Indigó por, natur (Kohinoor)

 • Hajfestés
0Ft
4.583335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (18 szavazat)
 • Termékleírás
 • Egyéb termékadatok
 • Összetétel / INCI
 • GYIK

Indigó hajfestéshez

Az indigó (Indigofera tinctoria) egy zöld színű, Indiából származó növény őrlemény, gyakorlatilag olyan, mint a henna, viszont az illata inkább a fagyasztott zöldborsóra hasonlít.


Kiszerelés: 250 g, 500 g, 1000 g

Származási ország: India

Minőségét megőrzi: Lásd a címke alján (nap, hó, év).

Tárolás: Hűvös, száraz helyen tarolandó.

Összetétel: Indigó.

Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről:

 Mi az indigó?

Az indigó (Indigofera tinctoria) egy zöld színű, Indiából származó növény őrlemény, gyakorlatilag olyan, mint a henna, viszont az illata inkább a fagyasztott zöldborsóra hasonlít.

Hogyan ismerhetjük fel, hogy biztosan indigóval van dolgunk?

Illatáról valamint ha bekeverjük, pár perc múlva kékes-szivárványos réteg jelenik meg a pép felszínén.

Milyen színűre fest a henna?

A henna minden esetben vörös színűre fest, ennek a mélysége a saját hajszínünktől függ: minél világosabb, illetve ősz, annál intenzívebb vörös, minél sötétebb, annál gesztenyésebb, az egészen sötét haj esetében pedig szinte barna, fényben enyhe vöröses csillogással.

Hogyan sötétíthetem a hajamat, ha túl vörösnek találom?

Forraljunk kávét, abba tegyünk diólevelet, dióburkot, szegfűszeget és forraljuk akár fél órát is, a lényeg, hogy jó fekete levet kapjunk, amit pár perc hűlés után szűrjünk a hennára.

Másik lehetőség, hogy hennázás után -amit a fenti recept szerint is keverhetünk- tegyünk indigót a hajunkra, vagy a henna illetve indigó port keverjük össze és erre öntsük a forró levet. Vigyázat! Az ősz, világos hajnál érdemes a két fázist kettéválasztani, azaz előbb hennázni, majd akár rögtön indigózni, különben nem biztos, hogy a várt eredményt kapjuk.

Mivel érhetem el, hogy inkább a vörös szín domináljon?

Csak 2-3 órát hagyjuk a hajon a hennapépet, amihez keverhetünk pl. kurkumát, jó erős kamillateát. Citromleves vízzel öblítsük le a hajunkat minden mosáskor! Egyes vélemények szerint, ha eleve citromlével keverjük össze a hennát, sötétíteni fogja a végeredményt, ami kb. a 3. napra alakul ki. Tartsuk szem előtt, hogy egész sötét hajból tűzvöröset nem tudunk varázsolni, de a vöröses csillogást tudjuk fokozni.

Hogyan készítsünk henna, illetve indigó pépet?

Forraljunk vizet, majd 1-2 perc hűlés után öntsük a hennára, illetve indigóra és keverjünk tejfölsűrűségű pépet, majd kenjük a hajunkra, amit follpackkal tekerjünk körbe és dunsztoljuk be egy sapkával vagy kendővel.

A hennát simán citromlével is összekeverhetjük, ha erre érzékenyek vagyunk, akkor narancslevet, vagy grapefruitlevet használjunk.

Forralhatjuk-e a hennát, indigót?

Nem! Ekkor elveszíti színező képességét.

Meddig hagyjuk a henna illetve indigó pépet a hajunkon?

Az indigót 3-4 órát, a hennát minél tovább hagyjuk fent, annál mélyebb színt érhetünk el, így ha a mélyebb vörös, gesztenyebarna a célunk, akkor akár 6-8 órát is dunsztolódhatunk a hennában (akár benne is aludhatunk).

Befogja-e az indigó henna nélkül is a hajat?

Saját tapasztalatom szerint nem igazán, főleg a világos, ősz hajat nem, ezért érdemes előtte hennázni, még ha 3 órát is és azután rámenni az indigóval.

Miért fordulhat elő, hogy az indigó önmagában szinte nyomot sem hagy a hajon?

Valószínűleg azért, mert különbözőképpen fogják be a hajat, az indigónak kell a henna által körülölelt hajszál.

Lehetek-e szőke a hennától?

Nem, az elérhető színlehetőségeket lásd feljebb, illetve a képeken.

Hány gramm pép kell rövid, illetve hosszú hajra?

Én rövid hajra 200g-ot, hosszúra 300g-ot szoktam javasolni, valakinek elég ennél kevesebb is, viszont a pontos mennyiséget mindenkinek magának kell kitapasztalnia az első festés után, kellemetlen lenne, ha kevesebbet mondanék és a festés közepén elfogyna a pép (volt már rá példa…:smile: ).

Minden hennázáskor be kell kennünk a péppel az egész hajunkat?

Nem! Az első festés után elég csak "tőfestést" végezni, ugyanis a henna nem kopik, csak lenő. Ehhez elegendő 100 g hennából készült pép is.

Allergizálhat-e a henna, illetve az indigó?

Tulajdonképpen bármilyen természetes anyagra is lehetünk allergiásak, ez az immunrendszerünk leterheltségétől függ. Az én tapasztalatom az a négy év alatt, hogy egyáltalán nem jellemző, hogy a henna allergiás reakciókat váltana ki az embereknél, de ha érzékenyebbek vagyunk, érdemes egy bőrpróbát csinálnunk (kis mennyiséget bekeverünk és ezzel akár rajzolhatunk is pl. a csuklónkra, tarkónkra).

Milyen lesz a hajunk minősége, ha behennázzuk?

Csodálatos! A hajszálaink határozottan vastagabbak és fényesebbek lesznek! Ez a hatás ráadásul a szintetikus festékekkel ellentétben soha el nem múlik.

Kopik-e a henna?

Nem, csak lenő.

Milyen gyakran hennázhatom a hajamat?

Akár minden nap. A hennapakolás tulajdonképpen egy gyógynövénypakolás, a hajunk, fejbőrünk meghálálja ha ezzel a csodálatos növénnyel ápoljuk.

Mikor tilos hennázni?

Kémiai hajfestés után 2-3 hónapig pihentessük a hajunkat, mert ellenkező esetben elképzelhető, hogy a két anyag érintkezésekor eltörnek a hajszálak.

Használhatják-e várandós nők a hennát?

Nincsenek olyan tapasztalatok, hogy a henna károsítaná a magzat vagy az édesanya egészségét. (Ellentétben a szintetikus hajfestékekkel!)

Mivel ápoljam a hennázott hajat?

Lehetőség szerint tiszta, méregmentes hajápolókat használjunk a hennázott hajon, mivel a henna, mint tiszta gyógynövény, a szintetikus festékek, hajápolók után elindíthat egy méregtelenedési folyamatot, nem érdemes ezt mérgező samponnal, stb. gátolni.

Milyen egészségügyi előnyei vannak a hennázásnak?

Mint már fent említettem, nem tartalmaz méreganyagot, de emellett a csodálatos hatóanyagainak köszönhetően megszüntetheti a korpát, hajhullást, zsírosodást. Sőt, saját tapasztalat alapján mondhatom, hogy még a hajnövekedést és sűrűsödést is támogatja. Az már csak hab a tortán, hogy fényes és vastag is lesz a hajunk a gyönyörű színről nem is beszélve!

Milyen illóolajakat használjunk?

Eukaliptusz olajat - 6 csepp - a hajszálak “megnyitásához” és levendulát - 5 csepp - a fejbőr és a lelkünk megnyugtatásához, illetve fertőtlenítésre, ha gombás, “apró állatkás” (lásd tetű) problémáink lennének, ebben egyébként önmagában a henna is kiváló segítség.

Hogyan tároljuk a henna-, illetve indigóport?

Por formában zacskóban, száraz, hűvös, fénytől védett helyen. Bekevert állapotban 2-3 napig hűtőben is eláll mindkettő.

A hajfestő henna alkalmas testfestésre is?

Természetesen, de ne várjuk tőle azt a színhatást, amit az utcai henna tatoo-soknál tapasztalunk, ugyanis ők NEM TISZTA HENNÁVAL festenek. A valódi hennával készült testfestés sötétbarna, és kb. 10 napig látszik a bőrön.

Lehet hennával/indigóval szemöldököt és szempillát is festeni?

Lehet, ha az alany szempillafestés esetén kibírja, hogy minimum 2 órát fekszik csukott szemmel, ugyanis a pépet ugyan olyan sokáig fent kell hagyni a szempillán és a szemöldökön is a színező hatás érdekében, mint a hajon.

Szempillafestés esetén a henna vagy az indigó nem károsítja a szemet?

Nincsenek erre vonatkozó tapasztalatok, hogy eddig bárkinek is károsította volna a szemét - ellentétben a szintetikus szempillafestékekkel.

Abban az esetben, ha szempillát festünk hennával/indigóval, akkor hagyjuk ki a pépből a szegfűszeget és az illóolajokat. Érzékeny szem esetén a hennapéppel kezelt becsukott szemre helyezzünk szemvidítófű és levendulavirág keverékéből készült teából borogatást.

Ha a pép belemenne a szembe, akkor bő vizzel öblítsük ki, és ha szükséges, akkor használjunk WALA Mercurialis szemcseppet.

 

Dicséret

Kedves Mindenki,

... aki vacillál

épp a búra alatt ulok, és csak meg szeretnem osztani a tapasztalatom ezzel az indigóval kapcsolatban.

Jó sok évvel ezelott tértem át a henna+indigós hajfestésre, mert már 20 évesen oszultem és kb 25 éven keresztul festtettem a hajam a fodrászommal, - kemikáliával természetesen. A fejborom állandóan piros, viszketo foltokkal volt tele, amit a borgyógyászok természet(ellenes)en további kemikáliákkal póbáltak sikertelenul kezelni. (pszoriázis volt a diagnózis. Soha, egyik sem gondolt a vegyi hajfestésre! :(  )

Szerencsére, bár állandóan hullott a hajam, jó sok van belóle és nagyon vastag szálú is, így nem veszítettem el a hajtomegem, csak elegem lett a folytonos problémákból. Igy találtam rá erre az oldalra, és tértem át a három hónap kivárása után a henna+ indigós hajfestésre. Osszekeverve, egy lépésben nem mukodott, mert az eredeti hajszínem sotétbarna, az osz hajszálak meg hófhéren virítanak, s az osszekevert novényi porok csupán világosbarnára színezték a hajamat.

Mára már profi vagyok, elég gyorsan letudom három hetente a hajfestést - muszáj ilyen surun, mert mivel a hajam mostanra majdnem 100%-ban hófhér (mindjárt 57 éves vagyok) a hajtom mindig nagyon világít, nagyon nagy a kontraszt.

Szóval évekkel ezelott vettem egy hajszárító búrát, olyat, amit felfúj a meleg levego a rácsatolható hajszárítóból, az alatt 1-1 órat toltok, a fejem lefolpackozva, melegítem, míg a henna meg az indigó elvégzi a dolgát. Az indigóhoz vettem  vízhomérot, pontosan 50 fokos vízzel keverem (vízhomérot fillérekért vettem,  akvárium tartozék), teszek bele sót és xantánt, ami picit kocsonyássá teszi a pépet, így nem csurog ki belole a víz és folyik le a nyakamon.

És hogy miért írok most?

Csak egy kis reklám ennek az indigónak: 5 éve élek a UK-ban, és kb 5-6 alkalommal vettem az E-bay-en, Amazonon indigó port - egyik rosszabb volt mint a másik!

Újra meg újra meg kellett gyozodnom róla, hogy megint kidobtam a pénzemet.

Szóval mostmár maradok ennél, szerencsére a férjem tudja hozni nekem, ha elfogy :)))

A hajam gyonyoru, majdnem fekete, de a tove mindig kopik, ha mosom, így én már arra is rászoktam, hogy csak tiszta vízzel oblítem át, hajmosó (kemikáliamentes) szappant csak festés elott használok. Festés után pedig almaecetes vízzel oblítek, és azt nem oblietem le róla. Hihetetlen, mennyire szép, ragyogó, fényes!

Szóval csak bátran!!!

Koszonom, Bionom!!!!!

Zsuzsa

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

kérdés

Felkeltette az érdeklődésemet ez a hajbúrás megoldás, ugyanis én is erősen őszülök, a henna ált-ban 6 órát van rajtam, az indigó pedig kb 2 órát, szóval ha ezzel a módszerrel lehetne rövidíteni, az szuper lenne.

Egyébként én is UK-ban élek, többször próbáltam én is indigót venni Ebay, amazon stb, de már innen veszem :)

Értékelés: Nincs

Feketétől szabadulni

Sziasztok! 

Szeretném megkérdezni, hogy az indigótól , hogyan lehet megszabadulni, ugyanis szép fekete a hajam de már nem szeretem és csak minimálisat kopik akármit csinálok. Szeretném csak hennázni és vöresebarna lenni. A hajam már majdnem derékig ér, levágatni nem szeretném. A C vitaminos kezelést is kipróbáltam, fényes lett tőle, de semmi más.  Nem festettem 3 hónapig, a lenövés barna a többi feketés barna volt de inkább fekete. Szinte nem kopik semmit a hajamból. :(

Valakinek bármilyen ötlete? 

Értékelés: Nincs

feketétől szabadulni? Segítség kérés...

Kérdezzük meg az olvasókat, hogy van-e ötletük, mert az enyém a C-vitaminos pakolásnál elfogyott...

Fura, mert általában az indigó hamarabb kikopik....

Értékelés: Nincs

.

Én is tanácstalan vagyok :( .

Eleinte csak hennát használtam és amiatt mertem az indigót kipróbálni, mert mindenkinek kopik. Nem is igazán bántam, mert amúgy szép a színe, csak mostmár kicsit meguntam. Innen vásárolt indigóval és hennával festem évek óta és nem is váltanék már. De nekem nem kopik. Nem tudom mit csinálok rosszul :(

Csatoltam egy képet is, ennyire vagyok fekete.

Bárkinek van ötlete, nagyon szívesen veszem.

Értékelés: Nincs

Henna, indigó

Azt hiszem megvan, hogy miért nem kopik nálad a henna és miért hallottam ellentétes tapasztalatokat. Akiknél én láttam a kopást, azok mind erősen őszülő hajat festettek be vele. És valószínűleg az őszülő hajba nem kapaszkodik úgy, mint a még "fiatal" hajba.

Gyanítom, hogy Te még nem az ősz szálaidat akarod sötétre színezni.
Azt, hogy hogyan lehet világosítani, arról nincs továbbra sem ötletem sem!

Értékelés: Nincs

Erre nem is gondoltam :)

Erre nem is gondoltam :) Akkor maradok fekete, a rövid hajat nem nekem találták ki :)

Köszönöm a segítséget! Azt hittem én rontok el valamit.

 

Értékelés: Nincs

Sötét szin

Üdv 4 éve hennával szinezem a hajam de kiprobálnám a henna+indigó val ezzel a kominácioval milyen szin érhető el sötétebb mint a csak henna? Feketét nem lehet elérni?

Illetve minden infot elfogadok ezzel kapcsolatban.

Értékelés: Nincs

Sziaelőször csak henna azt

Szia

 

először csak henna azt lehet teával, kávéval, majd csak indigó, azt én csak melegvizzel (50 C)keverem ki , az indigóba tehetsz egy kevés sót, mást ne.Majd  fóliával betekerem és sapkát veszek. Nekem fekete a hajam, szabadulni se tudok tőle. Minden hozzávalót innen szerzek be, szerintem ez az indigó és henna a legjobb.

Sok sikert :)

Értékelés: Nincs

Sötét haj elérése - segítség!!!!

Amennyire tudom, akár feketét is el lehet vele érni, de a módját nem ismerem. Annyit tudok, hogy először a hennával kellkezdeni, majd másnap kell felkenni az indigót. Azt is tudni kell, hogy az indigó egy idő után el kezd kikopni a haból, így viilágosodni fog..

Hátha mások többet tudnak segíteni...

Értékelés: Nincs

Vörösből barna

Sziasztok!

Segítséget kérnék, hogy milyen arányban keverjem a henna+indigó+cassia pépet, hogy ne legyen sötét szín a végeredmény? A hajam középbarna színű, de eléggé őszülök, több mint 2 éve csak hennázom. Vettem amlát is abból mennyit szabad rakni bele? :)

Köszönöm előre is!

Értékelés: Nincs

Henna-indigó-cassia

Pillanatnyilag nincsen fodrászunk, aki segíthetne, így csak annyit tudok mondani (Lehet, hogy Ő is azt mondaná ), hogy mindenképpen készíts próbafestést egy-két tincsen, és akkor látod, hogy mikor éred el a kívánt színt! Esetleg a Khadi termékek között nézz szét. Ezek a természetes festékek, már közel a kívánt arányban tartalmazzák az összetevőket. Persze az eredeti hajszín itt is befolyásolhatja a végeredményt.

Értékelés: Nincs

Henn. .......-ról váltanék

 

Évekig a Hr port használtam hajfestésre (leírása szerint csak hennát és indigót tartalmaz), de szeretnék sötétbarna vagy fekete hajszínt a jelenlegi vöröses barnás helyett.3 hetente festem a hajam, részben az ősz lenövés, részben a szín fakulása miatt. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyen esetben is ki kell-e várni a 3 hónapot mielőtt a hennát és az indigót használnám? Nem szeretnék zöld tincseket.

Köszönöm a segítséget.

Értékelés: Nincs

Vegyi, vagy nem???

Nem ismerem a fenti terméket, nem tudhatom, hogy valóban csak azt tartalmazza-e, amit írtál. Ha igen, akkor használhatod a hennát, indigót, nem okoznak gondot!

Értékelés: Nincs

Fontos kérdés

Sziasztok ! 

Lenne egy fontos kérdésem !

Azt irtatok a Henna nem annyira fog testen mint a vegyi anyagosa  így mindenképp tegyünk hozza indigot,ezaltal picit barnabb hatást érhetünk el. Kb 200gramm hennahoz hány gramm indigot tegyek ???

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Hennához indigó

Szia! 

200 gramm hennát akarsz bekeverni testfestéshez?! Az nagyon sok, szerintem! De te tudod, mit szeretnél festeni, mekkora felületen. regular_smile.gif Szerintem 1/3 indigó 2/3 henna arány teljesen jó.

Értékelés: Nincs

Neeeeeeem

Neeeem dehogy is !! :))))

Annyi tényleg nem kell,csak hogy kb tudjam 200 g hoz mennyi kellene :)

Koszonom 

Értékelés: Nincs

Textilfestéshez?

Ezzel az indigóval textilt is lehet festeni?

Értékelés: Nincs

Indigó textilfestéshez. Tapasztalat kérérs...

Mivel 100% indigó, úgy gondolom, hogy igen, de tapasztalatunk nincs benne.

Ha valaki festett már vele ruhát, az írjon róla, legyen szíves!!!!

Értékelés: Nincs

Világosbarnából sötétet Briginek

Nagyon szépen kérlem aki válaszol a kérdésemre írja már bele a tárgyba,hogy Brigi,mert nem tudom értelmezni a választ nem látom át az oldalt másképp. Vegán vagyok,és nem eszem semmiféle állati eredetü cuccot,nem lehetne hamarabb hennázni,mert azt olvastam kell 3 hónap,de iszonyat zsíros a hajam,szétcseszte a vegyi festék.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Briginek hajas kérdés

Szia!

Írtam az előbb, de nem írtam bele a Brigi hivatkozást. Most pótoltam, görgess egy kicsit lejjebb, és megtalálod. regular_smile.gif

A C-vitaminos pakolással tudod egy kicsit gyorsítani a vegyi festék tisztulását, az nem számít ebben az esetben, hogy vegán vagy-e. Lejjebb linkeltem.

Értékelés: Nincs

Világos barnából sötétebbet Briginek

Sziasztok Brigi vagyok, ilyen világos barna volt a hajam,seszinű.nemrég festve lett teljesen kémiai cuccal,és ilyen csoki szinű de a melírok ami elsőre voltak (előbb melir tavaly nyáron,most 3 hete festés és csoki lett) az alját nem festette be,balayage vagy mit csinált vele.

De most se vagyok elégedett,bent tökre szép barna a napon meg ilyen rezes csillogású.Tavaly aki a melírt csinálta (van benne barna és szőke vegyesen) mondta,hogy hajlamos a hajam a vörösödésre a mitudoménmilyen pigmentek miatt. Most fodrászt cseréltem ő csinálta a balaygeot és nem tetszik.

Nagyon szeretnék egységes szinü hajat. Barnát,sötétet. Nem akarok többet fodrászhoz járni és megint 7-8 ezret otthagyni,pedig a második fodrász szépen dolgozik,láttam több munkáját...de mégse vagyok elégdett,meg eleve alig szólt hozzám,tehát nem tetszett hogy a festés közben még 1 embert beszúrt és levágta a pasas haját még fogott a cucc rajta. Szóval nem akarok fodrászhoz járni,már beleuntam...

http://www.pic-upload.de/view-30179538/ilyenkeel.jpg.html 

ilyet akarok,a szemem ilyen,a bőrőm világosabb,mit tegyek,hogy ilyen legyen? Egyáltalán lehetséges e ezt összehozni ?

Előre is köszi a választ

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Növényi festékkel egységes színű haj Briginek

Szia!

Húha... Nem túlságosan egyszerű a helyzet, ugyanis a növényi festés mindig zsákbamacska, főleg, ha előtte vegyi festékkel volt festve. Sok mindentől függ a végeredmény.

A legjobb eredményt a kétlépéses festéssel tudod elérni, első lépésben hennát, második lépésben indigót rákenve. De nem garancia, hogy amikor kopik az indigó, nem fog a hajad kivörösödni újra. Sajnos az indigó önmagában hajlamos a kopásra, viszont a hennára aránylag jól tapad. A lányok még úgy szokták ezt megoldani, hogy az indigóra ráhúznak még egy réteg hennát, ami lezárja az indigót, és kevésbé kopik. De ez már így három lépés.

Vegyi festés után viszont ajánlott kb. 3 hónapot várni, mielőtt hennázol, mert a henna és a vegyi festékek hajlamosak összeveszni, roncsolhatja a hajadat, akár le is törhet. Kicsit faraghatsz ebből a várakozási időből, ha mindenek előtt megpróbálod megtisztítani a hajadat a vegyi festéktől egy C-vitaminos pakolással. Utána jöhet a henna, majd az indigó, végül újra henna. Szerintem így tudod elérni a legjobb eredményt, és így fog a legkevésbé kivörösödni a hajad.

Értékelés: Nincs

Briginek

Akkor henna-indigó-henna? Ennyi? Árban mennyi ez,és mennyi időközönként kell festeni,váll alá érő hajam van. Mi a folyamata? Felviszem hajra hennát,lemos-mosott hajra rá indigó-lemos és henna? Ugye nem egy napos? Hanem 2 ha már 3folyamat és ahogy olvastam a hennát 6-8 órát kell rajtahagyni.

Lentebb linkeltem képet első bejegyzésemnél,összejöhet az a hajszín?

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)
Bionom.hu - Meli képe

Hajszín Briginek

Azért nem feltétlenül kell 6-8 órát rajta hagyni a hajon, főleg nem egy háromlépéses festésnél. Egyébként én 2-3 órahosszát szoktam rajtahagyni, de igaz, van, aki egész éjszakára rajta hagyja. Érdemes folpackkal lefedni, majd ráhúzni egy sapkát. Így nem szárad ki a pép, nem kensz össze semmit, és jó melegen tudod tartani a fejedet. A meleg fokozza a hatást, és az is fontos, hogy ne száradjon ki a pép. 

Szerintem egy-egy kenésre neked bőven elég a 10 dkg. Így indigóból és hennából is választhatod a legkisebb kiszerelést. A 250 grammos henna ára 1.690,-Ft, az indigóét itt fent láthatod. 

Szerintem nagyjából arra a színre számíthatsz, amiről küldtél képet, de sok mindentől függ a végeredmény. Arra vonatkozóan, hogy egy-egy alkalommal meddig legyen rajta a pép, nincs kőbe vésett szabály, 2 órahosszánál többet én nem hagynám rajta egyiket sem. De ha van kedved, időd, nyugodtan hagyd rajta. Arra vigyázz, hogy az indigó vize ne legyen melegebb 50 foknál, mert akkor csökken a festőereje. 

Hogy milyen időközönként kell festeni, az megint attól függ, milyen gyorsan nő a hajad, és mekkora lenövéssel tudsz együtt élni. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

enyhe hajfestés

sziasztok,

természetes sötétbarna (napon nagyon enyhe vöröses árnyalatú), vékonyszálú, váll alá érő, loknis végű hajam van. kevés a hajam, főleg, hogy hullott vitaminhiány miatt (már nem hullik).

szeretnék egy kis árnyalatot adni neki. feketét szeretnék nagyon enyhe sötét, mélyvörös árnyalattal.

van rá esély, hogy a lenövés nem lesz feltűnő? nem szeretném életem végéig festeni.

a hennától egyenes lesz a hajam? egyszer kipróbáltam egy hennát is tartalmazó port (sajnos vegyi anyag is volt benne, csak nem voltam elég figyelmes a vásárlásnál), attól hónapokig tök egyenes volt, amit utálok. meg hullott is egy picit, de gondolom a vegyi anyag miatt. akkor sötétvörös volt a hajam, de inkább csak az árnyalata, így a lenövesztés sem volt problémás.

szívesen belevágnék ebbe, csak nem akarok nagy változást elérni, nehogy rosszul süljön el.

 

köszönöm,

naturjoghurt

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bionom.hu - Meli képe

Hajfestés örökre?

Szia! 

A Henna és a vegyi anyag keveredése nagyon rossz, még annál is rosszabb, mintha csak tisztán vegyi anyagot használtál volna. Valószínűleg attól hullott, bár a hajhullásnak nagyon sok (belső okai is) oka lehet. A hennától nem egyenesedik ki a haj, bizonyos hormonváltozásokra szokott egyébként úgy reagálni a haj, hogy vagy kiegyenesedik, vagy begöndörödik. De az is lehet, hogy kinyúlt a vegyszertől. 

Ha sötét hajat szeretnél, akkor először le kell alapozni sima hennával, majd mehet rá a sima fenti indigó vagy a Khadi keverékek közül a fekete vagy a kékesfekete.

Az indigós részt ki tudod koptatni a hajadból, ha már nem szeretnéd tovább festeni. Az indigó magától is kopik, C-vitaminos pakolással felgyorsíthatod ezt a folyamatot. A hennát viszont nem lehet kikoptatni. Annál úgy tudsz eljárni, hogy elkezded cassiával keverni a hennát, és minden újrafestésnél egy kicsivel több cassiát keversz bele. Végül már csak a cassia marad, aminek nincs kimondott színező hatása. Ha túlságosan vörös lenne úgy a hajad (a henna-cassia keveréktől), akkor második lépésben cassia-indigóval rámehetsz. Ebben az esetben egy világosabb barnát fogsz kapni, nem fog érvényesülni sem a henna vörössége, sem az indigó sötét volta, ugyanis pont kioltják egymás hatását. 

Remélem, nem írtam le túl bonyolultan, ha van kérdésed, kérdezz nyugodtan. teeth_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ricinus

köszi a választ. ha veszek hennát, indigót és cassiát (mindből 250 g-osat), mennyi időre lesz elég a nem sűrű, kb. vállig érő hajamra? az amlát én tudnám hasznosítani?

még egy fontos: pár hete elkezdtem 2-3 hajmosásonként ricinusolaj és olívaolaj keverékével egy több órás pakolást hajmosás előtt. ez lehet bármilyen hatással a hennás, indigós, cassiás (esetleg amlás) hajamra?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Olajozás hatása a növényi porokkal festett hajra

Inkább festés után van jelentősége, ugyanis az olajozás hatására az indigó gyorsabban kikopik a hajból. A hennázás-indigózás-cassiázás előtt már ne használj olajakat, és a növényi keverékekbe se tegyél belőle. Ha a növényi festés után úgy érzed, szükséged van az olajozásra, akkor néha, rövidebb időre tehetsz rá pakolást, de valószínűleg koptatni fogja belőle az indigót, így kivörösödhet.

Az amla jó tartást ad a vékonyszálú hajnak, valamint enyhe barnító adalékként lehet még használni a keverékedbe, ha szeretnéd. Nincs erőteljes festő hatása, maximum egy kicsit tud tolni a barna irányába.

Vállig érő, nem túl sűrű hajra, egy bekenésre 4-5 púpos evőkanálnyi por elég. Nekem hosszabb a hajam, és nekem is elég volt 4 evőkanálnyi. 5-6 evőkanállal kezdtem az első próbálkozásomat, aztán mindig maradt ki a pépből, így csökkentettem mindig rajta egy kicsit. 4 evőkanál (az kb. 7-8 dkg) szerintem elég egyszerre, de majd látod... Tehát, ha csak hennával szeretnéd bekenni a hajadat, akkor 4 evőkanál henna kell, ha kevernéd indigóval egy lépésben, akkor 2-2 evőkanál henna és indigó. Ha két lépésben fested, akkor mindkettőből kell a 4 evőkanál. Ha variálsz a cassiával és az amlával, akkor azokat is bele kell számolni a mennyiségbe. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Világosbarnából enyhén vöröses

Sziasztok,

Középbarna hajam van, és szeretnék bele egy kis vöröses árnyalatot (melírcsíkokat). Hogyan tudnám elérni a legegyszerűbben, hogy ne legyen nagyon rikító vörös, inkább mélyvörös árnyalat?

Köszönöm előre is!

Teca

Értékelés: Nincs

Most akkor világosbarna vagy középbarna?

Mert nem mindegy!

Értékelés: Nincs

középbarna

Hogy mondjak egy harmadikat:): kb mogyoróbarna, tehát inkább a középbarna felé hajlik.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Nem rikító vörös, mogyoróbarna hajba

Szia! 

Szerintem a henna+indigó keverékével tudod elérni ezt a színt, de az is lehet, hogy a sima henna is elég lenne, ha nem annyira világos a hajad... 

Ha biztosra szeretnél menni, akkor csinálj egy csíkot a sima hennával (ha nagyon rikító, még mindig rámehetsz indigóval), és csinálj egy másik csíkot henna+indigó keverékével. Azt tudnod kell, hogy a henna 2-3 nap alatt "érik be", tehát ha rögtön a festés után még kicsit rikítónak találod a csíkokat, lehet, hogy 2-3 nap múlva pont jó lesz. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Segítség - újra fekete

Sziasztok,

a tanácsotokra, segítségetekre lenne szükségem. Szeretnék áttérni a természetes hajfestésre, mert rengeteg hajam kihullott (bár nem a vegyi festék használatától, más okból, de nem szeretnék kockáztatni). Régen a hajam feketére festettem, majd hagytam lenőni teljesen, de mivel az eredeti hajszínem seszínű sötétszőke és nem voltam kibékülve vele, ezért a fodrászhoz fordultam. Most világos barnás-vörös a hajam, az eredeti hajszínem visszanyerése óta 4szer volt festeve. Most kb. 3 centis lenövésem van. Szeretnék újra fekete lenni, csak úgy éreztem magam igazán jól a bőrömben. Az olvasottak alapján arra gondoltam, hogy a 2 lépéses festésnek állok neki henna porral, majd indigó porral a leírtak alapján. Jó lenne ez kezdésnek vagy mást próbáljak meg? Ha igen, akkor miből mennyit érdemes használni? A hajam 40-45 cm a vállam alá ér, de nagyon kevés és vékonyszálú.
Tudom hogy nem egyszerű, hosszú folyamat lesz, mire elérem a kívánt hatást. De jó lenne tudni, még ha csak mások tapasztalata alapján is, hogy ez kb. mennyi idő? Szeptember 3-án lesz az esküvőnk és nem szeretnék foltos, csúnya hajat. :(

Esetleg próbálkozzak fodrásznál aki hennával dolgozik? (Kicsit drágának találom.)

Köszönöm előre is!
Szép napot mindenkinek!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Fekete hajszín

Szia! 

Szerintem ez a legbiztosabb módja, hogy a feketéhez közeli hajszínt kapjál. Sajnos teljesen biztosra nem tudom mondani, hogy nem barna lesz a fekete helyett a hajszíned, mert a növényi festékek eredménye nagyon sok mindentől függ. 

Tapasztalatot nem tudok megosztani veled, mert az indigót én nem használtam, hátha mások tudnak majd segíteni ebben. 

Kb. 100-100 g bőven elég lesz a hajadra. 

Én megkértem a fodrászomat, ugyan kenje már fel a hajamra a masszát, aztán ott búra alatt ültem egy kicsit, ott a melegben rövidebb hatóidő is elég. Szerintem a legtöbb fodrásszal meg lehet beszélni, ha van benne egy kis jóindulat. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ha kopik az indigó

Sziasztok!

Olvastam, hogy többeknek is probléma, hogy kikopik az indigó a hajából. Nekem ezt sikerült megoldanom!

Nevezhetjük 3 lépcsős hajfestésnek is, mivel 3 alkalommal pepecselgettem vele, de azt kell, hogy mondjam, hogy megoldottam a problémát. Alapoztam hennával, előző nap csináltam, majd másnap rámentem az indigós keverékkel, és végezetül AZONNAL tettem rá hennát. Nem lett vörös, barna maradt, csak kapott egy fényt. Az én hibámból picit sötét lett, nem akartam annyira besötétíteni, meg kíváncsi is voltam, tesztelni kellett a módszert, úgyhogy azóta kétszer is csináltam C-vitaminos világosítást, és a hajam barna maradt, csak világosabb! Abból indultam ki, hogy ha a rétegek egymásra rakódnak, és a henna nem távolítható el, akkor kvázi bezárom az indigót. Csapdába ejtettem. Arról nem is beszélve, hogy így kétszeresére nő a haj vastagsága is. Probléma megoldva! :)

Szép napot mindenkinek! 

Ági

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Hatóidő

Szia Ági! Azt szeretném megtudni, hogy mennyi a 3 lépés hatóideje sorban, vagy esetleg neked mi vált be, mert láttam a képet és nagyon szép a hajad? És ha másodszor festem, akkor csak a tövét kell befestenem a többi részt nem? Nem tudom hogy működik, mert még soha nem volt festve a hajam, de most szeretném, mert én is küszködöm ezzel a vörös árnyalattal. Előre is köszönöm. Üdv: Bianka

Értékelés: Nincs

Ágihoz kérdés 3 lépéses festéről

Szia Ági!

 

Mivel már eltelt 2 hónap, mióta leírtad a módszeredet, szeretném megkérdezni, hogy így 2 hónap után is maradt a barna hajszíned? Sikerült teljesen bezárni a hennával a színt? Nem kopott, nem lett vöröses később sem?

 

Köszönöm: Nelli

Értékelés: Nincs

Sziasztok,elnézést amiért

Sziasztok,

elnézést amiért ilyen sokáig nem jelentkeztem, közben kismama vagyok. immáron a végén lassan.

A hatóidőt így látatlanban nem igazán lehet belőni, attól függ milyen most a hajszíned, és milyet szeretnél?Megmondom őszintén én nem sokkal utána már pár cm-es hajjal rendelkeztem, mivel alatta bekem szanaszét szőkített leégetett, összetört hajszálak voltak, és azóta növesztem, és csak hennázom, most az afrikai hennával. Anno a hennát először 2 óráig, az indigó-cassia keveréket max.1/2 óráig hagytam rajta, és utána még egy sor hennát is max.1 óráig, nem sokáig. A lenövés a növényizésnél annyira nem rikító, mint amikor vegyizettet látsz, kb.2-3 hónapig elég, ha egy kis henna-indigó-cassia keverékkel tőfestést végzel, utána majd látod mennyire üt el a színe a végétől. Ha nagyon, akkor ismétled a 3 lépésest. 

Ha az ember nem fél a sötét színektől, akkor a sok réteg henna is barna lesz, nyilván van vörös beütése, de az előnye, hogy az indigó picit szárít, a henna egyáltalán nem. Eltökélt szándékom, hogy a végtelenségig fogom rétegezni! :D

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Indigó-víz-henna?

Szia Ági!

Nagyon tetszik az ötleted, mert én is szenvedek attól, hogy a hajtövemről könnyebben lekopik az indigó. Azt szeretném kérdezni, hogy jól értem, hogy úgy csinálod, hogy beindigózod, vársz, lemosod, majd a vizes hajadra rögtön csak henna?

Köszi előre is

Értékelés: Nincs

Nézd csak, akkor ilyen lett, vakus kép

Értékelés: Nincs

Hahó! :)

Hahó! :)

 

Törölközőszáraz volt a hajam, amikor eszembe jutott az ötlet, és a hennát csak 1,5 óráig hagytam rajta, hogy éppen csak egy vékony védőréteget képezzen a hajszálakon. 

Ági

Értékelés: Nincs

Köszi. Mindenképp kipróbálom.

Köszi. Mindenképp kipróbálom. Nagyon szép a hajad!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Nagyon szívesen

Nagyon szívesen,írd meg,hogy sikerült -e! :)

Értékelés: Nincs

Arányok

Szia ! Az lenne a kérdésem, hogy ha nekem félhosszú a hajam, akkor milyen arányban vigyek föl hennát és indigót, hogy sötét barna legyek ?:) Illetve hány grammot ajnálasz ?:) most festeném először ezzel, bár én 3 hónap helyett 3 hét türelmi időt tudok adni, mert szükséges a hajfestés :( :D  (A hajam mostani színe kicsit vöröses barna és ezt szeretném eltüntetni belőle, mert utálom, és leszívesebben sírnék, mert semmivel sem tudom eltvolítani a vörösséget..bár ez csak napon látszik, de engem zavar, ezért szeretnék sötétbarnát, meg persze azért, mert tetszik ) 

Értékelés: Nincs

Vöröses szín eltüntetése

Szia!  

Azt gondoltam csak én küzdök ezzel a problémával. 

Sikerült a festéssel elfedni a vöröset?  És ha igen, megkérdezhetem hogyan sikerült?  Előre is köszönöm.  :)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Sötétbarna hajszín

Szia! 

Legbiztosabban akkor kapsz barnát, ha először felkened a hennapépet, kivárod a hatóidőt, lemosod, aztán felkened az indigópépet is, annál is kivárod a hatóidőt, majd lemosod. Az indigó önmagában nem túl jó, mert hamar kopik, és nem is túl biztosan fogja be a hajat. A hennára tapad az indigó, az "tartósítja". Szerintem 5-5 dkg elég lesz, legalábbis én a hosszú hajamra kb. 7 dkg-ot szoktam használni.

Viszont még ezek ellenére sem tudom 100%-ig megígérni Neked, hogy nem lesz a napon egy kis vöröses csillogása a hajadnak. A növényi porok minden hajon másképp reagálnak, nem lehet egységesen kijelenteni, hogy a henna+indigó felkenése után mindenkinél sötétbarna lesz a végeredmény. 

A másik probléma a 3 hét várakozás... Ez nagyon kevés, fennáll a veszélye, hogy tönkremegy a hajad. Ezért javasoljuk a 3 hónapot, biztos, ami biztos. Nem tudsz még várni egy kicsit??! rolleyes.gif

Értékelés: Nincs
Sági Anikó képe

Segítség kérés

Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni (mindent elolvastam, de ezzel még nem találkoztam). Sötétbarna hajszínem van, hullámos, vékony szálú és öszül a töve. Szeretném ugyan ezt a színt a tövénél is elérni (sötétbarna) úgy, hogy nem szeretném, hogy "kemény" legyen, hanem hamvas :)
Előre is köszönöm
Ani

Értékelés: Nincs

Sötétbarna és őszülő hajra

Gabi válasza:  Kedves Ani!

Nem igazán értem, milyen az a kemény szín. Eddig hogy csináltad? Az ősz szálak miatt ha sok van, érdemes alapozni hennával, vagy vörös khadi keverékkel. Az indigó önmagában nem fedi el az ősz hajat, henna után pedig színte fekete lesz. Tehát keverni kell. Ajánlom figyelmedbe a tanácsadást esetleg.

Értékelés: Nincs
lucikam képe

Henna, indigóport

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. Én már több mint 2 éve sima hennaporral festem a hajamat, és már unom a színét, szívesebben lennék barna hajszínű. Ha megvenném a sima indigóport ami 250 grammos 2290 ft, akkor kaphatok barna hajszínt? Hennával kell keverni? Mit vegyek hogy barna hajszínt kaphassak és többször lehessen az adott terméket használni?

Köszönettel,

Andi

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Barna hajszín

Szia! 

Legkönnyebben úgy érheted el, hogy a vörös alapszínre (hennára) rákened az indigót. Én nem keverném, hanem a kétlépéses színezést alkalmaznám (hennapép felken, hatóidő kivár, majd ugyanez az indigóval is). Van sok infó már erről, kérlek, keress rá! regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Indigó eladásra

Szeretném eladni idén szept.2-án átvett, bontatlan csomagolású, 250gr-os indigómat.

Eddig henna-indigó-cassia keverékkel festettem a hajamat, de most a hennát külön vittem fel és lemosás után annyira tetszett a színe, hogy nem akartam sötétíteni.

Budapesti átadással, 2.000 HUF-ért.

Privátban jelentkezz kérlek, ha érdekel!

Köszönöm, Viki

Értékelés: Nincs

Egy lépés

Sziasztok!

Ősz hajamat két lépésben festem hennával és indigóval sötétbarnára. Mióta gyermekem született, kicsit nehézkes a két lépéses festés. Nem tudtok valami praktikát, amivel megoldható lenne, hogy egy lépésben tudjak sötétbarna sznt elérni? Köszönöm szépen.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Egy lépésben sötétbarna

Szia! 

Egy lépésben az ősz hajat sötétbarnára sajnos nem lehet befesteni növényi őrleményekkel. Ha csak nem szeretnéd megkockáztatni, hogy esetleg zöldes-szürkés lesz a hajszíned... Az ősz hajjal elég nehéz bánni, nagyon nehezen festhető. A kétlépéses kezelés mindenképp kell. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Egy lépésben sötétbarna

Sziasztok!

Évek óta fele-fele arányban keverem a hennát indigó-porral.

A növényi főzetem áll a 4dl vízből elkészített erős fekete kávéból, fekete teafűből, kakaóporból, szegfűszegből, diófa levélből. A kétféle porra szűröm a már nem túl forró főzetet, néhány csepp levendula és mandula olajjal gazdagítom, és felkenem. Ill felkentem este 9-kor. Folpackkal betekerem a fejem, sapkát húzok rá, alszom egy jót, reggel 6-kor lemosom és megyek dolgozni. Próbáld ki.    Üdv  Ibolya

A hajam sötétbarna.

Értékelés: Nincs
Blue Crocus képe

Szavatossági idő

Sziasztok!

Van egy januárban lejárt szavatosságú, bontatlan, 500 grammos indigóm (itt vásároltam a Bionomban). Használható még?

Üdv.,

Blue Crocus

Értékelés: Nincs

Indigó lejárata

Csak akkor tudod meg, ha kipróbálod! Bajod bizonyára nem lesz tőle, nem tud megromlani, legfeljebb kicsit veszít a hatékonyságából. Én 4 éve Tunéziában vettem hennát kilóra, (nem volt rajta szavatosság!) és most fog elfogyni, eddig eredményesen használtam!

Értékelés: Nincs

Barnából vörös

Ezt a tartalmat átmozgattuk, itt elolvashatod.
Értékelés: Nincs

Kémiai hajfestés

Szia!! Szeretném megkérdezni, hogy a kémiai hajfestéstől (barna a hajam), lehetséges-e, hogy attől ég a bőröm, a nyakamon előről, és a hátamon, és belső fájdalmat is érzek, napok óta inkább fokozodik mint csökkenne a fájdalom, nagyon elkeserítő és félelmetes...

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Szintetikus versus természetes hajfetsékek

Szia!

Hát, bizony lehetséges confused_smile.gif...

Nem tudom, olvastad-e Tündi dekorkozmetikumokról és hajfestékekről szóló leckelevelét, ha nem, semmiképpen se hagyd ki: Igéző tekintet, csodás ajkak, és a kívánt hajszín - De milyen áron?

Egy kis összefoglalót a természetes hajfestésről, illetve gyakorrlati tanácsokat hozzá itt találsz: Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről. wave.gif

Értékelés: Nincs

Kémiai hajfesték helyett

Kedves Mariann! Mivel a hagyományos hajfestékek tele vannak veszélyes, egészségre ártalmas vegyszerekkel, így nagyon valószínű, hogy attól vagy rosszul. Nálunk a bionom webáruházban kizárólag növényi hajfestéket találhatsz, ami szépen befogja a hajat és ráadásul teljesen ártalmatlan, sőt regeneráló hatású!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Gabriella Horváth képe

Segítség személyesen. Hajfestős tanácsadás.

Hajfestés a természet színező anyagaival

 • Milyen színeket lehet festeni növényi festékkel a te hajszíned alapján?
 • Tapasztald meg a hennás színeket: Minden résztvevőnek próbatincset készítek. (Amennyiben a lenövés megfelelő)
 • Gyakorlati bemutató. Hennázás lépésről- lépésre.
 • Hennázz egyszerűen! Gyakorlati tanácsok, praktikák, mire kell figyelni.
 • Helyes hatóidő megválasztása.
 • Hennázz kényelmesen, gyorsan hosszú hatóidő nélkül. 
 • Lehet, hogy a te színed is elérhető egy lépésben?
 • Több árnyalat egy hajon, hogyan készíthetsz divatos hajszínt természetesen. Kiderül, hogy lesz a hátrányból előny, és az ősz szálak is jók valamire.
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

Vörös hajszínem világosítása, eltüntetése

Kedves Gabi!

Valamit nagyon elszúrtam, amikor legutóbb festettem a hajam.

A fekete tea van még bekarikázva, de erről nem kérdeztem bőveben, így nem használtam. Kellett volna?

Első alkalommal nem is volt problémám, de a legutóbbi nem sikerült. Tudom az én hibámból! (Azt hiszem a kimérésnél szúrtam el!)

A hajszínem kb. aranyszőkének volt mondható, most vörös, és nagyon rosszul érzem magam vele!

Kérem a segítségedet. A héten újra befesteném, a javaslatod szerint. 

Köszönöm. 

Fekete Eszter

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

Vörös eltüntetése

Szia Eszter!

Remélem nem lettél, nagyon vörös, és sötét sem lett nagyon.

Kevés indigóval, és sok cassiával fesd most be újra, még mielőtt lenőne.

Írj majd, hogy ment.

Gabi

Értékelés: Nincs

Vörös ha világosítása, eltüntetése

Kedves Gabi!

Nem értem a válaszod.

 

Üdvözlettel

Fekete Eszter

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth képe

Nem akarok vöröset- mit tegyek?

Szia Eszter!

Javítottam. :)

Tehát, világosítani nem lehet, igazából attól függően mennyire vörös, kell a cassiát adagolni. Próbáld megállapítani, hogy mennyire lett vörös, nem önmagadhoz képest hanem egyáltalán.

Ha már most sötét és csak hozzád képest lett nagyon vörös..

Naposat,

Gabi

Értékelés: Nincs

Indigómat cserélném cassiára

Sziasztok, 500g itt vásárolt (bionom rend. szám: 114102), bontatlan indigót ugyanennyi cassiára cserélnék. Akit esetleg érdekel, írjon a nevemre kattintva

Értékelés: Nincs

indigó erős illata

Sziasztok!

A kérdésem az lenne hogy más nem szokott-e rosszul lenni az indigó erős illatától.Már ez a 2.hajfestésem amikor a hajfestés végére az erős illattól hányingerem és gyomorfájásom van, és ahogy kiszellőzik a hajamból az illat úgy leszek jobban...a minősége viszont kitűnő :)

Értékelés: Nincs
Henn Mónika képe

Szia! Nagyon ritkán, de

Szia!

Nagyon ritkán, de előfordulhat ilyesmi, igen. A következőkkel próbáld elnyomni az illatot:

Majd írd meg, hogy nálad mi vált be! wave.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Eladó indigó! - és FELHÍVÁS!

Sziasztok! Eladnám bontatlan állapotban lévő 200 gr-os indigómat. Itt vásárolt bio termék :) Ha valakit érdekel, írjon :) Árban megegyezünk ! (Bionom Rendelési szám: 95550)

(Kérek, mindenkit, hogy eladásra felkínált termék esetén tüntesse fel a bionom rendelési számot a hozzászólásában! - a szerk.)

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: