Bio Árpafűpor (Green Origins), 250 g

 • Aminosav forrás
 • Emésztés
 • Roborálás
 • Sav-bázis egyensúly
 • Tápanyag hiány
 • Vércukorszint szabályozás
8.970Ft
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 szavazat)
 • Termékleírás
 • Adagolás / Alkalmazás
 • Egyéb termékadatok
 • Összetétel / INCI
 • Szakirodalom

Green Origins BIO ÁRPAFŰ por 250 g

Használati javaslat: Egy púpozott teáskanál (3gramm) port adjon vízhez vagy gyümölcsléhez, egyszer vagy kétszer naponta. Ideális, ha ez kora délelőtt és/vagy kordélután történik. Továbbá az javasoljuk, hogy az első héten csökkentett adagot vegyen be, hogy minimalizálja a méregtelenítési tüneteket.

Termelés: A Green Origins árpafű készítmények alapanyagát egy biofarmról szerezzük be Canterburyból, Új-Zélandról. Akkor aratják le, amikor a növények még fiatalok és 30 cm-nél alacsonyabbak. Az aratást követően 1-6 órán belül szállítják egy dehidratáló üzembe, ahol a nedvességtartalmát csökkentik, hozzávetőlegesen 4%ra, levegőszárítók által. A szárítási eljárás 20-25 percet vesz igénybe. Óránként mintákat vesznek minőségellenőrzésre. Miután megszáradt porrá őrlik, a részecskék először 150-200 mikron aztán 50 mikron méretűek lesznek. Aztán csomagolják, és várja, hogy elszállítsák az Egyesült Királyságba.

BIO tanusítvány: A Soil Association kódja mi termékünkön a GB-ORG-05. A magyarországi forgalmazót a HUNGÁRIA ÖKO GARANCIA tanúsítja, HU-ÖKO-02.

Tárolása: Száraz, hűvös helyen tárolandó.

Származási hely: Új-Zéland

Összetevők: BIO Árpafű por.

Habár az emberiség évezredek óta használja az Árpa magot, csak a huszadik század elején fedezték fel a kivételes tápanyagban gazdag fiatal lombos részét (placentalebenyek) ami klorofillban, fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, amely nagyszerű és széles spektrumú támogatást nyújt az egészséges étrendhez.

A fő összetevője az árpafűnek a zöld pigment a klorofill, amely lehetővé teszi a növényeknél a fényből energiává való átalakítást fotoszintézissel. A klorofillnek magas a magnézium tartalma. Az árpafű gazdag fehérjében, ami a 22 aminosavból 18-at tartalmaz beleértve a 8 esszenciális aminosavat, amit a szervezetünk nem képes saját maga számára előállítani. Így ez kiváló fehérjeforrás a vegetáriánusoknak, akiknek gyakran hiányzik a fehérje az étrendjükből. A vitamin tartalma is jelentős. 30-szor több B1-vitamint tartalmaz, mint a tehéntej, de tartalmaz B2-, B6-, B9-, B12- és C-vitamint is.

Az árpafű az ásványok egy kiváló természetes forrása. Ahogy a klorofillnak igen magas a magnézium tartalma, úgy tartalmaz még kalciumot, rezet, vasat, mangánt, foszfort és káliumot. Ezek mind fontosak az étrendben, és ezek hiányoznak a modern feldolgozott ételekből.

 


Árpafű - aminosavak

Érdeklődnék, hogy ez a termék milyen aminosavakat tartalmaz? A leírás szerint 22 aminosavból 18-at, ezek közül az összes esszenciális aminosavat. Ezek szerint tartalmaz Triptofánt? Ha ez nem, akkor melyik terméket ajánlanátok?

ADHD-s gyermeknek keresek bionom megoldást, gyógyszer helyett, amit még nem kezdtünk el, csak ajánlásunk van. Az aminosavak jó megoldás lehet? Hajanalízis, és ételallergia, ételintolerancia, lisztérzékenység teszt folyamatban.

Köszönöm szépen a segítséget!

Értékelés: Nincs

Árpafű triptofan tartalma

Mivel ez egy esszenciális aminosav, így a leírás alapján ezt tartalmazza. Az ADHD-vel kapcsolatban Betty javaslatát ajánlom elolvasásra.

Szerintem megérne egy próbát a glutén kiikatatása az étrendből.

Értékelés: Nincs

Afa kék-zöld alga hónapok óta a kedvenceim között van

Köszönöm a válaszod, és az ajánlásokat! Véletlenek nincsenek..... Az Afa kék-zöld alga hónapok óta a kedvenceim közt van, itt az ideje a rendelésnek. Hálásan köszönök minden segítséget!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Összetétel kérdés

Üdv!
Egy gyors kérdésem lenne! Az összetételek címszó, pontosabban a MINERALS fejléc alatt (csomagoláson) számos ásványi anyag melett szerepel, hogy a termék 100 grammra számítva általánosan 6 mg alumíniumot tartalmaz. Ez most jó vagy sem? Tudomásom szerint az alumínium nem éppen egészséges.

Értékelés: Nincs
Betty képe

Szerves vagy szervetlen nyomelemekről

Kedves Attila!

A szervetlen alumínium valóban nem egészséges. Viszont a szerves formájára szüksége van a szervezetünknek nyomokban (nem véletlen hívják nyomelemeknek őket).

Az árpafűben szerves formában található meg, ugyanis a növények tartalmaznak nyomelemeket, köztük alumíniumot is.

A növényekben szerves formában vannak jelen a nyomelemek. Ha egy növény a földből ásványi anyagot használ fel, akkor azokat megemészti és ionikus, illetve elektronikus formára alakítja a természetben. Ez egyszerűbbé teszi a test számára, hogy feldolgozza és használja a sejtszinten az ásványi anyagokat. Következésképpen nem tárolódnak és raktározódnak máshol a testben. A nyomelemek szervetlen formában (pl. alumínium edény, deó) nehezen felhasználhatóak a test számára, ezért a szövetekben nagy mennyiségben tárolja el a szervezet, így rendkívül mérgezőek.

Ugyanez a helyzet a fluorral is, amiről itt találsz bővebb infót. 


Értékelés: Nincs

21 hónapos babának lehet?

Vékonyka kislányomnak keresek valami fehérjepótló szert, ezt vagy a kendermag port tudnám használni, vagy inkább alga készítményt válasszak? 

Köszönöm szépen a segítséget!

Kata

Értékelés: Nincs
Mártu képe

Babának árpafű

Szia Kata!

Nyugodtan adható! Válasszad ezt elsőre, ha ezen akadt meg a szemed. Majd ha elfogyott utána kipróbálhatjátok az algát is!

Értékelés: Nincs

Kedves Mártu!

Kedves Mártu,

köszönöm a gyors választ! Végül megrendeltem az algát, de utána ezt is ki fogjuk próbálni :)

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: