Folttisztító-, Fehérítő só (Zöld Zug), 500g

830Ft
4.916665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (12 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI

Folttisztító só - 500g (dobozos)

A folttisztító só mosásnál kiválóan helyettesíti a fehérítőket, így használhatjuk például mosódió mellé fehér ruhákhoz. Kiszedi a gyümölcs-, bor-, vér- és kávéfoltokat. Mivel hatékony csíra- és baktériumölő, kiváló szer fehérneműk, lepedők, törölközők mosására is.

Hatásmechanizmusa: Meleg vízben való szétbomlása során az oxigén mellett, víz és mosószóda keletkezik. A fehérítő és fertőtlenítő hatást az aktív oxigénnek köszönhetjük.

Mosás:

A nátrium-perkarbonát egy szinte tökéletes folttisztító. Mind a fehér, mind a színes ruhákból kiveszi még a gyümölcsfoltokat is. Nyom nélkül eltünteti például a pirosgyümölcs foltokat (málna, szeder, ribizli stb.), amikkel még az epeszappan sem mindig boldogul. Leginkább langyos vizes áztatással tudja jól kifejteni a hatását, mivel használata során aktív oxigén szabadul fel, ami gáz jellege miatt hideg környezetben hosszabban tud dolgozni. Csíra- és baktériumölő hatású (pl. ágyneműn, alsóneműn, pelenkán).

Természetes fehérítőként és a beszürkülés megakadályozására használható mosódió mellé (mivel a mosódió önmagában nem fehérít).

A szennyeződés mértékétől függően 2-3 evőkanál szükséges. Már 40 fokon hatékony.

Tehető közvetlenül a mosógép megfelelő rekeszébe, vagy a ruhák közé. Ha komolyabb foltokat szeretnénk eltávolítani, áztassuk a ruhát néhány órán át (vagy egy egész éjszaka) folttisztító sós oldatban.

Konyha:

A mosáson túl használhatjuk konyhai edények tisztítására (pl. jénai, üveg edények odakozmált ételmaradékok eltávolítására). Az edényt áztassuk be nátrium-perkarbonátos meleg vízbe.

Használható a tűzhelyre, vagy edénybe odaégett ételfoltok eltüntetésére, vagy pl. kerti grillrács megtisztítására.

Kiszerelés: 500 g

Származási ország: Magyarország


Összetétel: 100% nátrium perkarbonát (2Na2CO3 x 3H2O2)

Penészedik a mosógép?

Sziasztok.

Lehet,hogy rossz helyre írok,bocsánat.

Lenne egy naív kérdésem,mindenkihez,aki nem használ hagyományos mosószert,és öblítőt a mosáshoz:Penészesedik valakinek a mosógépe???

Azért kérdezem,mert 6-an vagyunk,én bio-mosás párti vagyok,de a család másik fele nem.Ezért gondoltam,hogy veszünk egy saját mosógépet,amibe csak biszerek kerülnének.De ha ezektől is penészedne,akkor nem tudom mitévő legyek.

A válaszokat előre is köszönöm

További szép napot mindenkinek!

Üdv

Árpi

Értékelés: Nincs

Mosógépben penész... Segítség....

Hát, jót kérdeztél! Én már hajlok arra, hogy mosógépe is válogatja! Ugyanis évek óta bio-mosószereket használok, de a régivel bármit csináltam, penészedett, az újban pedig (másfél éve használom) még nem fedeztem fel....
Úgy hogy tanácstalan vagyok...
Kérdezzük meg az olvasók tapasztalatait is!

Értékelés: Nincs

A régiben is csak azzal

A régiben is csak azzal mostál?

A mostani milyen gép?

Értékelés: Nincs

mosógép

Igen, a régiben is csak mosódiót, gesztenyéből készült lét, majd később szappandarából főzött házi mosószert használtam. Én öblítőt nem használok, csak néha ecetes-illóolajos keveréket. De csak néha.

Automata, nem írhatok márkát!

Értékelés: Nincs

Után mit tegyek?

Ma próbáltam ki először, és úgy tűnik,hogy kiszedett mindent. Kb 2-3 órát hagytam állni. Kérdésem az lenne,hogy az áztatott ruhákat berakva a gépbe, mivel mossam ki? Szintén ezzel a sóval, vagy mosószerrel. Köszönöm előre is a választ.

Értékelés: Nincs

Örülök, hogy bevált a


Örülök, hogy bevált a folttisztító só.:-) A folttisztítás után, én mindig mosószódával és Sodasan vízlágyítóval (nálunk kemény a víz) mosom át a ruhákat. Öblítéshez ecetet vagy a Sodasan öblítőszerét használom. Esetleg még néhány ml eMC-t is tehetsz a mosáshoz, az effektív mikroorganizmusokkal még kevesebb mosószerre lesz szükség.

Értékelés: Nincs
gondand képe

flakon újra felhasználás

Sziasztok! Rendszeresen veszem ezt a terméket, és sajnálom a flakonokat kidobni. Semmi bajuk, esetleg a gyártó újra hasznosithatná őket? Van lehetőség visszaküldeni őket? 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

újrahasznosítás?

Sajnos a gyártó nem veszi vissza!

Otthon mosás, felcímkézés után nem tudod használni, valami más tárolására?

Értékelés: Nincs

Wc tisztítás

Szia! Érdeklődnék,hogy Wc tisztításra is alkalmas? Ha nem,mit tudok helyette használni erre a célra?

Értékelés: Nincs

Wc tisztításra..

Ezt a terméket nagyon szeretem, de Wc-t biztosan nem tisztítanék vele. Ott általában a hugykő lerakódása által keletkezik a kosz. Azt pedig vagy a tömény 20%-os ecet, vagy a tömény citromsav oldja fel. Ha nagyon szennyezett, akár órákra is beáztathatod vele, míg feloldja.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
kuzsieszter képe

Eredmény a sóval

Sziasztok!

 

A napokban próbáltam ki a folttisztító sót fehérítésre. Két napig áztattam a ruhákat ebben az oldatban, és a mosáshoz is adagoltam a biztonság kedvéért, hogy biztos ami biztos.

Hát biztos lett

Gyönyörű fehérek lettek a ruhák, igaz, ami foltot anyukám bekent annak idején azt felerősítette (maradt sárga), de majd a sodasant is bevetem a sárga foltok ellen.

Na, de a lényeg a lényeg, hogy nem csalódtam benne és nekem bevált. nagy piros pont a terméknek

 

Eszter

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Folttisztító só

Sziasztok!

Úgy vártam ezt a szert, mint a Messiást. Sokáig a Sodasan fehérítőthasználtam, nem nagyon jött be, de mikor megláttam,h van nátrium-perkarbonát, majd kiugrottam a bőrömből, mert azt írtátok valahol, hogy a mérgező fehérítőkben is igazából ez a hatóanyag.

Két napig áztattam benne a gyerekruhákat (egy lavórba két kanál só), kimostam őket hosszú programon, előmosással. A mosószerhez is tettem egy kanállal a biztonság kedvéért. És.... egy olyan ruhát nem találtam, amiből kijött volna a folt! A fehér anyag szép fehér lett, de a foltok ott maradtak.

Igazából nagyon csalódott vagyok, mert anyukám meg röhögve kiszed minden foltot a szintetikus mosószerével és folttisztítójával. Akkor mi van azokban a szerekben?! Szeretnék természetes, tiszta anyagokkal mosni, de nem járhat a gyerekem olyan ruhákban, amik tele vannak ételfoltokkal. Imád enni és amég nem tanul meg foltok nélkül enni, addig valahogy ki kell tisztítanom a ruháit...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Több ideig áztasd

Kedves Kata!

Én is ezt használom folttisztításra, gyerekek leevetet barackos ruhái, zokniban fűfoltok, nálam az volt be, ha sokkal több ieig áztattam a avgy nagyon érgi, vagy nagyon durva foltokat, simán volt, hogy egy hétig ázott benne a színes ruha is, és csak utána mostam ki. A színeknek kutya bajuk nem lett, a foltok szuperül eltűntek. Szeritnem próbáld meg hosszabb ideig, nagyon jó kis termék ez. üdv, Andi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Folttisztító szappan

Sziasztok!

Nekem folttisztításra bevált a marha epe kivonatot tartalmazó folttisztító szappan. Nagyon úgy emlékszem, hogy itt vettem, de most nem találom. Pedig több terméket megtaláltam ugyanabból a márkából (). Sokszor segített ki már a bajból, még pici lányom gyümölcsfoltos ruhái is megmenekültek.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Juzus képe

Folttisztításra szappan

Kedves podorka!

Sajnos abból a márkásból csak kevés termék ment át a rostán, mert vannak benne olyan anyagok, amelyek bionom szempontból nem helyénvaló.

Ezért mi inkább az orosházi szapppan részesítjük előnyben folttisztításra vagy pedig az aktív oxigénes fehérítőt. Mind a kettő megtalálható a webáruházban. 

Értékelés: Nincs
Betty képe

Tippek folteltávolításra

Szia Kata!

Én is használom áztatáshoz ezt a natrium perkarbonátot. Adok néhány tippet, ami nálunk bevált.

Nálunk mostanában leggyakoribb folt az anyatejes kakis pelenka, és aki valaha is mosott ilyet, az tudja, hogy ennél makacsabb színes folt nem nagyon van. A foltos részeket először is befújom hígított eMC-vel (most a citrusos van itthon), és így hagyom áztatásig. Ha összegyűlt egy áztatatásra való foltos ruha, akkor beáztatom pár órára/éjszakára nátrium perkarbonátos vízbe, miközben a makacs foltokbe még beledörgölök egy kis adagot a Sodasan folttisztító géljéből (ezért van a kefe rész a flakonon). Mielőtt mosógépbe tenném, még csekkolom a foltokat - ha kell kefével még súrolok rajtuk - és végül mennek a mosógépbe. Ezzel a technikával az összes foltot kiszedem, sőt múltkor még egy jó nagy vörösborfoltot is eltávolítottam a sárga szőnyegből, pedig már azt hittem, hogy annak vége.

Próbáld meg, hátha neked is bejön! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

folteltávolítás

Szia, Betty!

Köszi a tippeket. Rendeltem sodasan folteltávolítót. Kíváncsi leszek.

Arra jutottam, hogy talán az a legjobb, ha egyből átmosom szappannal és mosásig áztatom. Legalább is a kakis ruhákkal ezt szoktam és nem volt velük soha problémám. De most elfelejtettem, hogy ott vár a csapban és beleszáradt. Nem is jött ki utána.

Fehérítésre egyébként tök jó eza folteltávolító.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (3 szavazat)

függöny

Sziasztok!

Függöny fehérítésére, a foltok kiszedésére is alkalmas?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
epermami képe

Függönyfehérítésre is

tökéletes megoldást nyújt Abeszin!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

fertőtlenítésre

Sziasztok!

Most vettem folttisztító sót. Az lenne a kérdésem, hogy fertőtlenítésre (fehérnemű, fürdőszoba, stb.) lehet-e használni? Ha nem, mit ajánlanátok helyette?

Köszönöm szépen!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
epermami képe

Igen, a Folttisztító sót használhatjuk

fehérnemű, és fürdőszoba fertőtlenítésre is Klára! Alternatívaként a Dr. SterilHome szert is érdemes kipróbálni...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ez szuper!

Ez a termék egy csoda!!! Pár hete gyümölcscentrifugázás közben nem vettem észre, hogy rosszul van a helyén a pohár, összefröcskölte almalével a fehér alapon mintás felsőmet. Mosószappan, áztatás, mosás mindenfélével, semmi hatás, telepöttyözve továbbra is. Gondoltam beáztatom ebbe. 2 napig ázott, utána az összes folt eltűnt, és a színes minták sem fakultak ki! Ezen felbuzdulva elővettem egy melegítőfelsőmet, aminek pár éve foltos az ujja, már vagy 100x volt mosva, persze nem jött ki. 3 napi áztatás után olyan lett mint újkorában, se folt, se színfakulás! Úgyhogy szívből ajánlom minden gyakorló anyukának is a gyümölcsfoltos gyerekruhákhoz! :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)

Mit gondoltok, használhatnám

Mit gondoltok, használhatnám a folttisztító sót szőnyegtisztító gépbe? Világos színű padlószőnyegünk van, és elég foltos sajnos. Gondoltam még valamelyik oxigénes fehérítőre, vagy valamelyik eMC-re is. ( Az eMC Kárpit-tisztítót kizártam az ára miatt, pedig az lenne a legszimpatikusabb megoldás.)

Mit javasoltok?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Mártu képe

Szőnyegtisztító gépbe, padlószőnyegre

Őszintén szólva nem igazán tudom, mert nem használtam még ilyen gépet. (Az oxigénes fehérítő egyébként tökéletesen ugyanez, mindkettő nátrium-perkarbonát. )

A sima eMC is jó lehet egyébként. Tulajdonképpen bármelyik, de a levendulás az univerzális a leírás szerint.

Aki szokott padlószőnyeget tisztítani tudna segíteni, hogy mi vált be? Köszönöm

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

gyümifoltos ruhák s kakis pelusok

Nekem nemigen jött be pedig áztattam tettem a foltra is...kicsit halványított. Most próbálok szappant illetve várom a napsütést az sokat segitett:)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Színes ruhákhoz is?

Ez lenne a kérdésem ezzel a termékkel kapcsolatban. Nem veszi ki a színes ruhának a színét? Vagy csak fehér ruhákhoz ajánlott használni (törölköző, konyharuha, ágynemű stb.)? Még egy kérdésem lenne a mosószerek együtt használásával kapcsolatban. Melyik a jobb összetevői arány? A folttisztító só+mosódió+ mosószóda vagy a sodium percarbonat+mosódió? Ha jól tudom akkor a sodium percarbonatban mosószóda is van. Vagyis ezek szerint a két alkalmazás szinte ugyanaz? Jó lenne "tisztán látni" , mert szeretnék áttérni a vegyszermentes mosásra/takarításra.

Már vettem tőletek pár dolgot, amikkel nagyon elégedett vagyok. Most is szemezek egy két termékkel, remélem továbbra sem ér csalódás:-)

Értékelés: Nincs
Mártu képe

Foltisztító só és a színes ruhák viszonya

Annyit biztosan állíthatok, hogy a jó minőségű festékkel festett színes ruhák jól viselik a nátrium-perkarbonátot. Ez azt jelenti, hogy ha foltos lett egy színes ruha, és más nem szedi ki a foltot, akkor biztos hogy érdemes megpróbálkozni vele, mert nagy eséllyel egyszeri használattól semmi baja nem lesz a ruhának.

Rendszeresen azért nem biztos hogy használnám színes, főleg élénk színű, finomabb ruhákhoz. Hosszabb távon fakíthatja a színeket, esetleg foltos lehet tőle a ruha.

Pont kedden a szerkesztőségin beszéltünk róla, hogy ki hogyan oldja meg a mosást, és van olyan kolléganőnk, aki minden mosáshoz adagol egy keveset, és tökéletesen működik neki. Én magam a fehérekhez, a munkásruhákhoz, és a mosható pelusokhoz használom. Ha a gyerekruhák foltosak lesznek, akkor folttisztító sós vízbe áztatom be őket egy éjszakára. Nagyon hatékonyan kiszedi a foltokat.

A nátrium-perkarbonát úgy működik, hogy ha oldod vízben, mosószódára és aktív oxigénre bomlik. Az oxigén biztosítja az erősbb fehérítő, folttisztító hatást. Igazából egyik kombináció sem rossz azokból, amit írsz. Az első olcsóbbra fog kijönni. Érdemes próbálkozni, hogy neked melyik jön be jobban.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Köszönöm a választ!

Mindenképpen ki fogom próbálni valamelyik verziót és beszámolok az eredményről

 

Értékelés: Nincs

kakis ruhák

Sziasztok!

Friss és beszáradt kakis ruhákra is jó? Már pár szert kipróbáltam, de a makacs foltokat nem mind viszi ki.

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

foltok

Szia!

Lehet, hogy előtte folttisztító szappannal vagy epeszappannal vagy a Sodasan folttisztítójával kéne megdörzsölni,  plusz ebben áztatni akár fél napot is. Próbálgasd, mert változó, hogy kinek mi válik be. Az biztos, hogy a friss foltokat jobban kiszedi.
Én anno próbáltam minél előbb folttisztítózni és utána kimosni. Nem sok foltom maradt úgy összességében.

Várjuk tapasztalataidat, szép napot!
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

folt

A folttisztító szappan pl. az orosházi? Nekem a bolti rózsaszín papiros Va.. nem mindig jött be, a Sodasan csak ritkán jön be.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Mártu képe

foltok és folttisztító só

Igen, pl. az orosházi. Szerintem a folttisztító só egyébként nagyon hatákony. A titka, hogy néhány órára áztatni kell benne a ruhákat! Akár egy éjszakán át is maradhatnak.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: