Növényi hajfesték por - Élénkvörös (Khadi), 100 g

 • Fejbőr normalizálás
 • Hajápolás
 • Hajfestés
 • Hajhullás ellen
 • Hajkondícionálás
 • Hajrenegerálás
0Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 szavazat)
 • Termékleírás
 • Adagolás / Alkalmazás
 • Egyéb termékadatok
 • Összetétel / INCI

Növényi hajfesték - Élénkvörös - henna (Khadi), 100 g

A doboz tartalma:

 • 1 csomag növényi hajfesték por
 • 1 db hajsapka
 • 1 pár kesztyű

A doboz tartalma egy körülbelül vállig érő haj teljes festéséhez minimum egy alkalomra elegendő, tőfestés esetén 3-4 alkalommal felhasználható.

Khadi növényi hajfesték por – Élénkvörös, 100% Henna-tartalommal 

100%-ban növényi összetételű termék

Hosszantartó szín, egyedülálló ápolás, tartás és fény egy lépésben

A hatóidő függvényében, világos hajszín esetében élénk narancs és intenzív vörös közötti eredményre lehet számítani, a sötét hajnak pedig vöröses fényt ad. Az ősz hajat is egyetlen lépésben befedi. Ősz, szőke vagy szőkített haj kétlépéses színezése esetén az előfestéshez kiválóan alkalmas.

A Khadi növényi hajfestékek eredménye nagymértékben függ a kiindulási hajszíntől és a haj szerkezetétől, a hatóidőtől és az alkalmazott hőmérséklettől.

A kívánt eredmény eléréséhez kérjük feltétlenül tartsa be a pontos használati utasítást! A nem kívánt színárnyalatok elkerülése érdekében első használat előtt mindig végezzen próbafestést egy tincsen.

Alakítsa ki saját, egyedi hajszínét, keverje bátran a Khadi hajfestékek különböző árnyalatait! Ha ezt az árnyalatot indigó tartalmú festékkel keveri, a keverőfolyadék hőmérséklete legyen 50°C.

Használati útmutató:

 • Előkészítés: Gyűjtsön össze mindent, amire a hajfestés során szüksége lesz. Legyen keze ügyében a hajfesték por, a hajfestő ecset, a dobozban található kesztyű és műanyag sapka. Rakja fel melegedni a vizet, és vegyen elő egy tálat, amiben ki fogja keverni a festékmasszát. Alapvetően frissen mosott hajra célszerű felvinni a festéket, a hajformázó termékek, szennyeződések, és a zsír eltávolítása után.
 • A festékmassza bekeverése: Az a legjobb, ha a port egy kerámia edényben keveri el, mivel ez az anyag nagyon jól tartja a meleget, és nem engedi, hogy a keverék túl hamar kihűljön. Addig keverje, míg krémes, könnyen kezelhető pépet nem kap. A felhasználónak az ideális sűrűséget magának kell kikísérleteznie, hogy ne legyen se túl sűrű, se túl híg. A Khadi növényi hajfestékkel történő festés sikere nagymértékben függ a festék melegen tartásától. Ezért, hogy a felvitel során ne hűljön ki a színező paszta, állítsuk a festékes tálat meleg vízfürdőbe.
 • A hajfesték felvitele: A bekevert masszát a lehető legoptimálisabb állapotban, frissen mosott, törölközőszáraz hajra vigye fel. A hajfestéket kizárólag ép bőrön alkalmazza! Mindenképpen érdemes a felvitelhez hajfestő ecsetet használni. Ezzel tincsről tincsre lehet haladni, és a festéket közvetlenül a hajtőhöz lehet felkenni. Ha hígabbra keverjük a színező masszát, akkor hajfestő flakonból is rányomhatjuk a hajra. Fontos, hogy a festést a homlok és a halánték területén kezdje, mert a haj itt gyakran világosabb, mint a fej többi területén, és az első ősz hajszálak is itt jelentkeznek. Kezdje a hajtöveknél és haladjon tincsenként a hajvégek irányába. Amennyiben a befestett tincset mindig elfésüli, ez könnyen kivitelezhető. A maradék festéket kenje szét a haján, és masszírozza be az ujjaival. Ha elkészült, tegyen rá egy műanyag fürdősapkát vagy tekerje körbe folpackkal, hogy a festék ne száradjon ki. A hatóidő leteltéig tartsa melegen a fejét egy törölközővel vagy hajturbánnal. Minél melegebben tudja tartani a festéket, annál jobb a festés hatékonysága, annál szebb lesz a végleges hajszín. 
 • Az ajánlott hatóidő: 30 perc és 2 óra közti időintervallum.
 • Festés utáni lépések: a hatóidő leteltével mossa meg a haját tiszta, meleg vízzel. Alaposan öblítse át, hogy ne maradjon benne festék. A Khadi növényi hajfesték finomra őrölt struktúrája miatt könnyedén kiöblíthető, anélkül, hogy morzsás maradékot hagyna a hajon. Optimális esetben a következő 24-48 órában a samponos hajmosást célszerű elkerülni (különösen az indigóból származó festékrészecskék esetében jellemző ez). Kerülje a hajápoló, illetve hajformázó termékek használatát is, hogy a festék tovább dolgozhassonv és stabilizálódhasson.

Részletes használati utasítás és bővebb információ a termékről itt található.

Fontos: A hajfesték kizárólag ép bőrön alkalmazható. Ügyeljen, hogy a bekeveréskor keletkező port ne lélegezze be, mert az arra érzékeny embereknél allergiás reakciót okozhat. Kerülje a szemmel, textíliával való érintkezést. Nem alkalmas szempilla, szemöldök befestésére, testfestésre.

Mentes mindenféle kémiai adalékanyagtól, nem tartalmaz semmiféle tartósítószert, illatanyagot, hozzáadott pigmentet, színfokozót, vagy egyéb veszélyes vegyi összetevőket. Ammónia- és peroxidmentes, nem tartalmaz P-Phenylenediamint (PPD-t).

Terhes nők, kismamák is bátran használhatják!

Kiszerelés: 100 g

Származási ország: India

Összetétel: Lawsonia inermis (henna).

Világos hajra élénk vörös, vagy a vörös árnyalatot?

Nem tudom eldönteni, hogy a Khadi vörös vagy élénkvörös hajfestéke lenne az igazi számomra. Még sosem használtam növényi hajfestéket, vegyit is ritkán. Szőkés-vöröses hajam van, szeretném, ha egyértelműen (világos) vörös lenne, de nem narancssárga. Amikor vegyi hajfestéket használtam (rézvöröset), akkor 2-3 hajmosás után lett a hajam pont az az árnyalat, amit szeretnék.

Köszönettel!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Világos hajra vörös

Szia! 

Megérkezett fodrászunk, Gabi válasza a kérdésedre: 

Gabi:

Szia!

Nehéz kérdés, legjobb lenne próbatincset készíteni. Bármelyiket is választod 70 fokos vízzel keverd ki, és ne hagyd fent túl sokáig 1-2 óra elég. egyébként narancssárga ősz hajon lesz inkább.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

Nem történt változás

Sziasztok!

Nekem elég nagy gondom akadt most... Most végeztem a procedúrával, lemostam a hennát 50 perc várakozás után és nem történt semmi. A hajam teljesen ugyan olyan mint mielőtt elkezdtem :( 
Mindent úgy csináltam ahogy kellett,  még khadis sampont is vettem kifejezetten azért hogy ne szilikonos samponnal mossak előtte hajat. Rendesen becsavartam hogy melegítsem, forrt a víz mikor összekevertem.. És mégsem változott semmi a hajamon. 2 doboz henna ment el a semmiért.. 
Nem értem mi történhetett, nem ez az első hennás hajfestésem, és nem csináltam máshogy...  Mi lehet a hiba?  

Értékelés: Nincs

Henna

Nem tudjuk. Többen összedugtuk a fejünket és nem értjük. A por színe olyan mint szokott?

Egyébként én sima hennát használok, (szerintem ugyanaz!) de szerintem itt a leírásnál a hatóidő nagyon karcsú! Én legalább 3-4 órát töltök hennás, bebagyulált fejjel, míg lemosom.Az ismerőseim, akik használják, azok is!) Mivel gyógynövény is, nemcsak festék, még jót is teszek a hajamnak, fejbőrőmnek!
Van, amikor abban alszom és csak reggelre mosom le. Ja, és a leírással ellentétben én nem mosom meg előtte a hajamat, csak utána, és mégis szép vörös.

Értékelés: Nincs

Olyan volt a színe a pornak

Olyan volt a színe a pornak amilyen lenni szokott, eddig ezzel a határidővel sem volt gond.. Szóval akkor ez rejtély marad.. 
Legközelebb akkor megpróbálom úgy hogy nem mosok előtte hajat és elnyújtom a határidőt.
Csak simán száraz hajra szoktad vagy azért benedvesíted mert a leírás nedves hajra írja? 
Azért köszönöm..  

Értékelés: Nincs

Hennát..

Száraz hajra!Viszonylag sűrű, tejfölszerű állagra, ha vöröset akarok, akkor mást nem, de ha sötétebbet, akkor teával, kávéval szegfűszeggel felfőzött meleg lében elkeverve. Néha levendula, eukaliptusz illót (pár cseppet) is teszek bele. Aztán nejlonzacsi, törölköző a fejre, és usgyi az ágyba, ha éjszakára teszem fel.
De én a sima hennát használom, amit fentebb linkeltem neked!

Értékelés: Nincs

Hennás hiábavalóság?

Móni válaszát közvetítem:

Szia!

Nem tudom, milyen színű a festett hajad, illetve lenövésed milyen színű volt? Csak azért kérdem, mert mondjuk egy fekete, vagy sötétbarna hajon nem sok változást ad a természetes hennapor, mert nem ugye nem világosít.

Milyen hennás festéket használtál eddig?

Értékelés: Nincs

Mi lehetett a hiba?

Szia!

Az eredeti hajszínem szőkésbarna, a korábban festett rész világosabb. Előzőleg is ugyan ezt a hennát használtam, azért is nem értem most miért nem történt semmi. Tudom hogy a henna nem világosít, de előzőleg is ilyen volt a hajam, ilyen hennát használtam, és ugyan úgy is használtam, most mégsem történt semmi változás sem. Eddig mindig szépen megfogta a hajamat és mindig látszott eredmény. Tényleg nem értem mi történhetett most

Értékelés: Nincs

khadi élénkvörös festék

Sziasztok! Èn màr ezt beirtam de eltünt.

Értékelés: Nincs

Hozzászólás nem tünt el..

Szia Tündérke! Nem tünt el a hozzászólásod csak nem ide, hanem másik termék alá írtál, és mivel még nem jelentettük meg így nem látod!
Fodrászunk most szabadságon van, amint megjön válaszol és akkor az ő válaszával együtt a kérdésedet is látni fogod!

Értékelés: Nincs

Szín megtartása

Sziasztok!

A sötétbarna színű hajamra ezt használtam, gyönyörű lett a színe. Barna, vöröses fénnyel. A hajam is szép fényű, egészséges lett. Szeretném ezt a színt megtartani, és minden alkalommal használnám a teljes hosszra, mert jót tesz a hajamnak. A kérdésem, hogy ha így használnám, akkor maradna-e a szín ilyen, vagy egyre vörösebb lenne (ezt nem szeretném)?

Értékelés: Nincs

Vörös vagy barnás vörös..

Nem vörösebb lesz (a henna nem világosít), hanem egyre sötétebb, mélyülni fog az árnyalat. Ha ez nem cél, akkor ne fesd minden alkalommal végig a haj teljes hosszát. A cassiát viszont nyugodtan alkalmazhatod hajápolás céljából a teljes hosszra, nagyjából megvannak ugyanazok a jótékony hatásai, csak nem színez.

Értékelés: Nincs

Henna rézvörös

Sziasztok! 

Henna porral festem a hajam,ami természetes sötétszőke. A páromnak nem tetszik a színe,mert nagyon rézvörös. Melyik khadi termék lenne az ami szép (nem rozsdavörös)  vörös hajszínt produkálna? Az sem baj, ha sötétebb. Vagy ha nincs ilyen, az eredeti hajszínemet vissza tudom-e hozni valamelyik termékkel? Köszönöm!! :-)

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Mélyebb vöröset hennával

Szia!

A hennát nem lehet eltávolítani a hajból, csak hosszú távon kopik kissé.

A világos hajat a henna intenzív rézvörösre festi - mint te is tapasztalhattad -, ilyen esetekben érdemes 1-2 próbatincset készíteni a haj teljes festése előtt!

Ha nem zavarnak a sötétebb vöröses árnyalatok, akkor azt javaslom, hogy EZT a keveréket használd. Minél hosszabb ideig hagyod rajta, illetve minél többször fested, annál mélyebb lesz majd a kialakuló árnyalat is. Ezért ha elérted a megfelelő színmélységet, onnantól elég csak tőfestést végezned.  

Értékelés: Nincs
Bíró Katica képe

Vegyi vörösből Henna vörösbe, de hogyan?!

Sziasztok!

Nagyjából végigolvastam a kérdésekekt, válaszokat, de a saját problémámra nem találtam számomra egyértelmű választ.
Szeretnék kérdezni.

Az én hajam hosszú évek óta különböző vegyi festékekkel van festve. Borzasztó gyorsan zsírosodik, a vége pedig olyan száraz, hogy alig bírom kifésülni. Régóta kacérkodom a hennával való festéssel, mert mindíg rézvörösre festem a hajam. Vagyis csak szeretném, hogy rézvörös legyen... Fakó szőkésbarna hajam van eredetileg. Borzasztó gyorsan nő, de csak a töve, mert a vége egyre rövidebb, úgy törik..

Azért nem mertem még hennára váltani, mert azt hallottam anno, hogy le kell növeszteni a vegyi festéket és csak utána lehet a hennával elkezdeni a színezést, különben csak ártok neki.

Nekem 3 hét múlva lesz az esküvőm, és mióta hajnövesztésbe kezdtem, egyre rövidebb. Nagyon vékonyszálú, kevés is, zsírosodik is, törik is, és a festék sem fogja már be, mert annyira tönkre van menve. Voltam egy hajanalízisen, ahol megállpították, hogy a hajtövemnél nincsen az a faggyúréteg, aminek lennie kéne, hullik is. Egy hajtőből a fejem tetején a normál 2-3-4 hajszál helyett csak 1 nő, vagy néhol már egy sem. A hajszálaim "üresek", szerkezetileg teljesen tropák.
Azt gondolom, sokmindent kipróbáltam, de lassan lehet, hogy az egészet le kell vágatnom :'(

Van ötletetek, hogy mit tudnék csinálni, vagy ne kínlódjak, és végassam le az egészet?! :'( 

Segíthet rajtam a henna, ( bár tudom, hogy 3 hét nem a villág), vagy tényleg én leszek a legrondább a saját esküvőmön?!

Nagyon szépen köszönök minden választ!
Katica 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda képe

Vegyi vörösről hennás vörös

Szia Katica! 

Nem kell hennázás előtt kivárni a teljes lenövést, "csak" kb. három hónapot célszerű várni. A hennázással a saját tapasztalatomat szeretném megosztani veled. Kevés, és vékony szálú hajam van alapvetőem, hasonlóan fakó szőkésbarna, mint ahogy te is írod. Mielőtt elkezdtem hennázni,  borzasztóan hamar zsírosodott, nem volt semmi tartása. Aztán, ahogy hennázni kezdtem, a tömege szemmel láthatóan megnőtt, a tartása nagyságrendekkel jobb lett, és a zsírosodás is megszűnt. Igaz, nem három hét alatt.

A haj állapota azért a belső tápanyag ellátottságtól is nagyban függ, sőt... Ha erről többet szeretnél tudni, ajánlom társoldalunkat, az AntalVali.com-ot, ott rengeteg információ van erről. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs
Bíró Katica képe

Hennázás, haj állapota

Kedves Melinda! 

Köszönöm szépen a gyors választ! :)
Tudom, igen, hogy a belső tápanyagoktól nagyban függ a haj szerkezete, de mivel rettentő ételallergiás vagyok 3 éve, ezért eléggé nagy gondok vannak a  felszívódással is. Azon rajta vagyok a diétával, az egészséges táplálkozással, csak az sajnos nem látszódik meg a hajamon..

Esetleg arra tudnál nekem választ adni, hogy azzal a C-vitaminos haszínledobó kezeléssel is ki kell-e várni a kb 3 hónapot, vgagy azután rögtön lehet hennézni? (http://eletmodszer.com/c-vitaminos-kezeles-a-vegyi-festek-termeszetes-el...?
 
Amúgy amiket írtál, nagyban visszaadják a hitemet! :) 
Időközben vettem argánolajat, tudnál egy tippet, linket megosztani velem, ami addig is segít ezzel a termékkel a hajamon? :)

Nagyon köszönöm! 

 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda képe

Haj állapot javítás, hennázás - addig is...

ITT találtam Neked Mónitól tippeket a haj állagának javítására. Móni, bionom fodrászunk nagyon képben van a bionom hajápolással kapcsolatban. regular_smile.gif 

A C-vitaminos pakolás utáni hennázás... Nem tudom, Katica, én kivártam a három hónapot, de vannak jó néhányan, akik nem tudták kivárni. Nem volt problémájuk, de nem vállalok felelősséget, nem tudom biztosra megígérni, hogy minden rendben lesz. Olvasgasd át a tapasztalatokat a C-vitaminos cikk és a hennás cikk alatt, és dönts belátásod szerint. 

Tudom, sajnos túl sokat ezzel nem segítettem... confused_smile.gif

Értékelés: Nincs
Bíró Katica képe

Azért nagyon köszönöm!

OLvasgatok!! :)
Szép napot! 

Értékelés: Nincs

Van különbség?

Heló!

A kérdésem az lenne, hogy miért van az hogy ez a 100% os és csak 100 grammos Khadi henna hajfesték drágább mint itt a Bionomon a másik henna, ami ráadásul 250 grammos. Csak a márka miatt? Vagy pontosan mi miatt?

Értékelés: Nincs

Különbség henna és henna között

Én amikor hennáztam nagyon szerettem a khadi-t, 3-4 tőfestésre elég volt egy doboz és szép eredményt kaptam mindig és nekem könnyebb volt vele dolgoznom.

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Hennák közti kölönbség

Egyrészt a márka miatt, hisz más a gyártó, de minőségbeli különbség is van azért.

A Khadi növényi hajfestékei egy magasabb színvonalat képviselnek, a porok finomabbra is vannak őrölve, mennyiségileg kevesebb is elég belőlük.

De az nem azt jelenti, hogy a másik henna ne lenne jó és tiszta... Tudod, van a jó, a még jobb, meg a legjobb punk.gif . 

Értékelés: Nincs

Köszönöm szépen a választ!

Köszönöm szépen a választ!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kémiai hajfesték allergia

Üdvözlöm!

Hajfestéssel kapcsolatban segítségre lenne szükségem. Kb. 6 éve allergiás lettem az addig használt vegyi hajfestékre. Elkezdem használni a színezőt. Muszáj festeni a hajamat, mert szinte tiszta ősz. A v...val az a gond, hogy  pár mosás után az ősz hajszálak aranysárgák lesznek (feketére festem ). Tudnának abban segíteni, hogy milyen festéket használjak, amitől nem leszek allergiás, és fedi az ősz hajszálakat is?

Válaszukat előre is köszönöm!

Violetta

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

Feketére növényi festékkel

Szia Violetta!

A legjobb helyen jársz, mivel ezek a festékek tisztán növényi hozzávalókat tartalmaznak. Ami nem mondható el az általad említett festékről, még szerencse, hogy nem váltott ki nálad allergiát.

Mivel érzékeny vagy használat előtt érdemes bőrpróbát végezni minden új anyaggal, ezzel is.

Két lépésben festhetsz feketét. A kétszeri festést egy alkalommal kell elvégezni. Elsőre a feni festékkel, másodjára pedig a Khadi kékesfekete vagy a fekete színnel.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Elsőre melyik festékkel fessem?

Szia! 

Köszönöm a választ. Elsőre melyik festékkel fessem? A második már érthető. Nálatok lehet rendelni mindkét festéket?

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Alapozáshoz Khadi élénkvörös

Kedves Violetta!

A fenti élénkvörös festék tökéletes az első lépéshez!

Igen, mindkettő megvásárolható itt a Bionom webáruházban. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
epermami képe

Áttérés vegyi festékről

Szia Viol, ha feljebb görgeted az oldalt, akkor láthatod az élénkvörös Khadi festéket, ezzel fesd be először a hajad, másodszorra a Gabi által ajánlott 2 szín közül tudsz választani. Mindegyik terméket meg tudod vásárolni itt a Bionomban, csak rá kell kattintanod a "beteszem a kosárba" gombra.

Értékelés: Nincs

Következő festésnél kipróbálom

Szia!

Köszönöm szépen a gyors választ. A következő festésnél ki fogom próbálni, amit tanácsoltál!

Violetta

Értékelés: Nincs

A vágyott szín elérése

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a természetes középbarna hajamon  elérhető e természetes módon némi világositás, hogy aztán a hennázással ne olyan középvöröset hanem világosabb vöröset érjek el. :)

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

Világosítani természtesen? Természetesen a nap világosít!

Kedves Enikő!

Nincs tudomásom világosító hatású természetes módszerről. Azt lehet viszont, hogy a hennát cassiával kevered és így világosabb lesz mintha tisztán használtad volna, viszont a természetes színednél nem lesz világosabb. Az erőteljes fénye a hennázott hajnak olyan mintha világosabb lenne, de ez csak optikai szemfényvesztés. :)

Értékelés: Nincs

Egy újabb kérdés

Mégpedig, hogy hogyan lehet, miket kell és esetleg mennyit hozzáadni a hennához, miket kell keverni, hogy pirosabb vöröst kapjak, ne pedig olyan narancsosat. :)

Értékelés: Nincs
paripa képe

Pirosabb színű

Szia Enikő!

Amikor kezdtem a hennázást, akkor eleinte próbálkoztam ide-oda vinni a szín-árnyalatot, különböző színek hozzáadásával.

A pirosnál szóba jöhető, természetesen pirosra festő növények: hibiszkusz virág, cékla, piros ribizli, stb....Csinálsz egy főzetet, és azzal kevered ki a henna pépet. Próbálkozz te is kedvedre...:)

Arról azért tudnod kell, hogy a saját hajszínednél világosabb irányba nemigen haladhatsz, inkább akkor sikerülnek ezek, ha vagy szőkés vagy, netán több már az ősz hajszál..., akkor lehet eredményed inkább.

Majd írd le légy szíves, mit sikerült alkotni és hogy tetszik?

Szeretettel Adri

Értékelés: Nincs
Demonka képe

Pirosabb szín

Szia!

Már 3-4 éve festem hennaporral a hajamat.
Általában 2 órát hagyom a hajamon a pépet. Eleinte jó vörös volt, de kezdek bebarnulni, ami nem annyira tetszetős számomra.
Sötétebb nem szeretnék lenni, csak pirosabb, vérnarancsosabb.
Hibiszkuszteát hol lehet venni? Sajna még nem találtam. Ha céklával keverem akkor szárított formában, vagy máshogy ? 

Köszönöm: Bogi:) 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Vérnarancsos hennás haj

Hahó!

Lehet bátran próbálkozni céklával, hibiszkusszal, de a legfontosabb, hogy mindig csak a tövet fesd, a már hennázott részt NE (vagy csak nagyon ritkán, esetleg cassiával hígítva) így biztosan elkerülheted a barnulást, sötétülést! winkkiss.gif

Értékelés: Nincs
paripa képe

Hol a hibiszkusz?

Szia Bogi!

Nem találtál hibiszkuszt???  Még itt a bionomban is van, vahető (ITT találod - szerk. megj.). De gyógynövény boltokban is van, különböző márkák által csomagolt. Céklát úgy használd, ahogy Neked a legkényelmesebb, reszelve-főzve, vagy céklaport főzve a hibiszkuszhoz.

Majd írd meg, mire jutottál, sok sikert!

Szeretettel Adri

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Demonka képe

Céklával semmi

Köszönöm a segítséget! Mivel nekem nincs akkora lenövésem a barátnőm volt a tesztalany. Céklát lepasziroztuk majd hennával és egy kis vízzel összekevertük. Ezt felvittem a hajára , rajta hagytuk másfél órát és amikor lemostuk nem volt más szín . :| Esetleg csak céklából lehet hajszínezőt csinálni vagy használjak hozzá még hibiszkuszt is ? Köszönöm :)

Értékelés: Nincs

Köszönöm a választ!

Köszönöm a választ, kedves Adri!

Majd irok miből mit sikerült alkotnom. 

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

Piros vörös hennával

A henna rézvörös színű. Ha tovább hagyod rajt mélyebb tónust kapsz, nem olyan hirtelen ír vöröset, de sötétebb is lesz. Frissen mindig rezesebb, és pár nap alatt alakul ki véglegesen a szín. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Köszönöm a választ!

Köszönöm a választ, megfogadom a tanácsot! :)

Értékelés: Nincs
mmermaid képe

Vegyi vörösről hennára

Sziasztok! :)
Rengeteget szemeztem már a Khadival, de még sosem próbáltam ki, viszont nagyon szeretném. Az ok, amiért ezt nem tettem meg: 2 éven át nagyon intenzív, szinte piros hajam volt, amit nagyon szerettem, viszont úgy gondoltam fél éve, hogy váltani kellene természetesebbre az iskola miatt. Amit eddig próbáltam (az első festék volt vegyi, a másodikkal vártam 3-4 hónapot, és az pedig egy henna festék volt), semmi nem fedte be hosszútávon ezt a piros színt, de még az eredeti hajszínemet sem. Egy egyenletes színre vágyom, ami hosszútávon, legalább 3 héten keresztül tart.

A másik probléma, ami miatt nem vettem a bátorságot, hogy befessem ezzel a festékkel: a hajam hossza, vastagsága, sűrűsége (jelenleg 70 cm hosszú, vastagszálú és a nagyobb hajgumit maximum 2-szer lehet rajta áttekerni). A hajamra 4 doboz hajfesték kell, de még a henna festékből (tubusos volt) is ennyi volt elég. Sokan nem hiszik el, de ez így van. Ezáltal nem tudom, hány doboz kellene ebből a fajtából.

Ezekben a problémákban szeretném kérni a segítségeteket! :)

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

Vegyi piros eltüntetése

Szia!

Első körben a vegyi színeket kellene a lehető legjobban leszedni. Olvasd át ezt a cikket: Vegyi festék eltávolítása természetesen.

A henna inkább rézvörös árnyalatú, nem piros.

Milyen az eredeti hajszíned?

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
mmermaid képe

Eredeti hajszín szőkés

Az eredeti hajszínem egérszürke-szőke. A vegyi festék eltávolításánál nem fog gondot jelentei az, hogy hetekkel ezelőtt használtam henna festéket?

Köszönöm szépen a választ! :)

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

Szőke hajon lesz igazán élénk a henna

Szia!

Mivel azt írod tubusos henna, így arra következtettem, hogy lehet az is vegyi, amolyan álcázott féle. confused_smile.gif

A piros haj a hennától még vörösebb lesz, a tő részen meg nem lesz piros, hanem rézvörös.

Milyen színt szeretnél?

Értékelés: Nincs
mmermaid képe

Álcázott henna?

Nem is tudtam, hogy létezik álcázott henna. A fodrászcikk üzletben vásároltam, jobb, mint a vegyi alapon. Tényleg nem tett kárt a hajamban, szép fényes és puha volt tőle. Az a gond volt, hogy hamar kikopott és visszajött a lenövésen az eredeti színem, a festett rész pedig még pirosabb lett. 

Rézvörös színt szeretnék elérni, hallgatva az előző tanácsra, kipróbálom a C-vitaminos kúrát. Mindenképpen egyenletes színt szeretnék, már elég katasztrofális mértékeket öltött a lenövés mértéke, és igénytelenül néz ki ezzel az eltéréssel.

Hány doboz hennapor lenne elegendő? Elég lenne belőle 1, vagy a biztonság kedvéért vegyek többet?

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Kamu hennák és az igazi

Sajnos nagyon sok a pancsolt (szintetikus pigmentekkel és egyebekkel kevert) hennás termék az üzletek polcain sad_smile.gif. Ha annyira kopott, az már eleve gyanús...

Ha a Khadit választod, mindenképpen 2 dobozzal vegyél belőle, ha jól értem nagyon sok és hosszú hajad van.

Mennyiségekről és egyebekről ebből az írásból tájékozódhatsz: Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről.

Sikeres hajfestést kívánunk! wave.gif

Értékelés: Nincs

Hennás kérdések

Sziasztok! Nekem több kérdésem is lenne:

Mi a különbség ez a henna és a Neha henna között, ill. a Khadi két vöröse között hatásban?

2 éve hennázok kb 2 havonta. Előtte vegyi festékkel festettem ha jól emlékszem 4-5 évig, akkor is vörösre. Amúgy barna vagyok, én középbarnát mondanék, mert se nem világos, se nem sötét. Eleinte nagyon tetszett a hennás szín, nem találtam rosszabbnak, mint mikor vegyivel festettem. Viszont eddig mindig az egészet újrafestettem, és most kezd kicsit narancssárgásodni és sötétedni, ilyenkor tudok valamit tenni? Én arra gondoltam, hogy kipróbálom ezt az élénkvörös khadit. Fog látszani valami?

Amúgy most olvastam, hogy változik a szín ha mindig újrafestem és nem csak a tövét, ezért kérdezném, hogy hány festésenként kell újra az egészet bekenni? (Amúgy azért festettem mindig az egészet, mert a vegyi lenövésem miatt nem akartam, hogy eltérjen színben. Most fél úton jár a lenövés, a hajam hosszú, majdnem könyékig ér, és vékonyszálú.)

A Neha henna után samponnal mostam hajat, az baj? Mert itt azt írja nem kell, csak vízzel leöblíteni? Azért a citromos/ecetes öblítés még belefér a lemosás után? Mert úgy tudom az kicsit rögzíti a színt.

A pép készítésénél ezt csak vízzel kell keverni (milyen hőfokú legyen?) vagy ebbe is kell fekete kávét és/vagy teát, szegfűszeget belefőzni? Esetleg citromlé kell bele, vagy egy éjszakát állni hagyni? Ezek amúgy mit változtatnak a hatáson?


Én amúgy nem rézvöröset szeretnék, hanem mélyvöröset, olyan lilás, barnás árnyalatot, amennyire lehet, de nem túl sötétet, hogy ne csak a fénye legyen vörös, hanem a színe is. Ehhez mennyi ideg kell rajta hagyni? A henát 3-4 órát hagytam, de ez 2 órát ír.

Amit még ír a khadi, hogy törölköző száraz hajra kell felvinni? Én eddig a hennát mindig megszárított hajra kentem. Van valami eltérés a két henna között ilyen szempontból vagy más a hatás, ha picit nedves a haj?

Előre is köszönöm a választ  sok kérdésemre :)

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

Hennás válaszok

Szia!

Tényleg rengeteg a kérdés, de sokra meg találod a választ Móni írásában. Kérlek, olvasd át és ha marad megválaszolatlan, szívesen segítünk. Gyik

A Neha és a Khadi között annyi a különbség, hogy két különböző márka. Az élénk vörös csak hennát tartalmaz, a vörös árnyalat pedig keverve van, más ayurvédikus gyógynövényekkel, melyek így enyhítik a henna vörösségét kis mértében.

Nem baj ha megmosod samponnal, de ha jól le tudod öblíteni, akkor elegendő vízzel is. Tiszta hajra vidd fel, én szárazra szoktam, mert akkor a pép lehet picit hígabb. De törölköző nedvesre is felviheted.

A hennázás egyszerű. a víz hőfoka olyan legyen mintha gyümölcsteát készítenél.

Szerintem próbáld ki a Khadi vörös árnyalatát talán az illik legjobban a leírásodra. Olvasd át alaposan a Khadi leírásait is.

Mi az üzletben mindenkinek fél órát hagyjuk rajt melegítéssel, na ehhez mit szólsz. :) nincsenek annyira kőbe vésett szabályok, bátran lehet kísérletezni.

Viszont mindig nem fessük az egész hajat, sőt. Szerintem a festés gyakoriságától függően 3-4 havonta lehet a végére is kenni. Ha gyakrabban vagy mindig az egészet fested akkor a tő sosem lesz olyan mint a vég.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

Első hajfestés hennával

Nagyon elégedett vagyok a Khadi hennaporával. Ez volt az első növényi festék, amit kipróbáltam, és végre tényleg olyan természetes vörös lett a hajam, amit mindig is szerettem volna. Bátorítanám nagyon azokat, akik most szeretnének "leszokni" a vegyi festésről: nekem sosem jött ki vegyi festékkel ilyen szép szín. Csillog villog a hajam, és egyébként nagyon egyszerű volt a művelet is. Féltem tőle, azt hittem, bonyolultabb lesz, és kiszárad tőle a hajam, de NEM!!!!!!! Döbbenetes, hogy mennyit riogattak vele fodrászok, mind megpróbált lebeszélni róla.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Keverhető a Khadi a színtelen hajápolóval

Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy a khadi vörös hennáját össze szabad-e keverni a színtelen hajápoló kúrájával? A cél az lenne, hogy az eredetileg sötétszőke hajam kapjon egy vöröses árnyalatot, de ne legyen olyan intenzív. Ezzel a megoldással el tudom ezt érni?

A válaszokat előre is köszönöm :)

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

Khadi árnyalatok keverése

Igen keverd bátran. Sőt, csak így lesz olyan, mint amit szeretnél. Elsőre érdemes sok cassiát használni, és ha még tetszene vörösebb, apránként több hennát használni, mert leszedni nem nagyon lehet a hennát. 

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

A keverés miatt lehet foltos?

Előfordulhat, hogy a keverés miatt esetleg foltos maradjon a hajam festés után? Milyen keverési arányt tudnál ajánlani?

Üdv: Zsófi :)

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

Khadi színek keverése

Szia Zsófi!

Ha még por formájában alaposan összekevered őket, nem lesz foltos. Mi a sima hennát, cassiát, indigót, kevergetjük és nem lesz foltos, bátran keverd. És számolj be az eredményről. :)

Gabi

Értékelés: Nincs
Gigi829 képe

Hennás kérdések :)

Sziasztok!

Egy pár tanácsot szeretnék kérni a hozzáértőktől, vagy a tapasztaltaktól. :)

Khadi Vörössel festem a hajam 2013. ősz óta, nagyon meg vagyok elégedve, de mégsem azt az árnyalatot érem el, amit a színtáblázat mutat. Lehet baj, hogy festés után samponszappannal mosok hajat? 2,5 órát hagyom rajta, többet kellene? Legközelebb lehet érdemes lenne kipróbálnom az Élénk vöröset? A hajam közép barna, kicsit szürkés, fakó. Élénk, tűz vöröset szeretnék.

Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!

Gigi

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Hennás válaszok :)

Kedves Gigi!

A  Khadi élénkvöröse csak hennát tartalmaz. Attól egy kissé vilégosabb, élénkebb rezes lesz a hajad.

Minél tovább hagyod fent a pépet, annál intenzívebb, mélyebb, esetleg kissé sötétebb lesz a szín.

Érdemes a festéket tiszta hajra felvinni, és csak vízzel öblíteni lemosáskor.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
Gigi829 képe

Hennás köszönet :)

Kedves Mónika!

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, akkor maradok a vörösnél, és tiszta hajra, csak vízzel fogom leöblíteni, több hatóidővel. Remélem így igazán kihozza azt a színt, amit szeretnék. Majd beszámolok a végeredményről!

Szép napot!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika képe

Várjuk a beszámolót!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

várakozási idő

Évekkel ezelőtt hennaporral festettem a hajam, aztán áttértem a Loa krémhajfesték változatra, de mindkettőtől száraz lesz a hajam, annak ellenére, hogy Konzol argan olajából is keverek bele. Most próbálnám a Khadit és bár a krémfesték is tisztának mondja magát, nem tudom, hogy mennyit érdemes várni a váltás között. Köszönöm előre is a választ!

Értékelés: Nincs

khadi

Szia! Szerintem próbáld ki a khadit nekem nagyon nagy pozitív csalódás volt:)előtte én is sima (bionomos) henna porral festettem a hajam,a khadit mikor kipróbáltam selymes és fényes lett a hajam:)

Értékelés: Nincs

Henna vagy khadi

Érdekes, mert én hennával festem a hajam, de utána nekem isteni puha, selymes lesz. yes.gif  De változatosság kedvéért lehet kipróbálom és is a khadit.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Gabriella Horváth képe

Nincs várakozási idő

Kedves Lily!

A különböző növényi festékek használata között nem kell szünetet tartani, nyugodtan festheted.

Gabi

Értékelés: Nincs

Köszönöm a válaszotokat

Kipróbálom valamelyik vöröset és ha nem szárad ki tőle, akkor megírom!

Értékelés: Nincs

Nem fogja be semmi!

Sziasztok! 

Csak természetes dolgokkal színezném a hajamat, de sajnos nem használ  Eddig a hennáját használtam, mikor vöröset akartam, alig fogta be, most feketét akarok, ez sem fogja be. Eredeti hajszínem közép-világos barna. Ebből most a  csinált egy seszínű barnát, nagyon ronda lett. Igazi mély feketét szeretnék, a boltban leígérték a csillagokat is az égről, de semmi. A Khadiról jó véleményeket hallottam, DE... ezek után már nem tudom, bízhatok-e benne?

Még arra gondoltam, először vörössel festeném be, aztán feketével, de az már így egy vagyon lenne, és lehet nem lesz semmi eredménye annak sem  Nyugodjak bele, hogy az én hajam erre nem alkalmas? Vagy mit tegyek?  Teljesen el vagyok keseredve.

Ha segítenétek, nagyon megköszönném. 

Értékelés: Nincs
Juzus képe

Segítséget kér Miara!

Miara, már itt válaszoltam a hozzászólásodra, elolvashatod!

Azonban kérjük, azon Olvasók hozzászólását is, akik jártak hasonló cipőben vagy éppen közép-világosbarna a hajszínük és befestették hennával és/vagy indigóval! bow.gif

Értékelés: Nincs

sikertelen próba :(

Sziasztok!

Kipróbáltam egy tincsen az élénkvörös hennát és egyáltalán nem fogta be a hajamat. :( Csak hennát használok, eddig a mogyoróbarnával festettem, de szerettem volna vöröses árnyalatot, ezért próbáltam meg az élénk vöröset. A hajam nagyon sötét barna színű. A hennát forró vízzel kevertem ki és azonnal feltettem a próba tincsre, két órát dunsztoltam, majd lemostam. Szerintetek miért nem fogta be a hajamat? Mit tudnátok ajánlani, hogy elérjem a vöröses színt?

Köszönöm előre is a választ!

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

alapszíntől függ

Szia!

Sötétbarna hajon a henna nem lesz élénkvörös, a mogyoró is lehet sötétítette így még inkább esélytelen. Sajna. A henna megfesti a haj külső színtelen részét ami jelen esetben már mogyoró színű, de a saját natúr szín meg marad, és ha az sötét az élénk szín nem tud érvényesülni. Magyarán színezni tud megszínezni, árnyalni, színt adni, sötétíteni. A te esetedben a kívánt szín világosítással is jár vegyi festés esetén 1-2 színmélységet kellene világosítani. 

Jelen esetben sötétebb a hajad, mint az eredeti, mert ha igen akkor az indigó leszedésével kicsit lehetne segíteni. Az pedig a c- vitaminos módszerrel lehetséges.

vegyi hajfesték természetes eltávolítása

Értékelés: Nincs

sötét alapszínen vörös

Kedves Gabi!

Köszönöm szépen a választ! Az eredeti hajszínem egészen sötét barna, majdnem fekete. Azért kezdtem el hennázni, mert megjelent benne néhány ősz hajszál. Nem volt vegyi festékkel festve a hajam és továbbra sem szeretném. Ezek szerint esélytelen, hogy vöröses árnyalata legyen? :(

Köszönettel: Kata

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

Vörös árnyalat sötét hajon

Csak minimálisan lesz egy vöröses csillogása. Viszont az ősz szálak élénk vörösek lesznek. Érdemes hosszabban rajt hagyni, hogy ne csak világos vörös legyen. Be lehet vetni mindent, hogy a henna kiadja az erejét.

 • 60-70 C°-os víz, ha nincs hőmérőd várj pár percet forrás után.
 • citrom leve, mintha limonádét készítenél, kb annyit tégy összesen.
 • előző éjszaka keverd be a pépet.
 • 3-4 óra hatóidő dunsztolva, vagy kisbúrával 1-1,5 óra.

Esetleg előtte szedd le a feleslegessé vált indigót.

Értékelés: Nincs

Hennázás vízhőmérséklete

Kedves Gabi!

Ebből a hozzászólásodból úgy vettem ki, hogy a henna 60-70 fokos vízzel adja jól ki az erejét. Eddig én úgy tudtam, hogy a hennát 100 fokos vízzel kell elkeverni. Most egy kicsit összezavarodtam. Hogy is van ez?

Köszönettel, Annamari

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

A henna vörös így is úgy is

Szia!

Jól érted, de henna vörös lesz így is úgy is.

Egyszer céklát turmixoltam össze és azzal kevertem ki, tehát hidegen, na akkor is vörös lett és nyoma sem volt a céklának, nem lett lilás. Készítettünk próbatincseket, és a lobogó vízzel készített világosabb narancsosabb lett, de olyan enyhébb is. Az 50 c fokos, pedig mélyebb vörös. Ezért is írtam amit írtam, hogy 60-70 fokon.  A henna akkor veszti el színező hatását ha főződ.

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: