Kína-tanulmány (T.Colin Campbell PhD–Thomas M. Campbell)

4.900Ft
4.652175
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (23 szavazat)
  • Termékleírás

Kína-tanulmány - Megdöbbentő felismerések a táplálkozással,   az egészség,és az egészséges testsúly megőrzésével kapcsolatban   (T.Colin Campbell PhD–Thomas M. Campbell)

Viszonylag kevesebbet beszélünk azokról a kockázati tényezőkről, amelyeket az életvitelünkkel okozunk, holott ez a betegség kialakulásához vezető kockázati tényezőknek mintegy ötven százalékát teszi ki. Szervezetünkben folyamatosan keletkeznek ráksejtek, azonban az immunrendszer irányítása alatt működő falósejtek elpusztítják azokat. Védekező rendszerünk naponta 15-20 ezerszer végzi el ezt a tisztogatást. Otto Wartburg kétszeres Nobel-díjas tudós felismerése, hogy ha a szervezet immunrendszere jól működik, akkor a szervezetbe bekerült kórokozókat elpusztítja, illetve kordában tartja. Megfigyelte, hogy a szervezetnek azon pontjain alakul ki daganat, ahol alacsony az oxigénnyomás – vagyis a sejtanyagcsere lassú. Kutatási eredmények igazolják azt is, hogy az elsavasodott szervezet sokkal hajlamosabb a rákbetegségre.

A Cornell Egyetem, az Oxford Egyetem és a kínai Preventív Orvostudományi Akadémia együttműködésében jött létre az úgynevezett Kína-tanulmány. Ebben bizonyítást nyert, hogy a rákbetegség egyik jelentős kockázati tényezője a nagymennyiségű állati eredetű fehérje bevitele. Állatkísérletekben kimutatták, hogy ha a normál kalória bevitel 20 százalékát eléri vagy meghaladja az állati fehérjéből származó kalória, akkor szinte biztos az állat rákos megbetegedése. A Kína-tanulmányban a kutatók megerősítették, hogy embereknél is erőteljesen nő a rákos megbetegedések száma az elfogyasztott állati fehérje arányában. Ugyanígy, az esszenciális zsírsavak (omega-3) hiánya, az immunitást gyengítő étrendek, a szteroid hormonok hatására és az oxidációs károsodás következtében (dohányzás, fast food ételek fogyasztása, hevített zsiradékban sütött ételek, vegyszerek használata következtében) szintén kialakul sejt deformitás. A stressz és a kezeletlen krónikus gyulladások is kockázati tényezőt jelentenek.  (nyitottszemmel.hu)

Oldalszám: 450

Bionom szakácskönyv

Hadd meséljem el mi történt ma velem...

Szeretem a szakácskönyveket, imádom őket. Megveszem ha szimpatikus, akkor is, ha nem reform, egy gyakorlott reform háziasszonynak igazán nem tart sokáig átváltoztatni a receptet, hipp hopp egészségesre. Éppen szemezgettem a könyvesboltban, Ausztriában, megakadt a szemem egy könyvecskén. Nem túl kicsi, nem túl nagy, nem túl vékony, nem is vaskos, színes, képes, de nem veszik el köztük a lényeg (sokszor nyálcsorgatóak a képek de nincs mögöttük jó recept). Amin viszont igazán megakadt a szemem, a címe. Egy pillanatra megfordult velem a föld, el sem hiszem, mire bukkantam a bámészkodásban. A kezemben ugyanis nem mást tartottam, mint a Kína-tanulmány hivatalos szakácskönyvét. Nem voltam benne először biztos, hogy nem reklámfogás-e. A szerző Campbell, gondoltam nem foghatok mellé. Nem is. A Kína-tanulmány szerzőjének lánya írta. Meg is vettem. Csak belelapoztam, de igen, ez lesz az. Csak olyan alapanyag, amit mi is használunk. Rágugliztam, magyarul természetesen nem létezik, de nagyon remélem, hogy nem várat sokat magára. Vali, valahogy sürgesd meg!! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)
Gabriella Horváth képe

Állati fehérje-mennyi az annyi.

Hogy valójában mennyi állati fehérje szükséges számunkra, kiderül a könyvből, és természetesen még sok más vitatott témára világít rá Colin Campbell.

Értékelés: Nincs

Igy van, de...

Igy van, de sajnos vannak hiányosságok. Mindamellett, hogy nyílván sok okosság van benne, (csak egy tudományos mű) de azt is észrevettem, hogy hiányosságai is vannak és elfogúltnak látom. Emiatt azt mondom, csalódtam benne, amikor ezt az olvasásközben egyreinkább megerősödött. Bevezetésben nagyon objektívnek tünt miközben nem az, szinte garancia. Ez gyakorlatilag a vegások tudományos alátámassztása és így mondhatni szócsöve. Ugyanakkor ha ez igaz pl. húsról való állítás, akkor most a paleosok nagy bajban vannak. Én meg viszont egyikre sem hallgatok van jobb:)

Értékelés: Nincs
Mártu képe

Kína-tanulmány, ne hagyjátok ki!

Aki szeretne olvasni a táplálkozásról egy színvonalas, jól érthető ugyanakkor tényleg korrekt tudományos alapokon nyugvó könyvet, az vegye meg mindenképp! Én most olvasom, mindenkinek szívből ajánlom!!!!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)
Antal Vali képe

Négy éve erre várok!

Gyökereiben fogja megrengetni az akadémikus orvoslás rákról, gyógyításról és táplálkozásról vallott téves nézeteit! 880 millió tesztalany vizsgálatából származó eredményre már nem mondhatják azt, hogy VÉLETLEN  egybeesés... 

Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (11 szavazat)

Kína tanulmány

Vajon mit szólnak ehhez a PALEO őrületben szenvedők? Én amúgy a biztos közeputat választom mindíg. Talán nem is annyira a hússal lehet a gond, hanem azzal, ahogyan az állatokat etetik. A vadhús biztosan nem árt most sem heti egyszer. A gabonak génmodosítottak, a rizs úgyszinten. A zöldség, gyümölcs agyonvegyszerezve. A tejtermekekről már ne is beszeljünk. Kevés embernek adatik meg, hogy saját biokerteszete legyen...Akkor mit lehet jószívvel megenni.????

Értékelés: Nincs Átlag: 3.8 (10 szavazat)
Betty képe

Kína tanulmány végre magyarul

De örülök, hogy végre magyarul is elérhető ez a nagyszerű Kína-tanulmány! Alapmű, minden könyvespolcon ott a helye, már alig várom, hogy a kezembe vehessem. Jó lenne, ha minél több magyar orvos is elolvasná!

Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (6 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: