Öko folttisztító szivacs (Vixi)

0Ft
4.52778
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (18 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás

Öko folttisztító szivacs (Vixi) 2,5x6x10cm, 1,5x4x7cm

Felhasználható: Világos bőrfotelek, kanapék, fehér cipők, papucsok, csempe, sütő tisztántartására. A szivacs segítségével eltávolíthatjuk azokat a szennyeződéseket, melyekkel szemben minden hagyományos tisztítási próbálkozás kudarcba fulladt: festékeket, alkoholos filctollat, csempe fugái között lévő penészt, a villanykapcsolókon lévő ujlenyomatokat.

Használata: A tisztítandó felületet enyhén vizezzük be és dörzsöljük meg a szivaccsal. Vigyázat! Ha sok vizet használunk a szivacs hamar elfogy! Helyes használattal is fogy a szivacsunk, azonban igyekezzük, hogy minél tovább tartson.

 

Farmer által befogott székkárpit - segítség!

Tapasztalataitokat szeretném kikérni, hogy a farmernadrág által megfogott székkárpitból hogyan, mivel lehet kitisztítani az elszíneződést. Világos, krém színű a kárpit és a felületének jelentős részén rajta van a farmer kékes nyoma.  A boltban, ahol a bútort vettem azt mondták, sajnos ezt nem lehet eltávolítani belőle az ő ismereteik alapján, sőt ezt egy másik helyen is megerősítették, hogy a farmerfoltot még az egyébként lemosható szövetről sem lehet eltávolítani, annyira makacs. Valakinek esetleg sikerült már? Köszönöm, ha tudtok segíteni!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Hozzászólás címe

Szia! 

Sajnos nincs ilyen jellegű tapasztalatom, így megváltoztattam a hozzászólásod címét, hogy felfigyelhessen rá az, akinek esetleg van. Remélem, hogy lesz segítség. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Várom a tapasztalatok megosztását

Kedves Meli! Köszönöm a figyelmességedet az írásom felhívóbbá tételében, köszönettel várom a segítségeteket, tapasztalataitok megosztását is!

Értékelés: Nincs

varázsszivacs

Bocsánat, hogyha buta kérdés, de az a helyzet, hogy most csak 1 db-ot szeretnék rendelni, hogy kitapasztaljam, a kicsivel vagy a naggyal könnyebb dolgoznom (most nagy van még itthon), mivel kicsi a kezem. Ezért az a kérdésem, hogy ugye ez lesz még, nem fog ideiglenes készlethiány fellépni? (Néha úgy járok, hogy sokáig szemzek valamivel, aztán egyszer csak pár hónapra készlethiány áll fenn, csak ezért kérdezem.) Nem kell megjelentetni a kérdést, jó emailben is a válasz nekem! :) Ha ne adj' isten készlethiány várható mostanában, akkor inkább rendelek most többet, mert nagyon-nagyon bevált! Majd küldök beszámolót is képpel (a különbségről sima szivaccsal és tisztítószerrel szemben), de előbb ki akarom próbálni, hogy nekem melyik méret a kézreálló.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Vixi folttisztító szivacs

Szia! 

Nem tudok róla, hogy készlethiány lenne várható, bár az az igazság, néha hozzánk is csak akkor jut el az infó, amikor már megtörtént... confused_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszi a választ! :)

Á, akkor azért nem mindig van jelezve, mert olyankor Titeket is váratlanul ér. Ezt sajnálom, nem lehet könnyű így!

Köszi szépen a választ, Meli!

Értékelés: Nincs

Alapozó eltávolítására ötleteket szeretnék!

Sziasztok!

Mivel a bőr táskámat szépen ki tudtam tisztítani ezzel a folttisztító szivaccsal,így ezen felbúzdulva gondoltam,hogy a krémszínű, csipkés ruhám széléből kiszedem a rég benne lévő, "beleégett" alapozó foltot,de nem igazán sikerült. A ruha nem mosható mosógépben,csak tisztíttatni lehet. Ötletek esetleg? Mondjuk,ha a szivacsra csepegtetnék eMC textíltisztítóból? Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Folttisztítás

Szia! 

Saját tapasztalatom nincs, de sokan dicsérik a Sodasan kefés folttisztítóját. Az EMC is ígéretes, szerintem a textiltisztítót vagy a koncentrátumot érdemes kipróbálni. 

Értékelés: Nincs

Tepsi tisztitasa

Sziasztok

a tepsire egett apro pottyoket is siman vizzel , minden erolkodes  nelkul lehozza! Pedig meg az ecetes-szodabikarbonas kombo sem bant el veluk!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
BAnita képe

Öko szivacs tapasztalat

A leírásban megfogott, hogy a fugából is eltávolítja a szennyeződéseket, kíváncsi voltam, és tényleg!! Olyan a csempém, mint új korában. Viszont a szivacs elég hamar el is fogyott, szerntem (a kicsit vettem, és nem volt elég az egész fürdőszobára). Mindent összevetve tetszik!

Értékelés: Nincs

Oko szivacs es a penesz tapasztalatokat várok

Sziasztok

van valakinek tapasztalata a fugaban levo regi penesz eltavolitasaval kapcsolatban? Megvettem ezt a szivacsot de ugy tunik a penesszl nem banik el....

elore is koszonom

Értékelés: Nincs

Sötétebb színek

Sziasztok! Próbálta már valaki sötétebb színű bútorra? Lehet? A leírásban csak világos színek szerepelnek, nekem pedig a konyhaszekrényem és az ülőgarnitúrám is sötét színű, pedig szívesen kipróbálnám ezeken a tisztító hatását...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Már megint ökoszivacs! :-)

A szennyeződést mindenhonnan eltávolítja, alap-színtől függetlenül. Természetesen, a hatás a világos bútoroknál szembeszökőbb. Az ülőgarnitúrád milyen anyagból készült? Mert, bőrre van tapasztalatom, de szövetet nem próbáltam vele takarítani. Azt tudod, hogy víz mindenképpen kell hozzá, és azt, hogy a vizet ne szívja be az ülőgarnitúra, nem tudod megakadályozni, ki kell utána szárítani.
Egyébként én próbáltam (nyáron!) szőnyegre is! Elég munkás, (és sok szivacsot evett meg a szőnyeg!) de megérte!

Ja, igen! Ha szöveten dolgozol, vagy bőrön, előtte egy kevéssé látható helyen, mindenképp végezz színpróbát!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Nubuk bőrre?

Sziasztok, annyi jót olvastam eről a szivacsról, hogy gondoltam kipróbálnám, de előtte azért rákérdezek: szerintetek nubuk bőr risztítható vele? Köszi, Kata

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Ökoszivacs, nubukbőrre

A hasítottbőr kézitáskámat tisztítottam vele. Világoszöld színű. Kis területen próbáltam először, szépen működött, aztán az egészet kitisztítottam. Megérte, a használat közben odakerült sötét, zsíros szennyeződések nagy része eltünt! Előtte színpróbát mindenképpen végezz, mert ha csak "ráfújták " a színt, akkor lehet, hogy azt kiveszi!
Szerintem, jó minőségű bőrnél ilyen gond nem lesz!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 szavazat)
waterfairy képe

Szupiszivacs, nekem bevált!

Sziasztok! Ez a szivacs szuper! Egy kicsit rendeltem kipróbálásra, mert azért elég szkeptikus voltam ezzel kapcsolatban! Hát minden várakozásomat felülmúlta! Elintézett mindent, odaszáradt zsírt a csempéről, fúgákból, penészes fűrdőszoba fúgát! A fehér eddzőcipőmet! És amin a legjobban meglepődtem, enyhén nedvesen eltávolított minden vízkövet, a króm csaptelepekről és a 3-4 naponta vízkövesedő csepegtető tálcám(műanyag) aljáról! Ami még nagyon melette szól, hogy nem kell hozzá tisztítószer+időt takarítottam meg, mert nem kelett suvickolni! Gyorsan rendelek még belőle!

 Respect a gyártónak!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Szőnyegre Vixi szivacs?

Sziasztok!

Egy kb. 2,5x3,5 méteres szőnyeget próbálnél meg kitisztítani ezzel a szivaccsal. Van rá esély? Hány db szivacsot kellene vennem hozzá, hogy biztos elég legyen?

Köszi a segítséget! ViZi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
Betty képe

Mennyi Vixi szivacsra van szükség egy szőnyeg tisztításához?

Passz, erre nem tudok neked konkrét választ írni. Az, hogy hány Vixi szivacs kell a szőnyegen lévő foltok eltávolításához függ attól is, hogy mennyire koszos. Ugyanis minél koszosabb, annál többször kell bevizezni a szivacsot, ami a víztől hamarabb elhasználódik.

Az eMC szőnyeg-, és kárpittisztítóját is kombinálhatod a szivaccsal.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Rendelhetőség

Sziasztok,

Várhatóan mikor lesz belőle újra?

Nagyon bevált bőrcipők tisztítására, már alig van az elsőből, de szeretnék még. Köszi, Bernadett

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Öko folttisztitó szivacs

Kedves Bernadett!

Szeretném megkérdezni, barna és fekete bőrcipőn is próbáltad a fenti szivacsot? csak azért kérdezem, mert eddig mindenhol kiemelten szerepelt, hogy világos bőrön, fehér papucson...stb. illetve a szivaccsal való tisztítás után, kezelted cipőápolóval is a bőrcipőt?, vagy nem volt rá szükség... köszönöm előre is a segítségedet!

Üdv.: Csilla

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Juzus képe

Az emC-t vagy az EM-BIO-t is ki lehet próbálni!

Az említett két termék is jó cipőtisztításhoz, ápolja a bőrt, ellenállóbbá teszi a cipőt. Persze a gondos tisztántartás és ápolás megtérül. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Sötét árnyalatú bőrcipők tisztítása

Kedves Csilla,

Nem. Csak a világos színekhez használom, mert a sötéteket én egyszerűen folyékonyszappan habjával törlöm át, picit vízzel lemosogatom, mikroszálas kendővel áttörlöm, hűvös, fénytől védett helyen szárítom 1 napot, majd vagy méhviasszal vagy a W Geljével átkenem, rizspapírba teszem kisámfázva, és száradás után mehet a dobozába. Ezekről nem tudom, mennyire bionómok, majd a csajok megszakértik. 

Van valami konkrét folt, amit szeretnél leszedni sötét cipőről? Írd meg, hátha jártam már hasonló cipőben (hogy stílszerű legyek, ). :)

Üdv: Bernadett

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
Betty képe

Vixi szivacs rendelhetősége

Szia Bernadett!

November elejére ígérte a forgalmazó.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

zuhanyfüggöny

Sziasztok!

Adott egy fehér zuhanyfüggöny. Mosható, de nem fehéríthető. Így aztán bármit teszek, 0,5-1 év alatt rózsaszínes vízkő és fekete penészfoltok keveréke fedi az alsó szegélyt. És annyira csúf, hogy veszek egy újat, és ezt elteszem, hogy jó lesz festéshez. Na de nem vagyok szobafestő-mázoló!!! Van ötletetek, hogyan tudnám meghosszabbítani az élettartamát? Talán ezzel a szivaccsal? Vagy? Köszönöm előre is!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
Antal Vali képe

Zuhanyfüggöny penésztelenítése és folttalanítása

Milyen anyagból van a zuhanyfüggönyöd?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Poliészter

Az a bizonyos 100% poliészter, ami mosható.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Juzus képe

Miért nem mosod ki?

Én is mindig kimostam, amikor volt még zuhanyfüggönyünk laugh.gif, most már nincsen.

Mosószódás - natrium-perkarbonátos vízben áztattam ill. mostam, majd ecettel öblítettem. Próbáld ki Te is!

Ki járt már hasonló cipőben?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

mosás

Kéthavonta mostam korábban, "hagyományos mosószerrel". De az nem segített az alsó szegélyen, oda valahogy begyógyultak ezek a dolgok. A "hagyományos fehérítőtől" régen még pirosabb lett, és a penész sem tűnt el. De hát elvben fehéríteni egyáltalán nem szabad, de mindegy alapon kipróbáltam. Most már van nátrium perkarbonátom, csak nem tudtam, hogy az ilyen szempontból fehérítőnek minősül-e, vagy nem. A bionóm mosást még csak most tanulom. De akkor ki fogom próbálni, hátha! Köszönöm!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ülőgarnitúra tisztítsa

Kedves Lányok!

Mikroszálas ülgarnitúra tisztításához szeretnék segítséget kérni. A mindennapos használattól piszkos, de nem foltos világos színű garnitúrámat szeretném kitisztítani, de nem tudom mivel álljak neki. A bolti kárpit tisztítókkal nem mentem semmire és a boltokban kapható radír (én szivacsnak nézem) sem megoldás.

Remélem tudtok tanácsot adni, amit előre is köszönök.

Üdv:Szilvia

Értékelés: Nincs
Betty képe

Kanapétisztításhoz Vixi folttiszító szivacs

Átmozgattam ide a hozzászólásod, ugyanis szerintem ez a szivacs lesz az, amit keresel. Érdemes elolvasni a többiek tapasztalatát is vele kapcsolatban, nagyon elégedettek ezzel a szivaccsal.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

mikor lesz folttisztító szivacs?

Érdeklődnék, hogy mikor lesz rendelhető a szivacs?

Nagyon meg vagyok vele elégedve. Padlószőnyegre használtam, és a rozsdától a gyertyáig mindent ki tudtam szedni a segítségével. Már csak az a gond, hogy ahol a foltok voltak ott tisztább mint a többi, az egész szőnyeghez viszont nem elég egy szivacs.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Folttisztító szivacs

A nagy már kapható.yes.gif

Értékelés: Nincs
Betty képe

A Vixi mitől öko?

A szivacs nem szó szerint öko, hanem attól válnak a Vixi eszközök öko-vá, hogy mindenféle tisztítószer nélkül tisztaságot varázsolnak.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (2 szavazat)
organicgirl képe

Mitől öko a vixi szivacs?

Nekem attól öko, hogy vegyszer nélül kiszed bármilyen foltot, zsírt, koszt, ami eddig csak durva vegyszerekkel tudtam megoldani.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (2 szavazat)

Öko-e az öko szivacs?

Szerintem igen! Igaz, hogy az anyaga újrahasznosított PET palack, de elbomlik. Amihez régen fél flakon D-t elhasználtam, ma ugyanahhoz a tisztításhoz fél szivacs elegendő. Nem kerül ki a használatával a természetbe egy csomó vegyszer, nem károsodik a nyálkahártyám, a bőrőm sem. És a puszta szivaccsal olyan koszok tünnek el amiről álmodni sem mertem eddig. Lejjebb már áradoztam róla! Szóval, szerintem igen!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)

Szuper ez a folttisztító szivacs

Kipróbáltam a kissebbiket az odakozmált aljú és belsejű edényeimhez és amit a sima szivacsos dörzsöléssel nem sikerült leszedni, azt ez a szivacs rögtön, erőlködés nélkül leszedte.

Landolt újabb 2 db a kosaramban!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Tapétán is???

Sziasztok,

vajon nedves ronggyal is törölhető tapétához is jó lenne? Van egy tapétarész, amit szürke folt csúnyít el - vmi olajos dolog- és eddig még semmivel nem tudtam eltüntetni.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali képe

Próbálta már valaki tapétán?

Én csak kárpiton, szőnyegen és műbőrön. Ezeken tökéletesen működött.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

csak ajánlani tudom:-)))

Pálma fotója és hozzászólása alapján rendeltem meg a szivacsot, nagy reményekkel, de egy kicsi kétellyel. És minden várakozásomat felülmúlta! Világos színű, 3+2+1 részes ülőgarnitúrámat összesen 3 db szivaccsal tisztítottam tökéletesen. Kicsit vizeztem a szivacsot, kicsavartam és csak áttöröltem a felületet. Szinte szívta magába a lerakódott szennyeződést. A szivacsot gyakran kell öblíteni, mert ha már elsötétedik, csak maszatol. Az első db gyakorlat híjján gyorsan fogyott, kopott. A másodiknál egy nagyobb felületet áttöröltem, amit azután egy fehér törlővel szintén áttöröltem és utána jött a szivacs csíkról- csíkra. A bőrt egyáltalán nem kezdte ki, nagyon puha maradt. A maradék kis szivacsokkal pedig a fugákat tisztítottam ki, 1x 2x kellett végighúznom és minden koszt kiszedett. Szinte amíg borsónyi méretű darabka lesz, addig használható.

Bár a szivacs gyorsan fogy, de rendkívül hatékony. Ár-érték arányban pedig verhetetlen. És ami a legfontosabb, vegyszermentes. Tiszta vízzel fele annyi összegből tisztítható ki egy ülőgarnítura, mit egy bőrtisztító folyadékkal.  A maradék  kis darabok cipőtisztításra, fugákhoz használhatóak el.

mindenkinek ajánlom

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 szavazat)

Wixi

Én a vadi új, I ás szövetkanapémon próbáltam ki. Friss foltra, egyből. Úgy kifakította, azóta is 2 fehér folt csúfoskodik a bézs kanapémon.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bionom.hu képe

Folt a kanapén

Sokat gondolkodtam, hogy mi lehet nálad a gond, és elkezdtem próbálgatni a szivacsot más anyagokon is. Például a zöld velúr-bőr táskámon. Nem fakította ki, csak a koszt vette ki belőle. Utána egy zöld-fehér csíkos vászon fotelen. Ott is csak világosabbak, tisztábbak lettek a színek, de nem változott. Még a gyapjú szőnyegre is rámentem vele, egy csíkban, de a festett szálakat sem fakította, mosta el. Már csak egy gondolatom van, hogy a kapanéd vászon anyaga valószínűleg nem anyagában festett, hanem utólag fújták, festették, mint az autót, és ezért a szín nem az anyagában, csak a felületén van, és így talán a szivacs szennyeződésnek értékelte. (Ahol vetted, ott volt 9 hónapos visszaváltási garancia, ha jól emlékszem, már nincs?) Vagy ami eredetileg foltot hagyott, az vette ki a színét? Ugye csak vízzel használtad, vegyszert nem adtál hozzá? Én lehet, hogy megnézném, -egy nem látható helyen-, hogy hogyan reagál az anyag más tisztításra!

Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (4 szavazat)

Vixi szerelem

Hát igen, ez már szerelem! Megint bizonyított ez a szivacs-darabka! Közös kalandunk a bőr ülőgarnitúrával, elgondolkodtatott, hogy mire lehet még jó a maradék szivacs? Elsőre a mosdókagylót támadtam meg, minden ecet, tisztító-, és súrolószer nélkül. Eltűnt a szennyeződés, csillogott villogott a fajansz! Másodiknak a mosogatót és a tűzhelyet próbáltam letakarítani. Itt, akadt egy kis problémánk. A tűzhelyen, a nagyobb, makacsabb, ráégett olajfoltot csak második nekirugaszkodásra vitte le a kis hamis, de a mosogató ragyogott. Aztán, kezemben, az egyre csak fogyó szivaccsal, azon tűnődtem, hogy mire lehetne még használni?És beugrott!: Mindig is a csempe-fuga volt az egyik mumusom. Könnyen koszolódik, nehezen tisztítható. Na, lássuk kis szivacsom,  mit tudsz ezzel kezdeni!? Az eredményt megpróbálom fotón szemléltetni. Remélem magáért beszél a "kétszínű" fuga!

Már értitek miért ?

fugak

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 szavazat)
tothgabriel80 képe

Nagyon látványos a különbség!

És a fotelon is. Nem én vagyok a takarító felelős, de technikailag nagyon izgat, hogy mitől ilyen hatékony?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Háromszoros mea culpa a folttisztító szivacsnak!

Tavaly nyáron kaptam egy folttisztitító szivacsot ajándékba és azóta csak nézegettem.. ! Őszinte leszek: nagyon bizalmatlan voltam vele kapcsolatban, Nem értettem, hogy mit tudhat ez a darabka szivacs? Mitől különleges? Aztán olvastam, hogy bőrt szépen lehet vele tisztítani. Na, ez végképp betett! Bőrt? Mikor, az ülőgarnitúrámat (vajszínű!) semmivel sem sikerült eddig letisztítanom, majd pont ezzel? Szombat délben szépen besütött a nap, rá az ülőgarnitúra már nem annyira vajszínű bőrére, amikor beugrott, mit veszthetek, ha kipróbálom? Semmit, csúnyább már nem lehet. Fogtam a szivacsot, előírás szerint bevizeztem, kicsavartam, és végighúztam a fotel háttámláján, kétszer-háromszor! Nem akartam a szememnek hinni! Világos csíkot húzott a szennyezettebb részbe! Minden mosószer,és különösebb megeröltetés nélkül egy óra alatt, vakító tisztaságúra varázsoltam az egész ülőgarnitúrát. (Igaz, a szivacsból nem sok maradt, szinte teljesen elfogyott, de nem sajnálom!) Szóval: mea culpa, mea culpa, mea culpa!
Megpróbáltam lefotózni, szerintem itt is elég szépen látszik a különbség. A fotel tetején a kis szivacs színe önmagáért beszél.

kanape-es-szivacs

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 szavazat)

Folttisztító szivacs tapasztalat

Sziasztok !

Én rendeltem egyet a kényes műbőr, fehér ülőgarnitúra tisztítására, de :

- egyrészt önmagában, azaz simán vízzel szinte semmit nem csinált

- levendulás EMC -vel való befújás után már kezdte radírozni a koszt

- viszont mire a takarítás végére értem teljesen szétmorzsolódott, szóval szerintem egyszeri  használatra való, ki kellett dobjam

Bea

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Öko folttisztító szivacs tapasztalat?

Sziasztok! Akinek van tapasztalata a Vixi öko folttisztító szivaccsal kapcsolatban, az leírná? Köszi: Judit

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Vixi akciók

Sziasztok! A Vixi havi akciói elérhetőek nálatok? A mini öko folttisztító szivacs pl. 350 Ft januárban, ami kipróbálásra pont elég lenne. Köszi: Judit

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Mártu képe

Vixi mini folttisztító szivacs

A múlt évben még nem igazán tudtuk követni az akciókat, de idén már több elérhető lesz. A mini folttisztító szivacsot felteszem, jövő héten reményeim szerint már lehet is rendelni belőle.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: