Mediterrán tengeri só - Natúr Kristályos (Berber Beauty), 5 kg

  • Bőrregenerálás
2.490Ft
4.69231
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (26 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI

Mediterrán natúr kristályos tengeri só (Berber Beauty), 5 kg

MIÉRT HASZNÁLJUNK TENGERI SÓT?

A Bázikus Testápolás alapja a rendszeres, lúgos-bázikus sófürdő használata, amely a bőr pórusain át természetes ozmotikus lúgos közegével megindítja az intenzív tisztulás, méregtelenítés mechanizmusait a szervezet verejték- és faggyúmirigyei működésének serkentésével.
Már pár alkalom után érezhetően fittebbek, életerősebbek leszünk. Az ajánlott fürdési idő minimum 30-50 perc, a vizet folyamatosan tartsuk kellemes melegen, hiszen a cél, hogy minél hosszabb ideig tudjon a test ebben a bázikus közegben tartózkodni és tisztulni. Tapasztalható (főleg férfiaknál) a tiszta fürdővíz valósággal elszürkül a testből a pórusokon át kihúzott mérgektől!

Alkalmazás:

MILYEN GYAKORISÁGGAL VEGYÜNK BERBER SÓFÜRDŐT?

Egy héten legalább 2-3 alkalommal ismételjük meg, de akár mindennapos rendszeres használata is javasolt. A magzatvizünk közege volt ilyen bázikus, amiből megszülettünk!

MENNYI TENGERI SÓT TEGYÜNK A VÍZHEZ ?

A szakirodalom a bázikus testápoláshoz kb. 1 %-os sókoncentrátumot ajánl a sófürdőkhöz. Ez a gyakorlatban azt jelenti, az általunk forgalmazott kristályos fürdősóból egy teljes kádfürdőhöz     kb. 1 kg mennyiséget tegyünk, egy lábfürdőhöz kb. 1/2 kg, egy kézfürdőhöz kb. 1/4 kg mennyiséget adagoljunk hozzá !

SÓFÜRDŐ A TELJESSÉGÉRT és EGÉSZSÉGÉRT BERBER BEAUTY MÓDRA:

A teljes koreográfia úgy lett kialakítva, hogy a Berber Bázikus Fürdő első "passzív' részében csak tisztán a tengeri sós vízben ücsörögjünk kb.20-30 percet, közben dörzskesztyűvel nagyon sűrűn töröljük, dörzsölgessük át bőrünket az elhalt hámréteg eltávolítását megkezdve magunkról, majd ezt követően kezdődhet az igazi "aktív" fázis, amikor jó alaposan leradírozzuk bőrünket, iszappal, agyaggal bekenjük s legvégül hozzáöntve még 1 kupaknyit bármelyik 'SZIVÁRVÁNY' Olajkompozíciónkból további 5-10 perc után valóban teljesen hidratáltan, megtisztulva, illatosan és kiegyensúlyozottan léphetünk ki a fürdőkádunkból, mint annak idején Aphrodité a habokból!
BERBER AJÁNLATUNK:
A tökéletes Berber Bázikus Fürdőhöz töltsön kádvizéhez max. 1 kupakkal bármelyik ’SZIVÁRVÁNY’ Bázikus Masszázs-és Fürdőolajunkból ! A különböző Aloe Vera, Jázmin, Zöldteás, Citrom, Narancs, Orientál és a többi, összesen 19 féle különlegesen finom, speciálisan összehangolt olajkompozícióból egy kis kupaknyi mennyiség a fürdővízhez öntve már képes teljesen ellazítani, vagy épp attól függően, melyiket választja, felfrissíteni testét és lelkét !
Berber Masszázs-és Fürdőolajaink alap 100 % tisztaságú növényi bázisolaja a szőlőmag-, sárgabarackmag- és mandulaolajok titkos arányú elegye, amely Vásárlóink eddigi visszajelzései alapján tökéletesen hidratálja a bőrt, így egy jó Berber Bázikus Fürdő után nem szükséges semmilyen további testápoló használata !

BERBER TIPP:

A Berber Beauty általunk kifejlesztett 'Berber 'DAGO' Bázikus Sófürdő' teljes koreográfiájában igyekeztünk megtalálni a legpraktikusabb használati módokat.

Alkalmazás: Fontos! A fürdőhöz készülj fel, intézd úgy, az a 40 - 50 perc legyen CSAK a Tiéd ! Tiszteld meg Magad,  készíts oda a fürdőkád széléhez egy illatos mécsest, ha úgy szereted, hallgass egy szép zenét !

 BERBER BEAUTY 'DAGO' BÁZIKUS SÓFÜRDŐ :     

1. Minden teljes kádfürdővízbe tegyél ha lehet 1 kg , (de min.1/2 - 1 kg) Mediterrán Kristályos Natúr Tengeri Sót. Általában a szakirodalom azt javasolja a sókoncentráció legyen 1 % -os, így biztosítva leginkább a kellően bázikus közeget a tisztuláshoz, sejtszinten emlékeztetve így testünket a magzatvíz lúgos közegére. A sófürdő természetes ellensége a gombáknak, fertőzéseknek, gyulladásoknak, ezek viruló közege a savas, ezért a Berber 'DAGO' Bázikus Sófürdők rendszeres használatától szervezetünk immunrendszere megerősödik és testünk sokkal ellenállóbb lesz a különböző külső támadásokkal szemben.
Érezni fogjuk majd, az első pár sófürdő után kellemesen el is fáradunk, ahogy a bázikus-lúgos közeg 'kihúzza' a mérgeket, savas lerakódásokat bőrünk pórusain keresztül. Érdekesség, a férfiak tiszta fürdővize egy hosszabb sófürdőt követően valósággal elszürkül, ahogy a méreganyagok távoznak a szervezetükből. Látványos a teljes megtisztulás minden szinten!
A sófürdő első részében tehát kb. 20-30 percig lazuljunk el és figyeljünk befelé, érezzük, ahogy a méregtelenítés megindul a pórusainkon keresztül.
2. Amikor már jól ellazultunk kiélvezve a tengeri só áldásos hatását, óvatosan álljunk fel a kádban és jöhet az "aktív" fázis: az éppen aznapra választott Otthoni Wellness Heti Rendednek megfelelően vagy a Fekete Szappannal, vagy a Ghassoullal, vagy a varázslatos Holt-tengeri - vagy Tengeri Iszapokkal, vagy éppen a Sivatagi Varázs Bőrradír datolyás, fahéj-illatú csillámló homokszemcséivel vagy az érzéki Vaníliás-Cukros Bőrradírral alaposan kenjük be és dörzsöljük át testünket. Ilyenkor különösen időzzünk el a vállaink, karjaink, fenék, comb, térdtájékon, sőt kebleink is igazán meghálálják a bázikus ledörzsölést. Praktikus Dörzsikesztyűt is igénybe venni, sőt, aki nem egyedül él, bizony kérje meg a Párját, hogy jó alaposan dörzsölje le az aznapi csodakencével a hátát, vállait. Az eredmény általában kis távozó apró hurkácskákban látszódni fog, ahogy ez a bázikus közeg fellazítja a felső elhalt hámréteget. Jó alaposan dörzsöljük csak le ezeket a kis hurkácskákat és majd meglátjuk milyen gyönyörű és selymes lesz alatta a végeredmény!
3. Ezt követően csücsüljünk vissza a tengeri sós fürdővizünkbe, közben folyamatosan töltsünk utána jó meleg vizet, hiszen a cél nem az, hogy megfázzunk, hanem hogy a bőrünk minél tovább ebben a bázikus tisztító közegben lehessen. Ha visszaültünk, kezünkkel simítsuk végig bőrünket, ilyenkor általában jó iszapos vagy agyagos lesz már a fürdővizünk, Igazi Bázikus "DAGONYA", majd koronázásképpen egy kupakkal az aznapra kiválasztott 'SZIVÁRVÁNY' Berber Masszázs-és Fürdőolajunkból öntsünk még hozzá a fürdővizünkhöz, kezeinkkel jól kevergessük szét a vízben és simogassuk át lágyan a bőrünket, érezve, ahogy a finom alapolaj és az illatesszenciák mélyen beszívódnak és selymesen puhává varázsolják gyönyörű 'felső hámunkat' ! Egy kicsit még, 5-10 percet élvezzük az illatos sófürdőt, gyönyörködjünk az odakészített mécsesek nyugtató fényében és érezzük át a Teljes Megtisztulást. Fontos tudni, érezni, érzékelni, hogy ilyenkor az egész Energiarendszerünk kiegyensúlyozódik, a gondok majd a fürdővízzel szépen jól lefolynak, és Mi a Teljes Tisztaságból merített  Egyensúlyban szállhatunk ki sófürdőnkből.... mint annak idején Aphrodite a habokból, vagy Kleopátra Antoniusra várva a randevú előtt...
4. A fürdést követően NE zuhanyozzunk le, elég bőven, ha csak egy finom puha törülközővel leitatjuk nemes sófürdőnk cseppjeit bőrünkről, így hagyjuk, hogy ez az áldásos bázikus közeg minél tovább kifejthesse tisztító, méregtelenítő hatását. Általában, az az 1 kupaknyi 'SZIVÁRVÁNY' Olaj bőven hidratálja az egész bőrünket és semmi több testápoló már nem szükséges ezután. Persze, ha az estét lágy zeneszóval kísért olajos masszázzsal kívánjuk koronázni, akkor aztán valóban tudunk élni... de ez már igazán csak az Ezeregyéjszaka Elfüggönyözött Része... igaz afrodiziákum hatású olajaink, mint a sejtelmes Arab Jázmin, a bódítón buja Vanília, a káprázatos Citrus, Narancs vagy a vad frissességű Jázmin is mind elérhetőek Berber Beauty kincsei között.

A termék hozzáadott tartósítószert, tapadásgátlót, mesterséges színezéket, vagy illatanyagot nem tartalmaz.

 Csomagolás: Műanyag zacskó

Kiszerelés: 5 kg

Származási hely: Tunézia

Tárolás: Száraz helyen (nem hűtőben).

Összetétel: Natúr kristályos tengeri só

Fürdő

Sziasztok.

Most ajánlották hogy ekcémás bőrűeknek is jó az ilyen sóval való fürdőzés. Olyanba szeretném a segítségeteket kérni hogy 17 hónapos a kislányom, és hogy őt fürdethetem-e benne! Issza az emóciót amivel jelenleg tünetmentes, vagy csak akkor jön neki elő ha homok ill por éri! De így is sokkal enyhébb mint előtte. Viszont előre félek a téli időszktól! Nem lesz annyit "szabadon" a kis bőre mint most. Pluszba extra száraz is a bőre!Ha használhatja milyen gyakran? Előre is köszönöm a segítséget!

Értékelés: Nincs

Ekcémára hajlamos kicsi lány

Szia Brigi!

Pancsolhat benne nyugodtan, én még löttyintenék a vízbe egy kis jojoba- vagy ligetszépe-olajat! Próbáljátok ki, hogyan reagál rá, és ha minden rendben, akkor akár heti 2x is.

Atópiás/ekcémás bőr esetén az ószi-téli időszakban különösen fontos a folyamatos bőrápolás, ami magába foglalja a fürdés utáni utánzsírozást-hidratálást is. Erre a Biola ligetszépe testápolóját jó szívvel tudom ajánlani.

Az ekcémát lényeges elkapni már akkor, amikor még kialakulófélben van. Ha már ilyenkor elkezded kenni speciális készítményekkel, akkor jó eséllyel vissza is húzódik, vagy akár enyhébb lesz a lefolyása. Erre ez az új kicsi krém nagyon jó választás lehet! Ebbe akár E-vitamint is keverhetsz (mindig az aktuális adagba), az is segít a gyulladást csillapítani.

A zuhanyszűrő beszerzését is érdemes megfontolni!

Az ekcémás állapot karbantartására a külső ápolás mellett a belső támogatásra is nagy hangsúlyt kell fektetni. Nagyon jó, hogy az Emóciót kapja folyamatosan a kicsi lány, emellett az omega-3 zsírsavakat (halolaj pl.) és a DK-cseppeket is érdmes bevezetni. 

Szép napot, jó egészséget kívánok nektek! 

Értékelés: Nincs

Köszönöm a segítséget!

Köszönöm a segítséget!

Értékelés: Nincs
gyurgyalag képe

Mediterrán fürdősó! Szuper!

Sziasztok,

É is csak a pozitív tapasztalataimat szeretném megosztani ezzel a termékkel kapcsolatban. Pár hónapja már használom, kb heti 1 alkalommal 1 órát, kádban. Az első 3-4 alkalommal mind én, mind pedig a párom hulla fáradtak voltunk sófürdőzés után, szuper kellemes fáradtsággal, olyan volt, mintha teljesen kicserélődött volna a fejünkben lévő korábbi káosz egy hatalmas békére. Ez mostanra sajnos már elmúlt, de valahogy ez a kezdeti erős és kellemes reakció meggyőzött a hatásosságáról, úgyhogy lelkes sófürdőző lettem.

A víz szuper selymes érzésű lesz tőle. Öröm belebújni :). A sarkaimon megjavult a megviselt, repedezett bőr.

Nekünk sose lett szürke a víz, és nem használunk mellé semmilyen kenegető-radírozó kencét. :)

Üdv mindenkinek.

Gabi

Értékelés: Nincs

Mikorra várható?

A hozzászólásokat olvasva, nagyon szeretném kipróbálni a sófürdőt, de szomorúan látom, hogy jelenleg nem kapható. Lehet tudni, hogy mikorra érkezik, illetve mit tudnátok helyette javasolni, ami ugyanilyen hatásos? Előre is köszönöm.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Dia képe

Fürdősó, Mediterrán natúr kristályos tengeri só (Berber Beauty),

Kedves Ágnes!

Sajnos még mi sem tudjuk mikor érkezik a szállítmány. Amint rendelhető lesz azonnal jelezzük az oldalon.

Szép napot!

Értékelés: Nincs
OceanBlue képe

Ebben lubickolni csudajó!

Már régebben megrendeltem ezt a sót, de mindig halogattam a kipróbálást, sose szántam rá időt. Végre eljött a pillanat, és nagyon jó!!! Ha tudtam volna, hogy ennyire újjászületek tőle, nem halogattam volna egy percig sem!

Nekem rettentő száraz bőröm van, egyik testápolót dobom el a másik után, semmi sem válik be, vagy kiszáradok tőle, vagy tocsogok a zsírtól, semmi se volt jó (kivéve a Biolást, de abban meg aloe van, amire érzékeny vagyok, azt meg azért kellett elhagynom). Unom is már a sok kenceficézést.

Most ebben a sós vízben lubickoltam, utána a BB ghossaul-lal kentem be a testem-arcom, túl sokat nem hagytam rajta, 5-10 perc után már feküdtem is vissza a sós vízbe, majd gyengéden törölközővel felitattam magamról a vizet. 

Olyan szép selymes lett az én problémás bőröm, az arcomra se kellett semmi arckrém, olyan finom rózsás még mindig! Nem feszül, nem húzódik, nem ráncosodik, nem viszket! Se az arcom, sem a testem! Ez nekem kész csoda! Ilyen nem szokott lenni testápoló krém nélkül!

Úgyhogy ez az én utam! Szerelmes lettem a Berber Beauty-ba! Még valami jó kis olajat is beszerzek tőlük, csak a kényeztetés miatt, meg a masszőrhöz vinni. Múltkor elvittem hozzá a Kelet masszázsolajat, hát csudájára jártak ő is és kolléganője, hogy milyen finom illata van és mennyire jó kenni! Nekem is bírta ám a bőröm nagyon! Csak már elfogyott, de pótolni fogom! 

Még ha picit drágábbak is ezek a termékek, nagyon megéri, mert kiadósak, gazdaságosak (több hónapig masszíroztak azzal a kis üveg olajjal, és nem sajnálták), és nem kell hozzájuk más kozmetikum, se tusfürdő, se testápoló. Még az új egyiptomi balzsamot fogom beszerezni, mert az is nagyon jó a száraz bőrömre, egy nagyon picit kell kenni a nagyon száraz foltokra csak, így roppant gazdaságos az is. Na jó hosszan áradoztam, de tényleg ennyire jók ezek a termékek!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Pajzsmirigy

Sziasztok!

Pajzsmirigy betegségem miatt tilos jódot fogyasztanom. Használhatom méregtelenítéshez?

Köszönöm a segítséget!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Pajzsmirigy betegek is használhatják!

Igen regular_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)
Aqua78 képe

Tusoló van kád nincs

 Sziasztok! Mit tegyen az a földi halandó, akinek csak tusolója van és kád nincs? Van valami szuper tippetek amivel ezt a csodás bőrön keresztüli méregtelenítést megoldhatom, kiválthatom? U.I.: Az eddigi segítségetek is nagyon korrekt volt és szeretném ezúton is megköszönni! 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Kád nélküliek táborát erősítem én is

Sajnos... 

Olvastam egy régebbi hozzászólást (talán Berberától), mely szerint egy mélyebb vödörbe kell tenni a fürdősót, és térdig belelógatni a lábat, hogy a lábszár benne legyen. A talp reflexpontjain keresztül elég szépen érvényesül a só jó hatása így is. 

Persze, biztosan jobb lenne a kád, de ha nincs... Talán egy nagyobb műanyag babakáddal lehetne próbálkozni. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Melyik sóval fürödjünk?

Kedves Bionom csapat, esetleg a Meru himalája só is ilyen hatásos fürdőzésre, méregtelenítésre mint a BB tengeri sója? Gyerekeknek hogyan adagoljam a fürdővizükhöz?(már nagy kádban fürdenek) Köszönöm előre is! :)

Értékelés: Nincs

Fürdősó

Bármelyiket használhatod fürdéshez. Az ajánlott mennyiséget az adagolás/alkalmazás alatt megtalálod. Felnőtt, gyerek esetében nem változik. Csak a víz arányával megfelelően!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hogyan hat a hajra?

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni,hogy sófürdő közben ha a hajam is beleér a sós vízbe huzamosabb ideig, nem árt neki? Sötétbarna (nem festett) hajam van.

Köszönöm!

Klára

Értékelés: Nincs

Fürdősó és a haj

Szia Klára!

Úgy hathat a hajadra mint amikor a tengerben fürdesz. Nagyobb só koncentráció irritálhatja az érzékeny bőrt és fejbőrt is. Ha zavar akkor érdemes utána leöblíteni a hajadról. Szőke hajat lehet vele világosítani, erről itt írt egy  vásárlónk. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
timeeeee képe

A BB fürdősó imádnivaló hatása

Korábban már használtam, de egy ideig (kb egy évig) nem, ami elsősorban az időhiányom és lustaságom eredménye volt. Nagyon bánom ezt a kihagyott időt, viszont valamire talán mégis "jó" volt: újra tapasztalhattam az az első meglepetést, hogy mit tud művelni ez a só, ill.  a sófürdő a testtel. Tudni kell, hogy világ életemben rendkívül problémás bőröm volt, és érzékenységem is van mindenfélékre. Ez a fürdősó viszont csodás. Elképesztő a tisztító és a bőrállapot-normalizáló hatása. Nem is tudom hogy bírtam ennyi időt nélküle, remélem soha többé nem lesz rá példa, hogy kihagyom a használatát, pláne hosszabb ideig.

Egy plusz adalék a tisztító és bőrállapot-kiegyenlítő hatás mellé: sporttevékenységből eredően megesik, hogy itt-ott kék/zöld/lila/fekete foltok vannak rajtam. Ezen felül most kivételesen egy lábujjam is eltörtem, és kicsit tartottam tőle, hogy a fájós és befeketedett lábujjam mit fog szólni a forró fürdőzéshez. Aztán csoda történt. A lábujjamról, és az egyéb helyekről is elképesztő sebességgel tűntek el a foltjaim. Már a fürdőzés után is úgy tűnt, mintha halványodott volna, de azt még talán a fényviszonyokra is ráfoghattam volna. Ellenben másnap reggelre már olyan látványos volt a különbség, ami egyértelműsítette, hogy itt bizony nem a fényviszonyoknak tulajdonítható, hanem sokkal inkább ennek a csodás fürdősónak. :)

Szóval a lényeg, hogy maximálisan elégedett vagyok!!! :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Illóolaj a fürdősóhoz

Sziasztok!

Farfalla illóval is használhatom ezt a fürdősót? Ha igen, kb hány cseppet célszerű a vízbe tenni? Előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
verebedit képe

Farfalla illóolaj fürdősóhoz

Igen, használhatod a Farfalla illóolajokat a fürdősóhoz.Én általában 8-10 cseppet szoktam elkeverni egy evőkanál mézben vagy egy fél deci tejben és így öntöm a fürdővízhez.

Ha új illóolajat szeretnél kiprólni előtte végezz el egy bőr tesztet.  Így tudod ellenőrizni, hogy nem vagy-e allergiás rá. Vannak olyan illóolajak, amelyek bőrpírt okozhatnak, Nálam ilyen a fahéj, és a citrusfélékből készült olajok.

Kérlek olvasd el figyelmesen mindegyik terméknél a termékleírást és az adagolást is!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Tejben, mézben fürödni

Nagyon köszönöm a segítséget! Akkor ki is próbálom :) A tej vagy méz nagyon jó ötlet, nem jutott volna eszembe, így még szuperebb lesz a fürdő :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Ha beteg vagyok és izomlázas: fürdősó!

Nem csak akkor teszek a fürdővizembe ebből a sóból, ha "wellneszezem", hanem ha beteg vagy izomlázas vagyok. Előbbi esetben a legforróbb vízbe, amit el tudok viselni, öntök jó sokat a sóból, talán fél kg-ot, aztán pihenek, amíg bírom a forróságot. Izomláz esetén egy kellemes melegségű vízbe öntök a sóból, és kicsit átmasszírozom magam a vízben. Mindkét esetben sokkal jobban érzem magam a fürdő után.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

Elrontottam valamit?

Tegnap vásároltam először ilyen sót, és este azonnal "teszteltettem" a Férjemmel. (Gondoltam Ő nagyon jó alany lesz, mivel úgy sejtettem, hogy tele van méreggel a munkája miatt.) Elkészítettem a fürdőt javaslat szerint, beleültettem kelmét és csillogó szemekkel vártam a hatást. Frjem imádja a sós fürdőket, thermál vizes strandra is gyakran járunk. Vártam, vártunk... de sajnos a várt eredmény elmaradt.  Nemhogy a mások által említett szürkés-kékes víz nem volt tapasztalható, de még el sem piszkolódott a víz.  

Segítsetek, mi lehet az oka? Túl kevés lehetett a só? Nem mértem le pontosan, de közel 1 kg-ot tettem a kádba. (Hagyományos kádról van szó.)

Köszönöm előre is a segítséget!

Szép napot Mindenkinek!

Kriszta

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika képe

Megteszi a hatását hosszabb távon!

Szia Kriszta!

Nem feltétlenül kell elszürkülnie a víznek, nálam sem szürkül el soha. Attól még hatásos, főleg, ha rendszeresen megismétlitek. Esetleg növeljétek picit az iőtartamot, akár 50 percet is érdemes eltölteni a bázikus fürdőben.

A méregtelenítésre belsőleg is érdemes ráerősíteni .

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Sok lett a só?

Sziasztok! Anyukámnak (izület, autoimmun betegsége van) adtam, két egymást követő nap kádfürdőzött (második nap után elmúlt az izületi fájdalma), vizsont a harmadik napi lábfürdője csípett. Én arra gondolok, hogy 25 dkg-ot tett bele...És magas lehetett a sókoncentráció.

Szerintetek mitől csíphetett?

Köszi a választ előre is, Anett

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty képe

Sós fürdővíz koncentrációja

Ha túl sok só kerül a fürdővízbe, akkor bizony csíphet. Nem véletlen egy a tengerben való fürdőzés után is érdemes letusolni, mert akinek érzékenyebb a bőre, azt a nagyobb sókoncentráció irritálhatja. Próbálkozzatok kisebb adaggal!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Natúr szappannal?

Sziasztok, szeretnék majd Ghassolt is venni a fürdősóhoz, de amíg nincs, az lenne a kérdésem, hogy natúr szappannal lehet-e a sós fürdőt kombinálni?

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Attól függ, mit értesz natúr

Attól függ, mit értesz natúr szappan alatt. A bionomos szappanokkat nyugodtan kombinálhatod.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Sziasztok! Lábgombára jó

Sziasztok! Lábgombára jó lehet ez a só àztatáshoz? Köszi

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

só és gomba

Igen, jó lehet. yes.gif

A lábfürdő legyen kb. 10%-os és min. 15 perces. A végén csak itasd le a vizet, ne töröld.
Fontos még a táplálkozás és az immunerősítés. Bővebben a társoldalon olvashatsz a gombáról. coffee.gif

És kitartás, mert hosszú menet lesz!

Szeretettel,
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Nem tudok beülni a kádba nélküle!

Isteni finom, pihe-puha bababőrt eredményez. Imádom! Most rendeltem harmadjára. :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

először nagymamámmal

először nagymamámmal próbáltuk ki mint lábfürdő. Ő nem akarta abbahagyni annyira jol esett neki majd amikor meglátta a szürkés zöldes vizet a fürdő végeztével elájult hogy ez nem lehet: ) aztán elvégeztem énis az enyém is olyan lett.. na erre rá egy hétre megfáztam, gondoltam , hogy akkor tartok egy Berber sófürdőt had távozzon belőlem a sok méreg és salakanyag. Csodás érzés volt rálépni és belefeküdni abba a sok sóba, de nem akartam hinni a szememnek amikor kiszáltam és fekete volt a víz! ezek után már annyira nem is lepődtem meg, hogy reggelre semmi bajom nem volt az előző napi 40 fokos láz és némaság után...: ) hiába ami működik az működik..: )

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
hegylakó képe

Hová lett szőkeségem...

Komolyan ez legyen életem legnagyobb problémája. Viszont eszembe jutott, hogy egy hét a tengerparton heverészve, zoknit kötve, mennyire szép csíkokat eredményezett a hajamban. Mivel a tengerpart jelenleg nem abszolválható, így csináltam magamnak itthon. Hajmosás után átöblítettem a hajam sós vízzel és hagytam, hogy a napon megszáradjon. (mostanában az ablaknál ülve, nyáron a kertben) Mikor megszáradt tiszta vízzel átmostam a hajam, mert a sótól szép tartása van ugyan, de én úgy nézek ki olyankor mint egy pszichopata madárijesztő. A csíkok szépen visszatértek a hajamba, arról nem is beszélve, hogy természetesebb mint néhány rettenet melír, amit az utcán látok. Mostanában teljes testradírként is használom, bár ezek a hatalmas sókristályok nagyon szeretnek szökni a tenyeremből radírozás közben, így nyitott vagyok bármilyen ötletre a technikám fejlesztéséhez.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Kőmozsárban össze lehet törni

Kőmozsárban össze lehet törni a sót. (és még sok minden mást is pl:agyagot, faszenet stb...)

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Szőkítés, radírozás sóval

Kedves Hegylakó, nagyon köszönjük az értékes tapasztalatot hajvilágosítással kapcsolatban! Szerintem most sokak szemében megcsillant a reménysugár .

Amit még be lehet vetni szőkítéshez (inkább világosabb hajúaknál érdemes): mézes-olivás-citromos-fahéjas pakolás, kamillás öblítés minden hajmosás után.

Ami a radírozást illeti: nekem a himalája só bevált, szerintem ez finomabb szemcséjű. Én olívaolajjal keverem el, emigyen kezdem dörzsölgetni vele a nedves bőrömet, így nem pereg le, sőt, rajta is hagyom, amíg hajat mosok. Próbáld ki, persze használhatsz bármilyen más neked tetsző hidegen sajtolt olajat! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)
Sriyantra képe

Lábfürdő

Sziasztok!

Szeretnék vásárolni a fürdősóból. Lábfürdőhöz gombás láb esetén melyik olajat vagy mit ajánlotok kiegészítésképpen (a fürdővízve vagy kenegetni)? A Neem olajat próbáltam, minden este azzal kentem be, de nem volt változás, mint ahogy a belsőleg szedett gyógyszerekkel sem (csak a májam érezte magát kellemetlenül tőle). Az ujjamon lévő szemölcsre viszont jó volt a Neem olaj.

Túlsúly/cellulit esetén a füdősóhoz anticellulit olaj, ugye?

A válasz előre is köszönöm.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Lábgomba

Szia! Én ezeket a hozzászólásokat találtam a témában itt az oldalon:

- rózsa-teafa sebbalzsab

- Martina G. lábápoló család

- Manuka, olajfalevél kivonat

De a Grape Vital csepp helyi alkalmazása és az általános immunerősítés is javíthat a helyzeten!

Cellulit esetén az olajat ne a fürdővízbe tedd, hanem masszírozd át az érintett területet vele!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Fürdősó csodálatos hatása

Sziasztok!

Szeretném megosztani Veletek a mai, legfrisebb tapasztalatomat a sóval kapcsolatban.Sajnos antibiotikumos kezelés alatt állok (szívbillentyű betegség miatt be kell szednem) 3 hét alatt ez a második kúrám. Szedem mellé a probiotikumot és a hüvely probiotikumot is, de tegnapra bejelentkezett az égő, viszkető érzés, ott lent... Ma reggelre elviselhetetlenségig fokozódott, jött a sós ülőfürdő gondolata, ha már ilyen sokmindenre jó. Egy lavor meleg vízbe tettem két nagy marékkal. Az elején ordítani tudtam volna, de lehetett érezni, hogy jót tesz. A végén már kellemesen ücsörögtem, majd megkönnyebülve fejeztem be az ülőfürdőt. Utána bekentem rózsa-teafa balzsammal, azóta remekül vagyok, természetesen ezt most 3X fogom tenni egy nap, biztos, ami biztos.

Jó szívvel ajánlom, nekem bevált!

Szép adventi vasárnapot Mindenkinek:

Szandra

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Kismama+körömgömba+szemölcs

Véletlenül sem szeretnék türelmetlennek tűnni, tudom milyen sok a kérdés, emellett ezúton érdeklődőm, hogy a múlt héten belüdött kérdésem megérkezett-e. Amennyiben, igen, és még válaszra vár, úgy türelemmel várok tovább. Ezt írtam:

Kismamaként, lábon lévő körömgombával és kézen lévő közönséges szemölcsökkel szabad ilyen fürdőt venni? Okozhat fertőzést, úgy értem átterjedhet a gombásodás további körmökre, más testrészre, esetleg a hüvelybe? És a szemölcs? Nagyon szeretnék bázikus fürdözni, ez a só, sőt olaj is van már hozzá, de eddig még nem mertem. Vagy jót tenne? Nagyon várom és köszönöm előre is a segítséget!


Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Vehet-e sófürdőt egy kismama?

Nyugodtan vehetsz sófürdőt, gondolom azt tudod, hogy egy kismama hogyan, mi módon teheti. (Pl. túl meleg víz tilos.)

Nem fog átterjedni semmi sehova, hisz a só jó gombára, vírusokra is. Mondjuk egy immunerősítés sem ártana, pl. a Bioconnect vagy más béta-glükán alap lenne...

Boldogságos Ünnepeket Kívánok!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm+béta-glükán

Köszönöm szépen a válaszodat, azóta már többször fürödtem sós vízben, szupi! :)

Köszi a tanácsot is! "Nagy méregtelenítés" után lettem várandós, jól feltöltekezve. És most amit szedek az: Perfect Prenatal, Whole Mega, Iron food, Bone Strength, Humi, Emóció, mindig vmi piros (fruit fitt ribizli-céklapor, immune elixír, szeder püré, egymás után ahogy fogynak, most épp áfonya vörösszőlő koncentrátum) D vitamin csepp, és a Q10 -et is szedtem egy ideig az nemrég elfogyott, alkalmanként lazacolaj Q 10 -zel.

Van levendulaolajam, teafa, GV csepp, ezeket használom/ iszom. Talán nem hagytam ki semmit. :)

Nem tudom, mit is tehetnék még az ügyben. Régebben szedtem az olajfalevél kivonatot, azt megrendelem most, és korábbról van itthon Immun Assist 24/7 bogyóm, amit Te is belinkeltél nekem a béta glükánoknál. Az a kérdésem, hogy ezt szedhetem-e kismamaként? Utánanéztem, és a narancs oldalon Betty egy válaszban jóváhagyta kismamáknak is. Azonban a termék alatti tájékoztató óvatosságra int, mivel nincs elég tapasztalat. Mi a véleményetek? 

Értékelés: Nincs
epermami képe

Az Immun Assist kismamaként

nyugodtan szedhető Liliomzsuzsi, mivel teljesen természetes alapanyagokból készült. Sajnos egy csomó olyan dolgot rá kell írni a táplálékkiegészítőkre, ami igazából fölösleges... inkább a gyógyszerekkel lennének ilyen óvatosak...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Mediterrán fürdősó kérdés

A nagymamámnak vettem, a fürdősót. Viszont ő nem tud fürdeni, lavorba tudja áztatni a lábát. Akkor két kanál fürdősó elég a lavor vízba? Megfelel 15dkg-nak? Langyos legyen vagykellemes meleg legyen a víz? Egy héten hányszor ajánlott? Inkább este vagy reggel vagy mindegy?

 Előre is köszönöm a választ.

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

sós lábfürdő

Szia!

Mi a cél?

Ha egy kádba 0,5-1 kg só az ajánlott, akkor ennek fényében ki tudod számolni, hogy egy lavórba mennyi is kellhet?

Langyos vagy meleg? Ha nincs semmi, ami kizárja, hogy kellemesen meleg legyen a víz, akkor legyen kellemesen meleg. Forró semmi esetre se.

Akár lehet mindennap és az igazából mindegy mikor. Bár én az estére szavazok.

Csak ügyesen,
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

mediterrán fürdősó

A cél, hogy a vízhajtó tablettáit ne kelljen használnia. A vizesedés elmenjen tőle.

Köszönöm a válszt.

Értékelés: Nincs
Betty képe

Fürdő, fekete szappan és az ödémásodás

A sófürdő, ill. a sós lábfürdő rendszeres használata sokat javíthat az ödémás állapoton. Érdemes kipróbálni. A fekete szappant és érdemes a fürdősó mellé bevetni, heti 1-2 alkalommal.

Apukámnak nagyon pozitív tapasztalatai vannak, már írtam róla korábban.

Azért az lenne az igazi, hogy megtalálnátok az ödémásodás valódi okát, és azt megszüntetni vagy minimálisra csökkenteni.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

gyerekeknek használ felsőlégúti betegségeknél

Sziasztok,

az ősszel együtt megérkezett a megfázásos időszak is. Arra gondoltam, hogy gyorsítaná a gyógyulást felsőlégúti megbetegedéseknél a sós fürdő. A tavalyi ovis szezont végigszenvedtük, a teljes gyógyulást az ovis nyári szünet és az egyhetes tengerparti nyaralás hozta meg. Három és fél és 6 évesek, fürödhetnek? Mennyit tegyek a vízbe, ha igen, és milyen gyakran, mennyi ideig tartson a fürdés?

Előre is köszönöm a segítséget, üdv: ERika

Értékelés: Nincs
Betty képe

Illóolajos sós fürdő felsőlégúti problémák esetén

Igen, gyerekeknél is használható a sós vizes fürdő, szükség esetén minden nap is. A só mennyisége függ a fürdővíz mennyiségétől is, de egy pár evőkanálnyit nyugodtan tehetsz egy kisebb kád vízbe. A fürdő hatását fokozhatjátok, ha néhány csepp illóolajkeveréket adtok a sóhoz, és úgy oldjátok fel a vízben.

A Kakukkfű-angyalgyökér olaj kimondottan náthás, torokfájós időszakra használható jó eredménnyel.

A Kakukkfű-mirtusz fürdő pedig már készre van keverve, ezt is használhatják gyerekek is. A kis videó a segítségetekre lehet, hogy tudtok hatékony aromafürdőt készíteni.

Érdemes bevetni az aromaterápiát, mert sokkal gyorsabb és látványosabb a hatás .

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Fürdősók

A kérdésem az lenne, erről eltérő infokat lehet olvasni különböző helyeken, hogy a himalája só meg a berber só fürdő után le kell zuhanyozni vagy éppen hogy nem szabad, és csak meg kell törülközni.

Van, ahol azt mondják, csak meg kell törülközni, mert jót tesz a bőrnek, máshol meg azt, hogy le kell zuhanyozni, mert a kifürdőzött mérgeket nem szabad a bőrön hagyni, hogy ne szívódjanak vissza.

Most akkor hogy is van ez :)?

Köszi :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Hortenzia képe

fürdés után zuhanyzás

Szia!

Ha fürdéskor a méregtelenítés a cél, akkor mindenképpen ajánlatos utána lezuhanyozni. Egyébként minden fürdést zuhanyzással kellene zárni.
Ha a Himalája sót valamilyen egyéb terápiás céllal használjuk különböző koncentrációba, akkor nem kell lemosni, csak óvatosan megtörölközni.

Naposat!
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Kedves Hortenzia!Köszönöm a

Kedves Hortenzia!

Köszönöm a gyors választ :). Akkor most megyek fürdeni :))

Üdv

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)
Hanae képe

A macska is szereti!

Mostanság a napi programba beépült az esti lábáztatás tengeri sóval. Nagyon kellemes érzés a megfáradt lábakat belemélyíteni a vízbe. :)
Egy "gondom" van csak, a macska rájár a vízre, ha nem látom és előszeretettel lefetyel belőle (néha teszek a vízbe szódabikarbónát is). Mivel egyik sem étkezési minőségű, és a lábamat is minimum fél óráig ázatom a vízben - vagyis a kosz és mérgek addigra távozhatnak a testből - nem okozhat bajt az, ha iszik belőle? EM-BIO-s vizet kap már egy ideje, így remélem tápanyaghiánya nincs, csak a só vonzza ennyire :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty képe

A macska, amely szereti a bázikus vizet

Hát, azért ne igyon abból, amiben a lábadat áztattad. Ha ennyire szereti a sós vizet, akkor adj neki a vizedből egy kis tálkába, mielőtt beleáztatnád a lábad. Látod, ösztönösen szereti a jót .

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Hanae képe

Re: A macska, amely szereti a bázikus vizet

El szoktam hessenteni a víztől, ha odatolakodik, de sajnos tegnap is kileste, mikor hagyom ott a vizet egy pillanatra és már lefetyelt is! De ha ennyire szereti, kaphat egy keveset, elvégre a fürdősó igen kiadós! Anyukámnak is vettem belőle a születésnapjára, Ő is nagyon szereti. :)

A húgom is beleszerelmesedett a Berber-be, miután csináltam neki egy tengeri sós-rózsaolajos berber fürdőt, raktam az arcára algás-agyagos pakolást. Azt mondta legközelebb is hozzánk jön Wellnessezni. :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

mediterrán fürdősó hatékonysága

Érdeklődnék, hogy ez a fajta só ugyanolyan hatékony mint a Himalája só vagy pl. a parajdi sóbányából bányászott fürdősó?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty képe

Fürdősó

Igen, valóban olyan hatékony. Én ezt használom a fürdőzések alkalmával.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Sportolás után Berber Beauty a 13 éves kisfiúnak (is) !

Kedves Bionom Olvasók ! Már sokszor leírtuk, hogy maga a bázikus fejlesztés ötlete Peter JENTSCHURA: A TELJES MEGTISZTULÁS, avagy a méregtelenítés kézikönyve című szakkönyvben ismertetett új testápolási szemléletmód alapján született.

Jentschura szerint egyik jelentős savasító tényező a testnek a fokozott testmozgás, a sportolás során keletkező tejsav, közismert nevén IZOMLÁZ ! Nagyon fontos edzés után egy Bázikus Sófürdővel, vagy természetesen lúgos Testiszapok, Tonizáló Algapakolás, Citrom Masszázs-és Fürdőolaj, stb. segítségével kihúzni a szövetekből ezt a képződött tejsavat, még mielőtt a test (ahogy erről már szintén többször olvashattatok itt a hozzászólások között)   a saját ásványi anyag raktárait kénytelen fosztogatni ezen savak közömbösítéséhez. Ugye honnan veszi el ilyenkor a savak megkötéséhez szükséges ásványokat? - a fogakból (fogszuvasodás), a hajas fejbőrből (kevesen tudják a hajas fejbőrünk egyik legfontosabb ásványi anyag raktárunk, ezért gyérül a hajkoronájuk pl. a sportolóknak, vagy klimax után, vagy pl. gyakran a kismamáknak), az ízületekből, véredények falából, s legszélsőségesebb esetben a csontokból (csontritkulás).

A belső ásványok pótlása sportolásnál elsődleges jelentőségű, de nagyon fontos kiegészítő kezelésként a bőr pórusain át kivezetni a felgyülemlett savakat is a testből, harmonizálni, helyreállítani a sav-bázis egyensúlyát az izomláz miatti "savsokkos" állapotból.

Javasoljuk a 13 éves kisfiúnak minden edzés után Bázikus Berber "DAGO" Fürdő használatát kiegészítő KÜLSŐ kezelésként iszappal vagy algapakolással, és Fekete Szappannal hetente 2X ! 

Tisztelettel Berber Beauty

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

dícséret

Sziasztok! Nemrég rendeltem ebből a sóból, és nagyon jó benne fürdeni, főként a bionom fesztiválon kapott kis aloe verás fürdőolajjal! Olyan hidratált lesz tőlük a bőr, hogy ilyet még nem tapasztaltam!:-)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Fürdősó kiszerelése

Érdeklődnék, hogy mivel a termék neve mellé nincs kiírva, és választási lehetőség sincs (pl. ha rendelnék), hogy a leírásban szereplő 5 és 25 kg-os kiszerelések léteznek ebből a sóból? Az 1.850.-Ft-os ár az 5 kilósra vonatkozik? (Ezt abból gondolom, hogy a kinagyított fotón egy 5 kg-s só szerepel.)

Köszönöm!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Hortenzia képe

Só kiszerelése

Szia!

Az ár az 5 kg-ra vonatkozik. Jelenleg csak ez a kiszerelés kapható nálunk. Ha bekerül a kínálatba a 25 kg-os kiszerelés, akkor lesz választási lehetőség. Köszönjük, hogy felhívtad a figyelmünket erre.

Szép napot!
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

BB tengeri só bőrradírozásra?

Mostanában rákaptam a tengeri sós, olíva olajos testradírozásra. Mit gondoltok, ezzel a tengeri sóval még jobb hatást lehetne elérni, mint más tengeri sókkal?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty képe

Tengeri sós radírozás

Tégy egy próbát! És, oszd meg velünk a tapasztalataidat.

Én egyelőre csak ezt a tengeri sót próbáltam fürdéshez, és nekem bevált.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
Florindakonyha képe

Nem csak a testnek...

...Sosem gondoltam ovlna, hogy a sók, iszapok és agyagok, algák ilyen mértékben eluralják egyszer a testápolási szokásaimat!  Először csak a mérgeket dobtam ki, közben már saját kozmetikumokat kevertem, és most, hogy a Berber termékeket kóstolgatom, teljesen átalakultak a tisztálkodási és testápolásoiszokásaim! Egészsgéterápia lett belőle!!!

Sós lábfürdőmben relaxálva méregtelenítem a szervezetemet, arcápolásként agyagozok és iszapozok, hidratálásképpen pedig növényi olajakkal kenekedem. A samponozást is megoldottam: rhassoul agyaggal. És a fogmosás innentől nem is mehet másképp, mint méregmentes porokkal! Persze, hogy nem maradhat említés nélkül a napi 2 liter tisztító tea, a répa-alma-cékla turmix, és a napi, immáron "csak" egy bögre kávé. Mert az élet BÁZIKUSAN SZÉP! Fogalmam nincsen, hogyan maradhat ki ez az információ életünkből, az oktatásból, a kultúrából!!! 

Köszönöm Neked Antal Vali és Csapata a sok hasznos információt ezen a hagyományos és forradalmi úton!!!! És az olvasók kérdéseit, amielyekből szintén sokat tanultok.   És köszönöm a Berber Beautynak, hogy még közelebb vett önmagamhoz. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 szavazat)

BB fürdősó alkalmazásának gyakorisága

Kedves Fürdőzők! ! Az ülőfürdőt mennyi időközönként érdemes alkalmazni?

Szép napot! Enikő

Értékelés: Nincs
Betty képe

Bázikus fürdősó csodákra képes! 1 hét alatt 5 kiló mínusz!

Probléma esetén (ödéma, ekcéma, száraz bőr, megfázás, de szinet minden betegség esetén is...stb), akár minden nap meglehet mártózni a lúgos vízben.

És, itt szeretnék megosztani egy nagyon pozitív megtapasztalást, ami a családunkban esett meg. Apukámnak egy ideje borzasztóan ödémásodott a lába, valami brutálisan nézett ki .

Tudni kell róla, hogy szívbillentyű műtéte volt, és azóta is szednie kell a gyógyszereit. Mivel én már hónapok óta tapasztalom a bázikus fürdővíz, és a bázikus kencék jótékony hatásait, úgy gondoltam, hogy adok neki egy adag fürdősót, és egy kis üvegcse aloe vera fürdőolajat. Mivel a szíve miatt régóta nem fürdik már kádnyi vízben, így a a lábfürdőt javasoltam neki, azaz minden este tv nézés közben áztassa a lábait a bázikus vízben.

2 nap után már érezte a változást, így megpróbálkozott a teljes testes kádfürdővel. Nagyjából 1 órát áztatja magát benne naponta, utána nem törölközik meg, hanem jól bebugyolálja magát a fürdőköpenyébe és már megy is az ágyba. Állítása szerint úgy érzi, mintha egész éjszaka távoznának belőle a savak izzadás formájában.

Az eredmény: 1 hét alatt 5 kiló mínusz! A külsején is elképesztő a változás! Lement a víz a lábáról, a hasáról, és az arca is sokkal vékonyabb. Elmondása szerint, úgy érzi magát, mint akiról egy malomkő legördült. Könnyebben mozog, és még a sportolási kedve is visszatért, múlt héten már az uszodában úszta a hosszokat . Már kérte a fekete szappant is kipróbálásra .

Érdemes a hétköznapokba beiktatni a bázikus fürdőcsodákat, mert csodásan képesek méregteleníteni, tehermentesíteni a szervezetünket, annélkül, hogy megterhelnénk magunkat. A bőrön keresztül közvetlenül eltudnak távozni a felhalmozódott savak. Éppen ezért írom mindig, hogy a Berber Beauty nem csupán szépségápolás, hanem az EGÉSZ-SÉG-hez vezető út!

Értékelés: Nincs Átlag: 4.4 (9 szavazat)

Méregtelenítő lábfürdő

Egy közösségi oldalon olvastam (VÉÉÉÉGRE, valamire jók...) a sós lábfürdőről, be is vetettem a méregtelenítés alatt. Nekem egyáltalán nem színeződik a víz. Ott heti 3x ajánlották, így 2 naponta csinálom, és himalája sóval. Az orrmosó kancsós arányokat használom, persze egy lavór vízre átszámítva. Lehet, hogy ez kevés? Egy lavór lábfürdőbe mennyi sót tettél apukádnak?

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Betty képe

Bázikus fürdő

Nem feltétlen kell, hogy elszínedződjön a fürdővíz. Ez már nagyon extrém esetekben történik meg.

Egy teli kádnyi vízhez kb. 40-50 deka fürdősót tettünk, amibe az elején még néhány evőkanál szódabikarbóna is került a folyamat gyorsítása végett.

Lábfürdőhöz bőven elég, ha kb. 15 deka sót szórsz a lavór vízbe.

Kellemes fürdőzést! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
Antal Vali képe

Szerintem akár minden nap használhatod, ha úgy esik jól!

Tengervízbe is lehet naponta fürdeni...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)
Mártu képe

Tengervízbe csobbanni nap, mint nap...

Jó is lenne Vali! Eddig talán háromszor nyaraltam tengerparton, és imádta a bőröm. Emlékszem, a hajamról egy hétig nem öblítettem le a rárakódott sót, pedig akkor még mit sem tudtam a Bionom életformáról. Tudom hülyén hangzik, de az én hajam annyira szép tartású lett tőle és be is göndörödött egy kicsit.

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (6 szavazat)

Szoptatás és sófürdő

Segítsetek légyszi! Azon elmélkedem, hogy lehet-e szoptató anyukáknak sófürdőzni. Korábban időnként Himalája sós fürdőben pancsikoltunk, de ilyenkor gyakran nagyon elnehezült érzésem lett, néha a fejem is fájt, gondolom a felszabadult méreganyagok miatt. Szóval mi a helyzet szoptatás alatt a méregtelenítésnek ezzel a formájával?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

BERBER SÓFÜRDŐ szoptatás alatt !

Kedves Kismamák és Szoptatós Anyukák !

Bázikus kozmetikumcsaládunk egy speciális fejlesztés, amely egyedülálló módon ötvözi az évezredes mediterrán testápolási tradíciókat a Peter JENTSCHURA -féle Bázikus Testápolás módszerének alapkoncepciójával. Babára várás előtt, alatt és után is FŐLEG NAGYON FONTOS kihasználni a testápolásunk során az ebben rejlő óriási lehetőségeket, azaz HASZNÁLNI BŐRÜNK KIVÁLASZTÓ FUNKCIÓJÁT, MIVEL A BŐRÜNK A LEGNAGYOBB FELÜLETTEL BÍRÓ SZERVÜNK, AMELY SEGÍTI EGÉSZ TESTÜNKET AZ ÖNTISZTULÁSBAN!

Itt, amit AJÁNLUNK NEKED, EGY ÓRIÁSI HATÉKONYSÁGGAL BÍRÓ, ÚJ LEHETŐSÉG, azzal, hogy fürdőkádadba tengervizet varázsolsz és bázikus iszappakolásokkal, algás készítményekkel kihasználod bőröd fantasztikus adottságát, hogy e bázikus közeggel teremtett ozmotikus környezetben a verejték-és faggyúmirigyek működésének serkentésével segítsük a bőr pórusain át a méregtelenítést.

A szoptatós Anyuka hozzászólásában, amely miatt billentyűt ragadtam, leírja, hogy a Himalája sófürdő használata után fáradtságot érzett. Pont ezért ajánljuk a FOLYAMATOS BÁZIKUS TESTÁPOLÁSRA VALÓ ÁTTÉRÉST, hiszen ez így a LEGSZELIDEBB MÉREGTELENÍTÉSI MÓD, amellyel hatékonyan tudjuk támogatni testünk öntisztító mechanizmusait, a sav-bázis egyensúlyt.

Fontos tudni, amikor elkezdjük a méregtelenítést, rendszerint mindig tapasztalható egy pár napig tartó fáradtság, levertség-érzet, ezt szokták "Méregtelenítési krízisként" nevezni a szakirodalomban, ezután az általában 3-4 napig tartó tünetegyüttes után általában viszont már egy látványos felfrissülés következik, hiszen nemhiába méregtelenítünk, ajándékunk az átmeneti nehézségekért az üde bőrszín, a sima, bársonyos tapintású bőrfelület, a karcsú alak, a ruganyos ízületek, dús hajkorona és erős csontozat !  

"Ennyit" ígérünk...."csak"  !  

DE : ehhez nyílván TENNI KELL !

Nekünk megtiszteltetés ezen az oldalon, a BIONOM elvárásoknak megfelelni, mert számbavéve a hazai natúr termékforgalmazók körét, bizony ANTAL VALI ÉS A BIONOM a  LEGJOBB ! Dícséretnek vennék, ezért biztos 'megrónának' érte, na de mégis .... mutassatok ennél "szívvel telibb sokrétűbb szakértőibb" csapatot... Nem véletlen az sem, ŐK LETTEK A BERBER BEAUTY  ELSŐ MAGYARORSZÁGI TERMÉKFORGALMAZÓI !

A MÉREGTELENÍTÉS NÉHÁNY ALAPSZABÁLYA, AHOGY A BERBER BEAUTY AJÁNLJA :

1. Mindennapos RUTIN legyen kihasználni ezt az ÓRIÁSI LEHETŐSÉGET, azaz csupán kívülről, A BŐRÖD PÓRUSAIN ÁT GYENGÉDEN MEGSZABADULNI A TESTBEN FELGYÜLEMLETT MÉREGANYAGOKTÓL

2. SZELÍDEN, KÖNNYEDÉN, KIZÁRÓLAG A SAJÁT EGYÉNI ÉLETRITMUSODBAN, SZIGORÚAN A TE TESTED EGYEDI JELZÉSEIRE FÓKUSZÁLVA MÉREGTELENÍTS

3. ha sikerül mindennapi testápolási rutinoddá tenni a Bázikus Utat, elég évente tartanod  2 vagy 4  BELSŐ TISZTÍTÓ KÚRÁT, a szakirodalomban, az otthoni Nagytakarításhoz hasonlóan, TAVASZI- ŐSZI  és/vagy TAVASZI-NYÁRI-ŐSZI-TÉLI tisztító kúra javallatokra lelhetünk.

Ezekhez  ANTAL VALI ÉS A BIONOM CSAPAT TANÁCSAIT MINDENKÉPPEN TARTSUK SZEM ELŐTT, tehát KIZÁRÓLAG SZAKIRÁNYÍTÁS MELLETT kezdjük csak el ! Az általunk  kifejlesztett bázikus termékcsalád választható alternatívaként, kívülről a bőröd pórusain át az ozmotikus környezettel, tökéletesen e folyamathoz illeszthetően, képes támogatni a belső méregtelenítést, speciálisan a tisztító kúrák hatékony kiegészítőiként szolgálják bázikus kencéink a teljes méregtelenítési folyamatot.

De a BELSŐ MÉREGTELENÍTÉST KIZÁRÓLAG az ehhez értő szakemberek tanácsai alapján kezdjük csak el, ez nagyon fontos elővigyázatosság, hiszen itt elsődleges a fokozatosság és rendszerben   kezelve, szervről-szervre haladva felépíteni a tisztítás koreográfiáját!

TEHÁT ÖSSZEGZÉS : IGEN ! KISMAMÁKNAK, SZOPTATÁS ALATT KÜLÖNÖSEN NAGYON FONTOS A MÉREGTELENÍTÉSNEK EZ A SZELÍD, KIEGÉSZÍTŐ ALTERNATÍV MÓDJA !

Sajnos megfigyelhető tendencia a MAGZATVÍZ elsavasodása ! Jentschura által ismertetett statisztikai felmérések szerint 50 évvel ezelőtt is még a magzatvíz kémhatása elérte a 8,5 pH-t, jó illatú volt, manapság pedig sokszor szinte bűzös, kellemetlen, alig éri el a 7,5 pH-t ! Sajnos az anya teste egyre inkább elsavasodik, így születhetnek manapság a babák már gombával, ekcémás, allergiás bőrrel !

A Berber Beauty alapvető feladatául tűzte ki ezen problémák segítésére a Bázikus Testápolás, mint szelíd és alapvető eszköz széleskörű bemutatását , választható alternatívaként történő felajánlását a szervezet öntisztító mechanizmusainak támogatására !

Köszönjük a figyelmedet és kérünk kövessétek írásainkat, amelyekben beszámolunk a túlsavasodás egyre súlyosabb problémáiról és felajánlunk egy újfajta testápolási rutint ennek a tendenciának visszaszorítására.

Mélységes tisztelettel : Berbera

 

 

 

 

 

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)
Betty képe

Bázikus fürdő szoptatás alatt

Lehet sófürdőzni a szoptatás alatt is, azonban ügyelni kell arra, hogy csak addig maradj a vízben, amíg számodra kellemes az érzés. És, mielőtt becsobbannál, készíts magadhoz egy óriási pohár vizet, zöld löttyit vagy lúgos vizet. Én a bázikus fürdőt követően iszonyú szomjas leszek, képes vagyok ilyenkot egy húzóra fél liter lúgos vizet legurítani .

A bázikus fürdőnek pont az a lényege, hogy tehermentesíted a szervezeted, és a bőrödön keresztül tudnak távozni a savak. Szóval, próbálj meg inni közben is!

Ha így sem érzed jól magad, akkor ne erőltesd, hallgass a megérzéseidre .

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: