Huminiqum növényi zselatin kapszula (Huminiqum), 120 db

 • Ásványi anyag pótlás
 • Májműködés támogatása
 • Méregtelenítés
 • Sav-bázis egyensúly
 • Tápanyag hiány
5.440Ft
4.241935
Értékelés: Nincs Átlag: 4.2 (62 szavazat)
 • Termékleírás
 • Adagolás / Alkalmazás
 • Egyéb termékadatok
 • Összetétel / INCI
 • Szakirodalom

Huminiqum növényi zselatin kapszula, 120 db

Huminsavat, fulvosavat és mikroelemeket tartalmazó étrend-kiegészítő növényi zselatin kapszula. A védekezőképesség javítására, betegségek utáni lábadozáshoz, ásványi anyagok és nyomelemek pótlására, a szervezet tisztítására, a szellemi és fizikai teljesítőképesség javítására. Magyar alapanyagokból, Magyar szellemi tőkével, Magyar munkaerővel előállítva. 

Ajánlott napi adagolás:

 • Általános roborálásra: 1x2 db
 • Mikroelemek pótlására: 2x2 db
 • Sav-bázis egyensúly helyreállítására: 1x2 db
 • Fáradtság, levertség érzet esetén: 1x2 db
 • Fizikai megterhelés, versenyzés: 2x2 db
 • Szellemi kimerültség esetén: 2x2 db
 • Áldott állapotban, szoptatós anyáknak: 1x2 db
 • Betegség utáni lábadozás: 2x2 db
 • Gyerekeknek: 1x1 db

 Felhasználási javaslatok:

 • A szükséges adagot bő folyadékkal vegyük be.
 • Reggel étkezés előtt, illetve este étkezés után 15-20 perccel ajánlott bevenni. Ha gyógyszer szedése indokolt, akkor ügyelni kell arra, hogy a két készítményt ne egyidőben szedjük be!

1 db kapszula tartalma:

    Fulvosav: 120mg
    Huminsav: 50mg
    C-vitamin: 41mg
    Máriatövis: 21 mg
    Szilícium: 4mg
    Vas: 1,8mg
    Cink: 1,3mg
    Mangán: 0,4mg
    Bór: 0,1mg

Ezen kívül tartalmaz még: Rezet, molibdént, jódot, szelént és krómot is.

Tartósítószert nem tartalmaz.

Tárolás: Felbontás után visszazárt kupakkal tároljuk, saját dobozában. Mágneses és elektromos terek közelében ne tároljuk (számítógép, TV, hűtőszekrény, stb...)!!!

Származási hely: Magyarország

Összetétel: Fulvosav, Huminsav, Máriatövis kivonat, Kálcium-klorid, Kovasav-gél, Magnézium-L-aszkorbát, Vas-szulfát, Cink-L-aszkorbát, Na-hidrogén-foszfát, Mangán-aszkorbát, Réz-szulfát, Nátrium-borát, Kálium-jodid, Ammonium-molibdát, Nátrium-szelenit, Króm-III-klorid, Tisztított víz, Növényi cellulóz kapszula.

A természet biztosított számunkra minden tápanyagot ahhoz, hogy hosszú, egészséges és aktív életet élhessünk. Sajnos nem élvezhetjük teljes egészében mindezen földi javakat, mert táplálékainkat oly módon termesztjük és dolgozzuk fel, hogy azok nagy része nem használható a szervezet számára.

Az intenzív növénytermesztés bevezetése óta a szántóföldi növények egyre több mikroelemet vonnak ki a talajokból, ugyanakkor utánpótlás nincs. Mindezek eredményeképpen tudományosan igazolható hogy a gabonákban és a gabona alapú élelmiszerekben folyamatosan csökken a mikroelemek szintje. Ugyanez igaz az állati eredetű termékekre is.

A mikroelemek hiánya a táplálkozási lánc végén álló emberi szervezetben is megjelenik. A következményekkel nap, mint nap szembesülünk, az ún. civilizációs betegségek számának növekedése és terjedése által (allergia, stressz, immunrendszeri problémák, daganatok, elhízás, eddig ismeretlen betegségek megjelenése, stb..). Érdemes itt idézni Dr. Linus Pauling-ot, a kétszeres Nobel-díjas kémikust:

"...nincs az élő szervezetnek az a megbetegedése, ami ne lenne visszavezethető valamely mikroelemek hiányára..."

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a szervezetbe már bekerült mikroelemeket és ásványi anyagokat szervezetünk az elsavasodási folyamatok semlegesítésére sók formájában tárolja, így ezek nem tudnak részt venni az életfolyamatokban.

A mikroelemek és ásványi anyagok hiánya a szervezetben elsősorban az enzimek és vitaminok működését gátolja. Ezért hiába fogyasztjuk a vitaminokat, ha nincs jelen a megfelelő mikroelem, akkor azok hatástalanok maradnak. Az analitikai módszerek fejlődése mára lehetővé tette a nagyon kis mennyiségben jelen lévő elemek mérését, melyek azt igazolják, hogy egy egészséges élő szervezet működéséhez több mint 70 mikroelem és ásványi anyag folyamatos jelenléte szükséges. A mikroelemek mennyiségén túl azok aránya is nagyon fontos. A természetes egyensúly megbontása pl. csak egy vagy néhány mikroelem bevitelével, hiánytüneteket okozhat.

A szervezet hatékonyan azonban nem tud felvenni akármilyen ásványi anyagot vagy mikroelemet. Ehhez ún. szerves molekula-komplexek kellenek, melyek átjutnak a bélfalon és a sejtfalon is.

A legjobb megoldást, mint mindig, a természet fejlesztette ki a természetes huminsavak formájában. A huminsavak a mikroelemek felvételét segítő szerves komplexképző molekulák, valamint a sejtek energiatermelését és védekező képességét is serkentik, és a szervezet méregtelenítésében is fontos szerepet játszanak.

A huminsavak a növényi eredetű biomassza több tízezer (millió) éves bomlási folyamataiban keletkeznek (növény – tőzeg - lignit - barnaszén - feketeszén - gyémánt). A huminsav képződés kiindulási vegyületeinek a fás növényi részek lignin molekulái, valamint a flavonoid szerkezetű vegyületek tekinthetők. A természetes huminsav és fulvosav számos ásványi anyagot tartalmaz önmagában és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában.

A huminsavak kémiai értelemben egyrészt természetes quinon vegyületek, másrészt természetes polimer molekuláknak tekinthetők, melyek alap építő egységei a kis molekulájú fulvosavak. Egy részük tehát felszívódik a szervezetbe (antivirális, energiatermelő katalizátor, immunrendszer erősítő és méregtelenítő hatás), más részük viszont a bélrendszerben maradva serkenti, szabályozza a bélflórát, felvehető állapotban tartja a tápanyagokat, megköti és kiüríti a toxinokat.

A huminsav és fulvosav évezredek óta ismert gyógyászati hatásait, mint "természetes antivirális hatóanyagot" és "alternatív antibiotikumot" a modern tudomány is felfedezte.

A HUMINIQUM étrend-kiegészítő a szervezet számára szükséges mikroelemeket huminsav és fulvosav komplexek formájában tartalmazza természetes arányban. A készítmény hatóanyagát világviszonylatban is egyedülálló, Magyarországi természetes ásványokból vonjuk ki.

A huminsav és fulvosav mikroelemekkel képzett komplex vegyületei természetes megoldást nyújtanak a technikai civilizáció kihívásainak megfelelni vágyó ember testi, lelki és szellemi megpróbáltatásaihoz.

A nemzetközi szakirodalomban az alábbi fontosabb élettani hatásokat állapították meg eddig a huminsavakkal kapcsolatban

 • ANTIOXIDÁNS, GYÖKFOGÓ: Rendkívüli hatékonysággal megköti a szervezetben keletkező szabad gyököket, melyek számos betegség forrásai.
 • NÖVELI AZ ENZIMAKTIVITÁST: Az enzimek és vitaminok az életerő forrásai. Ezek alakítják át a felvett táplálékot energiává és biokémiai építőanyagokká. A huminsavak növelik az enzimaktivitást. Ha vitaminok és enzimek mellé fulosavat juttatunk, akkor azok biológiai hatékonysága megnő.
 • ANTIVIRÁLIS HATÁS: A huminsavak antivirális hatása a humán gyógyászatban régóta ismert és a huminsav talán a természet egyik legerősebb vírusellenes hatóanyaga.
 • NÖVELI A SEJTMEMBRÁN ÁTERESZTŐ KÉPESSÉGÉT: Beviszi a szervetlen ásványi anyagokat a sejtmembránon.
 • SZERVES KELÁTKÉPZŐ: A szervetlen ásványi anyagokat és mikroelemeket "szerves" vegyületekké alakítják, bejuttatják a sejtekbe. Az élettani szempontból fontos ásványi anyagokat a természetben egyedülálló módon, könnyen cserélhető formában kötik meg, míg a toxikus nehézfémekkel oldhatatlan kötést alakítanak ki és kiürítik a szervezetből.
 • OPTIMALIZÁLJA AZ ÁSVÁNYI ANYAGOK FELVÉTELÉT: Biztosítja a szervezet számára az optimális ásványi anyag felvételt, azáltal, hogy a túlsúlyban lévő anyagok felvételét gátolja, míg a kisebb mennyiségben jelenlévő anyagok felvételét elősegíti.
 • MEGKÖTI A TOXINOKAT: Fizikai- kémiai szerkezetükből adódóan a huminsavak szinte valamennyi vegyülettel képesek kölcsönhatásba lépni. A szervezetbe került toxikus anyagokat hatástalanítják és kiürítik. A legújabb amerikai kutatási eredmények szerint egy átlagember vérében 170 idegen anyag található.
 • HELYREÁLLÍTJA SZERVEZET SAV-BÁZIS EGYENSÚLYÁT: A "modern" táplálkozási szokások a szervezet elsavasodását okozzák. Az elsavasodás számos betegség okozója (pl. narancsbőr, reuma, asztma, elhízás, csontritkulás, hajhullás, élősködők, gombák). Szervezetünk e folyamatok ellen úgy védekezik, hogy a savakat ásványi anyagokkal semlegesíti, és a keletkezett sókat elraktározza. Tehát ez a folyamat is a szervezet számára felhasználható mikroelemek szintjét csökkenti.

egyszerre vagy külön?

Sziasztok!

Szedem a humi kapszulát, béta glükánt (bioconnect), és a bone strength take care tablettát is. Mind a három szedésére a javaslat, hogy étkezés előtt kell bevenni. Bevehetem ezeket egyszerre? 

Köszönöm

Kriszti

Értékelés: Nincs

Akár együtt is

Szia Kriszti!

Akár együtt is beveheted őket nyugodtan!

Jó egészséget, szép napot kívánok neked! 

Értékelés: Nincs

Sziasztok!Szeretném a

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni abban,hogy mi a véleményetek a bm illetve a ns termékekről?

Én évek óta a bionomból vásárolok,nincsen el nem használt termékem,mindennel meg vagyok elégedve.Tisztítószerek,kozmetikumok vitaminok...

Csak jó tapasztalataim vannak,köszönöm Nektek.

A családom egyik tagja egy csomó ns terméket szed,nem találok ezekről a termékekről normális leírást.A család másik tagja pedig bis termékek szedésére kapott egy orvostól javaslatot.Még nem vette meg,kérte a segítségemet.Én még az összetevőit sem találtam meg a neten.Elég komoly tünetei vannak így szeretném ha jó termékeket szedne.Várom a válaszotokat :-) Ildikó

Értékelés: Nincs

Összetétel

Őszintén? Nem ismerem a termékeket, amikről beszélsz, de ha titkolják az összetevőket, akkor nem is akarom. Az összetevők feltüntetése KÖTELEZŐ, ha nincs, az büntethető. Sok hálózatban és előadásokon árult termékre jellemző ez. Ha jó, akkor nincs mit rejtegetni...
A múltkor anyukámat akarták így bepalizni. Egy látszatvizsgálattal "bebizonyították", hogy milyen beteg és több százezerért kínáltak neki gyógyulást. És egyszerűen nem voltak hajlandók elárulni, hogy mit tartalmaz a csodaszerük! Nekem ne mondják, hogy üzleti titok, mert ez nem magyarázat. Ha annyira fontos, akkor le kell védetni, de hogy mi van benne, meg kell mutatni. Gondoljunk csak arra, hogy hányan allergiásak, és ha éppen a termékben van a kritikus allergén, akkor még árt is vele...

Értékelés: Nincs

Mi segítene?

Sziasztok,

3 hónapja hagytam abban a fogamzásgátló szedését 11 év után. Azóta nagyon hullik a hajam, fénytelen, illetve az arcbőröm sem az igazi, a ciklusomról ne is beszéljünk. Ezt ajánlotta egy ismerősöm, megfelelő lenne nekem? Maca porral próbálkozom egy ideje.

Értékelés: Nincs

Első körben

Szia! 

Első körben ilyenkor érdemes egy endokrinológust felkeresni, és megnézetni, most hogy állnak a női hormonok, valamint a pajzsmirigyed működését feltétlenül célszerű lenne ellenőriztetni! A továbbiakat pedig érdemes az eredményekhez igazítani.

A Huminiqum remek ásványianyag-forrás, ami még ha nem is oldja meg a problémát, de az egészségedet szolgálja, segít feltölteni a lemerült készleteket. 

Szép napot és mielőbbi jó egészséget kívánok neked! 

Értékelés: Nincs

kimerültség, vérszegénység (?)

Kedves Tanácsadó!

A munkám és főleg a napi ingázás miatt nagyon kimerültem, általános fáradtság, szédülés a fő tüneteim. Laboreredmények csak később lesznek sajnos, de feltételezem, hogy vérszegény lehetek, mert mostanában, a változó kor küszöbén, erősebbek a menstruációim. Agyi MR-t végeznek hamarosan, egy korábbi agysérülés miatt, ugyanis felerősödtek a migrénes rohamok, amelyektől egy autóbaleset óta szenvedek.

Jelenleg nem tudok szabadságra menni és  valamilyen hatékony erősítő, tápláló készítményt szeretnék. A táplálkozásom a vegetariánusból indulva egyre inkább vegán.

Huminicumot korábban szedtem, estleg ismét kezdjem el? Emociom is van otthon, és K2D3 is. Ezeken felül milyen SOS erősítőt tudnátok javasolni?

Köszönöm szépen előre is,

Piros

Értékelés: Nincs

Célszerű megvárni az eredményeket!

Szia Piros!

Célszerű lenne megvárni a vizsgálatok eredményeit, és azok alapján, célzottan összeállítani a csomagot. 

Addig is a Huminiqum jó választás lehet! Az Emóció, K2D3-cseppeket (amennyiben vérhígítót/véralvadásgátlót használsz, akkor a sima D3-vitamin) is ajánlanám, ezek remek termékek.

A nyírfanedv, búzafű, árpafű is energiát, vitalitást adhat.

Szép napot, jó egészséget kívánok neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kedves Kinga!Köszönöm szèpen

Kedves Kinga!

Köszönöm szèpen a vàlaszod. Azòta beigazolòdott a nagyfokù vashiàny.

B12 vit.ellenőrzèse mèg folyamatban, de addig is szeretnèk vàlasztani valamilyen

jòl felszìvòdò szerves vaskèszìtmènyt. Mit tudnàl ajànlani?

Köszönöm, üdv. ès kellemes hètvègèt kìvànok,

Piros

Értékelés: Nincs

Vashiány, kiegészítők

Szia Piros!

Ez esetben a Huminiqum valóban remek választás, emelt dózisban célszerű az állapot rendezéséig használni, vagyis 2x2 szemes adagolással. (amennyiben nincs pajzsmirigy-működési zavarod). Utána csökkenthető az adagolás. A Huminiqum a vas hasznosulásához szükséges cinket, rezet, valamint kis mennyiségben magát a vasat is tartalmazza. A Fruit Fitt (vagy Okos Kata vagy Flavon koktél) vasban, magnéziumban és C-vitaminban gazdag növényi termékek, a Huminiqum-mal kombinálva nagyon jó természetes vaspótlást támogató készítmények. 

Ezeken túl az Emóciót mindenképpen javasolnám, hiszen ez egyrészt a felszívódást is támogatja, de további C-vitamint is tartalmaz, ami a vas hasznosulásához elengedhetetlen! 

A folyamatot megtámogathatod búzafűkúrával is.

Érdemes a probléma kiváltó okával, az erőteljes vérzéssel is mielőbb foglalkozni!

Mielőbbi jó egészséget, szép hétvégét kívánok neked! 

Értékelés: Nincs

babavaras

Sziasztok

A babavaras elejen vagyok, pozitiv teszt utan a negyedik-otodik hetben:)

Szeretnek segitseget kerni, hogy milyen termekekkel tudom tamogatni a baba es magam szervezetet,fejlodeset hogy miden tokeletsen rendben menjen.

Napi ketto szem Humit szedek, illetve emociot. Ezen kivul miket erdemes fogyasztani?K2D3 is van.

Koszonom

Ildi

Értékelés: Nincs

A babavárás idejére

Most könnyű dolgom van! Van egy nagyon jó kis cikkünk, olvasd el kérlek, abban szinte mindent megtalálsz erre az időszakra!

Értékelés: Nincs

Látás romlására mit javasoltok?

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy férfi ismerősöm nevében. Lassan, de folyamatosan romlik a látása. Erre szeretne valamit rendelni. Már átlinkeltem neki az astaxanthin-t, de ezen kívül javasoltok még valamit? Huminiqumot? Olvastam az astexanthin-nál, hogy esetleg a Huminiqum is jó rá...

 

Értékelés: Nincs

Látásromlás..

Sok főtt tojássárgája, valamilyen zsiradékkal...

Ezen kívül innen válogatnék terméket, pl. Goji.

Hallottam már azt is, hogy a látás minősége és a máj állapota szoros összefüggésben van. Vagyis érdemes a májat támogatni, tisztítani. (A Huminiqum, ennek az egyik eleme!)

Értékelés: Nincs

esemény utáni fogamzásgátló

Sziasztok!

Antalvali.com oldalon olvastam, hogy ez a termék jó lehet esemény utáni tabletta kivezetésére.

Először is, kérdésem lenne, hogy pont ma egy hete vettem be, előtte meg 5 hónappal. Jelenleg olyan tüneteim vannak, hogy érzelmileg nagyon hullámzok, ami azt jelenti, hogy van, hogy sírok, nem látom az élet értelmét, aztán jó kedvem van, majd másnap mintha a kötődési hormonjaim eltűnnének, s senki nem érdekel...nagyon furcsa, hiszen közben tudom, hogy valószínű, h a tabletta okozza. De ez a kérdés: a tabletta okozhat ilyet? sosem voltam ilyen szörnyű állapotban.

A hajam hullik (de ez régi történet), izzad a tenyerem, a szívemet is megviseli (szúr stb), de nincs baja.

 

Mi a legjobb termék ezekre és kb mennyi idő alatt ürül ki? Lehet h nem a tablettától van?

 

Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Esemény utáni tabletta

Szia Kati!

Mielőbbi jobbulást kívánok neked! 

Azt, hogy az általad felsorolt panaszoknak köze van e a tablettához, vagy egészen más okozza őket, azt így teljesen lehetetlen megmondani. Azonban azt javasolnám, akár a tabletta a ludas, akár nem, mindenképp fordulj pszichológushoz! A lelki oldallal végzett munkában sokat segíthetne!

A hajhullás, izzadás, "szívszúrás" jellegű panaszokkal pedig érdemes lenne ezen túlmenően endokrinológust is mielőbb felkeresned, és többek között a pajzsmirigyed működését is ellenőriztetned!

Az esemény utáni tabletta nem gondolom, hogy "kivezethető" lenne, vagy ehhez a Huminiqum érdemben hozzájárulhatna, az ásványianyag-raktárak feltöltéséhez azonban remek lehet. Az esemény utáni tabletta után azonban egy indol-3-karbinol-kúrát érdemes végigcsinálni, ez az optimális(abb) ösztrogénmetabolit-arány kialakításához ad támogatást. Ebben a cikkben erről bővebben is olvashatsz.

Az AVIVA torna is segíthet az egyensúly visszaállításában.

A hormonális egyensúlyhoz nagyon lényeges a DK-vitaminok, E-vitamin és az omega-3 zsírsavak rendszeres bevitele is.

Csupa szépet kívánok neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Nagyon köszönöm! A barátcserje kapszula is jó?

Nagyon köszönöm! A barátcserje kapszula is jó? Mennyit kell belőle szedni? Lehet a fentiekkel együtt? Biztosan a tablettától van, mert naponta - kétnaponta van vagy hangulatingadozás/ idegrohamom :)

Értékelés: Nincs

Esemény utáni tabletta

Szia Kati! 

Esemény utáni tabletta után ilyen kis időkülönbséggel nem javallott a barátcserje alkalmazása, valamint ez az endokrinológiai vizsgálat eredményétől is függ- amit pedig a hajhullás, izzadás, szívszúrás miatt mielőbb célszerű lenne megejteni.

Addig az előző válaszomban írtakat javasolnám inkább neked (AVIVA torna, indol-3-karbinol kúra, DK-vitamin, halolaj/krillolaj).

Szép napot és mielőbbi jobbulást kívánok neked! 

Értékelés: Nincs

huminsav - ízület

Sziasztok! Huminsav tartalma miatt ízületi gyulladásra is jó lehet? Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Huminiqum

A Huminiqummal mindenképpen jót teszel magaddal, mert a mai világban nincsen olyan ember, akinek valamilyen nyomelemből, vitaminból nincsen hiánya, de konkrétan az ízületi gyulladást nem gyógyítja.

De, ha az a kérdés, hogy szedheted-e, ha ízületi gyulladásod van, akkor igen a válasz.

Értékelés: Nincs

meddig lehet folyamatosan

Sziasztok! Tudnátok segíteni, meddig lehet folyamatosan szedni a kapszulát? Ha érdemes szünetet tartani, akkor mennyit?

Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Huminiqum- forever

Ameddig csak jól esik! És ezt komolyan mondom! Én néha egy-két napot kihagyok, van, hogy egy hetet, de aztán elkezd hiányozni és újra....

Az ásványi anyagokat folyamatosan használja fel a szervezetünk, folyamatosan pótolni ajánlatos.

Értékelés: Nincs

Hány hónapos kortól?

Sziasztok, hány hós kortól lehet adni kisgyereknek? A dobozon annyit látok, hogy 4-10 év között napi 1 kapszula az adag. De a hozzászólások között látom, hogy kisebbeknek is adják. 15 hósnak mehet? Ha igen mennyi? Fél kapszulára gondoltam naponta, ha igen. 

Értékelés: Nincs

Huminiqum

Nem tudok tiltásról, hiszen nyomelem, és ásványianyag pótlásra már kisgyermekkorban is szükség lehet. 1 éves kortól adnám.

Értékelés: Nincs

Szoptatas utan

Sziasztok! Kislányom 2 éves volt januarban, a kisfiam most 7 honapos. A lányomat 15 honapos koraig isz szoptattam, a fiam pedig egy hete mar nem szopik. A kerdesem az lenne, hogy hogyan tudnam eloszor is meregteleniteni aztan feltolteni a szervezetemet? 3 hete a pajzsmirigyemnel talaltam egy csomot, a verkepem negativ, az ultrahang sem mutatott koros elvaltozast. Koszonom a segítséget. 

Értékelés: Nincs

A méregtelenítés az egy

A méregtelenítés az egy komplex, egyéni tényezőkön alapuló, személyre szabott dolog. Mindenképpen keress egy szakembert, aki ezzel foglalkozik, mert itt ez az oldal nem megfelelő fórum ennek a kitárgyalására. Erről nem lehet néhány mondatot írni, több oldalnyi anyag szükséges a megfelelő méregtelenítéshez.
A huminiqum viszont a méregtelenítéstől függetlenül és akár alatta is szedhető, sőt!

Értékelés: Nincs

Huminiqum bevétele más termékekkel hogyan?

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni a kapszula bevételével kapcsolatban. Kismamaként szeretném szedni, viszont vasat kell szednem (nea) naponta kétszer, illetve kismamavitamint is szedek. Mennyi idővel eltolva kellene bevennem a huminiqum kapszulát a többi vitamin, vas bevétéhez képest, hogy ne okozzon problémát? K2d3 vitaminnal és halolaj kapszulával, okinawai korall porral mehet egyszerre?

Nagyon köszönöm előre is a segítséget!

Értékelés: Nincs

Mikor?

Ezeknek a termékeknek az esetében nem tudok összeférhetetlenségről.

Értékelés: Nincs

Nehézfém-kivezetéshez

Sziasztok,

Tudtok nekem segíteni a nehézfém-kivezetés folyamatában? (Ezerjófű csepp már nincs hozzá, úgy tudom) Jól tudom, hogy a Spirulina kivezeti a nehézfémeket, a Huminiqum pótolja az ásványi anyagokat? Párhuzamban kell a kettőt szedni, vagy egymás utan? Vagy az a Chlorella, ami kivezeti és a Spirulina tölti vissza az ásványi anyagokat?

Jajj, összekavarodtam! :-/

Köszönöm a választ, Boldog új Évet Nektek!! Bogi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Nehézfémek kivezetése

Szia  Bogi!

Kérlek, olvasd el ezt a hozzászólást, segíthet kikavarodni! 

Szép napot, nagyon boldog új évet kívánok neked! 

Értékelés: Nincs

A kapszula tartalma felvágva is bevehető?

Sziasztok!

Vannak némi problémáim tabletták/kapszulák lenyelésével.

Ha felvágom a zselatin kapszulát és kifolyatom belőle a tartalmát, akkor úgy is kellőképpen hasznosulnak az ásványi anyagok? Próbáltam a Huminiqum folyékony változatát, de katasztrofálisnak találtam az ízét, napi egy evőkanálnyit nem tudok meginni belőle.

Köszönöm előre is!

Értékelés: Nincs

Kapszula íze

Van egy rossz hírem! Ha felvágod, akkor ugyanolyan rossz íze lesz, mint a folyékonynak, ugyanaz lévén benne. Pont azoknak készítették a kapszulás változatot, akik az íze miatt nem boldogulnak a bevétellel.
És az íze nem lesz a mennyiség miatt jobb...

(Akinek nincs gondja a kapszula lenyeléssel az nem is érti, hogy ilyen pici kapszulánál miért nehéz lenyelni. Én egyszerre szoktam 4-5 kapszulát nagyon sok folyadékkal bevenni! Előre veszek a számba folyadékot és arra még ráiszok... Csúszik!)

Értékelés: Nincs

Nekem nem csúszik

Egyértelmű, hogy ugyanaz van benne, de azt gondolom nem mindegy, hogy egy evőkanálnyi vagy egy kapszulányi borzasztó ízt tolok be magamba.

A kérdésem arra irányult inkább, hogy bizonyos kapszulák azt a célt szolgálják, hogy ne a száj nyálkahártyáján és/vagy a gyomorban szívódjanak fel a hatóanyagok, hanem a belekben. Nem tudom, hogy ebben a termékben van-e ennek jelentősége, tehát más-e a kapszula összetétele valamelyest, ami miatt a kapszula tartalmának kifolyatva való elfogyasztása nem javasolt.

Értékelés: Nincs

Kapszula kiszórva

Szia Petra!

Nyugodtan kiszórhatod a kapszula tartalmát, az ugyanis már a gyomorban oldódik, úgyhogy nem lesz ilyen módon sem kevésbé hatékony a benne lévő anyag! 

A kapszula tartalma nem folyékony, hanem granulált formátumú, és bármilyen nem meleg ételbe/italba bátran elkeverheted.

A "szirup" esetében őszintén szólva nekem is igen nagy megkönnyebbülést jelentett, mikor kiürült a flakon (de nagyon sokan pont azt szeretik ám), a kapszulával viszont maximálisan jóban vagyunk! Pici mézbe keverve a gyerekeim is minden gond nélkül belapátolják és van, hogy kérik a "repetát", szóval szerintem nem lesz vele gondod! 

Jó egészséget neked! 

Értékelés: Nincs

Segitseg biorezonancia utan

Sziasztok!

A segitsegeteket szeretnem kerni. Anyukam a napokban volt biorezonancian es eleg elkeseritö ertekelest kapott. Kezelesre gyogyszertari tablettakat ajanlottak, de en szeretnem ha nem szintetikus anyagokat szedne. Azt mondtak neki, hogy sokat idegeskedik, es stresszel (ami igaz is) es panikol. Valamit sok a virus, a parazita, a bakterium es a nehezfem a szervezeteben, amik nagy resze egy regebbi arcürgyeggyulladasbol maradt vissza. Miket javasolnatok neki?

En a huminiqumra gondoltam, es az ezerjófűs nehezfem cseppekre, longo vitalra es emóciora, k2 d3 vitaminra. 

Köszönettel: inselle

Értékelés: Nincs

Biorezo után...

A Biorezóshoz nem tudok hozzászólni, nem tudom mit ajánlott. Ha nagy vonalakban nézzük, akkor amiket Te összeírtál, azok mind nagyon jó választások. Kiegészíteném emelt adagban omega 3-al. Parazitára a feketedió kivonatot ajánlják, a nehézfém lerakódások ellen a korriander cseppet..
Hogy ne stresszeljen annyira a  rózsagyökér komplexet szedném folyamatosan! Esetleg a Relax-ot.

Értékelés: Nincs

Adagolás

Sziasztok,

Azt szeretném kérdezni, hogy a huminiqumot+ a zöld löty kapszulát+grapefruitmag cseppet mennyi idő különbséggel lehet bevenni?

Köszönöm!

Szép Napot!

Adarisel

Értékelés: Nincs

idő...

Nincs jelentősége. Ahogy érzed. Egyik termékben sincsenek baktériumok, amit a grapevital elpusztíthatna...

Értékelés: Nincs

Felkeszülés

Sziasztok! Tudnátok abban segiteni, hogy egy 37 éves 2hónap múlva lombik programba belevágó anyuka jelöltnek, a Huminicum, Emoció, D2K3 vit, Maca mellett mit ajánlanátok még? Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Lombikhoz

Szakértünk válasza:

Amiket szed azok szuperek, de az omega-3 emelt adagolással most különösen lényeges, valamint az egészséges várandóssághoz már a babavárás előtt legalább 1-3 hónappal el kell kezdeni a vitaminraktárak feltöltését is (pl. kismamavitamin stb.). A moringa is nagyon jó lenne.

Macát csak a ciklus első felében használja, második felében Ciklusbarát krémmel egészítse ki. (28 napos ciklusra számolva 1-13. napig maca, 14-26. napokon krém, de ezt nem szabad a beültetés esetén abbahagyni, csak akkor, ha (ne legyen így) megjelenik a piros menstruációs vérzés, vagy pozitív terhességi teszt, vérvétel esetén (így legyen) a betöltött 14. héten. A 14. hét után fokozatosan kell csökkenteni az adagot.
Hormonkezelés esetén fontos egyeztetni a kezelőorvossal!
E-vitamin szintén jótékony hatással lehet! (a kismamavitamintól függően)
Minden jót, mielőbbi gondtalan babázást kívánok! :-)
Értékelés: Nincs

Lombikhoz

Nagyon köszönjük a választ!

A Ciklusbarát krém fokozatos csökkentése mit jelent, ha terhes lesz? Melyik kismamavitamint ajánljátok? Moringát is abba kell hagyni, ha terhes lesz?

Nagyon köszönöm a segítséget!

Értékelés: Nincs

Fokozatos csökkentés

Szia Betty!

A fokozatos csökkentés ez esetben heti egy adaggal való leépítést jelent. 

A moringa szedésének elméletileg nem képezi ellenjavallatát a várandósság.  

Kismamavitamin egyelőre még nincs a kínálatban, de ez a blogbejegyzés szerintem segítségedre lehet, kérlek, olvasd el figyelmesen!

Csupa szépet kívánok nektek! 

Értékelés: Nincs

huminiqum +

Sziasztok! 6 éves kisfiamnak szeretném elkezdeni a huminiqum szedését. Fejben összeállítottam neki egy csomagot, ha esetleg valami hibádzik, javítsatok! 

A Tiny Tabs Multi mellett adnék neki Emóciót, krill olajat, K2D3 cseppet, és akkor a huminiqumot.

Ha lehet ezt mind együtt akkor miből mennyit érdemes neki adni?

Köszönöm 

Értékelés: Nincs

Huminiqum

Mindegyik jó, amit összeválogattál! És együtt is mehetnek. Az adagolásokat megtalálod az érintett termékek adatlapján. Gyermeknél a felnőtt adagot kell arányítani, ha nincs külön feltüntetve!

Értékelés: Nincs

Huminiqum adása folyamatosan

Sziasztok!

Kis megszakításokkal évek óta szedik a gyermekeim a kapszulát (14, 11 és 7 évesek).

Kaphatják továbbra is folyamatosan?

A 14 éves gyermekemnek 2 kapszulát adok már, esetleg a 11 éves is kaphat már kettőt belőle?  ( Étvágytalan.)

Köszönöm. 

Értékelés: Nincs

Huminiqum folyamatosan

Mehet természetesen, hiszen az ásványianyagokra, nyomelemekre folyamatosan szükségünk van! De azért más is kellhet: K2D3, Emóció, és Omega3 (Hal, vagy krillolaj

Értékelés: Nincs

kemoterápia

Sziasztok!

Olvastam, hogy a humátokat nem szabad alkalmazni kemoterápia alatt. Ti mit gondoltok erről? Ezt lehet szedni közben?

 Köszi:
B.É.

 

Értékelés: Nincs

Kemo alatt..

Sajnálom, de ebben nem segíthetünk, csak az orvosoddal való egyeztetés után.

Értékelés: Nincs

Székrekedés

Sziasztok!

Gyerekeimnek vásároltam Huminiqum lötyit, de nem isszák, így kipróbáltuk, mit szólnak a kapszulához, amit magunknak vettünk. Napi 1 szemet kapnak (2,3,4 évesek). Kislányomnál kb 1 hét szedés után, múlt héten kakilási gondok jelentkezett (ilyen probléma eddig nem volt nála, most fáj neki és sír közben). Lehet ez a Huminiqum "mellékhatása"? Túladagolnám az 1 kapszulával és mégis inkább a folyadék 2,5 ml-jét szorgalmazzam?

Emóciót kapnak mellé kb 5x/hét.

Köszönöm.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Az Emóciót is most kezdtétek?

Szia! 

Az Emóciót is most kezdtétek? Mert ha igen, akkor én inkább arra gyanakodnék. A Huminiqumnál nem volt még ilyen tapasztalat és nem is logikus, hogy lenne ilyen mellékahtása. Az Emóciónál eleinte előfordul ilyen reverz hatás (Lásd Emóció GYIK). 

Szerintem nem adagolod túl, napi 1 kapszula Huminiqumot ajánl a gyártó is gyerekeknek. Azt viszont megpróbálhatod, hogy az egy kapszulát két részletben adod oda nekik, felét reggel, felét este. Gondolom, úgyis kiszórjátok belőle a port. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Egyszerre kezdtük

Köszönöm! Egyszerre kezdtük a használatot. A kapszulát kézbe adom. Fiúk vízzel veszik be, 2 éves kicsi lány szétrágja, majd vizet iszik rá... megpróbáljuk két részletben.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Akkor az Emóció a "ludas"

Ha egyszerre kezdtétek, akkor az Emóció kezdeti hatása lehet. Ez el fog múlni, ahogy erősödik a bélflóra. Addig próbáljatok több vizet inni, ha megoldható! regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Mikortol szedheto

Kemo es sugarkezelesnek 2 honapja vege, de meg  Herceptin  injekciot 3 hetente meg 14 db ot kell kapnom, valamint 5 evig hormongyogyszert Fem ara kell szednem. A Humiiqum a szervezet meregtelenitesere, a nehezfemek kivezetesere elkezdheto? Vagy varjak vele? Mennyi ideig javasolt szedni?koszonom

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Az orvostól kellene megkérdezni

Szia! 

Nem tudom, hogyan működik ez a rendszer, mikor szabad és mit elkezdeni... Az orvostól kellene megkérdezni, hogy szabad-e elkezdeni bármit, bár nem hiszem, hogy lenne akadálya. 

Értékelés: Nincs

Szoptatás alatt, közvetlen szülés után

Emóció, D3-K2, Halolaj, Vadon gyöngye, Fruitt Fitt  és Moksha elixír (ezeket fogyasztom) mellé keresek olyan étrendkiegészítőt, amit szoptatás során, 3 gyerek mellett (4 éves, 20 hónapos és 2 hónapos) érdemes még szednem, hogy megerősítsem és aztán szinten tartsam magam fizikailag lelkileg, mentálisan. Erre a Humira gondoltam még. Vagy van vmi egyéb, ettől komplexebb étrendkiegészítő ötletetek? Előre is köszönöm! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Bionom.hu - Meli képe

Teljesen jól gondoltad

Szerintem tökéletesen kiegészíti az eddigieket! regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Szavatosság

Sziasztok! 

Most vettem észre, hogy tavaly novemberben lejárt egy doboz Huminqum kapszulám. Mit tanácsoltok? Beszedjem vagy dobjam ki? Előre is köszönöm! Üdv, Andi

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Huminiqum szavatosság

Szia! 

Nyugodtan beszedheted! regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Mennyit

Sziasztok,

most próbálok - egy árban is ésszerű - csomagot összeállítani a várandósságra: ezt a terméket a vashiány pótlására találták ki, ha jól értelmezem. Ha a Perfect Prenatal mellett szeretném szedni, akkor mennyit szedjek belőle? Folyamatosan kellene szedni, vagy kúraszerűen? Lehet "túl sokat venni" belőle (több minden van benne, ha jól értelmeztem), nem fedik egymást a PP-al részben?

Nem szeretnék valami olyannal szembesülni pár hónap múlva, hogy valami nem kiürülő anyag miatt valami baj lesz, ezért nem szeretnék csak magamra hagyatkozva mindent bekapkodni, amit olvastam.

Üdv,

Emőke

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Nem vashiány pótlására

Szia! 

Van benne szerves vas, valamint szabályozza az ásványi anyagok arányát a szervezetben. Tehát, amiből sok van, annak gátolja, amiből pedgi kevés, annak segíti a beépülését. Ilyen módon hasznos lehet vashiányos állapotban is, de közel sem csak ez a funkciója. Inkább egy ásványianyag kombónak mondanám, de segít a méreganyagok megkötésében és kiürítésében is, anélkül, hogy a méreganyagok a vérkeringésbe kerülnének. Ezért van az, hogy ez méregtelenítő hatása ellenére sem tilos várandósság vagy szoptatás alatt.

A Perfect Prenatal elég jól fedezi a szükségleteket, a Huminiqum-ot is szedheted, ha úgy érzed, szükséged van rá. Kárt tutira nem okozol vele, sőt... Az adagolás/alkalmazás fül alatt olvashatod, hogy kismamáknak 1x2 kapszula a napi adagja. 

Én még halolajat vagy krill olajat iktatnék be a helyedben. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Adagolás

Sziasztok, az utóbbi 3 hétben nagyon hullni kezdett a hajam, a cink bevitelt szeretném növelni és kérdezem, hogy ebből hány szemet szedjek ha a hajhullás megállítását szeretném támogatni? Jelenleg 2 szemet szedek naponta, lehet, hogy ez nem elég?

Zöld lötyi, emóció, halolaj - ezeket szedem mellette, meg egy másik cég vitaminját.

Igazából  most a cink bevitel miatti mennyiség érdekelne, nem szeretnék gyógyszertárit szedni.

Köszönöm. 

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Huminiqum

Szia! 

A mikroelemek pótlására napi 2x2 kapszula javasolt, úgyhogy neked is ez a megfelelő adagolás belőle. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs
kenguru képe

Humi kúra

Egy kúra meddig tart? Én majdnem elfogyasztok egy doboz huminiqum -ot napi 2x2-t szedek be. Több hónapig érdemes szedni? Sajnos nem tapasztaltam változást a bőrömmel kapcsolatosan. Ekcémás a lábam de most nagyon piros folyamatos gyulladásban van,esetleg a méregtlenítés kezdeti rosszabbodása? meddig tart ez vajon?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Meddig tartson egy kúra?

Szia! 

A Huminiqumot akár folyamatosan is lehet szedni, mondjuk ha folyamatosan szeded, akkor elég 2x1 szem naponta. Nagyon sok jó tulajdonsága van, azt nem ígérem, hogy önmagában a bőrtüneteidet megszünteti, hiszen az nagyon sok tényezős dolog. Kulcskérdés az életmód, főleg a táplálkozás. 

Csak ezt szeded méregtelenítés címszó alatt, vagy csinálsz egy komolyabb méregtelenítést? A Huminiqumtól nincsenek méregtelenítési tünetek, mivel nem kerülnek be a mérgek a vérkeringésbe. 

Ha gondolod, kutakodhatunk még tovább a témában, viszont akkor át kell, hogy mozgassam a hozzászólásodat egy szakértői felületre. 

Értékelés: Nincs

Calcium tartalom

Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy a leíraßban az olvasható hogy van benne calcium azonban a termék arányoknál mar nem látom h mennyi Is van az ajánlott napi mennyiségben. tudtok nekem segíteni ebben?

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Mennyi kalcium van benne?

Szia! 

ITT válaszoltam egy hasonló kérdésre. Neked is ugyanezt írnám a kálciummal kapcsolatban. 

Értékelés: Nincs

Kapszula vagy folyadék?

Azt szeretném kérdezni,hogy mi a különbség a 2 termék közt? Csak annyi, hogy a kapszula azoknak jó, akik nem bírják az ízét? Vagy valamelyik hatásban is több/más?

Értékelés: Nincs
adrienna képe

Huminiqum íze

Én először lötyit vettem az ára miatt.. Hát, szerintem kb sár íze van :D le lehet gyűrni, ha nagyon akarja az ember - én még az orromat is befogtam emlékeim szerint :D meg egy vagy 2 adagot hagytam a flakon alján.

Azóta inkább kapszulát rendelek.

Értékelés: Nincs

Kapszula vagy folyadék!

Igen, csak az a különbség. Többen tartják borzasztónak a folyadék ízét, mint nem! Bár egy kolléganőm gyermekei kifejezetten szeretik.
Van aki az ára miatt választja a folyadékot!

Értékelés: Nincs

Melyiket válasszam?

Sziasztok!

Az egész családnak keresek ásványi anyag pótlást. Melyiket válasszam? Mumio vagy huminiqum? 4 és 1,5 évesek a gyerekek. Én 4 éve szoptatok. 

K2D3 és az emóció mellé még a halolajat választottam.

Köszönöm

Andi

 

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: