Növényi hajfesték por - Sötétbarna - (Khadi), 100 g

 • Hajápolás
 • Hajfestés
0Ft
4.586955
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (23 szavazat)
 • Termékleírás
 • Adagolás / Alkalmazás
 • Egyéb termékadatok
 • Összetétel / INCI

Növényi hajfesték - Sötétbarna - indigó-henna-amla-bhringaraj-neem (Khadi), 100 g

A doboz tartalma:

 • 1 csomag növényi hajfesték por
 • 1 db hajsapka
 • 1 pár kesztyű

A doboz tartalma egy körülbelül vállig érő haj teljes festéséhez minimum egy alkalomra elegendő, tőfestés esetén 3-4 alkalommal felhasználható.

Khadi növényi hajfesték por – Sötétbarna

100%-ban növényi összetételű termék

Hosszantartó szín, egyedülálló ápolás, tartás és fény egyetlen lépésben

A hatóidőtől függően a hajat barnára, illetve sötétbarna színűre festi. Ősz, szőke és szőkített haj esetében előfordulhat, hogy a közvetlen festés nem hozza meg a várt eredményt. Ilyenkor a kétlépéses színezést célszerű alkalmazni, melynél az előfestéshez a Khadi valamelyik vörös árnyalatának használata ajánlott. Az ősz haj festéséről bővebben az Ősz haj festése pont alatt olvashat.

A Khadi növényi hajfestékek eredménye nagymértékben függ a kiindulási hajszíntől és a haj szerkezetétől, a hatóidőtől és az alkalmazott hőmérséklettől.

A kívánt eredmény eléréséhez kérjük feltétlenül tartsa be a pontos használati utasítást! A nem kívánt színárnyalatok elkerülése érdekében első használat előtt mindig végezzen próbafestést egy tincsen.

Alakítsa ki saját, egyedi hajszínét, keverje bátran a Khadi hajfestékek különböző árnyalatait! Ha ezt az árnyalatot indigó tartalmú festékkel keveri, a keverőfolyadék hőmérséklete legyen 50°C.

Használati útmutató:

 • Előkészítés: Gyűjtsön össze mindent, amire a hajfestés során szüksége lesz. Legyen keze ügyében a hajfesték por, a hajfestő ecset, a dobozban található kesztyű és műanyag sapka. Rakja fel melegedni a vizet, és vegyen elő egy tálat, amiben ki fogja keverni a festékmasszát. Alapvetően frissen mosott hajra célszerű felvinni a festéket, a hajformázó termékek, szennyeződések, és a zsír eltávolítása után.
 • A festékmassza bekeverése: Az a legjobb, ha a port egy kerámia edényben keveri el, mivel ez az anyag nagyon jól tartja a meleget, és nem engedi, hogy a keverék túl hamar kihűljön. Addig keverje, míg krémes, könnyen kezelhető pépet nem kap. A felhasználónak az ideális sűrűséget magának kell kikísérleteznie, hogy ne legyen se túl sűrű, se túl híg. A Khadi növényi hajfestékkel történő festés sikere nagymértékben függ a festék melegen tartásától. Ezért, hogy a felvitel során ne hűljön ki a színező paszta, állítsuk a festékes tálat meleg vízfürdőbe.
 • A hajfesték felvitele: A bekevert masszát a lehető legoptimálisabb állapotban, frissen mosott, törölközőszáraz hajra vigye fel. A hajfestéket kizárólag ép bőrön alkalmazza! Mindenképpen érdemes a felvitelhez hajfestő ecsetet használni. Ezzel tincsről tincsre lehet haladni, és a festéket közvetlenül a hajtőhöz lehet felkenni. Ha hígabbra keverjük a színező masszát, akkor hajfestő flakonból is rányomhatjuk a hajra. Fontos, hogy a festést a homlok és a halánték területén kezdje, mert a haj itt gyakran világosabb, mint a fej többi területén, és az első ősz hajszálak is itt jelentkeznek. Kezdje a hajtöveknél és haladjon tincsenként a hajvégek irányába. Amennyiben a befestett tincset mindig elfésüli, ez könnyen kivitelezhető. A maradék festéket kenje szét a haján, és masszírozza be az ujjaival. Ha elkészült, tegyen rá egy műanyag fürdősapkát vagy tekerje körbe folpackkal, hogy a festék ne száradjon ki. A hatóidő leteltéig tartsa melegen a fejét egy törölközővel vagy hajturbánnal. Minél melegebben tudja tartani a festéket, annál jobb a festés hatékonysága, annál szebb lesz a végleges hajszín. 
 • Az ajánlott hatóidő: 30 perc és 2 óra közti időintervallum.
 • Festés utáni lépések: a hatóidő leteltével mossa meg a haját tiszta, meleg vízzel. Alaposan öblítse át, hogy ne maradjon benne festék. A Khadi növényi hajfesték finomra őrölt struktúrája miatt könnyedén kiöblíthető, anélkül, hogy morzsás maradékot hagyna a hajon. Optimális esetben a következő 24-48 órában a samponos hajmosást célszerű elkerülni (különösen az indigóból származó festékrészecskék esetében jellemző ez). Kerülje a hajápoló, illetve hajformázó termékek használatát is, hogy a festék tovább dolgozhasson és stabilizálódhasson.

Részletes használati utasítás és bővebb információ a termékről itt található.

Fontos: A hajfesték kizárólag ép bőrön alkalmazható. Ügyeljen, hogy a bekeveréskor keletkező port ne lélegezze be, mert az arra érzékeny embereknél allergiás reakciót okozhat. Kerülje a szemmel, textíliával való érintkezést. Nem alkalmas szempilla, szemöldök befestésére, testfestésre.

Mentes mindenféle kémiai adalékanyagtól, nem tartalmaz semmiféle tartósítószert, illatanyagot, hozzáadott pigmentet, színfokozót, vagy egyéb veszélyes vegyi összetevőket. Ammónia- és peroxidmentes, nem tartalmaz P-Phenylenediamint (PPD-t).

Terhes nők, kismamák is bátran használhatják!

Kiszerelés: 100 g

Származási ország: India

Összetétel (INCI): Indigofera tinctoria (indigó), Lawsonia inermis (henna), Emblica officinalis (amla), Eclipta alba (bhringaraj), azadirachta indica (neem).
 

Vöröses lesz a hajszínem...

Sziasztok!

2 éve használom a növényi hajfestékeket a már teljesen ősz hajamra.

Ha lenő a hajtőnél, akkor szoktam befesteni Khadi sötétbarna színű hajfestékkel, tehát kb. havonta.

Ilyenkor nemcsak a hajtőre kerül, hanem lentebb is be szoktam festeni mindig.

Pár nap után a hajam színe nem a hajtőnél, hanem lentebb vöröses lesz sajnos, pedig én közép-, ill. sötétbarnát szeretnék...

Az lehet a gond, hogy nem a két lépcsős hajfestést alkalmazom?

Esetleg próbáljam meg a fekete hajfestéket?

 

Köszönöm szépen előre is a segítséget!

Értékelés: Nincs

Hajfestés - segítség kérés

Sajnos nincs fodrászunk, nekem meg ez már meghaladja a képességeimet. Hátha az olvasók tudják a választ!

Értékelés: Nincs

Köszönöm, de úgy látom nem

Köszönöm, de úgy látom nem jön segítség senkitől sem...

Értékelés: Nincs

Szia,szerintem igen a

Szia,

szerintem igen a kétlépcsős a hiányzó láncszem. Tapasztalatom nincs, csak ahogy olvastam. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Zsuzsanna91 képe

Hennával keverve?

Sziasztok

Lehet ezt keverve használni normál hennával?

Köszönöm a választ :)

Értékelés: Nincs

Hennával keverve..

Ha megnézed az összetételét, látod, hogy ebben is van henna. Vagyis, igen! Legfeljebb erőteljesebb lesz a henna hatása, vagyis intenzívebben vörösebb lesz.

Értékelés: Nincs

LEszedni a khadit

Júliusban volt utoljára befestve sötétbarna khadival,és mahagóni lett. Azt olvastam fél évet várni kell,még vegyivel rá lehet menni. Az ok is. De tudtok valamit,ami kiszedi a Khadit,vagy halványítja addig is?

Előre is köszi.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Leszedni

Szia! 

Miért szeretnéd leszedni? Nem tetszik a végeredmény? Milyen az eredeti színed, és milyen színt szeretnél? Szerintem meg lehet oldani növényivel is, nem kell oda vegyi... rolleyes.gif

Volt előtte festve valamivel, mielőtt rámentél a Khadival? Vannak ősz hajszálaid? 

Értékelés: Nincs

LEszedni

Nem volt előtte festve csak 24 db melír ami átlátszik,2x volt mogyóró khadival festve,és 1x sötétbarna,de nem jött be,csak le akarom szedni,mert nem azt kaptam amit vártam. A sötétbarna helyett mahagóni lett,most meg egyre rezesebb,nem jön be,meg amúgy is mást akarok. Annyit mondjatok meg,mivel tudom leszedeni,annyit tudok,hogy fél év után lehet rámenni vegyivel,de én szeretném ha jobban kikopna mire odaérek. Szóval mivel tudom leszedni,segítsetek!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Az indigót le lehet szedni, a hennát nem...

Úgyhogy ha próbálod leszedni, akkor nagy valószínűséggel még vörösebb lesz, mert kikopik belőle az indigó, marad a henna... 

C-vitaminos pakolással tudod egyébként koptatni. 

Értékelés: Nincs
Szél Renáta képe

Vissza az eredeti hajszínre - de milyen színű az eredetim?

Sziasztok!

Már egy ideje hennázom a hajam (Neha-val), de ha elfogy, szeretném visszafesteni (már amennyire lehetséges) az eredeti hajszínemet. Csak azt nem tudom ez hogyan lehetséges 

Olvastam, hogy előbb alapozni kell rendes hennával (gondolom a Neha-val), utána jöhet a választott barna.. Az én esetemben is ezt kellene?

Nem tudom meghatározni, hogy milyen színű voltam, de mutatok egy képet, ti biztosan jobban értetek hozzá!

Ez még hennázás előtt volt, kb. februárban (alján régről maradt vegyizés, de azóta az már kivágva 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Eredeti hajszínhez közel

Szia! 

Tehát akkor most van henna a hajadon, de az eredeti hajszínedet szeretnéd vissza? A most hennázott hajad sötétebb, mint az eredeti? Mert tudod, világosítani nem tudsz rajta... 

Nem igazán tudom kivenni a képen, sötétszőkés-világosbarnás a hajad elvileg? Mert ha igen, akkor alapozáshoz nem a sima henna kell, hanem a henna-cassia, hogy ne legyen sötét. De ha van a hajadon már henna, akkor nem kell alapozni. 

Első körben arra várom a választ, hogy a most hennás hajad, sötétebb-e, mint az eredeti hajszíned, vagy közel azonos, csak vöröses beütéssel? 

Értékelés: Nincs
Szél Renáta képe

Ez a kép ugyanott készült, ahol az "eredeti"

Merthogy még én is meglepődtem a színén, amit az előző kommentben töltöttem fel, h milyen élénk.. és elgondolkodtam rajta, h igazából nem is olyan, legalábbis én sosem látom annyira élénknek!

Szóval csináltam még egyet neked, Meli, ott, ahol a legelső képet készítettem, a hennázás előtt. 

Értékelés: Nincs
Szél Renáta képe

Jelenleg

Szia Meli!

Egyszerűbb, ha képet mutatok :) Direkt neked csináltam 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Hajszín hennásról eredetire

Na, ebből első körben egy sötétbarnát tudsz csinálni szerintem. Ezt a fentit simán rákenheted alapozás nélkül is, hiszen végül is alá van alapozva a hajad a sima hennával.

Ha az eredeti hajszíned ennél világosabb, akkor később csinálhatod úgy, hogy ezt a sötétbarna színt kevered a világosbarnával, és minden festésnél egyre több világosbarnát keversz bele, egészen addig, amíg el nem éred az eredeti hajszínedet. Így nem lesz feltűnően elütő a töve, és mégis előbb-utóbb ki tudod világosítani a hajadat. 

Értékelés: Nincs
waterfairy képe

Allergia lehetséges?

Sziasztok! Tapasztalt már Valaki allergiát a termékkel kapcsolatban? Körülbelül másfél éve festem a hajam természetes festékkel, eddig soha nem volt problémám! Az utolsó 3 festésnél a tarkómnál illetve a két fülem közti részen (a fejbőr többi részén nem) iszonyatosan viszket festés után és a bőröm is bedagad, illetve ez nagyon kellemetlen feszítő érzéssel társul, illetve kiütésekkel!Mindez körülbelül, egy, másfél hétig tart! Samponból is méregmentest használok! Van valami ötletetek, hogy hogyan lehetne a kellemetlen tüneteket kiküszöbölni, esetleg valami csodabogyós, csörgőcsokis kence amitől nem jön elő az allergiás tünet?? Picit bepánikoltam, mert a hajam közel 30 százaléka már ősz, eredetileg világosbarna színű! A szintetikus hajfestékeket már soha nem fogom használni, akkor inkább maradnak a kellemetlen tünetek!!  

Értékelés: Nincs

Allrgia?

Húha, nem egyszerű a feladat! Sajnos allergia gyakorlatilag bárkinél, bármire, bármikor és bármilyen formában előjöhet. Lehet, hogy csak az egyik összetevőre, de lehet a keverékre is. Ha allergia, akkor nem fogod tudni egy idő után használni, bármennyire is szeretnéd... Valahogy ki kellene zárni, hogy melyik összetevő a ludas...

Értékelés: Nincs

Allergia....

Húha, nem egyszerű a feladat! Sajnos allergia gyakorlatilag bármire, bármikor és bármilyen formában előjöhet. Lehet, hogy csak az egyik összetevőre, de lehet a keverékre is. Ha allergia, akkor nem fogod tudni egy idő után használni, bármennyire is szeretnéd..

Valahogy ki kellene deríteni, hogy, melyik összetevő a ludas....

Értékelés: Nincs
psilocybin képe

Hajszárítás festés után

Szia!

Érdekelne,hogy hajfestés után ki lehet szárítani egyenesre a hajat?

Nekem szalonban fogják befesteni és utána mindig be is szárítják.

Illetve,hogy 2 hónap szünet elegendő idő a normál festékről,hennára való áttérésre?

 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Növényi festés után

Szia! 

Nyugodtan ki lehet szárítani a hajat. 

Hát...mi 3 hónapot szoktunk javasolni várakozási időnek kémiai festés után. Sokan bevállalják hamarabb is, és nincs tőle bajuk, de ez nem garantált. 

Értékelés: Nincs

Szaraz haj

Fel eve khadi hennat (+ khadi sampon es hajolaj) hasznalok, es egyre szarazabb a hajam, nagyon gubancolodik. Van valami balzsam vagy pakolas, ami segithetne? Egy fodrasz azt mondta ez azert van, mert a henna az indiai nonek keszult, es ott mas a haj szerkezete, a taplalkozas es a levego. Ebben azert van valami, persze ettol meg nem tudom elkepzelni, hogy massal fessem a hajam, viszont a szilikonos balzsamok hatasa nagyon hianyzik.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Száraz hajra pakolás

Szia! 

Nekem épp ellenkező a tapasztalatom. A hennától olyan szépen beállt a megfelelő állapotába a hajam, mint amilyen sosem volt. Azt gondoltam, mindenkinél ilyen hatása van. 

Mindenesetre pakolást tudok ajánlani. Amiről eddig csupa pozitív visszajelzés érkezett, az a Dr. Hauschka jojoba-ziliz hajbalzsamaregular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Ősz haj festése

Sziasztok! Szerettem volna elolvasni "kétlépéses hasfestés" és "öszhaj festése", de nem működik az oldal. Rákattintok és  a Khadi-s oldal azt írja ki hogy h információs oldalra kattinttottál, és hogy nem létezik.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Kétlépéses hajfestés

Szia! 

Igazad van, nekem sem nyitja meg. Annyi a lényege a kétlépéses festésnek, hogy először a sima hennát kell használnod (vagy a Khadi vörösek közül valamelyiket, vörös vagy élénkvörös), mert az indigó nem tapad az ősz hajra, a hennára viszont igen. A barnás árnyalatú Khadi festékek sok indigót tartalmaznak, amelyek az ősz hajat nem fognák be normálisan, ezért kell aláalapozni hennával. Viszont a vörös hajon a henna rikító narancssárga, úgyhogy a második lépés (pl. ez a fenti sötétbarna) eltünteti a túlzott vörösséget. 

Tehát a lényeg: 

1. lépés: sima hennával vagy Khadi vörössel alapozni (pépet készíteni, felkenni, rajta hagyni kb. 2 órát, majd lemosni)

2. lépés: maga a kívánt szín felkenése, pl. ez a fenti sötétbarna (ugyanúgy, mint az 1. lépést). A hatóidő a használati utasításban más lehet, majd nézd meg az adott színnél, mennyit ír. 

Értékelés: Nincs

Hajfestés

Kedves Admin :-) Egy korábbi hozzászólásomban már ítam, hogy az eddigi hajfestékektől vagy borzasztóan hullott a hajam, vagy nagyon csúnya kiütések jöttek ki az arcomon és az egész testemen. Most hagytam lenőni, lekopni a festéket, és vettem Khadi sötétbarnát, de nem találok fodrászt, aki befestené vele a hajam, mindenki azt mondja, h ez túl macerás. Sajnos én magam még soha nem próbáltam festeni, úgyhogy előszőr jó lenne, ha fodrász segítene ebben. Ti ismertek oylan fodrászt, vagy Nálatok dolgozik e valaki, aki vállal legalább egyszer Khadis hafestést? Előre is nagyon köszönöm a választ :-)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Fodrász, aki felkenné a hennát

Makón tudok mondani többet is, mert nekem mindegyik felkente, akit megkértem. Van egyébként bionom fodrászunk, Horváth Gabi, aki hennás konzultációkat is szokott tartani, de mostanában nem tartott egyéb elfoglaltságai miatt. Majd szól, ha ismét akcióba lendül. 

Egyébként szerintem egy barátnődet is megkérheted, hogy felkenje. Nekem egyszer anyukám, egyszer pedig anyóson kente fel, szuper lett mindkétszer. 

Értékelés: Nincs

Akkor megpróbálom egy barátnővel

köszönöm szépen! :) akkor megpróbálom egy barátnővel. igazából az rémisztett egy kicsit el, meg a fodrászokat is, hogy ha nem találjuk el a sötétbarnához a megfelelő hőfokot, akkor teljesen más szín sül ki belőle, ezért szerettem volna olyan embert, aki már ismeri és használta is a terméket. 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Tea hőmérővel szoktuk ellenőrizni a hőfokot

Annyi róla a tudnivaló, hogy ha 50 foknál magasabb a hőfok, akkor az indigótartalma nem annyira fejti ki színező hatását, tehát előfordulhat, hogy kicsit vörösesebb lesz a végeredmény. Kapható nálunk is jó minőségű laborhőmérő

Értékelés: Nincs

piros kiütések más hajfestéktől? váltás Khadira?

Sziasztok kedves Adminok, a segítségeteket szeretném kérni :-)

Nyáron kezdtem el festeni a hajam, mivel nagyon sötétbarna hajam van és már a fejem tetején kezdtek elszaporodni az ősz hajszálak. ELőtte soha nem festettem még a hajam. Először a fodrász csak úgy befestette a tetejét, és nem is kapcsoltam össze a két dolgot, de nagyon elkezdett hullani a hajam, ijesztő volt. Amikor hagytam lenőni/lekopni, utána megszűnt a hullás. Ekkor vettem egy bioboltban Venita Henna Colort, black chocolate (19) színben, ami tökéletesen szuper szín nekem és nem is hullott tőle a hajam (ez egy tubusos kiszerelés, nem por). Viszont egy ideje sok csúnya piros kiütés van az arcomon, és most, hogy visszagonolok, lehet, hogy azóta van kb., hogy ezzel festem a hajam, de nem biztos.

Szerintetek ez elképzelhető? ide írom az összetevőket, meg tudnátok nézni? Mi a véleményetek?

Most gondoltam, hogy kipróbálom a Khadi sötétbarnát, csak nem tudom, hogy az mennyire sötét és hogy összetevőit tekintve milyen különbségek vannak. Érdemes lenne talán erre váltani?

Itt a Venita Henna Color összetevői: 

ELőre is nagyon szépen köszönöm a válaszotokat. :-)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Van rá esély, hogy ettől van

Szia! 

Ez nem henna, hanem egy hajfesték, ami tartalmaz hennát is a sok minden máson kívül. Sok benne a káros, allergén anyag is, szóval simán lehet, hogy attól van.

Ha az alaphajszíned is sötétbarna, akkor azon a Khadi sötétbarna szeritnem nem sok változást eredményez, csak az ősz hajszálaidat fogja be barnára. De gondolom, hogy az is a cél, hogy az őszet befogja. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Amla és indigó

Sziasztok!

Pár napja elküldtem egy kérdést, de azóta sem jelent meg a site-on, nem tudom miért.

Úgyhogy újra.

Khadi henna+indigóval festem az eredetileg sötétbarna, ám már itt-ott őszülő hajamat pár hónapja és nagyon szeretem.

Most szeretnék váltani a hagyományos samponokról az amla+shikakai+reetha keverékre, de az amláról azt olvastam, nem keverhető indigós festékhez. Nem tudom, ez csak a festéskor vonatkozó szabály, vagy utána, már befestett hajon sem lehet amlát alkalmazni? Ha nem lehet, miért nem? Mit csinál az indigós hajjal?

Köszönöm előre is és remélem most átmegy a kérdés.

Üdv,

Réka

 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Néhány nappal ezelőtti kérdés

Szia! 

Átjött az előző kérdésed is, elküldtük fodrászunknak, Gabinak, mert ő tud rá legkielégítőbben válaszolni. Ő nincs itt velünk minden nap, nagyon kevés ideje van hozzászólásokra válaszolni, így türelmedet kérjük!

Gabi mindig lelkiismeretesen küldi a válaszokat, a te kérdésedre is hamarosan válaszolni fog. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Amla+indigó

Sziasztok!

Csak azért írok, mert időközben tárgytalan a kérdésem. Kipróbáltam ugyanis az amlás mixet és semmi baja nem lett az indigóval színezett hajamnak.

:)

Üdv,

Réka

Értékelés: Nincs

Szuper, köszönöm szépen!

Szuper, köszönöm szépen! Akkor várom majd a választ.

Üdv,
Réka

Értékelés: Nincs

Khadi sötétbarna hajfesték + pár ősz hajszál

Sziasztok,

Vettem Khadi sötétbarna hajfestéket, de nem mertem haszálni, mivel azt olvastam, hogy az ősz hajszálakat elő kell kezelni, pl. Khadi hennával. Szeretném megkérdezni, hogy az előkezelés akkor is kell, ha csak pár ősz hajszálam van itt-ott?

Továbbá szeretném megkérdezni, hogy hol találok az oldalon egy összefoglaló tájékoztatót ezeknek a festékeknek a használatáról. Sok helyen keresgéltem már és nem tűnik túl egyszerűnek a használata.

Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!

Üdv, Zsuzsa

 

Értékelés: Nincs

A fodrász válasza:

Szia! 

Pár ősz hajszáll esetén nem kell alapozni. 

Részletes használati utasítás és bővebb információ a termékről itt található.

Értékelés: Nincs

Hajformázó

Sziasztok!

Több éve khadival festem a hajam, és imádom. Eddig nem volt szükségem hajformázókra, de most frizurát váltottam, és ehhez a fazonhoz jó lenne hajhabot használni, de nem tudom, hogy milyen termékek kompatibilisek a növényi hajfestékekkel. Tudnátok ebben tanácsot adni?

(Van egy e.... hajhabom, arra azt mondták, hogy jó lehet, de még nem mertem kipróbálni. Erről a termékről tudtok valamit?)

Köszönöm előre is a választ!

Üdv, Anett

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Milyen hajhabot?

Szia!

Rákerestem az általad említett hajhabra, nem találtam róla INCI összetételt. De egy szó nem esik arról a leírásában, hogy természetes lenne. Szerintem nem az, mert általában, ha egy fél összetevő is természetes egy termékben, már nagybetűkkel ki szokták emelni. 

Az általunk ajánlott hajformázókat ITT találod. Én a hajformázó habot használom, és nagyon szeretem. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Hajhab

Szia! Köszönöm a választ! Bemásolom a flakonról az összetevőket. Akkor jól értem, hogy a hajfestés szempontjából nemcsak az fontos, hogy szilikon mentes legyen, hanem hogy natúr legyen?

Köszi, Anett

Aqua, butane, vp/va copolymer, propane, isobutane, polyquaternium-4, propylene glycol, peg-40, hydrogenated castor oil, cocamidopropylamine oxide, parfum, polyquaternium-11, aloe barbadensis leaf Juice, imidazolidinyl urea, panthenol, polyquaternium-7, benzophenone-4, silk amino acids

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Jól érted

Huhh, hát szegény aloe verát bedobták egy csomó káros összetevő közé, hogy szebb legyen kicsit a kép... De nem igazán lett szebb. Szörnyű az összetétel, én nem használnám. confused_smile.gif

Értékelés: Nincs

Szia,szemöldök festésre is

Szia,szemöldök festésre is használható ?

Értékelés: Nincs

Szemöldök-festés...

Ha, meg tudod oldani, hogy ne száradjon ki, a hatóidő alatt, akkor mindenképpen.

Ugye, a hajat fóliába tekerjük, hogy ne száradjon meg, de a szemöldököt?

Értékelés: Nincs

Hajfestes - tofestes

Sziasztok,

 

Van valakinek egy jo trukkje / otlete arra, hogy hogyan lehet magamnak tofestest vegezni anelkul, hogy ne legyen vegul teljes hajfestes? :) Vallig ero sotetbarna, de oszulo hajam van, mar haromszor festettem (sotetbarnara, a ketlepeses modszerrel es nagyon szep lett), de en mindig osszemaszatolom az egeszet. Bena vagyok.

Egyebkent csak jot tudok mondani errol a termekrol, pontosak a leirasok, es mostanra mar sikerult kitapasztalnom, mennyi ideig dunsztoljam a fejem a festekben, hogy szep sotetbarnat kapjak, sot, a legutobbi alkalommal olyan jol sikerult, hogy nem is igazan kopik.

 

Ha van otlet, szivesen kiprobalnam.

Nagyon Boldog Karacsonyt kivanok Nektek!

Vica

 

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

Tőfestős trükkök

Szia Vica!

Hosszú haj esetén pedig kicsit könnyebb a helyzet. Hátul mondjuk nem tudom hogy lehetne, de a fül előtt és a fejtetőn megoldható. Kezd el valamelyik fül mellett és apránként haladj a fejtető felé. A tetejét tűzd el addig. ha sokszor kerül a végekre ebből a sötét színből sötét lehet.

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hajfestős tapasztalat

Szia Gabi,

 

Vegre odajutottam, hogy valaszolhassak Neked. Koszonom szepen a tippet, bevalt! Ugyes hajfesto lettem :) Meg egy picit megtoldanam azzal, hogy felhagytam a muanyag kesztyu hasznalataval, mert egyreszt le tudom mosni a hennat a kezemrol, masreszt pedig valahogy egyaltalan nem erzekeltem hogy mit csinalok, amikor viseltem a muanyag kesztyut. Vicces modon kesztyu nelkul tisztabb maradok :)

Most mar minden egyes festes utan kapom a dicsereteket, hogy "milyen szep a hajad, mit csinaltal vele?". De a legnagyobb dicseret az a baratomtol jott: "nahat, milyen jo tartasa lett a hajadnak, ilyen jo meg sose volt!". Ez csakis a hennatol lehet, mert semmi mas nem valtozott a hajapolasi rutinomban.

Eltartott egy ideig, mig kitapasztaltam, hogy nekem hogyan valik be legjobban a henna. Az en indigo-henna pepembe nagyon kell a so: anelkul par het alatt jeletosen vorosre vilagosodik a sotetbarna szin. Es erdekes modon, ha az elofesto lepest tovabb tartom a hajamon, akkor a sotetbarna is szebb lesz. Igen, az elso ket hetben majdnem fekete, de utana stabilizalodik az altalam kedvelt sotetbarnara. :)

Koszonom szepen a segitseget - nagyonis megerte faradozni!!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

hajfestés

Sziasztok!

Évek óta nem festem a hajam. Régebben kémiai festékkel volt festve. Most szeretnék kicsit frissíteni a színén, van pár szál ősz hajam is. Természetes középbarna egyébként. Kémiai festékkel nem merem befestetni, mert bár vannak már olyanok, amikben kevés a káros anyag, de mégis tartok tőlük(főleg, hogy hajhullásos gondjaim ia voltak). A hennától meg kicsit tartok. Sötétebb barnára festeném, de annyiszor olvastam, hogy bezöldülhet pl. a haj. Nem merek nekilátni. És ha megunom a színt? Kikopik teljesen(hátközépig ér a hajam) vagy meg kell várni míg lenő? Esetleg tudtok fodrászt aki, ha rászánom magam, vállalná a festést, hogy ne nekem kelljen itthon?

 

Köszi!

Értékelés: Nincs

Hajfestésre..

Móni válasza:

Az indigó kopik, a henna csak kevéssé. Ha nincs sok ősz hajszálad, középbarna a hajad, és a megfelelő keveréket használod, akkor akár könnyedén le is növesztheted, ha meguntad.

Szőkített hajon zöldülhet inkább az indigó (ha henna nélkül, vagy nem megfelelő , vagy nem jó arányban használják).

Horváth Gabi tanácsadását ajánlom figyelmedbe!

Értékelés: Nincs

Szag kérdés

Sziasztok!

Már egy ideje a Khadival festem a hajamat, de a spenót, széna szagtól már kezdek rosszul lenni. 

Nem jön ki a hajamból, csökkenni csökken, de mire eltünne -gondolom- addigra festem újra!

Mivel lehetne tompítani, vagy megszüntetni?

Nagyon várom a válaszokat!

Adri

Értékelés: Nincs

Illattalanítás..

Fodrászunk ajánlata:
Szegfűszegpor, gyömbérpor, kardamonpor, levendula illóolaj, eukaliptusz illó olaj segíthet elfedni a henna illatát. Utána használhatsz illóolajos öblítőt.

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

eladó sötétbarna Khadi henna

Sziasztok!

Itt vásárolt, felbontott, az eredeti 100 g helyett 80 g-ot tartalmazó sötétbarna Khadi hennámat  eladnám, természetesen jóval alacsonyabb áron.

Van egy doboz bontatlan vörös Khadi hennám is, melyet szintén továbbadnék.

Bp. belvárosában vehető át, ha valakit érdekel, kérem  a nevemre kattintva, magánban vegye fel velem a kapcsolatot!

Szép napot: Lia

Értékelés: Nincs

Szia!Nem tudom, magánban

Szia!

Nem tudom, magánban hogyan kell írni, ha még aktuális, engem érdekelne a henna, de postai úton tudnám átvenni.

M.

Értékelés: Nincs

Magánban, hogyan?

Az eladó nevére: -ebben az esetben Farkas Cecilia-, kattints rá, és akkor lenyílik egy felület, ahol írhatsz neki, felveheted vele a kapcsolatot!

Értékelés: Nincs

Túl sötét haj

Sziasztok!

1 héttel ezelőtt befestettem a hajamat sötétbarna Khadi hajfestékkel és eléggé sötét lett, majdnem fekete, bár most már azért kopott egy kicsit a színéből. Előtte 4 évig hennáztam, az eredeti hajam sötétbarna, elöl egy picit ősz.

Szeretném visszanyerni a hennás mélyvörös (a mostaninál árnyalatokkal világosabb) hajszínemet, viszont a C vitaminos kezelést ha lehet szeretném elkerülni, félek, hogy tönkretenné az egyébként eléggé gyenge hajamat. 

Mit tudnátok tanácsolni? Ha befestem mondjuk hennával és cassiával az egész hajamat, az segíthet rajta? Vagy előbb-utóbb úgyis ki fog belőle kopni az indigó? Egyébként 2 óra hosszát hagytam rajta a festéket a hajamon, talán ez is túl sok volt. 

Hálásan köszönöm a segítséget :)

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Indigós haj világosítása

Szia!

Ha világosítani szeretnéd, ne fess rá semmivel: festék a már festett hajat nem világosítja, sem  a természetes, sem a vegyi!

Két lehetőséged van, amiket te is említettél: vagy hagyod kopni, vagy C vitaminos pakolás. Ez utóbbi picit száríthat, de egyébként semmi gond vele, nem teszi tönkre a hajat. Olajos pakolásokkal ellensúlyozhatod a hatását (argán, avokádó, kókusz). wave.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hajfestés próbálkozás

Üdv.!

Pár évvel ezelőtt színeztem a hajamat feketére kb 2 éven keresztül, semmi jel nem volt rá hogy allergiás lennék akár mire is ami ezekben a termékekben van, és kb 1 éve be akartam festeni a hajam vöröses barnára ( barna hajam van) és csináltam bőrpróbát a karomon és a fülem mögött, másnapra bepirosodott, viszketett, megdagadt szóval letettem a dologról. Kb 3 hete vettem egy hajszínezőt, újra bőrpróba és megint kijöttek a tünetek. Fél hete megint vettem egy másik fajta hajfestéket és arra is kijött az allergiám. Fogalmam sincs hogy milyen vegyi anyagra vagyok allergiás. Ma megrendeltem az első Khadi sötétbarna festéket, nagy reménnyel fordulok felé mert már nem is tudom elképzelni hogy mit lehetne még kipróbálni amivel festhetném a hajamat. Nagyon örültem hogy rátaláltam erre a termékre mivel ebben nincsenek káros vagy allergén szerek, de mielőtt befestem a hajam azelőtt azért csinálok egy bőrpróbát nehogy erre is allergiás legyek :( :)

Értékelés: Nincs
Beucy képe

Sötétszőke

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni hogy ezzel a növényi hajfestékkel sötétszőke hajszín is elérhető? Vàrandósak is hasznàlhatjàk biztonsàggal? Eddig sajnos vegyi festéket hasznàltam:-( szeretnék vàltoztatni rajta. Két hónapja volt festve utoljàra.

Köszönöm a segítséget.

Üdv

Beucy

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

Sötétszőkét hennával

Szia Beucy!

Ezzel biztosan nem, mert ez sötét.

Milyen a saját hajad színe?

Hennával nem lehet világosítani, tehát csak színt adni lehet elvenni nem. Ha sok az ősz hajad akkor már lehet világos színeket is.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Khadi barna árnyalat

Kedves Mindenki!

Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy kb 10 évig festettem a hajamat vöröses szőkére. Egy éve használom a khadi mogyoróbarna árnyalatát, de sajnos néhány mosás után mindig kivörösödik a hajam. A kérdésem az lenne, hogy esetleg tudtok-e olyan módszert amivel a hajam barna színű maradna.

Köszönettel: Anett

Értékelés: Nincs
Juzus képe

Növényhajfestési módszer

Kedves anetto!

Ahhoz, hogy a sötétbarna hajfesték sötétbarna is maradjon a világos színű hajon, fontos, hogy a kétlépéses módszer használja az ember:

 1. befested a hajad a vörös, azaz a henna valamelyik árnyalatával
 2. majd a leöblítés után befested a hajadat a fenti sötétbarna Khadi hajfestékkel.

Garantált az eredmény, természetesen a hajszín egyedi lesz, csak és kimondottan Rád jellemző színnel. 

Hagyj időt a festéknek és Magadnak is! 

Értékelés: Nincs
Adrus képe

Szuper a Khadi hajfestéke!

Nagyon meg vagyok elégedve ezzel a hajfestékkel! :) Két napja festettem be vele, akkor csak öblítettem vízzel, és ma mostam meg tiszta, szilikonmentes samponnal. A színe nagyon tetszik, még az ősz szálakat is befogta annyira, hogy szinte nem is tűnnek ki a többi sötétebb hajszálak közül - pedig nagyon sok van. Hajmosás után még ecetes, levendula illóolajos vízzel öblítettem le. Csak ajánlani tudom!!

Ja, és egy csomag kb. 2/3-át használtam fel a hátközépig érő, dús hajamhoz.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Adrus képe

Levendula illóolaj hozzáadása a Khadihoz

Sziasztok!

Én eddig henna és indigó keverékével festettem a hajamat, de megrendeltem a Khadi sötétbarna árnyalatát, gondoltam ezt is kipróbálom. Ehhez is mehet pár csepp levendula illóolaj a pép bekeverésekor?

Én eddig a hennát 6-7 órán keresztül hagytam a hajamon. Ezt a Khadit tényleg nem lehet 2 óránál tovább fennhagyni?

Köszönöm szépen!  

Értékelés: Nincs
Juzus képe

Khadi termékeket hogyan használjuk?

Adrus!

Lehet cseppenteni néhány csepp illóolajat a a Khadi hajfestékekhez, de szerintem nem érdemes. Miért szoktál beletenni illóolajat a haj struktúrája miatt?

Ezt a készítményt is lehet továbbhagyni a fejbőrön, de szerintem felesleges, ugyanis az indigó tartalmú hajfestékek 2 óra alatt kifejtik a hatásukat, utána már felesleges még rajtahagyni.

Ha esetleg még nyitott kérdésed van, írjál nyugodtan. 

Értékelés: Nincs

Hajmosáskor kikopott a sötétbarna

Sziasztok!

A Khadi mogyoróbarna árnyalatát használom már egy éve (2-3 havonta festem), amitől szép természetes barna hajam van, mint az eredeti. (Sötétebb barna, de napfényben normál barna, egy-két ősz hajszállal, az eredeti és a mogyoró khadival festett is.) Semmi gondom nem volt vele, tökéletesen fedett, szép, tartós színű.

Szerettem volna sötétíteni, hogy napfényben is inkább a sötétbarna domináljon, ezért a Khadi Sötétbarna árnyalatát használtam. Mindent ugyanúgy végeztem, mint az előző festéseknél. Az öblítéskor kék volt a víz, de kivártam, míg szép tiszta víz folyt a hajamból. Gyönyörű sötétbarna, inkább barnásfekete lett, kicsit meg is ijedtem, hogy ennyire feketét nem akartam, mi lesz, ha még sötétedni is fog pár nap után? Ezután csak a festést követő 3. nap mostam hajat a méregmentes samponommal, de ismét kék lett a víz öblítéskor. És ezt követően mindegyik hajmosásnál, míg végül újra az eredeti normál barna hajam lett. Vagyis kikopott, nem hogy sötétedett volna.

Gondoltam, újra próbálkozom a Sötétbarna árnyalattal. Két lépcsős festést gondolom, nem kell alkalmaznom, de nem szeretném, ha újra kikopna. Mit kéne másképp csinálnom?

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

Indigó tartóssá tétele

Kedves Dália!

Igazán tartós eredményt lehet két lépésben tudsz elérni, de előtte még bevethetsz pár trükköt.

Tégy 1g sót a péphez.

50 c fokos vízzel vagy fekete teával keverd ki a port.

Tartsd melegen a pépet. (ezt én az üzletben nem használom, de a Khadi ajánlja a leírásában.) Az első mosáskor nem baj, ha kék a hab vagy a víz, nekem is mindig kék.

Értékelés: Nincs

Só és fekete tea hozzáadása

Köszönöm, akkor kipróbálom a só és fekete tea hozzá adásával.

Ezelőtt a mogyoróbarnával festettem már többször is, azzal nem is volt ilyen gondom. Szép barnára festette az amúgy is sötétebb barna hajam, még azt az egy-két szál ősz hajszálamat is befedte. Felvitel közben is melegen tartom a pépet és utána is egy meleg téli sapkát húzok a fejemre (nyáron ez kimondottan kellemes volt ).

Remélem, a sós-teás megoldással nem fog kimosódni a hajmosások során.

Szép napot kívánok!

Értékelés: Nincs
Juzus képe

Milyen az alap hajszíned?

A kétlépcsős módszer akkor alkalmazandó, amikor az ősz hajszálakat akarjuk elfedni.

Javaslatokat, ötleteket tudunk adni. Ami a legfontosabb, hogy a sötétbarna növényi hajszinező fő alkotórésze az indigó. Köztudott, hogy az indigó a hennához tapad. Ha nincs mihez tapadnia, akkor nagy valószinűséggel gyorsabban fog kopni. Fontos, hogy a hajfestést követően - ha lehetséges - 3 napig ne mossunk hajat. Ha mégis szükséges, akkor használjuk a hajmosás előtt a Khadi hajolajait, mely elősegíti a tapadást, nem mellesleg ápolja is a hajat és a fejbőrt.

Ha sok ősz hajszálad van, akkor érdemes a kétlépcsős módszert választani. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A növényi hajfesték, hogyan festi be a hajat?

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni Tőletek. Mára az egész háztartásom bionom, egyedül a hajfestés az ami kilóg a sorból. Elhatároztam hogy kipróbálom ezt a festéket, de nincs egyszerű helyzetem mert a férjem a "fodrászom" és ő nem igazán híve ezeknek a festékeknek. Nem az összetevőivel van a baja hanem azzal hogy szerinte az a festék ami nem"nyitja meg a hajszálat" kémiailag, hanem fizikailag színezi a hajat, az a hajnak károsabb mert nagyon szárít akármivel kezeljük utánna. Azzal egyet ért hogy a vegyi festékek nem túl jók az összetevőik miatt de szerinte minden ami befedéssel színez az nagyon szárít. Ő W...át használ 20 éve, az én hajam is ezzel volt festve idáig.

Most viszont úgy döntöttem kipróbálom ezt a festéket, ha el tudtok látni pár jó tanáccsal mielőtt kipróbálom, azt megköszönöm. Olvastam hogy nagyon alaposan be kell tartani az utasításokat és elvileg akkor működik. Nekem most sötétbarna a hajam, vegyivel festve, de kb. 3 hónapja volt utoljára festve, és nincs ősz hajszálam. Az eredeti hajszínem sötét szőke. Ha csak egy lépésben használom henna nélkül akkor is befogja?

Köszönöm a válaszotokat! Andi

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

Növényi hajfestés hatásmechanizmusa

Kedves Andi!

Igaza van abban a férjednek, hogy ezek nem nyitják meg a hajszálakat, csak kívülről tapadnak rá. Viszont abban már nem, hogy szárítanak. Tudnod kell, hogy hennázás után nem lehet vegyivel festeni minimum 3-4 hónapig.

Első alkalommal én a khadi vörös árnyalatát ajánlom, majd a sötétbarnát, ugyanis ha nagy szín különbséget akarunk átugrani, így biztos sikerrel járunk. Utána a festés gyakoriságától függ, hogy egy vagy két lépésben érdemes e festeni. Ha 4-5 hetente akkor elegendő lehet csak a sötétbarna, viszont ha ritkán akkor később is a két lépéses festés lesz a megfelelő.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Henna szűz vagyok!

Kedves Gabriella,

Nekem gesztenyebarna hajam van, és most a megszaporodott ősz szálak miatt, ill. újításként vettem 2 doboz KHADIT, egy tiszta hennát, "ROT" +egy sötét barnát.

Tippnek azt kaptam, hogy fekete teát adjak hozzá, valamint natúrjoghurtot, mert a török nők szerint ezzel tartóssá tehető a szín.

Szerinted ezzel lehet nagyot hibázni?

Üdv, Timi

Értékelés: Nincs

Henna szűznek!

Ha nálunk vásároltad volna a Hennát, biztosan nem kaptál volna "joghurtos" tanácsot! Az én magánvéleményem, hogy a Henna magában fogja be az ősz hajszálakat a legszebben. De halgassuk meg Gabit is:

Gabi válasza:

Mindkét eset jó lehet elsőre talán két lépésben festeném, elsőre a vörös, másodikra a szín. Persze, ha ez neked macera keverheted is. Próbatincs festésével biztosra mehetsz. Mi joghurtot nem keverünk bele, és ha figyelmesen elolvasod a használati útmutatót, az sem ajánlja.

Üdv,Gabi

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: