Növényi hajápoló kúra - Senna/Cassia (Khadi), 100 g

 • Fejbőr normalizálás
 • Hajerősítés
 • Hajfestés
 • Hajhullás ellen
 • Hajkondícionálás
 • Hajrenegerálás
 • Korpás hajra
 • Száraz töredezett hajra
 • Vékonyszálú hajra
 • Zsíros hajra
0Ft
4.25
Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (8 szavazat)
 • Termékleírás
 • Adagolás / Alkalmazás
 • Egyéb termékadatok
 • Összetétel / INCI

Növényi hajfesték - Semleges - cassia (Khadi), 100 g

A doboz tartalma:

 • 1 csomag növényi hajfesték por
 • 1 db hajsapka
 • 1 pár kesztyű

A doboz tartalma egy körülbelül vállig érő haj ápolásához, minimum egy alkalomra elegendő.

Khadi növényi hajápoló kúra – Senna/Cassia

 

100%-ban növényi összetételű termék

Természetes kondicionálás, tartás és fény egyetlen lépésben

Hajkondicionáló por minden hajszínre és hajtípusra, nem rendelkezik színező hatással. Erősíti és rugalmassá teszi a hajat, megőrzi a fejbőr egészségét. Már egyetlen használattal láthatóan dúsabbá, fényesebbé és életerősebbé teszi a hajat. A szőke hajnak aranyló fényt ad, két hajfestés közti alkalmazása pedig meghosszabbítja a színezés hatását.

Kérjük feltétlenül tartsa be a részletes használati utasítást. Nagyon ritkán – főként súlyosan sérült, kémiailag szőkített haj esetében és túl hosszú hatóidő esetén – enyhe zöldes árnyalat jelenhet meg, ami néhány hajmosás során eltűnik. Erről bővebben a Szőke haj festése pont alatt olvashat.

A nem kívánt színárnyalatok elkerülése érdekében első használat előtt mindig tegyen próbát egy tincsen, és vegyileg szőkített haj esetében a hatóidő maximum 15 perc legyen.

Alakítsa ki saját, egyedi hajszínét, keverje bátran a Khadi hajfestékek különböző árnyalatait! A Senna/Cassia problémamentesen keverhető a Khadi festékek valamennyi árnyalatával. Ha például bármelyik barna árnyalathoz Senna/Cassia hajápolót keverünk, egy könnyedebb barna árnyalatot kapunk, ami világos haj esetében jól használható. Ha a hajápoló port indigó tartalmú színárnyalattal keverjük, a folyadék hőmérséklete legyen 50°C-os.

Használati útmutató

 • Előkészítés: Gyűjtsön össze mindent, amire a hajfestés során szüksége lesz. Legyen keze ügyében a hajfesték por, a hajfestő ecset, a dobozban található kesztyű és műanyag sapka. Rakja fel melegedni a vizet, és vegyen elő egy tálat, amiben ki fogja keverni a festékmasszát. Alapvetően frissen mosott hajra célszerű felvinni a festéket, a hajformázó termékek, szennyeződések, és a zsír eltávolítása után.
 • A festékmassza bekeverése: Az a legjobb, ha a port egy kerámia edényben keveri el, mivel ez az anyag nagyon jól tartja a meleget, és nem engedi, hogy a keverék túl hamar kihűljön.  Addig keverje, míg krémes, könnyen kezelhető pépet nem kap. A felhasználónak az ideális sűrűséget magának kell kikísérleteznie, hogy ne legyen se túl sűrű, se túl híg. A Khadi növényi hajfestékkel történő festés sikere nagymértékben függ a festék melegen tartásától. Ezért, hogy a felvitel során ne hűljön ki a színező paszta, állítsuk a festékes tálat meleg vízfürdőbe.
 • A hajfesték felvitele: A bekevert masszát a lehető legoptimálisabb állapotban, frissen mosott, törölközőszáraz hajra vigye fel. A hajfestéket kizárólag ép bőrön alkalmazza! Mindenképpen érdemes a felvitelhez hajfestő ecsetet használni. Ezzel tincsről tincsre lehet haladni, és a festéket közvetlenül a hajtőhöz lehet felkenni. Ha hígabbra keverjük a színező masszát, akkor hajfestő flakonból is rányomhatjuk a hajra. Fontos, hogy a festést a homlok és a halánték területén kezdje, mert a haj itt gyakran világosabb, mint a fej többi területén, és az első ősz hajszálak is itt jelentkeznek. Kezdje a hajtöveknél és haladjon tincsenként a hajvégek irányába. Amennyiben a befestett tincset mindig elfésüli, ez könnyen kivitelezhető. A maradék festéket kenje szét a haján, és masszírozza be az ujjaival. Ha elkészült, tegyen rá egy műanyag fürdősapkát vagy tekerje körbe folpackkal, hogy a festék ne száradjon ki. A hatóidő leteltéig tartsa melegen a fejét egy törölközővel vagy hajturbánnal. Minél melegebben tudja tartani a festéket, annál jobb a festés hatékonysága, annál szebb lesz a végleges hajszín.  
 • Az ajánlott hatóidő: 30 perc és 2 óra közti időintervallum.
 • Festés utáni lépések: a hatóidő leteltével mossa meg a haját tiszta, meleg vízzel. Alaposan öblítse át, hogy ne maradjon benne festék. A Khadi növényi hajfesték finomra őrölt struktúrája miatt könnyedén kiöblíthető, anélkül, hogy morzsás maradékot hagyna a hajon. Optimális esetben a következő 24-48 órában a samponos hajmosást célszerű elkerülni (különösen az indigóból származó festékrészecskék esetében jellemző ez). Kerülje a hajápoló, illetve hajformázó termékek használatát is, hogy a festék tovább dolgozhassonv és stabilizálódhasson.

  Részletes használati utasítás és bővebb információ a termékről itt található.

Fontos: A készítmény kizárólag ép bőrön alkalmazható. Ügyeljen, hogy a bekeveréskor keletkező port ne lélegezze be, mert az arra érzékeny embereknél allergiás reakciót okozhat. Kerülje a szemmel, textíliával való érintkezést.

Mentes mindennemű kémiai adaléktól, nem tartalmaz veszélyes vegyi összetevőket. Terhes nők, kismamák is bátran használhatják!

Kiszerelés: 100 g

Származási ország: India

Összetétel: Cassia Obovata (szenna/színtelen henna) levelek.

classic henna világosítása

Sziasztok!

Új vagyok az oldalon és azt szeretném kérdezni, hogy sajnos Classic Hennával-sötétbarna- festettem be a hajam és csak utólag olvastam utána, hogy milyen összetevői vannak.

Igaz az eredmény nem lett rossz csak elég sötét lett, néhol világosabb vörös és kicsit foltos, de az nem vészes. A kérdésem az lenne, hogy ez kikopik a hajból vagy meg kell várnom míg lenő. A lapockámig ér a hajam. Tudnám valamivel világosítani és egységesíteni a színt?

A válaszokat előre is köszönöm.

Értékelés: Nincs

Hennázott hajszín egységesítése- Segítséget szeretnénk kérni!

Szia!

Úgy tudom, világosítani nem lehetséges.

A színegységesítéssel kapcsolatsan szeretnék olvasói segítséget és tapasztalatot kérni!

Köszönjük és szép napot nektek! 

Értékelés: Nincs

Cassia és Khadi mogyoróbarna keveréke-olvasói segítséget kérünk!

Kedves Fórumozók!

Azt olvastam a neten, hogy a cassia, henna keveréke világosíthatja a hajszínt.

Eredetileg sötétebb gesztenye barna hajam van, amit évek óta a Khadi mogyoróbarna hajfestékkel festek. Azonban ezt mindig is sötétebbnek találtam az eredeti hajszínemnél.(Korábban melírozva volt a gesztenyebarna színű vegyi anyagokkal színezett hajam) 

Érdeklődöm, ha Cassiát is kevernék a Khadi mogyoróbarna festékporhoz, akkor egy világosabb gesztenyeszínt elérhetek-e, s ha igen, mennyit tegyek bele a keverékbe Cassiából? Vöröset/szőkét nem szeretnék, csak gesztenyenyeszínt elérni enyhén a "napfényben vöröses csillogással".. Vajon elérhető-e ezzel a keverékkel?

Köszönöm a segítséget!!!

 

 

Értékelés: Nincs
phajka képe

Khadi mogyoró világosítása

Én a mogyoróbarnához világosbarnát keverek felesben, így szép gesztenyebarna színt kapsz, ami nem sötét. De mivel sok az ősz hajszálam, néha Hennát és mogyorót keverek össze, ilyenkor nem felesben, kicsit kevesebb legyen a Henna, ez maximálisan befedi az ősz hajszálakat és így is szép gesztenyeszínt kapsz, picit vörösebb fénnyel, mint az előzőnél. Váltogatva használom, mindegyiket ajánlom! Még a fodrász is megdícsérte a hajam!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

köszönet a világosítási ötletért

Kedves phajka!

Hálás köszönetem, meg fogom próbálni! Igaz pont a múlt héten festettem a szokásos mogyorószínnel, de máris rendelem a világosbarnát a következő alkalomra! Majd jelzek itt a fórumon, hogy sikerült! Alig várom, hogy kipróbáljam a "világosító" keveréket:)!

Értékelés: Nincs

nem kell hennás előfestés így?

Kedves phajka!

Olvastam, hogy úgy is fested a hajad az ősz hajszálak miatt, hogy  hennát keversz a mogyoróhoz...Ilyenkor nem kelll hennás előfestés? Hiszen azt tanácsolták itt is az oldalon, hogy az őszes hajszálakat csak a hennás előfestés után fogja be más szín. Köszi a választ! Így egyszerűbb lenne, ha keverném, nem kéne kétszer festeni. :)

Értékelés: Nincs
phajka képe

Nem kell hennás előfestés

mert a henna beszínezi azokat így keverve is. Én is az időhiány és az egyszerűség miatt csinálom így, persze tudom nem így szakszerű, de egyszerű! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
VAnett1988 képe

Cassia

Sziasztok!

Egyszerűen tökéletes ez a termék! Egy éve használom kúraszerűen. Sok kis babahajam van tőle. Dúsabb és fényesebb is a hajam! Imádom!! :)

Köszönet érte!

 

A.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

hajtáplálás

Sziasztok!

Nekem amonia mentes festékkel ugyan, de festett  sötét szőke/barnás hajam van. A töve roppant hamar zsírosodik, a vége száraz és fénytelen, 2 hajfestés között.:(

Khadi Shikakai-t ha használom a tövére a zsírosodás miatt és az ápolásra a Khadi Semlegesét, akkor ez így rendben lenne??? vagy van valami más, amit esetleg ajánlanátok Nekem?

Gondolkodom a Henna festésen évek óta, de nem merem rászánni magam (mondván minden fodrász ill barát, ha nem tetszik a színe vagy megunom, többé nem festhetem semmi mással még az ammónia mentesekkel sem:((((

Köszönöm a segítségeteket, nagyon nagyon nagyon:))))

Anita

Értékelés: Nincs

Szőkített hajra..

Móni válasza:

Szia!

Nem, a shikakait semmiképpen nem javaslom a száraz, szőkített hajadra. még ha csak a tövére próbálod felvinni akkor sem! A cassiával tehetsz egy óvatos próbát, de vegyileg szőkített hajra ezt sem igazán javasoljuk, a hajszínedet is megváltoztathatja.

Amit javaslok szőkített, száraz haj ápolására, azt ITT olvashataod.

Ilyen formában az nem igaz, hogy hennázás után többé nem festheted a hajad semmi mással - három hónap pihentetést javaslunk, utána mehet a váltás, ha úgy gondolod.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Cassia, ősz hajra...

Sziasztok!

Most nem értem, ti azt írjátok a Cassiát lehet használni ősz, és szőke hajon.

Egy másik természetes hennát gyártó ( L......a)

Nem javasolja a cassiát ősz, és szőke hajra...

Akkor most,hogy is van ez?

Oké, hogy más gyártja és forgalmazza a két terméket ,de a cassia, az mindkét cégnél cassia...  ?

Köszi!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Cassia őszre...

Kedves Kamilla!

Természetesen a (jó minőségű) cassia alkalmazható ősz, és szőke hajon is, mi több, a professzionális növényi hajfestő- és hajápoló szolgáltatások során is igen gyakran felhasználják világosabb hajszín esetén is. A kérdés mindig az, hogy egész pontosan milyen hajból, és mit szeretnénk kihozni.

Ezzel a fenti termék gyártójával és forgamlazójával is megegyezik a véleményünk, illetve azért kerültek be éppen ezek a cassia és más egyéb növényi porok a Bionom webáruházba, mert ezek minősigileg is megütik a mércét.

Az előzőleg vegyileg kezelt, szőkített hajra nem mindig válik be a cassia, mint hajápoló, ez tény, de ezért nem a cassiapor okolható. Talán erre gondolhatott az általad említett gyártó, nem tudom, ezt tőlük lenne érdemes megkérdezned.


Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Khadi nem szimpatikus...

Kedves Pálma!

Az említett cég, az ősz hajra nem ajánlotta, és nem a festett szőkéről

írtam az első levelemben,hanem az ősz hajjal kapcsolatos volt a kérdésem.

Mindegy,Khadit biztos nem vásárolok, nem szimpatikus,

csak nálatok olvastam tapasztalatokat khadikkal kapcsolatban, máshol sehol.

Se videót, sem véleményt más oldalakon......

Azért köszi!

Értékelés: Nincs
nikos13 képe

Keverési arány?

Azt még elfelejtettem megkérdezni, hogy a 100g por egyszeri festésre elegendő? Vagy hosszúság szerint szükséges x gramm por?
Esetleg van mellékelve a dobozba egy ilyen táblázat, ami a hossz szerinti szükséges pormennyiséget írja le? Mennyi vízzel kell elkeverni? Az 50fokos víz pontosan legyen annyi, vagy elég kézzel nézni és kb 50 fokosvízzel elkeverni? 
 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Khadi mennyisége

Szia! Én használtam Khadi-t ,de nem cassiát, hanem hennát, ha tövet festettem, 4 alkalomra volt elég. Nagyon finom szemcséjű a por, könnyű felkenni, és sok kijön belőle. Félhosszú volt a hajam, nem ért egész mellig, és 1 doboz simán elég volt rá ha egész hajat festettem. Sőt, legalább az 1/4-e megmaradt a festéknek...remélem tudtam segíteni. Mese

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
nikos13 képe

Cassia próba "festés" megtörtént

Köszönet a válaszért =) TEgnap megérkezett a cassia és be is pancsoltam vele a hajam. Ráment az egész. Ami a hatóidőt illeti, hát kicsit belefeledkeztem, mert fűsulit beadandót kezdtem írni, így több, mint 2óra hosszát volt a hajamon XD
Az eredmény meglepett,mert nem számítottam színbeli elváltozásra, ennek ellenére a hajam sötétebb lett. Én eredetileg szőke vagyok(nem festett), és most szemmel láthatóan sötétebb a hajam.NEm rossz, csak furcsa. Azért jó lenne ,ha visszavilágosodna.

Mire számíthatok? Visszajön az eredeti hajszínem? Ha legközelebb is kenem, akkor kevesebb ideig hagyjam rajta? Egyáltalán milyen sűrűn ajánlott használni ?

Üdv:Nikó 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Gabriella Horváth képe

A cassia színez?

Szia!

A cassia adhat a világos hajnak egy aranyló csillogást, hogy sötétítene, azt nem tapasztaltam. Bár mi jobbára hennával és indigóval keverve használjuk.

Ha neked ilyen hatású lehet elegendő 2 havonta használni, és inkább más ápolás után nézni. Milyen lett a hajad?

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
nikos13 képe

Cassia utáni hajszín term.szőkénél

A hajszínem enyhén zöldes árnyalat. XD A kisfiam is szőke, az ő haja mellé téve látszik a különbség. =) Egyébkén nem rossz. Természetes hajfestéssel természetszínű lett a hajam =). Még nem mostam ki, majd ma fogom. Lehet majd az is változtatni fog a színén.De amúgy jó fogása lett a hajamnak, lett súlya,esése, nem száll.
Ja és sztem a több mint 2órás hatóidő volt a gond , és az is lehetett, hogy nem citromlével kevertem ki, mert mire megmostam a hajam, anya buzgón belekezdett a por kikeverésébe (ráadásul csapvízzel-olvastam,hogy vagy tisztititt víz, vagy alacsony ásv.anyagtartalmú ásványvízzel ajánlott kikeverni). Szóval én sitromlével szerettem volna kikeverni, ahogy olvastam ősz ill. szőke haj esetén így ajánlott. A következőt majd úgy csinálom. Ha már itt tartunk. A citromlé lehet folyékony gyári, vagy inkább valódi citrom leve szükséges ?

Köszönettel:Anikó

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 szavazat)
Henn Mónika képe

Cassia használata

Igen, hát nem csapvízzel kellett volna kikeverni... Ha citromlé abban segít, hogy a cassiában lévő kevés sárgás pigment kioldódjon, így elvileg az ősz és szőke hajakon aranyszőkés eredményre lehet számítani. Valódi citromlé javasolt, ami lehet friss, vagy akár előre facsart, "gyári" is - csak 100%-os legyen. wave.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
nikos13 képe

csapvíz + cassia

Igen, Mónika én tudom, hogy nem csapvízzel kellett volna, de sajnos anya elkezdte kikeverni, aztán csodálkozott, hogy mérges vagyok rá, mikor ő csak jót akart. Nem az egész lett csapvízzel keverve, mert mikor megláttam, hogy mit csinál, még az elején járt a kikeverésnek, szóval utána már ásványvizet öntöttem bele és megkértem, hogy legközelebb inkább olvassa el a használati útmutatót, aztán kutyuljon, vagy inkább ne is kutyuljon! Hát kicsit mérges voltam rá.

De már ne bánkódjunk azon, hogy  mi történt (kicsit hamvasszőke beütése lett a szalmaszőke hajamnak XD) Abban segíts légyszíves, hogy hogyan lehetne helyrehozni? Ha vennék még cassiát (nem khadit, hanem a gazdaságosabb 250g-os kiszerelésűt) és azt citromlével keverném el, vajon sikerülne visszahozni a hajam színét?

Reménykedve: Anikó =)

Értékelés: Nincs Átlag: 2.5 (2 szavazat)
Gabriella Horváth képe

Cassia szőke hajra

Kedves Anikó!

Túlbonyolítod. Saját hajad színét úgy kapod vissza, ha nem csinálász semmit. Hajápolásra használhatod még a Shkakait.

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 szavazat)
nikos13 képe

Cassia ismét

Mit bonyolítok túl? Annak, aki most találkozik először növényi hajápolóval, annak ez nem túlbonyolítás!
MEgpróbálom következő alkalommal ismét a cassiát, de citromlével és csak egy órás rajtahagyással. Mit gondolsz erről? 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Cassia folyt. köv.

Persze, megpróbálhatod. Hát ennek ez a módja, próbálkozni kell vele, monitoron keresztül nem tudjuk pontosan megmondani, kinek milyen lesz a haja a cassiától. Nem muszáj az egész hajat bekennei elsőre, sőt, érdemes tincspróbát végezni.

Tehát a citromos cassiától elvileg a szőke haj kap egy aranyos csillágást, csak akkor vágj bele, ha meleg árnyalat a cél. De ez is, illetve minden lényegi infó le vagyon írva a cassiás blogban, illetve az adatlapon. Várjuk a beszámolótwave.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)
Gabriella Horváth képe

Khadi használata, hány festésre elég? Segítsetek nikos13nak.

Szia!

Lehet érdemes lenne eljönni tényleg vasárnap. :)

Olvasd át a hozzászólásokat, ilyen dolgokban azok jártasak akik használják.

Az 50 fokos víz fontos! Teavízhőmérővel kell mérni.

Részletes használati utasítás és bővebb információ a termékről itt található.


Értékelés: Nincs
nikos13 képe

Kémiai trutymákoktól mentes sampon?

Sziasztok!
A cassiánál is natúr samponnal szabad csak hajat mosni, vagy ez csak a hennára és indigóra vonatkozik?
A fejbőröm seboreás (legalábbis az öndiagnosztika ezt mondja), mióta ez tart, azóta egy sampon se vált be. Nem tudom mivel lehetne javítani a helyzeten. Ráadásul ha stresszesebb vagyok, erősödik a fejbőrömön. 
Most az Altin samponját használom, ezt találtam a legjobbnak összetevői szerint. Ez mennyire tiszta kozmetikum? Nemsokára megérkezik tőletek a cassia és bepacsmagolhatom vele a hajam. Mivel fogyóban van az eddigi samponom vettem ma egyet, most Dc-os sampont. Ez mondható 100%ig tiszta kozmetikumnak?
Üdvözlettel: Anikó 

Értékelés: Nincs

hajfestékek

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy a Khadi hajfestékek most miért "nem rendelhető" státuszban vannak? Ugye nem szünnek meg???

Köszi

Értékelés: Nincs
epermami képe

Khadi rendelhető!

Szia Viki, szerintem van raktáron a többi meg rendelhető, Te melyiket látod nem rendelhető státuszban?

Értékelés: Nincs

Nekem az összes Khadi

Nekem az összes Khadi hajfestékre azt írja a rendszer, hogy nem rendelhető.

Értékelés: Nincs
epermami képe

Khadi

Viki, most kipróbáltam, az összeset be tudom tenni a kosaramba... kérlek, nézd meg megint, ha nem sikerül, akkor továbbítjuk a problémát a webmesternek!

Értékelés: Nincs

Rendelt akciós Khadi

Sziasztok!

Kérlek szépen nyugtassatok meg, hogy a 24-én, még akciósan megrendelt termékemet (Khadi cassia) meg fogom kapni...!

Néztem a rendelésemben a kézbesítési időt, és azt írja ki, hogy: "Kézbesítés:Nem rendelhető"   Ugye, ez csak valamiféle elírás..!?!?  Tudom-tudom, nem egy egetrengető összeg a különbség az akciós és a nem akciós között, de mégis örülnék neki ....

Előre is köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs

Akciósan rendelt Khadi

Utánaérdeklődtem, és azt a választ kaptam, hogy a rendelésedben az akciós khadi van rögzítve, így azt is fogod kapni.yes.gif

Anikówave.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Khadi festékek

Kedves Gabi!

Az eredeti hajszínem sötétszőke- középbarna. Jelenleg barátkozom a növényi hajfestéssel, mert sötétebb árnyalatot szeretnék, de nem szeretném az egész hajkoronámat átfesteni. Ezzel kapcsolatban érdeklődnék, hogy a növényi hajfestékekkel milyen eredmények lehet elérni a melírozás terén?
Illetve az érdekelne még, hogy a Khadi termékek közül melyik festékkel érhetnék el egyenletesebb, barna  hajszínt, vöröses beütés nélkül abban az esetben, ha az egész hajamat befesteném?

 

Köszönöm a segítséget! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika képe

Növényi hajfestékek melírhoz is!

Kedves Eszti!

Természetesen növényi hajfestékekkel, így a Khadi-val is lehet melírozni.

A növényi hajfestékek másképpen működnek, mint vegyi társaik, nem hatolnak be a hajszál belsejébe, tehát semmiképpen sem világosítják a hajat. Ellenben rétegeket vonnak a hajszál köré, tehát már a világosbarna is sötétítheti kissé a hajadat. Esetleg a mogyoróbarnát javasolnám még, de mindenképpen készíts próbatincset, a használati utasítás pontos betartásával.

Az árnyalat kiválasztásánál kérlek vedd figyelembe a hajszínpalettát:

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
darkania képe

Hány alkalomra elég?

Sziasztok! Egy ilyen doboz mennyi időre elég (hány alkalomra) nagyon kevés, félhosszú, vékonyszálú hajra kondicionálás képpen? :) Köszi a válaszokat előre is! 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda képe

Cassia hány alkalomra elég?

Az én hosszú, átlagos mennyiségű hajamra kb. 7 dekát teszek alkalmanként. Tehát a tiédre minimum kétszeri alkalomra elég a 100 g szerintem. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
darkania képe

Elnézést

Elnézést kérek az előbbi válaszomért... most esett le hogy a 100gr az 10 deka...ajajjj, késő van, lassan dolgozik az agyam! Köszi mégegyszer! :)

Értékelés: Nincs
darkania képe

Köszi a választ!

Köszönöm a választ, de szerintem nekem kevesebb hajam van mint neked :) Nekem csak félhosszú és nem átlagos mennyiségű, hanem kb annyi hogy egyik markomban eltudom rejteni az egész copfomat! :) Na mindegy, a lényeg az, hogy gondoltam, hogy több alkalomra elég! :) 

Értékelés: Nincs

hamvasszőke haj

Kedves Gabi, és Mónika!

 

Az egyik hozzászólásotokban olvastam, hogy kísérleteztek hamvasszőke szín kidolgozásán is..

Régebben melírozva volt a hajam (hamvasszőke melírok), de már évek óta nem festetetem  a hajam, és nem is szeretném vegyszerrel kezelni.

A hajam színe sötétszőke (világosabb barna), bár így télen eléggé besötétedik. Hátközépig érő, vékony szálú, de sűrű növésű.

Szóval azt szeretném megkérdezni, hogy esetleg egy ilyen színt kilehetne e kísérletezni?

 

Köszönöm, Anett

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

hajvilágosításról

Kedves Anett!

Ősz, illetve világos hajon lehet hamvasszőkét festeni természetes módszerekkel is (sok cassia, kevés henna, kevés indigóval).

Hajat világosítani (ha jól értem, ezt szeretnéd) viszont természetes módszerekkel nem lehet. Erről írtam már egy előző hozzászólásomban, bemásolom ide is:

"Lássuk csak, miért is nem lehetséges természetes módon hajat szőkíteni, világosítani: a természetes hajszínezők gyakorlatilag növényi porok szárított őrleményei, melyek kíméletesen színezik meg a hajat, a haj külső rétegében tapadnak meg. Mintegy bevonatot képeznek a hajszál körül, anélkül, hogy megváltoztatnák annak szerkezetét.

A hajszín felvilágisításához a szernek be kell hatolnia a hajszál belsejébe, hogy eltávolíson a természetes színpigmentekből, illetve ezeket kívülről bevittekkel helyettesítse. Ez viszont már mindenképpen a hajszál szerkezétenk megváltoztatásával, roncsolásával érhető el. Sajna, ez a helyzet .

Sötétszőke, világosbarna hajon működhet a mézes hajvilágosítás (méz -természets hidrogén-peroxidot tartalmaz - kevés olívaolajjal kikeverve, hajmosások előtt kb. 1 órára vigyük fel), hajmosás után lehet öblíteni citromos kamillateával. Először csak óvatosan, mert ezek is szárítanak".  wave.gif

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

cassiák közötti különbség

Kedves Gabi!

Köszönöm a hihetetlen gyors választ - nem is számítottam rá. Megnéztem az ajánlott cassia pakolást, ott cassia obovata szerepel, és látom van ilyen nevű termék, ami nem Khadi, de  a Khadi cassia összetétele is cassia obovata. Van a két termék között különbség? Valamelyik a tapasztalatok alapján jobb? És ugye jól értettem válszodat, hogy mehet önmagában a cassia, a leírtak alapján. Mert azt is írtad, hogy szőke hajat sok cassia, kevés hennával szoktatok festeni.

Mégegyszer köszönöm a segítséget! Adrienn

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Gabriella Horváth képe

Khadi cassia vs cassia obovata

A döntés a tiéd, a Khadi terméke jóval finobbra van őrölve, így kevesebb is elég belőle. Viszont azt nyilván te is tudod, hogy a bionomba, csak kíváló minőségű termékek kerülhetnek be. Próbáld ki ezt is azt is és írd meg a véleményed.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

Természetes szőke, melírozott haj

Szasztok!

Szeretnék segítséget kérni: Váll alá  érő, szőke ( közpszőke-sötétszőke) hajam van(volt) szép fénnyel, de a két szülés, szoptatás után elszürkült, kevés ősz hajszálam is lett. Sajnos nyár elején az eredeti hajszínemmel egyező melír csíkokat tettem bele, egy alkalommal. Most a hajam fele eredeti, fele melír csíkos, kb 5 cm. lenövéssel, de alig  észrevehető a színkülönbség. Többet nem szeretném vegyileg festeni  Egyenlőre még a henna festés sem jön szóba, csak a fakóságon szeretnék változtatni. A kérdésem az lenne, hogy ez a termék gondolom dobna a nem festett részeken  de számíthatok e rá, hogy az egyszer festett csíkokon( lényeges károsodás talán nincs) kellemetlen meglepetés ér. Ha már jobban őszülök csak akkor szeretném hennázni, de azt már a tanfolyamon akarom elsajátítani. Ha használhatom nekem is citromlével érdemes e kikeverni ill. az tömény citromlét vagy higítottat jelent e . Előre is köszönöm a választ. Adrienn

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Gabriella Horváth képe

Cassia használata

Szia!

Szőke színeket sok cassia és kevés henna keverékével szoktunk festeni, vegyileg kezelt hajon is használtuk, és mind a natúr, mind a szőkített szép fényes lett. Szerintem használd bátran. Dunsztolva 30-60 perc elegendő. Citromot adhatsz a keverékhez, viszont úgy mintha limonádét készítenél, nem szükséges tömény citromlével kikeverni.

Néhány recept is van hogy az ápoló hatás még biztosabb legyen, egyébként tisztán vízzel is kíválóan működik.

Hajerősítő pakolások Cassiával

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kedves Gabi! A kérdésem az

Kedves Gabi! A kérdésem az lenne, hogy a cassiával történő festésnél milyen hőmérsékletű legyen a víz? Nem találom a leírásban. Nem szeretném keverni semmivel, hajkondícionálás lenne a cél. Előre is köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika képe

A cassiánál nincs túl nagy

A cassiánál nincs túl nagy jelentősége, hogy milyen a víz hőfoka, általában meleg vízzel szoktuk kikeverni.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Henna es cassia - varok

Kedves Gabi!

Koszonom az erdeklodest, 4 hete vagattam a hajambol, es a kemiai festes ota mar 4 honap eltelt. Ket okbol varok: 20 eve festem a hajam, es mar azota nem lattam a sajat hajszinem. :) Szerencsere meg nem oszulok. Masik ok, majus vegen lesz a 20 eves erettsegi talalkozonk, es felek esetleg tul elenkre sikerul a hajszinem, nem ereznem ugy jol magam. Amugy mar legalabb 10 alkalommal ki- be tettem a kosarambol a hennat es a cassiat, mert mar nagyon kivancsi vagyok milyen lenne a hajam hennazva. Ja, es az osszes letezo hozzaszolast vegigbongesztem itt es a tarsoldalon hennazassal kapcsolatban, szoval keszulok..... :) Udvozlettel, Ildiko

Értékelés: Nincs

khadi cassia vagy vilagosbarna

Sziasztok! Szeretnek segitseget kerni, mert nem tudom eldonteni melyik szint valasszam. Az eredeti hajszinem sotetszoke- vilagosbarna kozti szin. Kb 2 eve festi a fodraszom Schw__f es____ty 8-45-tel, ez egy arany-bezs kozepszoke. legutoljara december 13-an volt festve. Szeretnek atterni hennas festesre. Hajam rovid, jelenleg kb. 10 cm, de hamarosan vagatok egy kicsit a vegebol. Lenoves szinte alig latszik. Kerdesem: melyik khadival erhetnek el egy hasonlo arany szint ami nem sarga, nem zold, nem tul voros. Vagy vegezzek tincsprobat? Elnezest hogy ekezet nelkul irok. Koszonom.

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

henna tanfolyam március 10-én

Ha van kedved lehetőséged, gyere el a tanfolyamra, utolsó helyek most kelnek el.

 

Vagy az antalvali.com oldalon sok információ van a hennázásról. Az biztos, hogy a khadi sötét neked, vagy cassia kell hozzá, de a Khadival nincs tapasztalatom. Ne tévesszen meg a mogyoróbarna, nem mogyoró szőke! A világos barna a legvilágosabb árnyalat.

Henna indigó, és cassia keverékéből szerintem elérhető számodra ez a szín.

Henna (Lawsonia inermis) hajfestéshez

Ha valmi mégsem tiszta, kérdezz, bátran!

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Kedves Gabi!Koszonom a gyors

Kedves Gabi! Koszonom a gyors valaszt! A tanfolyamra sajnos nem tudok elmenni, talan egy masik alkalommal... Kerdesem az lenne, hogy ha jol ertem a khadi vilagosbarna plusz khadi cassia helyett az itt kaphato "sima" henna plusz cassia plusz szukseg eseten indigo hasznalatat ajanlod? at fogom olvasni amit a hennarol linkeltel, koszonom!

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

hajszín?

Nos melyiket próbáltad ki, milyen lett az eredmény?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Megis festem

Kedves Gabi! Mivel kiderult, hogy fejteton bizony van kb 20-30 osz hajszalam, megis hennazni fogok, elobb mint terveztem. Mar meg is rendeltem a hennat es a cassiat. (Azert irok ide, mert itt kerdeztem eloszor es itt is kaptam toled valaszt, ha szukseges atmozgathatjatok a hozzaszolasomat) Sajat hajszin: kozepbarna-vilagosszoke Festett szin 8-45 aranybezs szoke - 19 hettel ezelott Haj hossza kb 10 cm, ritka, vekony szalu. Vagva 5 hete volt. Fejteton 20-30 osz hajszal. Kivant szin: kozep aranyszoke, esetleg kis rezes beutessel. A kis kepen a jelenlegi lenoveses allapot lathato.  Koszonettel, Ildiko

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

Cassia- henna

Kezd sok cassiáal, aztán csökkentsd a cassia mennyiségét, ha nem elég vörös. De a saját és a festett közti különbség csak kis mértékben fog eltűnni, lenövéssel fog lenőni a hajad, ha ezt nem akarod sötétebbre kell festeni az egészet, olyanra mint a saját színmélységed.

50g elég szerintem, de keverhetsz többet, le lehet fagyasztani, mehet akár a 70 is.

Az indigó nem feltétlenül eredményez sötét hajat, kis mennyiségben, barnít, és kicsit sötétít csak.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Cassia-henna koszonom

Kedves Gabi! Koszonom a gyors valaszt -olyan gyors voltal, hogy meg azt sem lattam, hogy a kerdesem mar megjelent :), a lenoves nem annyira zavar, inkabb a fejteton csillogo hofeher hajszalak. 20 eves osztalytalalkozora megsem mehetek igy ;) Szep napot! Ildiko

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

cassia+ henna

Kedves Ildikó!

Milyen lett a hajszíned? Belejöttél a hennázásba?

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Cassia+henna Gabinak válasz

Kedves Gabi! Köszönöm az érdeklődést, eddig 4 x festettem. Mostanra nőtt le a vegyi rész, át fogok térni a tőfestésre. A jelenlegi szín talán világosbarna arany, a férjem szerint még mindig vöröses, de nekem így tetszik. :) Üdvözlettel, Ildikó

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

Lehet picit tompítani

 

Ezek a keverékek, nagyon keveset, de halványítják a vörösséget.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Cassia+ indigó válasz

Köszönöm a tanácsot, lehet megpróbálom majd, ha megunom a vöröses árnyalatot. :)

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: