PG/53 Ovulációs Mikroszkóp

3.590Ft
4.625
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (12 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Szakirodalom

PG/53 Ovulációs Mikroszkóp 

A szexualitás életünk intim, ugyanakkor megfelelő felvilágosítást, gondosságot igénylő területe. Célja gyermekek nemzése, vagy szeretetteljes testi és lelki együttlét, felhőtlen osztozás az együttlét örömében. Mindez azonban csak akkor felhőtlen igazán, ha tudjuk, mi is a célunk az adott pillanatban, ismerjük pillanatnyi állapotunkat, és ennek megfelelően cselekszünk.

HASZNOS TANÁCSOK A PG/53 OVULÁCIÓS MIKROSZKÓP HASZNÁLATÁHOZ

• Az első hetekben célszerű a tesztet nyállal és cervix-váladékkal egyaránt elvégezni, hogy mielőbb megfelelő tapasztalatot szerezzünk az ovulációs mikroszkóp használatával és menstruációs ciklusunkkal kapcsolatosan.

• A tesztet természetes fénynél, vagy izzólámpa fényénél végezzük. Utóbbi esetben a mikroszkóp 30-40 cm-re legyen a fényforrástól. A teszt fénycsővilágításnál nem végezhető!

• Éles, tiszta kép megtekintése érdekében, a használati útmutató 6. ábrájában leírt módon állítsa be a fókusztávolságot.

• Ügyeljünk arra, hogy a cervix-váladékot kizárólag alapos kézmosás után, vagy steril kesztyűt használva, középső ujjunkkal megfelelően felnyúlva, valóban a méhnyakból, és ne a hüvelynyílás elejéről vegyük! A mintavételhez előnyös testhelyzeteket lásd itt!

• Ha a hüvelyben bármilyen fertőzés vagy gyulladás gyanúja áll fenn, a tesztet kizárólag csak nyállal végezzük!

• Nyállal ne végezzünk tesztet, evést, ivást vagy dohányzást követő 1 órán belül!

• Az eszköz úgy nevezett tiszta eszköz. Használata után, a mikroszkóp üveg tárgylemezét nedves, szálat nem hagyó ruhával megfelelően tisztítsuk meg! A mikroszkópot minden esetben a hozzá adott tároló dobozban tároljuk!

• Amennyiben a mikroszkóp lencséjére váladék, víz, vagy bármilyen szennyeződés kerül, azt mindkét oldalról száraz ruhával töröljük tisztára!

• Az önellenőrzés során gondoljunk az átmeneti napok figyelembe vételére, amikor nem kívánt terhesség bekövetkeztével számolhatunk! Az ilyen napokat a nem egyértelműen fonalas, illetve nem egyértelműen amorf alakzatokat mutató kép jelöli.

• Fogamzásgátló készítmény használata mellett vagy közvetlenül azt követően, illetve bármilyen hormonkezelés, hormontartalmú gyógyszer szedése esetén a teszt egyáltalán nem alkalmazható! Ilyen esetben a teszt megkezdése előtt forduljon szakorvoshoz!

• Bármilyen bizonytalanság esetén kérje szakorvos vagy védőnő tanácsát.

 

Az ovulációs mikroszkóp

A képen látható eszköz, a PG/53 Fertility Tester ovulációs mikroszkóp, a valóságban is púderdoboz méretű. Előnye, hogy AKÁRHÁNYSZOR, BÁRHOL, BÁRMIKOR használható. Ha éppen gyermeket szeretnénk, segít a fogamzásképes napok megállapításában, de természetesen akkor is hasznos, ha célunk éppen nem a fogamzás.

Sokan tudatosan keresnek, választanak természetes családtervezési módszert fiatal, vagy éppen változó koruk, egészségügyi állapotuk, vallási meggyőződésük vagy egyéb szempont alapján. Döntésük közös nevezője: szexuális életüket értéknek tekintik, felelősen kívánják gyakorolni. Ez, mint minden értékmegóvás, gondosságot, odafigyelést igényel. A PG/53 ovulációs mikroszkóp ebben segít, mégpedig úgy, hogy kizár minden mellékhatást.

Mint minden módszer, eszköz, tabletta esetében a leggyakoribb kérdés mennyire megbízható? Válaszunk: A PG/53 Fertility Tester ovulációs mikroszkóp rendszeres használatával, saját ciklusunkra vonatkozó tapasztalatok birtokában, gondos odafigyeléssel nagyfokú, akár 98%-os biztonság is elérhető.

A mikroszkóp gazdasági előnye: egyszer kell megvenni, és egy "életen át" használható! Ugyanakkor az ára nem haladja meg a fogamzásgátló tabletták egy hónapra szükséges mennyiségének költségét.

Az ovulációs mikroszkóp egyben a szexuális felvilágosítás hasznos eszköze. A havi ciklust alakító hormonális működés vizuális megfigyelése felkelti, és folyamatosan ébren tartja a tinédzser korú fiatalok figyelmét. Így szülők, pedagógusok, védőnők egyaránt használhatják felvilágosító, szexuális és családi életre nevelő tevékenységükben a havi ciklus "maradandó" megismertetése érdekében.

A PG/53 ovulációs mikroszkóp szerepe a szexuális felvilágosításban és oktatásban

oktatásAz ovulációs mikroszkóp segítségével megtekinthetjük a havi ciklus egyes pillanatait, a fogamzásképes és terméketlen napokhoz tartozó hormonális állapotot mutató képeket. Ez alkalmassá teszi az eszközt szülők számára, hogy szexuális felvilágosító tevékenységüket szemléletesebbé, az érdeklődést felkeltővé tegyék. Az ovulációs mikroszkóp alkalmazása összekapcsolható más ciklusvizsgálati módszerekkel is, például a rendszeres reggeli hőmérsékletméréssel. A kapott eredmények havi ciklusnaptárban rögzíthetők, ami megfigyelhetővé teszi a kapott adatokból kiolvasható, a havi ciklusállapotra vonatkozó tendenciát. Ez feltétlenül hasznos a serdülőkorban, de később is. Az ovulációs mikroszkóp naponkénti használata emellett rendszerességre, az egészséggel való törődés fontosságára neveli a fiatalokat.

fiatalok oktatásaA fentiek alkalmassá teszik a mikroszkópot arra is, hogy az, bármilyen iskolában felhasználásra kerüljön a biológia, vagy kimondottan a szexuális élettel kapcsolatos ismeretek oktatásában. Célravezető, ha a pedagógus a szexuális nevelés kérdését az értékelmélet oldaláról közelíti meg. Mai világunk alapvető kérdései: a környezet oltalma, tisztasága, az egészséges táplálkozás, természetes anyagokat tartalmazó termékek fogyasztása, az egészségügy területén pedig a megelőzés. Mindezen kérdések célja a legfőbb érték, az emberi élet védelme, szolgálata, tisztelete. Ahhoz, hogy egy fiatal lány és fiú megfelelően tudja elhelyezni gondolkodásában, kialakuló értékrendjében a szexualitás, családalapítás kérdéskörét, jelentős segítséget ad, ha magára és embertársaira egyaránt értékként tekint.

Hangsúlyozást igényel, hogy az érték megteremtése és szolgálata mindig munkavégzést, az adott esetben tanulást, önmagunk folyamatos megfigyelését igényli. Ezen az úton nyújt segítséget fiatalok, szülők, pedagógusok számára az ovulációs mikroszkóp rendszeres, oktatási céllal történő felhasználása.

sára csibi képe

ovulációs mikroszkóp használat

Hónapok óta használom, és tegnap észrevettem, hogy az üres lencse a tárgykemez lencse elé helyezése nélkül is megtisztítva ugyanazt a képet adja. pici bogyók vannak rajta. Eddig azt hittem, hogy ez a nyák képe:" a nem lehetek terhes".

Valaki tudna segíteni, hogy mindez miért van. Mut rontok el használatkor?

Értékelés: Nincs

Támpontok a PG 53 használatához

Szia Sára!

Bemásolok neked néhány hasznos és segítő információt, első körben ezeket nézd át és ellenőrizd le, hogy esetedben stimmelnek e a dolgok.

"HASZNOS TANÁCSOK AZ OVULÁCIÓS MIKROSZKÓP HASZNÁLATÁHOZ • Az elsô hetekben célszerû a tesztet nyállal és cervix-váladékkal egyaránt elvégezni, hogy mielôbb megfelelô tapasztalatot szerezzünk a mikroszkóp használatával és menstruációs ciklusunkkal kapcsolatosan. • A tesztet természetes fénynél, vagy izzólámpa fényénél végezzük. Utóbbi esetben a mikroszkóp 30-40 cmre legyen a fényforrástól. A teszt fénycsôvilágításnál nem végezhetô. • Éles, tiszta kép megtekintése érdekében az 1. oldalon jelzett módon szabályozza a szemének megfelelô fokusztávolságot. • Ügyeljünk arra, hogy a cervix-váladékot kizárólag alapos kézmosás után, vagy steril kesztyût használva, középsô ujjunkkal megfelelôen felnyúlva valóban a méhnyakból, és ne a hüvelynyílás elejérôl vegyük. • Ha a hüvelyben bármilyen fertôzés vagy gyulladás gyanúja áll fenn, a tesztet kizárólag csak nyállal végezzük. • Nyállal ne végezzünk tesztet evést, ivást vagy dohányzást követô 1 órán belül. • Az eszköz u. n. tiszta eszköz. Használata után, vagy a következô használat elôtt a mikroszkóp üveg tárgylemezét nedves, szálat nem hagyó ruhával megfelelôen tisztítsuk meg. A mikroszkópot minden esetben a hozzá adott tároló dobozban tároljuk. • Amennyiben a mikroszkóp lencséjére váladék, víz, vagy bármilyen szennyezôdés kerül, azt mindkét oldalról száraz ruhával töröljük tisztára. • Az önellenôrzés során gondoljunk az átmeneti napok figyelembe vételére, amikor nem kívánt terhesség bekövetkeztével számolhatunk. Az ilyen napokat a nem egyértelmûen fonalas, illetve nem egyértelmûen amorf alakzatokat mutató kép jelöli. • Fogamzásgátló készítmény használata mellett vagy közvetlenül azt követôen, illetve bármilyen jellegû hormonkezelés, hormontartalmú gyógyszer szedése esetén a teszt egyáltalán nem alkalmazható! Ilyen esetben a teszt megkezdése elôtt forduljon szakorvoshoz. • Bármilyen jellegû bizonytalanság esetén kérje szakorvos vagy védônô tanácsát"

'Helyezze a mikroszkópot a képen látható módon olyan közel a szeméhez, hogy megfelelő módon belenézhessen a nagyítólencsébe. A két korong közepén történő kismértékű összenyomásával állítsa be a fókusztávolságot úgy, hogy teljesen tiszta, éles képet lásson. A felső korong kis mértékű jobbra, illetve balra történő elfordításával a tárgylemezen lévő minta teljes terjedelmében megvizsgálható. Az A ábrához hasonló, szálkás, páfránylevélre emlékeztető kép a fogamzásképes állapot jele. A B ábrához hasonló, kör alakú, vagy alaktalan rajzolatok a nem fogamzásképes állapotot jelzik."

Szép napot kívánok neked! 

Értékelés: Nincs

Fogamzásgátlás menopauzában

Sziasztok!

Végigolvasva a kérdéseket és válaszokat látom, hogy jobbára fiatalasszonyok/lányok kérdeznek-osztják meg a tapasztalatokat. Nos, nekem meg van néhány éve a mikroszkóp, de valamiért mégsem használtam. Én abból a célból vettem meg, hogy ne essek teherbe. Aztán másképp alakult a védekezés, megoldottuk máshogy. Mostanra viszont már egy éve nem menstruálok (47 vagyok). Tavasszal egyszer volt valami kis vérzés, amikor Kingával való többszöri egyeztetés után barátcserje-maca-ciklusbarát krém variációt használtam, de azóta sincs semmi (nem is bánom). Most már "csak" ciklusbarátkrémet használok és idönként macát és indol-3-at, halolajat és D3-K vitamint rendszeresen az ösztrogén-dominanciám miatt (van egy kis miómám és néhány mellcisztám). A ciklusom leállása előtt volt néhány hőhullám, ami megszűnt, gondolom a fent felsorolt szerek áldásos hatása miatt.Láttam egy-két válaszban, hogy a ciklusbarátkrém használata nem befolyásolja a nyálmintát. Kérdésem, hogy ez az én estemben is igaz lehet? Ha nem menstruálok, attól még lehet, peteérés, tüszőrepedés? Mennyire használható megbízhatóan számomra?

Értékelés: Nincs

Fogamzásgátlásra mást

Szia kisberek! 

Az ovulációs mikroszkóp használata fogamzásgátlásra nem ajánlott, "csupán" a sikeresebb gyermekáldás segítéséhez, az ovuláció betájolásához. A használatát így erre a célra sajnos nem javasolnám neked. 

Peteérés ilyenkor még előfordulhat, így valóban célszerű védekezni az együttlétek alkalmával.

Nem tudom, a gumi mennyire jöhet nálatok szóba, de ezek az óvszerek a többihez képest is kellemes "viseletet" biztosítanak. Valamilyen síkosítót mindenképp javasolnék hozzájuk, például ezt a márkát

Jó egészséget, csupa szépet kívánok neked! 

Értékelés: Nincs

Köszönöm Kinga!

Akkor jól értem azt, hogy ha előfordulna nálam peteérés és akkor próbálnám a mikroszkópot, nem  feltétlenül mutatna fogamzóképes állapotot? Vagyis, mondjuk a teszten egyértelműen gömböcskék látszanak, ennek ellenére teherbe lehet esni? Ha sohase mutat páfrányos mintát, ez még nem jelenti a fogamzó képesség hiányát?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Peteérés

Inkább olyan lehetőséget tudok elképzelni, hogy éppen amőbás a mintázat, vagyis a mikroszkóp szerint nincs peteérés aktuálisan, így nyugodtan vágtok bele a védekezés nélküli együttlétbe. Ám a spermiumok még viszonylag sok ideig is életben maradhatnak a hüvelybe jutás után, kivárva a kellő alkalmat. És közben mégis lesz egy gyors peteérés. A szervezet csodákra, és nagyon hirtelen dolgokra képes ám!  

Szép napot kívánok neked! 

Értékelés: Nincs

Köszönöm,

ezt a csodát átéltem egyszer, mostmár kihagynám!Jöjjenek az unokák!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ha páfrányos akkor biztosan van LH csúcs?

Sziasztok,

 

lehet, hogy bugyuta a kérdésem: harmadik hónapja használok barátcserje krémet, és yam gyökeret, eddig vizeletből kimutatós ovulációs tesztet használtam, ami a múlt hónapban végre "majdnem" pozitív eredményt mutatott, de még halvány volt a a második csík. Annak a használati utasítását olvasva, az a teszt az LH csúcsot jelzi előre. MOst vásároltam iegy PG/53-at, és ma páfrányos eredményt mutatott. Ez azt jelenti, hogy biztosan lesz LH  csúcsom, vagyis ovulációm ebben a ciklusban? Nagyon szépen köszönöm a választ előre is! :) 

Értékelés: Nincs

Páfrányos, amőbás

Szia Epersz! 

Kevés dolog az, ami tényleg biztos az életben, így biztosra semmiképp sem merem állítani, de jó eséllyel igen. 

"a nyál és a cervix-váladék csak a fogamzásképesség 6-8 napos időtartama alatt kristályosodik. A fogamzásképes időszakban mindkét fenti folyadék kristályosodási képe jellegzetes, erősen szálkás, páfránylevelekre emlékeztető képet mutat. A nem fogamzásképes időszakban, amikor kristályosodás nem történik, a látott képben nagyszámú körkörös és amorf alakzat található."

Ezek is hasznosak lehetnek:

"HASZNOS TANÁCSOK A PG/53 FERTILITY TESTER HASZNÁLTÁHOZ: Az első hetekben célszerű a tesztet nyállal és cervix-váladékkal egyaránt elvégezni, hogy mielőbb megfelelő tapasztalatot szerezzünk a mikroszkóp használatával kapcsolatosan. A tesztet mindig szabad szemmel, tehát szemüveg nélkül végezzük természetes fénynél vagy izzólámpa fényénél. Az utóbbi esetben 30-40 cm-re legyen a mikroszkóp a fényforrástól.  A teszt fénycsővilágításnál nem végezhető! Ügyeljünk arra, hogy a cervix-váladékot középső ujjunkkal megfelelően felnyúlva valóban a méhnyakból, és ne a hüvelynyílás elejéről vegyük.Ha a hüvelyben bármilyen fertőzés vagy gyulladás gyanúja áll fenn, a tesztet csak nyállal végezzük. Nyállal ne végezzünk tesztet közvetlenül evés, ivás vagy dohányzás után."

Szorítok!! Csupa szépet és ha jól gondolom, és ez a cél, akkor mielőbbi boldog és gondmentes babavárást kívánok neked! 

Értékelés: Nincs
sára csibi képe

Sziasztok! Mi az a

Sziasztok! 

Mi az a fénycsővilágítás? Én a mobilom lámpáját használom a teszteléshez, az megfelelő? 

Értékelés: Nincs

Fény legyen!

Igen!

Értékelés: Nincs

Kedves Kinga!Nagyon szépen

Kedves Kinga!

 

Nagyon szépen köszönöm a választ! És igen, jól gondolod, az a cél, és nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat! :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

befolyásoló tényező

Sziasztok!

10 évig használtam (sajnos) fogamzásgátló tablettát, 1 éve és 3 hónapja hagytam abba, azóta sincs menstruációm sem pete érésem.... mivel nincs ciklusom nehéz bármit is kezdeni, és nem nagyon szeretnék újabb gyógyszert szedni (miközben a mostani problémám is az orvosok által felírt gyógyszer miatt van). 3 hónapja iszom egy speciális gyógyteát, azóta kétszer volt menstruációm (igaz 40 napra jött meg, de ez is több, mint eddig). vettem egy ilyen mikroszkópot, hátha lassan lesz peteérésem is, mellette tesztelek LH teszttel is. A kérdésem az lenne, hogy befolyásolja e az etredményt az, ha előző este egy olyan helyen vacsoráztam, ahol nagyon sós és fűszeres ételeket ettem és nagyon sokat, mert másnap reggel ébredés után vett nyálmintám (most először) páfrányos képet mutat (de ha a legutóbbi menzeszemet nézem, akkor vasárnap környékére várom a mensit).

köszönöm!

Szilvi

Értékelés: Nincs

Ovulációs mikroszkóp..

Ha még nem voltál, akkor mindenképpen menj el egy alapos kivizsgálásra, ha egy éve nem volt mensid, ott valami más is van a háttérben. Endokrinológust se hagyd ki!

Igen, az étkezés egyébként befolyásolhatja az eredményt!

Értékelés: Nincs
BAnita képe

Mi befolyásolhatja még?

Mi befolyásolhatja még a mikroszkópot nyálból történő vizsgálat esetén? Az egy óra nem evés-ivást mindig betartom, pár éve használom, eddig megbízhatónak tartottam, de most kissé meginogtam. A ciklus 13. és 26. napja körül is határozottan páfrányos volt a kép, majd a 31. napon mens. Utána még a 32. napon is megnéztem "poénból", és akkor is páfrányos lett. Kezdjek el aggódni?

Értékelés: Nincs

Szerintem ne aggódj!

Szia Anita!

Szerintem egyelőre ne aggódj! 

A nyálminta nem volt "buborékos"? Elegendő volt a mennyisége? Hagytad teljesen megszáradni? Tiszta volt a lencse?

Szoktad érezni az ovulációdat, tudod mikor van?

Menstruációd szabályos, nem változott mostanában?

Szép napot neked! 

Értékelés: Nincs
BAnita képe

Köszönöm, Kinga!

Köszönöm, Kinga! Ezek mind rendben voltak. Érezni nem szoktam az ovulációm, nem is óramű pontos, de eddig a páfrányos kép után 10-12 napra megjött, most pedig egyikhez sem stimmel igazán a páfrányos kép. Ezért gondoltam, hogy vagy valami más miatt lett páfrányos (pl. Vérzett az ínyem, de észre se vettem -  vagy ez nagy hülység?) Vagy pedig totál felborult a hormon háztartásom... Elvileg ugye a megemelkedett sókoncentrációt mutatja ki a mikroszkóp, ezt jól tudom? Egyébként a Ciklusbarát krém / étrendkiegészítő használata mellett jól mutat a PG 53, az nem befolyásolja?

Értékelés: Nincs

PG 53 és a ciklus

Szia Anita!

Igen, jól tudod!  A nyál sótartalma összefüggésben áll az ösztrogénszinttel. Minél magasabb az ösztrogénszint, annál magasabb elméletileg a nyál sótartalma. A magas sótartalom hatására pedig kikristályosodik a nyál. Erre alapoz az ovulációs mikroszkóp is.

Az ösztrogén a ciklus első felében domináns, majd megfelelő tüszőérést és tüszőrepedést követően a progeszteron veszi át az irányítást.

A menstruációs ciklus periovulációs szakaszában a legintenzívebb a domináns tüsző ösztrogéntermelése. A magas ösztrogénkoncentráció eredményezi az ún. LH-csúcsot, amely a várható ovuláció előtt kb. 35-24 órával indul. Ilyenkor a legintenzívebb az LH-kiválasztás, az FSH-é alacsonyabb. Az LH-csúcs után az ösztrogénkoncentráció hirtelen lecsökken, megindul a progeszteron szintjének mérsékelt emelkedése. Sok "összetevő" hatására a tüsző végül megreped, az érett petesejt kiszabadul, helyén kifejlődik a sárgatest, amely nagy mennyiségben termeli a progeszteront. A sárgatest LH-szabályozás alatt áll, kialakulása LH-függő.

Elképzelhetőnek tartom, hogy az említett ciklusban nem volt tüszőrepedésed, de ez tényleg csak tipp. Ha néha-néha (nem rendszeresen!!!) van ilyen ciklus is, az még önmagában nem ad okot az aggodalomra. Eddig is 31 naposak voltak a ciklusaid? Szerintem a következő ciklusban is ellenőrizd magad, és ha akkor sem az "elvártak" szerint alakul az eredmény, "beszéljünk" újra. Figyeld azt is, milyen lesz az a menstruációd az eddigiekhez képest! 

A Ciklusbarát termékcsaládot azért kérdezed, mert most kezdted el használni? Hogyan használod, mikortól? És miért (panaszok, tünetek, célok stb.)?

Szép napot neked! 

Értékelés: Nincs
BAnita képe

PG 53 + Kingának köszönet ismét

Kedves Kinga! Nagyon köszönöm a kimerítő válaszod! Valószínű igazad van, bár ez nem fog kiderülni biztosra. Csak közben olvasgattam máshol is, meg az jutott eszembe, hogy azért több napon keresztül nem "tévedhettem" a páfrányos képben, vagy legalábbis elég valószínűtlen, hogy valami egyéb ok miatt lett sósabb a nyálam több napon keresztül. (Régebben beleestem abba a hibába, hogy az ujjammal kentem fel a nyálat a lencsére, és akkor páfrányos lett, utána kb. fél órával biztos, ami biztos alapon megnéztem újra, de akkor nem kézzel kentem, hanem közvetlenül "rányaltam" a lencsére, és nem lett páfrányos :-)  De most már úgy gondolom, hogy az ilyen "bakikat" ki tudom szűrni.) Egyébként kezdő felhasználóknak javaslom, hogy naponta többször is ellenőrizzék, amíg nem elég magabiztosak.

Igen, a 31 napos ciklus elég megszokott nálam. A Ciklusbarát termékeken még csak gondolkozom, főleg emiatt a "kilengés" miatt, ami egyébként azóta kiderült, hogy egyszeri eset volt. Remélem, így is marad. :-)  Mivel azt olvastam a Ciklusbarát krémnél, hogy ártani nem tud, még lehet, hogy a későbbiekben elkezdem használni, szóval továbbra is érdekelne, hogy mellette érdemes lesz-e figyelni a mikroszkópot, valós képet fog-e mutatni?

Még egyszer köszönöm a segítséged!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Női ciklus támogatása a Ciklusbarát termékcsaláddal

Szia Anita!

Örülök, ha tudtam segíteni!  Én pedig köszönöm, hogy megosztottad velünk az értékes tapasztalataidat!

A Ciklusbarát termékcsalád, amennyiben jól használod, a saját ciklusodat optimalizálja, erősíti. Valódi hormontartalommal nem rendelkezik, fitohormonokat tartalmaz. A Ciklusbarát krém olyan elővegyületet állít elő, amelyből a szervezet saját maga állítja, állíthatja elő a progeszteront, tehát a szervezetet ösztönzi és támogatja a saját hormontermelésben. Ha helyesen használod, nem módosítja a mikroszkóp eredményét. 

Amennyiben a ciklusod nagyjából mindig 31 napos volt, a menzeszed normális, kiszámítható, nincsen vele "problémád", úgy szerintem nem kellene "rövidíteni" sem. Mivel a Ciklusbarát krém a progeszteron termelését támogatja, így a ciklus második felében kell alkalmazni. A 16. naptól elkezdheted használni, a ciklus 28-29. napjáig kenve. Amennyiben így kitolná a menzesz érkezésének idejét (bár nem valószínű), akkor hagyd abba hamarabb a krémkenést, akár a 26. napon. Ha a pároddal a babatervezés időszakában lesztek, akkor azonban csak csak abban az esetben szabad elhagyni a kenést, amikor megérkezik a piros menstruációs vér. Pozitív terhességi teszt esetén a betöltött 14. hétig szükséges kenni, majd onnantól fokozatosan elhagyni.

Szép napot, jó egészséget neked! 

Értékelés: Nincs

PG/53 tisztítása

Sziasztok,

Én is kipróbáltam ezt a mikroszkópot de az első használat óta semmivel nem tudom letörölni:/ pedig mindent megpróbáltam előírás szerint, mikroszálas törlőkendővel is...de mindig ugyanazt mutatja:( (egy páfrányt középen)...Lehetséges, hogy elromlott? A fényviszonyokra is figyeltem:(

Köszönöm szépen!

Adarisel

Értékelés: Nincs

PG/53

Nem látom, hogy mikor vásároltad? Így nem tudom, milyen régóta használod.

Elromlani ez a készülék nem tud. Próbáld meg lemosni folyó vízzel, de az is lehet, hogy ha ugyanazt a képet látod mindig, akkor egy sérülés, aminek páfrányformája van...

Értékelés: Nincs

Ovulacios mikroszkóp nekem bevált

Sziasztok! 

Szeretnem leirni a tapasztalataimat, hatha ezzel tudok segiteni masoknak is. Ket honapig szinte minden reggel nezegettem, de csak buborekokat lattam. Aztan utana neztem a neten kulonbozo blogokon, ki hogy hasznalja. Ott sokan azt ajanlottak, hogy keso delutan probalkozzak, kozepes vastagsagu nyalat kell felvinni es a nyal ne legyen buborekos. Minimum 15 percet vartam, hogy jol megszaradjon, es mar az elso alkalommal egy darab nagy pafranyt lattam, a masodik napon az egesz lencse pafranyos lett. Szoval turelem kell hozza, de szerintem megeri. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Fontos kérdés!

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy ha 5 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését és mellette szednem kell a clostylbegit nevű gyógyszert, hőmérő szerint ma lenne esedékes a peteérés (37,0) ez ma a 20. nap, viszont a PG/53 nem a fonalakat mutatja, csak azt az ábrát ami a nem fogamzóképes képhez kapcsolódik. Lehet-e már peteérésem ha 5 hónapja abbahagytam a fogam.tablettát és mennyire ad biztos képet a  mikroszkóp illetve befolyásolja-e a clostylbegit szedése. Köszönöm a válaszokat előre is: egy kétgyermekes anyuka

Értékelés: Nincs
epermami képe

PG/53

Szia Valid, ne haragudj, hogy megvárattunk a válasszal, bemásolom, mit válaszolt Pogány Zsuzsi Aviva tréner kolléganőm:

Ugyan már 5 hónapja nem fogyasztasz fogamzásgátló tablettát, de annak hatása nagyon sokáig a szervezetedben megmarad. Ezért írt fel az orvos egy szintetikus hormont, amely a peteérést serkenti, az agyalapi mirigyre gyakorolt hatásával.
A tüszőrepedés kimutatása, a peteérés, nem mindig esik egybe a ciklus közepével, ahogy ezt most tapasztaltad, a hőmérő is a 20. napon jelezte a hő emelkedését. Azonban még ez sem biztos jele a peteérésnek., ugyanis előfordulhat ez a kis hőingadozás más testi funkció hatására is. A mikroszkóp valóban mutatja a peteérés pillanatát, de nem mindenki tudja jól használni a mikroszkópot. Érdemes még ellenőrizni a méhnyak nyák típusát is, mert az biztos jele a hormoncsúcsnak.
A peteérés napja lehet a ciklus közepe, de egészen biztosan a Jónásnapon van. Ez eshet egybe is, de lehet ez akár a menzesz alatti időben is.

A tabletta a hormonrendszert befolyásolja, nem a mikroszkópot.

Értékelés: Nincs

6 évig szedtem fogamzásgátlót

Sziasztok! 

6 évig szedtem folyamatosan fogamzásgátlót, nemrég (2hónapja) hagytam abba. Nem volt semmi panaszom igazából tőle csak már közel 2 éve áttértem az egészséges életmódra, erről az egyről nem tudtam "lemondani" de ennek is eljött az ideje!! Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy mennyi idő után kapok a PG/53 által pontosnak mondható mérést?! Nemtudom hogy esetleg fiatal szervezetnél gyorsabban tisztul ki a szervezetből vagy ez nem befolyásolja... (22éves vagyok) És ha megismerem a "működésem" akkor másra elméletileg nincs is szükségem?!  

Segítségeteket előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs
epermami képe

Fogamzásgátló után

Szia Jucorpucor, sajnos a műhormonok fiatal korban is elraktározódnak a májban és befolyásolják az ember lányának hormon rendszerét! Ha egy kicsit lepörgeted az oldalt, akkor Melindától megkapod a választ a kérdésedre.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
kisbolygo képe

Szülés után

Sziasztok!

Alig két hónapja szültem. Eddig LEÁval szemeztem, de mivel nyáron szeretnénk belefogni a "kistesógyártásba", ez hasznosabbnak tűnik. A kérdésem az lenne: szoptatás alatt is megbízható?

Fontos még hozzátennem, hogy a hathetes kontrollon az UH azt mutatta, hogy a petéim "felébredtek", a nőgyógyász szerint bármikor érhetnek már.

A választ előre is köszönöm!

Szép napot mindenkinek! (:

kisBolygó

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Lea vagy teszt?

Szia kisBolygó!

Nem, szoptatás alatt nem mondanám megbízhatónak. Gondolj bele, hogy ilyenkor még a hormonrendszer nem áll vissza az eredeti állapotba. Sőt a szoptatás után is érdemes várni, mert nem egyik napról a másikra történik a változás.

Szóval, ha jelenleg nem akarsz kistesót, akkor LEA vagy óvszer, aztán amikor akarsz már ne használd a LEA-t. A többit tudod. mml.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Sziasztok!Azt írtátok, hogy

Sziasztok!

Azt írtátok, hogy pajzsmirigy probléma estén nem megbízható a teszt. Nekem  pajzsmirigy alultermelésem van

Az lenne a kérdésem, hogy akkor sem érdemes használni, ha már régóta beállt a hormon termelésem, vagyis állandóan ugyanolyan mennyiségű hormont szedek (minimálisat).

Köszi a választ!

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda képe

Én nem kockáztatnék...

Kivéve, ha mégsem lenne olyan nagy baj az a gyermekáldás... baby.gif 

Esetleg valami mással kombinálva megpróbálhatod, de csak erre hagyatkozni nem mernék a helyedben. Főleg, hogy hormonpótlást kapsz, nem fog reális képet mutatni... 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

terhesség

Sziasztok!

Én szorgalmasan nézegettem, amikor készültünk a gyerekre. Nem láttam peteérést, viszont a váladék olyan volt, ahogy a nagykönyvben szerepel és 2 akcióból kisbaba lett. Nehéz eset vagyok, IR, pajzsmirigy baj, 2 inszemináció nem sikerült, viszont elmentem akupunktúrára, csinált peteérést és láss csodát, lett gyerekem. Azt ajánlom mindenkinek, hogy csak 1 "műszerre" ne bízza az ovulációt, vessen be többet is!

Értékelés: Nincs
spurigambrigi képe

Mit jelenthet a látvány a PG-n?

Sziasztok!

Már talán egy éve vagy régebb óta használom ezt a mikroszkópot, azt gondolnám, hogy van elég tapasztalatom benne, de most tanácstalan vagyok, hogy mit is mond.. A peteérésem sokszor nem a ciklus közepén van (ami amúgy 28  napos), emiatt minden nap tesztelek (babát szeretnénk). Ebben a hónapban nem volt páfrányos, mostmár a ciklus vége felé járok, és az a elmúlt 4 napban folyamatosan azt látom, hogy félig páfrányos-félig buborékos, ilyenkor mi van??? Nem vált át teljesen párfányosra, de teljesen buborékosra sem.. Hormon probléma lehet? Avivázom 3 hónapja, az utóbbi  hónapban a rendszeressége kicsit felborult, mert külföldön vagyunk és jönek-mennek a vendégek. De nem gondolnm, hogy ez rosszat tehet, maximum nem annira hatásos..

Volt már valakinek hasonló? Brigi

Értékelés: Nincs
estikebodza képe

PG/53 bevált :)

Sziasztok!

Most már használom pár hónapja a "kütyüt" és nekem megbízhatóan jelez, még az átmeneti időszakot is látom, hogy mikor mennyire kristályos az a páfrány. :)

Még annyit, hogy én másfél éve hagytam abba a fogamzásgátlót, utána persze méregtelenítettem meg minden, csak jelezném, hogy így is működik. :)

(Sőt mivel sokat iszom, a nyári időszakban nekem jobb ha csak 1 órát kell önmegtartóztatnom, mint a LH pálcánál, ahol kettőt, és nekem akkor is bozonytalanok a csíkok...)

 

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

SOS segítség

Sziasztok!

 

Sürgős segítségre lenne szükségem, sajnos történt egy kis baleset és 72 órás tablettát kellene bevennem. Megnéztem a mikroszkóppal, elvileg most nem vagyok termékeny. A "baleset" tegnap reggel történt.

Mennyire megbízható ez a mikroszkóp, megbízhatok benne? Nem szeretnék tablettát bevenni, tudom mennyire káros, illetve egyszer régen kellett már használnom és 3 napig hánytam tőle:S

Természetesen nem akarom rátok "terhelni" a felelősséget, csak egy kis tanácsot szeretnék kérni. Ha lehet, emailben válaszoljatok.

 

Köszönöm előre is,

zsuzsmac

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali képe

Aviva torna

Pártolom Heni véleményét: vedd fel a kapcsolatot Zsuzsával, és kérd el tőle a beágyazódás elleni gyakorlatsort!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Aviva torna

Szasztok, Hol lehet megszerezni a beágyazódás gátló Aviva tornát? Sürgős lenne. Köszönöm

Értékelés: Nincs

PG/53 megbízhatósága

Szia!

Bár én nem használom, a hozzáértők azt mondják, hogy ez függ attól, hogy mennyire van rendben a hormonháztartásod...
Mert ha nemrég álltál le a fogamzásgátlóról és úgy kezdenéd el használni, akkor nem megbízható... Ha sosem szedtél és különben sincs semmi problémád (nem pecsételsz, normális a vérzésed, nincs görcsöd, nincs PMS, stb.), akkor hihetsz a PG-nek.

Az AVIVA tornában van egy gyakorlat, ami a pete beágyazódása ellen hat.

Aki tud, az segítsen zsuzsmacnak, hogy elkerülhesse a gyógyszert!

Heni

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Válasz Heninek

Kedves Heni!

Köszönöm a választ!

5 évig szedtem gyógyszert, kb. 4 éve már, hogy nem szedem. Elég normálisnak mondanám a menzeszemet, néhány pattanás szokott kijönni előtte, meg esetleg egy kis mellfájdalom, de ennyi.

Írok Zsuzsának is, hátha tud segíteni.

Köszi szépen,

zsuzsmac

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali képe

Én 12 évig használtam, és mindig igaza volt.

Nálam nem tévedett. Ennek ellenére keresd Zsuzsát, minél előbb! Biztos, ami biztos...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm szépen, írtam neki!

Köszönöm szépen, írtam neki!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ovulációs mikroszkóp

Sziasztok!

"Nyállal ne végezzünk tesztet, evést, ivást vagy dohányzást követő 1 órán belül." Ez vízivásra is vonatkozik?

Köszönöm!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Hortenzia képe

Vízivás és a nyálteszt

Szia!

Igen, arra is vontkozik, mert a víz hatással van a nyál konzisztenciájára.

Szép napot!
Horteniza

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm!

Köszönöm!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Sziasztok!Nekem az lenne a

Sziasztok!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy szoptatás során alkalmazható-e a mikroszkóp, mivel az is egy esetleges hormonvoltozással (prolaktin-progreszteron) járhat..

köszönettel

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Szoptatás és mikroszkóp

Szia!

Alkalmazhatod, de ahogy Te is írod akkor még nem ad 100%-os eredményt. Szóval ha nem akarsz babucit, akkor egy óvszer is jól jöhet. :)

Szép napot!
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Egyszer már írtam,

de lehet, hogy nem jól küldtem el: napi 200 mikrogramm Jodid-ot szedek, pontos eredményt mutatna-e az eszköz?
Válaszotokat előre is köszönöm! :)
Borica

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Hortenzia képe

Jodid és a mikroszkóp

A forgalmazótól azt az informáciot kaptuk, hogy nem befolyásolja, használd nyugodtan.

Szép napot!
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

ovulációs mikroszkóp

Sziasztok!

Szeretném a mikroszkópot megrendelni, csak az lenne a kérdésem, hogy már lehetett olvasni, hogy az árut a szállító nem kellő gonddal kezeli és sérülten érkezik? Ez ennél a mikroszkópnál (is)baj lenne és nem szeretném az átvételkor a kapuban kinyitni és ellenőrizni . Vagy nem kell ettől tartani? A.

Értékelés: Nincs
Antal Vali képe

Kicsi az esélye, hogy sérüljön

  • Nem törik - ha csak át nem megy rajta a szállító autóval
  • Elázni nem tud, mert műanyag és mosható
  • Olvadni csak forró sütőben...

Ha mégis kifognád a helyi földrengést, és sérülne, akkor küldd vissza, a Bionom ügyfélszolgálata biztosa megtalálja a megfelelő orvoslást a problémádra.

Értékelés: Nincs Átlag: 3.5 (2 szavazat)

Ugyanaz a kép

Napok óta próbálgatom a mikroszkópot, törölgetem, nyalogatom felváltva , de sajnos mindig ugyanaz a kép látszik. Próbáltam a többi hozzászólásban leírt tisztítási módszereket mind, de nem változik... Ráadásul valami piszkot nézegetek szerintem, mert egyik mintaképhez sem hasonlít. Még próbálom, hátha lesz valami, de ha van valakinek ötlete, hogy mit lehet még csinálni vele, szívesen fogadom és köszönöm!

Értékelés: Nincs

Tisztítás

Sziasztok!

Látom a hozzászólásokból, hogy másnak is akadt gondja a tisztítással. Én minden leírt módszerrel letisztítottam az üveget, látszólag patyolat tiszta még is ugyanazt a képet látom egyfolytában. Aztán megpróbáltam újra megnyalni, akkor is ugyanaz a kép fogadott. Itt valami nem stimmel...

Van esetleg más ötlet, hogy mit lehet ilyenkor tenni? Lehet, hogy maga a mikroszkóp lencse koszos?? Ahhoz viszont nagyon nehezen lehet hozzáférni...

Előre is köszi a segítséget!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Tisztítása

Ha clin-nel tisztítom attól tönkre mehet?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali képe

Ajjaj, nehogy vegyszerrel tisztítsd, hisz utána megnyalod!

Tökéletesen el tudod pucolni egy kis vízzel és a vixi szemüvegtörlőjével.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Dortsa képe

Mikroszkóp kettős funkciója(?)

Sziasztok!

Egy kicsit elmélkedtem... Kb 1 éve hagytam abba a fogigátlót, és az első néhány hónapban láttam a páfránylevélkéket, meg a hőmérsékletem is emelkedett a kérdéses időszakban, de már egy jópár hónapja, hogy semmi ilyesmi... Ez azt jelentheti akkor, hogy nincs is peteérésem? Akkor meg nem kell törődni a védekezéssel sem, nem igaz?  Na jó, ez csak költői kérdés volt... A hétvégén végre sort kerítek egy keserűsós méregtelenítésre, remélem, lesz némi hatása erre is...

Na de amin elméletben elmélkedtem, :-) az az, hogy ez a két módszer (a mikroszkóp meg a hőmérő) végülis terhesség jelzésére is alkalmas lehet? Vagy legalábbis gyanúkeltésre? Mivel ha jól tudom, ugyanazok a hormonok termelődnek a terhesség során, mint a peteéréskor, és a testhőmérséklet is emelkedik... Egyáltalán mikor kezdenek el termelődni terhesség esetén ezek a hormonok? Rögtön az elején, vagy csak néhány hét után? Szóval a páfránylevélkék és a magasabb hőmérséklet gyanúsan hosszú ideig, vagy gyanús időszakban, az jelenthet terhességet? 

Szép napot!

Dortsa 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kedves Dortsa!

Nagyon jók a kérdéseid! Szerintem a magyarországi forgalmazót kellene megkeresni, ők biztosan tudnának válaszolni.

További napsütéses hétvégét kívánok!

Eszter

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Veronika55 képe

PG53

Szia Dortsa!

Nem értek a terhességi hormonokhoz, hogy hogyan viselkedne a mikroszkóp ebben az esetben, de ha sokáig szedted a bogyót 1 év után én még nem venném készpénznek amit mutat, még nem tisztulhattál ki teljesen szerintem..

A peteérésnek egyéb jeleit sem érzed? ("Tojásfejérje" pl. ?  )

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
mirzo képe

PG/53 és a pajzsmirigyhormon

Sziasztok! 

"Bármilyen hormonkezelés, hormontartalmú gyógyszer szedése esetén a teszt egyáltalán nem alkalmazható!"

Ha tehát én pajzsmirigyhormont szedek, akkor sem haszálhatom, igaz? 

Köszönöm előre is a választ! :) 

Értékelés: Nincs
Veronika55 képe

Hormonok

Használhatod, bár felesleges mert nem biztos hogy jó eredményt fog mutatni, így meg a lényeg vész el...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Fogamzásgátló abbahagyása után

Sziasztok! Én 15 év után a napokban hagytam abba a fogamzásgátló szedését és szeretném használni a PG/53-at. Nos a leírásban benne van, hogy pl, nekem még nem érdemes elkezdenem. Tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy kb mennyi időnek kell eltelnie. 1-2 hónap elegendő ahhoz, hogy  biztos eredményt kapjak vagy ennyi ideig történő tabiszedés után még többet kéne várnom? 

Előre is köszönöm 

Értékelés: Nincs
Antal Vali képe

Méregtelenítés után már nagyjából reális eredményt mutat

Látom, decemberben tetted fel a kérdést, bocs elkallódott... Szóval ha nem méregtelenítettél, akkor kb. mostantól kezdhetsz hellyel-közzel bízni benne, de ha sokáig szedtél fogamzásgátlót, akkor méregtelenítés nélkül még sokáig fognad benned dolgozni a műhormonok.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Most fogom a 3. Baby-t

Most fogom a 3. Baby-t szülni, egyenlöre többet nem szeretnénk, hogyan és mikor kezdjem el alkalmazni ezt a tesztet, hogy tuti legyen? Tablettát eggyáltalán nem akarok szedni, csak erre a módszerre szeretnék hagyatkozni!

Köszi a válaszokat.

Aniko

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta képe

PG53

Kedves Anikó!

Figyeld magad... ha letelt a szülés utáni hat hét, akár el is kezdheted használni, így szépen meg tudod ismerni Tested működését...

Hozzáteszem, hogy a hormonok szülés után, szoptatás alatt "játszhatnak" Veled, így talán érdemes lenne óvszert is használni...

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

klassz

Nekem nagyon bejött ez a mikroszkóp. Szerintem diszkrét a megjelenése, jó a leírása, egyértelműen eldönthető, hogy fogamzóképes vagyok-e vagy sem.

Értékelés: Nincs

pg53 tisztítása

Sziasztok! Régóta van ilyen mikroszkópom, de valahogy nem tudom rendesen letörölni. Vízzel is próbáltam lemosni, de utána is pontosan a legutóbbi kép látszik. Van valami tanácsotok? Azon gondolkodom, hogy lehet, hogy a mikroszkóp részre kerül rá valahogy, azt is próbáltam letörölni, de nehéz hozzáférni... Előre is köszi!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

PG/53 tisztitása

Nekem is ugyanez volt a gondom, hogy hiába mostam le meleg vízzel és töröltem le kendővel mindig az előző képet mutatta, de kipróbáltam, hogy ráfújtam egy kicsi eMC tisztitószert és 5 percet rajta hagytam, majd lemostam és megtöröltem és teljesen tiszta lett a "kép".

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

PG53 tisztítása

Mikroszálas törlőkendővel próbáld meg :).

Berni

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
zsoltesviki képe

nem értem

hova kell tenni a mintát amit leveszünk? hogy kell tisztitani az ellenörzések között?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali képe

PG 53 - csak nyalni kell!

Van egy tok, ami olyan, mint egy púderdoboz. Ha kinyitod, akkor van benne egy szintén púderdoboz formájú szerkezet, amelynek a felső részét el lehet fordítani hátrafelé. Az alsón található egy fehérnemű-gomb nagyságú tárgylencse - azt kell megnyalni, vagy bekenni a hüvely mélyéből vett váladékkal. Pár perces száradás után vissza kell fordítani fölé a "tetejét", amelyben van egy mini mikrószkóp lencse, amely pont a minta fölé esik. Majd megfogod, és a mintával a fény felé tartva a minilencsét a szemedhez teszed, belenézel, és vagy szabálytalan buborékokat látsz, vagy páfrány-szerű képződményeket. Ha a bubérokos képlet van, akkor nem vagy fogamzóképes, ha a páfrányok, akkor fogamzóképes vagy.

Majd a vizsgálat után, egyszerűen elmosod a tárgylemezt melegvízzel, és szöszmentes kendővel (pl.vixi szemüveg tisztító) eltörlöd, majd visszafordítod rá a tetejét,és mehet vissza a dobozába, hogy ne érje por. 

Leírni sokkal hosszabb volt, mint megcsinálni...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 szavazat)

Fogamzásgátló mellett is?

Szia! ha fogamzásgátlót szedek már több mint fél éve, van értelme erre a módszerre váltani??? A hormonok szerintem nincsenek a szervezetemre jó hatással,de viszont nem akarom a véletlenre bízni még a dolgot. Neked mi a véleményed, mit tehetek? Sokat segítenél!

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: