Mosószóda - Natrium karbonát (Zöld Zug)

0Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI

Mosószóda (Zöld Zug), 500 g, 2,5 kg, 5 kg

A mosószóda általános vízlágyító-, áztató-, zsíroldó- és tisztítószer.

A mosószóda környezetbarát, mert olyan körfolyamatban állítják elő, amelynek nincs káros mellékterméke. Tisztító, zsíroldó és vízlágyító hatása alkalmassá teszi az erősen szennyezett ruhák, felületek tisztítására. Általános vízlágyító-, áztató-, zsíroldó- és tisztítószer. Igen kis mennyiség is elegendő belőle.

Mosás: A szokásosan használatos mosópor helyettesíthető mosószódával. Ha erősen szennyezett, foltos, olajos ruhát mosunk, egy éjszakára áztassuk be mosószódás langyos vízbe. Ha mosódióval mosunk, a mosás hatékonysása növelhető 1-2 evőkanál mosószóda hozzáadásával. A mosószódát mindig oldjuk fel egy pohár meleg vízben mielőtt a mosógép megfelelő rekeszébe töltenénk! Használható színes és fehér ruhákhoz is, azonban a kevésbé színtartó kelmék színét fakíthatja. A finom kelmékhez inkább színkímélő mosószer ajánlott. Öblítésre ecetet vagy citromsavas öblítőszert válasszunk.

Áztatás: 15 liter vízhez kb. 1-2 evőkanál mosószódát adjunk. Szennyes edények, tárgyak áztatásához 15 liter vízhez kb. 1-2 evőkanál mosószódát adjunk.

Általános tisztítás: 1 liter forró vízben oldott 3 evőkanál mosószóda a legzsírosabb tűzhelyet, csempét, linóleumot, wc-t is megtisztítja. A piszkos kefék, konyharuhák, rongyok, szivacsok is kimoshatók, szagtalaníthatók meleg, mosószódás vízben.

Mosogatás: 5 liter forró vízben feloldott egy evőkanál mosószóda eltávolítja az edényekről a zsiradékot, az égett foltokat. Alumínium edényeket ne mosogassunk vele. Az üvegedényeket elmosás után ecetes vízzel ajánlatos leöblíteni, különben foltosan szárad.

Leégett edények mosogatásához: 5 liter forró vízben egy evőkanál mosószódát oldjunk fel.

Kiszerelések: 500 g, 2,5 kg, 5 kg

Származási ország: Magyarország


Összetétel: 100% mosószóda (nátrium-karbonát, Na2CO3)

Gépi mosáshoz mennyi mosószóda?

Sziasztok!

Fehér ruhák tisztításához vettem ezt a mosószódát. A tájékoztatón nem szerepel, hogy gépi mosáshoz konkrétan mekkora mennyiséget kell használni (2-4 kg ruhához). Aki tudja, legyen szíves segítsen!

Az is érdekelne, hogy nátrium perkarbonátot mikor és mennyit kell hasznáni a mosószódához?

Köszönöm!
surrender


Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Mennyi mosószódát használjunk?

Szia! 

Annyit, amennyi mosóport használnál, ha ezzel szeretnéd helyettesíteni a mosóport. CSak egy részét is helyettesítheted, harmadát, felét stb. Nincs annyira kötött mennyiség, szabadon gazdálkodhatsz vele. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Folttisztításra

Sziasztok!

A Zöld Zúgos,nátrim-perkarbonátot használom,imádom,de hamar fogy!Ezt is lehetne áztatásra?Kiszedi a foltokat?Van ittohn...köszi

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Áztatásra alkalmas

Szia! 

Igen, az adagolás/alkalmazás fül alatt megtalálod, hogyan lehet adagolni áztatáshoz. Egy próbát megér, pálne, ha van otthon. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Fehér mosás, tökéletesen!

Sziasztok!

Én már régóta használom a mosószóda és nátrium-perkarbonát párost fehér ruhák mosásához, és elégedett is voltam. Igaz, a ruhák mellé még saját készítésű mosószappant is használok. De van egy teljesen fehér kanapénk, aminek levehető a huzata és évente 2x szoktam csak mosni. Ezt még nem mertem csak ezzel a kombóval, de most kipróbáltam, azaz csak mosószódát és nátrium-perkarbonátot tettem a mosószeradagolóba és gyönyörű fehér lett, szerintem még szebb is mikor a mérges mosószerrel mostam ki. Nagyon örülök neki, és gondoltam megosztom a hírt. :) Ja, és én még csak fel sem szoktam oldani a mosószódát, hanem simán beleszórom a mosószeradagolóba, csak éppen várok egy kicsit és egy kanállal segítek a vízsugárnak, ami belemossa a tartályba a szert. Ha ezt nem csinálom, akkor bizony volt már, hogy a fele is benne maradt. Én egyébként a színes, de villágos gyerekruhákhoz is használok mosószódát a mosószappan mellé, és teljesen jó. Igaz, a rosszabb minőségű textileket kicsit fakítja, de azokért meg úgysem kár. 

Értékelés: Nincs

Mosószóda mellé öblítő

Sziasztok!

Az volna a kérdésem, hogy beteszem a mosószodat a megfelelő rekeszbe, es mellé milyen öblítőt használhatok? Sima, általam kikevert illóolaj kevereket higítva öntsek az öblítős rekeszbe? Bármilyen olajat használhatok,pl drogériában,gyógyszertárban kaphatót is?

Eddig emiatt ezért nem álltam át a biomosásra,mert a narancsos koala macis öblítőröl képtelen vagyok lemondani. Persze csak az illatáról :-)

Köszi a választ előre is. :-)

Értékelés: Nincs

Koala macis öblítő helyett...

Az illóolajok nagyon kellemes illatot adnak a ruháknak. Célszerű a rekeszbe önteni egy kevés ecetet, és ehhez cseppenteni úgy 10 csepp illóolajat. Javaslom, hogy csak természeteset használj, hogy ne okozzanak allergiás reakciót. Nekem a narancsos és a virágos romantika a kedvencem. De van készen öblítő is,

Ugye elkevered vízzel a mosószódát?wave.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

mosószóda - érdekesség

Már régóta mosószódát használok mosáshoz. Mivel a mosógép adagolója elromolott így közvetlen a dobba kell tennem a mosószódát.

Érdekes megfigyelésem az alábbi, amire kérlek válaszoljatok: azon a területen ahová a mosószódát szórom nagyon  felmelegíti a mosószóda a dobot.   Annyira, hogy már-már a ruhát féltem beletenni. Miért van ez?

Ha valaki tudja írja meg nekem, előre is köszi!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Mosószódát fel kell oldani mosás előtt

Kedves KissZsusza!

Őszintén szólva a reakció konkrét okát nem tudom elmagyarázni én is szoktam érezni a melegséget a szivacson ha pasztaként takarítok a mosószódával, de spricnis flakonba is fel szoktam oldani, így sokszor egyszerűbb vele takarítani.

Viszont, hogy ezt a melegedést a jövőben elkerüld olvasd el kérlek mit ír a gyártó a fenti adatlapon: "A mosószódát mindig oldjuk fel egy pohár meleg vízben mielőtt a mosógép megfelelő rekeszébe töltenénk!"

Értékelés: Nincs

Kontakt ekcéma mosószódától

Sziasztok! Előre is elnézést kérek, nem a temék lehúzása a célom. Persze nem is értek amúgy hozzá, csak kb. négy éve megtapasztalhattam magamon. Tudjuk, hogy belső probléma, de külső kiváltó ok is lehet, ami előidézheti. A mosószóda nagyon jól hangzik... de aki egy kicsit is érzékeny bőrű, annak én biztosan nem ajánlanám! Néhány éve mosószódával mostam a ruhákat, nálam kontakt ekcémát okozott. Ami hál Istennek, a kiváltó ok megszüntetésével teljesen meg is szűnt. Kellett egy felismerés hozzá, időbe tellett, amíg rá sikerült jönnöm, engem irritált. Persze ettől még másnak beválhat, főleg, ha betartja az adagolást... :-) Ne haragudjatok meg érte, gondoltam megosztom a mosószódás tapasztalatom...hátha van aki erre nem is gondol. Szeretettel: anuci

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

mosószóda--alumínium edények

Sziasztok,

MIért nem ajánlatos alumínium edényeket mosogatni mosószódával?

Köszönöm,

 

Villő

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda képe

Alumínium edények

Azt nem tudom, miért nem szabad vele alumínium edényeket mosni, viszont alumínium edényeket használni eleve nem túl szerencsés... Sajnos a benne lévő ételek reakcióba léphetnek a fémmel, és alumíniumsókat képezhetnek, ami súlyos betegségeket okozhat, egyes források szerint az Alzheimer kór kialakulását is elősegíthetik.  

Mindenesetre, ha valaki tudja, miért nem ajánlott mosószódával mosogatni, kérem, ossza meg velünk! 

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: