Növényi hajfesték por - Kékesfekete (Khadi), 100 g

 • Hajfestés
0Ft
4.142855
Értékelés: Nincs Átlag: 4.1 (7 szavazat)
 • Termékleírás
 • Adagolás / Alkalmazás
 • Egyéb termékadatok
 • Összetétel / INCI

Növényi hajfesték - Kékesfekete - indigó (Khadi), 100 g

A doboz tartalma:

 • 1 csomag növényi hajfesték por
 • 1 db hajsapka
 • 1 pár kesztyű

A doboz tartalma egy körülbelül vállig érő haj teljes festéséhez minimum egy alkalomra elegendő, tőfestés esetén 3-4 alkalommal felhasználható.

Khadi növényi hajfesték por – Kékesfekete; 100% indigó-tartalommal

100%-ban növényi összetételű

Hosszantartó szín, egyedülálló ápolás, tartás és fény egyetlen lépésben

A hajat mély kékes-feketére festi. Ősz, szőke és szőkített haj esetében a közvetlen festés kerülendő, előfordulhat, hogy a festés eredménye elégtelen lesz. Ilyenkor a kétlépéses színezést célszerű alkalmazni, melynél az előfestéshez a Khadi valamelyik vörös árnyalatának használata ajánlott. Erről bővebben az Ősz haj festése menüpont alatt olvashat.

A Khadi növényi hajfestékek eredménye nagymértékben függ a kiindulási hajszíntől és a haj szerkezetétől, a hatóidőtől és az alkalmazott hőmérséklettől.

A kívánt eredmény eléréséhez kérjük feltétlenül tartsa be a pontos használati utasítást! A nem kívánt színárnyalatok elkerülése érdekében első használat előtt mindig végezzen próbafestést egy tincsen.

Alakítsa ki saját, egyedi hajszínét, keverje bátran a Khadi hajfestékek különböző árnyalatait! Ha ezt az árnyalatot indigó tartalmú festékkel keveri, a keverőfolyadék hőmérséklete legyen 50°C.

Használati útmutató:

 • Előkészítés: Gyűjtsön össze mindent, amire a hajfestés során szüksége lesz. Legyen keze ügyében a hajfesték por, a hajfestő ecset, a dobozban található kesztyű és műanyag sapka. Rakja fel melegedni a vizet, és vegyen elő egy tálat, amiben ki fogja keverni a festékmasszát. Alapvetően frissen mosott hajra célszerű felvinni a festéket, a hajformázó termékek, szennyeződések, és a zsír eltávolítása után.
 • A festékmassza bekeverése: Az a legjobb, ha a port egy kerámia edényben keveri el, mivel ez az anyag nagyon jól tartja a meleget, és nem engedi, hogy a keverék túl hamar kihűljön. Addig keverje, míg krémes, könnyen kezelhető pépet nem kap. A felhasználónak az ideális sűrűséget magának kell kikísérleteznie, hogy ne legyen se túl sűrű, se túl híg. A Khadi növényi hajfestékkel történő festés sikere nagymértékben függ a festék melegen tartásától. Ezért, hogy a felvitel során ne hűljön ki a színező paszta, állítsuk a festékes tálat meleg vízfürdőbe.
 • A hajfesték felvitele: A bekevert masszát a lehető legoptimálisabb állapotban, frissen mosott, törölközőszáraz hajra vigye fel. A hajfestéket kizárólag ép bőrön alkalmazza! Mindenképpen érdemes a felvitelhez hajfestő ecsetet használni. Ezzel tincsről tincsre lehet haladni, és a festéket közvetlenül a hajtőhöz lehet felkenni. Ha hígabbra keverjük a színező masszát, akkor hajfestő flakonból is rányomhatjuk a hajra. Fontos, hogy a festést a homlok és a halánték területén kezdje, mert a haj itt gyakran világosabb, mint a fej többi területén, és az első ősz hajszálak is itt jelentkeznek. Kezdje a hajtöveknél és haladjon tincsenként a hajvégek irányába. Amennyiben a befestett tincset mindig elfésüli, ez könnyen kivitelezhető. A maradék festéket kenje szét a haján, és masszírozza be az ujjaival. Ha elkészült, tegyen rá egy műanyag fürdősapkát vagy tekerje körbe folpackkal, hogy a festék ne száradjon ki. A hatóidő leteltéig tartsa melegen a fejét egy törölközővel vagy hajturbánnal. Minél melegebben tudja tartani a festéket, annál jobb a festés hatékonysága, annál szebb lesz a végleges hajszín. 
 • Az ajánlott hatóidő: 30 perc és 2 óra közti időintervallum.
 • Festés utáni lépések: a hatóidő leteltével mossa meg a haját tiszta, meleg vízzel. Alaposan öblítse át, hogy ne maradjon benne festék. A Khadi növényi hajfesték finomra őrölt struktúrája miatt könnyedén kiöblíthető, anélkül, hogy morzsás maradékot hagyna a hajon. Optimális esetben a következő 24-48 órában a samponos hajmosást célszerű elkerülni (különösen az indigóból származó festékrészecskék esetében jellemző ez). Kerülje a hajápoló, illetve hajformázó termékek használatát is, hogy a festék tovább dolgozhassonv és stabilizálódhasson.

Részletes használati utasítás és bővebb információ a termékről itt található.

Fontos: A hajfesték kizárólag ép bőrön alkalmazható. Ügyeljen, hogy a bekeveréskor keletkező port ne lélegezze be, mert az arra érzékeny embereknél allergiás reakciót okozhat. Kerülje a szemmel, textíliával való érintkezést. Nem alkalmas szempilla, szemöldök befestésére, testfestésre.

Mentes mindenféle kémiai adalékanyagtól, nem tartalmaz semmiféle tartósítószert, illatanyagot, hozzáadott pigmentet, színfokozót, vagy egyéb veszélyes vegyi összetevőket. Ammónia- és peroxidmentes, nem tartalmaz P-Phenylenediamint (PPD-t).

Terhes nők, kismamák is bátran használhatják!

Kiszerelés: 100 g

Származási ország: India

Összetétel: Indigofera tinctoria (indigó).

göndör haj

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Kb. másfél éve tértem át a növényi hajfestésre. Régebben indigóval kevert hennapépet használtam, de egy ideje már csak hennázom a hajam. Nagy bánatomra a göndörségem majdhogynem eltűnt, (azt olvastam ez a henna mellékhatása) és nagyon szeretném visszakapni, de a hajfestést továbbra sem tervezem kémiai szerekkel megoldani, illetve szeretnék áttérni a fekete színre.
A kérdéseim a következők:
A henna lenövése után tér csak vissza a göndörség?
Ha most befestem (2 napja hennáztam utoljára) ezzel a festékkel, utána is mindig hennázni kell előtte?

Előre is nagyon szépen köszönöm!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Cassiától göndörödik a haj...

Szia,

Én mielőtt elkezdtem hennázni, csak cassiát használtam. Nekem az is hullámosította a hajam. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Göndörre?

Móni válasza:

Igen, indigózás előtt hennázni kell, az indigó pigmnetjei csak a hennához tudnak megtapadni. Ha eleve sötétebb a hajad (barna), akkor tőfestéskor elég lehet egyszeri festés indigó-henna keverékkel, bár így eltérés azért lehet lesz.

 Göndörséggel kapcsolatban: az amlát lenne érdemes kipróbálnod. Remélem beválik!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
OceanBlue képe

Nagyon jó tapasztalat !

Sziasztok!

Épp ma délután festettem be ezzel a hajamat és nagyon szép lett!! Egy betegség miatt döntöttem úgy hirtelen, hogy át kell váltanom növényi festésre, hogy ne terheljem mérgekkel a májamat (valami ismeretlen eredetű májgyulladást kaptam), de már vagy fél éve fontolgattam amúgy is ezt a lépést, csak nagyon macerásnak tűnt. Hát most nem volt választásom, és milyen jó, hogy így döntöttem! Elolvastam mindent és igyekeztem mindent betartani.

Már vagy 18 éve festem vegyi feketére a hajam, korai őszülés miatt. Vastag szálú, erős, eredetileg nagyon sötét barna hajam van, amit egyedül csak a Ll ébenfekete festékével tudtam rendesen befesteni eddig. Féltem, hogy a henna miatt vöröses árnyalatú lesz, amit nagyon nem szerettem volna, de már úgy voltam vele, hogy beletörődök, csak ne vegyivel kelljen festenem.

Semmit se bíztam a véletlenre, mindent beszereztem: sikerült olcsón egy hirdetési oldalon kis búrát vennem, vízhőmérőt is szereztem, és innen a Khadi festékeket: élénkvöröset és kékes feketét, hogy biztos legyen a végeredmény. Ja, és a Biola babasamponját néztem még ki, jelentem, csodásan bevált, pedig féltem, hogy nem habzik, de nagyon jó!!

Szóval a betegeskedés után végre ma elég erősnek éreztem magam a procedúrához. Két lépésben festettem, először az élénkvöröset kentem fel, de jól elbénáztam, mert nagyon sűrű lett, gyakorlatilag mintha agyagot tapasztottam volna fejemre, nem is sikerült mindenhová juttatnom. Mindegy, búra alá ültem vagy 40 percre, majd lemostam. Volt minden színű ám a hajam! Fehér ősztől kezdve narancssárgán át a vörösesig! Teljes kétségbe estem, de gondoltam, végső soron van még a vegyi festékemből, vagy megyek a parókáshoz :D

A henna lemosása után kikevertem az indigót pont 50 fokos fekete teával, ennek már jó lett az állaga, talán kicsit folyós is, de legalább könnyebb volt felkenni. Zuhanysapka, dunsztolás 1 órán keresztül. Mint a mocsári szörny, úgy néztem ki, tiszta zöld mindenütt. Aztán jött a lemosás, és voilá!!! Teljesen befogta az összes hajamat, gyönyörű természetes fekete lett, sehol egy ősz hajszál (csak pici folton, ahol elbénáztam a hennát, de az nem látszik). Amitől tartottam, hogy vöröses leszek, nem történt meg, semmi vörös, csak szép természetes fekete, egységes hajszín, szebb, mint a vegyi, mert az olyan "mű"-nek tűnt mindig!! 

Mindez az első próbálkozásra, bénázásokkal együtt! Ha szépen begyakorolom a mozzanatokat és eltalálom a festék állagát, nem lesz macerásabb, mint a vegyi festés! Kb. 2-3 óra alatt a két lépést meg lehet csinálni!!

Bocs, hogy ilyen hosszan írtam, de szeretném a még vacillálókat bátorítani kicsit, hogy megéri áttérni! Csak minőségi termék kell hozzá és betartani minden utasítást! Nekem bejött, pedig vastag szálú, jól lenőtt ősz hajam volt, amit nehéz festeni!

A tudat, hogy nem mérgezem magam tovább legalább ezzel, nagyon felemelő!

Szóval hajrá mindenki!! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)

Hennával hajfestés

Sziasztok!

Azt szeretnéném kéredezni, hogy ha kékesfeketére festem a hajam akkor elöször mivel fessem? Vörös hennával vagy a semlegessel? Mert a leírásban a vörös szerepel, de valahol itt olvastam, hogy a semlegessel. Ez lesz az első természetes festésem és tisztességgel kivàrtam a 3hónapot. Majd elfelejtettem pedig fontos. Van egy sor póthajam,(eredeti haj, sötèt barna festve is vol sötétbarnára) azt is lehet festeni ezzekkel a festékekkel? Vagy azt fessem vegyifestékkel majd a végeredményemhez? Nem szeretném tönkre tenni. Nagyon köszönöm a segítségeteket!

Értékelés: Nincs

Henna

Szia! Én a Khadi mindkét hennáját próbáltam az indigó előtt, szerintem azt válaszd, ami 100% henna (Khadinál az élénkvörös). Az én tapasztalatom az, hogy ahhoz jobban tapad az indigó :), jó festegetést.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Gabriella Horváth képe

Feketére hennával indigóval

Szia Timi!

Először hennával, majd indigóval kell festened. Olvasd át ezeket:

A hennát egyszerűen meleg vízzel is kikeverheted, de azért érdemes ezt át olvasni:

Vagy csak a tő részt fested vagy érdemes ezt is megcsinálni előtte:

A tincs ha természetes haj lehet festeni, de vegyivel is csinálhatod rád van bízva.

Tanfolyamot is szervezünk:

Henna Tanfolyam

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

indigó

Sziasztok! A festés során ugye ajánlott melegen tartani az indigót (meleg vízfürdő), ennek milyen magas legyen a hőmérséklete? Ez is 50 fok vagy magasabb? Illetve az indigós festés után is ajánlott az ecetes öblítés? Vagy simán fekete teával?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Indigo használata

Épp most írt Gabi egy remek blogot az indigó használatáról. Szerintem megtalálod benne a választ. wave.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (2 szavazat)

Feketére, de melyiket?

Sziasztok!

Kérelk szépen segítsetek fekete hajfestéket választani, mert már teljesen beleőszültem a keresgélésbe. :)

Szóval 90%-ban ősz vagyok és kb. 10 éve festem feketével (nem bio) a hajam.

Kérdésem az lenne, hogy melyiket festéket ajánljátok, amellyel a lehető legegyszerűbben be tudom festeni? Olvastam, hogy hőmérőzni kell, sokáig fent hagyni, stb. szóval nekem ezek nagyon macerásak és az időm sem igazán engedi ....

Melyik festéknek a legegyszerűbb a használata, ami az őszt is befogja? Remélem van ilyen.

Előre is köszönöm! :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Gabriella Horváth képe

Ősz hajat feketére

Kísérletezhetsz, de nem biztos,  hogy jó ötlet. Kérlek olvasd el a részletes használati utasítás  a termékről mely: itt található.

Mikor elkezded a növényi festést csak a tövét fesd, a vegyivel kezelt részt csak akkor amikor már nagyon kopott.

Kérlek, vedd számításba, hogy ezek növények, melyek festő hatással bírnak, nagyon jó eredményeket érünk el velük, a Móni is és én is fodrászként professzionális felhasználók vagyunk és nagyon elégedettek vagyunk ezekkel a növényekkel, viszont tisztába kell lennünk határaikkal is. Kérlek olvasd el ezeket:


És még valami lehet (biztos) minden festésnél két lépésben kell festeni, gondold végig vállalod e ezt.

Gondolom pontosan emiatt szeretnél növényi festéket használni:

Hajfestés maradandó károsodással! | AntalVali.com

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

egyelőre hajszín dilemma

Köszönöm nektek Gabi és Mónika! Remélem nem megyek az idegeitekre a biznytalanságommal. Olvasgatom az ajánlott cikkeket, hozzászólásokat és mérlegelek, de még az is bezavar a döntésbe, hogy nem vagyok benne biztos, hogy továbbra is feketét szeretnék ....., olvastam, hogy ezek a növényi festékek nem kopnak, ezt figyelembe véve lehet, hogy jobb lenne egy barna, amúgy is unom már a feketét. Tudom, hogy akkor minimum két színű lesz a hajam az ősz miatt és a vegyi fekete miatt, de türelmes vagyok. Na mindegy, egy biztos váltani kell, mert rettentően hullik  a hajam, 2 éve egészségügyi problémáim is vannak (IBS, epe polip, vékonybél probléma, stb.)

Most akkor kivárom a 3 hónapot, de esetleg nincsen valami köztes megoldás addig, hogy ünnepekre nem virítson az ősz?

Köszi, Magdi

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

Kinek milyen hajszín áll jól?

Figyú, egy biztos, ami van az tuti jól áll, ha ez ősz akkor az is, de legalábbis, a természet világos hajat ajánl neked, a fekete mindenképp öregít ha elmúltál 16.

C vitaminos vegyi festék leszedéssel lehet próbálkozni, de ha sokszor volt végig festve feketével, nehéz dolgod lesz, ahol kevésszer volt festve leszedi ahol sokszor ott nehezen.

Az indigót viszont egyből leszedi, tehát attól ne félj, ha elkezded, simán átállhatsz a barnára, később. Az is lehet hogy az ősz hajad sötétbarna lesz henna, majd indigós festés után, ezt nem mondja meg senki.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 szavazat)

Természetes hajszín...

Sajnos, a természet néha kiszúr az emberrel. Nekem sötétszőke volt a kajam, és mielőtt elkezdtem őszülni, nagyon besötétetedett. Öregít, keményíti a vonásaim, de vegyi festést nem szeretnék, pedig a szőkítés csak így lehetséges, ugye? Mivel nyár típus vagyok (azt hiszem ;-) ), nem tudom, egy hennás, vöröses árnyalat hogy állna. Ilyen esetben mit tanácsolnál?

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

Nem csak vöröset lehet hennával

Szia!

Sajnos nem tudok így segíteni, muszáj látnom tapintanom stb. Ha küldesz képet, még úgy sem biztos. Annyit tudok mondani, hogy hennával nem csak vöröset lehet, szép barnákat is tudunk festeni, sőt ha sok ősz hajad van az őszeket szőkére lehet festeni hennával is, persze ezek a keverékek már jócskán tartalmaznak mást nem csak hennát. Ajánlom figyelmedbe a henna tanfolyamot, ott személyesen találkozunk, és még receptet is kapsz, hogy fesd a hajad.

Hajfestés Henna-val tanfolyam, Vezeti: "szakértő" hennázó fodrászunk, Gabi (Cyberella),

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm Gabi

Kedves Gabi!
Köszönöm a gyors válaszod! Sajnos még nem olyan sok, hogy melírnek tűnjön, viszont ahhoz elég sok, hogy a sötét "egérbarna" színű hajammal együtt öregítsen. Megnézem a linket, nagyon köszi! Szerintem is a személyes találkozás lenne a legjobb. Meglátom, sikerül-e összehozni.  Csak attól félek, ha szebb árnyalatú is lesz egy üyges festés után, akkor is túl sötét lesz az arcomhoz :(

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

macerás növényi festékek?

Kedves Carpediem!

A valóban természetes festékek nem úgy működnek, mint szintetikus társaik.

Ha ősz vagy, és feketét szeretnél, akkor erre bizony  "rá kell tenni az időt" .

Cserébe viszont egészséges, csillogó lesz a hajad, a fejbőrödön sem szívódnak fel méreganyagok, nem szennyezed a környezetet, és az ammónia, oxidálószerek bűzet sem kell szagolnod. Hát erre mondják, hogy valamit valamiért... Mindenki eldöntheti saját maga, hogy mi a fontosabb.

Nem olyan vészes a procedúra azért:

- először hennázni kell (100% henna) forró vizzel kikeverve, hatóidő 2-3 óra

- öblítés után indigózás, 50 C fokos fekete teával kikeverve, max 1 óra a hajon.

Ha rendszeresen festesz, érdemes beszerezned egy mobil búrát, ha ezzel melegíted a fejeden a festéket, a hatóidő lecsökkenthető 30 percre. Sokan így csinálják.

Amíg a festék a hajadon van, tevékenykedhetsz, nem kell ölbe tett kezekkel várakoznod!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Khadi

Köszönöm a gyors választ!

Havonta egyszer festek, mert nagyon gyorsan lenő ...

Utoljára okt. 21.-én volt festve, most akkor várnom kell 3 hónapot? Mert azt olvastam, hogy ha vegyi festékkel volt előtte festve, akkor tanácsos 3 hónapig "pihentetni".

Azt latolgattam, hogy megpróbálom a Khadi feketéjét csak simán henna nélkül .... Szerinted befogná a tövét (ott ősz, a többi fekete)? Valahol olvastam, hogy van akinek befogta és van akinek nem  ...., vagy nem reménykedjek, nem fogja befogni?

Üdv, Magdi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika képe

indigó henna nélkül?

Igen, a biztonság kedvéért tanácsos kivárni a három hónapot.

Hát, megpróbálhatod henna nélkül is, de nem sok esély van rá, hogy jó lesz, ha be is fogja, nem lesz tartós. Ráadásul az is megtörténhet, hogy az ősz hajat kékre/zöldre változtatja... Esetleg próbáld ki egy tincsen csak, ha jó lesz, mehet az egész hajra!

Festés előtt moss hajat samponnal, utána csak öblítés vízzel, így tartósabb lesz az eredmény.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Melyik lenne a jó?

Sziasztok!

Egy ideje szemezgetek már a növényi hajfestéssel, de most végre rászánom magam. Lassan 10 éve festem vagy inkább színezem a hajam (L....L Casting) hajszínezővel. Kezdetben gesztenyebarnát használtam, utána jött a mahagóni, burgundi, feketeribizli végül mostanában mindig a vadszilva árnyalatot választottam, amellett tartottam ki az utóbbi időben - az nagyon bejött.teeth_smile.gif

Kérdésem az lenne, hogy mivel tudnék hasonló árnyalatot elérni. A Khadi kékesfekete talán hasonló lenne? Egyébként az eredeti hajszínem világosbarna (ősz hajszálam még nincs), de én csak olyan "seszínűnek" hívom.

Előre is köszi. Zsuzsi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Gabriella Horváth képe

Khadi- melyik

Kedves Zsuzsi!
A növényi festékek kicsit másként működnek, mint a vegyi festékek. Lilás árnyalatokat nem igazán sikerül velük festeni. A henna rézvörös árnyaltú, az indigó pedig ezt barnítja egész a feketéig. A Khadi kékesfeketéjétől egy idő után, ha nem is első alkalommal, de fekete lenne a hajad. Kérlek olvasd el ezeket:

019. A henna (Lawsonia inermis)

Gyakran Ismételt Kérdések a henna hajfestéssel kapcsolatban

Hajfestés indigóval

Henna+indigó és gyönyörű hajkorona :)

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
f_kata képe

önmagában is színez?

Sziasztok!

 

Lehet, hogy én vagyok a figyelmetlen, de egy valamit nem értek.

Az indigónál azt olvasom, hogy önmagában nem fogja be a hajat, kell hozzá a henna. Ennél a hajfestéknél pedig azt látom az összetevőknél, hogy csak indigó van benne. Most akkor ez hogy van?
Az én alap hajszínem fekete (vagy mondjuk nagyon-nagyon sötét barna - lásd fotó) sosem festettem (illetve nagyon régen és akkor pont kékesfeketére, amitől csak egy nagyon szép fényt kapott a hajam), most az ősz hajszálak megjelenése miatt gondolkodom rajta, és mindenképpen az eredeti hajszínemhez nagyon hasonlót szeretnék. Vagy válasszam inkább a sima feketét, mert abban van henna és amla is? 

 Köszi előre is, üdv, Kata! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Hortenzia képe

indigó

Szia!

"A hajat mély kékes-feketére festi. Ősz, szőke és szőkített haj esetében a közvetlen festés kerülendő, előfordulhat, hogy a festés eredménye elégtelen lesz. Ilyenkor a kétlépéses színezést célszerű alkalmazni, melynél az előfestéshez a Khadi valamelyik vörös árnyalatának használata ajánlott. Erről bővebben az Ősz haj festése menüpont alatt olvashat."

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
f_kata képe

indigó

Szia Hortenzia!

Köszönöm a választ, ezt értem és olvastam is. Csak az nem volt világos, hogy az indigónál az olvasom, előtte mindenképpen hennázni kell, különben nem fogja be a hajat, itt pedig azt, hogy csak az ősz hajat nem fogja be, pedig ez a hajfesték is 100% indigót tartalmaz csak, ha jól láttam. Na mindegy. Nekem egyébként csak pár ősz hajszálam van, ezért gondoltam, hogy elég lenne csak ez a festék, nem kéne előtte még egy vörös (meg vöröses árnyalatot aztán semmiképp nem szertnék, mert nagyon szeretem az eredeti hajszínemet). No mindegy, még rágódom a témán.

Köszönöm még egyszer! Üdv wave.gif 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Gabriella Horváth képe

indigó hogy is fest

az indigó a hennához tapad, tehát tartós eredményt hennval tudunk elérni. A pár ősz is lehet türkíz színű tőle. Sötét hajon működhet ha megnézed a színskálát láthatod, hogy mikor ajánlják a két lépéses festést. Én azt javasolnám elsőre fesd be kétlépésessel.

1. Henna + Indigó

 • Keverve, fekete tea forrázata, 50 C fokosra hűtve, mokkás kanálnyi só
 • tehetsz még amlát is hozzá (elhagyható)
 • csak öblítés, várhatsz két napot hátha tökéletes is lesz, he mégsem mosd meg két nap után samponnal és jöhet a 2. lépés. (ha aznap befested elég öblíteni)

2.

Elsőre szerintem fontos lenne így, aztán legközelebb csak a tövét ezzel.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
f_kata képe

indigó és henna

Nagyon köszönöm a választ/segítséget! 

Akkor mindenképpen a két lépéses festést választom elsőre, nehogy türkiz legyek! regular_smile.gif 

Még annyit kérdeznék, hogy ebben az esetben is olyan sokáig kell hogy a henna a hajamon legyen? 5-6 órát, vagy elég kevesebb idő is? És az indigót mennyi ideig hagyjam rajta? 

Csak mert egy másfél éves gyerkőc mellett nehezen jut ennyi idő, amit hajfestéssel tölthetnék. regular_smile.gif 

Köszönöm még egyszer! wave.gif 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Gabriella Horváth képe

indigó és henna hatóidő

Kedves Kata!

Melegítéssel, búraban, csak 30 perc a henna és az indigó is,

Dunsztolva a henna 2-3 óra így elsőre, tőfestésnél lehet kevesebb is elég. Az indigó 30-60 perc.

Végül az indigót is csak öblítsd alaposan vízzel, így tartósabb.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
f_kata képe

hatóidők

Kedves Gabriella!

 

Nagyon köszönöm a segítséget, így fogok tenni, remélem sikerül jó színt "kotyvasztanom".   Majd beszámolok az eredményről! 

Köszi! 

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

Bevált az indigó? Tapasztalatot szeretnék kérni!

Sziasztok!

Érdekelne, hogy kinek hogy vált be ez a színű festék.. tartós lett ? Mennyi idő után fakul ki? Tényleg kékesen csillog mint a vegyi hajfesték?  Köszi a válaszokat!!! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

szia

Én is erre keresem a választ. Én hennázok és indigózok, de unom,hogy egész napos a hajfestés és macerás, ezért váltanék erre. Az én hajam sajnos nem csillog mint a rendes festék, ez csillogóvá tenni? Meddig tartós? Látszik a kékes árnyalat?Mert a henna indigó után nekem sötétbarna a hajam, de váltanék kékesfeketére! 

Valaki aki használja légyszi írjon véleményt!! 

Kösziiii 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika képe

hennával és indigóval feketére

Szia!

Milyen színű a természetes hajad? Mennyi ideig hagyod a hajadon a hennát, majd az indigót? Ha megfelelő a hatóidő, a pép állaga, és a folyadék hőmérséklete (nagyon fontos indigónál az 50 C fokos fekete tea és/vagy kavé) sikerülnie kellene a feketének hmmm.gif. Mást esetleg keversz még az indigós pépbe (olja, hajbalzsam, méz, stb)?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Szia! Én nem is tudtam, hogy

Szia! Én nem is tudtam, hogy lehet kávéval vagy teával csinálni! Eddig mindig vízzel csináltam !  Úgy írták, h felforralod a vizet, pár percet hül és ennyi.. de fekete teával tényleg jobb lehet vagy kávéval.. Mást nem szoktam keverni az indigós pépbe, csak vizet! A hennát előtte 4-5-6órát szoktam hagyni és utána 1-2óra indigó. Nekem kb 2hete volt festve és már fényben inkább barna a hajam. 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

indigó festőerejének fokozása

Ne mérgelődj, jól csinálod yes.gif, csak arra figyelj akkor még, hogy erős fekete tea+kávé, mehet bele szegfűszeg is (leszűrni aztán), a folyadék pontosan 50 C fokos legyen, ez nagyon fontos az indigónál. Érdemes beszezni egy (étel/tea)hőmérőt.

Indigózás után, ha meg tudod oldani, 1-2 napig ne moss hajat samponnal, csak vizes öblítés. Majd, hajmosások előtt olajos pakolás, ez is segít tovább megőrizni a színt.

Az indigós pép ne legyen túl sűrű, potyogós, de folyós sem, én xanthan-t szoktam bele keverni, attól krémesebb, könnyebb felvinni, és jobban tapad (50 g indigóhóz 1g xanthan) . 

Remélem tudtam segíteni, számolj majd be, hogyan alakul a hajszíned! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Köszönöm a választ és a

Köszönöm a választ és a tippeket  Ricinusozni szoktam, illetve kókuszolajat tenni a hajvégeimre, de a ricinus inkább fakítja a sötét színt, én úgy vettem észre....

és a haj fényességére is tudsz valami tippet? Mivel nem olyan fényes a hajam, csak amikor frissen van festve, de még akkor sem az igazi..  

Köszi! :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika képe

a fényes hajért

Nagyon hatékony a majonézes pakolás, hajmosás előtt: 1 tojássárgája + argán és/vagy avokádó és/vagy olívaolaj (ebben a sorrendben, úgy értem argán a legjobb, de keverheted is őket, próbálgasd, melyik válik be jobban). Csappents bele ylang-ylang illót is, csillogásfokozó hatása van. Illetve jó még a D-panthenol is.

Cassia pakolást próbáltad már? Azt is lehet keverni a fennt említett olajakkal, illóval. 

Hajmosás után ajánlott az ecetes öblátés (1 liter vizhez kb. 1 kanál almaecet, ebbe is mehetnek illók: ylang-ylang, rozmaring, geránium, levendula).

Ha nem szeretsz bíbelődni, illetve kiegészátésképpen kész termékek közül ezeket tudnám ajánlani: hajfény spray, hajfény balzsam, kondicionáló hajolaj.

És persze belűlről sem árt tápláli a hajat, sőt, talán ez a legfontosabb .

Számolj majd be, hogy mi vált be!  

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
Tunderviz77 képe

Segítséget szeretnék

Segítséget szeretnék kérni!

Sok éve "vegyi" hajfestékkel festett hosszú fekete hajam van...kissé őszül is alatta....és persze, hullik is, hol nagyon, hol kevésbé... Szeretnék hennára váltani. Ez a festék vajon nekem való? És meddig kell várnom a festéssel?

Köszönöm szépen!!

Marcsi

Értékelés: Nincs

Ez zöld, vagy kék színű por?

Ez zöld, vagy kék színű por?

Értékelés: Nincs
Juzus képe

Zöld színű por

Ez a zöld színű por kb. 50 fokos víz hatásásra indigó szinűvé válik.

Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (4 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: