Orrmosó - Neti kancsó - felnőtt (Sóker)

 • Orrdugulás
2.900Ft
4.875
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (32 szavazat)
 • Termékleírás
 • Adagolás / Alkalmazás
 • Egyéb termékadatok
 • Összetétel / INCI
 • Szakirodalom

Orrmosó "Neti kancsó" - felnőtt (Mindennapi Sóterápia)

Kerámia edény, mellyel könnyen és kényelmesen elvégezhetjük az orröblítést.

 Alkalmazása:

 • arcüreg-, homloküreg gyulladás,
 • krónikus nátha,
 • orrjárat kisebesedése, varasodása,
 • felsőlégutak akut megbetegedése,
 • szénanátha legalább naponta kétszer, kezdetben akár óránként is, öblítsük orrunkat - megelőzésre.

Orröblítés:

Készítsünk egy 1% -os oldatot, azaz 1gramm kristálysót oldjunk fel 100 ml langyos vízben. Vagy a telítetett 26 %-os sóoldatból vegyünk ki egy fecskendővel 10 ml-t és tegyük 250 ml langyos vízbe.

Ez a sókoncentráció megegyezik a testnedveink sókoncentrációjával, ezért nincs maró hatása, ellentétben az édes vagy a tenger vízzel.

Töltsünk meg egy orröblítésre alkalmas edényt (orrmosó) az elkészített 1% - os sóoldattal.

A mosdókagyló fölé hajolva helyezzük az orrtusoló csőrét az egyik orrnyílásba. Hajtsuk a fejünket előre és oldalra. Engedjük a sóoldatot az egyik orrnyíláson befolyni és a másikon kifolyni. Végezzük el mindegyik oldalon.

Az orröblítés alatt a száj csukva vagy nyitva is lehet, ahogy kellemesebb. Ha nyitva tartjuk, akkor nem fog hátra csorogni a lé. Ha az orr el van dugulva akkor, hagyjuk az oldatot ugyanazon az orrnyíláson kifolyni. Legyünk türelemmel, néhány orröblítés után az orrjárat szabaddá válik. Az orröblítéssel nem csak az orrjáratokat, hanem az arc és homloküreget is átöblítjük.

Orrmosás után ne rögtön fújjunk orrot és kb.1 órán keresztül ne menjük ki a hideg levegőre.

Az orröblítést naponta többször is végezhetjük.

Gyerekeknél már 2-3 évesen alkalmazható. Fontos, hogy ne erőltessük.

Származási ország: Magyarország

Összetétel: Kerámia

Az orrmosás igazi célja, hogy az orrban lévő szennyeződéseket (allergének, por, gyulladásos váladék) eltávolítsuk, csökkentve a nyálkahártya irritációt, illetve elkerüljük a felülfertőződéseket. Az allergia ellen javasolt a napi többszöri orrmosás, ezzel meggátolva, hogy az allergének az orr nyálkahártyáján megtapadjanak, és folyamatos duzzanatot okozzanak, melynek következménye beszűkült orrfelek, illetve az orrfolyás. Az 1 %-os sóoldattal való orrmosás segíti a nyálkahártya regenerálódását is. 

A speciálisan kialakított kerámia kancsó, ún. "Neti kancsó" eredetileg Indiából származik, a jógát gyakorlók évszázadok óta használják, mivel a segítségével kíméletesen, mégis alaposan meg lehet tisztítani az orrjáratokat, ezáltal könnyedebb lesz az orron át történő légzés.

 

orrpolip

Sziasztok! Olvasom a hozzászólásokat az orrmosó használathoz. És még mindíg nem tudom eldönteni, hogy meg merjem-e vásárolni. A férjemnek már a 9. orrpolip műtétje volt 2 hónappal ezelőtt.  14 évvel ezelőtt kezdődött minden. Az első műtét orrsövényferdüléssel és orrpolippal indult. Azóta volt, hogy 1 évben kétszer is műtötték orrpolippal. Most kb. 3 hete teljesen el van dugulva az orra. Se ki, se be. Teljesen tanácstalanok vagyunk. Se nappal, se éjjel nem tud pihenni. Mindenféle orrsprayt használt már,  a Patikában újat sem tudnak mutatni. Ha valakinek van hasonló problémája és tudna valamilyen tanácsot adni, nagyon megköszönnénk!!

Értékelés: Nincs

Orrpoliposok tanácsát várjuk...

Én csak arra tudok  válaszolni, hogy beszerezd-e a neti kancsót! Azt nem tudom, hogy orrpolip esetén hasznos-e, (ki kellene próbální) , de sosem árt, ha van otthon. Kisebb náthákat, fertőzéseket lehet vele kikerülni, és egyéb okból bedugult orrot kitűnően tisztítani...

Értékelés: Nincs

Orrdugulás

Sziasztok! 

Egy kis segítséget,tippek szeretnék kérni tőletek. A párom orrdugulással küzd ami csak este jön elő lefekvés után. , amellett hogy én már semmit nem alszok mellette mert a száján veszi a levegőt,már őt is zavarja. Sok minden közrejátszik jól tudom,biztos van némi allergiája, még az sem kiárt hogy egy kis orsövényferdülése is bár ez nem bizonyított,na meg autószerelő műhelyben dolgozik szóval mindenből jut neki egy kicsi. Rendszeresen fogyaszt algákat,emóciót stb, illetve az orrmosót is használja de a munkája miatt napi egyszer tudja elvégezni így ezzel lassan haladunk. Nem tudom mit tudnátok ajánlani még aztorrmosás mellé kiegészítésként?? Az angyalgyökér balzsamot már próbáltunk,de az még nekem se segített amikor beteg voltam nemhogy neki.  Teljes a kétségbeesés na meg a kialvatlanság.Előre is köszi a választ. Szép napot nektek!

Értékelés: Nincs

Orrsövényferdülés?

Először is kizárnám az allergia és az orrsövényferdülés lehetőségét. Ezek a legvalószínűbbek.... Az orrsövényferdülésnek pedig nem ismerek más gyógymódját, mint a műtét.

Értékelés: Nincs

Igen tudom az lenne a

Igen tudom az lenne a legbiztosabb, na de egy férfit elcipelni vizsgálatra lehetetlen feladat, már ha csak megemlítem is... Nemtudom mit találjak még ki.

Mindenesetre azért köszönöm a válaszod. 

Értékelés: Nincs

Bármennyire is szeretnénk,

Bármennyire is szeretnénk, diagnózis nélkül semmire sem megyünk. Csak gondoljon bele az a férfi, hogy ha orrsövényferdülés, akkor az már egy kialakult állapot, kenőcsökkel nem lehet rajta segíteni. Viszont így meg nem tudtok pihenni.
Az Ő és a Te, illetve legfőképp a TI érdeketekben csak belátja, előbb-utóbb!

Értékelés: Nincs

Fáj az orrom

Tiszteletem! A segítségét szeretném kérni. 2 napja kezdtem el az orrmosást. Eleinte jó is volt, azonban a legutobbi használat óta nagyon fáj az orrom bal oldala. Lehet bent ragadt viz??? Mit tegyek, mert nagyon fáj! A segítséget előre is nagyon köszönöm.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Milyen sót használtál hozzá?

Szia! 

Milyen sót használtál? Mennyit? Szerintem nem ragadt bele, lehet, hogy túl tömény volt a sót, vagy jó, és kimarta a nyálkahártyádat. 

Ha eléred egy fültisztító pálcikával a fájdalmas részt, akkor kend be valamilyen jó minőségű gyógykenőccsel. Utána pedig hígítsd fel jobban a sót, és ügyelj arra, hogy milyet használsz. 

Értékelés: Nincs

Arcüreg

Köszönöm a választ. Azóta elmentem orvoshoz aki arcüreg gyulladást diagnosztizált, mivel látott váladék csorgást az arcüreg felől. Mindenesetre furcsa az egybeesés az orrmosó használatával.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Arcüreggyulladás

Az arcüreggyulladás egészen biztosan nem alakulhatott ki a kancsótól! Még nem jött egyetlenegy ilyen visszajelzés sem, de elivekben sincs benne logika. Az viszont (szerintem) lehetséges, hogy valami feljebb levő gyulladást próbált kihozni belőled...

Értékelés: Nincs

Igen én is erre gondolok,

Igen én is erre gondolok, hogy valami krónikus, lappangó arcüreg gyulladást hozott most felszínre.

Értékelés: Nincs

Mindennapi sóterápia

Kényelmesen használható ez a kis neti kancsócska. Ürülök, hogy megvettem, mert sokkal könnyebb és gyorsabb átöblinteni vele az orromat, mint a tenyeremből vagy kis tálkábol felszivogatni a sós vizet (volt ahol ezt ajánlották). Azelőtt akár negyed órát is elbíbelődtem, neti kancsóval nincs fél perc.

Napi szinten használom. Könnyebb és felszabadultabb érzetű az orrom, ha sós vízzel át van öblinve. (mielőtt nem használtam, el sem tudtam képzelni a különbséget)

Ha meg vagyok fázva, sokkal könnyebben eltávolítható a váladék az orrból és a melléküregekből is. Amíg zsebkendővel szenved az ember, hogy fújja-fújja, de nem jön ki, addig sós vizes átmosással kisöpri a oda nem illő dolgokat. Segít feloldani és eltávolítani is.

Ha pedig megelőzésre használjuk, akkor meg észrevehetően jobb lesz a szaglás.

Könnyen beilleszthető a napi rutinba, ez a fél perces orr átmosás, ami segíti a napi méregtelenítést.

Saját napi rutinom:

Minden reggel előszőr lekaparom a nyelvemről a lepedéket, átdörzsölöm a fogam himalája sóval, majd neti kancsó segítségével 1% sóoldattal átöblintem az orrom, majd szemfürdőkádban a megmaradt sóoldatban "átforgatom" a szemeimet.

Vígyázat frissítő!

Értékelés: Nincs

Orrdugulásra.

Sziasztok!

A páromnak valószínüleg van egy kis orrsövényferdülése, horkol és nyitott szájjal alszik mert bedugul az orra. Ebben az esetben is segíthet valamelyest az orrmosás?? Nem tudom már mit vegyek neki hogy jó legyen. 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Egy próbát mindenképpen megér

Nincs vele tapasztalatom, de simán el tudom képzelni, hogy javít! regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Sziasztok, mit tegyek?

Sziasztok, mit tegyek? Sós vízzel át mostam az orrom, minden jó volt, szépen átfolyt mindkét orrlyukon. Utána nem erősen kifújom ami benne van és eltelik egy kis idő és úgy bedugul mindkét orrom hogy rosszabb mint előtte volt. Mit csináljak? Koszi! Évi

Értékelés: Nincs

Orrdugulás

Hát én is játam már így! Nálam az volt, hogy fellazította a cuccot, és szinte egyben vált le a nyálkahártyáról és nem fért ki egyszerre...
Hihetetelen, hogy mit ki nem hoz a sósvizes öblögetés...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Orrdugulás

Szia Aromaevi

Tegyél a kancsóba streptococcus homeopátiás bogyót a vizzel higitva és azzal öblitsd

Zsuzsa

 

 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Tisztulnak az orrjárataid

Szia! 

Szerintem majd egyre jobb lesz, ahogy tisztulsz szépen kifelé. Mióta használod? 

Értékelés: Nincs
Eperke999 képe

Ha már só terápia...

Sziasztok!

Mi lenne ha ss vízzel használnánk? Próbálta esetleg valaki?

Mi orrspraynek használjuk már egy ideje orrdugulás esetén.

Köszönöm

Értékelés: Nincs

Gyógyvizes orrspray?

Ebben a S...s vízes orrsprayben gondolkozom most én is a páromnak de nem tudom merjem e? Nem teszünk azzal semmi rosszat? Gyomorgondokra már bevált nálunk de erre még nem mertem kipróbálni.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Nem tesztek rosszat

regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Orrmosásra

Akár azt is használhatjátok és más tiszta ásványvizet is, csak szénsavas ne legyen!

Értékelés: Nincs

PI vízzel?

Sziasztok!

Szeretném én is kipróbálni az orrmosót, mert allergiás vagyok, és sokszor kellemetlen tüneteket okoz.

Dilemmában vagyok azonban, hogy milyen vízzel is mossam az orrom. Olvastam, hogy a csapvízzel nagyon vigyázni kell (nem ijesztegetésnek, én is nagyon meglepődve olvastam, hogy van egy fajta baktérium, ami orron át eljuthat az agyba, és halált okozhat). Rendesen megijedtem, mi tévő legyek. Azt írják, legalább 1-2 percet kell forralni a csapvizet, és akkor elpusztul ez a baktérium.

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek a PI víz hogy működne? Jól teszem, ha azt választom orrmosásra, vagy legyen inkább buborékmentes ásványvíz, amit előtte felforralok? MInden tanácsért hálás vagyok, mert bár nagyon szeretném már kipróbálni az orrmosót, kissé megijedtem most.

Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Milyen vízzel?

Kedves Neo3!

Hogy milyen vízzel mossunk orrot itt Hortenzia válaszában megtalálod. Pi víz is nagyszerű választás. Forralással a baktériumok elpusztíthatók, (az általad említett baciról nem hallottam) de az esetleges szennyezőanyagok benn maradhatnak.

Az allergiáról az antalvali.com-on találsz információkat. Sikeres orrmosást kívánok!

Értékelés: Nincs

Só és víz kérdés

No végre megérkezett a kis "készülékem" :)

Viszont az orrmosáshoz való előkészületkeben még mindig vannak kérdések bennem. Nem vagyok ennyire félős, mint ahogy most lejön a hozzászólásból, de mégis jobb félni, mint megijedni :)

Szóval a vízhez visszatérve. A desztillált víz nem okoz kárt "odabent"? Azt olvastam, inni sem nagyon tanácsos.

A sóval kapcsolatban - a Himalája só "nem ionizált"? Ezt ajánlják orrmosáshoz, de a Himalájáról nem találok semmit, pedig rég óta használom.

Köszönöm a választ, és ne haragudjatok a körülményeskedés miatt! :)

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Ionizált-e a só?

Szia Neo! Maga a só képes ionizálni, de inkább hőhatására. Desztillált vízzel nincs probléma ebben az esetben, hisz nem megiszod. Azért probléma, mert a szervezet nem ismeri fel, így átszalad a tested, viszont pont ezért jó méregtelenítésnél. Remélem érthető? Szeretettel, Hortenzia
Értékelés: Nincs

Köszönet

Köszönöm szépen a választ! Akkor talán a deszt. víz lenne a legjobb megoldás - csak ne lenne olyan drága

Értékelés: Nincs

eros fulfajas + eldugult orrjarat/arcureg natha nelkul

Sziasztok!
Eleg sok porral talalkozunk a munkank soran. A ferjem tobbszor panaszkodott, hogy be van dugulva az orra, nem kap levegot rajta.
Parszor hasznaltunk tengervizes orrsray-t, de kb ennyiben maradt a dolog.
5napja elkezdett fajni a fule es egy kis barnas valadek is folyt belole, amire mindent tettunk mar ami itthon volt. (meleg soparna, hagyma, ezustkolloid, korozsa leve, grapefruit csepp......) Javulas nem jott, sott nott a fajdalom. Egy eros orrfujas utan erzett kisebb enyhulest, de nem szunt meg a panasz.
kiprobaltuk a kancsos, sos vizes orrmosast. Viszont a viz nem tud atfolyni az ornyilasok kozott. Ugyanott folyik ki, ahol bement.  Milyen otletetk van arra, hogy atjarhato legyen a jarat? Abban bizok, hogy ha kiurulne az arcurege a fule is helyre allna. A mosas tobbszori ismetlese vagy esetleg van meg vmi jo trukk?

Értékelés: Nincs

Eldugult orr és fülfájás

Szia!

. Azt tapasztaltam hogy akkor is jót tesz  az orrmosás, ha nem tud átfolyni a sós víz, ameddig elér addig is hat, érdemes többször próbálkozni. Valamint  ha jól esik a meleg akkor a fület továbbra is melegíteni kéne vagy inhalálni ahogyan Hortenzia is írta, mert a meleg átjárhatóbbá teszi a járatokat. Az orrmosásra használt víz mindig kelllemesen hőmérsékletű legyen, sose hideg.

Nem minden fülfájdalomnál jó a melegítés, férjednek jó lenne szakorvossal megnézetnie magát.

 

Fülgyertyákat és a Fülolajat, Angyalgyökérbalzsamot is bevethetitek.

Jobbulást kívánok!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
napfényes képe

gégegyulladás, arcüreg gyulladás kezelésére is bevált

Pár hete makacs gégegyulladásom volt, amitől a hangom is elment több, mint egy hétre. Akkor rendeltem meg végre az orrmosót, bár korábban is szemeztem vele, de mindig volt valami fontosabb, sürgősebb.

Hát tényleg jó! Hunza sóból készítettem langyos oldatot és azzal használtam, kb két hétig napi 2-3x. Mellette sópipáztam is, meg ittam sós gyógyvizet. Nagyon szépen levitte a gyulladást, és kioldotta a gyulladásos váladékokat is az arcüregemből/gégémből.

Szóval, némi homeopátiás szert leszámítva, sikerült antibiotikum és egyéb gyógyszerek nélkül kikúrálni magamat.

Értékelés: Nincs

duzzanat

Szia!

Na azért nem a szó szoros értelmében van duzzanat, csak ha orrmosó kancsózok akkor gyakorlatilag utána kisebb lesz az orrom két oldala. Orrtisztítás előtt kissé szipogok, érzem hogy nem tiszta, Akkor orrmosózhatok naponta többször is?

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Orrmosót naponta többször is lehet használni?

Persze. A leírásban is ott van. wave.gif

Értékelés: Nincs

orr-melléküreg kipucolása

Sziasztok!

Érdeklődnék hogy mit ajánlanátok arra a problémámra, hogy az orr melléküregeim gyakran tele vannak. Ha orrmosó kancsóval kitisztítom akkor szépen kitisztul, de egy kis idő múlva már ismét érzem. Orrmosó kancsó használata után az orrom mellett a duzzanat is rögtön lemegy és ezt az állapotot szeretném legalább estig megtartani. Tudnátok ajánlani valamit ami segítene  melléküregeim tisztán tartásában? Béta Glükán?

Illetve gondolom segít az is ha gőzölök, de ezt mivel tegyem? a jó öreg kamillával?

Milyen természetes gyógymódot tudnátok ajánlani?

Válaszotokat előre is köszönöm: Dorka

 

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Mitől van duzzanat?

Mitől van duzzanat? Mitől van tele az orrüreged? Orvos látta? Nincs polipod?

Ha az orrmosás segít, akkor naponta többször csináld. Ha nem kivitelezhető, akkor tegyél egy flakonba sóoldatot és azt spricceld az orrodba, majd fújd ki az orrodat.

Lehet valami nagyon irritáló dolog van a környezetedben. Valami allergén Rád nézve.

Gőzölés nem ajánlok, mert a duzzanatnak nem biztos, hogy jót tenne a meleg.

Értékelés: Nincs
fhenriett képe

Nem esett elèg szò a vìzröl

Sziasztok...

Kèrlek adjatok tippeket ti milyen vizet hasznàltok az orröblitéshez...Teljesen tanàcstalan vagyok...

köszi

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Milyen vízzel mossunk orrot?

Ami szóba jöhet: tisztított víz, desztillált víz, esetleg ásványvíz. Sima csap víz semmi esetre se! Amire még érdemes odafigyelni az a hőmérséklete. Kellemesen langyos legyen.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

12 éves gyermeknek melyiket

Sziasztok!

A 12 éves kislányomnak szeretnék ormosó kancsót. Tanácstalan vagyok, hogy ezt, vagy a gyermek változatot vegyem neki. Átlagos magasságú, súlya 36 kg.

Köszönöm szépen.

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)
Hortenzia képe

Melyiket válasszam?

Neki lehet, hogy már a nagyobb kellene. Volt, aki írta, hogy gyermeke a felnőtt változatot használja és olyan felnőtt is volt, akinek pedig a gyerek változat jött be. Szóval csak gondolom, hogy Neki már a felnőtt változat is jó lehet.

Ha beruházol egy nagyra, max. megtartod magadnak.  

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Melyik orrmosó legyen?

Szia!

Nálunk az 5 éves és 8 éves gyermekeim is ezt használják. Ennél végül is az orrlyuk mérete a mérvadó, és simán tudjuk használni náluk is ezt a felnőtt változatot.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Nátha, orrdugulás

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy amikor a náthától teljesen el van dugulva az orrom, akkor hányszor lehet próbálkozni az átmosással? Totális a dugulás, már kezdek megőrülni, annyira nem bírom. Mosnám én egész nap is, de hiába, nem folyik át. :(

Segítsetek, mit tehetek, hogy hatásos legyen? Nincs itthon semmim (illóolaj...stb.), amit esetleg bele tudnék önteni a vízbe. 

Köszi előre is!

Móni

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Ha el van dugulva

Áttudom érezni a problémát, hasonló cípőben járok. Annyiszor próbálod, ahányszor csak akarod, de én mondjuk mást is bevetek. Angyalgyökérbalzsam, infra lámpa, milliméterterápia, inhalálás, gyógyteák (pl. körömvirág, kakukkfű, hárs). Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy lehet kevés lesz az orrmosó, ha totál el vagy dugulva.

Ha semmi nincs otthon, akkor esetleg inhalálhatnál. Valami teafüved csak van? Azt kapsz bármelyik gyógyszertárban. Vagy só vizes oldattal is lehet inhalálni és szerintem gargalizálj is.

Jobbulást Kívánok!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Adri88 képe

Hatalmas ötletem támadt! Orrcseppkárosultak figyelem!

Sziasztok!

Azon gondolkoztam, hogy hogyan lehetne az orrmosás hatékonyságát növelni orrcsepp károsultak esetében, és az jutott eszembe, hogy milyen jó lenne Emóciót tenni az 1%-os Himalája sóoldatba. Ezáltal a jótékony bacikat is bevethetnénk a gyógyulás érdekében. Ők úgyis mindent helyrehoznak, kipucolnak, rendbe tesznek, ezért szerintem érdemes volna arra a területre irányítani őket, hadd dolgozzanak. Szerintetek ez milyen ötlet? És vajon mennyit kéne beletenni? Én 1 mokkáskanálnyira tippelek, azzal próbálnám ki. 

Jó éjt!  Adri

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

még mindig orrmosás:-)

Szia Adri!

Én is kipróbálom ezt az Emóciós turmixot Én nyírfavízzel túrbóztam fel eddig az orrmosást és nagyon szuper a hatása 

Szeretettel: (egy másik) Adri

Értékelés: Nincs
Adri88 képe

Turbós orrmosás

Kedves Adri és Hanae!

Szuper ötlet a nyírfavíz, felvettem a listámra! Egyelőre az Emóciót vetem be, a kettőt nem akarom összekeverni, hadd dolgozzon egyszerre (mármint egy orrmosás alkalmával) csak az egyik.

Hanae! Örülök, hogy bevált az orrmosás. Nekem is hasonló tapasztalataim voltak a sima orrmosással: elfojtotta a kezdődő náthát, torokgyulladást. Az orrmosó szerintem a házipatika része kellene, hogy legyen mindenkinél.

Az Emóciós orrmosást egyelőre én tesztelem, mert a párom ismét "pasi", és kételkedő. Szóval most én tesztelem, és szeretném neki bebizonyítani, hogy életben maradok tőle, és a mellékhatásaként exra ellenálló leszek a téli fertőzésekkel szemben.

Kíváncsian várom az Emóciós tapasztalataitokat!

Adri

Értékelés: Nincs
Hanae képe

Orrmosó teszt

No, már egy hete "turbózom"  az orrmosóvizemet. Eddig kifejezett változást nem tapasztaltam, kellemetlenséget nem okozott - megfelelő adagolás mellett, mert ha meglódul az üveg az már nem kellemes :)) Mivel nem szeretem önmagában az emóció ízét, féltem, hogy az orromban sem fogom szeretni, de láss csodát, ott nem igazán zavart.  Ti mit tapasztaltatok?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Adri88 képe

Emóciós orrmosás tapasztalat

Szia Hanae!

Most már több mint egy hete tart az Emóciós orrmosós kalandom. Semmilyen kellemetlenséget nem éreztem én sem. Különösebb pozitív hatásról sem tudok beszámolni, mert nekem eleve nem voltak tüneteim. Annyit azonban megállapítottam, hogy az elején felszaggatott bizonyos lerakódásokat, mert öblítés után nagyobb mennyiségű váladék ürült, tüsszögtem is utána, és bizsergett minden odabent, tehát beindult valami tisztulás (lehet, hogy volt egy kis kósza bacim). Aztán ez abbamaradt.

Az igazán jó "kísérleti alany" a párom volna, mert ott van bőven mit rendbe tenni, de ő egyelőre még barátkozik a gondolattal, hogy Emóciót juttasson az orrába. Mindenképp be fogok számolni az eredményekről, amint belevág.

Én a szokásos 1 dl víz + 1 gr Himalája só oldatba teszek 1 mokkáskanálnyi Emóciót. A só és az Emóció szerintem megférnek egymás mellett, ahogyan szerintem minden megfér az 1%-os sóoldattal, ugyanis a szervezetünk is ezt a koncentrációt alkalmazza  - nem véletlenül öblítünk mi is ezzel az aránnyal. A könnyünk is egy ilyen oldat például, ezért is nem csíp a sima orrmosó oldat, ha véletlenül belekerül a szembe - volt szerencsém kipróbálni, mikor a kezdetek hajnalán bénáztam a helyes technikával .

Még egy gondolat: felmerült, hogy milyen vizet használjunk. Én eddig langyítottam magamnak az Emoto-féle Szeretetvizemből, most azonban, hogy már Emóció is kerül a keverékbe, nem bajlódom a langyítással, hanem sima langyos csapvízzel dolgozom, az Emóció úgyis elintézi azt is.

Adri

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
paripa képe

Emóció és só együtt? külön?

Szia Hanae!

Látom, kipróltad Emócióval az orröblítést. Együtt használtad a sóval? 

Nekem ez kicsit olyan, mint aki ecetet tesz a mosószerhez, sav és lúg együtt nem annyira ügyes, inkább utána kell az ecet. Én itt is inkább külön gondolnám az Emóciót és a sót, előbbi bacikultúra, utóbbi fertőtlenítő hatású....., ezért is nem ajánlották soha együtt a GrapeVitalt az Emócióval, ellenkező hatásuk miatt.

Szóval, Te együtt használtad a két dolgot, az orrmosóvízbe? Nem tartanád jobbnak külön használni? Én még csak sósan öblítettem, azt rendszeresen, és kiváló volt. 

Szeretettel Adri

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Hanae képe

Só és/vagy emóció?

Kedves Adri!

Én sóval együtt használtam az emóciót. 2 dl vízhez tettem 2 g sót és kb. negyed teáskanálnyi emóciót. Őszintén szólva eszembe sem jutott só nélkül magában az emóciót használni, mivel só nélküli vízzel orrot mosni akár kellemetlen tud lenni.

A próba kedvéért ma úgy fogom csinálni, hogy előbb emóció+vízzel, majd só+vízzel mosok orrot és beszámolok az eredményről. :)

Valójában azért próbálkozom meg az emócióval, mert mint  Adri (Adri88) párja, én is beleestem annó abba a csapdába, hogy nagyon sok orrcseppet használtam. Most ezzel igyekszem helyreállítani a dolgokat odabenn. :)

Egyébként... ha jól gondolom, a manju sóban is van EM, nem igaz? Ha mégsem válik be az emóció, akár azzal is meg lehetne próbálkozni. :)

(Rákerestem a neten, hogy a google mit dob ki orrmosás címen és megdöbbenve láttam, hogy emberek 30gr sót+egy műanyag palackot 4000 forintért adnak, mint gyógyászati eszközt. Sőt, továbbmegyek: ~300 g tasakokba csomagolt sóért 6900 forintot kérnek el..)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
paripa képe

Ha jók együtt, akkor biztos használ

Kedves Hanae!

Igen, Betty szerint is működik együtt a H.só és az Emóció.

Tudod, én úgy gondoltam, kiütik egymás hatását, mint a GrapeVital <-> Emóció is, de úgy látszik, szerencsére itt nincs erről szó! Akkor használd bátran együtt, ha jó...

Szeretettel Adri

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Hanae képe

Inkább nem javaslom

No, kipróbáltam a só nélküli emóció+víz kombinációt és... nem javaslom! Nagyon marta az orromat és nem akaródzott átfolynia a víznek (igaz, mivel mart, annyira nem erőltettem a dolgot).

A só+víz+pár csepp emóció most sem okozott gondot (meg persze a víz+só sem:)). 

Szép napot nektek. :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
Betty képe

Himalája só és az Emóció

Szerintem megférnek együtt, hiszen a Bioemsan tusolósóban és a sószappanban is együtt vannak az effektív mikroorganizmusok a sóval .

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
paripa képe

Meggyőztél Betty, ha működik

Meggyőztél Betty, ha működik együtt, akkor biztos használható!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Hanae képe

Orrmosás emócióval

Kedves Adri!

Ez egy érdekes ötlet, szerintem én is kipróbálom. :) 

Nekem nagyon bevált az orrmosás és nem csak az éjszaka fellépő orrdugulás ellen - volt, hogy elkezdett kaparni a torkom, gyorsan átmostam az orrom, torkom sós vízzel + illóolajokkal és másnapra kutya bajom sem volt. :) Pedig régen milyen torokfájós voltam!

Hanae 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty képe

Adri! Lassan felcsaphatsz Tanácsadónőnek!

Csak ámulok és bámulok! Szuper ötlet!!! Az 1 mokkáskanál reális .

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Adri88 képe

Válasz Bettynek

Köszönöm Betty! Nagyon élvezném a Tanácsadónősködést, az biztos.  Csak ahhoz még rengeteget kell tanulnom, de már folyamatban van, nem is tudnék leállni, mert elvarázsolt ez a Bionom Világ, az a sok csoda, ami benne rejlik.

Ezt az öblítést meg ki fogjuk próbálni így a páromnál, és be fogok számolni a fejleményekről.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty képe

Adri és a bionom jövő

Mi is folyamatosan tanulunk, olvasunk, máshogy nem is lehet ezt a feladatot vállalni. Nagyon szeretjük az olyan embereket, akik hajlandóak tenni a változásért, szívesen tanulnak, kreatívak, vannak ötleteik, és ezeket nem is tartják magukban. Figyelem az írásaidat, és nagyon tetszik, ami belőled sugárzik.

Úgyhogy nem viccből írtam a tanácsadónői lehetőséget!

Megkereslek e-mailben, ha nem bánod! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

SOS kérdés orrmosókancsóról

Sziasztok!

Elkezdtem használni az orrmosókancsót az általatok ajánlott himalája sóval, és nagyon jó is volt, de kb egy hete azt érzem mintha az orromat és a orrom feletti részen a homlokomat valami kissé marja. Azóta a kancsót sem tudom használni mert ha csak sima vizet öntök bele akkor is mar. Olyan mint amikor az uszodában a klóros víz belemegy az orrba, és olyan kellemetlen maró érzés. Szóval mit rontottam el? Mit csináljak? Kissé azóta a homlok és melléküregem is duzzadt. Segítsetek kérlek!

Dorka

Értékelés: Nincs
santin képe

orrmosás Dorkának

Kedves Dorka!

Én is nemrég kezdtem el az orrmosó használatát!

Elolvastam előtte a  könyvet. Ha valóban csak egy csipetnyi sót tettél a kancsóba, amit 3/4-ig öntöttél akkor biztos nem az a probléma, hogy túl tömény lenne az oldat. A két gr. só azért látványos mennyiség.... én sem mérem már a gyerkőcöknek és magamnak ki a sót, csak szemmértékre.

A könyv azt írja, hogy langyos vízzel mossunk orrot és semmiképpen ne csap vízzel. VAgy tisztított vagy jó min. ásványvizet használjunk. Én utóbbit teszem. Akár a nyelvünkre is lehet egy keveset önteni íz-hő ellenőrzés végett. A testhőnél kicsit melegebb kellemesebb az írás és szerintünk is!

fél liter vízhez ír egy teáskanál him. sót. (0,9%-os oldatot kapunk, ami megyegyezik a vér sótartalmával.  Azt írja, hogy érezni kell hogy sós de ne annyira, mint a tengervíz. És orrmosás után nagyon fontos az orrszárítás! Ha ez nem történik meg vagy nem megfelelő, akkor  idézem" néhány óra múlva megfázásos tüneteket fogsz benne érezni. Mi több, a mellékjáratokban és a fül-torok csatornában visszamaradó szennyezett víz fertőzés forrása is lehet" Fontos, hogy kicsepegtesd az orrodból a vizet. Előre kell dőlni csípőtből, orrhegyed a padlóra mutasson és hagyd hogy kicsöpögjön a víz. Közben 10X léglegezz be a szádon és ki az orrodon. Majd mgé mélyebbre dölj előre, úgy hogy az orrod a térded felé mutasson ismét 10X lélegezz az előbbi módón és hagyd, hogy kicsöpögjön a víz. Majd felegyenesedve töb óvatos, de gyors fújtató légzést végezz az orrodon keresztül. szívd be a levegőt mindkét orrlyukadon, majd ki vmivel erősebben. Majd zárd el a jobb orrlyukadat és csak a ballal ismételd ugyanezt. Aztán váltás. Majd végül 10X figyelmesen lélegezz ki és be mindkét orrlyukon. Ha még mindíg nem érzed teljesen száraznak az orrodat akkor ismételd meg a lépéseket!

Üdv.

zsanett

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

neti használata

Kedves Zsanett!

Köszönöm szépen a segítséget. Mostantól próbálom betartani amiket leírtál.

Dorka

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta képe

Milyen hígításban

használtad Dorka?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Sós oldat hígítás

Szia!

Őszintén sosem mértem pontosan. Kb háromnegyedig engedtem a kancsót vízzel és egy piciny csipetnyi sót tettem bele. Lehet h egyik alkalommal erősebbre csináltam az oldatot?Ha igen akkor mit tegyek? Mert amúgy nagyon használnám. Dorka

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty képe

Orrmosás

Lehet, hogy egy picit töményebb lett, és megmarta a sós víz a nyálkahártyádat. Most pár napig ne használd az orrmosó kancsót. Ha van sheád, akkor egy picit kenj bele az orrodba. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
santin képe

orrmosás és fülfájás

Sziasztok!

Most  próbáltam ki az orrmosó kancsót. Az egyik oldalon teljesen jól ment a másikon kicsit megakadt a dolog, de lehet, hogy azért, mert nem figyeltem, hogy nem votl már sok benne! Ahogy végeztem, kifújtam az orrom és elkezdett kicsit fájni a fülem. Voltaképpen a gyerekeknek szeretném csinálni csak gondoltam előtte kipróbálom... Okozhatja ez a fülfájást? Esetleg feloldott vmit és azért van? Most még ezt az oldalt még egyszer átmosom, mivel ez nem sikerülhetett teljesen jól, hogy lefogyott az oldat. Ha esetleg a gyerkőcöknél is lesz ilyen - a nagynak volt már fülgyulladása- akkor mossuk át még egyszer az orrát vagy nem szükséges, de lehet naponta 1-2X folytatni?

köszönöm

Zsanett

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

orrmosókancsó helyes használata

Szia!

Ha nincs elég oldat a kancsóban, az nem ok, hogy megakadjon. Inkább a váladék akasztja meg. Elvileg orrot kimondottan az orrmosás után nem javasolt fújni. Ha mégis szeretnél, akkor csakis az egyiket egyszerre és az orrmosás után végy egy nagy levegőt, fújd ki és utána fújj orrot, de mint írtam egyszerre csak az egyikből.

Kérlek tanulmányozd a videót és a hozzászólásokat, szerintem másodszorra már profi leszel.

Szép napot!
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
santin képe

Orrmosó kancsó

Kedves Hortenzia!

Köszönöm a választ! A fülfájás teljesen elmúlt a második mosás után.:-) Igazság szerint nem bírom megállni, hogy ne fujjam ki az orrom:-( de igyekszem.

A kisebbik fiam engedte végül az orrmosást és ő autómatice ahogy végeztünk szépen vett egy  nagy levegőt és kifújta ami a nóziban maradt:-)

Köszönöm áttanulmányzom még egyszer a dolgokat!

Üdv,

Zsanett

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
szilvike85 képe

orrmosó kancsó

Sziasztok!

Már megrendeltem az orrmosót és egyelőre arra várok, hogy beérkezzen, de szeretném a véleményeteket kérni. Az utóbbi időben olyan érzésem van, mintha folyamatosan el lenne kicsit dugulva az orrom, de nem tudom kifújni, ugyanakkor a szaglásom is lecsökkent. Nincs róla tudomásom, hogy allergiám lenne és orrspray felhasználó sem igazán voltam soha. Vajon ezen a tüneten tud-e majd segíteni az orrmosó kancsó? Nagyon bízom benne, ezért is rendeltem meg kérdezés nélkül. De mivel most várnom kell a kipróbálással, kicsit türelmetlen lettem és nagyon érdekelne a véleményetek.  

Szilvi

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

eldugult orr

Szia!

Hát így látatlanba azt mondom, segíthet, de nem látok bele az orrodba és ha belelátnék sem tudnám, mert nem vagyok orr, fül, gégész.

Állhat a háttérben orrnyálka duzzanat, polip, ciszta, stb., de nem akarlak ijeszgetni. Sok esetben segíthet az orrmosó kancsó, az biztos, hogy nem hiába vetted, így a náthás időszak előtt. Ha tartósan fenn áll ez a helyzet, lehet meg kéne mutatni egy szakembernek.

Remélem csak egy kis nátha áll a háttérben és pikk-pakk rendbejösz.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
szilvike85 képe

Kedves Hortenzia!Köszönöm

Kedves Hortenzia!

Köszönöm villámgyors válaszod. Én is azt gondolom, hogy semmiképpen sem volt hiábavaló megvenni. Jön a hideg, a náthás időszak, mindenképpen hasznos kis eszköz lesz a családban.  Most láttam, hogy elkészült a csomagom, úgyhogy hétfőtől már tudom tesztelni a kancsót. Adok neki egy kis időt, és ha mégsem múlik, mindenképpen szakemberhez fordulok. Köszönöm a korrekt tájékoztatást és a kedves szavakat.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Neti orrkancsó dicsérete

Sziasztok!

 

Ma vettem át az orrkancsómat, most próbáltam ki. eddig egész életemben orr melléküregeim ha nem is gyulladásban, de duzzadtak voltak állandóan. Amint átmostam, rögtön kitisztult az orrom, és kívülről is meglátszott, mert keskenyebb lett az orrom,  mivel lement a duzzanat. Szóval esztétikailag sem utolsó. Mostantól minden nap használom!

 

Dorka

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Gabriella Horváth képe

Sikeres Orrmosó

Ma reggel enyhe feszülést éreztem az arc és homlok üregben, alig vártam már hogy bevessem a neti kancsót. Az eredmény magáért beszél a feszülés megszűnt. Csak ajánlani tudom. Nekem bevált.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: