K2D3-vitamin étrend-kiegészítő cseppek (Nature Vitality) 20ml

  • Agyműködés támogatása
  • Csontképzés
  • Daganatképződés lehetőségének a csökkentése
  • Immunmodulálás
0Ft
4.833335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (24 szavazat)
  • Termékleírás
  • Adagolás / Alkalmazás
  • Egyéb termékadatok
  • Összetétel / INCI
  • Szakirodalom

K2+D3 étrendkiegészítő cseppek (D3, K1, K2 vitamin) (SynergyTech), 20ml.

A termék fölszívódást segítő kókusz- és pálmaolaj-kivonatban oldva, adalékanyagok nélkül tartalmaz D3-, K1- és K2-vitamint.  A K2-vitamin bioaktív MK-7 változatának természetben megtalálható formáját használjuk, mely virágok esszenciaolaj-kivonataiból van előállítva, nem szójából.

Napi 12 csepp (de valójában inkább 24csepp az ideális).

Adagolás: K2+D3-vitamin napi 12csepp,

Engedély tipusa, száma: 16017/2015 ( K2D3)

Engedély tipusa, száma: 16018/2015  (K2D3 forte)

K-vitamin-komplex            500mcg (RDA 667%)
K1-vitamin            455mcg (RDA 607%)
K2-vitamin                45mcg (RDA 60%)
D3-vitamin

4000NE = 100mcg (RDA 2000%

Adagolás: K2+D3Forte napi 12 csepp

K-vitamin-komplex         1000mcg (RDA 1333%)

K1-vitamin

           900mcg (RDA 1200%)
K2-vitamin             100mcg (RDA 133%)
D3-vitamin4000NE = 100mcg (RDA2000%)

Napfénytől védett helyen 0-25Celsius fok között.

Felbontás után max. 3 hónap

Összetétel: MCT-olaj (kókusz- és pálmaolajból), fillokinon (K1-vitamin), menakinon-7 (K2-vitamin), kolekalciferol (D3-vitamin), természetes antioxidáns: E-vitamin (kevert-tokoferolokból)

A K2-vitamin legfontosabb szerepe a szervezetben, hogy képes aktiválni olyan fehérjéket, melyek azért felelősek, hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges (a csontokba, fogakba) és ne oda, ahol árt (lágyszövetek, erek). Az utóbbi 10 évben több tanulmány is egyértelműen igazolta, hogy a K2-vitamin fogyasztással arányosan csökken a koszorúér-elmeszesedés és a csontritkulás előfordulás. Az is kiderült, hogy a kalcium fogyasztás nem csökkenti a csontritkulást, ellenben fokozza a érelmeszesedést. K2-vitamin nélkül tehát a kalcium nem a csontokba épül, hanem többek közt az ereinken rakódik le.

A XX. század első felében a híres fogorvos és világutazó, Dr. Weston Price, aki másfél évtizedig volt az Amerikai Fogorvosok Szövetségének kutatási osztályának elnöke, számos megfigyelést tett és publikált, mely szerint egy akkor még ismeretlen, általa „Aktivátor X”-nek elnevezett anyag felelős az egészséges fogakért és csontozatért. Egy speciális vaj-koncentrátumot állított elő, ami ezt tartalmazta nagy mennyiségben és képes volt ezzel kezelni még a fogszuvasodást is fúrás nélkül. Azóta ezt a rejtélyes aktivátor X-et azonosították a K2-vitaminnal! Ez a speciális vaj-kivonat K2- és D3-vitamint tartalmazott főleg, és kisebb mennyiségben A-vitamint.

A K1-vitaminról az utóbbi években kiderült, hogy nagyon nagy mennyiségben való fogyasztása képes növelni a K3-vitamin termelődését a szervezetben és azt is megállapították, hogy annak jelentős része a szöveteinkben K2-vitaminná alakul. Ezért a K-komplex étrend-kiegészítő cseppek a K2-vitamin mellett K1-vitamint is nagy mennyiségben tartalmaz.

A nagy dózisú K1-, K2- és K3-vitaminról számos klinikai kísérletben állapítottak meg rák ellenes hatást is. A K2-vitamin az egészséges csontozat és fogazat kialakulásán és megőrzésén túl még sok egyéb jó hatással rendelkezik (pl.: Alzheimer-kór, inzulin-érzékenység).

Élelmiszereink közül K2-vitamin jelentős mennyiségben csak az állati belsőségekben (főleg agy, velő, máj és herék) fordul elő, illetve az igencsak drága másfél évnél tovább érlelt sajtokban (pl: parmezán).

Vigyázzunk milyen K2-vitamin készítményt választunk, és mekkora dózist fogyasztunk!

A K2-vitaminnak több típusa is létezik: A K2 MK-4 (menakinon-4) esetében a legtöbb kutatás ezt csak 15.000 - 45.000 mcg-os mega-dózis fogyasztása esetében találta hatásosnak, mert nagyon gyorsan, 1-2 óra alatt teljesen kiürül a vérből.

Ezzel szemben a K2 MK-7 (menakinon-7) már 45-200 mcg közti dózisban hatásos, ugyanis lassan ürül ki, 2-3 napig is mérhető marad a vérben.

Sajnos több Magyarországon forgalomban lévő termék is menakinon-4-et használ hatástalan mennyiségben (pl. 100mcg-ot, holott 1500mcg-ig bizonyítottan teljesen hatástalan). Ami még nagyobb baj, hogy nincs jelölve ezeken a termékeken, hogy milyen menakinont tartalmaznak, így a vásárló drága pénzekért gyakorlatilag üres kapszulákat szed. Ezért figyeljünk rá, hogy csakis olyan terméket vegyünk, amin ez jelölve van. Ha nincsen, mindenképpen informálódjunk és kérjünk igazolást a gyártótól, hogy milyen formájú K2-vitamint tartalmaz. Ha menakinon-4, akkor 15-45 ezer mikrogrammos mennyiséget szedjünk, ha menakinon-7, akkor 45-200mcg is elegendő.

Sajnos itt még mindig nincsen vége, ugyanis a menakinon-7 és -4 is lehet ún. cisz- és transz- formájú. A természetben csakis transz-menakinonok fordulnak elő és ez a hatásos forma (pont fordítva, mint a zsírsavaknál). A cisz-menakinonok hatástalanok. A szintetikusan előállított K2-vitaminok cisz-menakinonokat is nagy mennyiségben tartalmaznak!

Termékünkben a K2-vitamin legaktívabb menakinon-7-es változatának kizárólag a természetben megtalálható transz- formáját használjuk, méghozzá virágesszencia olajakból előállítva, nem pedig baktériumokkal erjesztett szójaprotein-izolátumból nyerjük ki (ezeket hívják natto-kivonatnak tévesen és ezek is természetes transz- formában tartalmazzák az aktív menakinon-7-et).

A K2- és K1-vitamint kókusz- és pálmaolaj-kivonatban (ún. MCT-olajban) oldva tartalmazza a készítmény, mely tovább segíti a fölszívódását. A nagyfokú stabilitás miatt pedig természetes E-vitamin-komplexet tartalmaz, azaz vegyes tokoferolokat, melyek napraforgóból és nem szójából vannak kivonva. Semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz!

4 féle változat van: Alacsonyabb és magasabb dózisú (Forte) illetve D3-vitamint is tartalmazó változatból is van alacsonyabb és magasabb dózisú. Így mindenki megtalálhatja a maga számára legmegfelelőbbet.

1. K-komplex - 30 adag
1 adag (24 csepp) - 500mcg K-komplex (45mcg K2 MK-7 + 455mcg K1)

2. K-komplex Forte - 60 adag
1 adag (12csepp) - 1000mcg K-komplex (100mcg K2 MK-7 + 900mcg K1)

3. K2 + D3 - 60 adag
1 adag (12 csepp) – 500mcg K-komplex (45mcg K2 MK-7 + 455mcg K1) + 4000NE D3

4. K2 + D3 Forte - 60 adag
1 adag (12 csepp) – 1000mcg K-komplex (100mcg K2 MK-7 + 900mcg K1) + 4000NE D3

A választáshoz segítség:

A nagy dózisú D3-vitamin (5-10ezer NE, azaz 125-250mcg) rendszeres szedésének rákkockázat-csökkentő, immunerősítő és számtalan egyéb egészségmegőrző hatását lehetetlen túlbecsülni, mondhatni nélkülözhetetlen az egészségünkhöz. Azonban mivel a D3-vitamin fokozza kalcium fölszívódását, ezért K2-vitamin nélkül fokozhatja a kalcium ereken és lágyszöveteken való lerakódását is. Ennek megelőzésére min. 45mcg K2 MK-7-re van szükség. Ezért hoztuk létre a K2+D3 készítményünket. Ebből napi 1-2 adag fogyasztásával biztonsággal szedhetünk nagy mennyiségű D3-vitamint. A K-komplex Forte és K2+D3 Forte már borsosabb áru, de aki megengedheti magának, annak ezekből ajánlok napi 1-2 adag fogyasztását.

Összességében a lényeg, hogy K2 MK-7-ből 45-200mcg-ot szedjünk, D3-vitaminból pedig 5-10ezerNE-t naponta. K1-vitaminból 1000mcg körüli mennyiség ajánlatos. K1- és K2-vitaminból ezeknél jóval nagyobb mennyiség szedése is biztonságos.

csonttörés gyereknél

Sziasztok!

Tanácsotokat kérném. Kisfiamnak / 10 éves / fél éven belül már másodszor tört el a csuklója. Először a bal, most pedig a jobb. Úgy érzem gyengék lehetnek a csontjai.

Ezt a terméket adom neki, esetleg nagyobb dózisban kellene? S hogy a bevételi formátumunk megfelelő-e, hogy kekszre csepegtetve vesszük be.

S gondoltam rá, hogy kálciummal még meg kellene toldani a csonterősítését. Ám nem tudom mi tévő legyek, ezért tőletek kérném a segítséget.

Köszönettel: amazonia

Értékelés: Nincs

törékeny csont

Ha orvosnál jártatok már, és a kivizsgálás eredményeként mást nem mondott, mint a D vitaminhiányt, akkor adhatod neki nagyobb dózisban, de inkább szájba csepegtetve, mert a nyálkahártyán szívódik fel legjobban!
Magnézium sem ártana a kálcium mellé, de mindenképpen elvinném orvoshoz, mert felszívódási probléma is állhat a háttérben. (ezért is hatékonyabb a bőrön, nyálkahártyán keresztül felszívódó, D vitamin, Magnézium)

Értékelés: Nincs

Vitamin kérdés

Sziasztok! 
Tanácsot szeretnék kérni. Az orvosom mondta, hogy a D-vitamin és Kálcium szintem a határérték alatt van, a vasam még éppen jó. Tehát vitamin feltöltésre keresnék termékeket. Ez lenne az egyik amire gondoltam. De a többit illetően nem tudom melyik lenne a leghatásosabb. Meg nem beszélve arról, hogy mit mivel érdemes együtt szedni. 
Köszönöm előre is!
Fatime

Értékelés: Nincs

Immun

A K2D3, Emóció, és Omega3 (Hal, vagy krillolaj), ezek azok az alapok, amiket mindenképpen folyamatosan szednék. Az Emóció  sgeít a bélrendszer rendbetételében, és így a tápanyagok jobb felszívódásában.

Kálciumra az Osteomim jó, és/vagy

Értékelés: Nincs

K2D3 forte alkalmazása

Sziasztok! 7 éves kisfiamnak kb.2 éve folyamatosan adom a forte cseppeket,de 7 kg-ként 2 cseppet.Most viszont látom az ajánlásotokban,h.a fortéból elég 7/ 1 csepp.Ő most 30 kg,ezek szerint elég neki a napi 4-5csepp is?Gondolom,nem csináltam bajt a nagyobb mennyiséggel?Mitől változott a mennyiség? Köszönöm a válaszokat! Üdv:Sziszko

Értékelés: Nincs

K2d3 adagolása..

Van/volt egy kis keveredés a K2d3 adagolása körül.

Egyszerű a képlet:

Gyerekeknél:

A K2D3 cseppet 7 kg-onként 3 cseppet kell szedni.

Egyformán a Fortéval, mert abban csak a K vitamin több, nem a D3.

Ha simán csak D vitamint szedtek, azt kell 7 kg/1 cseppel számolni.

Újszülöttnek 1-2 cseppet adjunk. Kamaszgyerek már a felnőtt adagot szedheti.

Vagyis a 30 kg-os gyermeknek már mehet a 12 csepp, ami a felnőtt adag alsó határa...

Értékelés: Nincs

Vitaminok

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Most már 3 éves kisfiamnak tavaly a K2D3 vitamint adtam és  aszkorbinsavval - tudom, ez nem volt jó megoldás... A nekünk bevált, szinte nem is hiányzott az óvodából - tavaly novemberben kezdte. Milyen C vitamint javasoltok,amit tudok az oldalon vásárolni? Illetve megírnátok a véleményeteket a is? Köszönöm.  Anita

Értékelés: Nincs

Cseppek...

Szia Anita!

A ....csepp helyett én személy szerint Huminiqumot vagy épp algákat adok a gyerekeimnek, Emócióval, K2D3-cseppekkel és halolajjal együtt. 

Kérlek, ezt a cikket olvasd el, hasznos információkat találhatsz benne!

Szép napot és jó egészséget kívánok nektek! 

Értékelés: Nincs

Adagolás

Sziasztok! Nincs sok időm visszaolvasni a hozzászólásokat. A kérdésem, hogy a kislányom 19 kg. Fortéból mennyit adjunk neki? Köszönöm szépen

Értékelés: Nincs

Adagolás..

7 kg-onként 3 csepp.A  fortéból is. A D vitamin tartalom abban sem több, csak a K vitaminé.
Én 2-3 cseppet adnék neki.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

K2d3 forte adagolás babának

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni,hogy 4 hónapos, 6 kg-os, anyatejes picimnek mennyit adjak a K3d3 forte- ból...?

Értékelés: Nincs

K2D3

Az adagolás úgy szól, hogy 7 kg-onként 3csepp, ezért kezd egy cseppel...

Értékelés: Nincs

Köszönöm!

Köszönöm!

Értékelés: Nincs

K2D3 szavatossága

Sziasztok! Valahogy elkeveredett egy üveg, amit tavaly tavasszal bontottam fel, és most bukkant elő. Használható még? Itt fenn a leírásnál csak ennyi van: "Felbontás után min.3 hónap". 

Köszönöm,

Kata

Értékelés: Nincs

K2D3 szavatosság

Nem véletlenül írták így, hogy "felbontás után", mert ha kinyitod, onnantól oxidálódik és veszít az értékéből. Ha lejárt a 3 hónap, akkor.... (Szerintem már több is!)

Értékelés: Nincs

K2D3 szavatossága

Szóval a "Felbontás utàn min.3hónap" úgy értendő, hogy felbontás után MAXIMUM 3 hónapig szavatos? Mert a minimum szócskát nem tudom értelmezni ebben a befejezetlen mondatban:)

Értékelés: Nincs

szav.

Igen, a javítás az adatlapon most történt csak meg. Köszi, hogy figyelmeztettél.

Értékelés: Nincs

Fogak

Jó napot! 

Érdeklődni szeretnék , hogy fogak erősítésére hogyan használjam? A fogvégek elvékonyodottak és átlátszóak.

 

Köszönettel:H.Réka

Értékelés: Nincs

K2 D3 és a fogak...

Szerintem a K2 D3 ból eleinte az előírt adagnál biztosan többet szednék, de magnéziumot és kalciumot/Osteomim-et is szednék mellé. Sőt, hogy a felszívódást erősítsem Emóciót is innék.

Értékelés: Nincs

Köszönöm szépen , a K2D3bol

Köszönöm szépen , a K2D3bol mennyit?

Értékelés: Nincs

K2D3 adagolás

Görgess eggyel lejjebb a hozzászólások között, ott éppen megírtam a választ. És néhány cseppel meg is fejelheted!

Értékelés: Nincs

K2D3

Sziasztok!

A kérdésem hogy 4 és 1/2 éves kislányomnak az emóció mellette hány cseppet kell adni a K2D3 készítményből. (immunerősítésre).

Köszönöm

Értékelés: Nincs

K2D3 adagolás...

Átmozgattam a K2 D3 alá a hozzászólásodat, mert itt a vélemények között sok hasznos információt találhatsz!

A K2 D3 adagolásánál nem az életkor számít, hanem inkább a testsúly.

A legegyszerűbben így tudom elmondani: 7 kg-onként 3 csepp tartalmazza a szükséges 1000NE-t.

Vagyis, ha 14 kg-os a gyerek, akkor 6 csepp szükséges. De nem baj, ha eleinte 1-2 cseppel inkább többet kap!

Értékelés: Nincs

Adagolás

Kedves bionomosok!

A 7,5 hónapos babámnak (anyatejes, nemrég kezdtük a hozzátáplálást) melyiket javasoljátok: a simát, vagy a fortét? És emellé még mit?

KÖSZÖNÖM.

gika

Értékelés: Nincs

Forte, vagy nem forte...

A különbség a kettő között, hogy a Fortéban dupla adag K vitamin van.
Bármelyiket adhatod, olvasd el a szakirodalom fülecskét és dönts!

Hogy még mit, mellé? Az Emóciót ajánlanám.

Értékelés: Nincs

Köszönöm:)

Köszönöm:)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Komplex kérdés

Sziasztok!! A segítséteket kérném. Sajnos nagyon elhanyagoltuk a vitamin-pótlást, pedig nem eszünk túlzottan választékosan.

  • Szeretnék összeállítani egy kezdő csomagot,mit érdemes szedjünk. K2d3 úgy látom alap, ezért írtam ide.

10, 7, 2 éves gyermeknek

Apának

Nekem: még mindig nagyon aktívan szopizika Kicsi, éjjel nappal. A hajam hullása olyan mértékű,hogy az ijesztő. Fáradtvagyok, kimerült.

 

A tanácsotokat előre is nagyon köszönöm.

Értékelés: Nincs

kezdő csomag

Az egész családnak:

Az általános immunrendszer-támogató alap hármas, gyereknek-felnőttnek a következő: K2D3, Emóció, és Omega3 (Hal, vagy krillolaj),

Neked, ezek mellé még árpafű és búzafűkivonatot adnék, sokat! Vasgy ezt, nekem ez a kedvencem: Green Smoothie .(Minden egyben! )
És még a Manó manna felnőtt változatát!, És hogy megnyugodj a hulló haj, fáradtság miatt, mindenképpen elmennék egy pajzsmirigy ellenőrzésre és kérnék vizsgálatot vashiány megállapítására is!

Értékelés: Nincs

Nyáron is?

Sziasztok!Már jó ideje adom 22 hónapos kisfiamnak ezt a terméket.Kérdésem hogy nyáron,napsütéses időben is szükséges adni?Vagy elég újra ősztől?

Köszönettel!

Értékelés: Nincs

K2D3 télen, nyáron

Pont nemrég válaszoltam meg egy hasonló kérdést! Itt az akkori válaszom. Sajnos ez nem változott!

Értékelés: Nincs

Télen,nyáron

Szia Pálma!Köszönöm gyors válaszodat.Bocsánat,lapoztam én vissza de addig valóban nem mentem el.Köszi így  biztos ott lesz a kosaramban! 

Értékelés: Nincs

Üdvözletem!Tegnap kezdtem el

Üdvözletem!

Tegnap kezdtem el szedni a K2D3-at és ma reggel arra ébredtem, hogy a bal szemem erősen bevérzett. Elmentem a szemészetre, ahol "Rutascorbin-t" javasolt az orvos napi 3x1 tablettát. Az lenne a kérdésem, hogy szedhetem-e a  K2D3-at, addig az időpontig (kb 10 nap) míg a fenti gyógyszert szedem, vagy álljak le vele.

Köszönet a válaszért

 

Értékelés: Nincs

K2D3

Nyugodtan szedheted együtt.

Értékelés: Nincs

K2D3

Szia!

Tanácsodat szeretném kérni. 7 éves kisfiam tejallergiás(fehérje-cukor is), valamint heti 3-szor aktívan sportol. Ez miatt évek óta a kálcium pótlást injekció formájában issza, és eddig a kapta mellé. Nemrég rendeltem neki ebből a termékből és a abbahagytuk. Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen terméket tudnál ajánlani a kálcium pótlására az injekció helyett, illetve mi az ami feltétlenül szükséges lenne neki a sportolás miatt. Válaszod előre is köszönöm!

P.

 

Értékelés: Nincs

Miért ezt választottátok?

Szia Pekuci!

Miért választottátok az ampullás kálciumpótlást? Kezelőorvos javasolta?

Szép napot neked! 

Értékelés: Nincs

K2D3

Szia Kinga!

A gyermekorvosunk ajánlotta a kálciumpótlás ezen formáját! A betegségére tekintettel 100%-os támogatással kapjuk meg. 

P.

Értékelés: Nincs

Sportoló fiúnak kálcium és egyebek

Szia Pekuci! 

Mivel nem vénásan kapja, így- természetesen a kezelőorvossal egyeztetve- érdemes lehet más kálciumpótlást is kipróbálni.

Az általad említett ampullás készítmény hatóanyaga 500 mg kalcium-glükonát ampullánként. Az Osteomin tabletta felnőtt adagolásra (napi 3x2 tabletta) számolva 972 mg kálcium-karbonátot tartalmaz, mellette ráadásul jól felszívódó magnéziumot is, ami a kálcium megfelelő hasznosulásához (is) elengedhetetlen!

Nem írtad, az ampullás kálciumot hogy/hányszor szedi, de a fenti adatok alapján ki tudod már számítani a kezelőorvos által meghatározott szükséges mennyiséget.

Az omega-3 zsírsavak (halolaj vagy krillolaj) nem csupán a sport miatt, de a szervezet megfelelő működése miatt is nagyon lényegesek. 

A kálcium mellett a D3- és a K-vitaminok napi, rendszeres bevitele is igen jelentős, és ahogy írod, ezt már szedi is a nagyfiú.

Az MSM "létfontosságú a keratin (haj, bőr, körmök), a kollagén (ami a porc, izmok, ízületek, inak, szalagok, csontozat és a kötőszövetek elsőszámú alkotóeleme) és az elasztin (rostok, inak, szalagok) megalkotásában", így aktív sportolás esetén kúraszerű használata igen jótékony lehet. Elég keserű, de a kapszulás változattal egyáltalán nem érezhető az íze.

Az MSM-et C-vitamin-tartalmú folyadékkal célszerű bevenni. Az Emóció antioxidánsokban gazdag, C-vitamint is tartalmazó szimbiotikus készítmény, amely a bélflóra mindennapi támogatásában, karbantartásában is jelentős segítséget jelent. Az Emóció tejfehérje-allergia esetén is fogyasztható! 

A zöldkagyló kapszula "gazdag glükozaminoglikánokban (GAG), omega-3 zsrísavakban és tengeri kollagénben" egyaránt, ezek az összetevők (hosszú távon használva) pedig intenzíven támogatják és regenerálják az izületeket, porcokat.

Kérlek, minden termék esetén egyeztess a kezelőorvosotokkal, valamint olvasd el az Adatlapon leírtakat, beleértve a Szakirodalom fülecske alatti információkat is. 

Szép estét és jó egészséget kívánok nektek! 

Értékelés: Nincs

adagolás

Sziasztok, üdvözletem.

Segítséget szeretnék kérni. Két kisfiú kálcium pótlására szeretnék valami hasznos vitamint találni, ami nem kapszula, nem rágótabletta. Glutén és laktózérzékeny diétán vannak és a szója is tiltólistás. 

Ez a csepp úgy létom megfelelő lehet. Vízbe keverve is adható? Van valamilyen íze? A pezsgő tablettára nagyon megy a fújjolás, de amúgy sem hiszem, hogy az megfelelő lenne kálcium pótlásra. Köszönöm a választ

Értékelés: Nincs

Kalciumra

Igen, Évának igaza van, én a termék használatára fókuszáltam, és arra, hogy ezek nélkül nincs kalcium beépülés, de ha konkrétan a kálciumról beszélünk, akkor ezek jöhetnek szóba:

Osteomin

Korall por

Manju

Értékelés: Nincs

Kálcium pótlás!?

Kedves takacszsu!

Elnézést, hogy beleszólok, de ugye tudod, hogy ez nem kalciumos csepp hanem K vitaminos. Azért kérdezem, mert azt írod, hogy kálcium pótlására keresel valamit. Természetesen a kálcium megfelelő hasznosulása érdekében nagyon fontos ez a készítmény, de ez akkor sem kalcium. A szakirodalom fülecske alatt okosodtam ki én is, ha esetleg még nem olvastad.

Üdv. Éva!

Értékelés: Nincs

K2D3

Jól választottál. Ezek a cseppek teljesen íztelenek. Simán nyelvre cseppentve bevehetők, még finnyás gyermekízlés sem találhat benne kivetnivalót!

Nem tenném italba, mert megtapadhat a poháron és esetleg kevesebb megy a gyomorba!

Az adagolást az adatlapon megtalálod az adagolás/alkalmazás fülecske alatt, vagy a hozzászólásokban is találsz tippeket.

A három testőr közül a K2D3-at már megbeszéltük, a többieket ismered? Nagyon ajánlatos lenne: Emóció, és Omega3 (Hal, vagy krillolaj)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

K2D3 használata

Nagyon szépen köszönöm a  gyors választ és a segítséget! Utánaolvasok a javasolt termékeknek is! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

K2D3

Sziasztok!


Eddig a két gyerkőcömnek ezt a D-vitamin készítményt adtam születésük óta (2 és 5 évesek). A múlt hónap óta viszont adom nekik New Chapter Multivitaminját is (Tiny Tabs). Emellett is ajánljátok ezt a cseppet? Nem lesz az már így sok?

Köszönöm válaszotokat előre is. 

Értékelés: Nincs

Mellette is

Szia lamattina!

Az említett készítményben elég kevés D-vitamin-van, én biztosan adnám mellette (sőt, adtam is).

Szép hétvégét, jó egészséget nektek! 

Értékelés: Nincs

K2D3


Sziasztok!
Én azt szeretném megkérdezni, hogyha a 2hónapos kisbabám főként tápszeres, akkor nem elég a sima D3 vitamin?
Mert úgy tudom a K vitamin akkor kell csak külön, hogyha sima anyatejes a kisbaba, vagy ha többségben kapja az anyatejet!
Köszönöm

Értékelés: Nincs

Szoptatás mindenképpen...

Mielőtt bármit is mondanék, had' kérdezzem meg, hogy hallottál-e már a La Leche Ligáról? (neten megtaláhatóak!) Ingyenes szoptatási tanácsadás. Házhoz mennek, és szinte a kőből is képesek tejet fakasztani. Nem ismernek lehetetlent!

Ha tápszeres, akkor inkább kérdezd meg az orvost, hogy mehet-e a K2D3, mert abban valóban van K vitamin is... Lehet, hogy elég a D3, de mondja meg inkább az orvos!

Értékelés: Nincs

4 hetes csecsemőnek

Sziasztok!

Ha a K2D3 forte cseppekbol adok 1 cseppet a 4 hetes, 4 kilos kislanyomnak, akkor azzal helyettesithetem a gyogyszertari D es K vitamint, igaz? Viszont a gyogyszertari K vitamint csak 1x havonta kell adni es a K2D3 fortet viszont naponta. Nem fogom igy tuladagolni a K vitamint?

Elore is koszi a valaszotokat.

Értékelés: Nincs

Pici babának D- és K-vitaminok. Mennyi az annyi?

Szia!

Gratulálok nektek! 

A gyógyszertári D3-vitamin, a Vig... egy cseppje 500 NE D3-vitamint tartalmaz. (ezt naponta szükséges adni)

A gyógyszertári K1-vitamin, a Kona...pediatric változata ampullánként 0,2 ml, vagyis 2,0 mg fitomenadiont (K1-vitamin) tartalmaz, ez babáknak a havi szükséges mennyiség.

A GAL és a Synergytech DK-vitamin forte egy cseppje 75mcg K1-vitamint és kb. 333NE D3-vitamint tartalmaz. A K1-vitaminra nézve ez havi bontásra számolva 2250mcg-t, azaz 2.25 mg-ot jelent.

Tehát közel azonos így a havi bevitt K1-vitamin mennyiség, nem fogod az említett cseppszámmal túladagolni.

A D3-vitamin bevitelét én emelném, adnék neki mellé még pluszban sima D3-cseppet is, (akár kétnaponta plusz 1 cseppet). Ezzel kapcsolatosan kérlek, egyeztess a gyermekorvosotokkal is.

Csodaszép hónapokat, jó egészséget kívánok nektek! 

Értékelés: Nincs

K2D3 pici babának

Nagyon szepen koszonom a jokivansagokat es a kimerito valaszt  Mar rendeltem pluszban a sima D3 cseppet is. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Tényleg olyan sok a vas?

Sziasztok!

Segítsetek léci!

Babatervezés előtt állunk már elkezdtem szedni a XXXX terhes vitaminját + ezt a K2D3 vitamint. Étrendem változatos, viszonylag egészségesen étkezem. Nemrég voltam vérvételen, ami kimutatta, hogy magas a vas tartalmam. Mondta az orvos, hogy álljak le a vitamin szedésével. Mit javasoltok, mit szedjek helyette? Az evvel kapcsolatos tanácsokat elolvastam, de sajnos elvesztem az ajánlott termékek között. Melyiket ajánljátok? Ebben a terhesvitaminban tényleg olyan sok a vas? Vagy mitől lehet a szervezetemben ennyi?

Köszi a választ :)

Értékelés: Nincs

Emelkedett vasszint esetén

Szia Makkerka!

Az említett vitaminkészítményben nincsen sok vas, ám emelkedett vasszint esetén a külső bevitelt célszrű felfüggeszteni.

Az, hogy mitől emelkedett a vasszinted, nem fogom tudni megmondani neked. Az sem mindegy, hogy ez az emelkedés milyen mértékű. Állhat a háttérben hemokromatózis (ez a vasanyagcsere zavara), de túlzott C-vitamin-bevitel és sok egyéb dolog is. Ezt mindenképp fontos, hogy mihamarabb beszéld meg a kezelőorvosoddal, még a babavárás előtt!!! Az, hogy mit érdemes és lehet szedni, szintén erőteljesen függ ezektől a tényezőktől.

Mielőbbi jó egészséget kívánok neked! 

Értékelés: Nincs

Tárolás + cseppek + zsírban oldódás

Sziasztok, 

felbontás után nem kell hűtőben tartani a k2d3-at? És még egy (tudom, hogy sok kérdés volt már ezzel kapcsolatban, de nagy bennem a kavarodás): jók a cseppszámok? 17 kg-os - 7-8 csepp, 28 kg-os - 14-15 csepp, 47 kg-os - 22-24 csepp. SIMA k2d3-at adom, vagyis nem a forte-t. A nyelvükre csepegtetem, kell ilyenkor valami zsírosabbat enniük közvetlen utána vagy esetleg előtte (mivelhogy zsírban oldódó vit. a D)?

Nagyon köszönöm, Kati

Értékelés: Nincs

Már eleve felszívódást segítő olajkivonatban van oldva

Szia Kati! 

A cseppeket elég sötét, szobahőmérsékletű helyen tárolni (pl. konyhaszekrény), nem szükséges felbontás után betenni a hűtőbe.

A cseppszámok szuperek! 

A sima és a forte között a K-vitamin-tartalomban van különbség, a D3-vitamin mindkét típusban ugyanakkora mennyiségben van jelen. A forte változatban dupla annyi a K-vitamin mennyisége.

Amennyiben a nap folyamán esztek bármilyen "zsírosat", akkor az úgy tökéletes, a termék már eleve " fölszívódást segítő kókusz- és pálmaolaj-kivonatban" van oldva, tehát eleve így viszitek be a szervezetbe. Ki van ez találva, na. 

Nagyon szép hétvégét nektek! 

Értékelés: Nincs

K2d3 és Lactolife

Kedves Kinga!

Köszönöm szépen hasznos válaszodat, tanácsaidat. Lenne még egy-két kérdésem: a Lactolife-ot is most kezdtem adni a kislányomnak, adhatom együtt a k2d3-mal, vagy kell egy bizonyos időköz a két szer bevétele között?

A lányom 17kg-os, a Lactolife-ból 2x2 kapszulát kap, vagyis napi 4 db-ot. Ez így jó? Így olvastam valahol az adagolást, csak olyan soknak tűnik nekem egy ilyen kis gyereknek a napi 4 db, a méretük is nagy, de különösen azon rágódom, hogy egyszerre kell 2 db-ot bevennie...nem sok ez, nem adagolom túl? Köszönöm. Szép hétvégét neked is,

Kati

Értékelés: Nincs

Lactolife Plus gyerekeknek

Szia Kati! 

A K2D3-cseppeket bátran adhatod együtt, egy időben a Lactolife kapszulával.

A Lactolife kapszulát ilyen adagolással nem fogod tudni túladagolni, ne aggódj emiatt! Azok a bélbaktériumok, amik nem kolonizálódnak, nem települnek, úgyis elpusztulnak és kiürülnek a széklettel. A benne lévő, szaporodást segítő prebiotikum, a feketekömény-por, ilyen mennyiségben, amit szed a nagylány, még biztosan nem túl sok. 

A Lactolife Plus kapszula gyerekeknek való adagolását a gyártó így határozta meg: "Ha le tudja nyelni a kapszulát akkor kb. 20kg testtömegig napi 2x2, felette 3x2 kapszula. Ha szét kell szedni a kapszulát, akkor napi 2x 2-3 kapszula anyagát érdemes pépes ételbe (esetleg NEM MELEG folyadékba keverni). A kapszula elég nagy, mérete "0-ás", azaz 22x9mm-es."

Felnőtteknek az alap ajánlott adagolás napi 3x2 kapszula, de bizonyos esetekben a magasabb dozírozás hatékonyabb és célravezetőbb lehet.

Legyen szép hétvégétek! 

Értékelés: Nincs

Mennyiség

Kedves .... !

Kisfiam 24.- én töltötte a 7. hónapot, jelenleg 8230 gr.

Érdeklődnék, hogy hány cseppet kell adnom neki?(Eddig 3 cseppet kapott.)

Válaszod előre is köszönöm!

 

Szép napot!

Edina

Értékelés: Nincs

Adagolás

7 kilónként 1-2 cseppet adhatsz, így jól csináltad. Még egy darabig elég is lesz.

Értékelés: Nincs

K2D3

Köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Adagolás csonttörés után

Eltörtem a csuklóm. 24 cseppet szedjek naponta?

(Az Osteominre, Krillre, Aranykölesre, Mesterkeverékre még várnom kell.) Köszönöm!

Értékelés: Nincs
verebedit képe

K2 D3 adagolás csonttörés esetén

Szia!

Nyugodtan felemelheted 24 cseppre az adagját.

Értékelés: Nincs

Köszönöm. A fentieken +

Köszönöm. A fentieken + Emóción túl tudsz még tanácsolni valamit? (Pl. a 12 hét alatt hogy viseljem a gipszelt kezem, mennyire használjam.) Köszi! :)

Értékelés: Nincs

Törés

Hát, a törés, az törés. Hogy hogyan használhatod a kezed, azt inkább az orvostól kell megkérdezni... A gipszlevétel után, a rehabilitációhoz vannak ötleteink inkább. Nagyon jó lesz bemasszírozni a kempteni olajjal, vagy immortella-feketenadálytő krémmel.

Gyors gyógyulást!

Értékelés: Nincs

Kutacs

Sziasztok!

A kisfiam a napokban töltötte a 14 hónapot, és a kutacsa még láthatóan/ tapinthatóan mély, igazából az elmúlt fél évben semmiféle változást nem tapasztaltam annak ellenére, hogy emelt adagot kap a fenti készítményből már jó ideje. Nem aggódom túlzottan a helyzet miatt, de kiváncsi lennék, hogy ez normális jelenség-e? Illetve szerintetek mikortól "kóros", ha ennyire nagy még a kutacsa? Van javaslatotok, hogy mit adjak neki még a cseppek mellé? Anyatejes még, de általában napi 1x szopizik már csak.

Előre is nagyon köszönöm a válaszotokat! 

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)

Nagykutacs mérete

Szia Zsuzsi!

Látatlanban sajnos nagyon nehéz ebben a témában véleményt mondani. A nagykutacs általában a 18. hónapra záródik, de ez akár előbb is bekövetkezhet. Függ attól is, hogy mi a születési méret stb. Amennyiben a kutacs már a születéskor túlságosan nagy, felmerülhetnek a háttérben bizonyos problémák is, de ezt már véleményem szerint észre kellett volna vennie a gyermekorvosnak/védőnőnek stb.

Kérlek, ha aggódsz emiatt, vagy akkor is, ha felmerült benned bármiféle gyanú, kérd ki mielőbb a gyermekorvosotok véleményét! Ez mindenképpen megnyugató lenne.

Hány cseppet kap a pici a DK-vitaminból? Hány kilogramm most?

Szép estét nektek! 


Értékelés: Nincs

Nagykutacs mérete

Köszönöm a gyors választ!

Mi a sima változatot használjuk, nem a Forte-t. Napi 8 cseppet kap belőle (7kg-onként 4 csepp az ajánlásotok alapján), most 10 kg a kisfiam. Igazából nem a kutacs nagysága, inkább a mélysége ami nekem nagynak tűnik. Háziorvosnak megmutattam, azt mondta, adagoljam tovább a D-vitamint. Növeljem az adagot? Térjünk át a Forte használatára?

Minden tanácsot nagyon köszönök! Szép hétvégét Nektek!

Értékelés: Nincs

Kutacsos kérdések

Szia Zsuzsi! 

A 8 csepp szuper, és a sima változat is tökéletes! A sima és a forte között ugyanis a K-vitaminok mennyiségében van csupán eltérés, a D-vitamin mindkét típusban egyforma mennyiségben van jelen.

A kutacs mélysége néha azért becsapós lehet- ezt mindig függőleges, vagyis álló/ülő testhelyzetben szabad csak megítélni. A beesettség lehet a szomjúság, kiszáradás jele is, de nem gondolom, hogy nálatok ez lenne az oka. A besüppedő kutacs ráadásul alkati tényező is lehet. Az elegendő folyadékbevitelre mindig nagyon fontos odafigyelni, ez a hozzátáplálási-elválasztási időszakban néha kicsit nehézkesebben mehet. 

Mivel a háziorvos sem látott semmi olyat, ami aggasztó, kétes, bizonytalan vagy épp kóros lenne, így szerintem ne izgulj emiatt! Figyelj a megfelelő folyadékpótlásra (víz!!! és anyatej) és adagold továbbra is a DK-cseppeket a kicsi fiúnak. Nagyon jól csinálod a dolgokat és a hozzáállásod is remek! 

Szép napot és jó egészséget nektek! 

Értékelés: Nincs

K2D3-at lehet?

Sziasztok!

Egy korábbi hozzászólásra adott válaszban olvastam, hogy vérhígító szedése mellett nem javasolt a készítmény. Ez csak a komolyabb (pl. Sxxxx) vérhígítóra vonatkozik, vagy már az  ill. xxxx, xxxx szedése mellett sem ajánlott?

Értékelés: Nincs

K2D3 használata

Szia!

Az általad kérdezett két gyógyszer hatóanyaga az acetilszalicilsav, amely a vérlemezkék összetapadását gátolja. Elméletileg használható mellette K-vitamin, ám az egyéni tényezők, előzmények minden esetben igen mérvadóak, így kérlek, használat előtt mindenképpen egyeztess a kezelőorvosoddal!

Jó egészséget, szép napot neked! 

Értékelés: Nincs

Kutyának

Sziasztok!

A 10 éves kiskutyámnak van két zsírcsomója, de az orvos azt mondta, hogy nem szükséges a műtét. Viszont én szeretném az imunrendszerét erősíteni és ezt a gyulladásos folyamatot megállítani. Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek adhatom-e neki a K2D3-cseppeket és a Nature Vitality Lazacolajat erre a problémára? Ha igen, akkor mekkora mennyiséget adhatok neki naponta mind a kettőből? (A kutyus kb. 10-15 kg).

Előre is nagyon szépen köszönöm a választ és jó hétvégét! :)

Értékelés: Nincs

Mindennapi csomag kutyusnak

Szia!

Nagyon jó választás mind a kettő, én még az EM-BIO Herbs termékkel egészíteném ki a csomagot. A K2D3-ból 4-5 cseppet adnék neki, a halolajból pedig a felnőtt adag felét.

További hasznos információkat, javaslatokat ebben e bejegyzésben találhatsz, kérlek, olvasd el!

Szép hétvégét neked! 

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: