Növényi hajfesték por - Mogyoróbarna (Khadi), 100 g

 • Hajápolás
 • Hajfestés
0Ft
4.29412
Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (17 szavazat)
 • Termékleírás
 • Adagolás / Alkalmazás
 • Egyéb termékadatok
 • Összetétel / INCI

Növényi hajfesték - Mogyoróbarna - indigó-henna-amla-bhringaraj-neem (Khadi), 100 g

A doboz tartalma:

 • 1 csomag növényi hajfesték por
 • 1 db hajsapka
 • 1 pár kesztyű

A doboz tartalma egy körülbelül vállig érő haj teljes festéséhez minimum egy alkalomra elegendő, tőfestés esetén 3-4 alkalommal felhasználható.

Khadi növényi hajfesték por – Természetes mogyoróbarna

100%-ban növényi összetételű termék

Hosszantartó szín, egyedülálló ápolás, tartás és fény egyetlen lépésben

A hatóidőtől függően a hajat mogyoróbarnára, illetve sötétebb barnára festi. Akár az ősz hajat is egyetlen festés során befedi. A legtöbb felhasználó közvetlenül az ősz, vagy részben ősz hajra alkalmazza ezt a színt.

A Khadi növényi hajfestékek eredménye nagymértékben függ a kiindulási hajszíntől és a haj szerkezetétől, a hatóidőtől és az alkalmazott hőmérséklettől.

A kívánt eredmény eléréséhez kérjük feltétlenül tartsa be a pontos használati utasítást! A nem kívánt színárnyalatok elkerülése érdekében első használat előtt mindig végezzen próbafestést egy tincsen.

Alakítsa ki saját, egyedi hajszínét, keverje bátran a Khadi hajfestékek különböző árnyalatait! Ha ezt az árnyalatot indigó tartalmú festékkel keveri, a keverőfolyadék hőmérséklete legyen 50°C.

Használati útmutató:

 • Előkészítés: Gyűjtsön össze mindent, amire a hajfestés során szüksége lesz. Legyen keze ügyében a hajfesték por, a hajfestő ecset, a dobozban található kesztyű és műanyag sapka. Rakja fel melegedni a vizet, és vegyen elő egy tálat, amiben ki fogja keverni a festékmasszát. Alapvetően frissen mosott hajra célszerű felvinni a festéket, a hajformázó termékek, szennyeződések, és a zsír eltávolítása után.
 • A festékmassza bekeverése: Az a legjobb, ha a port egy kerámia edényben keveri el, mivel ez az anyag nagyon jól tartja a meleget, és nem engedi, hogy a keverék túl hamar kihűljön. Addig keverje, míg krémes, könnyen kezelhető pépet nem kap. A felhasználónak az ideális sűrűséget magának kell kikísérleteznie, hogy ne legyen se túl sűrű, se túl híg. A Khadi növényi hajfestékkel történő festés sikere nagymértékben függ a festék melegen tartásától. Ezért, hogy a felvitel során ne hűljön ki a színező paszta, állítsuk a festékes tálat meleg vízfürdőbe.
 • A hajfesték felvitele: A bekevert masszát a lehető legoptimálisabb állapotban, frissen mosott, törölközőszáraz hajra vigye fel. A hajfestéket kizárólag ép bőrön alkalmazza! Mindenképpen érdemes a felvitelhez hajfestő ecsetet használni. Ezzel tincsről tincsre lehet haladni, és a festéket közvetlenül a hajtőhöz lehet felkenni. Ha hígabbra keverjük a színező masszát, akkor hajfestő flakonból is rányomhatjuk a hajra. Fontos, hogy a festést a homlok és a halánték területén kezdje, mert a haj itt gyakran világosabb, mint a fej többi területén, és az első ősz hajszálak is itt jelentkeznek. Kezdje a hajtöveknél és haladjon tincsenként a hajvégek irányába. Amennyiben a befestett tincset mindig elfésüli, ez könnyen kivitelezhető. A maradék festéket kenje szét a haján, és masszírozza be az ujjaival. Ha elkészült, tegyen rá egy műanyag fürdősapkát vagy tekerje körbe folpackkal, hogy a festék ne száradjon ki. A hatóidő leteltéig tartsa melegen a fejét egy törölközővel vagy hajturbánnal. Minél melegebben tudja tartani a festéket, annál jobb a festés hatékonysága, annál szebb lesz a végleges hajszín. 
 • Az ajánlott hatóidő: 30 perc és 2 óra közti időintervallum.
 • Festés utáni lépések: a hatóidő leteltével mossa meg a haját tiszta, meleg vízzel. Alaposan öblítse át, hogy ne maradjon benne festék. A Khadi növényi hajfesték finomra őrölt struktúrája miatt könnyedén kiöblíthető, anélkül, hogy morzsás maradékot hagyna a hajon. Optimális esetben a következő 24-48 órában a samponos hajmosást célszerű elkerülni (különösen az indigóból származó festékrészecskék esetében jellemző ez). Kerülje a hajápoló, illetve hajformázó termékek használatát is, hogy a festék tovább dolgozhassonv és stabilizálódhasson.

Részletes használati utasítás és bővebb információ a termékről itt található.

Fontos: A hajfesték kizárólag ép bőrön alkalmazható. Ügyeljen, hogy a bekeveréskor keletkező port ne lélegezze be, mert az arra érzékeny embereknél allergiás reakciót okozhat. Kerülje a szemmel, textíliával való érintkezést. Nem alkalmas szempilla, szemöldök befestésére, testfestésre.

Mentes mindenféle kémiai adalékanyagtól, nem tartalmaz semmiféle tartósítószert, illatanyagot, hozzáadott pigmentet, színfokozót, vagy egyéb veszélyes vegyi összetevőket. Ammónia- és peroxidmentes, nem tartalmaz P-Phenylenediamint (PPD-t).

Terhes nők, kismamák is bátran használhatják!

Kiszerelés: 100 g

Származási ország: India

Összetétel (INCI): Indigofera tinctoria (indigó), Lawsonia inermis (henna), Emblica officinalis (amla), Eclipta alba (bhringaraj), Azadirachta indica (neem).
 

Flifli képe

Rossz tapasztalat

Sziasztok! Sajnos egy rossz tapasztalatomat szeretném veletek megosztani a soproni bionom fodrásszal, Gabival kapcsolatban. Természetesen kedves volt, segítőkész, de én még nem voltam olyan fodrásznál aki ennyire durván mosta volna meg a hajam. Persze tudom hogy nem árt erősebben megmosni a fejbőrt is, meg a masszázs is jó, de az ő mosása messze meghaladta ezt, már bánom hogy nem szóltam. De a legrosszabb nem ez volt, amilyen durván fésülte a frissen mosott hajat, ami köztudott h rögtön nem kibontható, csak úgy mozgott a fejem a durva fésülés alatt, nem beszélve hogy olyan erősen fésülte, h egy anyajegyemből amiből kiállt egy kis pörk le is szakította. Soha egy fodrász sem akadt még így bele, pedig ott volt... bőrgyógyásznak megmutattam hál isten nincs vele gond, remélem nem is lesz a sérülés miatt... Sajnálom ezt a rossz tapasztalatot, de remélem a negatív vélemény ellenére is megosztjátok, tanuljon belőle, illetve más előre fel legyen készülve és szóljon neki..A többi lányt figyeltem, ők nem dolgoztak ilyen "durván". Köszönöm Andi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Gabriella Horváth képe

Mindenki más

Kedves Andi!

Köszönöm, hogy elmondtad a véleményed, a negatív kritika a legfontosabb. Sajnos nagyon kevesen osszák meg. Személyesen sajnos te sem mondtad pedig az lett volna a legegyszerübb hiszen akkor lehett volna azonnl korrigálni. Mindenki máshogy szereti a hajmosást fejmasszázst emiatt mindig jelezd a fodrásznak bárki is az, hogy ha valami nem tetsztik. Sokan kimondottan azt szeretik, ha jól meg van mosva a hajuk, valaki meg nem, nálam nincs kényesebb vendég, én sem szeretem az erős mosást, így meg tudlak érteni. Kérlek, szólj ha valami nem ok. azonnal. És ezt üzenem minden fodrászhoz járónak.

Köszönettel,

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

ilyen vagy olyan?

Természetesen jogod van a véleményedhez, de tudod az éremnek két oldala van. Még nem találkoztam olyan fodrásszal, aki úgy keverte volna a színeket, természetes anyagokból, mint Gabi. Ha kell szőke, ha kell vörös, vagy fekete, és hozott anyagból. Mindent megoldott. Itt úgy értem, hogy nem volt gond az ősz haj, a végére olyan lett amilyennek szeretted volna!
Sajnos sok munkája miatt, már nem dolgozik nálunk.
Hogy mennyire erősen nyúl a hajhoz, azt nem tudom, én nem próbáltam, de más fodrászokon keresztül leszűrtem, hogy nagyon nem vagyunk egyformák. Nekem is érzékeny a fejbőröm, és ha húzzák, vagy fáj, akkor szólok és "belassulnak"!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Mogyoróbarna haj

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni Khadi mogyoróbarna hajfesték használatához. Évek óta natur henna porral festem a hajam, melyhez kakaót és diólevél teát keverek. Így a hajam alapvetően sötétbarna, az ősz hajszálak vörösek, melírozott jellegű. Szeretném kipróbálni a mogyoróbarna hajfestéket. Következő hajfestéskor már használhatom, vagy szükséges valamilyen előkezelés?

Értékelés: Nincs

Khadi

Mivel, minden amit használsz természetes, úgy gondolom, hogy nem kell semmilyen különleges előkezelés!

Értékelés: Nincs

Viszkető fejbőr

Sziasztok, a segitségeteket szeretném kérni, hátha valaki találkozott már a következő problémával. 2,5 éve festem már a hajam hennával majd utánna mogyoróbarna Khadival (sok az ősz, kb fele). Szeretem a szinét, de egy éve elkezdett nagyon égni és viszketni a fejbőröm miután rákenem a Khadit. Ki is pirosodik mindenhol ahol a bőrömhöz ér. Egy fél óra után elmúlik, de addig ki tudnám tépni a hajam, annyira ég és viszket. Nem tudom melyik össszetvőre alakul az allergiám (hennára nem ) de nem merem már többet rákenni. Volna esetleg valami más kombináció amivel ezt a szép vöröses-barna szint ki lehetne hozni Khadi nélkül is? Köszönöm szépen előre is.

Értékelés: Nincs

Viszketés

 

Olyat, hogy viszket a növényi hajfestéktől a fejbőr, ha nem is gyakran, de már hallottunk. Egyéni allergia sajnos előfordul...
Hááát, jó lenne tudni, hogy a Khadi melyik összetevőjére lehetsz allergiás...?

Ugyanazt a színt biztosan nem tudnám elérni, ha valamelyiket kihagynám, de mondjuk, ha a hennával nincs baj, akkor egy feketekávé, feketetea, szegfűszeg alap-főzettel közelítheted...Több órán át, (min.5-6) a hajat dunsztolva....
Az sem mindegy, hogy milyen a hajad alapszíne...Ha sok az ősz, akkor valószínűleg a rezes fog dominálni.

Értékelés: Nincs

Rezes vagy pirosas?

Sziasztok a kérdésem az lenne, hogy a mogyoróbarna Khadi rezes vagy inkább pirosas árnyalatot eredményez.? Eredetileg olyan seszínű barna a hajam, sokáig hennáztam, de mindig pirosas lettem. Utána kémiaival festettem, de nagyon elpuhult a hajam, most jó pár hónap és C-vitaminos kúra után visszatérnék a hennához.

Értékelés: Nincs

Nekem sötét barna - erősen

Nekem sötét barna - erősen ősz a hajam és inkább rezesnek mondanám a végeredményt, de alapozok előtte hennával.

Értékelés: Nincs

Segítsetek...

Sajnálom, de én nem próbáltam ezt, ezért meg kell kérdeznünk a használókat, hogy írják meg a véleményüket. És még akkor is benne van a "minden haj-típuson kicsit más" faktor.

Értékelés: Nincs

Vastag szálú sötét barna őszülő haj

Sziasztok Érdeklődni szeretnek h mik a tapasztalatok? Olyan hajat ami vastag szálú,dús és eredetileg sötét barna sajnos elég intenzíven őszülő és eddig vegyivel volt festve,most szeretnek át térni a natúr festéhez. Sajnos a vegyi hajfesteket az ősz hajszálaim olyan erősek h le dobják 1-2 hét után. Ebből elég lesz h be fogja ezt használni hosszabb ható idővel vagy inkább két lépésben egy vöröses és rá a sötét barna? Köszönöm a segítséget előre is.

Értékelés: Nincs

Sziasztok, sötétbarna hajam

Sziasztok, sötétbarna hajam szeretném befesteni, enyhén vöröses mogyoró színre. Megpròbálom a fotòt mellékelni , amire gondolok. Melyik hennát alkalmazzam, köszönöm válaszotokat .

Értékelés: Nincs

Henna és indigó

A cikkben, amit mellékeltél, nem keverékekről beszélnek, mint ez a termék, hanem konkrétan a hennáról és az indigóról. Ezekből tudsz a leírtaknak megfelelő keveréket készíteni.

Értékelés: Nincs
lucikam képe

Víz hőmérséklete

Sziasztok!

Hennázott hajamra szeretném majd kipróbálni ezt. Igazán barnát szeretnék elérni egy lépésben. Már próbáltam ezt egyszer régebben, két lépésben, és sajnos a vörös dominált, ezt szeretném elkerülni.

 

Hány fokos legyen a víz amivel kikeverem, hogy ne legyen vörös a végeredmény? 

 

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Ez azért lehet, hogy vöröses lesz

Szia! 

Ennek azért van egy kis vörös beütése, az akkor is látszani fog, ha megfelelő a víz hőfoka. 40 fok körülinek kell egyébként lennie a víz hőfokának ahhoz, hogy az indigó érvényesülni tudjon. Esetleg keverhetsz hozzá egyenő arányban cassiát és indigót, ez segít úgy tompítani a vöröset, hogy közben nem lesz túl sötét a végeredmény. 

Értékelés: Nincs

Barnából mindig vörös

Sziasztok!

Barna színre szeretném a hajamat hennázni, de nem sikerül. Odafigyelek a hőmérsékletre meg mindenre amire kell, de mindig vörös lesz. A fenti mogyoróbarna festéket vettem meg és próbáltam ki de mindig barna helyett vörös leszek. A festék előtt c-vitamin hajvilágosítást csináltam,és hónapokat is vártam, hogy kopjon a vörös szín,még a hajam is lenőtt félig. Aztán a mogyoróbarna festék lemosása után mindig vörös leszek. Tudnátok segíteni? 

Más: A hennafesték lemosása után rengeteg hajszálam kihullik, sokkal több mint rendes hajmosáskor. Okozhat ilyet a henna? Mert én eddig csak jó dolgokat hallottam róla. :) 

Előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Vörös haj

Szia! 

Milyen az eredeti hajszíned, milyen rajta a maradék festék, ami már félig lenőtt - mint írod? Milyen hajszín a cél? Középbarna? 

A hennától nem hullik a haj, ez nem fordulhat elő. Valami más állhat a háttérben. Vagy pedig csak arról van, szó, hogy ami már eleve kihullott, de még nem esett ki teljesen a hajadból, azt jobban kihozza a henna, mivel sokkal tovább kell kiöblíteni, mint egy sima hajmosásnál. 

Értékelés: Nincs

Az eredeti hajszínem

Az eredeti hajszínem világosbarna, és az eredetit szeretném visszakapni. És úgy gondoltam, hogy ahogyan nő le úgy világosítom. Kezdem mogyoróbarnával, majd világosbarnát is hozzákeverek a festékhez.
A lenövésem alatt a maradék festék pedig világos vörös, amit még anno c-vitaminnal még világosítottam. De az a baj,hogy az eredeti hajszínemet is vörösre fogja be a hennafesték. Esetleg a következő festéskor keverjek bele egy kis feketekávét is? :)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Ne legyen vörös

Pedig az elgondolás jó volt, hogy egyre világosítsd. De igen, a mogyoróbarnának van egy kis vöröses beütése, valóban! 

Pláne, ha vöröses alapra teszed, kiszámíthatatlan az eredmény. Írod, hogy az eredeti hajszínedet is vörösre fogta be. 

Nos, most mondok valami furát... Ha még egyszer bekened ugyanezzel a színnel, nagy valószínűség szerint már nem lesz olyan vörös. regular_smile.gif Ez azért van, mert az első kenéskor az indigó nem szeret a hajra tapadni. Márpedig ebben a keverékben is van indigó, az hivatott a túl erős vörösséget elnyomni. A keverék hennatartalma viszont szépen rátapadt a hajra, ezért lett vöröses. Viszont ha még egyszer rámész ugyanezzel a színnel, akkor a hennára már fog tapadni a keverék indigótartalma, és ellensúlyozza a túlzott vöröset. Mert a hennára viszont jól tapad az indigó. 

Úgyhogy szerintem érdemes lenne újra bekenni ugyanezzel a színnel, akkor elvileg már sokkal inkább érvényesülnie kell az indigó barnító erejének. Azt nem garantálom, hogy a festett részen is tökéletes lesz, és a kémiai festék nem üt át egyáltalán rajta. De az eredeti hajszíneden minden bizonnyal jó lesz. Egy próbát megér. regular_smile.gif Akár második lépésben még a világosbarnával is jó lehet, ez az eredeti hajad és a festett rész világosságától-sötétségétől függ. 

Értékelés: Nincs

Köszönöm a tanácsot, de...

Köszönöm a tanácsot, de a legutóbbi festésem már a harmadik volt, mert először azt hittem nem jó a hőmérséklet, és kisérletezgettem. Úgyhogy gondoltam mielőtt negyedszer is nekiállok, megkérdezlek titeket, hogy tudtok e valami jót mondani. :D Úgyhogy a másodiknál is ugyanolyan vörös lett mint az elsőnél. :D Sajnos már annyira elkeseredtem, hogy majdnem vettem vegyi festéket, mert nagyon utálom a vörös színt. :( :( De mégse tettem,mert nem szeretnék újra visszaálni a vegyszerekre.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

HajszÍn

Akkor annyit tudsz még megpróbálni, hogy a lealapozott hajra indigó+cassia keverékét kened. A cassia nem engedi, hogy túlságosan besötétedjen, az indigó pedig (remélhetőleg) elveszi a henna vörösét. Az arányok tekintetében nem tudok pontosat mondani, szerintem fele-fele első körben, és utána, ha fokozatosan szeretnéd világosítani, akkor mindig egy kicsivel több cassiát tegyél bele. 

Értékelés: Nincs
Seagull25 képe

Khadi-hoz milyen sampont ajánlotok?

Sziasztok! Évek óta használom a Khadi-festékeket, de eddig sajnos mindig "vegyi" samponnal mostam utána. Melyik sampont ajánljátok Khadi után? (váltogatom a mogyoró- és világosbarna khadikat :) 

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Khadi keverékekhez milyen sampon ajánlott?

Szia! 

Bármilyen tiszta sampon megfelelő, tehát innen a webáruházból bármelyik sampon alkalmas. 

Egyébként vannak a Khadinak is saját samponjai, szuperek tényleg! Rengeteg jó tapasztalat van már róluk. Ha teljesen "márkahű" szeretnél lenni, akkor közülük választasz a hajad aktuális állapota szerint. regular_smile.gif 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

más bio hajfesték

Egyébként ezeken a márkákon gondolkodom:

N...o, N.....n, E.....y 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Más "bio" hajfesték?

Szia! 

Nem ismertem ezeket a hajfestékeket, rákerestem mind a háromra. Nem tudom, ezek mitől bio-k, de hogy tele vannak káros anyagokkal, az biztos... confused_smile.gif Láttad az összetételüket?! thumbsdown.gif

Értékelés: Nincs

más "bio" hajfesték

Nagyon köszönöm Meli a válaszaidat, hát akkor maradok ennél ezek szerint, csak jó véleményeket olvastam, ezért gondolkodtam váltáson, mert világosítani szeretnék egy kicsit a hajszínemen (nem vörös, hanem a barna világosabb árnyalatába), de azt hennával, ha jól tudom nem lehetséges..

Hogyan lehetne mégis 1-2 árnyalattal világosabb barna színt elérni? Mert akkor az említett festékek tönkretennék a hajamat..

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Világosítás barnával?

Milyen az eredeti hajszíned, és milyenre van most festve? Mivel kented most be? 

Értékelés: Nincs

világosítás

az eredeti hajszínem sötét gesztenye pár ősz hajszállal, de olyan kevés, hogy még nem volt szükség a kétlépcsős festésre esetemben. Ezzel a mogyoróbarna Khadival és fekete teával/diófa levéllel nagyjából ezt a színt el is érem, talán kicsit még sötétebbet is az eredetinél. Azonban ahogy írtam, szeretném egy kicsit világosítani ezt az árnyalatot, mert túl sötét (hiába, öregszem..:)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Világosabb árnyalat

Teljes mértékben megértelek, nekem is volt egy olyan "hullámom", amikor világosítani szerettem volna a túlságosan besötétedett hennás hajamat (minden alkalommal a teljes hajamat festettem vele, és egy idő után sötét bordós lett). Ami egyébként tök szép és egészséges volt, de nekem is mániámmá vált, hogy világosítani kell, mert az fiatalít. 

Sajnos az eredeti hajszínednél világosabbat nem fogsz tudni elérni, maximum annyit, hogy a most bekent festék indigótartalmát kikoptatod C-vitaminos pakolással, és átkened a világosbarnával. Ez a természetes hajszíneden nem sokat változtat, viszont az ősz részeken világosabb lesz, így (ha minden jól megy) összességében világosabb-melíros hatást kelt. 

Értékelés: Nincs

Khadin kívül

Nagyon köszönöm a hasznos tanácsokat! Ti nem forgalmaztok egyébként olyan bio hajfestéket, amit rá tudnék kenni a Khadira és nem törné le a hajszálaimat? Mert a hennán kívül nem nagyon látok mást..:(

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Növényi őrlemények vannak

Ha azt érted bio hajfesték alatt, hogy bio minősítésű anyagok vannak benne, és nincs benne semmi olyan, ami káros, akkor annyit mondok, hogy mi csak a Khadit találtuk eddig megfelelőnek. Természetes, növényi hajfestéssel nem tudod elérni azt, hogy világosabb legyen a hajad, egyszerűen nem létezik olyan készítmény, amely természetes módon világosítaná. Arra csak a vegyi festék képes, de azt nem ajánlom. 

Értékelés: Nincs

khadi henna után más bio hajfesték használata lehetséges?

A Khadi mogyoróbarna festéket használom, de kipróbálnék egy másik bio terméket , bio hajfestéket.

- Ez rákenhető a hajamra vagy uganúgy széttörheti mintha vegyi festéket kennék a hennára, azaz várni kell hogy a Khadi lenőjjön?

- Ha igen, a lenövesztés kb. fél év?

Köszönöm a válaszokat:)

Értékelés: Nincs

Bio hajfesték...

Ha valóban növényi, akkor nem hinném, hogy baja lenne tőle a hajadnak, sőt. De arra vigyázz, hogy sokan tágan értelmezik a "bio' fogalmát. Láttam én már vegyi anyagoktól hemzsegő "hennát"....

Értékelés: Nincs

Probléma második hajfestéskor

Sziasztok!

Anyukámnak nemrégiben átállt a vegyi festékekről a Khadi mogyóróbarna festékére, első alkalommal kétszer is be kellett festeni, hogy jól befogja a haját, de az eredmény nagyon szép lett, elégedettek voltunk. :-) Ma viszont, mivel már lenőtt a haja újra fodrászhoz ment és kétségbeesetten telefonált, hogy nem fogja be a haját, pedig kétszer is felkenték! :-(  A múltkori festésből megmaradt port keverték ki. Mi lehet a gond?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Nem fogja be

Szia! 

Tiszta hajra kenték? Megmosták előtte? Nem volt rajta véletlenül előzőleg valamilyen ápoló olaj vagy formázó maradvány? Persze, előfordulhat, hogy az ősz részeket nem fogja be (olyankor alapozni lehet henna-cassia keverékkel), de azért fura, mert első alkalommal befogta. 

Értékelés: Nincs

Kedves Meli!Köszönöm szépen

Kedves Meli!

Köszönöm szépen a választ!

Két nappal előtte mosott hajat és dm-es festett hajra való a.... hajsampont és balzsamot használt. Esetleg ez okozhatta a problémát? Végül két festés befogta, de órákig ült a fodrásznál, olyan sokáig rajta hagyták és azt mondták, hogy többet ezzel a festékkel nem vállalják, mert túl hosszú ideig tart. Az ősz részeket különösen nehéz volt befesteni és ott egész más színe lett. Viszont a többi részen nagyon szép színű a festés.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Nehezen fogja be

Ha a balzsamot nem a festék felkenése előtt használták, akkor nem okozhatta... regular_smile.gif

Tény, hogy az ősz részeken másképp viselkednek a növényi őrlemények, mint a sötétebb részeken, mert egyébként is minden hajon mésképp viselkednek. Ezt még akár előnyként is kihasználhatjuk, mert el lehet vele érni melírozott, természetesebb hatást. 

Én még a Khadit nem próbáltam, a sima henna-indigó-cassiával szoktam játszadozni, de 2 órahossza hatóidőnél kevesebbel nem csináltam még hajfestést. Igaz, hogy a Khadi-ra ennél jóval rövidebb hatóidő van írva, de ősz hajon minden bizonnyal hosszabb kell.

Viszont búrával lehet rövidíteni a hatóidőn. Még annyit kérdezek, hogy búra alatt ült a hatóidő alatt? Én egyébként csináltam már úgy is, hogy a fodrász csak felkente a pépet, betekertük folpack-kal, húztam rá egy sapkát és hazabattyogtam. Nem tudom, hogy anyukád mennyire jól tolerálja, ha furán néznek nyáron sapkában, de esetleg ez is egy opció. Vagy a házhoz járó fodrász, barátnő... Sőt, te nem tudnál neki segíteni felrakni? Akkor addig maradhatna rajta a pép, ameddig akarja. rolleyes.gif

Értékelés: Nincs

Henna-cassia alapozás

Kedves Meli!

Nagyon jó ötleteket adtál, köszönöm szépen! Ezentúl így próbáljuk ki! :-)

Azt szeretném még megkérdezni, hogy ha az ősz hajtövet más színűre festi ez a festék, mint a többi részt, akkor írtad, hogy érdemes alapozni henna-cassia keverékkel. Itt melyik hennára gondoltál, a natúr henna porra plusz a Khadi cassia hajápolójára és ezeket kell keverni? Hogyan, milyen arányban? Az egész hajat először ezzel kell befesteni, majd a Khadi mogyoróbarnával? 

Segítségedet, válaszodat nagyon köszönöm! :-)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Alapozás

Sima henna+sima cassia obovata kombó a leggazdaságosabb, de Khadi vörös+Khadi cassia is jó választás. Sajnos behalt a gépem, tabletról tudok írni, erről viszont nem tudok linkelni. Keress rá légyszi a belső keresővel. Fele-fele arány szerintem megfelelő lenne. Első alkalommal az egész hajat érdemes átkenni alapozáshoz és fedéshez is, később csak akkor kenjétek az egészet, ha úgy látjátok, megkopott a szín, egyéb esetben elég a tőfestés. 

Értékelés: Nincs

Henna:kérdés

Sziasztok!

Körülbelül egy, másfél éve festem a hajam Hennával vörösre. Eredeti hajszínem szökés-barna. Első hennázásom alkalmával tovább hagytam fönn a Hennát a hajamon, gondolván igy biztosan be fogja fogni. S így sötét vöröss lett a színe. (Világosabbra szerettem volna.Inkább rézvörössre.)Azota is Hennázom, de inkább mindig csak a lenött tövét. Kevesebb ideig hagyom rajta a "pépet" s látom hogy szép élénkvörös lesz :-) .Nem tudtam az elején (elsö hennázás alkalmával) hogy kevesebb idö is elég hozzá, hogy ilyen szép halvány,okkeres vöröset kapjak. Szeretném a tanácsotokat kérni, esetleg van rá valamilyen "mód" hogy az egészet egyöntetüen halványitsam?Vagy pedig ezt csak lenövesztéssel tudom elérni?

Előre is nagyon szépen köszönöm a választ!Edina

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Sötétvörös halványítása

Szia! 

Hát...nem igazán lehet világosítani a hennán, sajnos. confused_smile.gif  Annyit még megpróbálhatsz, hogy megcsinálod a C-vitaminos hajvilágosítást (hennára egyébként nem nagyon működik), utána pedig bekened a hajadat henna-cassia 1:1 keverékével. Ez még rezesebb, világosabb árnyalatot ad. Ha nem jön be, akkor sajnos tényleg csak a lenövesztés a megoldás. 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Áttérés növényi festékre

Szia! 

Kell alapozás az ősz részek miatt, méghozzá henna-cassia keveréke, hogy ne legyen túl sötét. Utána mehet rá ez a keverék. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Fele-fele

Szerintem igen! Mert ha kevesebb lenne a henna, lehet, nem tapadna rá a keverék. Ha pedig több lenne, akkor túl sötét lenne. Úgyhogy én fele-felével csinálnám. 

Értékelés: Nincs

Vegyi festés utáni első növényi hajfestés

Sziasztok!

Kérdezni szeretnék: Anyukám, akinek szinte teljesen ősz a haja eddig vegyi festékkel festette a haját, most azonban szeretne áttérni a Khadi mogyoróbarna hajfestékre, viszont még nem nőtt le a régi vegyi festés. Ezért megpróbálta az oldalon javasolt C-vitaminos samponos hajleszívást. Kétszer mosta meg ezzel a keverékkel (Amla samponnal) és nem lett ősz a haja, csak sokat fakult, most olyan halvány vöröses. 

Szerintetek így befestheti a Khadi festékkel, vagy még szükséges lenne néhány fakító mosás?

Szeretnénk elkerülni, hogy valami nem kívánt eredmény szülessen a dologból.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Első növényi hajfestés Szentjánosbogár Anyukájának

Szia! 

Mikor festette utoljára vegyi festékkel a haját? Milyen színre volt festve a vegyivel, és most milyenre fakult? 

Értékelés: Nincs

Első növényi hajfestés

Kedves Meli!

Kb. 8-9 hete festette utoljára vegyi festékkel, akkor aranybarna színre, már erősen lenőtt és most olyan meghatározhatatlan színre fakult a C-vitaminos kezeléstől: halvány vöröses színű.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Növényi festés

Szerintem nyugodtan befestheti már a Khadival. Előfordulhat, hogy kétszer kell kennie (első az alapozás, második a fedés miatt). Ha első kenésre túlságosan vörös lenne, akkor érdemes másodszorra is kenni, mert az első rétegre tapadva már jobban érvényesül a benne lévő indigó, nem lesz annyira vörös. De szerintem már elsőre is jó lesz. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Mogyoróbarna első festés után az ígért fotó

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Első festés utáni tapasztalat és kérdés a 2. festés előtt

Kedves Gabi, Fórumozók!

 

Először is köszönöm a sok hasznos tippet, tapasztalatot melyek segítségével

egyáltalán mertem belevágni a hennás hajfestésbe.

ELŐZMÉNYEK (Casting+ 1 Logona natúrbarna):

Évekig Casting hajszínezőt használtam, de az utóbbi fél évben teljesen tönkretette a hajam, ezért kerstem más megoldást és találtam először a Logona majd a Khadi festékre.

Casting hajszínező után jó egy hónappal (mivel 2 naponta mosom a hajam, ezért már ennyi idő alatt lekopott) próbáltam először a Logona natúrbarna festéket. Igazából nem történt semmi változás, talán mintha világosított  (?) volna egy árnyalatot a hajszínemen vagy semmi hatása nem volt és csak a Casting fakult ki még jobban..nem tudom, de elégedetlen voltam, így olvasva a tapasztalatokat a Khadi kipróbálása mellett döntöttem.

Sötétebb gesztenye az eredeti hajszínem, de a Casting és/vagy első Logona nyomán világosabb, fakóbb színem lett, ezért választottam a Khadi mogyoróbarnát.

ELSŐ KHADI FESTÉSRŐL:

50 fokos 3 filter fekete teával 315 ml vízzel kikeverve 100 gramm festéket, melegen tartva a hajam kb. 50-55 percet hagytam fent (maradt belőle kb. 5 gramm, de nem mertem csak fél dobozt kikeverni, most látva, 3/4 doboz , azaz 75 gramm elég lett volna a kleopátra hajamra),

az eredmény barna vöröses beütéssel (talán kicsit erőteljesebb vörös hatással, mint vártam-de majd a családom eldönti, ha meglátnak-nem szólok Nekik, kiváncsi vagyok mit észlelnek, egyáltalán észreveszik-e a változást, illetve még 2-3 napnak is el kell telnie a tényleges árnyalatig) próbálok egy fotót ide majd feltölteni, ha sikerül.

KÉRDÉSEM A MÁSODIK HAJFESTÉS ELŐTT:

1. Kb. mennyi idő múlva történjen a 2. hajfestés? itt 2-3 hetet olvastam

2. ha marad ez az árnyalat, legközelebb is a mogyoróbarna színt választhatom? Ha jól értem, mindig sötétebb lesz, ha rákenem az újabb festéket, ezért úgy gondolom nincs szükség a sötétbarna festékre, nehogy túl sötét legyen az eredmény, amit nem szeretnék. Jól gondolom? Vagy keverjek a mogyoróhoz egy kis sötétbarnát pl. 50 mg mogyoró + 25 mg sötétbarna?

3. 2 hajfestés között lehet alkalmazni az ápoló Cassia pakolást vagy esetleg mást, az nem fog a színen módosítani?

(mert valóban más a tapintása, a volumene a hajamnak, azonban nem látom fényesnek és kicsit szárazabb is-igaz fekete teával kevertem ki a festéket)

HAJTŐ FESÉS

Olvastam, hogy többedik alkalommal, akár más 2. festéskor, elegendő csak a hajtöveket befesteni. Azt is olvastam, hogy kis copfokat ajánlotok csinálni, hogy a hajvégeket ne érje a festék, de ezt valahogy nem tudom elképzelni a festék állaga miatt. Ui. most az első alkalommal quasi hajpakolásként bekentem vele az egész hajam, de fésűt lehetetlen használni, még ecsetet sem szerintem. Szóval hogyan tudnám ügyesen csak a hajvégekre felvinni a festéket akár már a második alkalommal is, hogy ne legyenek sötétebb hajvégek vagy színátmentes hajam?

végül GYŐRBEN FODRÁSZt keresnék

- ha nagyon bénáznék ezzel a hajtőfestéssel, akkor tudnátok-e Győrben olyan fodrászt ajánlani, aki vállalná nekem a Khadi festék festését hajtőre havonta vagy másfél havonta?

 

Köszönöm előre is!!!

 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Khadi használata

Szia! 

Teljesen mindegy, hogy mikor történik a 2. hajfestés. Akár minden nap is használhatod, ha úgy tartja kedved, mert egyáltalán nem ártalmas sem a hajad, sem a szervezeted számára, sőt... regular_smile.gif Persze, nyilván felesleges minden nap használni, ezt csak a kontraszt kedvéért írtam. Akkor csináld, amikor úgy érzed, szükséges, mert lenőtt, lekopott. 

Ha tetszik ez a hajszín, akkor ugyanezt válaszd másodjára is, és a későbbiekben elég csak tőfestést csinálni. A felkenéssel ügyeskedni, fésűt valóban nem igazán lehet hozzá használni, ecsetet szerintem igen.

A saját fodrászodat nem tudod megkérni, hogy felkenje neked? Én már több fodrászt is megkértem, hogy a kész keveréket kenje már fel nekem, és mindegyik hajlandó volt rá. Sőt, a fodrásznál a hatóidő is lerövidül, ha a búra alatt ülsz. De olyan is volt már nálam, hogy a fodrász csak felkente, befedtem folpack-kal, ráhúztam a sapkát, és hazabattyogtam. laugh.gif  Aztán itthon lemostam magam, azzal már egyedül is elboldogultam. 

Értékelés: Nincs
Kányai Tünde képe

növényi hajfesték tapasztalat

Én kb. két éve használom ezt a hajfestéket és ezen belül, egy éve a mogyoróbarnát. Szép, egyenletesen kopik és mindenkinek tetszik a színe, mert természetes... és annak is látszik. ;-)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Régóta készültem kipróbálni

Régóta készültem kipróbálni és 2 próbafestés után végül kicsit több mint 1 órát hagytam a hajamon. Az ôsz hajszálaimat (ez motivált a festésben) teljesen jól befogta és a hajam szép természetes barna lett. Vöröses árnyalata nincs, mivel az 50 pár fokos bekeverési hômérsékletre nagyon ügyeltem : ) Nagyon szuper, tetszik!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Dauer

Sziasztok!

Nem is gondoltam hogy hennazas mellett lehet dauerozni? Ez most nagyon meglepett. Az nem kémiai a dauer? Ha lehet dauerozni valaki leirná hogy a fodrasznál milyen fajtát használ. Nekem még lánykoromban volt benne habdauer kb. 25 éve. Én kb. tiz éve hennázom meg indigó satirt néha . Ha hennázom melyik Khadit kéne válastanom hogy kicsit barnásabb legyen de a vörös ne tünjön el belőle. Elég őszes vagyok halántéknál meg elől. Hátul kevésbé. De ez a dauer ügy melepett de nagyon érdekel.Köszönöm a választ előre.

 

Tunderke/Anikó

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Dauer és henna?

Szia!

Íme fodrászunk, Gabi válasza a kérdésedre:

Kedves Anikó!

Sosem tennék dauert hennázott hajra, ez legyen egy vésztartalék azok számára akiknek muszáj. Egyébként ha már indigót is használunk akkor már nem is olyan egyszerű,  mert jól leszedi és kivörösödik, meg a henna színe is más lesz, mivel sérül a hajszál külső része.

A mogyoróbarna szín barnás is meg vöröses is, sőt keverhető is a többi vörös árnyalattal hennával.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs
lucikam képe

Henna

Sziasztok!

Én már 4 éve csak hennával festem a hajamat, amit innen vásárolok a Bionom boltból. Most adtam le egy rendelést, és ezt a hajfestéket választottam a mogyóróbarna színűt.

Ha hennás a hajam jelenleg, és legközelebb ezzel szeretném befesteni, lesz tőle mogyóróbarna hajszínem, vagy a henna színe fog dominálni? 

 

Köszönöm

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Hennára mogyoróbarna

Szia! 

Ha sötétebb a mostani, hennás hajad, akkor sajnos nem valószínű, hogy bármi is látszani fog a mogyoróbarnából... Esetleg tompíthat egy kicsit a vörösségén, de azt sem garantálom. confused_smile.gif

Értékelés: Nincs
lucikam képe

Khadi

Szia! Köszi a választ. A Khadi mogyoróbarna már meg van, még nem használtam. Azt elfelejtettem múltkor írni, hogy van kb. 20 százalék ősz lenövésem, és 4 éve hennázom a hajam. Mostanra vált aktuálissá az új festés, de már mogyoróbarna khadival szeretném. Akkor most simán befestem vele? Vagy nekem is két lépésben kell a lenőtt ősz miatt. És ha igen az hogy néz ki? Én eddig a sima hennát 4-6 óráig hagytam mindig fent. Akkor ha két lépésben kell az ősz miatt előbb felteszem a sima hennát több órára, lemosom, és utána a barna Khadi? Ez már elég bonyolultnak tűnik. 

Illetve olvastam, hogy khadinál kerámia edény kell. És ha nincs olyanom?

 

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Mogyoró Khadival

Szia!

Ime fodrászunk, Gabi válasza:

Szia!

Megpróbálhatod egy lépésben is, ilyenkor kicsit vörösebbek az őszek. 20% nem olyen sok, hogy mindenképp két lépés kellene. Ha tincsként van akkor lehet csak azon a részen mégegyszer, de akkor is ugyanazzal nem kell ilyenkor külön alapozni, mivel a mogyoró amúgy is több vöröset tartalmaz, mint a barnák.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

Áttérni a természetes festékre

Sziasztok,

szeretném kipróbálni a Khadi mogyoróbarna hajfestéket. Eddig kémiai festéket használtam, . Elég sok az ősz hajszálam. A válaszokat olvasva, szerintem két lépésben kellene festeni, előszőr vörösre utána a kívánt színre? És ha tőfestést csinálok, utána rákenhetem az egész hajamra, amin még ott a kémiai festék?Nem szeretném ha kihullana a hajam, esetleg bezöldülne.

Köszünöm előre is a választ.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Milyen az eredeti hajszíned?

Szia! 

Milyen az eredeti hajszíned, azon kívül, hogy sok az ősz hajszálad? Milyen színre van most fesve? Mikor volt utoljára kémiai festékkel festve? Milyen színűre szeretnéd festeni a növényi festékkel? regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Hajszín

Szia,

Igen, ezeket a fontos infókat elfelejtettem:) Az eredeti hajszínem gesztenyebarna, nyáron kicsit vöröses. Most világos gesztenyebarnára van festve. Egy hónapja volt utoljára festve, és a növényi festékkel is valami hasonlóra szeretném festeni, gesztenyebarnára vagy mogyoróbarnára. Köszönöm:)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Növényi hajfestés

Ha több ősz hajszálad is van, akkor érdemes alapozni a sima hennával, utána pedig akkor inkább a sötétebb barnát ajánlom a Khadiból, mert növényi festékkel világosítani nem lehet, a világosabb barna nem fogná be.

A kémiai festés után várni kell 3 hónapot, hogy biztosan ne tegye tönkre a hajadat.  

Értékelés: Nincs

Babavárás esetén

Sziasztok,

szeretném megtudni, hogy mi a keverőanyag a Khadihoz. Nem szeretnék semmilyen kemikáliát használni, mert kisbabát várok.

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Nincs keverőanyag

Szia! 

Ne aggódj, ezt nyugodtan használhatod babavárás alatt is, hiszen pusztán növényi őrlemény. Neked kell vízzel felkeverni, nincs benne semmi kemikália. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Kétlépéses hennázás

sziasztok!

 Mostanság csak a NEHa hennát használom, de úgy emlékszem, hogy régebben amikor ezután még befestettem Khadi mogyoróbarnával akkor sokkal erősebb és vastagabb volt a hajam...viszont sötétebb annál amit szeretnék.

A kérdésem az , hogy ha a neha henna után khadi világosbarnát használok akkor az nem sötétíti annyira a hajat mint a mogyoróbarna? Illetve, hogy ennek is lesz vöröses fénye?

Köszönöm a választ: Dorka

Értékelés: Nincs

Khadival barnát

GABI válasza:

Kedves Dorka!

A világosbarna világosabb, mint a mogyoró, de barnásabb árnyalat. Ápolás céljából inkább a Khadi hajmosóporát ajánlanám neked. Mivel hasonló összetevőkkel rendelkezi, sőt még sok más finomságot is tartalmaz, és festő hatása nincs. Keverhetsz hozzá cassiát is.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

dauerolt hajra khadi?

Sziasztok,

egy olyan kérdésem lenne, hogy dauerolt hajat lehet -e tiszta hennaval vagy khadi termékekkel festeni? Én eddig abban a hitben éltem, hogy nem lehet - hiszen az is vegyi anyag - de most találta barátnőm a Khadi honlapján a következőt: "khadi hajfestékek minden probléma nélkül alkalmazhatók kémiailag göndörített hajon, a haj hálás lesz az ápolásért".... 4 éve hennáztam először, 2 éve khadivel festem a hajam, előtte volt dauerolva is, de levágattam hogy ne vesszen össze a hennával.. köszönjük a segítséget! :)

Értékelés: Nincs

Hennára ...

Egy hete válaszoltam a henna alatt a következőt, de úgy látom most is aktuális:

"Hát a dauer nem igazán bionom eljárás, de van amikor szükségszerű...

Egyébként lehet a kettőt együtt, az én ismerősöm dauer után 1-2 héttel hennázik. Nem tudom, hogy minden haj olyan jól viseli-e a kettőt, mint az övé, ezt csak próba után fogod látni!"

Értékelés: Nincs

és fordítva?

Köszönöm a gyors választ! :)

esetleg abban még tudnál segíteni, hogyha hennazott (khadis) hajat dauerolnék mire lehet számítani? gondolom ez is hajfüggő, de maga a dauer világosítaná a vörös hajamat?

Értékelés: Nincs

Fordítva?

Az ismerősöm úgy időzíti mindig, hogy a dauer után hennázzon. Igen, a dauer a hennát is fakítja egy kicsit!
Hennázni amúgy is lehet bármikor, a gyakoriság sem hátrány, sőt! Ősz hajnál havonta kötelező!

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: