Reishi - Organikus étrend-kiegészítő (PlanetBIO)

  • Antioxidáns
0Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (18 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI
  • Szakirodalom

A reishi gombából származó organikus micélia és termőtest (Ganoderma lucidum) por (PlanetBIO), 150 g,

A reishi gomba, kínai nevén Ling Zhi, a lombhullató fák közelében, vagy tuskóin nő. A többi gombától ganoderma savtartalma különbözteti meg. A gomba természetes forrása a vízben oldható rostoknak, a béta-1,3-és a béta-1,6-glukánnak, legfontosabb feladata az immunrendszer megerősítésében rejlik.

 

Alkalmazás:

  • Por:  Ajánlott napi mennyiség 3–6 g (1–2 teáskanál). Gyümölcs- és zöldséglevekkel, turmixszal vagy vízzel fogyasztható a reggeli órákban.
  • Kapszula: Ajánlott napi mennyiség: 7-15 kapszula.  Hatóanyag megnevezése és mennyisége kapszulánként: 400mg organikus reishi por. Gyümölcs- és zöldséglevekkel, turmixszal vagy vízzel fogyasztható a reggeli órákban.

Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet. Az ajánlott napi bevitel túllépése nem javasolt. Gyermekektől távol tartandó!

Tápérték/ 6 g: energia 110 kJ/26 kcal | fehérje 1 g | szénhidrátok 3.3 g | zsír 0.1 g | béta- 1,3/1,6-glukán 1.2 g | ganoderma sav 0.2 g

Kiszerelés: 150g,

Származási ország: Szlovénia.

Minőségét megőrzi: Lásd a címke alján (nap, hó, év).

A forgalmazást ellenőrzi: HU-ÖKO-01.

Tárolás: Hűvös, száraz helyen tarolandó.

Összetevők:

  • Por: A reishi gombából származó organikus micélia és termőtest (Ganoderma lucidum)
  • Kapszula: A reishi gombából származó organikus micélia és termőtest (Ganoderma lucidum), kapszula (hidroxipropil-metilcellulóz), növényi eredetű).

A Reishi, magyarul taplóviaszgomba, a tapló alkatúak rendjébe és a pecsétviaszfélék családjába tartozó, az egyik legrégebbi gyógyszerként is elismert és használt gombafajta. Habár a legelterjedtebb Reishi elnevezés Japánból származik, más neveken is közismert: latinul Ganoderma lucidum, kínaiul Ling Zhi, vietnámiul Linh Chi - szó szerint : “természetfeletti gomba". A Reishit a hagyományos kínai orvoslásban több mint kétezer éve alkalmazzák. Ősi szövegek úgy hivatkoznak rá, mint a “Halhatatlanság gombájára", vagy mint “Életelixírre", mivel az emberek azt hitték, képes meghosszabbítani annak az életét, aki eszik belőle. A kínai kultúrában szerencsehozó talizmánként is szolgált, a jó egészség és hosszú élet jelképeként. Ázsiában számos tudományos kutatás irányul a Reishi gyógyhatásának megismerésére. A természetben a pecsétviaszgomba egy falakó szaprofita vagy parazita gombafaj, mely mindenekelőtt lombfákon él, de megtalálható még sövényekben és parkokban, amennyiben megfelelő tápnövény áll rendelkezésére.

A ganoderic sav egyetlen eddig ismert forrása a Reishi, ennek köszönhetően a PlanetBIO Reishi porban is megtalálható ez a triterpénekkel rokonságban álló sav. Több tucat fajtáját izolálták a mai napig, többek között ganoderic A és ganoderic B savat, melyek valószínűleg a Reishi legfőbb aktív összetevői. A triterpének mellett a PlanetBIO Reishi por tartalmaz poliszacharidokat is, például béta-és alfa-glükánt.

A PlanetBIO Reishi gombát Szlovénia szennyezetlen természetes környezetében termesztik, az ökológiai gazdálkodás normáinak megfelelően. Szárított és porított formában, adalékanyagok hozzáadása nélkül csomagolják. A PlanetBIO Reishi por előállítása teljesen természetbarát: nem használunk egyszer használatos műanyagokat, a felhasznált gombák maradékát komposztként hasznosítjuk más zöldségek termesztésénél, és az összes épületben megújuló energiával – fa alapú-biomasszával- fűtünk. Ennek eredménye a minimális mennyiségű hulladék. Ráadásul a kémiai eredetű, vagy olcsó importált anyagokat szintén kihagyjuk a gyártási folyamatból. A PlanetBIO Reishi por megfelelő minőségét igazolták a beszállítók laboratóriumában, a szlovén állami minőségellenőrző laboratóriumban, minősített külföldi laboratóriumokban, valamint szlovén és külföldi kutatóintézetekben is.

A PlanetBIO Reishi por szemcsés szerkezetű és a ganoderic sav jelenléte miatt egyedi, némileg kesernyés ízű. A PlanetBIO Reishi por ajánlott napi adagja: 1-3 teáskanálnyi por vízbe, gyümölcslébe, turmixba, vagy nem állati eredetű tejből készült joghurtba keverve. Javasoljuk a Reishi por éhgyomorra, lehetőleg reggelente való fogyasztását.

Tudta Ön, hogy…

...a Reishit úgy is emlegetik, mint a “Halhatatlanság gombáját"? Ősi kínai legendák szerint a gomba meghosszabbítja annak az életét, aki eszik belőle: a középosztálybeliekét több ezer évvel, míg az alacsonyabb sorba tartozókét “csak” ezer évvel.

.... a Reishi csak egyike a temérdek gyógyhatású gombának? A Lentinula edodes, a Grifola frondosa, a Pleurotus ostreatus, a Phallus impudicus és a Trametes versicolor csak néhány az ugyanebbe a kategóriába tartozó gombafajta közül.

Bélrendszer

Szia:) Kérdésem az lenne, hogy a bélrendszerem nagyon nincs rendben (puffadás, bélgomba-baktérium elszaporodásra gondolok a tüneteim alapján), ennek megszüntetésére, helyreállítására szedhetem-e grapefritmag cseppet+emóciót+Ganoderma port együtt, vagy az utóbbira nincs szügség???

Köszönöma a választ :)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

3 termék együtt

Szia! 

Szedheted őket együtt, igen, szerintem jó választás ez a három termék. Csak arra vigyázz, hogy a Grape Vital-t az Emócióval ne egyszerre vedd be, mert sérülhetnek az Emóció bacijai. 

Értékelés: Nincs

Ganoultra vs Planetbio

Sziasztok!

A GanoUltra kapszulás ganodermához képest ennek a terméknek az összetétele vagy a minősége mennyiben más? Ebből még a kapszulás változat ára is harmada a GanoUltráénak, létezik, hogy hatásukban is ilyen nagy a különbség?
Úgy látom, most csak a por változat rendelhető, mikor lesz elérhető a kapszulás?
Köszi szépen a választ!

Évi 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda képe

GanoUltra vagy Planet Bio reishi?

Szia Évi! 

Ebből a termékből a napi adag 7-15 kapszula, a Gano Ultrából pedig napi 1-3 kapszula egyszer-kétszer. 

Ez a fenti 100%-ban ganoderma lucidum-ot tartalmaz, a másik pedig 75%-ban ganoderma lucidum-ot, 25%-ban pedig ganoderma applanaum reishit. 

Valamennyire más az összetételük, mindkettő jó minőségű, tiszta alapanyagokból készül, magas hatóanyagtartalommal! 

Értékelés: Nincs

Így már érthető

Köszi szépen Melinda, így már érthető az árkülönbség.

Minden jót nektek!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: