Természetes anyagokat tartalmazó,citromolajjal illatosított karkötő (BUGSLOCK)

 • Rovarcsípés
 • Szúnyogriasztás
0Ft
3.770835
Értékelés: Nincs Átlag: 3.8 (24 szavazat)
 • Termékleírás
 • Adagolás / Alkalmazás
 • Egyéb termékadatok
 • Összetétel / INCI

Illatosított karkötő (BUGSLOCK), Beige, Kék, Zöld, Narancs, Rózsaszín, Sárga

Természetes anyagokat tartalmazó termék.

A citromolajjal átitatott illatosított karkötő a testhőmérséklet hatására folyamtosan illatfelhőt képez. A karkötő mérgező, egészségre káros anyagot nem tartalmaz, kizárólag természetes alapanyagokból készül.

Használat:

 1. Tépje le a tasak tetejét a első, szaggatott vonal mentén, így a tasak visszazárható marad. Vegye kia karkötőt és erősítse a kapocs segítségével a csuklójára vagy a bokájára. A tasakot őrízze meg!
 2. Használat után helyezze vissza akarkötőt a visszazárható tasakba. Napi 2-3 órás használat mellett a karperec akár egy hétig is használható, hatása a csomagolásból kivéve az első 12 óra során a legerősebb.
 3. Vigyázzon arra, hogy a karkötő ne érintkezzen a vízzel, mert csökkenti a hatékonyságát!

szunyog_es_kullancsriaszto_karkoto1.png

A BUGSLOCK illatosított karkötő kifejlesztésénél a legfőbb célkitűzés az volt, hogy csak és kizárólag természetes alapanyagokból álljon. Mindezek mellett a könnyű kezelhetőség és praktikusság volt még nagyon fontos számunkra. E termék használatával nem lesz szükség a 2-3 óránkénti kenegetésre vagy spray használatára, egyszerűen csak fel kell helyezni a csuklóra vagy a bokára és kész!

szunyog_es_kullancsriaszto_karkoto2.png

A BUGSLOCK illatosított karkötő semmiféle vegyi- és emberre vagy a környezetre veszélyes anyagot nem tartalmaz. Ezáltal 100%-os biztonsággal használhatja bárki a felnőttektől a csecsemőkig. Használatát különösen ajánljuk a természetben, vízparton. Nyugodt szívvel ajánljuk trópusi országokba utazóknak.

Hatóanyagai kizárólag növényi eredetűek, a termék NEM tartalmaz ún. dietil-toulamidot (DEET), mely más hasonló illatosított karkötők fő hatóanyaga. Ezt a vegyületet az amerikai hadsereg fejlesztette ki a 2. világháború idején, amelynek egyébként jellegzetes kellemetlen illata van, súlyos mellékhatásokat okozhat főleg kisgyermekeknél és időseknél. Mellékhatásai a következők lehetnek: a toulamid a bőrrel érinkezve könnyen bejuthat a szervezetbe, ami súlyosabb esetben agyi károsodáshoz, mentális zavarokhoz, szív és érrendszeri megbetegedésekhez, bőrirritációhoz esetenként akár agyvérzéshez is vezethet.

szunyog_es_kullancsriaszto_karkoto3.png

A BUGSLOCK illatosított karkötő azonban gyakorlatilag ugyanazzal a hatásfokkal használható, mint a többi vegyszerrel készített illatósító karkötő, de ezt a hatást kizárólag növényi hatóanyagokkal éri el.

A citromfű illetve a trópusi Neem fa kivonata a toulamiddal ellentétben az emlősökre és a környezetre egyáltalán nem veszélyes, mivel nincs, mérgezõ dózisa és a környezetben 100%-ig lebomlik, káros anyag visszamaradása nélkül.

A BUGSLOCK illatosított karkötő használata rendkívül egyszerű és praktikus. A termék visszazárható alumínium tasakban kerül forgalomba. Egyszerűen csak a csuklóra vagy a bokára kell felhelyezni, ezután kb. 12 órán keresztül biztosítja az illatosítást. Amennyiben csak 2-3 óráig van rá szüksége a visszazárható tasaknak köszönhetően akár egy hétig is használható.

szunyog_es_kullancsriaszto_karkoto4.png

 

szunyog_es_kullancsriaszto_karkoto5.png

A BUGSLOCK illatosított karkötő egy életérzés!!! Olyan, mint Zippo öngyújtóval rágyújtani (ez utóbbi persze az egészségre sokkal ártalmasabb), vagy éppen Harley Davidsonnal pöfögni a 69-es úton!

A BUGSLOCK illatosított karkötő kitartó viselése növelheti a boldogság hormon mennyiségét a szervezetben. Viselésének abbahagyása gyorsíthatja a szomorúsághormon termelést.

szunyog_es_kullancsriaszto_karkoto.png

6 hónapos kórtól kisgyerekek is használhatják!

Figyelmeztetés:

 1. Allergiás tünetek (bőrpirosodás, bőrkiütés, viszketés) esetén kerülje a karkötő használatát!
 2. Ha a citromolaj szembe kerülne, langyon bő vízzel öblítse ki!
 3. Csecsemők esetében a karperecet bokára, ne közvetlenűl a bőrre, hanem ruhára, zoknira helyezzék el! A karkötő ne érintkezhessen a csecsemő szájával, szemével!

Nettó tömeg: 3 g

Származási hely: Korea.

Összetevők:

 1. 100%-ig természetes növényi olaj, citromolaj, levendulaolaj, 30%w/w
 2. Textil (Ultra Micro Fiber) 70%

De jo, hogy megtalaltam!

Tapasztalatok szerint, mindket kezre kell tenni?

Értékelés: Nincs

Karkötő szúnyog ellen.

Úgy tudom, hogy elég egy csuklóra, de engem annyira szeretnek a szúnyogok, hogy mindkettőre szoktam!

Értékelés: Nincs

Ez a termék régebben nem

Ez a termék régebben nem citrom illó-s volt hanem citronellás. Annak én nem annyira bírom az illatát, a citromét viszont igen. Az imént  olvastam alább, hogy valaki citrom illó-val kenegetné magát szúnyog ellen a citronellás karkötő használata helyett. Nem tudom hogy okos dolog e ez...? Lehet hogy én vagyok kicsit lemaradva? Borga

Értékelés: Nincs

Citromolaj volt?

Megnéztem a legrégebbi verziót ennél a terméknél, és abban is a citromolaj volt az egyik illóolaj.
Arra gondolsz, hogy a citomolaj fényérzékenyít? Igen, de ezt nem a bőrödre kened, hanem a szalagon illatozik!

Egyébként én arra gondoltam, hogy a szúnyogok általában este támadnak, ha akkor kened magadra a bőrödre, a nap már nem fontos tényező... Másnapra meg, ha nem is mosod le, az illó tulajdonságánál fogva elpárolog.... Szerintem

Értékelés: Nincs

Kullancs v. szúnyogriasztó?

Sziasztok!

Ez kullancsriasztó is? Szeretnék rendelni...Hatásos a szúnyogok ellen? Próbáltátok? Nagyon szúnyogos helyre megyünk a férjemmel és kismamaként csak vegyszermentes dolgot próbálnék ki. Van itthon MediNatural citromillóolajam is, azzal bekenhetem a bőrömet? Vagy inkább ne? Amúgy most ezt a citromolajat wcillatosítónak használom,belecsepegtetek 1 cseppet a wc-be és isteni az illata,még a folyosón is érezni.

Köszönöm!

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)

Kullancsra..szúnyogra

Ha elolvasod lejjebb az olvasók tapasztalatát, talán az a legjobb meggyőzés.
Sokan használják szúnyog ellen.
Az általad említett citromolajat közvetlenül és töményen bőrre nem ajánlanánk. Én inkább testápolóba, testolajba keverném, és azzal kenném be magamat. Illóolajok közül a verbéna is nagyon jó szúnyog ellen.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Tegyük tisztába

Kedves Pálma,

Akkor szúnyogok ellen olajba keverve jó lehet a Medi Natural citromolaj is bőrre kenve? Jól értem? És az úgy jó,ha nem keverem külön össze,hanem beolajazom magam és azonnal rácsepegtetem a bőrre az illóolajat ? Köszi

Értékelés: Nincs

Ki kell próbálni.

Ha megnézed a természetes anyagú szúnyog-kergető szereket, többnyire ezekből állnak:citrom, citromfű, verbéna, levendula, stb. Ezek külön külön is űzik a rovarokat. Nekem a verbénával vannak jó tapasztalataim, de tudom, hogy a citrom is jó. Viszont bőrre kenni csak nagyon nagy tisztaságú olajat kennék, inkább a Farfalla citromját ajánlom.
Mindenképpen olajba vagy krémbe csepegtetném és elkeverném, mert így egyenletesen kerül a bőrödre. Ha külön kened, egyes helyeken nagyobb koncentrátumban, töményen maradhat, és irritálhatja a bőrt. Egyébként is ajánlatos kipróbálni előbb, mert bárki lehet érzékeny az illókra!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kullancs ellen

Köszönöm.Mindig elolvasom :) ,de az nem derül ki,hogy kullancs ellen véd e.....Arra is jó? Köszi

Értékelés: Nincs

Kullancs ellen jó?

Kérdezzük meg az olvasókat, mert nekem erre nincsen tapasztalatom, Engem a kullancsok békén hagynak, lehet, hogy a karkötő miatt?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Melyik kullancs-és rovarűző?

Sziasztok! Mennyi ideig hatékony ez a karkötő? Másfél éves kislányomnak és magamnak venném. Egyébkent varandósan is hasznalható? És hogy kell felfrissítesni? Mennyi csepp kell ra? És milyen olajokból? Neztem a Stadelmann rovarűzőjet vagy a Farfalla citronellát? Vagy esetleg ezek magukban is hazsnalhatók, karkötő nelkûl? Olvastam, hogy hazilag is lehet spray-t keszíteni belőlük? Ezt hogy kell? És ilyenkor közvetlenûl a bőrre kell fujni? Köszönöm!

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)

Karkötő szúnyog ellen...

Megpróbálok sorban válaszolni a kérdéseidre:

 • Az adatlapon az alkalmazás fül alatt ez olvasható:Használat után helyezze vissza a karkötőt a visszazárható tasakba. Napi 2-3 órás használat mellett a karperec akár egy hétig is használható, hatása a csomagolásból kivéve az első 12 óra során a legerősebb.
 • Használható várandósan is.
 • Úgy kell felfrissíteni, hogy illóolajokkal itatjuk át. Azokkal, amik az összetétel fülecske alatt vannak felsorolva.1-2 csepp elég alkalmanként.
 • A Stadelmann rovarűzője, vagy (még ajánlom az Argitalét és a Medinaturálét) magában is használható, természetesen.
 • Házi rovarűzőt úgy készíthetsz, hogy a  fenti termékekben található illóolajokat/összetevőket összekevered.
 • Igen a bőrön hatnak, oda kell fújni, de hajra és ha esetleg érzékeny vagy az illók valamelyikére, ruhára is fújhatod.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Szúnyog- és kullancsriasztó kisdednek

Sziasztok!
Másfél éves kislányomnak keresek szúnyog- és kullancsriasztót. Az ultrahangos, elektromos készülékekről mi a véleményetek?
Mit ajánlotok?
Köszönöm válaszotokat előre is.

Üdvözlettel: Aranka

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Szúnyogriasztó

Az ultrahangos készülékről nincs tapasztalatunk. A lakásban működtethető elektromos rovarriasztókról sem.

Szúnyogüző oldat, illatosított karkötő, vagy a Stadelmann rovarűző olaja, ezek jutnak most eszembe, mint jó választások!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Bugslock frissítése

Sziasztok!

Olvastam a hozzászólásokat, olvastam, hogy különböző illóolajakkal meghosszabbítható a karkötő élettartama.

Van itthon még a régi tihanyi levendulám , melléje a Blueberry citrom illóolaja? Vagy inkább a Farfalla citrom-eukaliptusza? (a citronella látom aug. elejére várható, az késő...)

A másik kérdésem a Medinatural szúnyogűző olaja, ez csak "illatosításra" ajánlott, vagy esetleg ez is mehet a karkötőre?

Előre is köszönöm!

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
epermami képe

A szúnyogriasztó karkötőre

az általad felsorolt összes illóolajból tehetsz Gabi!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Köszönöm!

Majd beszámolok a hatékonyságáról én is, 5-en fogjuk "tesztelni"

Értékelés: Nincs

Állítható-e a szúnyogrisztó karkötő?

Ez a karkötő állítható? Egy másfél éves kislány bokájára/csuklójára is rá tudom tenni, nem lesz túl nagy?

Ha "fel akarom frissíteni", citronella-levendula-teafa olajból egy-egy csepp megteszi? Vagy ha napon is akarjuk használni, akkor a citronellát hagyjuk inkább? Azt olvastam, az fényérzékenyít. Köszi a választ!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty képe

A Bugslock karkötő állíthatósása

Igen, állítható, bár szerintem a legutolsó lyukba téve is nagy lesz rá. Viszont nagyon gyorsan megoldható a dolog, fúrtok rá egy lyukat és már kész is a megfelelő méret.

Frissíthetitek a felsorolt illókkal, a citronella is maradhat, hiszen a karkötőre kell cseppenteni, ami tökéletesen felszívja.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

köszi

Köszönöm Betty, holnap veszek is!

Értékelés: Nincs

rovar elleni karkötő

Sziasztok! Kérdésem, hogy 4 éves gyereknek elég csak a bokájara tenni, vagy biztos ami biztos alapon a csúklójára is tehetek? Vagy kettő már sok? Mennek egész napos kirandulásra az erdőbe az óvódával, és hát ugye nem biztos hogy az óvónénik folyamatosan fogják fújni őket kullancsriasztó sprayvel! Köszönöm! Zsani

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)

rovar riasztás

Szia! Nyugodtan tehesz több helyre is ilyen "karkötőt". Jobb ha nem fújják őket kullancsriasztóval, mert abban komoly vegyszerek is lehetnek... A kubeba illóolajat sem szeretik a rovarok, ezt lehet higítani és befújni akár a ruhát is!

Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (3 szavazat)

Kullancs riasztó.

Az unokámat úgy befújták kullancs elleni spray-vel az ovodában, amikor mentek erdőbe kirándulni, hogy még a haja is tiszta ragacs volt. Hiába mosta meg az anyukája, napokig büdös volt. Megértem én, hogy kell a kullancs elleni védekezés, de nincs valami modernebb módszer? De van!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kullancs ellen?

Igen pont a hozzászólásod felett ajánlja Tündi a kubeba illót, lejjebb pedig Pingalló a citronella-rózsamuskátli illóolajkeveréket! És még jó illatú is lesz a gyermek, nem ragad a hajába az olaj!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kullancs ellen

Sziasztok! 5 és másfél éves lányaimnak szeretném a legjobb kullancsriasztót, erdő mellett élünk kb. 500 m-re, bár a kertünkbe nincsennek fák, viszont járunk kirándulni. Adjatok tanácsot mit válasszak. Én a karkötőre gondoltam, mivel fehérbőrüek és most rendelném tőletek valamelyik naptejet, muszály kennem őket. Mit javasoltok?  Illetve amit javasoltok arról irjatok már picit bővebben mert olvasok én vissza de rengetek az információ. ( gondolok itt arra, hogy pl. a karkötőhez kell frissitő olaj stb.) Tehát amit javasolnátok arról még pár szót a használatról.

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)

Kullancs ellen

Még jó szívvel tudom ajánlani a Citronella-rózsamuskátli illóolajkeveréket, melyből a rázókeverékkel be is kenheted őket és/vagy a spray-t a ruhájukra fújhatod.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Kardos-Lőkös Melinda képe

Kullancs ellen + napvédelem

Szia! 

Időnként érdemes lehet citronella illóolajjal átitatni. Lejjebb olvashatsz is egy tapasztalatot a Farfalla citronella illóolaj hatásosságáról. 

Többféle naptejből is választhatsz, sőt, belsőleg is érdemes gondoskodni a napvédelemről. Linkelek neked egy cikket, amelyben szuperül össze vannak szedve a napvédelemmel kapcsolatos információk: részletezi a külső és belső védelem lehetőséegeit, és bővebben ír a naptejekről is, mikor melyiket érdemes használni. wave.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 3.7 (3 szavazat)

Bugslock várandósan?

Használható a szúnyogriasztó karkötő várandósan? Köszi!

Értékelés: Nincs
Betty képe

Szúnyogriasztó karkötő várandósan

Persze! 

Értékelés: Nincs

4:1 arányban győzött

Balatoni nyaralásunk alatt teszteltük, 4:1 arányban hatásosnak bizonyult. Gyerekek szerint a szúnyog rájuk szállt és öklendezve elrepült:), nem csípte meg őket, csak kerülgette. Míg Férjem csuklóján volt a karkötő a szúnyogok lazán belecsíptek a lábába, nyakába, így nála hatástalannak bizonyult. Farfalla citronella illójából több helyen is bekente magát, így az csillagos ötöst kapott Tőle.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (4 szavazat)
enkata képe

kullancsok és szúnyogok ellen

Sziasztok!

Külső használatra ezt a karkötőt gondoltam az egész családnak. Érdemes még pluszba valamit szedni, hogy a kullancsok és a szúnyogok még jobban elkerüljenek? Vagy elég csak ez? A bölcsiben nem hiszem, hogy mindig rajta tud lennii a karkötő a gyermekemen...és rengeteg kullancs van a környékünkön.

Értékelés: Nincs

Szia Kata!Mi évek óta

Szia Kata!

Mi évek óta használjuk a karkötőt és tökéletes védelmet nyújtott az egész családnak, a fiamra már pici baba kora óta (természetesen ruhára) feltesszük. Sokat nyaralunk duna közelébe, ott aztán vannak szúnyogok bőven.

Praktikus tanácsként szúnyogok ellen tudom még ajánlani, hogy kb 1/2 db tiszta hideg vízbe csöpögtess 10 csepp teafa olajat és azzal kenjétek be magatokat. 3 éves gyereknél is alkalmazom már. Garantáltan elkerülnek a szúnyogok+a karkötő 1000 %-os hatásfokkal egyenlő! 

Ezt bölcsi előtt is megteheted, kicsi ideig érződik csak az illata a teafa olajnak, de a hatása akár fél napig is tart.

K.

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)
Betty képe

Kullancsok és szúnyogok ellen

Szia Kata!

Épp tegnap írtam a szúnyog-, és kullancsvédelemről, gyorsan előkerestem, íme:

https://bionom.hu/biobolt/kozmetikumok/szunyog-kullancs-vedelem/bugslock-illatositott-karkoto.html#comment-27795

A karkötőt így is, úgy is frissíteni kell, amit az ajánlott spray-vel megtehettek, plusz fújhatjátok bárhová. A bölcsis gondozókat pedig meg kell kérni, hogy időközönként fújjanak pár permetnyit a gyerkőcödre.

A fokhagymát biztos nem szeretik a vérszívók, úgyhogy reggelire ideális egy jó kis fokhagymás pirítós, nyami .

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)
Kiki30 képe

Nagyobb tétel rendelése

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni, hogy lehet e egyszerre több karkötőt rendelni, itt most kb. 20-25 db-ra gondolok, mivel az az ötletem támadt, hogy lányom ovis csoportjában mindenki viselhetné a karkötőt. Iszonyatosan sok a szúnyog nálunk és ez tűnik a legpraktikusabb megoldásnak, ahelyett, hogy naponta háromszor vegyszerrel kenjék be az ovónénik a gyerekeket. Persze ezt még meg kell beszélnem az ovóvénikkel és a szülőkkel is...

Még egy kérdés: olvastam, hogy a citronella illóolajjal lehet pótolni az illatanyagot, de az eukaliptusz és a levendula is jó lehet esteleg?

Előre is köszönöm a választ!

 

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Móni71 képe

Eukaliptusszal szúnyog ellen?

A sima eukaliptusz is nyilván jobb a semminél, de a citromost a szakirodalom is dicséri, meg a gyakorlat is igazolja! :)

Móni

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Mártu képe

Bugslock az egész ovis csoportnak!

Természetesen lehet nagyobb tételt is rendelni. Kérlek a rendelés leadása előtt vedd fel a kapcsolatot az Ügyfélszolgálattal, hogy épp mennyi karkötő van készleten, de szerintem most biztosan jókora mennyiség van a raktárban.

A levendula is jó rovarűző, az eukaliptuszt viszont még nem hallottam ilyen módon használni. Az biztos, hogy a citronella a leghatékonyabb!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Kullancs ellen

Sajnos az egy hete kinyitott karkötő (egyszer volt használva 2 órát, utána gondosan vissza lett zárva a tasakjába) nem vizsgázott jól nálunk. 2 éves kisfiam bokájára csatoltam, és ugyanazon lábának a térdhajlatából egy óra múlva kullancsot szedtem ki. Szerencsére még csak akkor kezdte befúrni magát, így talán időben elkaptuk, de el vagyok keseredve, hogy hiába az óvintézkedés így is ki van téve a veszélynek. Mit tudnátok javasolni, hogy maximális védelemmel engedhessem ki a kertbe (ahol 2 napja lett levágva a fű)?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty képe

Kullancs elleni védelem

Mi rendszeresen járunk túrázni és az utóbbi években egyszer sem volt kullancsunk.

A kullancsok nagyon szeretik a szintetikus illatáradatot, ezért szintetikus mosószerrel és öblítőszerrel mosott ruhát ne használjunk, illetve kerüljünk minden szintetikus illatanyagú kozmetikumot és parfümöt. 

Ezen kívül minden túrázáskor vagy a szabadban töltött programok esetén visszük magunkkal Stadelmann rovarűző spray-t is. Nekem ez vált be legjobban, pedig rendszeresen tesztelem. Az utóbbi hetekben annyira elszaporodtak a szúnyogok, hogy a futás után nem tudtam a szabadban lenyújtani, mert szabályszerűen megleptek a vérszívók. Futás után néhány fújás, és egyből más vacsora után néznek .

Gyerekek esetében bánjunk takarékosan az adagolással, és bőven elég, ha a ruhára fújjuk. 

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (4 szavazat)
belucci képe

Nyaralás!

Sziasztok!

Olaszországban próbáltuk ki a karkötőt először. Sajnos nem kerültek el minket a szúnyogok, inkább elleptek! Szeretném megkérdezni mi az oka, mert pontosan az ilyen nyári estékre rendeltem?! Körülbelül 20 karkötőt rendeltem már a családnak, barátoknak.... Eddig még nem használta senki, itthoni tapasztalat nincs.

Amúgy amit eddig rendeltem termékeket nagyon jók és az oldal is nagyon tetszik!

Köszönettel!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali képe

Nem tudom, mi lehet az oka...

...úgyhogy hangosan fogok gondolkodni:

 • olyan helyeken, ahol szúnyoginvázió van, viszont kevés a préda, valószínű, hogy a túlélés érdekében az illat ellenére is ráfanyalodik a vérre a vérszívó
 • érdekes, mert barátnőmnél sem tűnt túl hatékonynak, viszont érdekes módon, ha ő felveszi a karkötőt és velem van, akkor engem nagyívben kerülnek a szúnyogok, őt nem annyira, pedig rajta van a karkötő, rajtam pedig nincs, csak átérződik az illata
 • sok felhasználó írta, hogy a karkötő ellenére is ellepik vagy rájuk szállnak a szúnyogok, de nem csípik meg őket, hanem fanyalogva tovább állnak
 • rokongyerek kapott tőlen egy karkötőt, amikor túratáborba ment. Ő volt az egyetlen, akibe a 10 nap alatt egyáltalán nem ment kullancs, és nem volt tele szúnyogcsípéssel, viszont egyszer őt is megcsípte a karkötő ellenére, amikor vízparton ütötték fel a tábort
 • sajnos garantált védelmet csak a mérgező vegyszeres riasztók tudnak ígérni
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)
belucci képe

Nyaralás...

Köszönöm gyors válaszát! Bibione ,sétálóutca...ott sok a préda és sok a szúnyog is. :) Nem csak ránk szálltak,hanem csíptek is nem keveset. Azért kitartóan próbálgatjuk majd.

Szép Napot! :)

Értékelés: Nincs

biztonságos a karkötő?

Sziasztok! 

Véleményeteket szeretném kérni a karkötőkről az elmúlt hetekben hallott tévés stb. (rém?)hírek kapcsán!

Mi is vettünk itt, használtuk ezeket a karkötőket, de kicsit elbizonytalanítottak a hallottak a be nem vizsgáltságról..stb. Kell -e ezeket bevizsgáltatni? Gondolom, ha kötelező lenne, be is tiltanák, ha nincs meg az engedélye...?

köszi előre is a megnyugtatást!

Szilvi

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (1 szavazat)
Antal Vali képe

Ne dőlj be a szenzáció hajhász rémhíreknek!

A karkötő számos országban be lett vizsgálva, csak itthon ezt nem fogadják el... Persze az új vizsgálatért súlyos pénzeket kérnek.

Mellesleg nem a veszélyessége nem lett bevizsgálva, hanem az, hogy valóban risztja-e a szúnyogokat és a kullancsokat, vagy sem, ugyanis a karkötő hatóanyagainak a veszélytelensége egyértelmű, hisz természetes eredetű illóolajról beszélünk (citronella).

Számomra az a legérdekesebb ebben az ügyben, hogy számos ugyanezt a hatóanyagot tartalmazó szert viszont kiválónak minősítettek. Szerintetek a szúnyogok és a kullancsok majd az engedélyek elolvasása után fogják eldönteni, hogy elriadnak-e vagy sem, vagy a szagtól?

Gondoljatok bele, egyszer csak megjelenik Magyarországon egy öko, természetes, környezetkímélő és igeny hatékony rovarriasztó, ami ráadásul olcsó, egyszerű a használata, és nem a bőrre kell fújni közvetlenül. Ezek után kinek fog majd kelleni a mérgező dietil-toulamid tartalmú rovarriasztó - ami persze drága, veszélyes és allergén, de sokkal nagyobb haszonnal kecsegtető vegyipari termék. 

Ha bárkiben van még kétség, akkor a forgalmazó elküldte nekem az összes idegen nyelvű bevizsgálást igazoló papírt, nagyon szívesen elküldöm bárkinek.

És még valami. Én 3 éve használom, és hatékonynak, megbízhatónak tartom, csak természetes anyagokból áll, praktikus és megfizethető, ráadásul magát a karkötőt citronella illóolajjal frissíteni lehet, és ennek köszönhetően egész nyáron kitart.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 szavazat)

Köszönöm a gyors, hatékony

Köszönöm a gyors, hatékony választ:)

Nem dőltem be, de jólesett a megnyugtatás!

Érdekes, nekem is pont ez jutott eszembe, hogy talán nem fogynak elég jól a spay-k és egyéb szerek?!..

Az olajas felfrissítés hogy működik? Mennyit kell rácseppenteni?

 

köszi, sziasztok!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali képe

Karkötő frissítése

1-2 csepp elég. Használhatod erre a célra még a Stadelmann rovarűző olajkeveréket, és cirrom-levendula illóolaj keveréket is.

Egyre kell ügyelni, hogy a karkötőt ne érje víz, mert akkor sokkal hamarabb hatását veszti.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Citronella és/vagy levendula

Citronella és/vagy levendula illóval frissítve haszánlható-e hosszú távon, minden nap? Apukámnak szeretném, naponta kijár a kertbe, de az elmúlt egy évben 3 kullancsot talált magán, aminek következtében az orvosok mindig tele tömték megelőzséképp (?) egy csomó gyógyszerrel. Arra gondoltam vennék neki egy ilyet. Nem gond, ha napi néhány órán át van a csuklóján?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali képe

Persze, hogy használható hosszú távon.

Kempingezésnél akár egész éjjelre is fent hagyhatjuk a csuklón vagy a bokán. Természetesen lehet frissíteni, épp az előbb írtam feljebb valakinek,hogy mi mindennel...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

akkor elég egy?

2 éves és 4 éves gyerekeknek akkor elég egy db? Kitart egész nyáron, ha ritkán használjuk? Nem is kell semmilyen riasztósray? Honnan tudom, hogy már elillant a hatása? Köszönöm a választ előre is.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Mártu képe

jön a rovarszezon

Attól is függ, hogy mennyi lesz idén a rovar... Tavaly szúnyog ugye, alig volt, szinte nem is használtam a karkötőmet. Szerintem egyelőre ruházz be egy-egy darabra, aztán meglátod. Onnan tudod, hogy már elillant a hatás, hogy nem érzed az illatát. Mindenképp gondosan zárd vissza az eredeti csomagolásba minden használat után. Citronella illóolajjal is fel lehet egyébként frissíteni, ha cseppentesz rá egy-két cseppet!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Szavatossági idő

Sziasztok!

Mennyi a szavatossági idejük ezeknek a karkötőknek, ha nem bontod ki őket ha most rendelnék? Köszi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Fürtös képe

Bugslock szavatossági idő

Szia Enyiko!

Felbontás nélkül legalább másfél év! Mivel légmentes aromazáró tasakban van! De ha mégis felbontod, és megfelelően visszazárod, akkor még sokáig hatékony marad!

Az én tasakomra egyébként 2012.december van írva!


 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

rovarcsípés olaj

A Stadelmann féle rovarcsípés olajat lehet használni a karkötő felfrissítésére.Ha nem,akkor nem lesz hozzávaló olajkeverék? Köszönöm:Szilvi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali képe

Szúnyogkarkötő és rovarcsípés olaj

Én még nem próbáltam, de szerintem igen.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Zéné Ildikó képe

tényleg itt a legolcsóbb!

Mielőtt itt felkerült volna a termékkínálatba, akkor vettem meg a tuskóban dupla ennyiért. Most van használatban így nem tudok tapasztalatot írni egyenlőre, de az ára mindenképpen kedvezőbb itt!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

kutyákra?

Lehet használni kutyákra is ezt a terméket?

Értékelés: Nincs

BUGSLOCK kutyára is?

Elképzelhető, hogy a kutyát is meg lehetne óvni a kullancsoktól egy ilyen karkötővel?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

megoldás kutyáknak

Szia!

Igaz, hogy tavalyi a kérdés, de szerintem a válaszom idén is aktuális. Két kutyám van, és mivel őket sem szeretném mérgezni, már két éve egy olcsó, hasonló illóolajokkal működő bolha- és kullancsnyakörvet használok rájuk (ráadásul gyakran mennek vízbe, és a halakat sem akarom megmérgezni). Tapasztalataim szerint működik a dolog, annyi, hogy úszás után kevésbé hatékony, de még így is igen jók a tapasztalataim vele.

Gondolom, hogy a karkötő is működne kutyákon, bár nem tudom, hogy mekkora a hosszúsága, a kutyának melyik részére lehet úgy feltenni, hogy se lerágni, se elhagyni ne tudja, de ne is fulladjon meg.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

bugslock kutyáknak

Tapasztalatunk nincs a használatával kapcsolatban, de gyártanak kifejezetten kutyáknak is ún. "bio bolha- és kullancsnyakörv"-et gyakorlatilag ugyanezekkel a hatóanyagokkal. Szóval szerintem megéri kipróbálni a karkötőt rajtuk is.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali képe

Rovarriasztó karkötő kutyusnak

Mivel a karkötő olyan illóolajokkal van átitatva, amit nem szeretnek a szúnyogok és a kullancsok - valószínű, hogy kutyán is működik. Próbáld ki, és írd meg a tapasztalataidat!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Eviti képe

Bugslock alkalmazása - kérdések

Sziasztok!

Ha rövidnadrágban és rövid ujjú felsőben túrázok, hány Bugslockot rakjak és hova? A csuklóra és bokára helyezett karkötő az egész testre hatni fog? A 12 órát mennyire kell szigorúan venni, kibír mondjuk 14-16 órát? Köszi! Évi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali képe

A kullancsriasztó karkötőt elég csak egy helyre rakni

hisz ha "parfümpontra" rakod, akkor az egész testred illatozni fog! Ilyen parfümpontok a csukló, a boka, nyak, a könyök- és a térdhajlat.

Elmesélnék egy-két tapasztalatot a karkötővel kapcsolatban:

 • Nyáron baráti társasággal ültünk egy vízparti söröző teraszán. Csak a barátnőmön volt karkötő, ennek ellenére a mi asztaltársaságunkat nem zaklatták a szúnyogok.
 • Az én karkötőm 1 éve üzemel, igaz mindig vigyáztam, hogy visszakerüljön az aromazárós tasakba, nem minden nap hordtam, téli álmot pedig úgy aludt, hogy kapott 1 csepp levendulát, 1 csepp indiai citromfűvet és 1 csepp citronellát. Bár hozzáteszem, hogy én balga elfelejtettem elvinni a 10 napos Duna-Dráva Nemzeti Park megkerülő kerékpártúrára.
 • Ha minden nap használod a szúnyoginváziós 2-3 órában, még akkor garantáltan kitart 10-15 napig.
 • Érdekesen működik, ugyanis a szúnyog rádszáll de aztán fintorogva lerepül rólad, vagy egyszerűen csak úgy belassul, hogy nem csíp meg.
 • A kullanccsal ugyanez a helyzet. Amikor erdőjárásnál használom, akkor rajtam szambázik a kullancs, de nem fúrja belém magát.
 • Arra figyeljen mindenki, hogy ha elázik a karkötő, akkor hatását veszíti, úgyhogy védjük, ha elered az eső, ne fürödjünk vele, és a locsolásnál se a tömlőt tartó csuklónkra tegyük!
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: