A bába válaszol (Ingeborg Stadelmann)

4.290Ft
4.94737
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (19 szavazat)
  • Termékleírás

A bába válaszol (Ingeborg Stadelmann)(bővített, javított kiadás)

Ingeborg Stadelmann, németországi bába, több évtizedes bábai tapasztalatának tudásával írta meg könyvét. A könyv a kismamák várandósság alatti gyakorlati problémáival foglalkozik, majd a szülés, a gyermekágy és a szoptatás problémáira nyújt megoldási javaslatokat három fő területen, az aromaterápia, a fitoterápia és a homeopátia igénybevételével. Kézikönyv, melynek minden várandós polcán ott a helye!

"Mindmáig nem született olyan könyv, melyet bábák írtak volna a leendő szülőknek: ezt kellett megállapítanom a vonatkozó szakirodalom kutatása közben. Sokan kérdezik tőlem évek óta, hogy hol találják meg leírva is javaslataimat, ötleteimet. Ezt a könyvet azzal a céllal írtam, hogy tájékozódó olvasmányt adjak a várandósság, a szülés és a gyermekágy időszakára. Kolléganőimnek pedig betekintést szeretnék nyújtani a szabadúszó bába munkájának szépségeibe, és arra biztatni őket, hogy bátran éljenek a természetes gyógymódok lehetőségeivel az anyák és a babák gondozása során. Egyben szeretném a könyv olvasói előtt újra ismertté tenni a bába szakmáját.

 

menta illó várandósan? (Berni)

Úgy emlékszem ebben a könyvben olvastam, hogy az első trimeszter rosszulléteire borsmenta vagy citrom illó lehet szagolgatni. De máshol meg kifejezetten tiltják a borsmentát várandósan. Akkor hogy is van ez? És extra levendulaolajat árultok? Azt is ebben olvastam, hogy ha vki babát vár, akkor a sima levendula helyett az jobb. Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Émelygésre kismamának..

(A borsmenta a legtöbb fogkrémben is benne van.)
Stadelmann asszony 40-éves bábás tapasztalatát nem szeretnénk felülbírálni.

Mit nevezünk sima levendulának?

Nálunk Lavandula angustifolia=officinalis=extra levendula=vad hegyi levendula kapható, ebből vannak a Stadelmann keverékek, illetve van mono olajunk is: Levendula illóolaj, Lavandula angustifólia,  ebben több mint 160 alkotó van, kézzel gyűjtik kb. 800m felett

Van még a Levendula fine=finom levendula, ezt alacsonyabb tájakon termesztik, géppel aratják, kb. 100 alkotója van. Szerintem ilyen a Tihanyi levendula utódja.

Illetve van még a Lavandin=Lavandula hybrida=hibrid levendula kb. 80 különböző hatóanyaga van és ember keresztezte növényről van szó.

A leghatékonyabb természetesen a legtöbb hatóanyagot tartalmazó extra levendula, de a finom levendulát is használhatja nyugodtan kismama.

Kiamamaként nyugodtan használhatod émelygés esetén az: Andok napja olajat, vagy a Várandósolajat.

Értékelés: Nincs

Stadelmann asszony előadása

Keresem az előadások között, és nem találom! Hová tűnt? Beírtam a naptáramba még decemberben(?), hogy Stadelmann asszony 2015.április 29.-én előadást tart, mert már nagyon vártam, hogy személyesen hallhassam. Imádom a kencéit, szinte azonnal hatnak, és tényleg hatnak. (bocsi, de le kell írnom, ami eszembe jutott a "hatnak" szóról: miért így fejezi ki a magyar ember, ha valami hatásos- talán mert Isten hat nap alatt teremtette a világot?) Szóval, elmarad az előadás, vagy csak későbbre tolódik?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Stadelmann asszony előadása

Nagy sajnálatunkra, ezt az előadást Stadelmenn asszony lemondta. Egyenlőre újabb időpontot nem tudunk. Amint lesz információnk újabb időpontról értesítünk Benneteket!

Értékelés: Nincs
zsoltesviki képe

Minden ami Stadelmann:

Szuper könyv ez is az Aromaterápiás is és az olajai lenyűgözőek! 

 

Vik

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
eri88 képe

Szerdai érkezés

Erre a termékre is érvényes a szerdai megérkezés? Már be van fizetve, tehát várhatom karácsony előtt a megérkezését? :)

Értékelés: Nincs
Betty képe

Hívjátok az Ügyfélszolgálatot a csomagérkezéssel kapcsolatban

Kedves Eri és minden kedves Vásárlónk!

Ha bizonytalanok vagytok a karácsonyi csomagkiszállítással kapcsolatban, akkor ne hozzászólásként írjátok meg a kérdéseiteket, hanem egyből hívjátok a Bionom Ügyfélszolgálatot (Kapcsolat menüpont), ahol perceken belül választ fogtok kapni, hogy az adott termék megérkezik-e hozzátok még Karácsony előtt!

Értékelés: Nincs

Előre gondolkodni...

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy mennyire gyakorlati ez a könyv? Várandósan ajánljátok csak, vagy előbb is érdemes lehet elolvasni? Nem szeretnénk egyelőre kisbabát, csak néhány év múlva, de igyekszem nézelődni, informálódni... Olvasgatom Mártu írásait a pelenka kérdésről, mert érdekel, és szerintem hasznos. Örömmel veszem, hogy van "vigantol helyettes" is a kínálatotokban... Nem szeretnék abba a hibába esni, hogy most olyan könyvet veszek a kezembe, ami egy kis ideig még nem lesz aktuális. Viszont abba sem, amibe anno kezdő antalvalisként. Tudjátok, a "Jézusom most aztán mi lesz velem, egész eddig nem így kellett volna..." :-) Szóval nem szeretnék akkor sem kapkodni. Úgy gondolom, egy kis jövevényre várás nem csak 9 hónapból áll, hanem annál sokkal többől, és most nem csak az előtte álló méregtelenítésre gondolok :-)) Segítene valaki, aki ismeri ezt a könyvet?

Előre is köszönöm!

(Tudom, hogy elfér a polcon, és hogy enni nem kér, de ha nem tudok "készülni" belőle, akkor felesleges lenne most megvennem)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)
Adri88 képe

Ingeborg Stadelmann - A bába válaszol

Kedves j_uccc!

Remélem, hogy amióta megírtad ezt a hozzászólást, már el is olvastad ezt a könyvet. Ha még nem határoztad el magad a megvásárlására, akkor ehhez szeretnék most adni Neked egy lökést.

Először is, minden szavaddal egyetértek. Én sem tervezem még a babócát egy hamar (előbb szeretnénk megteremteni a megfelelő körülményeket hozzá, ami minimum egy lakás), de már egy ideje vágyom rá, egyre jobban foglalkoztat az anyaság gondolata, és természetesen, mint az élet minden más területén, itt is a természetes, emberhez méltó utat keresem.

Szerintem is hosszabb időn át kellene készülni erre az eseményre testben és lélekben egyaránt, nem pedig gyorstalpaló üzemmódban, mert az nem lesz olyan kiforrott - bár hozzáteszem, úgy gondolom, hogy teljesen felkészülni nem lehet rá, olyannyira egyedi minden várandósság és szülés, sőt, én kifejezetten szeretném majd a maga valóságában átélni, és nem agyontervezni, hogy miként akarom. Szóval én is csipegetek az információk közül, szép lassan, ahogy kedvem és időm engedi, készülgetek rá.

Többek között elolvastam ezt a csodás könyvet is, amit valóban minden anyukának olvasnia kellene. Főleg az először szülő nőknek praktikus, ugyanis szépen sorbaveszi a várandósság és a szülés eseményeit, a legyakrabban fellépő problémákat természetes (fitoterápia, aromaterápia, homeopátia) megoldási lehetőségekkel együtt. Imádtam ezt a könyvet, alig tudtam letenni, magamhoz képest nagyon gyorsan végeztem vele.

További kellemes gyermekáldásra-hangolódást kívánok!

Adri

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Ingeborg Stadelmann könyvei...

Szia!

Nem, még nem vettem meg a könyvet. Az aromaterápiás könyv is régóta megvan, de eddig csak bele-belelapozgattam, ha kinéztem egy terméket, mindig utánaolvastam a könyvben is. Ma vettem a kezembe, rendes gyerek módjára nekiálltam :-) Elejétől a végéig fogom most vinni :-) Megfogott a szerző lénye, szívesen olvasom :-) És pont ma válaszolsz nekem erre a régi hozzászólásra :-)

Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalatodat vele, amit pedig a készülésről, a megélésről írtál - minden szóval egyet értek. Mintha valaki szépen tollat ragadott volna, és megfogalmazta volna a fejemben kavargó kusza gondolatokat. Teljes sikerrel :-) Most kötbebástyáztam magam néhány könyvvel, de megerősítettél benne, hogy a következő könyvvásárlásnál ez a könyv is hazajön velem, és nem feleslegesen olvasom el, annak ellenére, hogy nem vagyok terhes.

Köszönöm!! :-)))

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Adri88 képe

Ingeborg Stadelmann könyvei

Szia!

Örülök, hogy ennyire egy hullámhosszon pendülünk. Úgy jutottál most eszembe, hogy olvastam az antalvali.com "Szülészeti hímsovinizmus: miért is fekszik hanyatt a nő?" hírszeme alatti hozzászólásodat, és eszembe jutott, hogy meg akartam már írni Neked ezt a véleményt a könyvről, amit most gyorsan meg is tettem.

Adri

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Varga Nikoletta képe

0-100+

éves korig használható a könyv... nem vagyok várandós, de rengeteg hasznos ötletet merítek belőle :)

Szeretettel ajánlom,

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: