Szenzitiv oxigénes fehérítő (Klar Öko), 400 g

0Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)
 • Termékleírás
 • Adagolás / Alkalmazás
 • Egyéb termékadatok
 • Összetétel / INCI

Fehérítő, oxigénes, koncentrátum (Klar Öko), 400 g

Környezetkímélő, fehérítő nátriumperkarbonát aktív oxigénnel. Illatanyag, enzim és optikai fehérítő mentes.

Használat:

 • Aktív oxigénnel, 30C° felett fejti ki hatását.
 • Fehér mosásnál általános mosószerrel alkalmazzuk.
 • Foltok esetén előkezeléshez alkalmazzuk.
 • Megakadályozza az elszürkülést.

Adagolás:

 • Fehér mosáshoz 25 ml fehérítőt adjunk.
 • Erősen szennyezett ruhához valamivel többet.

Biztonsági utasítások:

 • Szemizgató hatású. 
 • Elzárva és gyermek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó. 
 • Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni, és orvoshoz kell fordulni. 
 • Ha az anyag a bőrre kerül, bő vízzel azonnal le kell mosni. 
 • Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni és a címkét meg kell mutatni.

Kiszerelés: 400 g

Származási ország: Németország

Összetevők: >15-30% nátrium perkarbonát, 15-30% nátrium karbonát.


Vegyszer,vagy természetes

Igen,elolvastam az összetételét a nálatok kaphatónak de amit Én vettem abba nem csak nátrium-karbonát ás nátrium-perkarbonát van,hanem enzim és anionos-és nem anionos anyagok.Ezekre lennék kíváncsi!

Értékelés: Nincs

Anion, nem anion..

Az enzim egyértelműen nem vegyszer. Az anionos és nem anionos felületaktív anyagról csak akkor tudunk bármit is mondani, ha tudjuk, hogy mi is az pontosan.

Így csak egy gyűjtőnév.

Értékelés: Nincs

Vegyszer,vagy természetes?

Segítenétek?Azt hiszem ezt elrontottam.

Ma vettem egy oxigénalapú fehérítő tisztítószert a be.

Összetétele:30%-nál több oxigénalapú  fehérítőszer,<5% anionos és nem anionos felületaktív anyag.Enzimet tartalmaz.Veszélyt meghatározó komponens.50-80% nátrium-perkarbonát,20-50% nátrium-karbonát.

Valami tömény vegyszert vettem ugye? :(

Értékelés: Nincs

Veszélyes vagy nem?

Ha megnézed ennek a terméknek az összetevőit, ami alá írtál, akkor láthatod, hogy ugyanazok az összetevői, mint az általad említettnek.

A mosószóda és a folttisztítósó alapanyagairól beszélük!

Értékelés: Nincs

Sziasztok!Szeretném

Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy ugyanennek a márkának a szenzitív folyékony mosószerében mi az, ami káros, ami miatt nem szerepel a bionom webáruház kínálatában? Előre is nagyon köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Klar szenzitív miért nincs?

Sajnos valamelyik összetevő nem felelt meg a Bionom elveknek. Tudom, arra vagy kíváncsi, hogy melyik, de ha megnézed az összetevőit, akkor Te is rájössz. wave.gif

Értékelés: Nincs
f_kata képe

mosható pelenkához

Sziasztok!  Mosható pelenkához keresek fehérítőt, a Klar-t vagy a Sodasan-t ajánlanátok inkább? A sima mosószódát próbáltam, de csak röhög rajta a pelus, főként a makacs foltok, pl. sütőtök! :) Próbáltam már folttisztító szappannal is előkezelni, de nem lettek sokkal halványabbak a foltok és most, hogy nem tudom napon szárítani őket, még rosszabb a helyzet. Mosódió mellé használhatom mindkettőt? Előre is köszi a segítséget!

Értékelés: Nincs
Mártu képe

Mosható pelus foltjainak eltávolítása

Szia Kata!

A Klar és a Sodasan fehérítője majdnem ugyanaz, mindkettőben nátrium-perkarbonát van, ez fehérít. Akkor a leghatékonyabb, ha áztatsz is benne. Természetesen használhatod mosódió mellé. A foltos pelenkákat én általában epeszappannal dörzsölöm át,  nátrium-perkarbonáttal és mosódióval mosom ki. Azt tapasztaltam, hogy a pamut pelenkákból sokkal nehezebb kimosni a foltokat mint  a bambuszból. A pamutokat nekem sem sikerült mindig foltmentesre tisztítanom, de megmondom őszintén nem is foglalkoztam vele, számomra nincs jelentősége, hogy foltos-e a pelenka, de persze mindenkinek mások az igényei.

Ha te szeretnéd, hogy makulátlanok legyenek a pelenkák esetleg próbáld ki a Sodasan folteltávolító zseléjét, nagyon jók a tapasztalatok vele. 

Értékelés: Nincs
f_kata képe

pelenka és a foltjai

Szia Mártu!

 

Köszi a választ! Én is az epeszappant használom a mosódió mellé és akkor valószínűleg bevetem még valamelyik fehérítőt is, a Sodasan gazdaságosabbnak tűnik egy picit. A foltok engem sem zavarnak olyan nagyon, nem kell, hogy makulátlan legyen, lényeg, hogy tiszta, de azért van egy-kettő ami már tényleg nagyon durva. :) Megfontolom a folteltávolító zselét is. Köszi a segítséget! :) 

Értékelés: Nincs
mirzo képe

Mosószódák

Sziasztok! Egyre több helyen találkozok mosószódával. Ami itt található, az nátrium-perkarbonát, én láttam már olyat, ami nátrium-bikarbonát, vagy nátrium-karbonát volt. Miben különböznek ezek egymástól? Ha fehér ruhák mosásához szeretném használni, melyiket válasszam?

üdv! :)

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta képe

Mosószódák

Szia Mirzobaba!

A nátrium-karbonát a szénsav nátriumsója. Hagyományos néven (mosó)szóda vagy sziksó. Fehér színű por, vagy színtelen kristály, vízben nagyon könnyen oldódik. Mivel hidrolizál, vizes oldata lúgos kémhatású. Vizes oldatából 32°C alatt 10 molekula kristályvízzel kristályosodik ki. Savak hatására felbomlik és a megfelelő nátrium-sókká alakul.A természetben előfordul szikes talajokban és egyes tavak vizében. Ezen kívül megtalálható még a növények hamujában.

A nátrium-perkarbonát szabadon folyó fehér por, triviális neve szilárd hidrogén-peroxid, mert ez a vegyület a nátrium-karbonátból és hidrogén-peroxidból képződött addíciós vegyület. Tulajdonképpen egy aktív oxigénforrás, amiből a melegvízben való szétbomlása során az oxigén mellett,  nvíz és nátrium-karbonát (mosószóda) keletkezik.

Nátrium-bikarbona/nátrium-hidrogénkarbonát  pedig a szódabikarbóna köznapi nevén. Enyhén lúgos, vízben jól oldódó só.  Bikarbonát-ionból (HCO3-), és nátrium-ionból (Na+) áll. A savakat semlegesíti, és közben szén-dioxid szabadul fel. A szódagyártás és más vegyipari folyamatok mellékterméke. A környezetre ártalmatlan, sokoldalúan használható.

Niki

Értékelés: Nincs

Klar fehérítő

Ez a termék összetételében ugyan az, mint a piacon kapható más márkájú 100% nátriumperkarbonátok? Vagy ez a márka esetleg jobb? Egyébként nagyon tetszik a webáruház, mert itt már mindent leellenőriztetek és van miből válogatni. Legszívesebben mindent kipróbálnék. Jó, hogy vagytok!

Értékelés: Nincs
Betty képe

Klar fehérítő INCI-je

Ez a fehérítő koncentrátum, több mint a piacon kapható nátrium perkarbonát, ez több fehérítő komponenst is tartalmaz.

Íme: sodium carbonate, carbonate peroxide, sodium bicarbonate, sodium sulfate, TAED, sodium citrate, laury polyglucose.

Tényleg szépen fehérít. És, köszönjük a bókokat:-)

Értékelés: Nincs

Klar Öko színes ruhákhoz?

Jól gondolom, hogy színes ruhák foltmentesítéséhez nem ajánlott használni? Csak abszolút fehér ruhákhoz jó?

Értékelés: Nincs
Veronika55 képe

Csak fehér ruhákhoz!

A színeseket fakítaná! 

Értékelés: Nincs

Fehérítő nem irritatív

Boltocskánkba kizárólag ember-, és környezetbarát termékek kerülhetnek be, DE aki allaergiás, ekcémás annak elsősorban a legyengült immunrendszerét kell megerősíteni, kitisztítani testét, lelkét, mert addig még a lehtisztább dolog is irritálhatja.

Berni

Értékelés: Nincs

Fehérítő

A már beszürkült ruhákat is kifehéríti, vagy csak megelőzi a fehérek beszürkülését? Én mosószódát használok mosásra, de teljesen beszürkültek a fehérneműk.

Értékelés: Nincs
Betty képe

Re: Fehérítő Anikának

Nemcsak kiváló folttisztító, hanem a ruhákat is szépen fehéríti. Van egy-két fehér polóm, és néhány világos konyharuhám, ez utóbbi itt-ott foltos volt. Néhány órára, vagy akár fél nap is ázni hagytam benne a ruhákat, és szépen kiszedi a foltokat, valamint a fehér polók is szebbek lettek tőle. A világos ruhák mosógépes mosásánál érdemes 1 evőkanálnyi fehérítő koncentrátumot a mosáshoz adni. Nekem kevés fehér ruhám van, de ezeket jobb szeretem külön, kézzel mosni, és így kevésbé szürkülnek el.

Apropó, fehérítő hatás. Nemcsak a ruháknál, hanem a konyhában is érdemes kipróbálni. A teás kannámat időnként kiáztatom ezzel a koncentrátummal. 1 evőkanálnyit teszek a teáskannába, ráöntök egy pici 20%-os ecetet, és néhány fújás EMC-t, majd felhígítom meleg vízzel, és legalább 1 éjszakát ázni hagyom. Másnap kisúrolom, és gyönyörű hófehér a kanna belseje:-)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

ekcémásnak is?

Ekcémás gyerek fehér ruháihoz is adhatom, vagy irritatív?

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: