Henna por, natur (Neha)

 • Fejbőr normalizálás
 • Hajfestés
 • Hajhullás ellen
 • Hajkondícionálás
 • Hajrenegerálás
0Ft
4.397435
Értékelés: Nincs Átlag: 4.4 (78 szavazat)
 • Termékleírás
 • Adagolás / Alkalmazás
 • Egyéb termékadatok
 • Összetétel / INCI
 • GYIK

Henna hajfestéshez

A henna természetes színező és kondicionáló tulajdonságát évszázadok óta felhasználják a hajfestésben. Az élénkzöld bokorszerű növény Egyiptomból származik, ahol jól viseli a forró, száraz éghajlatot. A hennát Indiában, Szudánban, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten termesztik, de legjobban a trópusi klímát szereti, így üvegházban is jól termeszthető. Potenciálisan akár 4,5 méter magasra is megnőhet, a valóságban ezt a méretet sosem éri el, mivel 2,5-3 méteres korában kell learatni, évente háromszor.

A "henna" az éppen virágzó apró levelű sötét kérgű bokor perzsa neve. Más tájakon hívják "henne"-nek, "Al-Khanna"-nak, "Al-henna"-nak és simán lawsoniának is. Virágja finom, négyszirmú, közepéből hosszan kinyúló bibével. A piros, rózsaszín vagy fehér virágoknak édes, mézszerű, jázminra és rózsára emlékeztető illatuk van – olajukat évszázadok óta használják illatszerként.

A henna, mint gyógynövény

A henna hűsítő hatására Rádzsasztán, Pandzsáb és Gudzsarát sivatagi népei jöttek rá elsőként. Felfedezték, hogy ha a megőrölt levelekből készült pépbe mártják kéz- és lábfejüket, könnyebben elviselik a kegyetlen hőséget. Azt is észrevették, hogy a pép eltávolítása után a hűsítő hatás mindaddig megmarad, amíg a szín kitart. A nők eleinte nagy foltot kentek a tenyerükre, amelyet kisebb pöttyökkel vettek körül, és úgy találták, ezzel is ugyanazt a hatást érik el. Később mintákat alkottak a péppel, amelyet vékony ezüst-, elefántcsont vagy fapálcikákkal vittek fel a bőrre, ugyanolyannal, mint amilyennel a szemüket húzták körül, és amelyet egyes sivatagi falvakban ma is használnak.

Indiában és Észak-Afrikában a gyógyító tulajdonságairól régóta ismert hennát különös előszeretettel alkalmazzák bőrbetegségek kezelésére. Minthogy fertőtlenítő és szövetösszehúzó hatása van, gyakran használják kisebb karcolások azonnali ellátására, égési sérülések és ekcéma kezelésére, de horzsolások és húzódások, reumás fájdalmak és ízületi gyulladások esetén is enyhülést nyújthat.

Hűsítő hatása miatt ecettel keverve fejfájás csillapítására is lehet használni, főleg ha a fejfájást a nagy meleg okozza, a lábfejre kenve is hatásos. A lábfejre kenve használhat ezenkívül lábgombásodás, tyúkszem, erős lábszag, vízhólyag és kisebb vágások esetén is. Az emberi tenyéren annyi idegvégződés van, hogy ha kézbe veszünk egy darabka hennapépet, az önmagában is lázcsillapító hatású lehet. A hennát mindemellett régóta használják hajkondicionálóként, megállíthatja a hajhullást, hatásos lehet fejtetű és korpásodás ellen, de állítólag - fertőtlenítő hatása folytán - még olyan súlyos betegségek esetében is csodát művelhet, mint a lepra, a himlő, a sárgaság, sőt bizonyos rosszindulatú daganatok esetén is. 

A növényi hajfestékek más hatás mechanizmussal működnek, mint a kémiai hajszín megváltoztatók. A kémiai festék a hajszál belsejében mesterséges szín pigment segítségével alakítja ki a színt, a növényi színező por a haj külső részének rétegei között tapad meg.

A növényi színező anyagok közül a HENNA rendelkezik a legerőteljesebb szín megváltoztatással, és ez a legtartósabb is. A haj eredeti színét nem változtatja meg, hanem a haj külső áttetsző rétegét színezi meg. A természetes szín és a henna rézvörös árnyalata együtt adják a végeredményt, minden hajszín egyedi színű lesz.

Barna alaphajszínen gesztenyebarna, viszont minél világosabb az alapszín annál élénkebb rézvörös lesz az eredmény, ősz hajon intenzív rézvörös. Így az ősz haj százalékos arányát figyelembe kell venni.

Vannak egyéb növények amelyekkel kismértékben befolyásolható a színeredmény. Minden vendégünk számára egyedi receptúrát használunk előzetes megbeszélés és diagnosztika után.

Fontos tudnivalók henna festés előtt és után:

 • Kémiai hajfesték használata után, 3-6 hónap szünetet kell tartani (ami függ az alap és a festett szín közti eltéréstől), a nem várt eredmény elkerülése érdekében.
 • A hennafestés után (amíg az le nem nő) nem használhatunk kémiai anyagokat, sem hajfestéket, sem hullámosítókat!

A henna nem világosítja fel a hajszínt!

A növényi színezők hatóideje 2-8 óra.

Kiszerelés: 250 g, 500 g, 1000 g

Származási ország: India

Minőségét megőrzi: Lásd a címke alján (nap, hó, év).

Tárolás: Hűvös, száraz helyen tarolandó.

Összetétel: 100% henna (Lawsonia inermis).

Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről:

Mivel a növényi hajfestés nagy népszerűségnek örvendő téma, ezért arra gondoltunk, hogy összegyűjtjük Nektek a témával kapcsolatos, leggyakrabban felmerülő kérdéseket. Igyekeztünk úgy összeállítani az alábbi, bővített kiadású "Henna kisokos"-t, hogy abban minél több kérdésetekre választ kapjatok, ezzel is segítve az eligazodást a növényi hajfestés útvesztőiben.

Tartalom:

Milyen színűre fest a henna?

A henna minden esetben vörös színűre fest, ennek a mélysége a saját hajszínünktől függ: minél világosabb, illetve ősz, annál intenzívebb rézvörös, minél sötétebb, annál gesztenyésebb. Az egészen sötét haj esetében pedig szinte barna, fényben enyhe vöröses csillogással.

Hogyan érhetünk el a vöröstől eltérő árnyalatokat?

Ehhez egyéb növényi porokat is felhasználunk, legfőképpen indigót és cassiát. E három növényi por különböző arányú keverékéből változatos színárnyalatokat kaphatunk.

Henna és indigó

Hamvasításhoz, barnításhoz és sötétítéshez indigót vetünk be (vegyileg szőkített hajon első alaklommal ne használjuk, azután is csak óvatosan, mert bezöldülhet!). Ezen árnyalatok kialakításakor gyakran előfordul, hogy kétszer kell a hajat befesteni (1. festés - alapozás, 2. festés - barnítás/hamvasítás, a kettő megoldható akár ugyanazon a napon).

A cassiát leginkább a henna illetve az indigó "hígításához", ezek festőerejének tompításához használjuk olyan esetekben, amikor kevésbé vörös (pl. vörösesszőke), vagy nem túl sötét (pl. világosbarna) árnyalat a cél.

A pontos keverési arányokat mindig a kiinduló hajszín, a hajszerkezet, illetve a kívánt árnyalat határozza meg.

Mivel érhetem el, hogy inkább a vörös szín domináljon?

Csak 2-3 órát hagyjuk a hajon a hennapépet, amihez keverhetünk pl. kurkumát, jó erős kamillateát. Citromleves vízzel öblítsük le a hajunkat minden mosáskor! Egyes vélemények szerint, ha eleve citromlével keverjük össze a hennát, sötétíteni fogja a végeredményt, ami kb. a 3. napra alakul ki. Tartsuk szem előtt, hogy egész sötét hajból tűzvöröset nem tudunk varázsolni, de a vöröses csillogást tudjuk fokozni.

Ha forrásban lévő folyadékkal forrázzuk a hennát, enyhén narancsosabb lesz az eredmény, bár kevésbé is intenzív.

Bevethetünk még céklalevet, erős hibiszkuszteát, ezek világosabb hajon érvényesülhetnek kissé, de hatásuk semmiképpen sem lesz tartós.

Hogyan festhetem a hajamat feketére?

Két lépésben ajánlott festeni:

 • először hennával, amit forró, jó erős feketeteával és/vagy kávéval;
 • majd indigóval, amit 50° C-os folyadékkal (feketetea/kávé) keverjünk ki.

A hőmérséklet ellenőrzéséhez használjuk hőmérőt, ez fontos! Az indigó ugyanis túl forró folyadék hatására veszíthet festőerejéből. Az indigópép állagjavításához használhatunk xanthan-t (50g indigóhoz 1g xanthan), így krémesebb, könnyebben kenhetővé válik.

Hogyan érhetem el, hogy intenzívebb, és tartósabb legyen a fekete/sötétebb indigóval festett árnyalat?

Festés előtt mossunk hajat, balzsamot ne használjunk, a festéket csak vízzel öblítsük ki, 2-3 napig ne mossunk hajat samponnal. Figyeljünk a pép állagára, könnyen kenhető, se túl híg, se túl száraz ne legyen! Ellenőrizzük a kikeveréshez használt folyadék hőfokát! Hajmosások előtt alkalmazzunk olajos pakolást (növényi olajokkal, Khadi hajolajok).

Lásd lejjebb az egyéb adalékokról szóló bejegyzést is.

Miért nem lehet növényi hajfestékkel hajat világosítani?

A természetes hajszínezők gyakorlatilag növényi porok szárított őrleményei, amelyek kíméletesen színezik meg a hajat, a haj külső rétegében tapadnak meg. Mintegy bevonatot képeznek a hajszál körül anélkül, hogy megváltoztatnák annak szerkezetét.

A hajszín felvilágosításához a szernek be kell hatolnia a hajszál belsejébe, hogy eltávolítson a természetes szín-pigmentekből, illetve ezeket kívülről bevittekkel helyettesítse. Ez viszont már mindenképpen a hajszál szerkezetének megváltoztatásával, roncsolásával érhető csak el.

Sötétszőke, világosbarna hajon működhet a mézes hajvilágosítás (méz - természetes hidrogén-peroxidot tartalmaz - kevés olívaolajjal, fahéjjal kikeverve, hajmosások előtt kb. 1 órára vigyük fel), mosás után öblíthetjük a hajat citromos kamillateával. Először csak óvatosan, mert ezek is szárítanak. Másik lehetőség: hajmosás után sós vízzel leöblíteni a hajat, napon megszárítani, majd vízzel leöblíteni a sót, ha szükséges (olvasói tapasztalat).

Hogyan festhetek ősz hajon szőkét?

Ősz hajon lehetséges szőkét is festeni! A legvilágosabb eredményt úgy kapjuk, ha cassiát keverünk ki citromlével, 12 órát pihentetjük a pépet, majd 3 órát dunsztoljuk a hajat.

Egyéb szőke árnyalatokat is elérhetünk: sok cassia, kevés henna illetve kevés indigó keverékéből. A pontos arányokat mindig a haj állapota, szerkezete, a kívánt árnyalat határozza meg.

Amit még az ősz haj festéséről tudni érdemes

Ha a haj nem teljesen ősz, és nem akarunk sötét színt, a növényi hajfestés eredménye "melíros" hatású lehet: az ősz részeken világosabb árnyalatú lesz, mint a haj többi része, ahol még vannak természetes pigmentek. Ha sötétebb árnyalatot kívánunk elérni az ősz hajszálakon is, akkor a keveréktől a még nem ősz hajszálaink is tovább fognak sötétedni.

Hogyan készítsük fel a hajunkat a hennázásra?

Vegyileg festett haj esetében a növényi hajfestésre való átállás előtt 3 hónap pihentetési  idő javasolt. Ez idő alatt kopik a vegyi festék, illetve ürülhetnek a méreganyagok is. Erre a folyamatra rásegíthetünk belsőleg a következő termékek fogyasztásával: Emóció, Huminiqum, algák, nyírfanedv, halpástétom, la pacho tea, külsőleg pedig agyagpakolással (hajra illetve fejbőrre), talptapasszal.

Már az átállás előtt érdemes a samponunkat és hajápolóinkat tiszta termékekre cserélni. Már csak azért is, mert a szilikon tartalmú hajápolók gátolhatják a növényi hajfestékek (legfőképpen az indigó) megtapadását. Emellett, a henna beindíthat egy méregtelenítési folyamatot a fejbőr szintjén, amit nem érdemes szintetikumokat tartalmazó termékekkel gátolni.

A növényi hajfestéket tiszta hajra érdemes felvinni, mossunk tehát hajat, de lehetőleg hajbalzsamot/pakolást ne használjunk közvetlenül festés előtt.

Hogyan készítsünk henna-, illetve indigópépet?

Forraljunk vizet, majd 1-2 perc hűlés után öntsük a hennára. A hennát simán citromlével is kikeverhetjük. Ha erre érzékenyek vagyunk, akkor narancs-, vagy grapefruitlevet használjunk. A savas kémhatás érdekében, citromlé helyett kevés amlát is keverhetünk a hennaporhoz.

Az indigót, illetve az indigót is tartalmazó keverékeket (ilyenek a Khadi barna /mogyoró, sötét, világos/, illetve fekete árnyalati /fekete, kékesfekete/ is) ne forró folyadékkal keverjük ki, mert ebben az esetben az indigó veszít festőerejéből! Ajánlott a minél töményebb, pontosan 50° C-os hőmérsékletű fekete tea/fekete kávé (a méréshez használhatunk teavíz hőmérőt).

Keverjünk tejfölsűrűségű pépet, majd kenjük a hajunkra, amit folpackkal tekerjünk körbe, vagy húzzunk rá zuhanysapkát, és dunsztoljuk be egy sapkával vagy kendővel. Nedves, illetve száraz hajra is felvihetjük a pépet.

Mielőtt befestjük az egész hajunkat, ajánlatos próbatincset készíteni, így elkerülhető a nemkívánatos eredmény.

Forralhatjuk-e a hennát, indigót?

Nem! Akkor elveszíti színezőképességét.

Milyen egyéb adalékokat használjunk/ne használjunk?

Nem ajánlott:

 • olajok, hajbalzsam, joghurt.

Ajánlott:

 • illók: eukaliptusz (a hajszálak "megnyitásához"), levendulát (a fejbőr és a lelkünk megnyugtatásához, illetve fertőtlenítésre), nárdus (árnyalat mélyítése), ylang-ylang (csillogásfokozó), rozmaring (hajerősítő) stb.
 • fekete tea, fekete kávé, szegfűszeg. Kis mértékben mélyítik az árnyalatot, fokozzák a tartósságot
 • 1 mokkáskanál sót adagolva az indigós pépbe tartósabbá tehetjük a színt (az indigó bázikus közegben működik a legjobban)
 • a hennához keverhetünk citromlevet, amlát (a savas kémhatás segíti a színmolekulák kioldódását).

Meddig hagyjuk a henna-, illetve indigópépet a hajunkon?

A hennát minél tovább hagyjuk fent, annál mélyebb színt érhetünk el. Így, ha a mélyebb vörös, gesztenyebarna a célunk, akkor akár 6-8 órát is dunsztolódhatunk a hennában (akár benne is aludhatunk).

Ha narancsosabb, rezesebb árnyalatot szeretnénk, ehhez 2-3 óra bőven elég. Azt tudnunk kell viszont, hogy ha sötétebb barna vagy fekete a hajunk színe, rókavöröset, intenzív rézvöröset nem tudunk elérni természetes hajszínezőkkel.

Az indigó 1 órán belül kiadja maximális festőerejét. Természetesen, ha keverékben, hennával (és egyebekkel) vittük fel, fent hagyhatjuk akár több órát is.

A hatóidőt jelentősen lecsökkenthetjük hordozható búra használatával (30 percnyi hennázás búrában, melegítéssel kb. 3 órányi szobahőmérsékleten való dunsztolásnak felel meg).

Befogja-e az indigó henna nélkül is a hajat?

Nem igazán, főleg a világos, ősz hajat nem, ezért érdemes előtte hennázni, vagy keverni a kettőt - a kívánt árnyalat függvényében. Világos ősz hajon az indigó henna nélkül akár kékes/zöldes árnyalatokat is produkálhat.

Miért fordulhat elő, hogy az indigó önmagában szinte nyomot sem hagy a hajon?

Valószínűleg azért, mert különbözőképpen fogják be a hajat, az indigónak kell a henna által körülölelt hajszál.

Hány gramm pép kell rövid, illetve hosszú hajra?

Rövid hajra 50-100g-ot (vékonyszálú haj esetén akár 50g is elég), félhosszúra 80-150g-ot, hosszúra 150-300g-ot javaslunk. A pontos mennyiséget mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hisz függ a hajsűrűségtől, a hajszálak vastagságától, szerkezetétől is, hogy mennyi pépet vesz fel.

Minden hennázáskor be kell kennünk a péppel az egész hajunkat?

Nem! Az első festés után elég csak "tőfestést" végezni, ugyanis a henna nem kopik, csak lenő. Ehhez elegendő 30-80g hennából készült pép is.

Allergizálhat-e a henna, illetve az indigó?

Tulajdonképpen bármilyen természetes anyagra is lehetünk allergiásak, ez az immunrendszerünk leterheltségétől függ. A tapasztalat az, hogy egyáltalán nem jellemző, hogy a henna allergiás reakciókat váltana ki az embereknél, de ha érzékenyebbek vagyunk, érdemes bőrpróbát végeznünk (kis mennyiséget bekeverünk és ezzel akár rajzolhatunk is pl. a csuklónkra, tarkónkra).

Milyen lesz a hajunk minősége, ha behennázzuk?

Csodálatos! A hajszálaink határozottan vastagabbak és fényesebbek lesznek! Ez a hatás ráadásul a szintetikus festékekkel ellentétben soha nem múlik el.

Gyönyörű haj

Kopik-e a henna?

Nem igazán, inkább csak lenő. Bizonyos esetekben, hosszú távon, észlelhető kis mértékű kopás.

Milyen gyakran hennázhatom a hajamat?

Akár minden nap. A hennapakolás tulajdonképpen egy gyógynövénypakolás, a hajunk, fejbőrünk meghálálja, ha ezzel a csodálatos növénnyel ápoljuk.

Mikor tilos hennázni?

Kémiai hajfestés után 2-3 hónapig pihentessük a hajunkat, mert ellenkező esetben elképzelhető, hogy a két anyag érintkezésekor eltörnek a hajszálak.

Használhatják-e várandós nők a hennát?

Nincsenek olyan tapasztalatok, hogy a henna károsítaná a magzat vagy az édesanya egészségét. Ellentétben a szintetikus hajfestékekkel!

Milyen egészségügyi előnyei vannak a hennázásnak?

Nem tartalmaz méreganyagokat, de emellett a csodálatos hatóanyagainak köszönhetően megszüntetheti a korpát, hajhullást, zsírosodást, sőt még a hajnövekedést és sűrűsödést is támogatja. Az már csak hab a tortán, hogy fényes és vastag is lesz a hajunk a gyönyörű színről nem is beszélve!

Hogyan tároljuk a henna-, illetve indigóport?

Por formában zacskóban, száraz, hűvös, fénytől védett helyen. A henna bekevert állapotban 2-3 napig hűtőben is eláll, illetve le is lehet fagyasztani. Az indigós pépet viszont mindig frissen használjuk fel!

A hajfestő henna alkalmas testfestésre is?

Természetesen, de ne várjuk tőle azt a színhatást, amit az utcai henna tatoosoknál tapasztalunk, ugyanis ők NEM TISZTA HENNÁVAL festenek. A valódi hennával készült testfestés sötétbarna, és kb. 10 napig látszik a bőrön.

Lehet hennával/indigóval szemöldököt és szempillát is festeni?

Lehet, ha az alany szempillafestés esetén kibírja, hogy minimum 2 órát fekszik csukott szemmel, ugyanis a pépet ugyanolyan sokáig fent kell hagyni a szempillán és a szemöldökön is, a színező hatás érdekében, mint a hajon.

   henna szemöldök

Szempillafestés esetén a henna vagy az indigó nem károsítja a szemet?

Nincsenek erre vonatkozó tapasztalatok, hogy eddig bárkinek is károsította volna a szemét, ellentétben a szintetikus szempillafestékekkel.

Abban az esetben, ha szempillát festünk hennával/indigóval, akkor hagyjuk ki a pépből a szegfűszeget és az illóolajokat. Érzékeny szem esetén a hennapéppel kezelt becsukott szemre helyezzünk szemvidítófű és levendulavirág keverékéből készült teából borogatást.

Ha a pép belemenne a szembe, akkor bő vízzel öblítsük ki!

szlovi01 képe

testfestés

Sziasztok! 

Ezt a hennát jól gondolom, hogy testfestésre is lehet használni?

Ksözönöm!

Értékelés: Nincs

Henna

Igen jól gondolod.

Értékelés: Nincs

Xanthan

Már megtaláltam. Szappan készítéshez használják. Az agar-agar por nem jó?

Értékelés: Nincs

Henna - spray

Kedves Bionom! 6 eve fesfem a hajam hennaval es indigoval. 16 eves voltam, mikor kiteptek a hajam, megvertek, megskalpoltak. Emiatt semmilyen vegyi festek nem erhet a hajamhoz, mert egybol foltos lesz a fejborom es viszketni kezd, orvosok szerint idegi alapon. A fejtetomon ritkasabb a hajam, ott nem nott vissza rendesen, mivel kitepeskor a hajhagymakat is eltavolitottak. Hajszínező spray-vel ha lefujom, viszont nem latszik egyaltalan. Alkalmakkent tudom csak hasznalni, mivel ettol is viszket a fejem. Van barmi otleted, hogy ezt mivel helyettesithetnem? Elore is nagyon szepen koszonom a valaszod! Udvozlettel: Cs. H.

Értékelés: Nincs

Henna

Nagyon sajnálom, de ötletem sincs....
Értékelés: Nincs

kreatinos hajegyenesítés

Sziasztok!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy a fenti hennával festem a hajam évek óta, de most szeretném kipróbálni a kreatinos hajegyenesítés. A kérdésem az lenne, hogy hennával festett hajra szabad, vagy van valami összeférhetetlenség a kettő között? Nem szeretném, ha tönkre menne a hajam :) A fodrászomnak sajnos nincs tapasztalata hennával, így ő nem tud érdemben segíteni.

Köszönöm előre is!

Kriszta

Értékelés: Nincs Átlag: 2 (1 szavazat)

Hajegyenesítés tapasztalatokat ...

Sajnos mi sem tudunk segíteni, nekünk sincs tapasztalatunk. De, hátha az olvasók többet tudnak! Kérjük akinek van tapasztalata ossza meg velünk!

Ha nem jön válasz csak azt tudom javasolni, hogy egy tincsen próbáld ki és meglátod....

Mindenesetre nagyon kérlek, ha kipróbálod mindenképpen írd meg, hogy tudjuk mi történik, és másoknak segíthessen...

Értékelés: Nincs
Beba képe

Hajfestés

Sziasztok! 

2011 óta hennával festem a hajam, havonta egyszer és kb 3-4 órát van rajta. Azt vettem észre, hogy amikor lemosom tiszta vízzel, apró kiütések vannak főleg a tarkómon. Nagyon viszket széttudnám vakarni a fejem. Kb három hónappal ezelőtt éreztem először, csak akkor nem volt ilyen intenzív. A múlthónapban is egy hétig vakaróztam. :D Most megint. Próbáltam másnap megint jó alaposan átmosni, valamit enyhült, de csak viszket. Mi lehet ez? Allergiás lettem a hennára? Is. Mert már van fém allergiám, laktóz allergiám. Ja azt el is felejtettem, h nagyon elkezdett hullani is a hajam.

Nem szeretnék lemondani a hennáról, mert olyan szép színű és tartós. Csak a tövét szoktam festeni, néha, ha kicsit több hennát kavarok be, fekete teával, akkor kenem csak be a végét is. 

Köszönöm szépen előre is a válaszokat. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Viszkető fejbőr

Sziasztok!

Engem is érdekelne a válasz, mert nekem is ugyanez  a problémám van 2-3 hónapja:)

Köszönöm előre is!

Bea

Értékelés: Nincs

Henna-baj

Ugyanaz a válaszom, mint a fentebb kérdezőnek.

Most ez alá a hozzászólás alá került!

Értékelés: Nincs

henna

Sajnos van rá esély, hogy allergia! Vagy, még az is lehet, hogy ha keversz bele valamilyen más anyagot: Olajat, teát, kávét, stb, hogy arra, valamelyikre vagy érzékeny. Ha így van nincs más mint elhagyni...

Értékelés: Nincs
Beba képe

henna

Köszi szépen a gyors választ.

Mindig fekete teával keverem ki. Mást nem teszek bele. Régen sem, most sem.

Van valami ötleted h akkor mivel fessem a hajam?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Sziasztok!Lenne 2

Sziasztok!

Lenne 2 kérdésem:

1. Számít bármit, ha menstruáció közben festem hennával a hajam? Vagy inkább ne a menstruáció alatt csináljam?

2. Több mint 3 hónapja nem volt festve a hajam, és majdnem teljesen le is nőtt már mindenhol, de mégis vannak még kisebb részek, ahol látszik a régi szőke.... Mi történik ezekkel a festett hajtincsekkel ha hennázom?

Köszönöm szépen előre is a segítő válaszokat! :)

Értékelés: Nincs

Henna

Egyik kérdésedre sem tudom a tuti választ.

De kihagynám a menstruáció idejét és akkor nem kockáztatok, bár szerintem nem befolyásolja...
Nem hiszem, hogy ártana a szőke résznek, de mindenképpen kipróbálnám egy próbatincsen, hogy mit tesz a festett szőke résszel és akkor megtudnám!
Megköszönjük, ha megosztod a tapasztalatodat!

Értékelés: Nincs
Flifli képe

Henna

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatosan, hogy melyiken fog jobban a Henna, frissen mosott vizes vagy frissen mosott szaraz hajon? 

Koszonettel

Andi

Értékelés: Nincs

Henna kérdés

Amit a hennáról tudok, az minden itt van ebben a blogbejegyzésben. A Te kérdésedre is a válasz!

Értékelés: Nincs
Flifli képe

Henna

Koszonom elolvastam. Csak egy kerdes kettovel lejjebb B.Kinga mas infokat oszt meg mint te a blogbejegyzesben. Hogy meddig lehet fent a henna..sokszor elternek a valaszaitok azert az a sok kerdes mert osszezavarodunk.

Értékelés: Nincs

Henna szín

Igen, annál a kérdésnél azon van a hangsúly, hogy a kérdezőnek, ha egész éjjel rajta van a henna, akkor megfogja a vizeletét, és zöld lesz tőle. Ez nem baj, hiszen a lawson nevű festékanyag, -ami a henna "festője"-, okozza, de ha valaki ezt nem szeretné, akkor csak rövidebb ideig hagyja a haján....

Értékelés: Nincs

henna felszívódása

sziasztok!

Előre elnézést kérek,de hónapok óta foglalkoztat a kérdés,most végre fel is teszem. Jó ideje hennázom már a hajamat, tisztán citrommal. Mivel nagyon ősz a hajam hosszú ideig kell rajta lennie, amit napközben nehezen viselek, így éjszaka szoktam festeni. Namármost atapasztalatom a következő: a kb 6-8 órás hennával alvás utáni reggelen az első vizelet (bocsi!!) gyakorlatilag olyan zöld mint a hennás edények mosóvize :) Ennyire felszívódna? Ti tapasztaltatok már hasonlót?

Értékelés: Nincs

6-8 óra

Szia! 

Bőrön keresztül lényegében minden felszívódik, ráadásul annál inkább, minél hosszabb időn keresztül érintkezik vele. A vérkeringésből kiszűrt anyagok pedig a vesén keresztül, a vizelettel választódnak ki.

A 6-8 óra sok lehet, 2 órás időtartamnál tovább inkább ne hagyd fönn a hajon. Kérlek, próbáld ki úgy legközelebb, hogy maximum 2 órát hagyod (lehetőleg melegítéssel) a hajadon, és nézd meg, úgy mit tapasztalsz! Az alapján aztán tovább tudunk majd logikázni, ha szükséges!

Szép napot, jó egészséget kívánok neked! 

Értékelés: Nincs
Cseh Zsuzsi képe

Száraz, sprőd haj

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni. Már kb. 3 éve henna-indigó-cassia keverékkel festem a hajam két lépésben. Mivel sok az ősz hajszálam, így először henna-cassia, majd cassia-indigó párossal. A színét szeretem, viszont egyre inkább szörnyen száraz és sprőd. Már legalább ennyi ideje tiszta közmetikumokat használok, és most végzem az átfogó méregtelenítést is. Sok mindent kipróbáltam már innen, Khadi olaj, Argital most Farfalla mélyregeneráló. Nem szeretnék visszatérni a vegyszeres hajfestésre, ezért kérem a tanácsotokat. 

Köszönöm, Zsuzsi

Értékelés: Nincs

száraz haj...

Igen, a henna szárít, ezt én is tapasztaltam, de nem olyan mértékben, hogy zavarjon! Aztán még a nyár és a napsütés is szárít, és nehéz kimondanom, de az idő előrehaladtával a hajunk egyre kevésbé zsírosodik. (Remélem szépen fogalmaztam! ) Nekem már a zsírosság miatt nem is kellene hajat mosnom!
Amennyire itt hallottam sokan a kókuszolajat kenik a hajukra, és nagyon jó visszajelzések jöttek, de a brokkolimagolaj is telitalálat volt, csak az most nem kapható.

Érdemes a hajmosások gyakoriságát  is felülvizsgálni, lecsökkenteni, ha lehet.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Cseh Zsuzsi képe

kókuszvajas pakolás

Pálma, köszönöm a tanácsod. Szívesen kipróbálnám a bejegyzésben említett kókuszvajas pakolást. Megosztanád velem? Köszönöm

Értékelés: Nincs

recept

Kifaggattam Andit, hogyan is csinálta: Amlát kevert el annyi vízzel, hogy tejföl sűrűségű legyen, majd ehhez kevert kókuszolajat. Ezt a kencét felkente a hajára, befóliázta, és 1-2 órát dunsztolódott benne. Utána kimosta, volt, hogy kétszer is kellett.
Ő szokott olyat is csinálni, hogy csak úgy a markába vesz némi kókuszolajat és pár csepp vizet, összedörgöli és ezzel átsimítja a haját. Így hidratál, táplálja a szálakat!

Remélem neked is beválik!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Cseh Zsuzsi képe

Mindenképp kipróbálom!

Köszönöm! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Zsazsu képe

Segítség hennázáshoz!- OLVASÓI TAPASZTALATOKAT KÉRÜNK SZÉPEN!

Sziasztok! Lassan 5 éve hennázom-indigózom a hajam. A kezdeti sikerek mára kínlódássá alakultak. A hajam nagyon szép, egészséges, mindenki dícséri, én is imádom, csak méregmentesen ápolom, sosem volt ilyen gyönyörűséges. DE! most már egyre jobban őszülök és az új babahajam, amiből rengeteg van és mind ősz egyszerűen semmilyen módon nem  és nem hennázható-indigózható! Minden itt olvasott praktikát kipróbáltam és csak a Neha hennát és a Berber afrikai hennát használtam (itt vásárolok nálatok, és a Berber Beauty-nál). Van melegítős búrám, kevertem így, úgy, amúgy, illóolajat adtam hozzá, aludtam benne, kávéval, fekete teával főzött vizet adtam hozzá, előző nap bekevertem hátha jó lesz úgy, DE nem működik semmilyen technikával. MIT csinálok rosszul? Lehet egyáltalán számomra megfelelő végeredményt elérnem? Valakinek van ötlete? A hajam dús, vastagszálú, klasszul göndörödik, sokat van összekötve, mert edzéshez így praktikus és körbe, pont ami a  legjobban látszik, pont ott a legrondább és legfeltűnőbb! Tudna valaki segíteni?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Segítség Hennázáshoz

Szia Zsaszu! Leírom a tapasztalatom, már több mint 5 éve hennázom én is a hajam, és kb. fél éve tapasztaltam azt, amiről írsz. Egyszerűen nem és nem fogta be az ősz hajszálaimat. Aztán végigolvastam minden elérhető Hennás irományt és rájöttem, hogy mi nem volt jó: nem frissen mosott hajra tettem. Nem tudom miért ment ki ez a fejemből, talán mert sok mindenkinek festem időközben a haját és mindenki kimondottan azt mondta, hogy a nem megmosott száraz hajára tegyem fel... mindegy, elfelejtettem, hogy a Hennát tiszta hajra kell tenni. Most, hogy már ennyi az apró ősz hajszálam, nálam az jött be, hogy felfőzöm a kávét a vízben, kicsit hűl és úgy keverem hozzá a Hennát, meg eukaliptusz vagy levendula illót. Utána zacskó, törülköző és kb 3 óráig birom. Lemosom csak tiszta vízzel, teszek kicsi balzsamot és csak másnap mosom meg samponnal. igy most már bevállt! Hajrá! lehet h csak egy pici dologban csúsztál el.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Zsazsu képe

Kösziii!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Adok még esélyt ennek a fránya hennának, mert nagyon nem szeretném lecserélni mérges hajfestékre!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

100% henna

Saját munkám! :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Nagyon szép lett a hajad!

Nagyon szép színe lett a hajadnak, szép és dús. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Vörösre!!

Sziasztok!

Gyönyörű természetes rézvörös göndör hajam van (volt).Nagy bánatomra 1-2 éve elkezdett barnulni,Olyan semmilyen.Se nem barna, se nem vörös.Napfényben azért látszódik még "valami" vörösség.Segítséget szeretnék kérni, hogyan kaphatnám vissza a szép élénk fényes vörös hajam? Nagyon el vagyok keseredve!!!! SOS!!!!

Értékelés: Nincs

Hennával vörösre

Én a sima hennával, -minden színező nélkül-, próbálnám meg!

Értékelés: Nincs

Köszönöm szépen!

Köszönöm szépen Pálma! Beszámolok az eredményről!!

Értékelés: Nincs

a vörösök barnulása, őszülése és újra vörösen! :)

Én is született vörös vagyok, gyerekkoromban rézvörös volt a hajam, ami az évek alatt sötétedett, de mégis mindig vörös voltam. Aztán kb. 5-6 éve elkezdtem barnulni, vagyis barna szálak nőttek, majd megjelentek az ősz szálak... A hosszú hajam felső harmada barna, lejjebb vörös, de már jópár ősz szálakkal. Mindenki azt mondt, a vörösök nem őszülnek. Tévedtek. Aztán egyszer rászántam magam, megtaláltam az oldalt és azóta én is hennázok.

Ezt a Neha hennát használom, víz, illóolaj, mikor mi és a por, kb. 3-4 órát hagyom rajta. Semmi mást nem teszek bele. Olyan vörös vagyok, hogy a kirakatokban én is elpirulok... 

Mellékelek képet, ilyen volt és ilyen lett. A hennás kép napfényben készült, de ettől még vörösebb vagyok, teljes napfényben. Az ősz részeken narancsos, a többi sötétebb vörös, nekem pont így tetszik, hogy ennyire változatos. Mindig csak tőfestek, az 1 kg csomag kb. 2 évig jó, a holdnaptárt is figyelem.

Bár a Született feleségek Bree-jének a színe az etalon, de boldog vagyok, hogy újra vörös vagyok. :))

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)

Ó Kedves kató!!!  Köszönöm  a

Ó Kedves kató!!!  Köszönöm  a segítséged, most már biztosan belevágok!! Nagyon szép lett a hajad!!!! Nekem viszonylag  egyenletesen kezdett barnulni, és őszintén szólva én észre sem vettem, csak akkor szembesültem a furcsa színnel, amikor a szűk környezetem szóvá tette, hogy valami nem stimmel a hajammal.Aztán minél jobban vizsgálgattam, annál barnábnak láttam.  Most nyárra a naptól felélénkült, de ősszel télen katasztrófa.

Hála neked, most már van bátorságom megcsinálni!!!! 

Beszámolok az eredményről!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

világosabbra

Sziasztok!

3 éve festem két lépésben feketére az egyébként ősz hajam (tiszta henna, aztán tiszta indigó). Nagyon szeretném valahogy megoldani, hogy csak hennát kelljen használnom. Pl. egy sötétvörös szín megfelelne. De sehogy sem tudom leszedni az indigót. C-vitaminos pakolással többször próbáltam. A tövénél narancssárga lett, a hosszán ugyanúgy fekete. Van esetleg valami más módszer az indigó leszedésére? Kevésbé koncentrált hidrogén-peroxid jó lehet? Vagy...? Köszönöm előre is a tanácsokat.

Értékelés: Nincs

A hidrogénperoxidtól zöld

A hidrogénperoxidtól zöld lesz,és utána vagy egyszerre,vagy apránként letörik a haj,ha hennára kened. 

Értékelés: Nincs

H2O2 semmiképp

Köszönöm, ez elég fontos információ. Szerencsére nem próbáltam ki. C-vitaminos pakolással próbálkozom épp. A feltöltött fotódon nagyon szép a hajad színe. Natúr hennával érted el?

Értékelés: Nincs

Ez a barátnőm fenékig érő

Eza barátnőm fenékig érő haja. Vöröses fényű barna az eredeti hajszíne. 100% hennával (én csak pár csepp olajat teszek a pépbe,3 órát hagytam neki rajta. Másnapra még ennél is szebb lett csak túl nagy a kép felbontása,nem tudtam feltölteni.

Értékelés: Nincs

Világosabbat...

A hidrogénperoxidot semmiképpen nem használnám. Nagy kérdés, hogy utána mi lenne a hennával. Ugy tudom, hogy az indigó lassan kikopik a hajból, nem úgy mint a henna, de lehet, hogy azért az egy hosszabb folyamat. Lehet, hogy nincs más megoldás, ha a C vitaminos pakolás nem segített, mint megvárni míg lenő.

A vörös részt addig sötétítheted feketetea-, feketekávé-, szegfőszeg-főzettel, amit a hennába keversz, és legalább 5-6 órán át a hajon hagyod. Nekem sötétíti.

Értékelés: Nincs

szódabikarbóna?

Szia Pálma! Köszönöm a választ. Kipróbáltam a tiszta hennát szegfűszeges-kávés főzettel. Valóban sötétít, sőt, puhább és jobb illatú is lett tőle a hajam. Viszont a töve így látványosan elüt a hosszától. Igaz, csak 2-3 óráig hagytam rajta. Arra gondoltam, hogy rászánok egy hétvégét: egyik nap megmosom szódabikarbónával, másnap reggel C-vitaminos pakolás, aztán 6 óra szegfűszeg-kávé-henna pakolás. Várhatok-e világosító hatást a szódabikarbónától?

Értékelés: Nincs

Szódabikarbóna.....

Nem tudom, nem vagyok fodrász, csak a saját tapasztalatomat tudom továbbadni!

Nekem a szódabikarbóna eszembe sem jutott soha, mint hajfestő tartozék, de nem is tudom hogy került a hennához.....

Ha kipróbálod, mindenképpen írd meg a tapasztalatodat, hogy gyarapodjon a tudásunk!

Értékelés: Nincs

nem adom fel

Azt hittem, hogy a szódabikarbónás hajmosás jobban eltávolítja az indigót. De nem így történt. Viszont szépen tisztít és almaecetes-vizes öblítéssel szép fényt és puhaságot ad a száraz, göndör hajamnak is. Gyakorlatilag kiváltja így együtt a sampont és a balzsamot.

Próbáltam 5-6 órán át a hennát kávéval, szegfűszeggel, natúr kakaóporral. Sötétebb lett, de a töve még mindig elválik a hosszától. Beszereztem hordozható hajszárítóbúrát. 2-3 hét múlva azzal próbálok szerencsét. Mennyi ideig javasolt a búrás-hennás színezés?

Értékelés: Nincs

Henna

Hát mindig az az érzésem, hogy ez a hennázás agyon van bonyolítva. Néhány napon belül írok egy rövid hennás útmutatót.  Addig is: Minél tovább van a hajon a henna, annál sötétebb lesz. Én a kakaó helyett fekete kávét és fekete teát tennék bele.

Valószínűleg, egyszínű a hajad, akkor lesz majd, ha teljesen lenő ez előző festés....

Ja, és nekem nincs, nem volt és nem is lesz búrám! A nejlonzacskó, plusz törölköző "búra" tökéletesen megfelelő, de gondolom hasonlóképpen működik.

Értékelés: Nincs

Cassia

Sziasztok!

Eredeti hajszìnem sötétszőke,most világosszőkère van festve.ha csak cassiát használok,akkor làtszani fog valami?

Értékelés: Nincs

Cassia

Nem tudom, hogy a vegyileg festett haj, hogyan fog reagálni, de a cassia egyébként sem színez markánsan. Viszont nagyon jó hajápoló.

Értékelés: Nincs

Fejbőr viszketés

Sziasztok!

Hennás+Khadi hajfestéshez lenne kérdésem. Január óta festem növényi festékkel a hajam, előtte vártam 2,5 hónapot vegyi festés után. Mindennel elégedett vagyok, a színnel, tartóssággal, ősz haj fedésével, mindennel. Egy problémám van: hajmosás után kb. 5. nap (hetente egyszer kell hajat mosnom) nagyon viszketni kezd a fejbőröm. A mosás után elmúlik. Most, a harmadik festés után már az első nap viszket. Mi lehet ez? Mit csináljak, hogy elmúljon? Köszönöm! Gabi

Értékelés: Nincs

Henna

Érzékenységre, allergiára, kiszáradásra gyanakodnék... Valamelyik összetevő lehet a ludas... Bár, ha belegondolok, nem is biztos! Hiszen a hajmosás után van gondod, nemcsak a festés után! Akkor nézd meg a samponod összetevőit is! Még a bio termékekben is lehet olyan, ami egyéni allergiát okozhat!

Értékelés: Nincs

Henna

Köszönöm, megpróbálom.

Értékelés: Nincs
Gyévocska képe

Rosszul hennázok?

Sziasztok! 

Kérdésem lenne, mert kicsit el vagyok szontyolodva. 3 hete hennáztam a hajam életemben először. Hozzá kell tennem, hogy 2,5 éve semmilyen vegyi anyag nem érte a hajam: kitartóan növesztettem le mindent, ami előtte érte. Festék, dauer. Fodrászhoz is a saját samponomat vittem. Azóta csak megbízható, tiszta sampont használok. Mondjuk ez a 2,5 év igencsak kínlódás volt, mert azért így 40 felé van pár ősz hajszálam. De kitartottam. 

Kisérlet képpen édesanyám haját hennáztam 2 hónapja.  Ő már 6 hónapja nem festette a haját, igencsak ősz, szinte fehér. Ja, és vettem neki tiszta sampont, azt használta. Szóval: álomszép lett a haja! Igazi rézvörös! Selymes, fényes. Az ő hennáját szinte leforráztam. Mondjuk csak véletlenül.  Frissen facsart citromlevet adtam hozzá. De a magamét már direkt így csináltam, hogy olyasmi legyen az enyém is. A végeredmény isteni lett. Igaz, nekem azért inkább barna a hajam, de gyönyörű rezes fénye lett. 

Viszont 3 hajmosás után ez igencsak fakulni látszik. Már nem annyira vörös, inkább barna. Csak elől, a babahajam vöröses.  Tudom, hogy a henna nem világosít, csak fényt ad, de ez is veszni látszik. 

Régebben egyszer Khadival próbálkoztam, de az is eltünt a hajamról. 

Mit csinálok rosszul? 

Válaszotokat előre is köszönöm!

Gyevocska

Értékelés: Nincs

Rosszul hennázol?

Szerintem nem lehet rosszul hennázni. Te is jól csináltál mindent. Én is így csinálom, kivéve a citromot. Nem tudom azt miért kell, de én sohasem használtam, és a hajam színe nem kopik... Ha anyukádnál az mégis bevált, akkor az csak azt bizonyítja, hogy ahány haj, annyi eredmény... Nem lehet, hogy csak hozzászoktál már a színéhez, azért látod fakóbbnak,
Értékelés: Nincs
Daku képe

SziasztokKb. egy éve

Sziasztok

Kb. egy éve hennázom a hajamat, az itt vásárolt Neha hennaporral. 

Citromlével keverem előző este, és nem kopik, még a nyári tűző napon sem. Festésről festésre inkább sötétedik, mert mindig bekenem az egészet 

Vannak ősz hajszálaim, azok világosabbak, igy olyan mintha szándékosan melírozva lenne. Mamikám sokkal őszebb, neki is mindig bekenem a maradék pépemmel, neki sem kopik.

Bátran ajánlom a citormlés hennázást, mert könnyű elkészíteni, és a lemosás sem nehéz, és szép fényes förös a hajam tőle.

Üdv. Anikó

Értékelés: Nincs
Gyévocska képe

Hennázás 1.

Kedves Pálma!

Abban lehet valami, hogy megszoktam a színét.  A babahajak tényleg szép rezesek. Viszont tegnap hajszárításkor találtam ősz hajszálat, amit nem foghatott be? 

5 órát állt a hajamon a henna, zuhanysapkában, plussz, polárból készített gumis sapkában. (Ezt kimondottan erre csináltam.) 

Ja! És szerintem isteni az illata a hennának! Kár, hogy 1 hét alatt elmúlik.

A citromot a társoldalatokról(?) néztem még ki anno. Így szólt: 

"Csak 2-3 órát hagyjuk a hajon a hennapépet, amihez keverhetünk pl. kurkumát, jó erős kamillateát. Citromleves vízzel öblítsük le a hajunkat minden mosáskor! Egyes vélemények szerint, ha eleve citromlével keverjük össze a hennát, sötétíteni fogja a végeredményt, ami kb. a 3. napra alakul ki. "

Na, nem baj. Röpke 20 év, és én is rézvörösben fogok pompázni! 

Köszönöm a segítséget!

Szép napot! 

Gy. 


Értékelés: Nincs

Hennázás jól!

Igen, tudom, ismerem ezt a leírást, de akkor sem értem, hogy minek a citrom, de elfogadom, van akinek bejön....
Na, a kurkuma meg végleg kiverte a biztosítékot, hiszen az erősen sárga színű...Ráadásul igencsak fog is... Nem vörösre, barnára...
És a kamillát is...?? régen szőkítésre használták, (akkor most ide miééééért?????)
Én simán fekete tea, szegfűszeg, feketekávé alapfőzetbe keverek levendula és eukaliptuszolajat, és ebbe teszem a hennát.... És, egyszerűen egy 3kg-osnak titulált nejlonzacsit húzok a fejemre, kinyomkodom a levegőt, törölközőt tekerek rá, aztán megyek aludni. Reggel mosom le...
Már nem számolom, hogy hány% ősz hajam van, de sok! És nem vagyok festés után rézvörös, hanem inkább barnába hajló. Bár napfénynél valóban vörösebbnek hat...

Értékelés: Nincs

Gesztenyevörös és rézvörösből

Gesztenyevörös és rézvörösből világosbarna

Sziasztok! Évek óta 2/3 henna és 1/3 cassia keverékkel festem az eredetileg seszínű, barnás árnyalatú hajam. Szép gesztenyevörös, az ősz hajszálak pedig világos rézvörösek a homlokomnál. Eddig a port csak langyos vizzel kevertem össze, 1-2 csepp levendula vagy rozmaring illót tettem az illat és a keringés fokozás miatt a keverékbe. Szeretném tompítani a vörös árnyalatot mert tényleg szép, csak túl világos hozzá a bőrőm a szemöldököm és a szemem színe és inkább világos barna színt elérni. Lehetséges ez? Több cassiával esetleg? Vagy külön-külön feltenni?
 

Értékelés: Nincs

Festés, színek...

Ne haragudj, nem tudom, nem vagyok fodrász, csak használó, de ráadásul ezt a keveréket én sem ismerem, csak a ti írásaitokból. Én tiszta hennát használok, de nem vagyok tőle rézvörös. Gondolom, hogy a cassia világosít, de nem tudom mennyire. Csak azt  írhatom, hogy próbáld ki (próbatincsen esetleg) és kérlek utána írd meg az eredményt.

Értékelés: Nincs

Első növényi hajfestés

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni az első növényi hajfestésemhez. Az ereteti hajszínem gesztenyebarna: 

Kb. fél éve bedaueroltattam, amitől hullámos ugyan nem lett a hajam, ámde fakó, töredezett és világosabb igen. Ilyen:

Az egyik kérdésem, hogy ennyi idő eltelte után már festhetem-e Khadi hajfestékkel vagy henna-cassia-indigó keverékkel. 

A másik kérdésem, hogy hogyan érhetném el az eredeti hajszínemet, kb. 5 %-ban vannak ősz hajszálaim (ez még talán nem mérvadó). Fontos, hogy sem sötétebb, sem világosabb, sem vörös ne (annak kifejezetten örülnék, ha élénkebb, erőteljesebb lenne a színe) legyen a hajam, mint az eredeti. 

A segítséget előre is nagyon köszönöm! 

 

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hajszínek...

Sajnos jelenleg nincsen fodrászunk, így a saját tapasztalatunkat tudom közvetíteni... A dauer nem zavarja a hennázást, csak a vegyi festés, ennyi idő után nyugodtan használhatod. Ha nincs sok ősz hajszálad, akkor lehet, hogy a henna is elég, mert láttam már egy kolláganőnél, hogy a barna haját, csak meglohhintotta egy kis vörös fénnyel, de nem színnel. Lehet, hogy neked is elég lesz, Ha nem, akkor valamelyik henna keveréket (Khadi porok)kellene kipróbálni, de ezt is próbatincsen ajánlanám, mert minden hajon máshogy működik...

Értékelés: Nincs

Henna tapasztalat!

Kedves lolle!

Ha nem bánod, írok egy kis tapasztalatot, hátha segítek Neked a választásban. Évek óta csak hennázom a hajam, ami sötétbarna és kevés, de egyre növekvő mennyiségű ősz hajszállal tarkított. Színre tökéletesen bevált, nem kell kevernem hozzá semmit, az ősz hajszálak vörösen csillognak, az egész hajamnak csak akkor van vörös árnyalata, ha rásüt a nap. Két éve félhosszú volt, most már inkább lassan hosszúnak mondható, mert nem vágatom. Az első évben kentem az egészet, most már több, mint két éve csak tőfestést alkalmazok. 

Hát bizony az első festések után igencsak meglepődtem. Itt ugye azt hallottam, hogy a Henna nem kopik, csak lenő. Na már most, ehhez képest hajfestés után hajmosáskor a víz ami csurog a hajamból eléggé narancsos árnyalatú még hetekig. Természetesen ez folyamatosan halványodik. Először azt hittem, hogy az én hajamról mégis csak kopik, de rá kellett jönnöm, - miután több, mint két éve nincs az egész hajam festve, vágva sem, mert növesztem - hogy nem változik a színe. Vagyis egy magyarázatot találtam: A henna a több óra hosszás folpackba tekert várakozás alatt, szinte megköt a fejemen. Lemosáskor (lehet, hogy elég sokat kenek rá), vastag zöld massza folyik a fejemről, ami csak lassan higul és halványodik. Mivel igen hosszú ideig tart a lemosás - nálunk meg bojler van, meghatározott kapacitással naponta - valószínűleg én nem mosom ki eléggé a hennát a hajamból és a fejbőrömről, így még azt mosom le utána több alkalommal a hajmosásnál. Természetesen simán a hajam leöblítésénél még nem azonnal folyik a színes lé, de ahogy elkezdem samponnal mosni, dörzsölni, azonnal oldódik. 

Összességében azt gondolom, hogy ha megfelelően ki tudod öbliteni, mosni a hajadból, hajtövedből a hennát, akkor simán úszásnál biztos nem fogja semmi színezni a vizet, főleg nem barnás/vöröses csíkban. 

Én nagyon szeretem hennával festeni a hajam, nincs ennél egyszerűbb számomra. (Sima forró vizzel keverem csak ki.) Mivel még nem túl sok az ősz hajszálam, kb. 4 havonta csinálok csak tőfestést. 

Üdvözlettel: Éva!

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Azt azért nem mondanám, hogy egyáltalán nem kopik...

Sziasztok!

Én is évek óta hennázok. Közvetlenül festés után nem mosom samponnal a hajam, csak kiöblítem a hennát, de azt jó alaposan, addig, amíg a víz teljesen tiszta lesz. Ha nem sikerül rendesen kiöblítenem, akkor katasztrófa a fésülködés a következő hajmosásig:) Nyilván így is marad benne valamennyi, ez leginkább a fejbőrömön látszik, ami az első hajmosásig narancssárgás színű.

Én viszont nem állítom, hogy egyáltalán nem kopik, nem fakul. A hajmosások alkalmával nekem is jön a narancssárga lé, ami idővel egyre halványul természetesen. A hajamon nem veszek észre változást, csak amikor teljes festést csinálok (minden második tő, minden második teljes festés), akkor csodálkozom rá, hogy milyen szép élénk színe lett! Lehet, hogy haja válogatja, de az enyém egész biztos, hogy kopik egy kicsit! Még mielőtt kérdeznétek, bár nem itt vásárolom, de tiszta sampont használok!

A legelső festésem, amit előtte évekig melírozott hajamra vittem fel, na az pár hét alatt láthatóan megfakult, főleg a korábban szőkített csíkokban. De amióta több rétegben van rajta a henna, csak nagyon minimális a kopás!

Ami az uszodát illeti, szerintem nem fogsz csíkot húzni. Ha rendesen kiöblíted, akkor már csak samponos hajmosásnál jön a narancssárga lé. Legalábbis én így tapasztaltam!

Egyébként teljesen elégedett vagyok ezzel a hennával, mindenkinek csak ajánlani tudom! Először macerásnak éreztem, de mint minden másba, ebbe is bele lehet jönni, és így már könnyebben, gyorsabban megy!

Sok sikert, szép hajat mindenkinek!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hajfestés...

Nem lenne rossz, ha tudnám, hogy mi és mi között szeretnél választani??? Ha a mi oldalunkon található bármelyik természetes festéket akkor mindegy is, mert szerintem ezek nem reagálnak az uszoda vízére. Az indigóban nem vagyok 100%-ban biztos, mert azt még nem használtam, de a henna nem fog utánad csíkot húzni...Bármennyire is klóros legyen a vize...
Értékelés: Nincs

A válaszom

A válaszom lényege ugyanaz. Az indigóról nem tudok nyíiltakozni, hogy hogyan viszonyul a klóros vízhez, de a henna nálam nem festi a vizet.

Hátha valamelyik olvasónknak van tapasztalata az indigóval is...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Szőkített hajra henna

Sziasztok!

Még sosem használtam hennát, ezért van bennem némi kétség a helyes módszerrel kapcsolatban.
5 hónapja lett kiszőkítve ombre stílusúra a hajam mintegy fele (elég világos színűre)... egyszer volt festve-szőkítve, de így is kiszárította és megviselte a hajam. A szőke rész miatt aggódom, vajon hogyan lenne érdemes átfesteni, természetes módon. Az eredeti színem sötét szőke- világos barna. 
A Khadi világosbarna festékével szemeztem, és csak a szőke részekre. Nem tudom, érdemes lenne-e elsőre vörössel festeni? Vagy esetleg a barnához hozzákeverni vörös hennát (valami más márkát vagy sima hennát, mert 2 dobozt kissé drágállok)? Nem szeretnék az eredeti színemnél se sötétebb árnyalatot kapni (bár nyilván kopik a mosással), se egy répasárga árnyalatot. Inkább egy lányabb rezes barnának örülnék a legjobban. Egy kiszőkített roncsolt hajból ez lehetséges lenne?

Köszönöm szépen a segítséget.!

Értékelés: Nincs
Daku képe

Hennázós tapasztalatok Tinaminának

Szia, kedves Tinamina!

Évekig aranyszőkére festettem vegyi festéssel a hajam, és az alja mindig nagyon kivilágosodott, a teteje sötétebb maradt, ombrés hatású. Közben a korral kezdtem őszülni, legalábbis a fejtető lenövéseknél. Augusztusban határoztam el, hogy áttérek a hennára, átolvastam itt a kommenteket, és fél évig nem festettem vegyi festékkel a hajam, hanem biofodrásznál, természetes alapanyagokkal. (Igaz, két mosás után azt a festéket ledobta mindig)

A Bionom oldalról vettem hennát, és február végén szántam rá magam a hennázásra. Tartottam én is tőle, hogy az alul teljesen kiszőkült rész, és a felül sötétebb, a tövénél meg ősz hajam hogyan fog reagálni, ezért előző nap csináltam egy alsó tinccsel próbafestést. Rezes vörös lett, de különböző fényviszonyok mellett vöröses-barnás szinhatású. Felül sötétebb tónusú, alul világos vörös, de szépen összeolvad.

Én citromlével készítettem, előző este bolti citromlével összekevertem krumplipüré állagúra, majd másnap felhasználás előtt még öntöttem hozzá citromlét úgy, hogy joghurtszerű legyen. 3 órát volt a fejemen, befóliázva, és még egy sapkát is rátettem a fejemre. Nem csöpögött, nem volt zavaró, közben videóztunk, sütiztük, és hamar elrepült az idő. A lemosást először egy lavor meleg vízben, a nagyját lemosva, utána a kádat megtöltve, a hosszú hajamat lóbálva mostuk le, de könnyen lejött. A végén a zuhany alatt samponnal jól kimostam. A későbbi hajmosáok során már nem csöpögött, és a törölközőt sem fogta be.  Kb-3-4 nap kellett, hogy a szine beálljon véglegesre, bár nekem tetszett tüzesebb vörös hatásún is, de pár nap alatt barnult, rezesebb vörös lett. Szépen csillog, a barátaim számtalanszor megdícsértek, hogy milyen szép lett a hajam. Fotót nem tudom, hogy hogyan kell feltenni, mert megmutatnám szívesen.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

S**s ammóniamentes hajszínező

Kedves Tanácsadók!

szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy ha valaki szintetikus, de ammóniamentes hajszínezővel festette eddig a haját, de szeretne áttérni a henna-alapú, természetes megoldásra, akkor mennyi időt kellene várnia a két kezelés között?

Úgy tudom, a hagyományos hajfestésnél 3 hónapot szoktatok javasolni, de az őszhaj lenövés miatt ez egy kissé vállalhatatlan.. :( 

Köszönöm előre is a tanácsotokat

Értékelés: Nincs

Henna festés

Nem tudom, de én nem kockáztatnék.  Ha annyira sürgős, nem feltűnő helyen végezz próbafestést, hogy megtapasztald, hogyan reagál a hajad...

Értékelés: Nincs

Akkor várunk

Kedves Pálma,

köszönöm a gyors választ. Akkor megpróbálunk legalább két hónapot várni, pihentetni a hajat. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Narancsos víz

Sziasztok, 

Ezt a hennát használom évek óta, eddig cassia hozzáadásával,most 100%ban. A színét szeretem, sőt most tetszik a legjobban. 

A kérdésem, miért lesz a víz hajmosáskor narancsos? Biola babasamponnal mosom (higitva), kemikáliát nem használok. 

(A szaga a másik problémám, egyre jobban zavar, de arra az elöbb olvastam néhány megoldási lehetőséget, amit kiprobálok.)

Mást nem változtattam, csak a cassiát hagytam el. 

Köszönöm a segítségeteket előre is! brumama

Értékelés: Nincs

Re: narancsos víz

Szia!

Én hosszú évek óta ezzel a hennával festem a barna, erősen őszülő hajam (kamillatea-kurkuma-citromlé-víz-levedulailló, 6 óra hatóidő, mosás, almaecetes öblítés).

Nekem mindig narancsos a víz hajmosáskor, sokszor még 2 hét után is, az első mosásig a nyakamnál még a ruhát is megfogja, viszont a színével, tartósságával elégedett voltam.

Mondjuk ez még a kisebbik probléma lenne, viszont tájékoztatás szinten jelzem felétek, hogy az utóbbi fél évben vásárolt fenti termék fedőképessége gyengébb az eddigieknél, folyamatosan KOPIK! És a színe sem olyan intenzív, mint az elmúlt években volt.

Én most áttértem a vörös Khadi festékre, az határozottan jobb, vibrálóbb a színe és egyáltalán nem kopik.

Sajnálom, hogy át kellett térnem , mert árban ez a henna messze jobb volt  !

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Narancsos víz

Szerintem a kurkumától narancsos a víz. Én is ezt a hennát használom, illóolajat, vizet és semmi mást nem teszek hozzá. Korábban nekem is narancsos volt a víz, halványan.  Első alkalommal valóban jobban, ha nem mosom meg rendesen a hajam, erre úgy jöttem rá, hogy szárítás után befonom, és sárga lesz a kezem. Azóta jobban megmosom. Sőt, a csapba engedek vizet és abban a vízben megmosom sampon nélkül, utána már csak a zuhanyzóval leöblítem. Ha folyatnám rá a vizet, pár vödörrel kellene a vízből. 

Nekem 3 hét után látványos a hajtöveknél és főleg elől a különbség, pontosan a homlokom közepe felett. Hogy ott milyen gyorsan nő a haj vagy mit csinál, nem tudom, de látványos a különbség. :( 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: