PiMag® Waterfall gravitációs vízszűrő (Nikken)

0Ft
3.375
Értékelés: Nincs Átlag: 3.4 (20 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás

A Bionom Biobolt végleg bezárt. Kérjük, hogy a Nikken víztisztítót és a hozzá tartozó cserealkatrészeket rendelje meg a korábbi beszállító partnerünk honlapján: Pívíz webáruház

Tovább a Nikken termékek és csereszűrők forgalmazójához, a Pívíz webáruházba

Nikken vízszűrő és cserebetét

Nikken vízszűrő és cserebetét megrendelés

Nikken vízszűrő és cserebetét


PiMag® Waterfall gravitációs vízszűrő egység (Nikken)

Waterfall® szűrő továbbfejlesztése

 A PiMag® Waterfall márciusi bevezetése óta lényegesen sok pozitív visszajelzés érkezett be Tanácsadóinktól és vásárlóiktól az új vízrendszerünket illetően.

Természetesen a Nikken azokat a panaszokat is meghallgatja, amelyek a készülék használata során merültek fel.

Így most örömmel tájékoztatjuk Tanácsadóinkat, hogy továbbfejlesztettük a készülék szűrőrendszerét, hiszen a termék használatával kapcsolatos panaszok főleg ezzel kapcsolatban érkeztek be hozzánk. A szűrőbetét összetétele ugyanaz marad, csak a betét felső részénél és az előszűrőknél végeztünk el bizonyos apró módosításokat.

A szűrőbetét felső részére helyeztünk egy lila színű tömítőgyűrűt, ami kizárja az eddig előforduló szivárgásokat.

Az eddigi két előszűrő helyett, most egy vastag és négy vékony szűrőlapot fog kapni. Ezeket az előszűrőket is ugyanazon utasítások szerint kell beáztatni, mint az előzőeket. A szűrőbetét tetejére először a négy vékony, majd a vastag előszűrőt kell helyezni, tehát a vastag előszűrőnek kell felül lennie. Ezt a módosítást az előszűrők alatt felgyülemlett levegő csökkentése céljából vezettük be, ami befolyásolta a víz átfolyási idejét vagy teljesen elzárta a szűrési folyamatot.

A fenti képen látható, hogy a szűrő fedelét is enyhén módosítottuk. Ezt az előszűrők eltávolításásának és cseréjének a megkönnyítése céljából tettük.  Lesz egy átmeneti időszak, amikor a Waterfall készülékkel kiszállított új szűrőbetétek még a régi stílusú szűrőfedéllel lesznek ellátva, de ez nincs hatással a szűrésre.  Az előszűrők azonban az újak lesznek.  A továbbfejlesztett szűrő fedél egyelőre csak a csereszűrőkkel kerül forgalomba.

 Ezek a módosítások a 2012. július 16-tól a PiMag Waterfall készülékre és PiMag csereszűrő csomagokra feladott rendelésekre vonatkoznak.

A PiMag Waterfall egy gravitációs elméleten működő vízrendszer és tartályának kapacitása 5 liter. Az első két liter víz szűrése gyorsabb lesz, mint a fennmaradó vízé, hiszen a feltöltő tartály vízszintjének csökkenésével párhuzamban a tartályban lévő víz súlya is csökken. Az ideális használat érdekében a feltöltő tartályban lévő vizet folyamatosan pótolni kell ugyanannyi vízzel, amennyi kiürült a vízgyűjtő tartályból.

PiMag Waterfall rövid leírás

Fejlett szűrési technológia: Igazoltan csökkenti a káros szennyező anyagokat a tisztább, jobb vízért

Japán tudósok felfedezték, hogy egy bizonyos területen található víznek figyelemre méltó hatása van a folyóparton található növényzet növekedésére. Ez a víz pi-víz néven vált ismertté, amely azt jelenti, "az élet vize". A Nikken kutatásokat végzett arra vonatkozóan, hogyan lehetne ezt a természeti jelenséget a leghatékonyabban reprodukálni, úgy, hogy az olyan vizet eredményezzen, amely rendelkezik a pi-víz összes áldásos hatásával. Ennek eredményeképpen jött létre a PiMag™ pi-víz.

A speciális többrétegű szűrés, a szilikát kőzetek, és a mágnesek teljes mértékben természetes víztisztítást és energizálást tesznek lehetővé, melynek következtében a közönséges csapvíz ásványokban gazdag PiMag vízzé alakul.

Pi technológia: Természetes ásványi anyagok hozzáadásával szabályozza a savas/lúgos pH egyensúlyt és segít ellensúlyozni az oxidáló hatásokat.

Mágneses technológia: A körkörös mágneses mező hatásával csökkenti az üledék felhalmozódását.

Kompakt design: A legkisebb konyhákban is elfér.

Gravitációs erő működteti: Nem szükséges elektromos áram vagy vízvezeték.

Gazdaságos: Egy praktikus és költséghatékony alternatívája a palackozott víznek vagy a vízionizálóknak.

Környezettudatos: Újrahasznosítható, kimosódás mentes anyagokból készült.

Az Ön által használt víz nem feltétlenül tartalmazza azokat a szennyeződéseket vagy egyéb anyagokat, amelyeket a szűrőrendszer bizonyos
mértékig képes kiszűrni. Csak a vízszolgáltató által biztosított csapvizet vagy egyéb mikrobiológiailag biztonságos vizet töltsön a készülékbe.

TULAJDONSÁGOK ÉS ELŐNYÖK

• Egyszerű kezelhetőség, fejlett technológia
• A szűrés igazoltan csökkenti a szennyeződéseket
• Ásványi anyagok segítik a pH érték szabályozását, mellyel lúgos vizet hoz létre
• A szűrési folyamat csökkenti az oxidációt
• 1,200 gauss erősségű mágnes
• A szűrőbetét élettartalmát a LED kijelző mutatja
• A Vízminőségi Társaság Aranypecsétjének elismerésével

A PiMag Waterfall modern, kompakt üzemmóddal, zseniális gravitációs áramlási rendszerrel és egyedi többlépcsős szűréssel rendelkezik, amely Pi kerámiákat is tartalmaz, ezáltal lúgos vizet hoz létre és csökkenti a szennyező anyagokat.

A szabályozott savas/lúgos (pH) egyensúly nélkülözhetetlen az egészség megőrzéséhez, mert a modern étrend és életmód elsavasodáshoz vezethet. A lúgos víz alacsony ORP értékkel (redoxpotenciál, az oxidáció redukáló képessége) segít az egyensúly helyreállításában, miközben védi a szervezetünket a betegségektől. A lassú gravitációs víz átszűrődés ösztönzi a víz természetes spirális mozgását, míg az 1,200 gauss erősségű mágnesek csökkentik az üledék felhalmozódását.

A Waterfall rendelkezik a Vízminőségi Társaság Aranypecsétjével. Ezt az akkreditációt csak azok a víztisztító rendszerek kapják meg, amelyek az alábbi szigorú szabványoknak megfelelnek: teljesítmény, kapacitás, szerkezeti integritás és szennyezőanyagok eltávolítása az ivóvízből.

PIMAG® WATERFALL FELÉPÍTÉSE

Feltöltő tartály
Szűrőbetét
Gyűjtő tartály
Szűrő figyelő és LED kijelző
Mágneses tér
PiMag Waterfall Szűrőcsomag

A PiMag Waterfall szűrőbetét tartalmaz két előszűrőt (polietilén-tereftalát), melyek a szűrőbetét tetején találhatók. Az első réteg aktív szenet tartalmaz lúgosító anyagokkal és ioncserélő gyantával. A második réteg agyag, ezüst bio és ásványi golyókat, míg a harmadik réteg kvarchomokot és KDF-t tartalmaz.

PiMag Waterfall Ásványi Kövek

A PiMag Waterfall Ásványi Kövek (amelyek egy koreai sziget tengerszint alatti rétegében találhatók) tartalmaznak különböző szilikát osztályokba tartozó ásványi anyagokat, amelyek segítenek az ásványi anyagokban gazdag Pi víz létrehozásában.

PiMag Waterfall LED kijelző

A LED kijelző a víz a csapon keresztüli áramlása révén működik, és kiszámolja, hogy hány liter vizet szűrt meg a készülék. A zöld jelzés visszaigazolja, hogy a rendszer optimális hatékonysággal működik, míg a piros jelzés fogja mutatni, ha a készülék megszűrt 900 liter vizet és a szűrőbetét cseréje szükséges. A LED kijelzőre vonatkozó útmutató megtalálható a termékleírásban.

Szűrési szint: 1 mikron

Szűrőbetét cseréje: 90 nap vagy 900 liter használat, amelyiket előbb eléri. (A kijelző mutatni fogja, ha elérte a 900 litert) A szűrők élettartama változhat attól függően, hogy milyen a víz minősége.

Ásványi kövek cseréje: 1 év

Karbantartás:

Amikor a készülék teljesen össze van szerelve, ne mozdítsa el a helyéről és ne tegye ki közvetlen napfénynek. A készüléket csak hideg vízben öblítse el, ne használjon súrolószert, papírtörlőt, meleg vagy szappanos vizet.

Akkreditáció:

Megkapta a Vízminőségi Társaság Aranypecsétjét az Amerikai Egyesült Államokban

Jellemző Nikken Technológiák

Mágneses és PiMag technológia, gravitációs áramlás, összetett szűrés

Gauss erősség mágnesenként 1,200 gauss

Kapacitás

Feltöltő tartály: 5 liter
Gyűjtő tartály: 5.5 liter

A termékhez használt anyagok

Pi anyag, ásványi anyagok, újrahasznosítható polimer, mágnes.

Használati utasítás

Töltse fel a felső tartályt vízzel. A szűrt PiMag víz az alsó gyűjtő tartályba folyik le.
A szűrőbetét élettartalmát mutató LED kijelző zöldről pirosra változik, amikor a szűrő cseréje szükségessé válik.

Gyártó: 
Nikken Inc.
Cikkszám: Nikken_waterfall-viztisztito_alapertelmezett

vízszűrő

Sziasztok!

Gondolkodom, hogy beszerzek egy vízszűrőt. Ilyen szűrőtök lesz még, vagy ne reménykedjek? Esetleg tudtok ajánlani más kedvezőbb árú szűrőt, aminek hasonló/ugyanilyen hatása van? Vagy az szerintetek megoldás, ha Geizer szűrő mellé beszerzek EM Kerámiát és mellette EM kerámiával energetizálom vizet? Régen volt többféle vízenergetizáló kristálycsomagotok. Most egyiket sem találom (2 fajta termékcsalád is volt). Lesz még ilyenetek?

Értékelés: Nincs

Vízszűrő, később

Örömhír, hogy nemsokára lesz egy új vízszűrőnk, (2-3-4 héten belül!) Az árát még nem tudom, de lesz energetizáló kristály-tartozéka is! Láttam már, nagyon szép, és finom a víze!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm szépen!

Akkor még várok egy kicsit. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Vízszűrő tisztító betétje

Sziasztok!

Szeretnék betétet cserélni a vízszűrőmben. Kérdésem, hogy van-e raktáron nektek, vagy csak várjátok az április végi szállítást?

Köszönöm előre is a válaszotokat, Marcsi

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Jelenleg nincs raktáron

Szia!

A kép alján mindig látható, hogy van-e raktáron bizonyos termékekből, és ha igen, hány darab. Jelenleg nincs raktáron a betétből és a készülékből sem, sajnos.

Értékelés: Nincs

help

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni:

A munkahelyemen szeretnék vízszűrőt használni, olyat, amit nem kell csapra szerelni, valami kancsószerűt, ami megfelelően szűr.

Tudtok valamit ajánlani, mert ilyesmit nem látok a termékek között.

Köszönöm szépen,

Márti

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Vízszűrő

Pillanatnyilag nincsen, de rövidesen felkerül egy új vízszűrő... Már nagyon várjuk.

Értékelés: Nincs

mikor

Kedves Pálma!

Mikor várható az a vízszűrő, amit említettél? 

Nagyon köszönöm,

Márta

Értékelés: Nincs

Vízszűrő

Még mindig nem tudom. Hajlok arra, hogy csak hitegetnek bennünket,...

Bár sajnos tudom, hogy a hatóságok nagyon lassan dolgoznak!

Értékelés: Nincs

Sziasztok!

Lehet még ilyen  Nikken víztisztítót rendelni, mert úgy hallottam kivonultak az országból?

Értékelés: Nincs

NIkken lesz még

Igen, amíg azt látod, hogy rendelhető, addig mindenképpen. Valószínűleg jövőre is meg tudjuk oldani, legfeljebb kicsit lassabb lesz!

Értékelés: Nincs

Fenntartási költség

Sziasztok. Vízszűrőn gondolkodom, de kicsit visszariadok az ártól. Mert talán most megveszem a berendezést, de 3 havonta kb. 16.000,- Ft-ért kéne venni szűrőket, hát nem is tudom. Szóval kérlek írjátok le, aki már vásárolt ilyet, hogy milyen költségek merülhetnek még fel? Köszi

Értékelés: Nincs

lesz még?

Sziasztok,

Lesz még nàlatok ez a víztisztító? Ha igen akkor mikor? Szeretnék több mindent is rendelni töletek és akkor ha nem kell rà sokat várni akkor megvàrnàm....! Ha oxigénes vizet szeretnèk akkor kell mellé az optimalizáló is?  Köszönöm a válaszokat előre is! Szép Napot!

Értékelés: Nincs

Nikken érkezik

Hogy mikor érkezik, azt pontosan nem tudom megmondani, de renmdelhető, így néhány héten belül lesz a termék.

Igen, jól látod, ha oxigénnel dúsított vizet szeretnél, akkor kell hozzá az optimalizáló is!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

finom víz

Érdeklődni szeretnék, hogy a Bionom boltban kóstolható vizet ezzel a készülékkel szűritek? Ha nem, akkor melyikkel? Köszönöm, Livmami

Értékelés: Nincs

Víz, víz, tiszta víz...

Nem ezzel, hanem a ezzel a PiMag vízszűrővel tisztítjuk a vizet!

Értékelés: Nincs

Az ásványokat

milyen időközönként érdemes kicserélni? (És mi a csere oka? Kimerülnek...?) Köszönöm a választ előre is!

Értékelés: Nincs

Ásványcsere...

A leírásban az van, hogy évente cseréljük, és igen sajnos az ásványok ereje is véges. Kimerülnek. (Az a saját véleményem, hogy valószínűleg újra fel lehet tölteni, de nem tudom a pontos módját, valószínűleg elég macerás lehet!)

Értékelés: Nincs

víztisztító

Sziasztok!
Maga a víztisztító készülék mikor lesz kapható?   Ez a fajta kiszűri a vízből az esetleges vegyszereket, gyógyszermaradványokat, klórt ilyesmit, tehát a szennyezett vízből tisztát készít? Sajnos elég rossz a vizünk és nem csak a vízkő miatt. Szeretnénk új víztisztítóra beruházni,de mindenképpen olyanra ami  maximálisan tiszta vizet készít. Ha nálatok nem is lehet jelenleg kapni tudnátok ajánlani?(Áram nélkül működő érdekelne elsősorban.)Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Vízszűrő..

A készülék alkalmas arra, amit kérdezel, de mi sajnos már nem árulhatjuk, csak a pótalkatrészeket. MLM rendszerben árulják, a neten megtalálod!

Értékelés: Nincs

próba

Érdeklődnék, hogy a pimag waterfall a bionomban megtekinthető e? Kipróbálható e?

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Waterfall kipróbálása

Szia Andi!

Sajnos a Waterfallból nincs bemutató darabunk, nem lehet kipróbálni. A Bionom egész területén a régi víztisztító található meg, de az sincs külön kiállítva az Átadóba, viszont szívesen megmutatják Neked a lányok, ha gondolod, hisz hipp-hopp áthelyezhető.

Ugye Lányok?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Sriyantra képe

Szűrőbetét cseréje: 90 nap vagy 900 liter ?

"Szűrőbetét cseréje: 90 nap vagy 900 liter használat, amelyiket előbb eléri."

Ez annyit tesz, ha nem használjuk el a 900 litert, akkor is 3 hónap után cserélni kell a szűrőket és az ásványi köveket?

Ha napokig nem haszáljuk, akkor is kell lenni benne víznek?

Lehet, hogy kicsit érdekes klérdéseket teszek fel, de tétovázok, milyen-melyik víztisztítót vásároljam meg - természetesen a legjobbat szeretném! 6 évig használtam fordított ozmózisos víztisztítót, és azt hittem hogy az a legjobb. Most ha újra vásárolok, megint a legjobbat szeretném, csak nem tudom melyik legyen.

Mikor lesz rendelhető a készülék?

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Mikor kell szűrőt cserélni?

Szia!

Hivatalosan akkor kell cserélni, ahogy a leírásban szerepel. Amelyiket hamarabb eléri, de ez egy tájékoztató adat és nagyban függ az eredeti víz minőségétől is.

A Nikken ezekkel a paraméterekkel vállalja azt, amit állít. regular_smile.gif

Ha több napig nem használod, nem kell, hogy álljon benne a víz, viszont ilyen esetben célszerű 1-2 adagnyit átszúrni, amit nem iszol meg, de a virágok például hálásak lesznek érte. regular_smile.gif

Az ásványi köveket évente kell hivatalosan cserélni.

Az, hogy mikor lesz kapható, sajnos nem tudom megmondani egyelőre. sad_smile.gif

Naposat!
Hortenzia

Értékelés: Nincs

PiMag Waterfall

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy a készülék miért nem rendelhető? Eri

Értékelés: Nincs
Juzus képe

A technika ördöge

megviccelt bennünket. 

Már visszaállítottuk és rendelhetővé vált, ha be szeretnéd tenni a kosaradba, már teheted is. yes.gif

Értékelés: Nincs

akció

Olyan jó lenne erre a készülékre egy kis kedvezmény. Terveztek mostanában valamiféle akciót?

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Nikken akció?

Szia!

Sajnos nem tudjuk előre, hogy a gyártó tervezi-e? Figyeld az oldalt, hátha... regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Waterfall vagy Vízszűrő - csapra szerelhető (ALKA-MINE)

Finom, egészséges és tiszta vizet szeretnék inni. Vajon melyik a jó választás? Jól értem, hogy az Alka-Mine tisztítja, de nem energetizálja a vizet? Azt is jól gondolom, hogy a Waterall tisztítja és energetizálja is egyben, de a tisztítás nem olyan hatékony, mint az Alka-Mine esetében? Tehát, ha finom vizet szeretnék inni, melyiket válasszam? Esetleg egy harmadik megoldás? Köszönettel,

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Milyen a megfelelő víz?

Szia!

Minkét megoldás jó és mindkét víztisztítóval finom vizet kapsz. Mindkettő tisztít. Energetizálni viszont csak a Waterfall tud. Illetve vannak egyéb megoldások, mint pl. EM-kerámia, Emotó kancsó, vízenergetizáló kristályok, Aqua medál.  Nézegesd meg őket és a leírás alapján tudsz dönteni, ha esetleg szeretnél még valami kiegészítést.

Szeretettel,
Hortenzia

Értékelés: Nincs

hordozható víztisztító

Ismerősöm túrázni megy huzamosabb időre. Tudnátok javasolni hordozható víztisztítót ami nagyon koszos és vagy kútból szerzett tisztítatlan vízhez is jó? Ez a készülék esetleg jó lehet?

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Túrázáshoz, talán kicsit nagy!

Túrázáshoz ez egy kicsit azért nagy lenne, és hivatalosan csapvízzel "működik", arra szólnak az eredmények.  wave.gif

Értékelés: Nincs

hordozható víztisztító

Ez esetben aki tud javasoljon hordozható verziót .) Köszönöm

Értékelés: Nincs
Mártu képe

Hordozható víztisztító

Túrázáshoz igazából a Nikken sportkulacs lenne a legjobb, de sajnos nyilvánvalóan ez sem ellenőrizetlen vízhez van kitalálva. Viszont természetesen jobb a semminél, és előnye, hogy nem foglal nagyobb helyet a hátizsákban, mint egy sima kulacs. wave.gif

Értékelés: Nincs

hordozható víztisztító

Az biztos, hogy nem jó, mert lesz olyan időszak amikor csak folyó meg helyi vizek lesznek és azt tisztítás nélkül nem szerencsés meginni, de köszönöm .)

Értékelés: Nincs

ph-érték

Kedves Bionom Szakértők!

Víztisztisztítót szeretnék vásárolni, több cég ajánlatait megnéztem, de nagyon kedvelem a bionom termékeket, és újra és újra visszatérek ehhez. Az lenne a kérdésem, hogy ezen a készüléken állítható-e az, hogy mennyire lúgos vizet készítsen. Több helyen olvastam a lúgos vízről, és Vali írásai is arra bíztatnak, hogy lúgos vizet kúraszerűen igyunk. Úgyhogy én víztisztítót szeretnék vásárolni. Szívesen megvenném ezt, ha állítható a ph-értéke.

Előre is köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

A pH érték nem állítható!

Szia f-ildiko!

Sajnos ezen nem állítható a pH érték. A végeredmény függ a kiindulástól. wave.gif

Értékelés: Nincs

Desztillált víz vagy tisztított víz???

Kedves Bionom szakértők,

Érdeklődnék, hogy tudnátok -e segíteni a következő dillemámban:

Szeretnénk belevágni a nagy máj/vese tisztításba, az oldalon található kúra szeint. A kúra egyik alapfeltétele a desztillált víz. Mindent elovastam róla, miért, és hogyan működve jó...No de. Van ugyebár víztisztító berendezés is, amit már láttam és ittam is a barátnőméknél, és fincsi is volt a víz ( míg a deszt. nem annyira fini). Mi jelenleg csak és kizárólag bolti ásványvizet iszunk rengeteget. TEhát szeretnénk vagy desztilállt víz készítőt vagy víztisztítót venni.

Kérdés, hogy melyik jobb? Van gyerekünk is, ő is csak vizet iszik, vagy teát.

Szerintetek???

A válszokat előre is köszönöm

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Ivásra vagy méregtelenítésre milyen vizet igyunk?

Nem pontosan értem a kérdést, de azért próbálok válaszolni.

Folyamatos ivásra a tisztított víz jó. A desztillált vizet nem ajánljuk napi szinten, mert nem tud beépülni, nem hidratálja a szervezetet és a szervezetnek napi szinten minimum 30 ml/testsúly kg tiszta vízre van szüksége ahhoz, hogy megfelelően tudjon működni!

Erről olvashatsz a társoldalon. Viszont, méregtelenítéshez használható, mert simán átmegy és segíti a tisztulási folyamatokat.

remélem megkaptad a válasz?

Naposat!
Hortenzia

Értékelés: Nincs
bogat képe

Átmosott szűrő

Átmostam egy szűrőt, amit végül most nem tudok használni. Gondoltam, hogy kiszárítom a radiátoron, de egy hét alatt sem száradt ki. Gond lehet belőle (befertőződhet valahogy) ha 3 hónapig még tartogatom? Tegyem hűtőbe? Mit javasoltok? 

Értékelés: Nincs

szűrőmosáshoz grape vital

Szia Bogat! 

Hát figyelj, ha 3 hónap múlva használat előtt beáztatod egy kis Grape Vital-os vízbe (egy nagyobb tálba tégy 10-15 cseppet belőle), akkor az tuti leszed mindent, ami esetleg megtelepedhetett rajta azalatt az időszak alatt.

De ha megnyugtat, rakd nyugodtan hűtőbe 

BugiEdi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Timi7 képe

Ásványi kövek

Sziasztok,

Szeretném megkérdezni, hogy az első rendeléskor megrendeljem külön a köveket, vagy van a csomagban? A leírásban nem látom hogy benne lenne, de lehet hogy csak én nem találom.

Köszönöm a választ! Timi

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

kövek a csomagban

Nem kell külön rendelni a köveket, a csomag tartozékai. Használd egészséggel!

Értékelés: Nincs
Niko6 képe

víz kostolás

Sziasztok!

Lenne lehetőség az új waterfall által szűrt víz megkostolására? Budapesten, ezen a héten nov.8. délutántól nov. 10. estig valahol?  Niko

Értékelés: Nincs

vízszűrő tisztítása

Sziasztok, 2012 novemberében vettem ezt a víztisztítót, és azóta is a legnagyobb megelégedéssel nyilatkozhatok csak róla. Kiváló vizet készít, ezt visszük a munkahelyre is, az egész család nagyon szereti. Nem mondom, a szűrőcsere megizzasztott néhányszor, amíg nem változtatták meg, de legutóbb már könnyen ment minden. Most megint csere előtt állok, és gondoltam, még alaposabban elmosom (megjegyzem az a pici kis víz, ami az alján mindig bennemarad, tökéletesen tiszta és friss volt, bár én kerámiákat is használok hozzá), de úgy éreztem, hogy a víztartó rész alsó pereme tapintásra durvább, vízköves, bár ezt látni nem lehet. A leírás szerint semmi durva anyagot vagy szert ne használjunk hozzá, de valami azért mégis kéne. Mit javasoltok? Steril home-mal tisztítottam, mást nem akartam még, de ez nem oldotta meg a problémát.

Előre is köszönöm a válaszotokat!

 

 

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

vízkő

Szia!

Nagyon örülök, hogy megelégedéssel használjátok.

Ecetes vízbe beátathatod pár órára. Az kíméletesen leoldja a vízkövet.

Naposat!
Hortenzia

Értékelés: Nincs
Niko6 képe

vízszűrő kontra víztisztító

Sziasztok!

Régóta szemezek ezzel a vízszűrővel. De sajnos nekem nagyon drága. Láttam a bionomban csapra szerelhető víztisztítót, ami kb. fele ennyibe kerül. A vízszűrő és a víztisztító között nagy különbség van? Köszi a választ. Niko

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

különbségek

Szia!

Igazából Neked kell eldönteni, hogy mire van szükséged. Mind a kettőnek vannak előnyei, de ez is nézőpont kérdése.

Ha csak a tiszta víz a lényeg, akkor szerintem nincs nagy különbség.

Naposat!
Hortenzia

Értékelés: Nincs

Lúgos víz és étkezés

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy az étkezés alatt és utána közvetlenül szabad-e lúgos vizet fogyasztani?

Köszi,

Tibor

Értékelés: Nincs
Mártu képe

Lúgos víz és étkezés

Szia Tibor!

Olyan vizet, ami erősen el van tolva lúgos irányba nem ajánlott fogyasztani közvetlenül étkezés előtt és után, hiszen a gyomorsavat közönbösíti, és így elégtelen lesz az emésztés. A Nikken vízszűrői viszont nem ennyire lúgos vizet állítanak elő, úgyhogy itt nem kell erre figyelni.

Értékelés: Nincs

Lúgos víz és étkezés

Szia Mártu!

Köszi a gyors választ.

Hortenzia egy kérdésre júliusban azt válaszolta, hogy a Waterfall lúgos vizet állít elő. Az általad most említett "erősen lúgos" alatt Te mit értesz? A bioboltokban árult lúgos víz ennél is lúgosabb szokott lenni? Annak mi a pH értéke?

Köszi,

Tibor

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

lúgos vizek kavalkádja

Szia!

Lúgos és lúgos között is van különbség, hisz az 7 fölötti Ph már mind lúgos. A boltokban árult "Lúgos víz" címkéjén remélhetőleg rajta van, hogy mennyi is az annyi. Olyan kb. 9 pH felett rendelkező vízet nevezhetjük "erősen lúgosnak".

Egyébként minden Pi víz lúgos.
Remélem így tiszta , de egy lakmuszpapírral magad is ellenőrizheted.

Naposat!
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

szűrőcsere

sziasztok, ehhez a típushoz is kapható csere vízszűrő, vagy csupán az első generációshoz?

köszönöm szépen

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

csereszűrő

Szia!

A kép mellett, jobbra az ér alatt találsz 3 lehetőséget. A második lehetőség a csereszűrő csomag. Ha azt választod, akkor tudsz rendelni ehhez a típushoz is.

Naposat!
Hortenzia

Értékelés: Nincs

egy kis segítséget kérnék

sziasztok,

meg szeretném kérdezni a következőket:

- miután a szűrő szivacs része eléggé berozsdásodott már (kb fél éves viszonylag aktív használat), mikor lenne ajánlatos lecserélni? Csak a szivacsot, vagy az egész szűrő részét kellene?

- szinte sosem jelez semmit a led kijelző, ez miért lehet? 

- a köveket mikor kellene lecserélnem?

- az helyes, hogyha öko tisztítószerrel kimosom a tartályt havonta-kéthavonta, majd bővízzel leöblítem?

Elégedett vagyok a víztisztítómmal, a víz ízletes és ha hozzágondolom azt a mennyiségű elszíneződést, ami fennakad a szivacsokon, akkor talán jól döntöttem, amikor megvásároltam tőletek.

 

Köszönöm szépen

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Waterfall segítség

Szia!

"Szűrőbetét cseréje: 90 nap vagy 900 liter használat, amelyiket előbb eléri. (A kijelző mutatni fogja, ha elérte a 900 litert) A szűrők élettartama változhat attól függően, hogy milyen a víz minősége."

Szivacs és szűrőrész egyben kapható.

"Ásványi kövek cseréje: 1 év"

Elvileg nem kell tisztítószerrel mosogatni, de ha Te úgy érzed jónak, akkor megteheted.

A led lámpa működését pedig a használati utasításban tudod elolvasni.

Szép napot!
Hortenzia

Értékelés: Nincs

Sziasztok!Azt szeretném

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy az új készűlék alá befér egy kancsó, a képen úgy tűnik, mintha max. egy pohár féne.

Köszi: Andi

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

pohár vagy kancsó?

Szia!

Kb. egy pohár fér be. Vagy a pult szélére csúsztatod és akkor alá tudsz tartani nagyobb dolgokat is.

Szé napot!
Hortenzia

Értékelés: Nincs

Ez ugye a régi gépre nem

Ez ugye a régi gépre nem Igaz? Abból le tudok egyszerre engedni egy kancsóval? Köszi: Andi

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

régi vízszűrő

A réginél 2 literes a kancsó. Azzal töltöd be a felső tartályba a vizet és csak akkor folyik át, ha visszateszed a helyére a kancsót.

Szép napot!
Hortenzia

Értékelés: Nincs

Ásványi anyagok

Sziasztok,

Meg tudnátok mondani, hogy a gyártó miért cserélte le az okinawai korallt (az előző típusnál használt) egy koreai sziget tengerszint alatti rétegében találhatóásványi kövekre?

Köszönöm,

Frila

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Szia! Nem cserélte le. Ez egy

Szia!

Nem cserélte le. Ez egy más víztisztító.
Ez már magába foglalja az optimalizálót is. Ez így 2 in 1.

Szép napot!
Hortenzia

Értékelés: Nincs

Optimalizál-e?

Kedves Hortenzia!

Egy korábbi (2012.október 1-ei) válaszod szerint "Sajnos az optimalizáló funkciója nincs benne." Akkor most hogy is van?

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

víztisztitó 2in1?

Szia!

Jogos a felvetés.

Akkoriban került be hozzánk ez a fajta víztisztító és világ szerte is akkor debütált. Hiába kérdezgettem a forgalmazót, hogy mivel tud többet a réginél, hisz 2x annyiba kerül, de nem jött érdembeli válasz.

Aztán, ahogy telt az idő, egy másik kérdésemre válaszolva említik meg, hogy használata során a végeredmény ugyanaz, mint a régi víztisztító plusz optimalizálóval tisztított és optimalizált víz.

Köszi, hogy szóltál, mert már meg akartam írni.

Szép napot!
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Waterfall szürő csere

Sziasztok!

1.Miért kell 3 hónap után szürőt cserélni ha csak 270 liter viz folyt át?( 900 liter után indokolná a cserét)

2.Ha egy ember használja és napi 3 litert iszik akkor csak 270 liter folyik át 3 hónap alatt.Egy 900 liter kapacitásu szürőt most pazaroljunk el,dobjuk ki,csak az 1/3-a lett elhasználva?

3.Vagy várjuk meg amikor a LED jelez pirosan kb. 9 hónap után?

Zoli

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Szia! A leírásban az áll,

Szia!

A leírásban az áll, hogy amelyiket hamarabb eléri.

A gyártó így tudja szavatolni a minőséget. Ez azt jelenti, hogy eddig vállalja a felelősséget, hogy tutti azt vizet kapod, amit leír.

Igazából, ha rendeltetés szerűen használod és néha az előszűrőket is elmosod, szerintem nem kell ezt ilyen komolyan venni. Én sem veszem, (de nekem mondjuk nem ilyenem van). Nekem minden szűrő többi ideig van bent, mint az előírás.És a víz is mindenhol más.

Persze a döntés a tied, remélem segít benne a válaszom.

Szép napot!
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
makimura hiraku képe

csereszűrőhöz kitartás kell

jelentem, hogy már megoldódott a rossz-ízű-víz gondunk a csereszűrőnél .

 - a szerkezetet, köveket dr. steril home-mal 3x átfertőtlenítettem, kiszárítottam. kb 2 hétig egyfolytában szűrtük vele a vizet, az első héten nagyon lassan csordogált a víz, majd egyre gyorsabban - és az átfolyás rendeződésével az íze is bukémentes - tehát teljesen olyan lett, amilyet azelőtt megszoktunk: vízíze

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (2 szavazat)
Meriel képe

Waterfall tapasztalat

Lassan két hete használom ezt a vízszűrőt. A víz, amit csinál selymes, lágy, a kövek íze nagyon érződik még rajta, hiába mostam át többször is. Emiatt már párszor szétszedtem, elmostam a köveket, leöblítettem, visszapakolásztam, majd jött a szűrő behelyezése, vizet ráönt és hiába a lila tömítőgyűrű, ami megakadályozná a szivárgást, elsőre még soha nem sikerült úgy visszahelyeznem a szűrőt, hogy ne folyt volna végig a víz kis vízsugárban az oldalán... Ami azért bosszantó, mert elvileg akkor újra szét kellene szednem az egészet, kiborítani belőle a nem szűrt vizet, mert a csapon keresztül nem lehet az összes vizet leengedni az alsó tartályból. Szóval elhiszem én, hogy ez egy továbbfejlesztett változat, de a használat során vannak nem praktikusan sikerült funkciói. Még barátkozunk egymással...

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 szavazat)

egészségpénztárra elszámolható?

sziasztok!

A következőkben kérném szíves segítségeteket:

Azt a tájékoztatást kaptam az egészségbiztosítómtól, hogy akkor tudom elszámolni a készüléket, amennyiben a következő feltételek egyikének megfelel:

1. a számlán a vámtarifaszám:9018 v. 9019-el kezdődik

2. tanusítványt kapok a számla mellé, mely szerint orvostechnikai, gyógyászati segédeszköz

3. rendelkezik a készülék ORKI minősítéssel, vagy EMKI számmal

Utána tudnátok nézni ennek kérlek benneteket.

Hálás köszönettel:

Andi 

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Hortenzia képe

egészségpénztár

Szia!

Sajnos a készülék nem rendelkezik vámtarifaszámmal. Az Unión bebül ez nem kötelező.

Valamint nem orvostechnikai, gyógyászati segédeszköz. 

Bevallom a harmadiknak már nem néztem utána.

Mi lennénk a legboldogabbak, ha el lehetne számolni, de sajnos nem.

Sajnálom,
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: