Huminiqum szirup (Huminiqum), 250 ml

 • Általános szabályozás
 • Májműködés támogatása
 • Méregtelenítés
 • Roborálás
 • Sav-bázis egyensúly
 • Tápanyag hiány
4.630Ft
4.34483
Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (58 szavazat)
 • Termékleírás
 • Adagolás / Alkalmazás
 • Egyéb termékadatok
 • Összetétel / INCI
 • Szakirodalom

Huminiqum szirup formában, 250 ml

Ajánlott napi adagolás (gyermekeknek a napi adag fele javasolt):

 • Általános roborálásra: 1x2-3 ml
 • Mikroelemhiányos tünetek kezelésére: 1x4 ml
 • Fáradtság, levertségérzet esetén: 1x5 ml
 • Fizikai megterhelés, versenyzés: 2x3 ml
 • Szellemi kimerültség esetén: 2x4 ml
 • Vérszegénységi tünetek, menstruáció: 2x3 ml
 • Áldott állapotban, szoptatós anyáknak: 1x2-4 ml
 • Betegség utáni lábadozás: 2x3 ml
 • Gyerekeknek: 1x2ml

Felhasználási javaslatok: A készítmény nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot (ízesítő, stabilizáló, tartósító, stb…). Ízesítését mindenki ízlés szerint végezze, ha a termék eredeti, természetes íze zavaró.

 • A szükséges adagot egy pohár folyadékban (víz, növényi tej/tejszín, gyümölcslé, stb...) elkeverve fogyaszthatjuk. Ízét kellemesebbé tehetjük, és hatását fokozhatjuk, ha 1-2 csepp citromlevet adunk hozzá.
 • Reggel étkezés előtt, illetve este étkezés után 15-20 perccel ajánlott bevenni.
 • Ha gyógyszer szedése indokolt, akkor ügyelni kell arra, hogy a két készítményt ne egyidőben szedjük be!

Tárolás: Felbontás után visszazárt kupakkal tároljuk, saját dobozában. Mágneses és elektromos terek közelében ne tároljuk (számítógép, TV, hűtőszekrény, stb...)!!!

Származási hely: Magyarország

Összetétel: Fulvosav, Huminsav, Kálcium-klorid, Kovasav-gél, Magnézium-L-aszkorbát, Vas--szulfát, Cink-L-aszkorbát, Na-hidrogén-foszfát, Mangán-aszkorbát, Réz-szulfát, Nátrium-borát, Ammonium-molibdát, Kálium-jodid, Króm-III-klorid, Nátrium-szelenit, Máriatövis kivonat, tisztított víz.

Huminsavat, fulvosavat és mikroelemeket tartalmazó étrend-kiegészítő szuszpenzió. A védekezőképesség javítására, betegségek utáni lábadozáshoz, ásványi anyagok és nyomelemek pótlására, a szervezet tisztítására, a szellemi és fizikai teljesítőképesség javítására. Magyar alapanyagokból, Magyar szellemi tőkével, Magyar munkaerővel előállítva.

A huminsavak a növényi eredetű biomassza több tízezer (millió) éves bomlási folyamataiban keletkeznek (növény – tőzeg - lignit - barnaszén - feketeszén - gyémánt) A huminsav képződés kiindulási vegyületeinek a fás növényi részek lignin molekulái, valamint a flavonoid szerkezetű vegyületek tekinthetők. A természetes huminsav és fulvosav számos ásványi anyagot tartalmaz önmagában, és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában.

A huminsavak kémiai értelemben egyrészt természetes quinon vegyületek, másrészt természetes polimer molekuláknak tekinthetők, melyek alap építő egységei a kis molekulájú fulvosavak. Egy részük tehát felszívódik a szervezetbe (antivirális, energiatermelő katalizátor, immunrendszer erősítő és méregtelenítő hatás), más részük viszont a bélrendszerben maradva serkenti, szabályozza a bélflórát, felvehető állapotban tartja a tápanyagokat, megköti és kiüríti a toxikus nehézfémeket (pl. Hg, Al, Pb, As, radioaktiv elemek stb...) toxinokat, és gyógyszermaradványokat.

A huminsav és fulvosav évezredek óta ismert gyógyászati hatásait, mint "természetes antivirális hatóanyagot" és "alternatív antibiotikumot" a modern tudomány is felfedezte.

A HUMINIQUM étrend-kiegészítő a szervezet számára szükséges mikroelemeket huminsav és fulvosav komplexek formájában tartalmazza természetes arányban. A készítmény hatóanyagát világviszonylatban is egyedülálló, Magyarországi természetes humusz ásványból (leonardite) vonjuk ki.

A huminsav és fulvosav mikroelemekkel képzett komplex vegyületei természetes megoldást nyújtanak a technikai civilizáció kihívásainak megfelelni vágyó ember testi, lelki és szellemi megpróbáltatásaihoz.

A nemzetközi szakirodalomban az alábbi fontosabb élettani hatásokat állapították meg eddig a huminsavakkal kapcsolatban:

 • ANTIOXIDÁNS, GYÖKFOGÓ: Rendkívüli hatékonysággal megköti a szervezetben keletkező szabadgyököket, melyek számos betegség forrásai.
 • NÖVELI AZ ENZIMAKTIVITÁST: Az enzimek és vitaminok az életerő forrásai. Ezek alakítják át a felvett táplálékot energiává és biokémiai építőanyagokká. A huminsavak növelik az enzimaktivitást. Ha vitaminok és enzimek mellé fulvosavat juttatunk, akkor azok biológiai hatékonysága megnő.
 • ANTIVIRÁLIS HATÁS: A huminsavak antivirális hatása a humán gyógyászatban régóta ismert, és a huminsav talán a természet egyik legerősebb vírusellenes hatóanyaga.
 • NÖVELI A SEJTMEMBRÁN ÁTERESZTŐ KÉPESSÉGÉT: Beviszi a szervetlen ásványi anyagokat a sejtmembránon.
 • SZERVES KELÁTKÉPZŐ: A szervetlen ásványi anyagokat és mikroelemeket "szerves" vegyületekké alakítják, bejuttatják a sejtekbe. Az élettani szempontból fontos ásványi anyagokat a természetben egyedülálló módon, könnyen cserélhető formában kötik meg, míg a toxikus nehézfémekkel oldhatatlan kötést alakítanak ki és kiürítik a szervezetből.
 • OPTIMALIZÁLJA AZ ÁSVÁNYI ANYAGOK FELVÉTELÉT: Biztosítja a szervezet számára az optimális ásványi anyag felvételt, azáltal, hogy a túlsúlyban lévő anyagok felvételét gátolja, míg a kisebb mennyiségben jelenlévő anyagok felvételét elősegíti.
 • MEGKÖTI A TOXINOKAT: Fizikai- kémiai szerkezetükből adódóan a huminsavak szinte valamennyi vegyülettel képesek kölcsönhatásba lépni. A szervezetbe került toxikus anyagokat hatástalanítják és kiürítik. A legújabb amerikai kutatási eredmények szerint egy átlagember vérében 170 idegen anyag található.
 • HELYREÁLLÍTJA A SZERVEZET SAV-BÁZIS EGYENSÚLYÁT: A "modern" táplálkozási szokások a szervezet elsavasodását okozzák. Az elsavasodás számos betegség okozója (pl. narancsbőr, reuma, asztma, elhízás, csontritkulás, hajhullás, élősködők, gombák). Szervezetünk e folyamatok ellen úgy védekezik, hogy a savakat ásványi anyagokkal semlegesíti és a keletkezett sókat elraktározza. Tehát ez a folyamat is a szervezet számára felhasználható mikroelemek szintjét csökkenti.

összetétel kérdés

Sziasztok,

Sok jót olvastam a huminiqumról viszont szeretném megkérdezni, hogy az összetételében a kalcium-klorid és a kálium-jodid nem káros esetleg?! Ha jól tudom, akkor a kalcium-kloridot pl. a sajtoknál szilárdítóanyagként használják és egyáltalán nem természetes, a kálium-jodid pedig a kálium miatt, meg hogy savas környezetben átalakulhat kálium-kloriddá... Szakértőként gondolom Ti pontosabb felvilágosítást tudtok adni mint amit a neten lehet olvasgatni. Előre is köszönöm a választ.

Értékelés: Nincs

Humi

A Huminiqum minden összetevője természetes, egyik sem hozzáadott... Inkább hatóanyagnak mondanám...

Értékelés: Nincs

méheltávolítás előtt és után

Sziasztok!

Édesanyámnak hamarosan el kell távolítani a méhét (70 év feletti). Mivel tudnám a műtétre való felkészülését és a műtét utáni regenerációt biztonságosan támogatni? (fitoösztrogéneket nem szeretnék)

Köszönettel.

Értékelés: Nincs

Regeneráció

Amit én mindenképpen szednék, az a béta glükán, és az immuntámogató 3-as:

 K2D3, Emóció, és Omega3 (Hal, vagy krillolaj).  Ezeket már jóval (1-2 hét) a műtét előtt érdemes elkezdeni.

Gyors gyógyulást anyukádnak!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

köszönöm

Köszönöm szépen, Pálma.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

1 évesnek

Sziasztok! 1 éves kisfiamnak keresek multivitamint, amiben lehetőleg vas is van. A védőnő a V szirupont javasolta, de én valami természeteset szeretnék. Emociót már próbáltam, nem veszi be semmilyen formában. Ez a termék is jó lenne hatóanyagilag, de mivel mindenki írja, hogy szörnyű az íze, így meg sem próbálnám. A nyírfanedvre gondoltam még, de valóban felbontás után 3-4 napon belül el kell fogyasztani? Akkor lényegében egy hónapban 6 üveggel kellene vennem neki??

Szóval ezeken a termékeken kívül tudtok valamit ajánlani? Legjobb lenne vízbe tehető szirup formájában. Előre is köszönöm.

Értékelés: Nincs

Vitamin...

Ez a termék nem vitaminbomba, hanem ásványianyagbomba!
Ha az Emóció nem megy le a pici torkán, akkor ez tutira nem fog, nagyságrendekkel rosszabb az íze, bár tudom, hogy sokan szeretik.
Tényleg nem issza meg a pici az Emóciót? Ha egy pohár gyümölcslébe öntöd az 5 ml-t, furcsállom hogy észreveszi benne...
Ha vasra keresel megoldást akkor a Fruit fitt, vagy az Okos Kata lehet a megoldás.

Értékelés: Nincs

Sziasztok!3 hónapja szedem a

Sziasztok!

3 hónapja szedem a Huminiqumot, érdemes volna váltani más ásványi anyag tartalmú készítményre vagy nem szükséges? Köszönöm.

Értékelés: Nincs

Szedheted akár hosszabb távon is!

Szia!

Nem szükséges, nyugodtan szedheted hosszabb időn át is, ha elégedett vagy vele! 

Szép napot neked! 

Értékelés: Nincs

Állatoknak is?

Sziasztok!

Talán furcsa a kérdés... lehet-e ezt adni állatoknak is (cicáknak, kutyáknak elsősorban) és ha igen, akkor milyen adagolásban?

Köszönöm előre is a választ, szép napot!

Judit

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kutyusnak, cicának is

Szia Judit!

Teljesen helytálló a kérdésed! 

Adható kutyusnak és cicának is (ha nincs vesebetegség, pajzsmirigy-túlműködés stb.), kúraszerűen, testsúlyra arányosan adagolva.

Amennyiben a szirupot nem fogadják el, jó megoldás lehet, ha a kapszulát szétszeded és kiszórod a benne lévő granulátumot. Az én cicám ezt ilyen módon az ennivalóra szórva gond nélkül megeszi.

Ebben a bejegyzésben további ötleteket találatsz.

Szép napot neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Jujdejó!!  Köszönöm szépen a

Jujdejó!!  Köszönöm szépen a gyors választ és a linket is!!!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Adagolás, összetétel

Sziasztok! 

Az adagolás és az összetétel is eltér attól, ami a dobozon van. Miért?

Értékelés: Nincs

eltérések

Már más is jelezte és bekértük az új összetétel listát, és az alapján javítottuk.
Köszönjük az észrevételt.

Értékelés: Nincs

Szavatosság

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a Humi meddig őrzi meg a szavatosságát? Mivel szerencsésen elhagytam a dobozát és fogalmam sincs mikor jár le de még van benne bőven. Mondjuk tény, hogy nem mostanában lett véve.

Előre is köszönöm.

Értékelés: Nincs

Szav.idő

Nincs baj, ha elhagytad a papírdobozt, mert a műanyag dobozon is rajta van. A betűkre függőlegesen szürke színnel. Egyébként sem sok romlandó van benne...

Értékelés: Nincs

fluorid

Sziasztok!

Itt Nálatok az adatlapon az szerepel, hogy ebben a termékben van nátrium-fluorid - a napokban kézhez kapott termék dobozán viszont nincs ilyen összetevő. Akkor most mi az igazság? Van benne fluorid vagy sem?

Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Az igazság...

Megkaptuk az aktuális összetételt és javítottuk az adatlapot, most már egyezik...

Köszönjük az észrevételt.

Értékelés: Nincs

fluor

Köszönöm. Én pont a fluor miatt vettem, gondoltam, ha már a fogorvos kisgyerekkori fogszuvasodásra fluort javasolt kenegetni, a Huminiqum egy barátságos forma lenne ásványianyag és fluor pótlására. Ezek szerint mást kell keresnem. Van esetleg javaslatotok?

Értékelés: Nincs

Fluor, hogyan?

Úgy tudom, hogy a fluor nem nagyon szívódik fel, és főleg nem a fog állományán keresztül. Belülről, flourtartalmú élelmiszerek fogyasztásával lehet támogatni a fluor bevitelt. Ilyen  például a zöldtea, kávé, tengeri hal..

Fokozottan szükséges a kálcium és magnézium (Ősi Magnézium) bevitel, és nagyon fontos a D vitamin (K2D3). Ha mégis mindenáron kívülröl kopogtattok, akkor náluk a BiOcean - izotóniás plazma, 0,9 %-os óceánvíz (Hymato), 30x10 ml ampulla a lehetőség.

Egyébként a Huminiqumot nagyon ajánlanám az egyéb ásványianyagok, nyomelemek pótlására.

Értékelés: Nincs

Összetevő kérdés

Megkérdezzük a gyártót, hogy mi is az igazság, és jelezzük!

Értékelés: Nincs

Cukorbeteg gyermek szedheti-e a Huminiqum szirupot?

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy cukorbeteg gyermek részére adható-e a szirup? Amit eddig olvastam róla, abban nem találtam, hogy mennyi esetleg a cukortartalma, illetve van-e szénhidrát tartalma...gondolom ha nincs feltűntetve, akkor az nincs is, így a felvetésem megoldódna. Viszont szeretek biztosra menni, hozzáértővel konzultálni ebben a témában. 

Aki tud, kérem segítsen! Előre is köszönöm.

Értékelés: Nincs

Huminiqum és cukor

Olvasd el bátran az összetevők fülecske alatt az összetételt. Ne nekünk higyj, hanem a saját szemednek. Attól, hogy a nevében szerepel a szirup, még nem tartalmaz édesítőanyagot. Aki próbálta már, az tudja. Nem nagyon finom, ezért is szedik sokan inkább a kapszulát!

Értékelés: Nincs

Huminiqum és cukor

Köszönöm szépen

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Juci1231 képe

Mèregtelenedès ès fejfàjás

Kedves Bionom!

A barátommal hètfőn kezdtünk bele a nagy mèregtelenìtèsbe ès azóta fàj a feje szegènynek. Eddig csak estère fàjdult meg, de ma màr reggel is úgy èbredt, hogy nagyon fàj neki. Szerintetek lehet ez a huminiqumtól? Règebben csinàlt màr kúràkat a humival ès akkor is előjött ez, de amúgy is elèg fejfàjós.

Tudnàtok segìteni, mit tanácsoljak neki? Hètfőn kezdenènk el a lèböjtöt. Hagyja el esetleg a humit, vagy a màj ès epeöblìtöt egy- kèt napra? Gondolom a túl  sok mèreganyag mozgósitàs okozhatja ezt nàla. Szedünk halolajat, goji berry lèt, Emóciót, immunasistot, utifűmaghèjjat, algàt, szelèn -jód komplexet, k2-d3 cseppet, isszuk a lapachot. Hasznàljuk a talptapaszt is. Itassak vele mèg több teàt, vagy vèrtisztìtó csalàn teàt? Holnap elmegyünk szaunàzni, hàtha az is ràsegìt neki, meg lesz màr cormin por, mèz koktèl ès nyìrfavìz is. Lehet, hogy ìgyis kevès neki a folyadèk? 3liter körül iszik meg  egy nap ami nem olyan sok a 65 kg-jàhoz. Lehet, hogy a vitamin ès antioxidàns kevès neki? A longo vital, csak hètfőn èrkezik majd meg.

Amúgy hősiesen csinàlja , nagyon büszke vagyok rà, de azèrt jó lenne, ha nem szenvedne ennyire szegèny.

Ha bàrmi tippetek van, erre azt nagyon megköszönöm!

Szèp napot! 

Üdv.: Juci

Értékelés: Nincs

Böjtkrízis

Szia Juci!

Büszke is lehetsz a barátodra! Fejfájás ellen sokaknak bevált az őszi margitvirág tinktura. Jó lesz a nyírfavíz is, nekem nagyon jó tapasztalatim voltak vele. A huminiqumtól önmagában szerintem nem fájhat a feje, az épp hogy leköti és kivezeti a méreganyagokat.Tehát segíti, gyorsítja a folyamatot. Ami egyébként sok esetben természete velejárója a méregtelenedésnek. Jó lehet még mellé az alga, ( én afa algát használok) az is kiváló méregtelenítő. És sok sok víz. Szurkolok Nektek!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Böjti segítség kérése...

Sajnos nem tudunk segíteni, mi csak egy "bolt" vagyunk. Mindenki máshogyan reagál a méregtelenítésre. Sokak valóban fejfájással küszködnek az első napokban. A sok tisztított víz fogyasztás segíthet, de nem mindig.Hátha a böjtölők többet tudnak, náluk mi vált be?

Értékelés: Nincs

reflux

Kezdődő reflux-ra volt-e már valakinek tapasztalata?

Csúnya köhögés, és nyálka  is jön fel minden alkalommal. Illetve dohányzik.

Kevés tiszta vizet iszik, inkább a gyümölcsleveket. Köszi 

Értékelés: Nincs

Refluxra

Elsősorban az Emóciót ajánlanám, de a Hericium (Süngomba) kivonat is zseniális refluxra...

Értékelés: Nincs

7 hónaposnak - Tüdőgyulladás után

Syasztok!

Pici babának, 7 hónaps, tüdőgyulladás után (amit először vírusosnak néztek, nem kezelték, majd mégis kiderült hogy bakteriális, s ezután 1 hét erős antibiotikumok...) szeretném az adagolást kérdezni!? 2 x 1 ml??? Szegényke nagyon gyenge, legalább 1 kg-mal kevesebb, mint kéne lennie, eléggé megviselte. Ezen kívül rendeltem neki még Emóció-t és Camu Camu-t. Ezeket lehet együttesen vagy inkább külön-külön. És ugyanígy az adagolás is érdekelne! Sűrgős lenne a válasz!

Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Felerősítésre

K2D3, Emóció mindenképpen menjen a babának. Én egy kúrát a BioConnectből is megcsinálnék, fóleg, ha ennyire legyengült.  2x 5ml emóciót adhatsz neki fokozatosan emelve. Lassan szoktasd a szervezetét hozzá. A Camu-vamut, Huniniqumot nem adnám. Ha még szopik, akkor inkább te szedd azokat!.

Értékelés: Nincs

Oltás

Sziasztok!

Kislányom nemsokára kapja meg az 1 éveseknek kötelező oltást. Szeretnék Neki Huminqum szirupot adni és méregtelenítő talptapaszt használni. A kérdéseim a következőek:

A Humit mennyi ideig kell adni oltás előtt és után, és milyen adagban? Emócióval össze lehet-e keverni? Evés előtt vagy után érdemesebb adni? Az előző kötelező oltásoknál még nem kapott Humit, így is adhatom?

A méregtelenítő talptapasz hogyan működik? Az oltás hatóanyagát nem semlegesíti, csak a méreganyagokat vezeti ki?

(kislányom folyamatosan kapja az Emóciót + a K2D3-t)

Bocsánat a sok kérdés miatt, csak nagyon kezdő vagyok az oltáskivezetésben.

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!!

Niki

Értékelés: Nincs

Oltáskivezetés

Oltáskivezetésben én is kezdő lennék...

Ezért csak a konkrét kérdésre adok konkrét választ.

A Humit adhatod előtte és utána is bármeddig, akár folyamatosan is, hiszen annyi ásványianyag van benne, amire mindig szüksége van a szervezetnek. Az adagolást az oldalon megtalálod. Össze nem keverném az Emócióval, mert a Humi szirup íze elég borzasztó, ezért is van kapszulázva is...

A méregtelenítő tapasz, csak a mérget vezeti ki...

Értékelés: Nincs

Érdeklődés

Sziasztok,

Érdeklődni szeretnék, hogy a Huminiqum hatása lehet-e egy kis szédülés, ami hirtelen fellépő pár pillanatnyi csak. Gondolom, ez a méregtelentési folyamat hatása, és idővel elmúlik, csak érdekelne a Ti véleményetek is ezzel kapcsolatban.

Előre  is köszönöm a segítséget !

Értékelés: Nincs

Kicsi szédülés- mi lehet?

Szia Meisi!

Ezt a rövid ideig tartó, kicsi szédülést minden Huminiqum-bevételnél tapasztalod, vagy akkor egyszer érezted? Vérnyomásod rendben van, frontokra szoktál érzékenyen reagálni? Ha akkor egyszer érezted, nem voltál éhes/szomjas/fáradt/kimerült/náthás stb?

Szép napot neked! 

Értékelés: Nincs

Szavatossági idő

Sziasztok! Sok termék esetében úgye a szavatossági idő csak egy "iránytű",de utána is sok minden használható fogyasztható,így a kérdésem,hogy 2015.08 havi lejáratú Huminiqum szirup még fogasztható-e illetve honnan tudom megállapítani,hogy még jó-e vagy sem? Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Szav. idő.

Sajnos étel, táplálékkiegészítő esetében nem mondhatunk mást, mint a hivatalos álláspont....

Értékelés: Nincs

Huminiqum szavatosság

Rendben,értem!

Akkor legalább abban segítsetek kérlek,hogy miből állapítom meg, ha már nem jó, mik a jelei? Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Jóság?

Hidd el, segítenék, ha tudnék. Nálam sosem volt ideje megbuggyanni.

Értékelés: Nincs

5 éves gyereknek

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

5 éves kislányomnak szeretnék pár dolgot összevállogatni, mert az utóbbi két hónapban állandóan beteg (felsőlégúti). Krillolajat, D3K2- és C-vitamint alapból kapja fél éve folyamatosan. Emóciót bő egy hete kezdtük. Most egy kicsit itt végigolvasgattalak titeket, és a következőken gondolkodom. Mindenképpem a Huminiqumon és a Manó Mannán. Gyümölcsöt még úgy ahogy megeszi, nyers zöldséget egyáltalán nem, csak a krémleveseket. Adjak-e mellé Okos Katát is? Meg esetleg algát? Ha tanácsoljátok az algát akkor melyiket? Csak a spirulinát vagy olyat amiben chlorella is van. Azt még jelezném, hogy tavaly május végén teljesen véletlenül kiderült, hogy minimálisan emelkedett a TSH-ja, xxxx volt. Állandó afták miatt mentünk vérvételre. Több szakorvos véleményét kikérve (mivel egy eredmény nem eredmény, semmi tünete nincs, uh jó volt) egyelőre megfigyeljük. Augusztusban a kontroll vérvételen már xxxx volt a TSH-ja ami a korának még megfelel. Azóta gluténmentesen étkezünk, a hajdinát részesítjük előnyben. Kislányom azóta sokkal több mindent megeszik. Afta néha még elvétve előfordul, de már nem mindennapos.

Válaszotokat nagyon szépen köszönöm!

Értékelés: Nincs

Kicsi lánynak termékek

Szia!

Az Emóció, krillolaj, K2D3-cseppek, Manó Manna és a Huminiqum remek kombináció!  Az Okos Katát bátran adhatod, ezek mellé is, nagyon jó vas- és C-vitamin-forrás.

Az algákról kérlek mindenképpen kérdezd meg a kislány endokrinológusát, ugyanis az, hogy fogyaszthatja e, sok tekintetben függ attól, mi okozza-okozta a TSH emelkedését. Amennyiben jódhiány az ok (ez nagyon gyakori, különösen ilyen életkorban sajnos), akkor mindenképpen fontos és lényeges kiemelt gondot fordítani a megfelelő mennyiségű és minőségű jódbevitelre, jódpótlásra (lehetőleg szerves formában)!! Ezzel ugyanis számos pajzsmiriggyel kapcsolatos elváltozás, betegség kialakulása megelőzhető, tehát nem szabad "félvállról venni" a dolgot! Lehet, hogy érdemes lenne még egy gyermek endokrinológusnak kikérni a véleményét az ügyben! 

Az algák remek szerves jódforrások, de figyelni kell a bevizsgált, bio minősítésre.

Miért tartjátok a glutémentes diétát, ez nem világos a hozzászólásodból. Cöliákiás a kislány?

Kérlek, olvasd el ezt és ezt a cikket is, sok hasznos információt találhatsz bennük, valamint ezt a hozzászólást is (ebben kifejezetten a TSH-ról, pajzsmirigyről, jódról olvashatsz)!

Mielőbbi jó egészséget kívánok nektek! 

Értékelés: Nincs

Szia! Köszönöm szépen!

Szia! Köszönöm szépen válaszod!

Az nem derült ki, hogy mitől volt emelkedett a TSH, mivel a pajzsmirigy összes többi értéke xxxxx stb. mind tökéletes volt. A helyi gyerekendokrinológus kiküldött postán egy receptet, hogy akkor azt szedje. Elvittem a xxxx és ott azt mondta a gyerekendokrinológus, hogy lehetett azért is, mert meg volt fázva, reagens hiba is. Ő sem értette, minek egyből a gyógyszer. A kontroll vérvétel magán laborban lett csinálva, ott aztán rengeteg mindent néztek, és eredményei jók voltak. A gluténmentes étkezést a TSH és az afták miatt kezdtük el, mivel ez utalhat rejtett gluténérzékenységre és minden fűszálban kapaszkodtam a kontrollig. A galajteát is rendszeresen adtam neki. Közben maradtunk a diétánál, mert mellette sokkat több mindent megeszik, megkóstól.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Szerves jódforrás

Szia!

Értem! Lényeg, hogy jól legyen! 

Amikor a TSH emelkedett (és jó a mérési eredmény), de a pajzsmirigy saját hormonjai értéktartományon belül vannak, azt hívjuk szubklinikus alulműködésnek. Ilyenkor valóban nagyon lényeges a rendszeres kontrollvizsgálat!

Mivel szerencsére az ellenanyagok is negatívak, így az algafogyasztást (ellenőrzött, bio minősítéssel), vagy valamilyen megbízható, szerves jódforrást mindenképpen ajánlanék a kicsi lánynak!

Jó egészséget kívánok nektek! 

Értékelés: Nincs

Huminiqum Emócióba keverve

Sziasztok,

21 honapos kislanyomnak kezdtem adni a Humiqumot, de mivel borzalmas az íze, belekeverem neki az Emocioba es abba szorok egy kis Okos Katat. Baj, hogy ha ennyi mindent osszekeverek? Igy gond nelkul megissza reggel ehgyomorra.

Ezenkivul meg tudnatok mondani, hogy az adagolas jo-e egy 21 honaposnak? Immunerosites a cel, de vashianyos is volt es elegge hadilabon all a husevessel.

2x10 ml Emocio

1x 2ml Huminiqum

1 mokkaskanal Mano manna

kabe 1 EK Okos Kata (ezt a mennyiseget 2 reszletben adom neki mindig az Emocioba keverve)

Valaszotokat elore is koszonom!

Értékelés: Nincs

Adagolások, termékek

Szia Veronika!

Keverd nyugodtan, ha így megissza! 

A mennyiségek tökéletesek, ügyesen összeválogattad, természetes vasforrás szempontjából is. 

A listát a K2D3- cseppel és omega-3-zsírsavforrással egészíteném még ki.

Kérlek, olvasd el ezt a blogbejegyzést, ebben is hasznos információkat találhatsz!

Jó egészséget és nagyon boldok karácsonyt kívánok nektek! 

Értékelés: Nincs

Érdeklődés

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy Huminiqum és Emóció valamint szőlőmagőrlemény és aranyköles csíra fogyasztható egyszerre? Valamint napi szinten milyen elosztásban? Az Emóció és Huminiqum reggel, a többi napközben ?

Köszönöm a segítésget előre is! :-)

Értékelés: Nincs

Mit, mikor?

Ezeket nyugodtan használhatod együtt, és annak sincs különösebb jelentősége, hogy mikor...

Akár egyszerre is lehet.

Értékelés: Nincs
szilvamag87 képe

flakon alján maradt üledék...

Elértem az aljára és az utolsó kanálnyi termék egy kis zselés cuccként plöttyent az adagoló kanálba, valamint láttam a flakon alján, hogy nem kevés termék tapadt meg rajta. Ezt tudom valahogy még hasznosítani? Szabad valamivel higítani? Köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Dia képe

flakon alján maradt üledék...

Kedves Szilvamag!

Lehet higítani, a szükséges adagot egy pohár folyadékban (víz, növényi tej/tejszín, gyümölcslé, stb...) 

Szép napot!

Értékelés: Nincs

Ha vashiányra szedném,

Ha vashiányra szedném, kell/ajánlott mellette más vaskészítményt szedni?

És a 4ml-t hogy tudom mérni?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Dia képe

Vashiány

Kedves Ann,

Neked kell eldöntened, hogy szeretnél-e mellé szedni még bármi mást. Az alábbi termékek igen kiválóak és kiegészítheted vele a kúrát:

Flavon koktél, Fruit Fitt, Okos Kata, Feketeszeder püré, a 4 ml-t mérőkanál segítségével tudod kimérni, amit a termék dobozában találsz.

Szép napot!

Értékelés: Nincs

Vashiány

Nekem konkrétan CSAK huminiqum nem volt elég a vashiányomra( pedig reményykedtem :-) , ezt a vérvizsgálat igazolta, szednem kell még mellé minimum 14 mg vasat/nap.

Értékelés: Nincs

Vashiányra

A huminiqum önmagában nem is elég vashiányra, (bár, ha valakinél a Humi megszünteti a felszívódási problémákat, akkor még elég is lehet. )
Dia is azért ajánlotta melléje a Feketeszeder pürét például!

Értékelés: Nincs

Rendben. Még van mellette

Rendben. Még van mellette Lucuma por (napi 1 teáskanál), meg még szedek "sima bolti" vastablettát mellette.
Még az lenne a kérdésem, hogy az normális, hogy reggelente, amikor lehörpintem ezt a szirupot, utána hányingerem van?
Amúgy reggel éhgyomorra veszem be, mármint először propolisz, utána cickafark plusz, utána fél liter tea, és után a humi, majd kb. 15 perc múlva reggeli. (Este pedig lefekvés előtt, szintén a propolisz és a cseppek után.)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Dia képe

Huminiqum szirup formában, 250 ml

Kedves Ann,

A gyártó  éhgyomorra javasolja, de ha panaszt okoz, akkor vedd be kb. egy félórával-órával evés után, vagy pedig hígítsd fel, néha az is segíteni szokott. 

Értékelés: Nincs

Hàny a nagytesó

Bölcsiböl hazahozott a nagy tesò valami hànyàssal, hasmenèssel jàró betegsèget. A legkisebb csak 1 hetes. Tejem nem sok van. Mit adhatok nekik?

Értékelés: Nincs

Piciknek ...

Ilyen piciknek még csak az alap 3-as adható. 

K2D3

Emóció

Omega 3 (halolaj vagy krillolaj)- csak a bölcsisnek, a legkisebbnek még nem!

Ez mindegyikre vonatkozik. Ilyen piciknél még az immunrendszert nem erősíthetjük, csak támogathatjuk! 

Értékelés: Nincs

Huminiqum gyereknek

Sziasztok! Akinek kapja gyermeke a Humuniqumot, adjon nekem tanácsot hogy sikerült rávennie hogy lenyelje 

Halolajat, Emóciót boldogan fogyasztják, ezt is szerettem volna mellé adni, de a szagától is írtóznak, pedig direkt nem szóltam nekik, hogy rossz ízű lenne. 

Köszönöm! Emese

Értékelés: Nincs

Autista kisfiúnak Huminiqum

 

Kedves Tanácsadó!

Autista kisfiunak szeretném adni méregtelenités gyanant koriandermag olajjal parhuzamosan. tudomása szerint vane akadálya a dolognak?

Illetve van-e javaslata mas anyaggal hasznosabb-e a méregtelenités folyamata?

köszönettel Balazs!

Értékelés: Nincs
verebedit képe

Autista gyermeknek huminiqum

Szia Balázs!

Nekem is autista fiam van és nagyon jó tapasztalataim vannak a Huminiqummal kapcsolatban. Ő felnőtt, így felnőtt adagot kap. Dr Csomai Zita javaslatára kiegészítettem még Bio Chlorella és Spirulina algával. A Huminium az én fiamat nagyon felpörgeti, ezért mindig reggel adom neki, az algát szintén reggel szedi, időben egy kicsit elkülönítem a Huminiqumtól. kb 15-20 perccel később kapja.  A Te fiad mennyi idős? 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Immunerősítés,

Tanácsot szeretnék kérni. 14 hós kislányom van, aki még szopizik. Viszonylag sokszor szipog, taknyol, könnyem megfázik. Szeretném egy kicsit megerősíteni. Milyen készítményt ajánlotok illetve mire lehet még szüksége egy ilyen korú babának?

Gondolkodom humaniqum/ mumio ,halolaj vagy krillolaj, imsyser, manó manna.

Magamnak is szeretnék. Én mit szedhetnék? vagy csak én szedjek és ő megkapja anyatejen keresztül?

Előre is köszönöm.

 

 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

14 hós kislánynak

Szia! 

Az Imsyser épp nem kapható, helyette az Emóciót és a krillolajat választanám neki. Ha még nem kapja, akkor mellé venném a K2D3-at is. 

Ezeket te is szedheted ugyanúgy! A krill és a K2D3 alapvető, mellé te is választhatod az Emóciót, de jó a Longo Vital, a Béta-glükán elixír, a Zöld Löttyi vagy a Huminiqum is. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Méregtelenítés

Jelenleg szoptatom 1.5 éves kisbabámat és jelentős túlsúllyal rendelkezem. Szeretnék hamarosan elkezdeni egy zöld turmix+whole foodra való átállást hogy csökkenjen a súllyom hogy könyebben vállalhasam a kistestvérkével járó nehézségeket is. Ugyanakkor tartok tőle hogy fogyás esetén a kislányom a tejjel együtt a belőlem felszabaduló méreganyagokat is megkapná, illetve amennyiben a várandóság megkezdődne akkor még a magzatot is terhelném a súlyveszteségből felszabaduló méreganyagokkal.

Egyik ismerősőm azt mondta hogy a huminiqum kézen fogja a felszabaduló méreganyagokat és megköti és kivezeti a szervezetből. 

Kérdésem az volna hogy amennyiben szedek huminiqumot akkor nem kell tartanom a felszabaduló mérgektől, vagy még így is mérgezném a lányomat/esetleges magzatot? Heti hány kiló (tört szám is lehet) javasolnátok maximumba meghúzni?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Fogyás, szoptatás

Szia! 

Egy normális ütemezéssel - nem extrém mennyiségre ráállva - nyugodtan fogyhatsz! Szoptatás alatt egyébként is sokszor előfordul, hogy csökken a súly, lemennek a szülés után a kilók. Egy havi 4-5 kilót még reálisnak látok, ha tényleg nagy a túlsúly, és ha nem kell hozzá fogyókúrázni (nyilván szoptatás alatt ezt nem lehet), hanem kis odafigyelés, (nem ugribugris) mozgás. 

A Huminiqum jó ötlet! Még az Emóciót, a K2D3-komplexet és a krillolajat venném mellé. 

Értékelés: Nincs

Éhgyomor?

Sziasztok!

Elvileg hétfőn megérkezik a megrendelésem. 

Lenne egy kérdésem a használatra vonatkozóan.

Elvileg éhgyomorra kell szedni a Huminiqumot, az Emóciót és a Csipkerózsa Rügyelixírt is, és ehhez még szedek egy orvos által felírt Thiogamma nevű gyógyszert (alfa-liponsav, antioxidáns), amit szintén reggel étkezés előtt 30 perccel kell szedni.

Kérlek segítsetek, hogy a reggeli adagot mit mikor és mivel együtt vegyem be így?

Köszi

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Adagolások

Szia! 

A Csipkerózsa rügyelixírt mindenképp minden mástól elkülönítve vedd be, étkezéstől is. A többi igazából nem szentírás, annyi, hogy azért ne evés után vedd be őket, hanem ha nem is éhgyomorra, de ne közvetlen evés után (egyébként az se lenne nagy szentségtörés). 

Értékelés: Nincs

Nekem is hasonló a kérdésem.

Nekem is hasonlo a kerdesem. En reggeli elott propoliszt es Cickafark plusz cseppet szedek (no meg fel liter tea),  este meg ugyanezeket lefekves elott. Hova erdemes beilleszteni a Humit?

Értékelés: Nincs

Huminiqum reggel-este

Szia!

Reggel célszerű étkezés előtt a teával és a többi cseppel meginni a Huminiqum-ot, este pedig az utolsó étkezés után 15-20 perccel bevenni.

Szép napot, boldog új évet neked! 

Értékelés: Nincs

huminiqum éhgyomorra?

Sziasztok, a Huminiqum-ot általában lefekvés előtt szoktam bevenni, amikor általában már nagyjából üres a gyomrom, és az a tapasztalatom, hogy hányigert okoz így egy kis időre.


Normális ez szerintetek?
Amúgy ugyanez van akkor is amikor éhgyomorra veszek be vitamint.
Vajon mi válthatja ki a hányingert? Folytassam így?
Köszönöm.
Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

A gyártó így javasolja

Szia! 

A gyártó így javasolja, ahogy csinálod! De ha panaszt okoz, akkor vedd be kb. egy félórával evés után, vagy pedig hígítsd fel, néha az is segíteni szokott. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: