Növényi hajfesték por - Fekete - (Khadi), 100 g

 • Hajápolás
 • Hajfestés
0Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)
 • Termékleírás
 • Adagolás / Alkalmazás
 • Egyéb termékadatok
 • Összetétel / INCI

Növényi hajfesték - Fekete - indigó-henna-amla (Khadi), 100 g

A doboz tartalma:

 • 1 csomag növényi hajfesték por
 • 1 db hajsapka
 • 1 pár kesztyű 

A doboz tartalma egy körülbelül vállig érő haj teljes festéséhez minimum egy alkalomra elegendő, tőfestés esetén 3-4 alkalommal felhasználható.

Khadi növényi hajfesték por – Fekete - indigóval, hennával és amlával

100%-ban növényi összetételű termék

Hosszantartó szín, egyedülálló ápolás, tartás és fény egyetlen lépésben

Természetes, meleg fekete színt eredményez. Ősz, szőke és szőkített haj esetében a közvetlen festés kerülendő, előfordulhat, hogy a festés eredménye elégtelen lesz. Ilyenkor a kétlépéses színezést célszerű alkalmazni, melynél az előfestéshez a Khadi valamelyik vörös árnyalatának használata ajánlott. Erről bővebben az Ősz haj festése menüpont alatt olvashat.

A Khadi növényi hajfestékek eredménye nagymértékben függ a kiindulási hajszíntől és a haj szerkezetétől, a hatóidőtől és az alkalmazott hőmérséklettől.

A kívánt eredmény eléréséhez kérjük feltétlenül tartsa be a pontos használati utasítást! A nem kívánt színárnyalatok elkerülése érdekében első használat előtt mindig végezzen próbafestést egy tincsen.

Alakítsa ki saját, egyedi hajszínét, keverje bátran a Khadi hajfestékek különböző árnyalatait! Ha ezt az árnyalatot indigó tartalmú festékkel keveri, a keverőfolyadék hőmérséklete legyen 50°C.

Használati útmutató:

 • Előkészítés: Gyűjtsön össze mindent, amire a hajfestés során szüksége lesz. Legyen keze ügyében a hajfesték por, a hajfestő ecset, a dobozban található kesztyű és műanyag sapka. Rakja fel melegedni a vizet, és vegyen elő egy tálat, amiben ki fogja keverni a festékmasszát. Alapvetően frissen mosott hajra célszerű felvinni a festéket, a hajformázó termékek, szennyeződések, és a zsír eltávolítása után.
 • A festékmassza bekeverése: Az a legjobb, ha a port egy kerámia edényben keveri el, mivel ez az anyag nagyon jól tartja a meleget, és nem engedi, hogy a keverék túl hamar kihűljön. Addig keverje, míg krémes, könnyen kezelhető pépet nem kap. A felhasználónak az ideális sűrűséget magának kell kikísérleteznie, hogy ne legyen se túl sűrű, se túl híg. A Khadi növényi hajfestékkel történő festés sikere nagymértékben függ a festék melegen tartásától. Ezért, hogy a felvitel során ne hűljön ki a színező paszta, állítsuk a festékes tálat meleg vízfürdőbe.
 • A hajfesték felvitele: A bekevert masszát a lehető legoptimálisabb állapotban, frissen mosott, törölközőszáraz hajra vigye fel. A hajfestéket kizárólag ép bőrön alkalmazza! Mindenképpen érdemes a felvitelhez hajfestő ecsetet használni. Ezzel tincsről tincsre lehet haladni, és a festéket közvetlenül a hajtőhöz lehet felkenni. Ha hígabbra keverjük a színező masszát, akkor hajfestő flakonból is rányomhatjuk a hajra. Fontos, hogy a festést a homlok és a halánték területén kezdje, mert a haj itt gyakran világosabb, mint a fej többi területén, és az első ősz hajszálak is itt jelentkeznek. Kezdje a hajtöveknél és haladjon tincsenként a hajvégek irányába. Amennyiben a befestett tincset mindig elfésüli, ez könnyen kivitelezhető. A maradék festéket kenje szét a haján, és masszírozza be az ujjaival. Ha elkészült, tegyen rá egy műanyag fürdősapkát vagy tekerje körbe folpackkal, hogy a festék ne száradjon ki. A hatóidő leteltéig tartsa melegen a fejét egy törölközővel vagy hajturbánnal. Minél melegebben tudja tartani a festéket, annál jobb a festés hatékonysága, annál szebb lesz a végleges hajszín. 
 • Az ajánlott hatóidő: 30 perc és 2 óra közti időintervallum.
 • Festés utáni lépések: a hatóidő leteltével mossa meg a haját tiszta, meleg vízzel. Alaposan öblítse át, hogy ne maradjon benne festék. A Khadi növényi hajfesték finomra őrölt struktúrája miatt könnyedén kiöblíthető, anélkül, hogy morzsás maradékot hagyna a hajon. Optimális esetben a következő 24-48 órában a samponos hajmosást célszerű elkerülni (különösen az indigóból származó festékrészecskék esetében jellemző ez). Kerülje a hajápoló, illetve hajformázó termékek használatát is, hogy a festék tovább dolgozhassonv és stabilizálódhasson.

Részletes használati utasítás és bővebb információ a termékről itt található.

Fontos: A hajfesték kizárólag ép bőrön alkalmazható. Ügyeljen, hogy a bekeveréskor keletkező port ne lélegezze be, mert az arra érzékeny embereknél allergiás reakciót okozhat. Kerülje a szemmel, textíliával való érintkezést. Nem alkalmas szempilla, szemöldök befestésére, testfestésre.

Mentes mindenféle kémiai adalékanyagtól, nem tartalmaz semmiféle tartósítószert, illatanyagot, hozzáadott pigmentet, színfokozót, vagy egyéb veszélyes vegyi összetevőket. Ammónia- és peroxidmentes, nem tartalmaz P-Phenylenediamint (PPD-t).

Terhes nők, kismamák is bátran használhatják!

Kiszerelés: 100 g

Származási ország: India

Összetétel (INCI): Indigofera tinctoria (indigó), Lawsonia inermis (henna), Emblica officinalis (amla).

első növényi hajfestés

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Természetes vörös hajam van, felül már elkezdtem őszülni, de nincs még sok, talán 5%-a lehet az össz hajamnak. 10 éve volt festve vegyi fekete festékkel, de erősen hullott, ezért abbahagytam a festék használatát. Mondjuk a hullás nem szűnt meg azóta sem, csak enyhült. Sosem szerettem az eredeti hajszínemet, újra fekete szeretnék lenni és ki akarom próbálni a növényi hajfestést. Vörös hajból hogy lehet feketét kihozni? Elég a fekete Khadi vagy mást kellene használnom? Rengeteg hozzászólást elolvastam, de természetes vörös hajszínnel kapcs. még senki nem kért tanácsot, ill. olyat olvastam, hogy csak barna lett a haja a fekete Khaditól, de volt olyan is, akinek fekete.  Köszönöm szépen! Edina

Értékelés: Nincs

Indigó és henna

Nem vagyok fodrász, csak azt tudom tanácsolni, amit az ismerősök tapasztalataiból leszűrtem.

Az biztos, hogy minden hajon máshogyan hat, tehát pontos eredmény csak kipróbálás után születik. (Próbatincsen érdemes kísérletezni)

Én ha feketét szeretnék két lépésben csinálnám. Először hennával előkezelném a hajat, ez fontos. Majd, utána, másnap tenném rá az indigót. Én úgy hallottam, ez fogja legfeketébbre.. (Arra készülj fel, hogy az indigó ki fog kopni lassanként....)

Értékelés: Nincs

indigó és henna

Kedves Pálma! Nagyon köszönöm a választ. Abban még tudnál segíteni, hogyan fogjak neki? Váll alattig ér a hajam. Mennyi hennát és indigót kell bekeverni? Előtte kell hajat mosni? Ha igen, hány nappal előtte? Rendesen sampon+balzsam, vagy balzsam nélkül? Száraz hajra vagy nedvesre kell feltenni a hennát és az indigót? Mennyi időt hagyjam rajta? Minél tovább van rajta, annál sötétebb lesz, vagy azért ez nem igaz? Mennyi a max. idő, amíg rajta lehet? Egy nap alatt kell a hennát és az indigót felvinni vagy egymás utáni nap? Csak sima vízzel mossam ki vagy ugyanígy sampon+balzsam? Bocsi a rengeteg kérdésért, de nagyon izgulok, hogy jól meg tudom-e csinálni, elsőnek kicsit bonyolultnak tűnik, de lehet csak nekem. :-)

Értékelés: Nincs

Hennázás egyszerűen.

A hennázásról éppen most jelent meg egy cikkünk! Olvasd el, szerintem segít! Az indigóról annyit tudok, hogy a hennázás után érdemes felvinni, és egy óránál tovább nem kell a hajon tartani, mert a szín akkor már nem változik. Az ősz szálakat nem fogja be állítólag, csak az eredeti színűeket. Mennyiséget nem tudok mondani, én mindig az alapléhez keverem a hennát és az állagra ügyelek, hogy ne legyen nagyon folyós. Próba, szerencse!

Írd, meg, hogyan sikerült, kérlek szépen!

Értékelés: Nincs

Szempilla festés?

Van vkinek tapasztalata, hogy szempillafestésre milyen természetes festéket lehet hasznáni, és hogyan? Köszönöm.

Értékelés: Nincs

Bionom szempillafestés- tapasztalatokat várunk, köszönjük!!!

Szia Sára!

Sajnos én nem tudok válaszolni a kérdésedre, de "bedobom a közösbe", hátha valakinek van ilyen jellegű tapasztalata.

Szép estét nektek! 

Értékelés: Nincs

Hajfestés, sötét hajra, SEGÍTSÉG!!!

Sziasztok!

2 kérdésem lenne ezzel a hajfestékkel kapcsolatban:

Az egyik, hogy sötétbarna hajon kell/ajánlott előtte hennát használni? Pár tincsem amúgy be van festve hennával próbaképp, ősz hajszálaim nincsenek, nyilván fogok próbafestést végezni, de érdekelne, hogy van-e ezzel kapcaolatban tapasztalototok, hogy sötétebb hajon hennával vagy henna nélkül jobb.

A másik, hogy mennyit használjak? Fenékig érő, vastag szálú és rengeteg hajam van, 1 dobozzal elég lesz az egészre vagy inkább vegyek kettőt? Egyelőre 1 van itthon, még csak ki szeretném próbálni, de aztán az egész hajamat befesteném.

Köszi a segítséget előre is :)

Értékelés: Nincs

Hajfestés sötétre, segítsetek!

Nekünk nincs tapasztalatunk ezzel a "festékkel". Hátha az olvasók tudnak segíteni.

(Szerintem ebben a festékben van henna, nem kell előtte külön hennázni!)

Értékelés: Nincs

Fekete szín

Sziasztok!Többször befestettem a hajam Khadi hajfestékkel. A használati utasítást pontosan betartottam, a végeredmény nagyon tetszett, azonban az első hajmosásnál az indigó egyszerűen kimosódott.Vártam festés után 3 napot,hogy érjen be, hajfestés után nem használtam sampont sem balzsamot.A henna rendesen megtapadt, mivel vöröses árnyalat maradt rajta, de a fekete eltűnt.Mit tehetnék,hogy az indigó megmaradjon rajta?Azt is megpróbáltam,hogy hennáztam egyet utána a fixálás miatt.Lehet,hogy a samponnal van probléma? N..... kénes hajsamponnal mosom. Üdvözlettel:Andi

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Fekete tartósítása

Szia! 

Lehet, hogy a kénes sampon tényleg nem a legjobb választás, viszont az is tény, hogy az indigó könnyen kikopik... A tapasztalatok azt mutatják, hogy második festésnél már nem kopik ki olyan hamar, mert jobban megtapad a henna alapon. 

Ha egy kis sót adsz hozzá (1 mokkáskanálnyit), akkor tartósabb lehet az indigó.

Értékelés: Nincs
ichnatyiknora képe

Indigó vagy Khadi?

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy a sima henna után a sima indigót használjam vagy a Khadit?

Festettem már a Khadi vörössel és mogyoróbarnával, sima hennával és sötétbarnával, de valamiért az indigó nem tapad, mindig vörös lesz. Nem tudom elérni, hogy sötétbarna vagy fekete legyen.

Gondoltam, hogy a sima henna után megpróbálom a Khadi feketét vagy a sima indigót. Lehet, hogy akkor lenne sötétbarna. Nem szeretnék kékesfeketét., csak sötétbarnát vagy sima feketét.

Mit gondoltok, melyiket válasszam?

Köszönöm a segítséget!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Indigó megtapadása

Szia!

Az indigót tartalmazó keverékeket milyen hőmérsékletű vízzel keverted ki, kb. 50 fokossal? Valamit kevertél még hozzá? Nagyon fontos betartani a Khadi pontos használati utasításait. Ha betertottál mindent, nem tudom, miért nem tapadhat meg az indigó... Előzőleg festetted vegyileg a hajadat?

Szilikonos hajbalzsamot ugye nem használsz?  

Szerintem a Khadi feketét próbáld most.

Értékelés: Nincs
ichnatyiknora képe

Indigó

Szia!

Igen, kb 50 fokossal. Mértem is, csak hűlt egy kicsit a felvitel közben, hiába állítottam meleg vízbe az edényt.

Semmit nem kevertem hozzá.

Volt vegyileg festve, igen. Utoljára aranyszőke volt kb . 2 éve. Vállig érő a hajam, az államtól a vállamig van rajta még a vegyi festék. Azon a részen világosabb narancs színű és száraz is. Gondoltam, hogy levágatom azt a részt, hátha jobb lesz.

Nem használok szilikonos hajbalzsamot már 2 éve. Csak a Bionom samponjaiból és balzsamjaiból szoktam választani. Már kb. fél éve a Biola-Babasamon-t, és a Farfalla-hajkondícionáló habspray-t használom.

Nagyon el vagyok keseredve, hogy sehogy se sikerül!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Hogy tapadjon az indigó

Az előzőleg vegyileg festett részektől érdemes valóban megszabadulni, ott nehezebben tapad az indigó általában. Hajsütőt, hajegyenesítőt használsz-e rendszeresen, vagy bármi olyat, ami fokozottan szárítja, roncsolhatja a haj szerkezetét? Azért kérdem, mert ha a haszál külső rétege (a keratinlapocskák) sérülnek, akkor nincs hol megtapadnia az indigónak.

Keverj az indigóhoz egy kis agar-agar-t, hogy krémesebb, és jobban kenhető legyen az állaga, ez szokott még esetleg gondot okozni. És használj jó erős fekete kávét-fekete teát a kikeveréshez, valamint növeld a hatóidőt is, a hajszálak pedig jó bőven legyenek bevonva a krémes péppel. Ha van otthoni kisbúrád, használd bátran, ha nem, akkor melegíts rá néha pár percig hajszárítóval.

A profilképeden én elég sötétnek látom a hajadat, az még nem az indigózott hajad?

Remélem összejön az áhított szín! 

Értékelés: Nincs
ichnatyiknora képe

Indigó tapadása

Szia!

Csak hajszárítót használok heti 2-szer.

Szoktam hajszárítóval melegíteni közben.

A profilképemen még sajnos a vegyi festék van :(. Teszek fel a mostani hajamról.

Hát én is nagyon remélem, hogy sikerül, mert már nagyon el vagyok keseredve! Nem szeretnék vegyi festéket haszálni!

Akkor a csomagos hennát kb mennyi ideig hagyjam rajta? És a Khadi feketét?

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Nehézkes indigózás...

Minél tovább hagyod, annál jobb, a hennát akár egész éjszakára is fent hagyhatod, az indigót 1-2 óránál tovább nincs értelme, de ez utóbbi éppen frissen legyen kikeverve!

A többit az előző válaszomban, illetve az adatlapon a "kétlépéses festésnél" leírtak szerint csináld, és akkor működnie kell .

Sok sikert, várjuk a beszámolót!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
ichnatyiknora képe

Sötét haj

Szia!

Úgy csináltam, ahogy írtad!

Éjszakára hennát, reggel lemostam, majd 2 órát a Khadi feketét, és mégse lett se sötétbarna, se fekete!!!

Enyhe világosbarna lett, vörös beütéssel.

Már tényleg kezdem azt hinni, hogy így nem érem el, csak vegyivel! :(

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Milyen volt az indigós pép állaga,

könnyű volt lemosni? Nem volt darabos, vagy vajon nem száradt kinagyon felkenés közben?

Én még nem talákoztam olyan estetel, hogy valakinek ennyire ne fogná be az indigó a haját, ha helyesen van alkamazva.

Ha az állag is rendben volt, más ötletem tényleg nincs... .

Értékelés: Nincs
ichnatyiknora képe

Indigó állaga

Szia!

Könnyű volt lemosni, mint a hennát szoktam olyan volt. Száradt felkenés közben, de folyamatosan pótoltam a vizet.

Kb. 30 perc volt mire befejeztem az egészet, addigra már elég száraz lett, de átkentem az egészet még egyszer. nagyon nehéz tartani az állagot úgy hogy nem tudom egyedül megcsinálni hogy ne teljen bele fél órába.

3 napig nem mostam hajat. Miután hajat mostam, egyből lejött az a kis indigó is a hajamról, ami volt.

Pedig le is vágattam a vegyi részt. 

Holnap megpróbálom újból festeni csak a feketével, mivel múlt héten 2 lépésben csináltam, így van rajta henna is. Teszek bele fekete kávét is még.

 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Indigó tapadásának elősegítése - tapasztalatokat várunk!

Leírásod alapján mindent jól csinálsz, tényleg nem tudom, mi lehet a gond...

Ha magadnak festessz, és teljes hajhosszat, a legegyszerűbb megoldás, ha egyenesen kézzel viszed fel a pépet a benedvesített hara, nagyobb mennyiségekben, jól bemaszírozva. Sokan csinálják ezt így otthon yes.gif.

Ha valaki járt már Nórához hasonlóan az indigóval, és sikerült megoldást találnia, kérjük ossza meg velünk a tapasztalatait.

Köszönjük! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Khadi fekete

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy Khadi fekete festékkel befestettem a hajamat és sajnos nem fogta be a lenőtt részt, de a többi részen látszódik. Az eredeti hajszínem világosbarna, de évekig fekete vegyi festékkel volt festve. Nagyon hullik a hajam, ezért úgy döntöttem, hogy áttérek a növényi hajfestsésre. 2 hónap után befestettem a hajam, a hatóidő 3 óra volt, a hőmérséklet is megfelelő volt, de sajnos nem fogta be a hajtövemet. Szerintetek mi lehet a próbléma és mit javasoltok mivel próbálkozzak, mert pont az lenne a lényeg, hogy a lenőtt részt is befogja, amíg el nem tűnik a vegyi festékes rész? 

Köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

Igazán feketét világos hajból két lépésben lehet elérni.

Szia Timi!

Igazán feketét világos hajból két lépésben lehet elérni.

Elsőre a Khadi vörös árnyalátával kell egy alapot festeni, és erre mehet rá a fekete, ebben az esetben akár a kékes fekete vagy a tiszta indigó is szóba kerülhet.

Alap esetben 1 lépés henna, 2. lépés indigó.

Később ha már nem szüksége a lenövés miatt a nagyon fekete lehet keverni is őket és egy lépésben festeni. November 23-án és 24-én lesz személyes konzultáció. Ahol mindent jól átbeszélünk.

Üdv, Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)
Juzus képe

Mit tegyünk, ha Khadi feketét használunk?

Gondolom, hogy most tértél át a vegyi festésről a növényi hajfestésre.

Ha így van, akkor az első és legfontosabb dolog: a türelem. Ugyanis van egy bizonyos, türelmi idő (mindenkinél más), amit ki kell várni és bírni, míg a kívánt hajszínt elérjük.

A Khadi feketéjében több az indigó, mint a henna. Azt tudni  kell, hogy az indigó a hennához tapad, a henna pedig a hajszálakat öleli körbe.

Ha a Te hajad világosbarna és feketét szeretnél, akkor az első néhány alkalommal ajánlatos a 2 lépéses módszert követni. Persze a hajszín mindenkinél egyedi lesz, mivel a henna színe a haj pigmentjeitől függ. Nincsen a világban 2 egyforma hajszín, de még 2 egyforma hajminőség sem.

Ahhoz, hogy a hajd lenőjjön időnek kell eltelnie. Az pedig türelemre int. Ezt pedig ki kell várnunk: törődjünk többet magunkkal! Ez a legfontosabb! 

Értékelés: Nincs

Eladó Khadi fekete hajfesték!

Sziasztok!

Feleslegessé vált egy Khadi fekete hajfestékem, eladnám valakinek. Itt rendeltem, bontatlan csomagolású (bionom rend szám: 127212).

Akinek szüksége van rá, írjon nekem, árban megegyezzünk privátban.

Köszi, Zsani

Értékelés: Nincs
jmaris képe

Végre természetes úton is elérem a fekete hajszínt

Sziasztok!

Nagyon tetszenek a Khadi termékek, főleg a hajfestékek. Végre természetes úton is elérem a fekete hajszínt :)

Eddig ezt használtam, de azon gondolkodtam hogy mivel érhetnék el teltebb fekete színt. 

Esetleg a kékesfeketével?

Köszönöm a segítséget!

Üdv,

Marcsi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika képe

Még feketébb feketét

Szia Marcsi!

Tehetsz egy próbát a kékesfeketével, az még feketébb lesz valószínűleg. Bármelyiket is használod, érdemes elolvasnod a GYIK-et, és betartanod az ott leírottakat, a még intenzívebb és tartósabb szín érdekében. 

Picit ha lejjebb tekersz, ott is írtam már a fekete szín eléréséről.

Értékelés: Nincs

:(

Sziasztok! 

Rossz helyre írtam előbb. Az a problémám, hogy a világosbarna hajamat az istenért sem fogja be semmi, se henna, se indigó ( termékeit próbáltam). Minden előírást betartottam. Fekete hajat szeretnék, de nem tudom, hogy csináljam. Khadiról jó véleményeket hallottam, de a tapasztalataim miatt kicsit bizonytalan vagyok...

Olvastam itt, hogy ha tényleges feketét szeretnék, akkor a kékesfeketét használjam. De az mindenképp kékes árnyalatot ad? Mert én nem szeretnék indiai hajat, csak egy sima, egyszerű, paraszti feketét  Illetve előtte hennázzam be? És ha igen, melyik árnyalattal? Vagy hagyjam inkább, mert ha többször nem fogta be, most sem fogja? 

Köszi a választ előre is :)

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Hogy összejöjjön a fekete

Kedves Miara!

Általánosságban elmondható, hogy a vékonyszálű hajon nehezebben tapad a henna/indigó, vagyis inkább úgy mondanám, nem lesznek a színek annyira intenzívek. De a problémád nem megoldhatatlan!   

Ha máshonnan vásárolt termékeket használtál, azokról nem tudok nyilatkozni... Sajnos sok silány minőségű, pancsolt termék is van a boltok polcain.

Én Bionomos termékekkel dolgozó fodrász vagyok, és tapasztalatból monhatom, hogy ezek a termékek simán befogják még a legmakacsabb ősz hajat is. Feltéve, hogy szakszerűen alakmazzuk őket.

Ha feketét szeretnél, így kell eljárnod:

- festés előtt moss hajat, hajbalzsamot ne használj (itt említeném meg azt is, hogy fontos, milyen sampont/hajápolókat használsz, a szilikon tartalmúak gátolhatják a festék megtapadádát. Mi mindenképpen vegyszermentes hajápolókat javaslunk növényi hajfestés mellé)  

- 1. festés: csak henna (EZ, vagy EZ), jó erős, forrő fekete teával/kávéval kikeverve, dunsztold a hajadon minél tovább, de legalább 3 órát.

- 2. festés: csak indigó (EZ, EZ, vagy EZ), 50 C-os fekete teával kikeverve (nagyon fontos a folyadék hőfoka, ha forrázod az indigót, veszíteni fog festőerejéből). Elvileg elég 1 óra, de ha a te hajad ilyen makacs, hagyd fenn kettőt. Az indigót állagán javíthatsz xanthannal, vagy agar-agarral, hogy krémesebb legyen.

- a pépbe ne tégy olajakat semmiképpen, viszont cseppenthetsz bene eukaliptusz és levendula illót, az állaga sűrű tejfölhöz hasonló legyen, könnyen kenhető, ezt el kell találni (nem jó, ha túl folyós, s az sem ha túl sűrű). Olvesd el Betty tapasztalatait is a nárdus illó hatásáról a hejfestésre

- festés után csak öblítsd a hajadat, ne mosd samponnal még 2-3 napig. 

Sok sikert a festéshez, ha lesz kedved, számolj majd be az eredményről!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Nagyon  köszönöm a segítséget,

Nagyon  köszönöm a segítséget, holnap nekiállok és majd leírom az eredményt! :) Még egy kérdés: az 1. festés (hennázás) után se mossam meg samponnal a hajam? 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Hennát csak öblíteni

Nem szükséges samponozni, elég csak az öblítés!

Nagyon remélem, hogy sikerrel fogsz járni! wave.gif 

Értékelés: Nincs

SIKERÜLT! :)

Sikerült a fekete! :) Köszönöm szépen a segítséget! :) Most már én is értem, mi a különbség henna és henna között. Ma fogom megmosni samponnal. Azt olvastam az olaj fixálja a színt. Ez csak az 1. hajmosás előttre igaz? Használhatok olívaolajat? Van itthon és nem szeretnék költeni. És natúr hajbalzsamot használhatok? 

Üdv :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
Juzus képe

Nagyon örülünk!

Sikerült elérni azt a színt, amire vágytál! mml.gif

Én nem csak az első hajmosás után csinálok hajolajjal fixálást, hanem mindig, kivéve, amikor festek.

Mehet az olívaolaj is, arra nagyon figyeljél, hogy nem kell belőle sok, úgyis érezni fogod.

Ha később rászánod Magadat, akkor válassz a Khadi hajolajai közül a számodra megfelelőet, mert azok kimondottan a henna és az indigó miatt lett kitalálva. nagyon kevés kell belőle és a fejbőrt is táplálják.

Még egyszer, örülünk, hogy sikerült!

Értékelés: Nincs

indigó eltávolítás

Sziasztok! Új probléma adódott :D Amennyire szerettem volna a feketét, most annyira nem tetszik:/ Le lehet valahogy szedni? Próbáltam c-vitaminnal, 3x is tettem rá pakolást, de alig mart le valamit...:( És már a lenövés is látszik...ki fog ez kopni valamikor?

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

Növényi festékkel festett színek, jól átgondoltak legyenek

Kedves Miara!

Tégy kicsit több C-vatamint, próbáld még párszor mást nem tudsz tenni, vagy az idő koptatja majd le...

Hosszan öblísd az a titka.

Értékelés: Nincs
Juzus képe

Miara elkeseredése

Miara! Ne keseredj el! Én még senkitől sem hallottam azt, hogy az itt vásárolt henna illetve indigó nem fogta be a haját.

Azt tudni kell, hogy henna és henna között lehetnek óriási különbségek. Ajánlom figyelmedbe az alábbi írásokat:

A fenti képen megnézheted a kiindulási hajszínedet és a várható színt, de ne felejtsd el, ez csak kb. állapot, ugyanis nagyban függ a haj minőségétől, szerkezetétől is a végeredmény.

Alapozásnak bármelyik hennát választhatod, amelyik szimpatikusabb, sőt még egymással is keverhetőek.

A tiszta indigó abban az esetben ad kékes árnyalatot, ha viszonylag világos szinű hajra kenik, pl.: ősz, szőke, stb.

Ha a használati utasítást betartod, akkor biztosan nem fogsz csalódni és kérlek, hogy a használat után a tapasztalataidat is írd meg, mert kíváncsiak vagyunk rá!

Figyelemmel kísérjük a bátor vállakozókat, ha elakadnál írjál és segítünk!

Értékelés: Nincs

Kérdés

Ezzel a hajfestékkel is csak 2-3 hónap után festhetem a hajam ha előzőleg vegyi festésem volt? A hajtőnél őszülök rendesen. Ha hosszan hagyom fenn a hajon akkor a tő nem lesz vörös? Köszi!

Értékelés: Nincs
Juzus képe

Minden növényi hajfestésnél érdemes

2-3 hónapot várni, ha előtte vegyileg festve volt és ez fordítva is igaz.

Még tél van, az utcára sapkával nagyon jól el tudod takarni az ősz hajszálakat, bent pedig hajkendővel leplezheted a kibúvő "ősziességet". Egy kis változás, ráadásul senki sem a hajadat fogja nézni, hanem a kiegészítőt yes.gif.

Mivel, a Te hajad a tövénél őszül, ezért a kétlépéses módszert javaslom, ha fekete vagy sötét szeretnél lenni.

A fenti festék többségében indigót tartalmaz, ami azt jelenti, hogy ha huzamosabb ideig is hagyod a hajadon, nem leszel tőle vöröses, hanem inkább kékes árnyalatot szerzel.

Értékelés: Nincs

Sziasztok!Segítséget

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, szeretném kipróbálni ezt a fekete festéket. Alapból egész sötétbarna hajam van. Régen mindig kékesfeketére festettem, csak hogy szép fénye legyen, de aztán jöttek különböző betegségek, és nagyon elkezdett hullani a hajam. Azóta nem is mertem befesteni, mert nem akartam még azzal is terhelni. Szerencsére a hullás már megállt, vissza is dúsult, de nem akarom már vegyileg festeni, nem is merném, mert már rettegek a hullástól. :/ Most az eredeti sötétbarna hajszínem van, de a vége ki van kicsit világosítva, ombrésra, de nem szőke, inkább vöröses-barnás. Szeretném visszafesteni feketére, de vegyileg már nem merem, ezért gondoltam, hogy kipróbálom ezt a festéket. Az én esetemben elég csak ezt rá kenni a hajamra, vagy muszáj előtte hennázni? Ősz hajszálam nincs még, csak attól félek a világosabb végek más színűek lesznek. Mondjuk az nem baj, ha barna lenne, a többi meg fekete, csak vörös vagy zöld ne legyen. :D

Előre is köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Haj sötétítése

Szia Brigee!

Hát az indigóhoz mindenképpen kell a henna is, másképpen nem igazán fog megtapadni, vagy nem tartósan.

Ha tuti feketét szeretnél, akkor első festés csak henna, második csak indigó (50 C fokos fekete teával keverve). Tőfestésnél elég lesz egy festés is lehet, mondjuk felesben keverve a hennát-indigót.

Megpróbálhatod csak ez utóbbit most is, ha nem akarsz kétszer festeni, sötétíteni fog a hajadon, az biztos, de fekete nem lesz, főleg nem a vége. Hagyd rajta minél több ideig (3-4 óra legalább, de lehe több is) Nem lesz zöld a hajad ne aggój! 

 

Értékelés: Nincs

Butuska kérdések : )

Sziasztok!
Most tervezem kipróbálni a hennás festést és ezen a hajfestéken gondolkodom, így lenne pár kérdésem vele kapcsolatban... : )

1. derékig érő sötétbarna göndör hajam van - egy dobozzal elég lenne rá vagy kettő kellene
2. mennyire tartja a színét?
3. a napfénytől nem változik, nem lesz vöröses? - sajnos ettől eléggé rettegek, mert nem szeretnék vörös színű hajat és járt már úgy ismerősöm, hogy pár hajmosás után a kívánt szín helyett mélyvörös haja lett : D

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

henna és indigó sötétbarna hajon

Szia!

1. Valószínűleg nem lesz elég egy dobozzal, főleg ha sűrű is a hajad, elsőre mindenképpen legyen kéznél 2 doboz

2. Az indigó a hennához tapad, ha feketét szeretnél, elsőre hennázz, mosd le, majd ezután vidd fel az indigót. A következő festéseknél aztán keverheted is a kettőt.

3. Nem a naptól kopik az indigó, hanem hajmosásnál ereszteti a színét, de nem mindenkinél, ez változó. Többszöri festés után már tuti egészen tartós lesz, de van akinek elsőre sem kopik. 50C fokos fekete teával keverd ki az indigót, ez fontos!

Ha sötétbarna  a hajad, semmiképpen sem lesz vörös, még a hennától sem emiatt ne aggódj! (Max. sötét gesztenyebarna a hennától, majd az inigó után fekete).

Értékelés: Nincs

festés után

Szia!
Köszönöm a segítséget! : ) A festés megtörtént , viszont már szinte semmi nem látszik belőle. Felkentünk két dobozzal és az első hajmosás, azaz öblítés után valóban gyönyörű volt, de most már szinte nem is látszik , pedig hetente egyszer elég hajat mosnom, tehát nem naponta áztattam. : (
Valamit elrontottam volna a festéskor?

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Miért nem tapadt meg tartósan az indigó?

Kérlek írd le pontosan a hajfestés menetét, hogy rátalálhassunk az esetleges hibára.

Előbb hennáztál, ugye, azután kented rá az indigót?

Folyadék hőfoka, hatóidő?

Samponnal mostad  le az indigót?

Olajat tettél-e a pépbe? 

Előzőleg volt -e vegyileg festve a hajad? (arra gondolok, ami még nem nőtt le a hajadból). 

Értékelés: Nincs

Megmostam a hajam sima

Megmostam a hajam sima samponnal, nem balzsamoztam, hogy teljesen "tiszta legyen" hennáztunk, majd azt löblítettem és utána felvittem az indigót. Az olajat elfelejtettem venni így az nem került a pépbe. A víz, amibe feketetea filtert áztattam is olyan 50°C körül lehetett (pontosan nem tudom, sajnos a kollégiumban nem volt hőmérő). Majd a papíron leírt idő eltelte után leöblítettem vízzel és másnap mostam csak samponnal, mert borzasztó szaga volt a hajamnak :D
Tavaly nyáron volt utoljára festve  a hajam sötét barnával, amitől "természetes" fekete színe lett, azóta nem. : )
Az ünnepek után megpróbálom mégegyszer, hátha akkor jobban megmarad és nem dobja le magáról. Bár ami azt illeti, kell még legyen valami a hajamon, még ha nem is látszik, mert hajmosáskor enged az indigó. Szóval nem tudom... : ) 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Hogy ne kopjon az indigó...

Hát sok kivetnivalót nem találok a folyamatban . A növényi hajfesték vegyileg kezelt, illetve vékonyszálú hajon nehezebben tapad meg, ha ezek érvényesek a te esetedben, ez is hátráltathatta a megtapadást.

Amit javasolni tudnék még, hogy a samponos hajmosással várj legalább 2 napot, ha nagyon zavar a pép szaga, gyömbérporral lehet semlegesíteni, illetve illókat is tehesz a pépbe. Az eukaliptusz például kimondottan javallott haj- illetve testfestéshez (színrögzítő tulajdonsága van, állítólag), illetve sötétebb árnyalatok eléréséhez próbára lehet tenni a nárdus illót is. A hajmosás utáni utolsó öblítővízbe is tehetsz tetszés szerinti illókat.

A henna- és indigópépbe olajat semmiképpen se tegyél, de samponos hajmosások előtt javasolt az olajos pakolás (akár EZZEL, akár bármilyen növényi olajjal, hajtípusodnak megfelelően) ez is növelheti a hajfesték tartósságát.

Kevés sót is tegyél az indigóhoz (kb. 80 g porhoz csapott teáskanál).

Remélem, legközelebb már tartósabb lesz az eredmény! 

Értékelés: Nincs

színe

Sziasztok!

Segítséget kérnék.

Az elmúlt fél évben a sötétbarna festéket használtam, két havonta festem. Az első egy-két héten még szép a színe, olyan étcsokoládénak mondanám - ahol fény éri, ott van egy kis vöröses árnyalata, viszont utána folyamatosan kopik és vörösesedik. Előtte egy nappal csak hennázom, majd másnap szoktam a Khadi-val festeni és természetesen csak kiöblítem, nem mosom meg három napig, betartom a hőmérsékleti "szabályokat" is.

Mit ronthatok el? Gondoltam a feketét kipróbálni, az talán később kopik ki vörösre - milyen a fekete színe, olyan igazi "kemény/hideg" fekete, vagy meleg árnyalatos?

Előre is köszönöm.

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

tartósan barnát

 Ha nem akarsz feketét, én maradnék a sötétbarnánál (lásd: hajszínpaletta), inkább gyakrabban festeném.. többszöri festés után tartósabbnak kellene lennie a barnának is. 

Mivel kevered ki a festéket? Javaslom az erős fekete teát és kávét, mehet a pépbe egy teáskanál só is, ezek mind enyhe színfixáló hatásúak.

Ajánlott még hajmosások előtt az olajos pakolás, akár a Khadi olajaival, akár házi kencével (argán, olíva, avokádó, kókusz, igény szerint illókkal, tojássárgájával, stb).

Hajmosások után is az utolsó öblítés lehet feketet teával és/vagy kávéval. 

Értékelés: Nincs

Bevált!

Sziasztok!

A tapasztalatomat szeretném megosztani veletek. A hétvégén befestettem a hajam ezzel a festékkel.

Vállig érő sötétbarna hajam van, néhol 1-1 ősz hajszál már megjelent, de igazából elhanyagolható. Simán felkentem az előírások szerint, nem kevertem semmivel. Mondjuk teahőmérőt még nem sikerült beszereznem, így tippre készítettem az 50 fokos vizet, de úgy tűnik eltalálhattam, mert simán megfogta feketére, 2 órát hagytam rajta a pépet, aztán melegvizes lemosás sampon nélkül, majd 2 nap múlva samponnal. Nemcsak a színe tetszik, de sokkal puhábbnak érzem a hajam és fényesebb is lett. Már 1 éve nem festettem előtte vegyileg, és 2 hónapja szilikonmentes, tiszta sampont, balzsamot használok.

Szóval aki ezeket a dolgokat betartja és hasonló haja van mint nekem az sikerre számíthat..:)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Köszönöm a tanácsokat!

Köszönöm Gabriellának és Juzusnak a tanácsokat!
Legutóbbi festés alkalmával Gabriella utasításait követve 50-50% henna és indigó keveréket használtam frissen mosott hajra. Az eredmény valóban jóval sötétebb lett, mint korábban, bár akkor is kevertem indigót a hennához, de nem ilyen nagy arányban. Hajmosás nélküli öblítés után az indigót kentem fel, ezt sem mostam meg samponnal, csak alaposan leöblítettem. Az eredmény a megszokott feketébe hajló egészen sötét szín lett.
Kb három nap múlva mostam először, és még a következő 2-3 mosás alkalmával sokat fakult a feketés szín. De mivel sötétebb volt az indigózás előtti hajszín, a kopás ellenére sötétebb is maradt a végeredmény. Összességében az indigó ugyanúgy kopott mint korábban, de az 50-50 %-os henna-indigó keverék miatt az alapszín jóval sötétebb lett, vörös alig dominál benne. Ha elfogy a hennám,valószínűleg kipróbálom a másik módszert is amit tanácsként kaptam, vagyis a Khadi fekete festék és indigó kombinációt.
Csodát eddig sem vártam, mivel tisztában voltam a hajam természetes színével és pigmentációjával, de talán segíthetek a tapasztalataimmal másnak, milyen eredményt lehet elérni a henna-indigó különböző arányú keverésével.

Köszönöm mégegyszer a tanácsokat, mert igazán hasznukat vettem!

Üdv: Timcsi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Kedves Kollibry!Te ezt a

Kedves Kollibry!

Te ezt a fekete hajfestéket használod? Csak arra lennék kíváncsi, hogy tényleg szép, egészséges fekete színt ad-e. Sajnos én a henna utáni indigózással egy nagyon mély barna szint tudok elérni. Csodás az árnyalat, fényes és egfészséges a hajam, de a fekete nem sikerül.

Üdv: Timi

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

Timcsi az alapszín is számít

Timcsi az alapszín is számít, kérlek, olvasd el a részletes használati útmutatót. Milyen a saját hajszíned?

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hajszín

Kedves Gabriella!

Eredeti hajszínem sötétszőke /fodrász szerint/. Évekig festettem feketére, tavalyelőtt álltam le vele. Négy hónap lenövesztés után hátközépig érő hajam teljesen rövidre vágattam, újabb egy hónap és vágás után már nem volt vegyi festett rész a végén. Azóta méregmentes sampont használok. Nem tudtam "megbarátkozni" a saját színemmel, néhány hónap után vásároltam hennát és indigót. Mindig előző este keverem a hennapépet, másnap 6-8 órát van a hajamon, így olyan sötét konyakszínt érek el. Legalábbis én ilyennek hívom. Újabb két óra indigóval, a végeredmény feketés barna, de egy-két mosás után sötét csokoládébarna a színe, fényben enyhén vöröses. A szín szép, a hajam fényes és puha, de hát tökéletlen vagyok és feketét szeretnék. Ezért gondolkodom a khadi festék kipróbálásán. Kollibrynek is köszönöm a választ. És ha itt tartunk, köszönöm a hasznos cikkeket, tanácsokat mindenkinek, napi szinten látogatom azt az oldalt. További jó munkát az "antalvalisoknak"! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Gabriella Horváth képe

Fekete tartóssá tétele

Ezt a festéket használod első festésként, és csak indigót a másodikra.

Értékelés: Nincs
Juzus képe

Ha a hajad sötétszőke és feketét szeretnél,

akkor a kétlépcsős megoldást javaslom, azaz először henna, majd a fenti fekete.

Viszont ne feledd, hogy a kiindulási hajszín, hajszerkezet sokat számít! Azt már rengetegszer hangoztattuk az oldalon, hogy a henna a hajhoz tapad, az indigó pedig a hennához. A henna víze legyen forró, 90-100 fokos, az indigóé pedig 50 fokos, mert csak így tudnak kibontakozni a festékanyagok.

Kíváncsi vagyok a végeredményre, kérjük oszd meg a tapasztalataidat a többiekkel is!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kedves Timi!

Most láttam csak a kérdésed. Igen, ezt az árnyalatot használom. Nekem igazán nem volt célom a fekete szín, csak annyi, hogy méregmentesen a legsötétebb árnyalatot elérjem. :) Pont most festettem be és megkérdeztem pár embert, hogy milyen színűnek látja a hajam. A férjem és az egyik hozzáértő barátnőm szerint feketés, enyhén szürkés (de szép) színű, a másik kissé laikusabb barátnőm szerint fekete. :) Természetes fényben én is feketének látom, de ha a fürdőben belenézek a tükörbe, akkor vélek felfedezni némi barnás árnyalatot. Az én hajszínem eredetileg átlag-barna.

Remélem tudtam segíteni, de szerintem próbáld ki, már csak azért is, mert így egy lépcsőben is el lehet érni a kívánt színt. Majd írd meg, hogy bevált e.

Szép napot

Kitti

Értékelés: Nincs

Szeretem a Khadi hajfestéket!

Nagyon szeretem ezt a hajfestéket, ezt használtam eddig is, csak sajna Németországból kellett rendelnem, de örülök, hogy végre itthon is be tudom Tőletek szerezni.

Tényleg be kell tartani a 24-48 órát hajmosás nélkül, mert akkor van csak eredménye.

Jó krémes állaga van, könnyű használni. Nem csöpög, olyasmi majdnem állagra, mint egy mérges hajfesték. Nagyon szeretem.

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: