BioAstin Hawaii Astaxanthin étrend-kiegészítő (Nutrex)

 • Ekcémás tünetek enyhítése
 • Haj- és bőrszépítés
 • Látás és szemproblémák javítása
 • Szabadgyök lekötés
0Ft
4.95238
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (21 szavazat)
 • Termékleírás
 • Adagolás / Alkalmazás
 • Egyéb termékadatok
 • Összetétel / INCI
 • Szakirodalom

Sáfrányos szeklice olajat és astaxantint tartalmazó étrend-kiegészítő lágyzselatin kapszula

 • 60x 4 mg
 • 25x 12 mg

A természetes astaxantin antioxidáns hatása akár 550-szer több mint az E-vitaminé, valamint 10-szer több mint a béta-karotiné. A termék előállítása növényvédő szerektől mentes.

Felhasználási javaslat:

BioAstin Hawaii 4 mg Astaxanthin étrend-kiegészítő: Naponta 3 x 1 kapszulát a főétkezések előtt, kb. fél órával vízzel lenyelni.


BioAstin Hawaii 12 mg Astaxanthin étrend-kiegészítő: Naponta 1 kapszulát  a főétkezés előtt, kb. fél órával vízzel lenyelni.

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott táplálkozást és az egészséges életmódot. A készítmény várandós nőknek, szoptatós anyáknak nem ajánlott! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny, vagy allergiás! Használat után a fedelét zárja vissza, száraz hűvös helyen tárolja!

 

Kiszerelések: 60x 4 mg, 25x 12 mg.

Hatóanyag tartalom a napi adagban: (3 db kapszula)

Hatóanyag

Mennyiség/ 3 kapszula

RDA*

Sáfrány olaj

1, 2 g

-

Haematococcus mikroalga

kivonat

ebből: Astaxantin

           Lutein

           Cantaxanthin

           Béta-carotin

150 mg

 

12 mg

240 mcg

216 mcg

195 mcg

-

E-vitamin

           ebből:Tokoferol keverék

27,6 mg

7,5 mg

 

230%

 Hatóanyagtartalom a napi adagban: (1db kapszula)

Hatóanyag

Mennyiség/  kapszula

RDA*

Sáfrány olaj

338 mg

-

Haematococcus mikroalga

kivonat

ebből: Astaxantin

           Béta-karotin

   Lutein

157 mg

 

12 mg

234 mcg

220 mcg

-

 

 

 

E-vitamin

ebből: tokoferol keverék

9,2 mg

2,5 mg

76%

Összetevők: sáfrány olaj; zselatin; víz; Nedvesítőszer: glicerin; Haematococcus pluvialis alga kivonat; D-alfa-tokoferol; Antioxidáns: tokoferol keverék.

Tulajdonsága:

Sáfrány olaj és astaxantin tartalmú étrend-kiegészítő gél kapszula
Hozzájárulhat a szem egészséges működéséhez
Megóvhatja a bőrt a korai öregedéstől és az UV sugárzás káros hatásaitól
Segítheti az emésztést
Erősítheti az immunrendszert
Növelheti az izomerőt és állóképességet


Az astaxanthin jótékony hatásai:

Az astaxanthin-mint antioxidáns:

A szervezet normális metabolizmusa folyamán oxidatív molekulák keletkeznek, ezek a szabadgyökök  (negatív töltésű ionok) úgy, mint hidroxil csoportok és peroxidok valamint a reaktív oxigén féleségek , amelyek szükségesek az életfolyamatok fenntartásához. Azonban, ha ezekből  a vegyületekből túl sok van, nagyon nagy reakcióképességükből kifolyólag veszélyesekké válnak, merthogy reakcióba tudnak lépni különböző sejt összetevőkkel, mint pl.  fehérjékkel, zsírnemű molekulákkal, szénhidrátokkal és a DNS-sel.

Ez oxidatív sérülést tud okozni a láncreakción keresztül, ami sejtpusztító hatású fehérje és a lipid oxidációt eredményez, valamint sérülést idéz elő a DNS-ben. Ezt a szervezet elleni állandó szabadgyök támadást általánosan oxidatív stresszként ismerjük. Ilyen sejtsérülések következtében több különböző betegség alakulhat ki, mint pl. az öregedés előre haladtával a macula degeneráció, a szem ideghártyájának nem gyulladásos bántalma, daganatos kórfolyamatok kifejlődése, érelmeszesedés, és Alzheimer kór.

Az emberi szervezet annak érdekében, hogy szabályozni és csökkenteni tudja az oxidációt, megtermeli a saját enzimatikus  antioxidánsait mint pl. super oxid dismutase, kataláz és peroxidáz, valamint más molekulákat, amelyeknek antioxidáns hatásuk van. Sok esetben azonban, ezek nem elegendőek ahhoz, hogy megfelelő védelmet nyújtsanak az oxidatív stresszel szemben.

Az antioxidáns egy olyan molekula, amely képes eltávolítani a szabad gyököket a szervezetből, vagy úgy, hogy reakcióba lép velük, és ezáltal más, ártalmatlan vegyületekké alakítja át őket, vagy úgy, hogy megakadályozza az oxidációs reakciót.

Azoknál az embereknél, akik nagyobb koncentrációban fogyasztanak karotinoidokat, kisebb a kockázata a krónikus betegségek kialakulásának, úgy mint szív-és érrendszeri megbetegedések, szürke hályog, makula degeneráció és néhány rák típus kifejlődése.

Rákellenes hatás:

A karotinoidok rákellenes hatása nagy figyelmet kapott annak köszönhetően, hogy feltárták az összefüggést a karotinoidok alacsony szintje, és a rákos megbetegedések gyakorisága között. A rákellenes hatását részben annak tulajdonítják, hogy megakadályozza a sejtburjánzást. A mitokondriumok a sejtnek azon összetevői, ahol az elfogyasztott étel ATP formájában megjelenő energiává alakul át. Ebben a folyamatban oxigén szabadul föl, így több oxigénből származó szabad gyök keletkezik, s ezek fontos szerepet játszanak számos megbetegedésben. Az oxidatív stressz mitokondriális működési zavart okoz, ami sok betegség kialakulásának a kritikus tényezője, úgy mint a ráké, idegi elfajulásos (neurodegeneratív) és életmódhoz kapcsolódó betegségeké.

A tudósok felfedezték, hogy az astaxanthin csökkenti az így kialakult oxidatív stresszt és megóvja a sejteket a szabad gyököktől.  Ezen felül az astaxanthin segít magasabb mitokondriális membrán potenciált fenntartani és stimulálja a sejtlégzést , ami által több sejtenergia keletkezik.

Szív –és érrendszeri betegségek megelőzése:

Szoros összefüggés figyelhető meg az érelmeszesedés kialakulása és a koleszterin szint között, amit az LDL koleszterinnek vagy más szóval „rossz koleszterin”-nek tulajdonítanak.

Sok tanulmány leírta már, hogy a magas LDL koleszterin szint összefüggésbe hozható a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásával, úgy mint angina pectoris (szívtáji szorító fájdalom, heveny koszorúér elégtelenség ), szívinfarktus, agyembólia.

Az LDL koleszterin oxidációjának a gátlása által az antioxidánsok megakadályozhatják az érelmeszesedés kialakulását.

Az astaxanthin gátolja az LDL koleszterin oxidációját, ami hozzájárulhat a szív -és érrendszeri megbetegedések kialakulásának megelőzéséhez.

Az astaxanthin hatása a helico bacter pylori fertőzésekkel szemben:

Az ember esetében a helicobacter pylorit fontos tényezőnek tekintik a heveny gyomorhurut, gyomor fekély és a gyomorrák kialakulásában.

Ezért gyógykezelési és betegség megelőzési céllal javasolták kifejleszteni azokat a termékeket, amelyek a gyomor –és bélrendszer nyálkahártyájának megbetegedését okozó, helico bakter pilori ellen hatnak.

Az astaxanthin nagy valószínűséggel szerepet játszik abban, hogy a helicobacter pilori ne tudjon megtelepedni a nyálkahártyán.

A szem egészsége:

Embereken végzett klinikai tanulmányok bizonyítják, hogy az astaxanthin segítségével a szem fáradtságából eredő betegségek jelentős gyógyulást mutatnak, javul a szem közel –és távollátáshoz való alkalmazkodó képessége, a látás élessége.

Továbbá állatokon végzett kutatások kimutatták:  uveitist idéztek elő és jelentős gyulladáscsökkenést értek el a sugártestben astaxanthin adagolásával.

Szintén nagyon érdekes az az embereken végzett klinikai tanulmány, amely kimutatta, hogy az astaxanthin  serkentette a vérkeringést a retina hajszálereiben.

Az astaxanthin erősíti és kiegyensúlyozza az immunrendszer működését.

Az astaxanthin jelentősen erősíti és kiegyensúlyozza az immunrendszert.

Az astaxanthin fokozza  a T antitest sejtek termelődését és emeli az elsődleges lépsejtekből képződő antitest kiválasztó sejtek számát. A karotinoidokkal történő étrendkiegészítés segíthet az immun válaszok helyreállításában. Az immunrendszert kiegyensúlyozó tulajdonsága miatt az astaxanthint használták auto-immun megbetegedések gyógykezelésére is pl sclerosis multiplex, sokízületi gyulladás és Crohn betegség.

Az astaxanthinnak erős fényvédő hatása van:

A tudósok összehasonlították a különböző karotinoidokat abból a szempontból, hogy melyik hogyan hat az UVA sugárzás okozta sérülésekre. A bőrben található fibroblastokat mérsékelt dózisú  UVA sugárzásnak tették ki, amelynek következtében a sejtek elhaltak, a szabad gyökök és más reaktív összetevők száma megemelkedett, csökkent az antioxidáns enzimek hatása, valamint membrán sérüléseket idézett elő és a hemoglobin elvesztette biológiai aktivitását.

A Fibroblastokat astaxanthint is tartalmazó karotinoidokkal kezelték, 24 órával azt megelőzően, hogy UVA sugárzásnak tették ki.

A vizsgált karotinoidok közül csak az astaxanthin mutatott kifejezett fényvédő hatást és jelentős mértékben kivédte az UVA sugárzás által okozható elváltozásokat.

Astaxanthin képes arra, hogy áttörje a vér-agy gátat, és megóvja az idegsejteket.

Az emlősöknél az astaxanthin képes átjutni a vér-agy gáton, ami egyedülálló, és fontos tulajdonsága ezen antioxidánsnak. Ennek köszönhetően az astaxanthin antioxidáns hatása kiterjed a központi idegrendszerre is, amit könnyen károsíthatnak a szabadgyökök.

Gyulladásellenes hatás:

Több tanulmány is kimutatta, hogy az astaxanthin gyulladáscsökkentő hatású, ami az  astaxanthin számos gyógyhatásának alapjaként tekinthető.

Cukorbetegség okozta idegbántalmak-neuropátia:

Tanulmányok kimutatták, hogy az astaxanthin csökkenti a glomeruláris oxidatív stresszt, valamint gátolja a vizeletben az albumin felszaporodását.

Az astaxanthinnal kezelt állatokban csekély mértékben gátolódott az oxidatív stresszel összefüggésbe hozott gének hatása.

Ez a megközelítés a kezdetét jelenti annak,  hogy feltárulkozzon előttünk a gének és útvonalak mechanizmusa amin keresztül megérthetjük azt, hogyan fejti ki az astaxanthin a védőhatását.

Látásjavító műtét után

Sziasztok!

Hétvégén estem át lézeres látásjavító szemműtéten és van itthon egy doboz bioastin, ezért azt szeretném kérdezni,hogy szedhetem e a regenerálódás, felépülés időszakában? Vzlaki rendelkezik esetleg ilyesmi tapasztalattal? 

Sajnos a dokikat hiába kérdezem, annyit mondanak h porcerősítőt nem szabad szedni es csak csepegtessem amit felírnak semmi más nem kell...

Nagzon örülñék, ha tudnátok segíteni

Értékelés: Nincs

Bioastin...

Nekem is volt lézeres szemműtétem. Nekem semmi ilyesmit nem mondtak, pedig én a zöldkagylót rendszeresen szedem, ami tényleg porcerősítő. Az is igaz, hogy többféle lézeres műtét is van, nem biztos, hogy ugyanazt csináltattuk meg. A szemcseppeket semmiképpen ne hagyd el, amíg javasolják,(fontosak a gyulladások, fertőzések, kiszáradás megelőzése szempontjából ) szerintem utána már szedhetsz mást is...

Értékelés: Nincs

Belekapott a szemembe

Sziasztok, Kislanyom (8 hos) belekapott a szemembe. Azota homalyosan latok. Szerintetek, ez segitheti a szemem regeneralodasat? (Szoptatok) Koszonom

Értékelés: Nincs

Segítség?

Nem tudjuk, mindenképpen meg kellene mutatni orvosnak.

Értékelés: Nincs

Kérdes

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni,hogy túl lehet e lépni az adagolást,napi 1 helyett 2 vagy 3x1 re a 12 mg ost. 

Köszönettel: Mariann 

Értékelés: Nincs

Adagolás

Nem tudom. Néhány napig szerintem nem gond, ha eltérsz az adatlap szerinti adagolástól, de huzamosabb ideig nem tudom....

Értékelés: Nincs

szemproblema

Sziasztok,

Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy milyen termékeket tudnátok javasolni a következő esetben: ?::: Anyukámnak 2015 novemberében foltok, és kis fekete pöttyök jelentek meg a jobb szemén. Emiatt teljes góckutatásra küldte a háziorvosa. Közben szemészeti kezelést is kapott (dalacyn antibiotikumot, tobradex szemcsepp, medrol 8 ill.4mg-ot). 2016 júliusában végrehajtottak egy epekő műtétet. Az epeműtét után kb. 3 hét múlva a szemromlás hirtelen átterjedt a bal szemére is, annyira, hogy szinte semmit nem látott vele. Bekerült a kórházba ahol nagy dózisban kapott szteroidos kezelést, és 4-5 nap múlva már elég jól reagált a szeme a kezelésre. Csináltak vérvételt is, nem volt eltérés, ami pozitív lett toxocara, (2.7), erre azonban azt mondták, hogy ez már egy lezajlott dolog a szervezetében, nem ez okozza a szemproblémát. A kórházi kezelés után hazament, kb 3-4 hét múlva újból visszakerült, mert ahogy csökkentette a szteroidot egyre jobban jöttek vissza az uszkáló gomolygó homályok. A korházban megint kapott medrolt, plussz antibiotikumot azitromicin tartalmút.
A góckutatás eredménye: minden negatív. Közben elküldték immunologíai vizsgálatra, hogy kiszűrjék az autoimmun betegséget, sok vért vettek tőle, itt sem találtak csak poratka és lisztatka allergiát. A kórházi zárójelentésen Hyalitis subacut. o.u.- az üvegtest egyéb rendelleneségei szerepel.
Jelenlegi állapota: minimális javulás tapasztalható, 8 mg medrol és maxidex szemcsepp mellett. Az éleslátásával, ha a gomolygó homályok a látótérből eltünnek nincs probléma. A medrolnak vannak mar lathato, erezheto mellekhatasai. Emmelett anyukám elég sok mindent szed, kalcium-magnéziumot, koenzimet, d vitamint, e vitamint, ezüst kolloidot. Mit tanácsoltok esetleg még ami hatásos lenne?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Eva

Értékelés: Nincs

Egy tanácsadó véleményét

Egy tanácsadó véleményét tolmácsolom:

"Amennyiben nem használ vérhígító/véralvadást gátló gyógyszereket, akkor lényeges lenne, hogy a D3-vitamin mellett K-komplexet is alkalmazzon, jól hasznosuló formában, hiszen a kálcium megfelelő hasznosulásához is elengedhetetlen! (Ha használ, akkor viszont tilos!)
Az Emóciót napi szinten célszerű lenne használni, kezdetben akár 2x 30 ml-es adagolással.
Az omega-3 zsírsavak szintén fontosak (a Q10-es lazacolaj koenzim Q10-et és E-vitamin komplexet is tartalmaz...)
Az ezüst kolloidot hosszú távon biztosan meggondolnám...
A Tiszta Cordyceps és a búzafű (vagy a Feinstoff Green Smoothie) is jótékonyan hathat, de lényeges, hogy bármilyen kiegészítőről, természetes készítményről legyen is szó, használat előtt egyeztessen a kezelőorvosával!"

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

Koszonom szepen a valaszt.

Koszonom szepen a valaszt. Megkerdezhetem hogy az ezust kolloidot miert nem javasoljak hosszu tavon? Es meg annyi hogy a bioastint erdemes szednie a tobbi termekkel egyutt?  Nagyon koszi 

Értékelés: Nincs

Ezüstkolloid

Az ezüstkolloid nem válogat a jó és rossz baktériumok között, alapból mindent kiírt maga körül. Ha hosszú távon fogyasztod, akkor a bélflóra is sérülhet. A rövid távú fogyasztás után is érdemes egy bélflóra visszatelepítő kúrát végezni! (Pl. Emóció)

Értékelés: Nincs
Claret képe

Kérdés

Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy Emócióval lehet e együtt szedni az Astaxanthint, vagy inkább felváltva jobb? A másik kérdés, hogy az Astaxanthin mellé kell e C vitamint is szedni, vagy az már tartalmaz? Fényérzékenység és autoimmun betegség miatt szedném elsősorban, az Emóciót meg már elkezdtem bélgyulladás miatt probiotikumnak.

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Emóció + BioAstin

Szia! 

Igen, nagyon jók együtt, szépen kiegészítik egymást! C-vitamint is szedhetsz melléjük, ha szeretnél, valamennyit az Emóció is tartalmaz. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs
Flifli képe

haj

Sziasztok!

Melyik a legkomplexebb vitamin hajra, ha hajnövesztés, dúsítás a cél?

köszönettel

Andi

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Legkomplexebb vitamin

Szia! 

Haj- és bőrszépítés kategóriában ITT találod az összes terméket, közülük legkomplexebb az Every Woman. Nagyon sokat lendíthet pluszban a dolon pl. ez a fenti BioAstin, a Nyírfanedv vagy éppen a Mindennapi Szépség gabonaőrlemény. Ezekből érdemes kúrát csinálni. Nem tudom, most szedsz-e valamilyen komplex készítményt, amihez hozzá lehetne csapni egyet-egyet? 

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (1 szavazat)

Meddig tart egy kúra?

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy a fenti kapszulából meddig tart egy kúra kb.?köszönöm

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

Egy kúra

Szia! 

Legalább 3 hónapig mindenképp szedném folyamatosan. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs
LeilaPrincess képe

BioAstin

Kedves Bionom Hölgyek. :)

A hajamra szeretnék vitamint szedni mivel növesztem, és azt szeretném kérdezni ez alkalmas-e erre( ha nem az, akkor mi lenne az)? Még nem táplálkozom bionom módon,(sajnos ez az anyagiakkal is kapcsolatban áll) ennek köszönhetően azt hiszem a vitaminraktárak eléggé kiürültek a szervezetemben(töredező haj). Természetesen a jövőben ha úgy hozza a sors, hogy tudjam finanszírozni ezt mindenképpen szeretnék komplett méregteleítést végezni, aztán egészségesebb életmódot folytatni. De egyelőre csak a pénztárcám szab határt ennek. Remélem így is érhetek el eredményeket. Előre is köszönöm a választ. :)

Értékelés: Nincs
Bionom.hu - Meli képe

BioAstin hajnövesztéshez

Szia!

Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak vele kapcsolatban. Viszont valamilyen komplex tápanyagforrást hasznos lenne vele együtt fogyasztani. Nekem kedvencem közülük a Vadon Gyöngye, jól kiegészíti. Fontos lenne még halolajat vagy krillolajat is szedned, az omega zsírsavak miatt. 

Értékelés: Nincs
LeilaPrincess képe

Köszönöm a segítséget

Ezt örömmel hallom, hogy másnak már bevált. Akkor majd megnézem a vitaminokat amiket ajánlottál. :) Köszönöm a gyors választ. További szép napot :)

Értékelés: Nincs
Niki képe

szoptatas alatt szedheto?

Sziasztok, rendeltem bioastint, de a csomagolasara ra van irva, hogy szoptatas alatt nem ajanlott a szedese. Tudja valaki, hogy miert?
2 honapos a kislanyom, es csak szopizik, nem szeretnem ugy elkezdeni a szedeset ha ra rossz hatassal van.
Ebben az esetben tudtok valami mas termeket ajanlani szemre, amit nyugodtan szedhetek szoptatas alatt is? Koszonom szepen!

Niki

Értékelés: Nincs

Bioastin szoptatáskor..

Az összetevőit tekintve semmi nincs, ami miatt nem ajánlott a szedése.
De -mivel a gyártó feltüntette a leírásban, így  mi sem hagyhatjuk figyelmen kívűl, fel kell tüntetnünk az adatlapon!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Mikor kezdjem a szedését?

Sziasztok, tudnátok abban segíteni, hogy mikor kezdjem a szedését?

Májusban megyünk Thaiföldre, fehéren mint a hó :) a 25 x12 - es kiszerelés hatásos lehet, ha 10 nappal indulás előtt kezdjük el és a teljes nyaralás idején szedjük? Persze lesz napozónk tőletek, más irányból is támogatjuk a folyamatot és nem kívánunk a napon feküdni egész nap. Tavaly nem szedtük, nem voltunk napon és nagyon leégtünk árnyékban is, idén jobban vigyáznék, mert rengeteg anyajegyem van.

Köszönöm! Legyen szép napotok, Eszter

Értékelés: Nincs

Nyaralásra készülve

Szia Eszter!

Hát ilyen esetben én kb. 1 hónappal előtte elkezdeném szedni és a Karotin-koktélt  vagy a gojit is iszogatnám előtte és ha lehet magammal is vinném. Karotinoidok zsírban oldódó vitaminok, a bőr napozásra való felkészítéséhez célszerű 1 hónappal a nyaralás előtt elkezdeni a szedésüket. 

Égésmentes szép nyaralást kívánok!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Főétkezés előtt fél órával bevenni

ezt muszáj betartani? Nekem az ilyen előírások betartása nagyon nehéz. Esetleg okozhat valamilyen problémát (émelygés, gyomorégés, stb.), ha pont étkezések között veszem be? 

köszi, Rita

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda képe

Előírások betartása

Szia Rita!

Így a legoptimálisabb a felszívódása, ahogy javasolják bevenni. Egyébként, sajnos én sem tudom betartani pontosan az előírást, nem láttam még kárát annak, hogy úgy veszem be, ahogy épp kényelmes. 

Értékelés: Nincs

Szedés

köszi Melinda!

Rita

Értékelés: Nincs

A most raktaron levőnknek

A most raktáron levőnknek meddig jó a szavideje? Berendelnék belőle időben az aprilisi nyaralasunk miatt  :-)

Egy évesnek adható pár csepp a kiszúrt kapszulából? 

Köszönöm, Kitti

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

BioAstin lejárata

Szia Kitti!

2017. szeptemberi lejáratú. Szerintem adható, de esetleg sütőtök és répa is megoldás lehet.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Rövidlátás

Sziasztok!

12 éves lányom erősen rövidlátó. Szemtorna melett is gyorsan romlik a szeme. Rendeltem tőletek: Huminiqumot, Áfonya koncentrátumot, Szem formulát, Goji juicét. Milyen párosításban és mennyit adjak neki???

A huminiqumot így nem tudja lenyelni. Szétszedhető a kapszula?Gondoltam belekeverem valamibe.

Most a bioastint szedi+ D vitamin.

Előre is köszönöm a válaszokat! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Kardos-Lőkös Melinda képe

Adagolások rövidlátó lánykánál

Szia Maci Anyu! 

A kapszulás huminiqumot vetted? Igen, szétszedheted és belekeverheted valamibe. De létezik szirup formában is, legközelebb próbáld meg azt. regular_smile.gif A kapszulából gyerkőcöknek elég a napi 1 szem. Az áfonya koncentrátumból napi 1 mokkáskanállalal kapjon. Szerintem a Szem formulából is elég neki az 1 mokkáskanál, főleg, hogy ennyi minden mást is kap. Gojiból 25 ml. 

A BioAstinból melyik kiszerelés van Nektek? 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Rövidlátás

Most néztem utána, még a régi Vitaastint szedi. Napi 1 db-ot.

Nem gondoltam, hogy mindent beszedetek vele, valami kúrára gondolok, hogy mit mivel lehetne párosítani. Melyiknél kell szünet, és akkor addig mást adok neki.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Kardos-Lőkös Melinda képe

Rövidlátó kislány és adagolások

A Huminiqumot mindenképpen adnám neki folyamatosan, hiszen az szépen rendben tartja a májat. Vali is írja a látásjavító kúránál, hogy a látás erőteljesen függ a máj terheltségétől. Nyilván egy 12 éves kislánynak még nem ajánlott nagy méregtelenítést végeznie, de a Huminiqum ilyenkor jó szolgálatot tesz.

Amellé váltogathatod akkor a különféle (egyébként nagyon ügyesen!) kiválasztott termékeket. Persze, a D-vitamin is folyamatosan menjen, az kell mindig. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Várandósan

Kedves Bionom Csapat!

Várandósan szedhető?

Köszönöm, Kriszta

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda képe

Várandósan lehet-e?

Szia Kriszta! 

Elvileg nem lehet, legalábbis a leírásában ez szerepel. A logikáját nem értem, valószínűleg ezt is "muszáj" volt ráírni. Én szedtem várandósság alatt ennek a terméknek az elődjét. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

látás romlás

Érdeklődni szeretnék, hogy 14 éves gyermeknek a Bioastin illetve a szemformula keverék együtt adható e? Nagyon gyorsan romlik a szeme évente 1 dioptria, sajnos már - 5,5 -es. Ezen szeretnék valahogyan segíteni.

Köszönöm a segítséget

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda képe

Bio-Astin és Szem formula

Igen, adható együtt, sőt nagyon jól kiegészítik egymást. 

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 szavazat)

folyamatos szedés

Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy mennyi ideig lehet/ajánlott a tabletta folyamatos szedése? Lassan elfogy az első doboz, de olyan jó hatású - a lábamon lévő ekcémás folt szinte teljes egészében eltűnt tőle - hogy gondolkodom rendelek még. Szemüvegem is van, ez a másik érv mellette. :)

Értékelés: Nincs
epermami képe

Szedhető folyamatosan

Faye, úgy is érezni fogod, mikor válts másik készítményre!

Értékelés: Nincs

:) 

:) 

Ok, köszi. Részemről akkor még jöhet egy dobozzal min. 

Értékelés: Nincs

Adagolás 6 éves gyereknél

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy egy 6 éves gyermeknek melyiket adjam és milyen mennyiségben? Úgy látom a leírásban, hogy nem egyforma teljesen az összetétele. Valamint, hogy van-e ennek gyermek-barát alternatívája (nem kapszulás, mert az nehéz ügy nálunk )

Köszönöm szépen!

Moni

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda képe

6 éves gyerkőcnek astaxanthin

Szia Móni! 

Hol látod, hogy nem egyforma az összetétele? Én bizony úgy látom, egyforma... 

6 évesnek én a kisebb méretűből adnék naponta 1 kapszulát. Zselékapszula, ki lehet szúrni, és kinyomni belőle a hatóanyagot kanálba. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

6 éves gyerkőcnek astaxanthin

Szia! 

Az adagolás leírásában ha összehasonlítom  a két kiszerelés hatóanyagtartalmát, az nem azonos, van eltérés, nem is egy. Ezért is kérdeztem, mindig igyekszem informálódni, mielőtt Titeket zaklatnálak

Értékelés: Nincs
Hortenzia képe

Gyereknek melyiket?

Szia Moncsoka!

Nem zaklatsz, valóban nem egyforma a hatóanyag tartalom, de az összetétel igen .

Jól írja Melinda, napi egy elég lesz a kisebb hatóanyag tartalmúból a gyerkőcnek, én is annyit szoktam adni Neki. Én csak kúraszerűen adom.

Szeretettel,
Hortenzia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

BioAstin allergia

Sziasztok! Segítsetek nekem. Moist rendeltem magamnak BioAstint, látom hogy rá van írva, hogy aki allergiás bármely összetevőre azt nem szedje. Ezért ma nem mertem beszedni. Honnan tudom hogy allergiás vagyok-e az összetevőkre? Köszönöm a választ előre is!

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda képe

Allergia

Ezt mindenre ráírják, mert bármire előfordulhat egyéni érzékenység. Nagyon ritka esetben még a természetes anyagokra is. Abszolút nem valószínű, hogy allergiás lennél rá, én úgy tudom, nem volt még rá példa, hogy erre a termékre bárki is allergiás lett volna. wave.gif

Értékelés: Nincs

VÁLASZTÁS

Kérdezni szeretném, jól látom-e, hogy a Sáfrány olaj tartalom miatt a 12 mg-os kiszerelést érdemes választanom? Vagy más tényezők is fontosak lehetnek a választáshoz? Köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs
Juzus képe

BioAstin választás

Igen, jól látod yes.gif

A gyártó csupán azért csinált kétféle kiszerelést, hogy aki szeretné jobban el tudja osztani a napi adgját, ne egyszerre adja meg a szervezetének az adagot.

Értékelés: Nincs

BioAstin választás

Köszönöm szépen!

Értékelés: Nincs

BioAstin gyerekeknek

Szeretném megkérdezni, hogy ezt a gyerekek is szedhetik? 6 és 2 évesek

Kati

Értékelés: Nincs
Antal Vali képe

BioAstin gyermekeknek is

Hatóanyag elemzőként nem látok semmi ellentmondást, hogy miért ne szedhetnék gyermekek is. Astaxanthinra mindenkinek szüksége 0-200 éves korig! A fő hatóanyag a sáfrányos szeklice olaj, amellyel kapcsolatban egy olyan orvosi tanulmányt sem találtam, ami kizárná a fogyasztását gyermekek esetében.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Sáfrányos szeklice olaj

Szeretném megkérdezni, hogy a sáfrányos szeklice mag olaját, milyen mennyiségben lehet fogyasztani? Normál étkezési olajként használható -e?

Értékelés: Nincs
Juzus képe

Sáfrányos széklice olaja

Belsőleg lehet fogyasztani, de nem huzamosabb ideig és nem nagy mennyiségben, ugyanis a túlzott mennyiségű linolsav tartalma miatt csak kúraszerűen lehet  alkalmazni, ami 1-2 teáskanál/nap.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
syssypussy88 képe

Ez van a Vitaastin helyett?

Mert a Vitaastint nagyon szerettem, évente csináltam egy kúrát, mert jót tett a látásomnak, a hajamnak és a bőrömnek.

Értékelés: Nincs
Antal Vali képe

Igen, ez az új astaxanthinban gazdag termékünk.

Ugyan az az összetétele, mint a VitaAstinnak volt, és ugyanolyan hatékony a szemre, a hajra és a bőrre is! Napozó szezon előtt pedig egyenesen kötelező!

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel
  EVP kódom: