hogyan kellene kivenni. A foltos fehér ruhákat én a Zöld Zug folttisztítóval szoktam beáztatni. Úgy általában kijönnek a foltok. Mondjuk egyszer kaptunk I.... nénis paradicsomos napozót, ami megfogta 2-3 pólónkat. Na azt aztán nem is lehetett semmivel eltávolítani.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Emc és az illatok...

Szia!

Nem tudom, hogy aktuális-e még a probléma. Ha igen, van egy ötletem. A fiam pisitől bebüdösödött cuccainál bevált (oviban bezacskózták) , hogy ecetes vízben előáztattam. Egyébként csak a 3 órás mosóprogram boldogult vele. Egy próbát megér talán.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszi a tapasztalataid

Szia!

Köszi a tapasztalataid megosztását. Azóta másik mosógéppel mosok és máshol is teregetek (költözés miatt), annyiban változott a helyzet, hogy nincs már poshadt szag. Viszont sajnos a párom parfümjével, sőt izzadságszagával (pedig nem irgalmatlan büdös, olyan egészségesen izzadságszagú) nem tud megküzdeni úgy tapasztalom lassan, hogy semmi bio mosószer. Az alapozómmal továbbra sem, pedig az is bio (Zuii). Most már bevetettem az Emc mellett a folyékony mosódiót is, önállóan is és Emc-vel is, hát az izzadságszag nem tűnt el. Kérdem én, hogy akkor mivel mossam ki a párom ruháit? Sem Emc, sem mosószóda, sem Sodasan, sem folyékony mosódió. A Sodasan öblítője sem segített ezen. Akkor mit tegyek? Teljes elkeseredés. Nem akarok vegyszeresen mosni :(. Nálad mi a tapasztalat férfi izzadságszag terén?

Értékelés: Nincs

Büdi törölközőre

Én még nem használtam ezt a terméket és nem is tudom, hogy magasabb hőfokon is szabad-e használni. De bizony ez a szitu a hagyományos mosáskor is elő tud fordulni.   A törülközőkre nekem a legalább 60 fokos mosás = hosszabb program - és a napon szárítás tökéletesen bevált. Üde, mélyen beszippantható friss ózondús illat! És bizony a sötét színekkel is ezt kell csinálni. Legfeljebb a napfényt kihagyom és  csak a szellő marad.

Értékelés: Nincs

illatok, mosás után?

Nem tudom, mit mondjak, de remélem lesz olvasó aki tud segíteni neked!
Én, az általad említett szagokat akkor tapasztaltam, amikor rosszul szellőző pici fürdőszobában teregettem ki. Nem a mosáshoz volt köze, hanem a ruhák lassan száradtak meg és közben bedohosodtak. Amióta száraz helyiségben teregetek, és a szekrényem, szobám sem párás, nincs ilyen gondom.

Értékelés: Nincs

pelusok

Főként pelusmosás miatt vettem meg. Az első mosás után nagyon jó illatuk volt és érezhetően puhábbak is voltak, de azóta semmi :( Mit ronthatok el? A bambusznak nem árt?

Értékelés: Nincs

EMC mosószer és a pelusok

Nem tudom, hogy már miért nem érzed, az illatát, amikor én ezt használtam, sohasem kellett illatósítót tennem a vízbe, bár egy idő után az orr megszokja az illatokat....

Értékelés: Nincs

Folyik mindenfelé

Sziasztok,

tudnátok segíteni, hogy hogy lehetne megoldani, hogy ne folyjon összevissza a mosószer? Így adagolni sem tudom, állandóan törölgetni kell utána, sőt ha eldől az üveg ki is folyik, pedig elég szorosan bezártam...

Köszi előre is a választ!

Üdv, Emőke

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Probléma

Ez valami egyéni probléma lehet, mert még nem hallottam ilyenről. Lehet, hogy a tető menete eldeformálódott az erős tekergetéstől?

Ha már nincs más megoldás, én áttölteném másik, jól zárható palackba.

Értékelés: Nincs

Bevált

Hozta a hozzá fűzött reményeket, kiváló.

Értékelés: Nincs
zsoltesviki képe

Mosipelus

Szeretném megkérdezni, ha mosipelushoz használnám hogy tegyem? E...-el fogom mosni a pelusokat, de szeretnék egy plusz fertőtlenítést is használni. A mosószer tartályba adagoljak belőle, ha igen mennyit, vagy mint öblítőt használjam?

köszönöm! Viki

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Fertőtlenítéshez

Szia! 

Ha fertőtlenítési céllal használod, akkor szeritnem inkább az öblítős tartályba tedd! 

Értékelés: Nincs

A legjobb mosószer!

A legtökéletesebb mosószer, amit eddig használtam! Tavasszal vettem, most értem a végére, nagyon megérte, behozta az árát. Természetesen kerámiákkal használom, tényleg nagyon kevés kell belőle egy mosáshoz, és mindenhez jó. Öblítőnek a saját keverékemet használom hozzá: almaecetes, teafaolajos változatban most éppen.Innen már nem akarok visszafelé haladni...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)

Gyapjú szagtalanítása?

Sziasztok!

Van egy gyapjú/mohair pulóverem, amit egyszer túl sokáig áztattam valószínűleg, mert azóta kellemetlen szaga van, hiába áztatom/mosom újra. Érdemes az eMC-t kipróbálnom? Esetleg van más ötletetek, hogy lehetne megmenteni? Nem szeretem így hordani :(

Előre is nagyon köszönöm!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bionom.hu - Meli képe

Szagtalanítás

Szia! 

Én úgy gondolom, hogy az eMC jó lehet rá, hiszen a mikroorganizmusok a szagok semlegesítésében is segítenek. Szerintem próbáld úgy, hogy először bepricceled vele, majd félóra múlva kimosod, ugyancsak az eMC-vel. 

Jó szagtalanító még a szódabikarbóna, de azt nem tudom elképzelni, hogyan lehetne használni ebben az esetben. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Segítség

Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni. Most vágnék bele a bio mosásba. Elég sok helyen olvasgattam mindenfélét. És már meg is rendeltem termékeket. Ezt az eMC textiltisztítót, folyékony mosódiót, Klar fehérítőt, és Klar vízlágyítót. De most elbizonytalanodtam, hogy a fehérítőt nem lehet a textiltisztítóval együtt használni? Illetve a vízlágyítót se?

Előre is köszi!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bionom.hu - Meli képe

Hol láttad, hogy nem lehet?

Szia! 

Én nem olvastam ilyet sehol, hogy ne lehetne... Lehet használni hozzájuk! 

Értékelés: Nincs

2014. december hozzászólásban volt....

"EMC textiltisztító alkalmazása

Sziasztok! Mivel nem volt számomra teljesen egyértelmű, mivel lehet együtt használni az emc-t mosáskor, megkérdeztem az osztrák forgalmazót (a magyarországi sajnos nem tudott válaszolni), aki a következőket  mondta:

Használható mosószerrel, mosószappannal és mosódióval is. Mosószódával és nátrium perkloráttal azonban nem javasolt az együttes használat a magas pH miatt."

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bionom.hu - Meli képe

Igazad van!

Márpedig az oxigénes fehérítő egyik hatóanyag éppen ez... 

Ennek ellenére a kolléganőim használták oxigénes fehérítővel együtt, és működött. 

Persze, próbálja az ember a lehető legjobban csinálni, ha már belefektetett a környezetbarát mosószerekbe, úgyhogy megértelek! yes.gif

Ezeket elhasználhatod a folyékony mosódióval. 

Értékelés: Nincs

Köszönöm:)

Akkor belevágok:)

Értékelés: Nincs
cili81 képe

Gazdaságos mosás S.O.S. :)

Sziasztok!

Szeretném megreformálni a mosásomat, de eddig csak próbálgattam, tesztelgettem.

Most már teljesen belekavarodtam a sok termékbe és a hozzászólásokban is fellelhető sok lehetőségbe, jó lenne egy végleges verziót találni. :)

Ár-érték arányban szerintetek melyik lehet a legjobb mosószer-öblítő kombó? Most épp mosószódát kezdtem használni, szimpatikusabb lett mint a mosódió, örültem, hogy az ára is kedvező, de sok helyen olvasom hogy színes ruhákhoz nem is igazán jó a szóda mert fakíthat... aaa.. :/ Öblítéshez pedig Sodasant vagy ecetes-illós vizet használok. 

Tudom, hogy mindenkinek más jön be, de tudnátok nekem súgni légyszi egy szerintetek pénztárca kímélő, általános, színes mosáshoz való, nem sok pepecseléssel járó módszert?

Előre is köszi! :)

Cili

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Gazdaságos mosás tapasztalatok

Szia Cili! 

Egyszer kiszámoltuk, hogy meglepő módon a leggazdaságosabb hosszú távon az eMC-vel való mosás. regular_smile.gif Csak így simán, eMC, "oszt jóvan"! teeth_smile.gif

Vali is írta egyik hozzászólásban, hogy eleinte még keverte mosószódával, mert úgy olcsóbb, de a végén kiderült, hogy nem éri meg keverni. 

Na, hátha lesznek még ötletek, én nem vagyok valami jó házitündér, sajnos. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
cili81 képe

Tetszik ez a nemes egyszerűség

Hm.. Hűha. Tetszik ez a nemes egyszerűség!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bionom.hu - Meli képe

Nemes egyszerűség

Biztos lesznek még ötletek. Nálunk nem én mosok, úgyhogy sajnos nincsenek bevált praktikáim. 

Értékelés: Nincs
cili81 képe

Hé, lemaradt a korábbi

Hé, lemaradt a korábbi hozzászólásom vége!

Az volt, hogy: Köszi szépen Meli! :)

Néztem, hogy van próbacsomagja is, akkor lehet hogy 'megkóstolom' tényleg ezt az eMC-t.. Főleg, ha nem is kell  mellé semmi más, akkor elég jól hangzik!

Szóval, köszi!! :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
vica81 képe

emc textiltisztítót hova

Hova öntitek ha mosógéppel mostok?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Emc helye

Én a mosószer helyére...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
vica81 képe

emc helye

A folyékony mosószert ilyen kis kupakban a ruhák közé szoktam, a port (mosószódát) a tartóba. Ez olyan kis mennyiség, olyan érzésem van elveszik a gépben... Önthetem a ruhákra is, vagy a kerámia anyagára? Vagy inkább a kupakba?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bionom.hu - Meli képe

EMC hova kerüljön?

Szia! 

A ruhákra semmiképp sem önteném, mert úgy nem tud egyenletesen elkeveredni. Szerintem jól csinálod, maradhat a kupakban. Hidd el, ilyen kis koncentrációban is jó lesz! regular_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

EMC mosószer tapasztalat

Hasonló foghúzásos érzettel rendeltem meg, többször beraktam a kosárba, aztán meg kiraktam.....Mosódiófőzettel együtt használom, így kevesebbet teszek bele mint a javasolt. A ruhák szépek, frissek és szerintem könnyebb vasalni őket. Azért használom együtt, mert a mosódió jó, meg gazdaságos, de némely ruhák néhány hét múlva érdekes szagúak lettek. Ezt még nem sikerült megfejteni, hogy miért, most várom a hatást, csak még annyi idő nem telt el a használattal.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A világ legjobb mosószere!!!!

Fantasztikus, fantasztikus és csak ennyit tudok mondani: fantasztikus .

Most már kb.30 mosáson túl merek nyilatkozni a termékről. Mintha a fogamat húzták volna úgy rendeltem meg (az ára miatt nyilván), rendeltem mellé néhány kerámiát és úgy dönöttem, ez lesz az idei húsvéti ajándékom.

Először is: nagyon sokat mosok. Nagyon kevés időm van rá, így a 20 perces 30 fokos programot használom leginkább. 2 gyermekünk van és hát én az a fajta vagyok, aki nem szereti kétszer ugyanazt a ruhát sem magán sem a gyermekein látni egymás utáni napokon.

Tehát: először 10ml-rel, plusz kerámiával kezdtem mosni és ecettel+illóval öblíteni. Aztán vasárnap lett hirtelen és elfogyott az ecet. Bolt nincs nyitva, így nem tettem hozzá ecetes öblítőt (lesz ami lesz alapon). Eredmény: ugyanolyan puhaság. Kvázi: minek öblítő innentől kezdve? Közben rájöttem, hogy a kerámia valószínűleg megoldotta az öblítő feladatát is.

Aztán rájöttem, hogy 10ml/mosással nem fog sokáig tartani ez a mosószer, így lecsökkentettem 5 ml/mosásra. Eredmény: ugyanolyan puha, finom lágy narancsos-teafás illat, ami száradás után elillan. Szerencsés ember vagyok, mert kertben teregetek, így a ruháimnak egyszerűen "ózonillata" van (ahogy a férjem emlegeti). De ez a hihetetlen puhaság egyetlen mosószernél sem volt, ami ennél. Még a törölközők is puhák lettek!

A fehér törölközők és a fehér pólók is teljesen szépek, rendesek lettek. A zoknikat előáztattam és úgy mentek a gépbe. Teljesen rendben voltak néhány kivételtől eltekintve (talán 2 párat kellett kézzel utánmosni a legutóbbi zokniprogramnál- de ez nem ritka jelenség, akármilyen szuper mosópora van az embernek).

Mostam már vele pamutot, plüssállatot, kabátot (széldzseki-szerűt), sportruhát....eddig minden tökéletes lett vele (hónaljszag sehol:))

Nálunk marad ez a megoldás, mert bevált.

 

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 szavazat)

eMC Textil tisztító fehérítővel?

Sziasztok! Meg szeretném kérdezni, hogy az eMC Textil tisztítóhoz fehér ruhák mosásakor milyen fehérítőt lehet használni? Mi nem árt a jó baciknak? Kati

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Milyen fehérítőt használjunk eMC mellé?

Az oxigénes fehérítőt nyugodtan használhatod.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Szagtalanításra?

Sziasztok! A blézerek hónalj részéből szeretném kivenni az izzadságszagot, de mosás nélkül :) Arra gondoltam, hogy higítva ráfújom, majd várom a csodát. Próbálta már valaki, működik? Konkrét tapasztalat érdekelne, mert kísérletezgetni nem adnék ki ennyi pént, sajnálom, hogy ebből nincs kisebb kiszerelés, mint az eMC-s tisztítókból. Még a wisetree dezodorokon gondolkoztam, mert ott írjátok, hogy jó szagtalanításra, és van is itthon, csak féltem az anyagot... Köszönöm a segítséget! Üdv.: amaranthine

Értékelés: Nincs Átlag: 2 (1 szavazat)
epermami képe

Szagtalanító praktikákat kérünk!

Szia Amaranthine, én még nem próbáltam ezt a textiltisztítót, de bízzunk benne, hogy valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata!

Értékelés: Nincs

eMC textiltisztítóhoz kérdés

Már fél éve használom ez eMC terméket (limetta) gépi mosáshoz. Eddig csak az öblítő rekeszbe löttyintettem belőle aztán olvastam Vali bejegyzését, hogy kizárólag csak ezt használja. Tényleg elég egy hat kilós töltésű mosáshoz 10 ml akár önmagában is bármilyen más mosószer hozzáadása nélkül

Azt olvastam az egyik hozzászólásban, hogy  "mosószódával és nátrium perkloráttal nem javasolt az együttes használat a magas pH miatt". Az oldalon szereplő leírásban viszont olvasható, hogy egütt használható. Még egy kérdés: mi lenne az a natrium perklorátt? 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty képe

eMC textiltisztítóhoz néhány praktikus tanács

Szia!

Én már egy ideje ezzel az eMC-vel mosok és az alábbiakat javaslom a használat során.

Mindenképp ajánlom, hogy használj az eMC textiltisztító mellé mosókerámiát vagy egy marék EM kerámiát, amit egy zokniba is beletehetsz. Az EM kerámia növeli az eMC tisztítószerek hatékonyságát.

Mosószódát és bármelyik Sodasan textiltisztítót használhatod az eMC-vel együtt, így valóban elég a 10 ml. Én nem szoktam megtömni a mosógépet, sztem a hatékonyság sokkal jobb, ha több víz éri a ruhákat, hiszen a tisztítóhatáshoz nagyon fontos, hogy elegendő víz érje a ruhákat.

A nátrium perkarbonát, azaz a folttisztító só egy és ugyanaz, és azért nem javasolt együtt használni az eMC-kel, mert a nátrium perkarbonátnak fertőtlenítő és baktériumölő hatása is van, és nem tudni, hogy az effektív mikroorganizmusok (EM) hogyan reagálnak rá.

Ha makacs szennyeződésről van szó, vagy extra fehérítést szeretnél, akkor érdemes mosás előtt beáztatni a ruhákat a nátrium perkarbonátos vízbe, állni hagyni, és utána moshatod eMC-vel. Én soha nem keverem a kettőt.

Ezen praktikákat alkalmazva én elégedett vagyok ezzel a tisztítószerrel, de ezt meg is írtam már korábban.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 szavazat)

Lágy víz

Vízlágyító berendezésünk, van, a vízünk telejesen lágy. Ez befolyásolja, a mosáshoz szükséges eMC mosószer mennyiségét? Most fogom kipróbálni ezt a mosószert, szükséges-e hozzátenni egyebeket, többen írják a mosószódát, oxigénes fehérítőt stb., vagy önmagában is hatékony?

Vica

Értékelés: Nincs
epermami képe

Lágy víz, és eMC mosószer

Szia Vica, nem tudom milyen szennyezettségű ruhákat szeretnél mosni, vannak -e "maszatpankáid" :), és milyen minőségű a mosogéped...

Lágy víz esetében, normál szennyezettségű ruhákhoz én magában használnám, az adagolás fülecske alatt leírt mennyiségben. Ha használsz mellé más mosószert is, akkor természetesen csökkenteni kell az adagját.

Mindenkinek ki kell tapasztalnia, hogy neki mi, és hogyan válik be, így kérlek, majd írd meg milyen eredményre jutottál!

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 szavazat)

Lágy víz, és eMC mosószer

Köszönöm szépen! Kipróbálom, és írok a tapasztalataimról!

Értékelés: Nincs

eMC mennyiség

Sziasztok!

Van valami praktikája valakinek a pontos mennyiség kimérésére? Eddig csak kb. használtam, de az az érzésem, hogy túl gyorsan fogyott el. Ahhoz nem túl olcsó...

Különösen akkor nehéz vele bánni, ha még sok van a flakonban. 

Ági

Értékelés: Nincs
epermami képe

Hogyan adagoljuk az eMCt?

Szia Ági, érdemes kiöntened egy pici mérőpohárba, mint ami pl az Emóción is van.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Babaruhák tisztítása eMC-vel

Sziasztok! Kisbaba ruháit is moshatom vele? Jól gondolom, hogy a mosószer helyére öntök ebből 10 ml-t aztán felöntöm némi vízzel vagy ezt nem kell higítani? Illetve egy utolsó kérdés :) eddig ecet+illóolajos öblítést használtam, ez mehet az emc-vel is? Az ecet nem tesz kárt a tisztító bacikban?

Értékelés: Nincs

Folttisztításra hígítva

Folttisztításra hígítva használd! Kend vagy fújd rá a ruhára egy kicsit töményebb koncentrációban. Próbáld ki, kisérletezz 1a 10hez 1a 20hoz.... 1a 100hoz hígítással. úgyemlékszem hogy vanamit visz , de mindennel nem bír és mást kell bevetni.   A mosó gépben pedig a mosóvíz úgy is felhígítja. Nem? Öblítéshez itt felesleges az ecet, nincs mit semlegesíteni vele ha nincs más adva hozzá. Használhatsz esetleg még egy pici eMC-t öblítés gyanánt is. Én most egyéb bionóm mosószerrel mosok. Három léből öblítek, a második ecetes, a harmadik kap egy kicsi eMC-t Van amikor valamiket eMCvel mosok én is , itt 2nél többet nem öblítek, a másodikba pici eMc-t teszek.. Borga

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Hogyan használjuk az eMC-t?

Én hígítani szoktam, meg a leírásban is azt javasolja. Az öblítéshez ecetet használok (ezt is hígítom) illóolajjal. Nekem ez a kedvencem.wave.gif

Értékelés: Nincs

Fehér ruhákhoz

A fehér ruhák fehérek maradnak? Kell fehérítőt használni hozzá? Színes ruhák esetén, önmagában mennyire hatékony (két óvódás kisfiam van)?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
epermami képe

eMC textiltisztító hatásfoka

Szia Polgari, én még nem használtam ezt a mosószert, csak a levendulás eMC-t szoktam bele löttyinteni a mosószer mellé, hogy energetizálja a vizet.

Vali és Betty viszont ódákat zeng róla, szerintem érdemes kipróbálni!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Valinak és Bettynek

Valinak és Bettynek valószínűleg nem sok koszt kell kimosnia a ruháiból. (most még)

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: