PiMag® Sportkulacs (Nikken)

0Ft
4.055555
Értékelés: Nincs Átlag: 4.1 (9 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok

A Bionom Biobolt végleg bezárt. Kérjük, hogy a Nikken sportkulcs és a hozzá tartozó cserealkatrészeket rendelje meg a korábbi beszállító partnerünk honlapján: Pívíz webáruház

Tovább a Nikken termékek és csereszűrők forgalmazójához, a Pívíz webáruházba

Nikken vízszűrő és cserebetét

Nikken vízszűrő és cserebetét megrendelés

Nikken vízszűrő és cserebetét


PiMag® Sportkulacs (Nikken) (600ml űrtartalom)

TULAJDONSÁGOK ÉS ELŐNYÖK

• Gazdaságos, környezetbarát alternatívája a palackozott víznek
• Szabadalmaztatás alatt álló összetett szűrés a tisztább, jobb ízű vízért
• Hosszú élettartalmú cserélhető szűrő
• A PiMag technológia segíti a pH savas/lúgos egyensúly szabályozását
• Biztonságos, újrafelhasználható, újrahasznosítható, biológiailag lebomló palack
• Csapvízzel feltölthető, melyet azonnal PiMag vízzé alakít
• Sport markolat kialakítású

A PiMag Sportkulacsnak köszönhetően finom, tiszta vizet ihat bármerre is jár. A szabadalmaztatás alatt álló, összetett mikroszűrő megfelel vagy meghaladja a nemzetközileg elismert a vízminőségi előírások által megszabott értékeket, ezáltal biztosítja a víz természetes szűrését. Tartalmazza a Nikken PiMag technológiáját, beállítja a víz pH értékét a lúgos 8.5-9.5 értékek között (segít ellensúlyozni a modern étrend és környezet oxidáló hatását), míg a korróziómentes mágnesek egy mágneses mezőt hoznak létre, hogy csökkentsék az üledék felhalmozódását.

A csereszűrők élettartalma mintegy 250 újratöltésre elegendő, mellyel körülbelül 152 liter tiszta, szűrt vizet kap. Legalább háromhavonta ajánlott a szűrők cseréje.

Ez az egyedülálló szűrési technológia a csapvizet tiszta, szűrt PiMag vízzé alakítja a palackozott víz költségének töredékéért. Amíg a hetente eldobott több millió üres műanyag palack elárasztja a hulladéklerakókat, a PiMag Sportkulacs LDPE gyanta borítása teljesen újrahasznosítható és biológiai úton lebomló, így a keletkezett természetes biomassza hozzájárul a talaj tápanyagához. Mi több, a lehetséges veszélyes vegyi anyagoktól is mentes, mint például a BPA (bisphenol), ftalátok illetve egyéb vegyületek, amelyekről kimutatták, hogy kiszivároghatnak az egyes műanyagokból.

Az Egyesült Királyságban végzett laboratóriumi teszt eredmények:

Klór csökkentése: 94%
Vas csökkentése: 77%
Réz csökkentése: 97 %
Ólom csökkentése: 77%
Nikkel csökkentése: 81%
Ammónium csökkentése: 54%

pH növekedése 7-ről 9.15-re (lúgos víz)

Gauss erősség mágnesenként 4,200 gauss (4 mágnes)

Kapacitás 600 ml 

Termékgarancia

Minden Nikken termékre törvény által meghatározott garanciát biztosítanak.

Hibaelhárítás

Hogy meggyőződhessen arról, hogy a Sportkulacs nem ereszt, ellenőrizze, hogy a sportkupak alatt lévő tömítőgyűrű megfelelően a helyén van, mert az elmozdulhat az üveg használata során.
Mivel a kulacs tetején található egy szelep a levegő kiegyenlítése végett, ezért ott bizonyos esetekben a víz ki is szivároghat. Kérjük ezt figyelembe venni.

FIGYELEM: Ha elektronikus orvosi készüléket használ, mint például szívritmus-szabályozó vagy mágnesesen érzékeny sebészeti implantátuma van, ne használjon, illetve ne viseljen mágneses termékeket. Terhességük első 3 havában lévő kismamák vagy bármilyen egészségügyi problémával rendelkező személyek a termékek használata előtt kérjék ki orvosuk véleményét.

Származási ország: Japán

Iskolába

Sziasztok! Leendő elsős gyerekemnek az iskolába jó választás szerintetek?

 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Iskolába sportkulacs

Naná, szerintem szuper választás! yes.gif

Értékelés: Nincs

Csereszűrő

A szűrő cseréje 3 havonta javasolt. Viszont a kisfiam kevesebbet fog meginni mint ahány liter vizet megszűr egy szűrő 3 hónap alatt úgy gondolom. Így is szülséges a 3 havi csere? A másik kérdésem az lenne hogy könnyen tisztítható? Volt már olyan kulacsunk ami bepenészedett és nehezen lehetett kimosni

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Szűrő cseréje

Szerintem elég nektek így 6 havonta cserélni a szűrőt benne. De majd látjátok a víz minőségén, mikor érik meg a cserére. 

A felső része teljes egészében lecsavarható, így könnyen tisztítható. Megértelek, nekem is van olyan kulacsom, amit egyszerűen nem tudok normálisan megtisztítani, így nem is szeretem használni. De ez a fenti nem olyan. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Azt hiszem akkor ez lesz a nyerő

Köszönöm a gyors választ

Értékelés: Nincs

Nikken kulacs

Sziasztok!

A kulacs ugyanazokat az anyagokat kiszűri, mint a Pimag vizszűrő?

A vizszűrőnél az alábbiakat írtátok, itt a jellemzőknél viszont mások vannak feltültetve:

1. Kiszűri az aktív klór 99,9%-át
2. A kőolajszármazékok (pl. benzol) 95%át
3. A műtrágya maradványok 95%át
4. A klór-alapú szerves vegyületek (kloroform) 90%-át
5. Baktériumok (coli típusú) 100%-át
6. Nehézfémek több mint 95%-át
7. Az arzén 100%-át
8. A fenolok 99%-át
9. A hormonok és gyógyszermaradványok több mint 95%-át

Értékelés: Nincs

Mit szűr a kulacs

Szia agikaa!

Mind a két termék lelkes és elégedett használója vagyok, tehát nem kötözködni szeretnék, de öntsünk tiszta vizet a pohárba. 

Az általad leírt 9. pontban leírt szűrési értékek, amelyek állítólag a vízszűrőre vonatkoznak, nem szerepelnek a Nikken honlapján, tehát nem a Nikken hivatalos álláspontja. Viszont ami a kulacs adatlapján szerepel az igen, azt a Nikken honlapján is el lehet olvasni a termék leírásánál. 

Véleményem és tapasztalatom alapján a kulacs szűrési értékei ugyanolyan jók, mint a víztisztítóé (csendben megsúgom, hogy valamiben jobbak is), viszont ezt, megfelelő hivatalos információ hiányában bizonyítani nem lehet. 

A víztisztító alkalmas a háztartás teljes ellátására (főzés, italok készítése, viráglocsolás), a kulacs segít, hogy bárhol tiszta, egészséges vizet fogyaszthassunk. Ez alapján érdemes eldönteni, hogy melyikre van szükségünk. 

Remélem segítettem és nem összezavartalak!

Üdv., Éva!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Miket szűr a kulacs?

Szia!

Nem ugyanazokat szűri! Azt szűri és olyan arányban, ami az  adott terméknél fel van tüntetve. Amit bemásoltál, az a vízszűrőre vonatkozik, a fenti leírásban pedig a spotkulacsra. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs
Zsoó képe

Kulacs nyaralásra

Sziasztok!

Minden utazáskor gondolkozom hogy jó lenne egy ilyen kulacs, mivel akkor mindig palackos vizet veszünk és rengeteg palack megy a kukába. Szerintetek a kétes eredetű csapvizeket (pl olyan helyeken ahol csak palackos vizet ajánlják fogyasztásra, de fogmosásra használható a csapvíz) kiszűri rendesen? Érdemes lehet ilyet a világ végére elvinni? :)

köszi

Zsoo

Értékelés: Nincs

Palackos vagy szűrt víz..

Sosem értettem azt a kijelentést, hogy fogat moshatok vele, de meg nem ihatom...

Ugyanoda kerül, és a száj nyálkahártyája különösen jól szív fel mindent...Elkerülhetetlen, hogy ne kerüljön a szervezetedbe....

Én simán vinném magammal a palackot, és innám annak a vízét.

Értékelés: Nincs
Zsoó képe

vízszűrő kulacs

Mikor írtam a hozzászólásomat nekem is megfordult a fejemben hogy ugyanazt a vizet nem lehet inni, de fogmosásra oké, hogy is van ez, mivel tudom hogy a szájnyálkahártyán gyorsabban szívódik fel bármi. De őszintén, mi, aki szűrt vizet iszunk, azzal mosunk fogat is? Mert én nem, és szerintem sokan nem itt a bionomon. Azért fogmosáshoz használt kb 1 deci víz (ami a szájban pár másodpercig van) jóval kevesebb mint amit napi szinten megiszunk (2-3 liter). De köszi a választ, lehet beruházok egy ilyen kulacsra.

Értékelés: Nincs
Nebáncsvirág képe

Kisgyermeknek kulacs

Sziasztok, Még nem 3 évesemnek keresek kulacsot, amiből könnyen ihatja útközben a vízzel hígított gyümölcslevét, teáját. Ez a kulacs nem lenne alkalmas erre, mivel nem vízszűrés a lényeg (víznek forrásvizet hordunk az erdőből). Mit használhatok erre a célra! Az kulacsa? Az üveggel szemezek magamnak, de a kicsinek is üvegbe gondolkozzak?!

Értékelés: Nincs

Kulacs...

A forrásvizek közül sem mind nyerő, van amelyiket nem árt szűrni fogyasztás előtt! Az általad említett kulacsot használhatjátok, a műanyagot és az üveget is. A műanyag tényleg biztonságosabb kisgyerek esetében.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Nebáncsvirág képe

Köszönöm!

Jaj köszönöm Pálma megnyugtattál! Azt nem tudtam, hogy nem minden forrásvíz jó, vajon ezt honnan tudhatom meg, hogy megfelelő e? Innen rengetegen hordják, még Pestről is. (Kaán-forrás, Visegrád).

Értékelés: Nincs

Forrásvíz

Nem azt mondtam, hogy ez rossz, csak azt, hogy azokból sem mind jó!

Ha gond lenne vele, gondolom, hogy már tudna róla az a sok ember aki onnan hordja a vizet! Nem tudom, hogy az összes forrásvízről honnan lehetne tájékozódni, de a nem ihatóakra általában kiírják, hogy ivásra nem alkalmas! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Jól látom, hogy csak szűrőt lehet rendelni,

kulacsot nem?

Értékelés: Nincs

Szűrőbetét!

Magát a komplett készüléket nem árulhatjuk, mert csak MLM rendszerben forgalmazhatják.
Az "alkatrészeket" is csak azért tarthatjuk, mert valamikor forgalmaztuk az összes terméküket, és a tartozékokat kötelesek vagyunk biztosítani.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Rendelhető már?

Sziasztok!

Rendelhető már a kulacs?

Ha nem akarok a kulacsból inni,  ki lehet belőle nyomni a vizet?

Köszönöm,

Anikó

Értékelés: Nincs

Köszönöm a gyors választ!

Köszönöm a gyors választ!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Mártu képe

Van raktáron 4 db sportkulacs!

Szia Anikó!

Rendelhető, van raktáron! A termék képe alatt mindig látod is, hogy van-e belőle raktáron. Persze, kiöntheted belőle a vizet, ha otthon is használod és inkább pohárból innál.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Mikor lesz rendelhető?

Sziasztok! Van esély rá, hogy még az ünnepek előtt rendelhető lesz és esetleg a fa alá is bekerülhet?

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Sport kulacs rendelhetősége

Szia!

Sajnos biztos, hogy nem tudod a Karácsonyfa alá rakni.  Eddig 3-an jelezték, hogy csöpög a kulacsuk. Ezeket vissza kell küldeni Angliában, ott megnézik, elbírálják és az eredmény függvényében dől el, hogy forgalmazzuk-e továbbra is vagy nem. Amíg ez nem derül ki számunkra egyértelmúen, addig nem tudjuk jó szívvel ajánlani. Remélem ezt megérted/megértitek.

Szép napot!
Hortenzia

Értékelés: Nincs
piruett képe

csöpög

... eddig még nem szóltam, de az enyém is csöpög :-(  Többször áztatta el mindenféle dolgaimat a táskában...
Hmm, azt mondod, Angliába kell visszaküldeni? Én Londonban vagyok, vajon el tudom és is intézni? Vagy rajtatok keresztül kell mindenképp?
Köszi szépen előre is.


Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

sport kulacs

Szia!

Kérlek írj az ügyfélszolgálatra ez ügyben. shop@bionom.hu

Azt azért hozzá teszem Neked és Mindenkinek, akinek ilyen kulacsa van, hogy a tetején található egy szelep, amin keresztűl befelé áramlik a levegő, ha iszunk a kulacsból. Ha rázogatjuk vagy ha eldől a táskánkba és jövünk-megyünk, akkor bizony csöpöghet azon a szelepen.

Ha más okból csöpög, akkor vizsgáljuk ki. Neked hol csöpög?

Ha másnak is van ilyen problémája, akkor kérem, hogy írjon az ügyfélszolgálatra.

Szép napot!
Hortenzia

Értékelés: Nincs
Évke képe

Sportkulacsban szénpor

Sziasztok!

Nekem az a bajom vele, hogy a vizben, amit kinyomok belőle, apró szemcsék úszkálnak. Gondolom a szűrőből jövő szénpor. Ez oké, vagy valamit rosszul csináltam?

Köszi

 

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Nikken kulacs

A következő kérdések merültek fel:

Mikor lett utoljára cserélve a szűrő vagy ez az első?
Akkor be lett-e áztatva a leírásnak megfelelően?
Ki lett-e esetleg szedve a tömítés?
Az előírtaknak megfelelően használták, tisztították?

Derítsük ki mi a baj.

Szép napot!
H

Értékelés: Nincs

A működésére szeretnék

A működésére szeretnék rákérdezni, tehát a szűrő a tetejébe van beépítve, ezt lecsavarva önthetem bele a csapvizet, és visszacsavarva, amikor megdöntöm, iszok szűri meg a vizet?  Azért kérdezem, mert volt személyes tapasztalatom más vízszűrős kulaccsal (egyrészt a klórt ugyanúgy éreztem az állítólagos szűrt vizen) másrészt macerás volt belőle a víz ivása, mert egyszerűen ki kellett belőle szívni, mert ha döntöttem csak annyit engedett, amennyi a szűrőben volt. Ez ugye nem ilyen?  Előre is köszönöm a válaszodat!

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Kulacs működése

Szia!

A működése úgy van. ahogyan leírtad. Sajnos vagy nem sajnos, de ki kell szívni vagy rá lehet segíteni, ha megnyomod a kulacs falát.  

Olyan, mint a sport kulacsok, abból sem jön csak úgy a folyadék.

Az íze, pedig fincsi.

Remélem megnyugtattalak, szép napot!

Hortenzia

 

 

Értékelés: Nincs

Szia Hortenzia!Nekem 4 és 6

Szia Hortenzia!

Nekem 4 és 6 éves fiaim vannak, ugye nekik ez megfelelő lenne elsősorban az oviban és a suliban? A kulacs árában benne van a szűrő is? Gondolom azt csak később kell megrendelni, szűrőcserénél. És még egy kérdés: ha valami oknál fogva nincs szűrő, pl. lejárt a szavatossága, és csak később van pénze az embernek újat rendelni, akkor használható sima kulacsként is?

Előre is köszi a válaszokat: Ildikó

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Ildikónak kulacs

Szia!

Persze, hogy megfelelő. A legjobb, így nem kell ásványvizet cipelni, víz meg van az intézményekben.

Az első szűrőt tartalmazza a csomag, így rögtön használható,   és ha nincs szűrő, akkor nélküle is használható sima kulacsként.

Szeretettel,
Hortenzia

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Zsófi képe

Sportkulacs

Ha nincs pénzem vízszűrőre, akkor ezzel tudom helyettesíteni? Lehet, hogy nem jó kérdés, de sokkal jobb is lenne. Vihetném magammal és ha elfogy, újra töltöm. Nem kellene napi 3 liter vizet cipelnem.

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Nikken kulacs

Ha nem is helyettesíteni, de jó megoldás napi használatra. Azért nem tud annyit, mint az otthoni változat.

Én is vettem a férjemnek, hogy nap közben mindig legyen nála. Víz van a munkahelyén, így csak töltögetni kell, de addig is mozog egy kicsit. :)

Arról nem is beszélve, hogy tökre örült neki és úgy cipelgeti, mint más a ridikülét. És még egy pozitívum, megint rászokott az ivásra.

Szép napot!
Hortenzia

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hormonokat

 is kiszűri?

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Hormonokat?

Hivatalos eredmény még nincs a kezünkbe, de ha abból indulok ki, hogy a hormonokat bizonyos szénszűrkkel ki lehet szűrni, akkor a válaszom: valószínű.

Értékelés: Nincs Átlag: 2.8 (4 szavazat)

Hormonok ismét!

Érdekelne, hogy azóta kiderült-e, kezetekbe került-e a hivatalos eredmény arról, hogy a hormonokat is kiszűri-e ez a szénszűrő. Ha biztosan kiszűri, valószínűleg érdekel a termék. Köszönöm! Mariann

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Hortenzia képe

Kulacs és a hormonok

Szia Mariann!

Továbbra sincs hivatalos mérés, hogy a kulacs kiszűri-e a hormonokat. A Nikken erre nem nézte a hatékonyságot.

Viszont azért az aktív szénről ezt írják:

"Megköti a permetszerek, gyomirtók mérgeit, idegen hormonokat, sőt még a radioaktív anyagok egy részét is, valamint orvosságok, ideggyógyszerek, fogamzásgátlók maradékát is."

Szeretettel,
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

hormonok

Sziasztok!

Kiderült mostanra, hogy a hormonokat szűri-e?

Kipróbálás gyanánt, vettem magamnak egy kulacsot, és csak ajánlani tudom. :)

A lakásban késze-kusza a vízvezetek és pl. a mosdóban lévő csapvíz íze borzasztó, nagyon fém ízű :( töltöttem a kulacsba, vártam fél órát, hátha jót tesz az idő hogy hasson a mágnes + leulepedjen (nem tudom jól gondoltam e) és egészen iható lett a víz :) szinte alig maradt vissza pici fémes íz, úgyhogy elégedett vagyok :)

Timi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Hortenzia képe

Kulacs és hormon

Szia Timi!

A Nikken továbbra sem bocsájtott rendelkezésünkre olyan mérést, amiben mérték volna a hormonharadványok kiszűrését.

Mivel maga szén képes ilyenre, így én bízok benne, hogy ez a kulacs is képes rá, de ez csak feltevés.

Szép napot!
Hortenzia

Értékelés: Nincs
Évke képe

Nikken kulacs-mennyire nehéz?

Kedves Hortenzia!

Láttam, hogy nektek van ilyen. Meg tudnád nekem irni, milyen nehéz ez a kulacs? Külföldön leszek huzamos ideig, és nem tudom vinni magammal az otthoni vizszűrőmet. Arra gondoltam ilyet vinnék magammal. De azért az sem mindegy, hogy napközben mennyire kényelmes ezt cipelni.

Előre is köszi

üdv

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)
Hortenzia képe

Kulacs súlya

Szia!

Üres állapotban cc. 25 dkg. Fér bele 600 ml víz, így cc. 85 dkg lesz.

Remélem kielégítő a válasz, szép napot!

Hortenzia

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: