EM kerámia csomag (EM Tech)

0Ft
4.13793
Értékelés: Nincs Átlag: 4.1 (29 szavazat)
 • Termékleírás
 • Adagolás / Alkalmazás
 • Egyéb termékadatok
 • Összetétel / INCI
 • Szakirodalom

EM kerámia csomag, 30 db, 500 g

Szürke, rideg, magas hőfokon kiégetett kerámia szonda-alakú – kicsinyíti a vízklasztereket, csökkenti a felületi feszültséget és gátolja az oxidációt, infravörös sugarakat bocsát ki – aktiválja és energetizálja a vizet – elősegíti a víztisztulást – javítja az ivóvíz minőségét és a víz felvételét a szervezetbe – jól megmunkálhatók láncok és karkötők elemeinek kialakítására.

Ajánlott mennyiség

Kis mennyiségű vízhez kb. 10-20 darab szürke csövecskét adjunk, illetve egy ivó-gyűrűt egy liter vízbe. Minél nagyobb a vízmennyiség, arányosan annál kevesebb kerámiát kell rakni.
Optimumként az EM kerámia szürke csövecske a 35 mm-es EM kerámiával vált be.
EM kerámia javaslat 500 liter vízhez (szükséges számú csomagnyi csövecske)

Felhasználási területek és praktikus alkalmazások

 • Akvárium – egy maréknyi (vagy felfűzni)
 • Tavak – 1:10000 víz mennyiség után
 • Öntözővíz – egy zacskó 1000 literenként vagy egy maréknyi öntözőkannánként
 • Víz vágott virághoz – kb. a víz 10%a
 • Ívóvíz állattartáshoz – 1:1000 arányban a felhasznált vízmennyiséghez
 • Mosó- mosogatógépekhez – egy maréknyit belevarrni egy zsákocskákba és a dobba vagy az evőeszközök kosarába tenni. Még hatásosabb EM-BIO (kb. 100ml) vagy EM-BIO1 (1 kupak) hozzáadásával de ehhez itt van inkább ez készen: Em mosókerámia mosógépbe
 • Fritőzolajhoz (sütéskor és tároláskor) – egy maréknyi a fritőzbe vagy a serpenyőbe.

Korlátlan ideig felhasználható.

Kiszerelések: 30 db, 500 g

Származási ország: Ausztria

Összetétel: EM kerámia


Az EM kerámia egy lehetőséget kínál, hogy újra regenerálódjon a víz.

A víz energetizálása A magányos vízmolekulák, gyenge kötésekkel molekulahalommá állnak össze, amelyeket klasztereknek nevezünk. Az víz energetizáltságának mértékének egyik indikátora ezeknek a klaszter-szerveződéseknek a nagysága. Minél kisebb a víz-klaszter, annál könnyebb a táp- és ásványi anyagok behatolása a sejtbe és a káros anyagok eltávolítása.
Az EM kerámia előidézi a klaszterek méretének csökkenését, s ezáltal energetizálja a vizet.

Az EM kerámia kódolja és átadja a rezgéseiből származó információkat a víz szerkezetébe elősegítve ezzel a szervezet anyagcseréjét.

Az EM Kerámia leírása Az EM kerámia egy különleges alapanyagból, a Kibushi-ból készül. Ez az anyag őskori mikroorganizmusokat tartalmaz, olyan szerves anyagokat és enzimeket, amelyek több, mint 1 millió évesek. A Kibushi EM-BIO1-gyel és EM-mel történő fermentálás után 800-1200°C-on légmentesen kerülnek kiégetésre. A fermentáció által az anyag ásványi anyagainak kristályos szerkezete megőrzi a tipikus energetizáló ujjlenyomatait ezeknek az összetevőknek.

Az EM kerámia hatásai

 • Aktiválja és energetizálja a vizet
 • Javítja az (ivó)víz minőségét
 • Segíti a sejtek anyagcseréjét a szervezetben
 • Javítja a víz szállítóképességét a létfontosságú összetevőkkel kapcsolatban
 • Erősíti a víz tisztulását
 • Optimalizálja a víz oldó és kötőerejét a
  • Vízklaszterek kicsinyítésével
  • A felületi feszültség csökkentésével
  • Infravörös sugárzás kibocsátásával

A kerámia által leadott elektromágneses sugárzás energetizálja a vizet. Emellett a nagyobb klasztereket kisebbekre bontja. A víz felületi feszültségét csökkenti és ezzel a víz oldó- és kötőképessége erősödik. Ezáltal az üledék és a szennyeződés könnyebben feloldódik és a feloldott anyagok könnyebben transzportálódnak, illetve lebegnek szabadon. Az EM kerámiával kezelt víz könnyebben keresztülhatol a sejthártyán. Azonkívül az elekromágneses sugárzás hozzáadódik a hosszúhullámú infravörös sugárzáshoz, ami a mélyszöveti hatékonyságot rendkívüli módon javítja. A kerámia égetése során rögzült összetevők és mikroorganizmusok tipikus rezgései a kerámiából kisugárzásra kerülnek, és a vízben elterjednek. Egy probiotikus (életet segítő) rezonanciamezőt képeznek, a kóros csíráknak, degenerativ típusoknak nem nyújt kedvező környezetet, mivel ezeknek egy másmilyen rezgésspektrumuk van. Így már magyarázható, hogy az EM kerámiával energetizált víz miért védettebb általánosan a kóros csírákkal szemben.

Érdeklődés

Sziasztok!

Szeretném kipróbálni a kerámiát karkötőként. Érdeklődnék, hogy csak felfűzöm és már hordhatom is vagy kell előtte valamit csinálni vele? Valamint ásványkarkötőket is hordok de gondolom nem "zavarnák" egymást vagy inkább ajánlatosabb felváltva hordanom őket ?

Előre is köszönöm a segítséget!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

kerámia karkötő

Szerintem nyugodtan használhatod ásványokkal együtt is.
Igen, csak felfűzöd és kész!

Értékelés: Nincs

Mosogatógép

Sziasztok,

hogy használjátok mosogatógépbe?

Én a mosógépbe használtat beletettem 1 alkalommal, de olyan vizes lett utána a huzat, hogy nagyon sokára száradt meg.

köszönöm: Réka

Értékelés: Nincs
Móni71 képe

Kerámiáknak huzat

Mosózsák (amit fehérneműknek ajánlanak, sokszor van olcsón) tökéletes, én az elromlott cippzárral "rendelkezőt" fogtam be kerámiáknak, egyszerűen csomót kötöttem rá Ennek nem gond, ha vizes marad! Egyéb műszálas cucc is jó lehet, pl. erősebb harisnya darabja....

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bionom.hu - Meli képe

Mosogatógépbe kerámia

Szia! 

Szerintem mehet ugyanúgy zokniba kötve, viszont használat után érdemes kivenni a gyöngyöket, és kicsavarva megszárítani a zoknit. 

Egyébként van olyan kerámia, amit többek között kimondottan mosogatógépbe ajánl a gyártó, ITT találod.  Ennek nem kell huzat, csak simán az evőeszköztartóba kell tenni. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Víztisztító tartályba?

Sziasztok! Kaptam egy szállítással a 30dbos termeket ajándékba. Ezt beraktam a reozmózisos víztisztitóm vízadagójának a tartályába. Ez a tartály kb 4literes. Érdeklődni szeretnék, hogy milyen mennyiséget ajánlottok ennek a tartályába? Jelenleg egy űveg tálban van, milyen megoldást tudtok még erre ajanlani hogy ne dugítsa be a kifolyó részét? Köszönöm Üdv Nóra

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

4 liter vízhez kerámia + olvasói ötleteket várunk

Szia! 

A gyártói javaslat alapján 4 liter vízhez kb. 60 db kicsi kerámia optimális. Hogy ne dugítsa be a lyukat... hát jó kérdés. Az olvasók itt olyan találékonyak. Biztosan lesz ötlet erre is! 

Értékelés: Nincs

Sziasztok!2 kerdesem lenne.

Sziasztok!

2 kerdesem lenne. Az elso lehet butasag :). A zold turmixnak is hasonlo elettani hatasa van a szervezetunkre, mint az em keramiaval kezelt viznek? Mert az is atad a noveny rezgesebol "valami elot" a vizbe.

A masik: felfuzhetem a keramia gyongyoket a siker medal melle? Nem zavarjak meg egymast?

Koszonettel:

Edina 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Ugyanaz, vagy segít?

Az első kérdés:

A zöld turmix, az egy táplálék. Az em kerámia információt hordoz, ad át. Inkább a kettő együttes használata hozza meg a kívánt eredményt, mert a szervezetnek az igazi klorofilra, rostokra, ásványi anyagokra is szüksége van. A kerámia megfelelő módon struktúrálja a vizet, és segíti a tápanyagok felszívódását!

Második: A kerámia és a medál nem zavarják egymást!

Értékelés: Nincs

Hány darab van benne?

Sziasztok! Hány darab van a fél kilós csomagban? Nagyságrendi szám elég lesz, nem kell pontos! 

Köszönöm szépen!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Hány deka is?

Azt nem vállaltam, hogy megkérem a raktárban dolgozó kollégákat, hogy számolják meg, de szerencsére volt egy 30dbos csomag még odabent, aminek a súlya 50gr. Így gondolom, körülbelül 300db lehet a fél kilósban.

Értékelés: Nincs

EM kerámia elszíneződik

Végig olvastam a hozzászólásokat de nem találkoztam azzal ami az én kerámiáimmal történt. Amikor hosszabb ideig ásvány vizes flakonban tartottam őket bebarnultak. Azután sima vagy bio citromos vízben voltak. Eleinte a barnaság szépen leoldòdott és hó fehérek lettek most azonban olyanok mintha gomba telepedett Volna meg rajtuk. Ecetben áztattam őket de a foltok nem tűntek el. Mostmár olvasom hogy az ecet nem volt jó ötlet:-( helyre tudom hozni ha embióba áztatom? Vajon miért keletkeztek rajtuk a lerakódások? Köszönöm a segítségeteket.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty képe

EM kerámia fehérítés

A megbarnult kerámiákat tedd egy kifuserált zokniba, csomózd össze a zoknit és tedd bele a mosógép dobjába. Néhány mosás után hófehérek lesznek a megbarnult kerámiák, és mellesleg a zoknis kerámiák növelik a mosás hatákonyságát.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bionom.hu - Pálma képe

Színes EM kerámia

Bizony, egyes ásványvizek színezhetik a kerámiát, ha például magas a vastartalmuk, vagy valamelyik másik ásványianyag tartalmuk...
Nekem a vázába tett kerámiámat sikerült befestenem, punnyadt zöldre! Hiába mostam utána... Viszont az emócióban való áztatás kicsit segített, a látványon.
A hatását a szín nem befolyásolja....

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Mennyi ideig

kell a vízben hagyni, mielőtt azt meginnám? Köszönöm szépen a választ előre is!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Pálma képe

Kerámiát mennyi ideig?

Szia! 

1,5 - 2 órahossza. Ha tovább hagyod, az sem baj, de ennyi meglegyen! 

Értékelés: Nincs

Tisztítás em-bio vagy emoció nélkül

Sziasztok! Én adtam ajándékba nagy lelkesen kis nyalkáncot, karkötőket, és ki is nyomtattam, hogy mikre jó  viszont a tisztítást azt em-bio, emoció nélkül kellene megoldják...erre vonatkozó tanácsot szeretnék kérni, hogy én mit ajánljak? Lehet (vagy nem) megfertöződnek és majd beszerzik, de addig is...

Köszönöm.

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda képe

Tisztítás

Szia! 

Különösebben extra tisztításra nincs szükség. Ha mégis valamilyen oknál fogva piszkos lesz, akkor egy kis tiszta tusfürdős vízzel le lehet mosni. 

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)

Mosógépbe EM kerámia

Mosógépbe nem tehető ugye? Mert nincs "csomagolása"...gondolom

Értékelés: Nincs

EM kerámiát varrd bele egy zokniba,

és mehet is a mosódobba.wave.gif

Értékelés: Nincs

Forrásvízhez mennyi EM kerámiát tehetek?

Segítséget szeretnék kérni. Forrásvizet hordunk, de az elhasználódása 1 vagy 2 hétbe telik (mert csak akkor tudunk ismét hozni). A kis gyöngyökből hány db.-ot számítsak 1l-hez hogy biztosabban megőrizze állapotát? A dbszám gondolom függhet attól is hogy 1 vagy 2 hétről lenne szó? Várom a véleményeteket.

Értékelés: Nincs
Betty képe

EM kerámia és a forrásvíz tárolása

Szia Andora!

Nekem a másfél literes üvegkancsómban kb. 20-30 EM kerámia van. Teljesen midegy, hogy mennyi időre tárolod a mennyiség nem változik.

Értékelés: Nincs

EM kerámia és forrásvíz

Köszönöm a segítséget! De igazából ezt, hogy lehet kikövetkeztetni? Olvastam valahol olyan véleményt is, hogy 2l-hez 12db ill. 1l-hez 30db....  Honnan lehet tudni, hogy valóban elég-e egy adott mennyiség?

Értékelés: Nincs

Kerámia

Kedves Andora!

Az ivóvíz kezelés esetén a 30 db-os próbacsomag egy kancsó vízhez elegendő (1,5-2 liter). A darabszám nem függ attól, hogy meddig szeretnéd tárolni a vizet. Ez a gyártói javaslat, természetesen ettől el lehet térni. Azt javaslom, hogy a két liter vízbe 30 db kerámia kerüljön.

Misi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Vízszűrős kancsóba EM kerámia

Sziasztok!

Valószínűleg nagyon bugyuták lesznek a kérdéseim előre is elnézést, de csak most ismerkedem az EM kerámiával. Kaptam karácsonykor egy 30 darabos próbacsomagot Emocio mellé. Eddig a konyhában pihent az egyik fiókban magok es lisztek mellett :-) Teljesen elfeljtkeztem róla. Ma megtaláltam, gyorsan leöblitettem egy kis tisztitott vízzel és használatba vettem. Nem baj hogy nem energetizáltam és tisztítottam meg Emocioval? Nekem a B...a szűrős kancsóm van egyenlőre. A Kancsó azon részébe tettem az EM kerámiat ahova az atszűrt víz folyik. A kérdésem az lenne, hogy folyamatosan benne maradhatnak a keramiák a kancsóban? Havonta cserélem a szűrőt, elég akkor tisztítani a kerámiákat is? Én ezt a vizet iszom egész nap és ezt használom főzéshez is. Az rendben van ha mindig energetizált vizet iszom? 

Előre is köszönöm a válaszotokat. Szép vasárnapot :-)

A.

Értékelés: Nincs

EM kerámia a mindennapokban

Buta kérdés nincs, úgyhogy ne aggódj emiatt. Szóval a kerámiát nyugodtan tedd a tisztított vízbe, és lehet ott folyamatosan. Fogyasztása is lehet folyamatosan, sőt... nagyon jó a szervezetnek.

A tisztításáról itt van egy írás, ezt elég akkor elvégezned, amikor egyébként is szűrőt cserélnél.

Anikó

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Köszönöm - Em kerámia használata

Kedves Anikó! 

Nagyon köszönöm a gyors választ. Gyorsan csinálok is spárga krémlevest az energetizált vízzel :-)

Még egyszer köszönet!

Anna

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

EM keramia

Sziasztok!

Bocsánat, ha olyat kérdezek, amit már kérdeztek, de az összes hsz-t nem olvastam végig és néhány dolog nem világos. Ha megvenném a próbacsomagot, az a 30 db. úgy értelmeztem elég 1l vízes kancsóba. Jól értelmeztem?

Nekem Puricom zuhanyszűrőm van - olvastam ott, hogy ívásra is alkalmas az álltala szűrt víz- így használhatom hozzá? Ill. a munkahelyemre műanyag ásványvizes flakonba viszem a Puricom által szűrt vízet ( tudom vannak ennél jobb vízszűrők, de most még csak ez van) akkor a flakonba is rakhatok ebből a kerámiából? Ill. az EM gyűrű ívóvízhez az miért sokkal drágább?. Válaszként azt találtam ki, hogy az 2-3 l -hez van. Az én kancsóm csak 1 l-es, így próbaként ezt a próbacsomagot venném. Rendben lenne?

Köszönöm válaszotokat.

Szép napot

Sadra

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta képe

EM kerámia csomag

a 30 db kb. 1 liter vizet szépen "harmonizál", használd bátran :)

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

em kerámia

Most kaptam meg az em kerámiákat. Szeretném kérdezni, hogy most első használatba vétel előtt van valami teendő vele,-gondolok itt a "hangolásra" vagy elég csapvízzel lemosni, és mehet a szűrt vízbe?Illetve a vízszűrő melyik tartályába érdemes tenni, a  már megszűrt vízbe?

És még annyit, hogy végülis a szűrt vizet hány óráig lehet tárolni, mert  azt írja hogy 1-2 napon belül fogyasszuk el, de itt vhol azt olvastam hogy a bacik miatt csak néhány óra amíg biztonságosan fogyasztható.

Köszönöm a választ.

Értékelés: Nincs
Betty képe

Kezdőként mit csináljunk az EM kerámiával?

Semmi különösebb teendő nincs vele. Öblítsd át, majd helyezd a vízszűrő azon részébe, amibe a tisztított víz átcsorog. 1-2 napig nyugodtan lehet tárolni benne, de sokkal előbb elfogy a víz, hiszen iszogatjátok rendszeresen.

Értékelés: Nincs

Kerámia torokfájásra :-)

Képzeljétek! Már hetek óta le akarom ezt írni ide a "közösbe" :-) Pont az év első napjainak egyikén, este éreztem, hogy fájdul meg a torkom és tudom, hogy rendszeint így kezdődik a lebetegedési menetrendem. A Zyflamedem meg pont elfogyott. Olvasgattam itt az oldalon, és "véletlenül" ide tévedtem a kerámiákhoz, ahol is olvastam a beszámolót a menstruációs görcs témában, erre gondoltam egyet és egy 3 órás EM-es tisztítás után felfűztem a köveimet egy régi bőr nyakláncra és ejszakára felvettem. Reggelre majdnem teljesen elmúlt! Nappal és következő éjjel is rajtam volt és a torkom rendbe jött és nem lettem beteg!!! :-)

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 szavazat)

Kerámianyaklánc torokfájásra

Én is megerősítem, amit Ed322 írt, tényleg használt torokfájás esetén a kerámia nálunk is! Már tavaly is tapasztaltam, de gondoltam egy eset még véletlen is lehet, viszont idén február elején ismét felvettem reggel a kezdődő torokfájásra, és már délben kutya bajom sem volt. Kisfiam hurutos köhögéskor hordta, és előbb elmúlt neki, mint máskor.

Értékelés: Nincs Átlag: 2.3 (3 szavazat)

Ivóvízbe hogyan?

A karácsonyi akcióban Emóció mellé adott kis csomag kerámiám van. Ha ezt beleteszem 1 liter csapvízbe, (sajnos víztisztítóm még nincs) azzal is jót teszek magamnak? Tehát a mellé ajánlott gyűrű, vagy egyéb speciális víztisztító kerámiám nincs. Köszönöm a választ :)

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

EM kerámia csapvízbe

Persze, rakd bele. Nyilván fizikailag nem fogja kitisztítani a vizedet, viszont így hat a vízre pozitívan. Aztán egyszer csak lesz egy víztisztítód is. Szerintem már ez is egy lépés a jó felé.    yes.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Vízkövesedés a kerámián

Sziasztok! Még régebben itt a hozzászólások között azt olvastam,hogy a kerámiák nem vízkövesednek be. Sajnos az enyéim igen :-( Vízforralóban (is) használom őket és mivel nagyon kemény a víz nálunk,így minden nagyon vízkövesedik,így a vízforraló és a benne lévő kerámiák is. Ilyenkor mi a helyzet illetve mivel tudnám  a vízkövet leszedni  róluk? A forralóból ecettel szoktam a vízkövet eltávolítani.Esetleg mehet a kerámiákra is? Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Betty képe

EM kerámia vízkőtelenítése

Ahol nagyon kemény a víz, ott bizony könnyebben vízkövesednek a kerámiák. A vízforraló vízkőtelenítésekor az EM kerámiakat is benne hagyhatod az ecetes vízben. Utána egy kis adag EM-BIO-ba áztasd bele őket, és mehetnek vissza a vízforralóba.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Várandósan viselhetem-e az EM kerámiát?

Azt szeretném megkérdezni, hogy terhesen lehetne e ilyen kerámiából készült karkötőt hordani, és ha igen egész pontosan milyen jótékony hatása lenne?

Kaptam ajándékba egy kis csomaggal és szeretném minél hasznosabban felhasználni.

Köszönöm

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Mitől véd az EM kerámia?

Kismamák is használhatják. Ha magadon hordod vagy a közeledbe fellógatod, akkor a külső patogén sugárzásoktól fog védeni.

Nem tudom mennyit kaptál, de ha marad, akkor azt érdemes betenni a vizeskancsóba. Nyugodtan benne tarthatod, csak néha érdemes tisztítani, újrahangolni őket. Ez a karkötőkön lévőkre is vonatkozik.

Bővebben a hozzászólásokban találsz erről útmutatást.

Boldogságos babavárást!
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Kerámia elektroszmog ellen

Sajnos az ágyam egy elektromos csatlakozó közelében van és a fejem pont közvetlenül a csatlakozók mellett van. Sajnos más elhelyezési lehetőség nincs, mert tele van a lakás csatlakozókkal. Éjszaka a nem rég vásárolt EKUPLES medálommal alszom, ennek esetleg van eleketroszmog szűrő hatása? (Vagy az elektroszmog tönkreteheti???)


Most rendeltem 30 db kerámiát és azt tervezem, hogy a párnám alatt tartom. Ez így hatásos lehet szerintetek?

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Ekuples és az elektroszmog

Szia!

A medálok is és a készülékek is éppen azért vannak, hogy a káros dolgokat segítsenek szűrni, illetve adaptálni a szervezetünket hozzájuk. Kívülről befelé nem hat rájuk a patogén sugárzás, ezért a medálokban kárt nem tudnak tenni. Viszont az ekuples nem kimondottan az elektroszmogra jó, hanem az egyéb jótékony hatásai miatt. Elsősorban a gombákra van hatással.  Tehát mindenféle gombás problémára jó. Egyéb leírása ott van az adatlapján. :) Például a kenyér penészesedését is gátolja, de a megkezelt felbontott savanyúság, vagy dzsem is tovább eláll. Candidánál is használták már jó eredménnyel. Bőrgombánál (hajas fejbőrön is) is nagyon jó. Gyümölcsöket megkezelni vele, ........ stb.

Az Em kerámiák viszont alkalmasak a fent említett probléma kiküszöbölésére. Rakhatod a párnád alá, vagy felfűzheted, és valahova oda lógathatod, stb.

Naposat!
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Hanae képe

Macska vs. EM kerámia

Újabb felfedezés: A macskák nem csak a tengeri sós vizet szeretik, hanem mától... az EM kerámiát is.

Annyira aranyos ez a történet, gondoltam megosztom veletek. A macskám ritkán szokott a lábamnál sündörögni, hogy simizzem, most megtette. Felvettem az ölembe, megsimiztem, közben szerettem volna még egy befejező mondatot írni a levelemhez, hogy aztán rá tudjak figyelni. A gépeléssel felhívtam a figyelmét a laptop előtt védőgátként felsorakoztatott kerámia-bogyókra - az egyiket véletlenül megböktem a kezemmel, és arrébb gurult. A macska lecsapott rá a mancsával, majd a várttal ellentétben megszagolta és a szájába vette - mint holmi egeret - és a zsákmányával leugrott volna a székből, ha közben nem állítom meg ijedtemben, nehogy lenyelje.. Végül odaadtam neki, most vígan játszik a kerámiával.. :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

miért nem kapok választ

-Köszönöm Mártu válaszát, de Hortnezia azt írta, hogy ecetet ne használjak öblíteni a kerámiánál. Akkor mivel öblítsek? Öblítőszert nem akarok. Sima illóolaj? Melyik, amivel a kisgyerek ruháit is lehet öblíteni és a mosókerámia is bírja?

-Más, ha sima csapvízbe belerakom a kerámiát energetizálni, annak van értelme?

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

kerámia és az ecet

Szia!

Van egy kis félreértés. Te a kerámiák tisztítását kérdezted. Ott nem ajánlatos ecettel tisztítani, de mosáskor már lehet az öblítő tartályba ecetet rekni. Előbbinél tőmény ecetről van szó, utóbbinál vízzel hígított.

Remélem így tiszta.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

kérdések

Szia Hortenzia, mivel mostmár a gyakorlatnál tartok, ezért felmerültek bennem új kérdések: belenyúlhatok-e kézzel a hígított eMC oldatba v csak kesztyűvel szedjem ki a kerámiákat? Ha én 5l víznél alkalmazom az 1:1000 arányt az is megfelelő? Amikor elkezdtem gondolkozni a tisztításon, akkor szembesültem, hogy 10ml eMC-hez 10l víz kell, az nagyon sok. Utána felhasználhatom-e másra az oldatot pl. felmosni? Mire fűzhetem fel a kerámiákat pl. damil? Van értelme sima csapvízbe belerakni a kerámiákat energetizálni? Köszi

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta képe

Válaszok Abeszin-nek

Szia Abeszin!

Igen, belenyúlhatsz.

Mindegy mennyi pl. a víz mennyiség az arányt tartsd!

Akár damilra, vagy bőrre is felfűzheted a kerámiákat.

Értelme mindenképpen van, energetizálni fogja, tisztítani nem igazán :)

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

eMC naív kérdések

Sziasztok!

Rendeltem EM kerámiát, de nem tudom, hogy melyik eMC-vel kell tisztítani. Milyet rendeljek hozzá (kárpit tisztítót, vízkőoldót stb?)  Tisztított vízzel mossam le az eMc-t a kerámiáról, ezt olvastam. De mivel tisztítsam a vizet? Köszi!

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

kerámia tisztítás

Szia!

Kettővel lejjebb pontosan le van írva minden.

A vizet viztisztító berendezéssel tisztítjuk. Itt tudsz körülnézni.

Naposat!
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

tisztítás

Sziasztok!

Mivel egyenlőre nincs anyagi kapacitásom víztisztítóra, így mi történik akkor, ha sima csapvízzel mosom le az eMC-vel megtisztított kerámiát?

Olvastam a mosással kapcsolatos dolgokat, eMC mosószerem nincs, de bio mosószerrel mosok (ezt nem a bionomban veszem), illetve, a fehéreket szódabikarbónával+mosószódával és ecettel öblítek mindig. Gondolom ezek is megfelelnek a mosókerámiának?

Értékelés: Nincs
Mártu képe

Kerámia mosáshoz

Nyugodtan mossad le sima csapvízzel őket. Nyugodtan használhatók mindenféle környezetbarát mosószerrel.

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 szavazat)

EM-kerámia tisztítása

Sziasztok! Most vettem egy kerámia próbacsomagot, és szeretnék kérdezni pár dolgot hozzá:
- Amelyiket ivóvízbe használnám, azokat előtte le kell mosni/tisztítani valahogy? Ha igen, elég (tisztított) vízzel leöblíteni?
- Ha a párnám alatt tartanám, akkor is kell időnként tisztítani (Emócióval), vagy csak ha vizes közegben használom?
- Végülis akkor milyen gyakran kell tisztítani őket? Olvastam 1 hónapot, fél évet, és 1 évet is...
- Én is gondoltam arra, hogy ajándékba adjak ismerőseimnek, de akkor kéne adni hozzá Emóciót vagy EM-bio-t is. :) Mert nem mindegyikük "antalvalis", szóval nem fogja tudni mivel tisztítani... Még szüleimnél meg tudom oldani, hogy majd én tisztítom nekik alkalomadtán, mivel közel lakunk egymáshoz, de pl. ha vidéki rokonnak adnék, az hogyan tisztítaná?... Mondjuk most, hogy olvasom az EM-bio leírását, az akár mindenkinél lehetne otthon, mert mindenkinek akad néhány növénye. És ez árban sokkal jobban jön ki, mint az Emóció.
Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

EM kerámiákat mikor tisztítsuk?

Szia!

Amiket vízben használsz, azokat érdemes havonta vagy ahogy érzed megtisztítani. Ez történhet Em-Bio-val, Emócióval (4 óra áztatás, majd öblítés tiszta vízzel) vagy eMC 1:1000-szeres oldatával spricnizd le, majd pár perc múlva öblítsd le tisztított vízzel.

Más esetekben ez történhet fél-egy évente. Ez nem csak fizikai tisztítás jelent, hanem ilyenkor a kerámia rezgéseit is, újra hangolja ". A kerámiák is, mint az ásványok felveszik a környezetükből a káros rezgéseket is és le is adják.

Az ajándékozással kapcsolatban, pedig elindíthatsz egy pozitív folyamatot. Ha érzi, hogy jó a hatás, akkor el kezd érdeklődni, hogy mi is ez? Mit lehet még csinálni vele? Néha tisztítani kell? És ez a nővényeimre is jó? stb

Szép napot!
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

technika

Szia, mi ennek a tisztítási folyamatnak a technikája? pl. Mibe rakjam bele a kerámiát, hogy lefujjam az eMC-vel? Erre kisajátítok egy műanyag tálkát, belerakom a kerámiákat, befújom, leöblítem 1x, leöntöm a vizet. Ennyi vagy van valami különleges eljárás? Ha a sima hűtűbe rakom be, akkor rakjam bele valami tálkába vagy zokniba vagy csak az alsó tárolóba a zöldségek vagy a babakrémek mellé?

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Re:technika

Szia!

Bármibe rakhatod, nem kell erre elkülöníteni egy tálat, de persze megteheted. Kb. 4 órát tartsd az eMc-s vízbe, öblítsd le vízzel és kész. A hűtőbe bárhogy belerakhatod. Fel is fűzheted és be is lógathatod.

Naposat!
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

eMC

Fentebb arról volt szó, hogy eMC-vel csak pár perc, most itt meg 4 óráról írsz. Akkor most melyik a jó? Köszi!

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

újra hangolás

Ha csak mechanikai tisztításról van szó, akkor pár perc, bár úgy is idő kell a baciknak. Viszont a kerámiákat nem feltétlenül mechanikailag kell tisztítani. A kerámiák felveszik a környezetük rezgéseit, ami nem biztos, hogy pozitív. És akkor még az egyéb hatásokról nem beszéltünk. A lényeg, hogy a kerámiákat újra kell hangolni időnként és akkor kell 4 órát áztatni.

Így rendben?

Naposat,
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Hanae képe

EM karkötő

Nagyon tetszenek ezek a fehér kerámia bogyók, eddig vízbe, a párnám alá, mosógépbe tettem őket, illetve elbarikádoztam velük a számítógép környékét. :) Nagyon érdekelne, hogy ezeken kívül mire tudnám még használni őket. Kerestem valamiféle információt erről az oldalakon, de csak apró morzsákra leltem.. Nincs valahol egy összefoglaló a kerámiák felhasználási lehetőségeiről?

Addig is íme egy újabb variáció a karkötőkészítésre. Elég nehéz volt hozzá illő gyöngyöket találni, de azért sikerült.:)

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 szavazat)

EM kerámia

Megvásároltam a próbacsomagot. Máris kevésnek bizonyul. 

Néhány darab beletehető fogmosó pohárba (műanyag)? Valamint amíg nem tudok venni zuhanyszűrőt. Segíthet-e, hogy beletettem néhány darabot a zuhanyfejhez? 

Olvastam Gyöngyvér hozászolását hogy más az elvárás egy mosási folyamatnál, és más az ivóvíznél és hogy a termék hat már pár perc után. Lehet hatása itt is ilyen rövid idő alatt? Vagy itt azért nagyon kevés az az idő amíg áthalad rajta?

Köszönöm szépen.


Értékelés: Nincs
Mártu képe

EM kerámia, mint vízszűrő

A kerámia a hagyományos értelemben nem tisztít, hanem a víz szerkezetét, ha úgy tetszik rezgését változtatja meg. Erről a témáról az Emoto könyvben olvashatsz megdöbbentő dolgokat.

Létezik olyan kerámia is, amit a vízcsövek belsejébe lehet elhelyezni, ahol viszonylag keveset érintkezik a víz a kerámiával. Valószínűleg valamilyen hatása lesz a zuhanyfejhez helyezett gyöngyöknek is.

Jó ötlet a fogmosópohárba helyezett kerámia is! Tényleg az EM fogkrémet próbáltad már? Nekem a egyik nagy-nagy kedvencem!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

EM kreámia

Köszönöm Mártu a válaszod.

Nagy örömömre most kaptam fogkrém mintát, így kitudom próbálni

Értékelés: Nincs
Kitsyhori képe

EM keramia es Hunza so egyuttes hasznalata???

Erre vonatkozoan nem talaltam sehol semmit. Van par vizes uvegunk kb. 15 keramiaval uvegenkent, amiket rendszeresen feltoltogetek, ahogy kifogy beloluk a viz. Most szeretnenk elkezdeni a Hunza so-"kurat", de nem vagyok benne biztos, hogy mehet a keramias uvegbe a napi sooldat mennyiseg, hogy egesz napra elosztva igyuk meg. Vagy inkabb csinaljam kulon?

Velemeny?

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

só és kerámia

Szia!

Ha már álltak a kerámiák a vízben, akkor vedd ki őket és tedd bele a napi sóoldatodat. Így már egy strukturált vízbe kerül bele a só, ami még jobban/könnyebben fog hasznosulni.

Én így csinálnám.

Értékelés: Nincs

kerámia fagyasztóba?

Sziasztok!

Jégkockatartóba lehet tenni kerámiát ?

Köszönöm. :)

Értékelés: Nincs
Betty képe

EM kerámia a fagyasztóba

igen, lehet .

Értékelés: Nincs

Em kerámia medencébe?

Sziasztok!!

Szeretném az udvari medencénket em kerámiával és em bioval tisztítani.  Vegyszerek helyet. Van valakinek tapasztalata ebben? Olvastam a gödöllői egyetem tanulmányát, kísérleteit élővizeken. Vajon Működik ez a medencében is?

 

Értékelés: Nincs

Medence

Szia!

Igen, működik. A dominancia elve érvényesül itt is, a hasznos mikroorganizmusok felszaporodása kiszorítja a kórokozókat.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Em kerámia

Szia!

Köszönöm a választ.

Anikó

Értékelés: Nincs

Kerámia a párásítóba

Nagyon köszönöm a segítséget!

Üdv: Noémi

Értékelés: Nincs

Kerámia a párásítóba?

Sziasztok!

Szerintetek a kerámia gyöngyöket bele lehet tenni az ultrahangos hidegpátásítóba is?

Ha igen, akkor közvetlenül a víztartályba, vagy elég a pára "útjába" tenni?

Köszönettel. Noémi

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

kerámia párásítóba

Szia!

Mindenhova tehetsz, ahova befér.

Szép napot!
Hortenzia

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: